ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ


Σε συνάντηση με στόχο την ελληνοβουλγαρική συνεργασία για την καταπολέμηση της διακίνησης παιδιών, συμμετείχε ο Συνήγορος του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία...
σημαντικός αριθμός παιδιών, κυρίως Ρομά, μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ διακινούνται σε ελληνικές πόλεις, με στόχο την εκμετάλλευσή τους, μέσω επαιτείας, διάπραξης μικροκλοπών και ενίοτε πορνείας.

Η ανταλλαγή ενημέρωσης και προτάσεων για την αντιμετώπιση του ανησυχητικού φαινομένου, ανέδειξε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των αρχών των δύο χωρών.

Επίσης, συζητήθηκε η προοπτική εκπόνησης διακρατικής συμφωνίας για να διευκολύνεται η ανταλλαγή στοιχείων και ο ασφαλής επαναπατρισμός των παιδιών θυμάτων.

Οι εκπρόσωποι των ελληνικών φορέων που συμμετείχαν στη συνάντηση δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις ενέργειές τους, με στόχο την εκπόνηση προτάσεων και πλαισίου συνεργασίας με τις βουλγαρικές αρχές.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από τη μη κυβερνητική οργάνωση ΑΡΣΙΣ, την Terre des Hommes και άλλες διεθνείς οργανώσεις, με τη χρηματοδότηση της ΕΕ και τη συμπαράσταση του υπουργείου Εξωτερικών.

Συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι υπουργείων, προξενικών αρχών, αρμόδιων υπηρεσιών, αστυνομικών διευθύνσεων και εισαγγελικών αρχών από τις δύο χώρες.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ


Σήμερα συγκεντρώθηκαν οι αστυνομικοί στο υπουργείο "προστασίας"του πολίτη και τοιχοκόλλησαν, τις μισθοδοσίες τους σαν ένδειξη διαμαρτυρίας.
Έχουν υποστεί μειώσεις ομολογούμενος απάνθρωπες. Πρέπει να εργάζονται για 800 ευρό το ανώτερο.
Εγώ θέλω να ρωτήσω...Γιατί αφού έχετε τα ίδια προβλήματα με τον υπόλοιπο κόσμο φέρεστε, απέναντι τους με αυτό τον απάνθρωπο τρόπο? Γιατί χτυπάτε απλούς ανθρώπους που διαδηλώνουν για τους ίδιους λόγους με εσάς?
Γιατί χτυπάτε φωτορεπόρτερ που θέλουν να αποθανατίσουν τα γεγονότα και μάλιστα με μάρμαρα, στο κεφάλι όπως κάνατε εχθές με την κυρία Αλεξάνδρα Τραγκα, Τατιάνα Μπόλαρη κτλ. Ποιος είναι αυτός που σας δίνει τέτοιες εντολές και εσείς υπακούτε και εκτελείτε, την ώρα που οι οικογένειες σας δεν έχουν να φάνε?
Ποιοί είναι αυτοί οι "άρρωστοι" συνάδερφοι σας? Είστε και εσείς στο δρόμο για τον ίδιο ακριβώς λόγο με εμάς. Σταματήστε το παιχνιδάκι με τους κουκουλοφόρους σαν αφορμή για να κάνετε ντου, και να χτυπάτε αθώους πολίτες που έχουν παει στο σύνταγμα να διαμαρτυρηθούν, σαν και εσάς σήμερα στο υπουργείο "προστασίας" του πολίτη.
Αν συνεχίσετε φοβάμαι ότι δεν θα μας έχετε μαζί σας... και η φτώχεια, δεν εξαιρεί κανέναν.
 
 
ΥΓ. Περαστικά στις Κυρίες Αλεξάνδρα Τραγκα, Τατιάνα Μπόλαρη

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΟΥΡΟΣ
 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ Κ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο του
Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων
Κο. Γιανακόπουλο Δημήτριο

Η Λαϊκή Συσπείρωση σας παρακαλεί να φέρετε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα: «πρόγραμμα επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου στο Δήμο-Διαχείριση βοθρολυμάτων».
Είναι γνωστές οι τεράστιες ελλείψεις του αποχετευτικού δικτύου σε εκτεταμένες και πυκνοδομημένες συνοικίες της Πάτρας, πολύ περισσότερο στις νέες περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου μας.
Δεκάδες χρόνια οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στην ίδια γραμμή με την πολιτική και τα προγράμματα της Ε.Ε, δεν ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες για τα πιο βασικά, τα στοιχειώδη έργα υποδομής όπως αποχέτευση, ελεύθεροι χώροι, απορρίμματα κ.λ.π
Αντί αυτών πλουσιοπάροχα διαθέτουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο δήθεν για αναπτυξιακές επενδύσεις ή για έργα βιτρίνας π.χ. ολυμπιακά έργα, έργα ΣΔΙΤ, ιδιωτικοί αυτοκινητόδρομοι κ.λ.π.
Σήμερα στην πάγια πολιτική τους, προσθέτουν, αδυναμία κρατικών επενδύσεων λόγω της καπιταλιστικής κρίσης. Επιχείρημα ψεύτικο γιατί πριν και τώρα, οι λαϊκές ανάγκες και υποδομές που θα εξυπηρετούσαν τον λαό, δεν είχαν θέση στους σχεδιασμούς τους γιατί δεν φέρνουν άμεσα κέρδη στο κεφάλαιο.
Οι Δημοτικές Αρχές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, ο Κ. Δημαράς και οι ψευτοαριστεροί σύμμαχοί του αφού άφησαν γυμνή την Πάτρα από υποδομές αρνούμενοι να διεκδικήσουν τις απαιτούμενες πιστώσεις, λοιδορώντας κάθε λαϊκή διεκδίκηση, σήμερα συνεχίζουν την ίδια πολιτική δικαιολογώντας τα πάντα λόγω κρίσης.
Την ίδια όμως στιγμή όλο το πολιτικό οικονομικό κατεστημένο διεκδικεί 30 εκατομμύρια ευρώ για λογαριασμό του ιδιώτη επιχειρηματία σαν επιδότηση του μέσω του αναπτυξιακού νόμου για το περίφημο Αυτοκινητοδρόμιο!
Φυσικά για αυτούς προηγούνται τα κέρδη του κεφαλαίου, τα οποία επιχορηγούνται με τόσο μεγάλα ποσά τέτοια που θα ανακούφιζαν χιλιάδες πατρινούς από το βραχνά του «Αχόρταγου» και τις μολύνσεις λόγω των διαχεόμενων υγρών λυμάτων στην επιφάνεια του εδάφους.
Άλλωστε βρήκαν την λύση! Θα κατασκευάσουν Σταθμό Βοθρολυμάτων που θα είναι επιπλέον και κερδοφόρος για την «επιχείρηση» (ΔΕΥΑΠ) και η αποχέτευση ας περιμένει.
Και το άκρον άωτον της υποκρισίας είναι ότι οι τοπικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ευθύνονται για την διαιώνιση της έλλειψης αποχετευτικού δικτύου τώρα αντιπολιτεύονται τον Κ. Δημαρά!
Η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει στον Πατραϊκό Λαό ότι πρέπει να παραμερίσει τις πολιτικές δυνάμεις που τσακίζουν την ζωή του και τις ανάγκες του.
Καμία πλέον αυταπάτη. Ότι είχε να δώσει ο καπιταλισμός το έδωσε, τώρα ζητάει από εμάς μόνο «αίμα και δάκρυα»!
Να μην τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί»!
Εδώ και τώρα έργα ανακούφισης και αύριο με την λαϊκή εξουσία έργα πνοής και προοπτικής. Άμεσα να απαιτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, ΕΣΠΑ κ.λ.π. τα απαραίτητα κονδύλια για να ολοκληρωθούν τα έργα αποχέτευσης οι μελέτες έπρεπε να ήσαν έτοιμες χθες. Την δαπάνη για τα βυτιοφόρα που παίρνουν τα υγρά λύματα πρέπει να τις αναλάβει η κυβέρνηση, που για τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών λεφτά υπάρχουν, ενώ για τις λαϊκές ανάγκες δηλώνει έλλειψη δυνατοτήτων.
Έργα ανάπτυξης είναι τα έργα που λύνουν τα προβλήματα του λαού και όχι αυτά που αυξάνουν τον πλούτο των ολίγων.
Ο βιολογικός καθαρισμός πρέπει να λειτουργεί τηρώντας κατά γράμμα την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατό οι επιπτώσεις στη περιοχή. Να σταματήσει επιτέλους η μόλυνση του Πατραϊκού.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΕΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


 Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Ο κ. Παπούλιας το 2005 «εκλέγεται» με τεράστια πλειοψηφία από την βουλή των Ελλήνων, Πρόεδρος της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Η κ. Μπενάκη, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, επί κυβερνήσεως Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή, προσφωνεί από χειρογράφου εκ μέρους της βουλής των Ελλήνων, τον κ. Κάρολο Παπούλια για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στις 12/12/2004 και μεταξύ άλλων αναφέρει:
«…Τα Εθνικά σύνορα και ένα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης …»
Σήμερα, στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, δυστυχώς επαληθεύτηκε για άλλη μια φορά η κ. Μπενάκη καθώς καταλύθηκε κάθε είδος νομιμότητας και δημοκρατίας. Δεν πρέπει να υπάρχει πλέον, κανείς κακόπιστος που να μην θεωρεί πως όλες οι Κυβερνήσεις της μεταπολιτεύσεως κινήθηκαν συνειδητά βάσει καλοστημένου σχεδίου για την απόλυτη εξαθλίωση του λαού μας και της χρεοκοπίας της χώρας.
Σήμερα, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά πως η φασιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπει στον εξαθλιωμένο λαό από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάθλιψης και της αυτοκτονίας, ούτε την δυνατότητα της διαμαρτυρίας.
Είναι προφανές πως η στρατοκρατούμενη Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει πλήρως τις εντολές της Ελληνικής Κυβέρνησης και συντάσσεται απόλυτα με τις αποφάσεις της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης.
Όμως ο Ελληνικός λαός αρχίζει να ξυπνά και πλέον βρυχάται. Αυτή η ανίκανη, αναιμική και αντιλαϊκή κυβέρνηση μετράει ημέρες πολιτικής ύπαρξης. Φθάνει η ώρα που όλοι αυτοί θα λογοδοτήσουν στον Ελληνικό λαό για τις αποφάσεις τους, με τις οποίες τον εξαθλίωσαν και του στέρησαν την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο, για αυτούς και τα παιδιά τους. Στο σημερινό τεράστιο σε όγκο και παλμό, πανεργατικό συλλαλητήριο, για πρώτη φορά βροντοφώναξαν τόσο έντονα: «Οργή λαού, φωνή Θεού».

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Δ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ


ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡIΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Με αφορμή την μη αναμενόμενη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League  με την οποία ο Ομάδα Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή υποβιβάζεται στην Γ' Εθνική Κατηγορία, ενώ κι ο Πρόεδρός της Αλέξης Κούγιας αποκλείεται επί πενταετία από κάθε αθλητική δραστηριότητα, ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

"Μετά τον υποβιβασμό της ιστορικής ομάδας του Παναιγιαλείου στην Δ' Εθνική Κατηγορία για "τυπικούς οικονομικούς λόγους", τώρα ήρθε η ώρα του υποβιβασμού της ιστορικής Παναχαϊκής με πρόσχημα την υπόθεση των "στημένων παιχνιδιών", που αλίμονο κι αν έχει καταλάβει κανείς ποιοι, πότε,που και πως παρανόμησαν, αφού κάθε λίγο και λιγάκι, "ένοχοι" εμφανίζονται ως "αθώοι" και  "μη εμπλεκόμενοι" ως ..."ένοχοι"! Η Αχαία χτυπιέται αλύπητα και στον αθλητισμό!
Δεν υπάρχει αμφιβολία -πέρα από τα επιχειρήματα των "τιμωρών" της Πατρινής Ομάδας και τα αντεπιχειρήματα των "τιμωρημένων", ότι η ιστορική Παναχαϊκή "πληρώνει πολύ ακριβά", κατά πρώτον την ταύτισή της με τον Αλέξη Κούγια και τις εμπάθειες κάποιων στο πρόσωπό του και κατά δεύτερον, την άνοδό της στην Β' Εθνική με σημαντικές προϋποθέσεις και για "λαμπρή" πορεία στην φετινή αγωνιστική περίοδο!
Οι προσωπικές κόντρες "νομικίστικης διάστασης" δεν είναι δυνατόν να συμπαρασύρουν την ιστορία μιας Ομάδας που την τσαλακώνουν βάναυσα, παρεμποδίζοντας την σημερινή της πορεία. 
Όλοι μας, ως πολίτες, φίλαθλοι και οπαδοί πρέπει τώρα παρά ποτέ να στηρίξουμε από κοινού το νέο αγώνα της Παναχαϊκής και του Αλέξη Κούγια για την τελική δικαίωση και έξοδό τους από τη νέα αυτή δύσκολη δοκιμασία, που αναμφισβήτητα πίσω της κρύβει...πρόσωπα και καταστάσεις, που συντείνουν σε κάποιο "ξεκαθάρισμα λογαριασμών"!           

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ


Ένας χρόνος Λόγια-Σταράτα
Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που το ιστολόγιο μας ανέβηκε στο διαδίκτυο μετά από μια ιδέα και πρωτοβουλία λίγων φίλων που θέλησαν να φτιάξουν ένα αδέσμευτο δημοκρατικό blog με πολιτικά και άλλα θέματα επικαιρότητας και προβληματισμού. Στον ένα αυτό χρόνο φθάσαμε τις 5789 αναρτήσεις.. Πιστεύουμε ότι τηρήσαμε την υπόσχεσή μας .
Είμαστε ένα αδέσμευτο blog που καταγράφουμε την επικαιρότητα όπως τη βλέπουμε και δίνουμε λόγο σε όλους που απευθύνονται σε εμάς και μας στέλνουν τα μηνύματά τους. Φροντίζουμε να καταγράφονται όλες οι απόψεις που θεωρούμε ότι έχουν κάτι να πουν και βοηθούν τον αναγνώστη να προβληματιστεί. 
Σίγουρα θα κάναμε και λάθη αυτό τον ένα χρόνο αλλά αφενός δεν είμαστε δημοσιογράφοι και τα όποια λάθη μας δεν έγιναν με δόλο.
Η αγάπη η δική σας και η αξιοπιστία του blog μας καταγράφεται από τις 325000 επισκέψεις σας όλο αυτό το χρόνο εκ των οποίων οι 250 χιλιάδες το τελευταίο εξάμηνο που μας γνωρίσατε οι περισσότεροι και η συντακτική ομάδα του blog μεγάλωσε.
Επίσης είναι ιδιαίτερα τιμητικό ότι το sync μας εμφανίζει στη θέση 120 με 912 post μας σε 139 άλλα blogs.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα blog με τα οποία συνεργαστήκαμε στη διάρκεια αυτού του πρώτου μας χρόνου κι ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερη συνεργασία και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών στο άμεσο μέλλον.
Πιο πολύ όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας , που μας στέλνετε τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας. Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε με την αβεβαιότητα που μας βασανίζει όλους και τα δεινά που περνά η κοινωνία μας , η επικοινωνία μαζί σας μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε.
Σας ευχαριστούμε πολύ.
Υ.Γ Όσοι φίλοι αναγνώστες θέλουν μπορούν να γίνουν φίλοι μας στο και στο facebook ή μέλη της ομάδας μας στο facebook


Α. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ


Ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την οριστική έγκριση από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδος του έργου του Δήμου Ερυμάνθου «Αποχέτευση Φαρρών – Ωλενίας προς Φαρρές», με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ε.Σ.Π.Α.
Σε δηλώσεις του ο κ. Τριανταφυλλόπουλος τόνισε ότι «το έργο αυτό που με επιτυχία υποστήριξε ο Δήμος Ερυμάνθου έχει μεγάλη σημασία, τόσο για την ποιότητα ζωής των κατοίκων των κοινοτήτων του Δήμου Ερυμάνθειας όσο και την προστασία του περιβάλλοντος.
Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ερυμάνθου παρουσιάζουν μεγάλη οικιστική ανάπτυξη, ιδιαίτερα κατά μήκος των οδικών αξόνων Πατρών - Καλαβρύτων και Πατρών – Τριπόλεως. Με την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου της Δημοτικής Ενότητας Φαρρών, οι Τοπικές Κοινότητες θα αποκτήσουν δίκτυο αποχέτευσης και θα λάβει τέλος η κατάσταση που παρατηρείται έως σήμερα, με την ανεξέλεγκτη διάθεση των λυμάτων από τα βυτιοφόρα στον ποταμό Πείρο – Παραπείρο με συνέπεια τη ρύπανση του Πατραϊκού Κόλπου. Δυστυχώς είναι θέμα χρόνου η καταστροφή των ποταμών από τη μόλυνση, οι οποίοι μετά από λίγα χιλιόμετρα καταλήγουν στον Πατραϊκό Κόλπο, καθώς και η καταστροφή ολόκληρου του οικοσυστήματος εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Επίσης η σημερινή κατάσταση αποβαίνει σε βάρος της ορθής λειτουργίας των τριών βιολογικών καθαρισμού (Πάτρας, Κ. Αχαΐας, ΒΙΠΕ).
Επίσης, η λειτουργία του έργου αυτού θα έχει περιβαλλοντικά πολλαπλασιαστική αξία όταν θα γίνει το αυτοκινητοδρόμιο, έργο που δημιουργεί προϋποθέσεις μεγαλύτερης οικιστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Στην ευρύτερη περιοχή αναμένονται πολλές και ποικίλες εμπορικές και τουριστικές δραστηριότητες σε συνδυασμό και με την ολοκλήρωση του υδρευτικού φράγματος Πείρου-Παραπείρου, που θα δημιουργήσει μια τεχνητή λίμνη στην περιοχή.
Θα συνεχίζω να στηρίζω με κάθε τρόπο την υλοποίηση του έργου αυτού προκειμένου να ολοκληρωθεί το αποχετευτικό δίκτυο όλων των κοινοτήτων της περιοχής και να γίνει η σύνδεσή τους με το βιολογικό καθαρισμό της ΒΙΠΕ, διότι πιστεύω ότι η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί πραγματικά τον ακρογωνιαίο λίθο της βιώσιμης ανάπτυξης».

Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΙΑ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τις ανακοινώσεις για την Εργασιακή Εφεδρεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο τραγικός απολογισμός των δυο χρόνων της Κυβέρνησης κλείνει με την Εργασιακή Εφεδρεία – Απόλυση – Συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού εργαζομένων. Αφού πρώτα τους έδωσε κίνητρα παραμονής τώρα τους συνταξιοδοτεί. Βγάζει στην Εφεδρεία μια γενιά υπαλλήλων με μόνο κριτήριο την ηλικία, στερώντας τις υπηρεσίες από αρκετά έμπειρα, ικανά και πολύτιμα στελέχη που θα παρασυρθούν και θα αποχωρήσουν.
Το κόστος εφεδρείας, συνταξιοδότησης, και εφάπαξ αποζημιώσεων αν συνυπολογισθεί με τις απώλειες εισφορών, άμεσων και έμμεσων φόρων είναι υψηλότερο από το κόστος της εφεδρείας, χωρίς απολύσεις που προτείνει η Νέα Δημοκρατία.
Για άλλη μια φορά, έχουμε μέτρα, όχι μόνο αντικοινωνικά, αλλά και αναποτελεσματικά ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.
Αυτός, άλλωστε, είναι και ο Κανόνας της Μνημονιακής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.
Μετά από δυο χρόνια θυσιών του Ελληνικού Λαού, η Κυβέρνηση μας βάζει με την πολιτική της πιο βαθιά στην κρίση και η ελπίδα εξόδου από αυτή απομακρύνεται.
Η Μνημονιακή Κυβέρνηση έχει προ πολλού καταστεί Μνημειώδης».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 OΚΤΩΒΡΗ ΩΡΑ 18:30 ΣΤON ΠΑΜMΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚO


ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤOΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤO ΕΜΠOΡΙO ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡOΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΙΑΣ


ΘΕΜΑΤΑ

1. Νέο φορολογικό νομοσχέδιο, χαράτσι έκτακτης εισφοράς

2. Τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς στον κλάδο του εμπορίου
    και των υπηρεσιών και η οργάνωση του αγώνα.

3. Οργάνωση της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 19 Οκτώβρη
Συνάδελφοι-συναδέλφισσες άνεργοι, νέοι και νέες,

Το συνδικάτο μας χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στο μαζικό απογευματινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη ενάντια στα χαράτσια. Εκατοντάδες εργαζόμενοι και άνθρωποι του μόχθου συγκέντρωσαν τα “φοροχαράτσια” τους και τα έκαψαν στην πλ. Γεωργίου, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να κάνουν άλλες θυσίες για το κεφάλαιο. 
Αισθητή ήταν η παρουσία των εργαζομένων του κλάδου στο εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών, που όλο το προηγούμενο διάστημα σήκωσαν κεφάλι απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.
Το ταξικό σου συνδικάτο σε καλεί να συμβάλεις αποφασιστικά στην οργάνωση του αγώνα μας το επόμενο διάστημα. Ήρθε η ώρα να μπούμε δυναμικά στη μάχη, και να πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε κανένας συνάδελφος να μην μείνει ανυπεράσπιστος απέναντι στην όλο και μεγαλύτερη επίθεση που εξαπολύει το κεφάλαιο απέναντι μας.
Η πλουτοκρατία και τα κόμματά της θέλουν τον εργαζόμενο γυμνό από δικαιώματα για να συνεχίσει ανεμπόδιστα την κερδοφορία της.
Εμείς δεν πρέπει να της το επιτρέψουμε.

Το χρέος δεν είναι δικό μας. Το μόνο χρέος του λαού είναι να σηκώσει το κεφάλι, να παλέψει για τα δικαιώματα και το δίκιο της εργατικής τάξης και των παιδιών της.
Κλιμακώνουμε με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Oκτώβρη, μια μάχη ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής.
Βασική προϋπόθεση για να έχει αυτός ο αγώνας αποτελέσματα είναι κάθε εργαζόμενος του κλάδου να πάρει την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια του.
Για να δοθεί μαζική εργατική απάντηση στην αντεργατική πολιτική, για να μπούνε εμπόδια στα νέα μέτρα, ο εργάτης να ορθώσει το μπόι του, να δείξει τη δύναμή του, να μην υποκύψει στους εκβιασμούς, στην τρομοκρατία.
O λαός έχει ήδη χρεοκοπήσει και έρχονται χειρότερα.
Εμείς από τη μεριά του συνδικάτου καλούμε τους συναδέλφους να αψηφήσουν το κόστος της σύγκρουσης, που είναι πολύ μικρότερο από τις θυσίες που μας καλούν να κάνουμε για λογαριασμό της πλουτοκρατίας!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
• 35ωρο – 7ωρο – 5θήμερο, με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση ωρομίσθιου- μερικής απασχόλησης. Πλήρη σταθερή δουλειά για όλους.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ .
• Μισθοί και συντάξεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης .
• Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες.EΛΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤOΥ ΣΥΝΔΙΚΑTOY
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9/10 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30
ΣΤOΝ ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚO

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΥΜΑΙΩΝ ΑΠΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Έχει γίνει πλέον κάτι σαν έθιμο, κάθε σαββατοκύριακο μετά την Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου, τα σκουπίδια να παραμένουν διασκορπισμένα σαν διάκοσμος της πόλης για 2 και 3 ημέρες.
Ο επισκέπτης θα απορήσει με την εικόνα, και θα αναρωτηθεί για την αντίληψη περί πολιτισμού της Δημοτικής Αρχής.
Ήδη παρήλθε ένα εννιάμηνο από την εγκατάσταση τής, και παρατηρούμε ότι αντί να επιλύονται τα προβλήματα της καθημερινότητας μας, απλά επιδεινώνονται όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό.
Η δημοτική αρχή έχει αποτύχει στην διαχείριση της καθαριότητας, ο οποίος μάλιστα είναι ένας τομέας , που δεν μπορεί να καλυφθεί πίσω από τις ταμπέλες των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Βρωμάει απλά
Για τους μη γνωρίζοντες ενημερώνω ότι την Δευτέρα, 19η Σεπτεμβρίου, είχαμε απεργία στον τομέα καθαριότητας, και κατάληψη του χώρου των συνεργείων.
Απηυδησμένοι οι εργαζόμενοι από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με πρώτη την πλήρη απουσία της Δημοτικής αρχής, για πρώτη φορά στα χρονικά, έκαναν απεργία οι ίδιοι, και όχι ακολουθώντας κάποια παννελαδική κινητοποίηση.
Τους επισκέφτηκα με την ιδιότητα του συνδικαλιστή, ως μέλος του Δ.Σ του κλαδικού σωματείου υπα;λλήλων ΟΤΑ ¨Η Ενότητα.
Υπήρξαν απίστευτες καταγγελίες για το καθεστώς εργασίας, σεβόμενος όμως την επιθυμία τους παραλείπω ορισμένες εξ αυτών, όπως και τα ονοματά τους ,γιατί οι άνθρωποι αυτοί φοβούνται είτε την απόλυση ,είτε την αντεκδίκηση.
Μεταφέρω ορισμένους από τους διαλόγους.
Υπενθυμίζω ότι έχουν παραλειφθεί ορισμένοι διάλογοι από την συζήτηση, οι οποίοι αφορούν το καθεστώς εργασίας ορισμένων. Τον ορο <<καθεστώς εργασίας> τον χρησιμοποιώ κατά ευφημισμό. Όλοι αντιλαμβανόμαστε για ποιο καθεστώς μιλάμε..
 • Γιατί απεργείτε;
 • Απεργούμε και έχουμε προχωρήσει σε κατάληψη, αφενός για να διεκδικήσουμε τα χρήματα που μας οφείλονται, και αφετέρου για να συμπαρασταθούμε στους μη <<μόνιμους>> συναδέλφους, στους οποίους οφείλονται τα δεδουλευμένα από τον Γενάρη.
 • Γιατί ποσά μιλάμε;
 • Οφείλονται από 10.000 έως 14.οοο ευρώ στους μη μόνιμους, και στους μόνιμους και αορίστου χρόνου, τα νυχτερινά και η υπερωριακή απασχόληση, Σάββατα κλπ.
 • Δηλαδή μου λέτε ότι υπάρχουν άτομα που δουλεύουν απλήρωτοι;
 • Μάλιστα και βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαθλίωσης.
Αυτή τη στιγμή ο τομέας καθαριότητας αδυνατεί να ανταπεξέλθει, έφυγαν οι συνάδελφοι που εργάζονταν με 18μηνο πρόγραμμα, και απολυθήκαν αμέσως, όσοι εργάζονταν με το ειδικό καθεστώς και ζήτησαν τα λεφτά τους.
Την ίδια στιγμή υπάρχουν ευνοούμενοι του δημάρχου στα γραφεία, με <<ειδικό>> καθεστώς και αυτοί, μόνο που πληρώνονται κανονικά, έστω και με τα ΜΑΥΡΑ, μεσάνυχτα
 • καλά όταν ζητάτε τα λεφτά σας τι σας λένε;
 • Ότι φταίνε οι διοικητικοί υπάλληλοι, λες και μείς έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τους συναδέλφους,
 • Διαίρει και βασίλευε δηλαδή,
 • Αυτό ακριβώς.
Τι αιτήματα έχετε;
-Να ακυρωθούν οι απολύσεις, να γυρίσουν όλοι στην δουλειά, να; Καταβληθούν τα δεδουλευμένα, και να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην βιτρίνα του δήμου την καθαριότητα.
Μέχρι τώρα η καθαριότητα έπαιρνε τα συγχαρητήρια ,λόγω της φιλότιμης προσπάθειας των εργαζομένων, οι οποίοι αν και απλήρωτοι, δούλευαν δίνοντας το είναι τους.
 • Να βάλω τα ονοματά σας;
 • Όχι, βάλε καλύτερα απεργοί του Δήμου.
Αυτή είναι η εικόνα στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Δυμαίων.
Απλήρωτοι εργαζόμενοι, εργαζόμενοι με <<ειδικό>> καθεστώς, με τον φόβο της απόλυσης για όποιον τολμήσει και απαιτήσει έστω τα λεφτά του, χωρίς δικαιώματα, με όλα αυτά να θυμίζουν εργασιακό μεσαίωνα.
Κατά τα άλλα περάσαμε ένα καλοκαίρι, γεμάτο θεάματα και πανηγυράκια, ενώ θα έπρεπε τα 100.000 ευρώ που κόστισαν οι εκδηλώσεις, να δοθούν για τις ουσιαστικές ανάγκες του Δήμου και όχι στις δημόσιες σχέσεις του Δημάρχου.
Υπάρχουν από την συμπολίτευση άτομα αριστερών καταβολών που έχουν αποδεχτεί αυτή την κατάσταση ενώ δημόσια κόπτονται για τον εργάτη και τα δικαιώματά του και και και.
Από ότι εγώ αντιλαμβάνομαι έχουν γαντζωθεί στην καρέκλα τους και τον μισθάκο τους, παριστάνοντας τον αόμματο κωφάλαλο, οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες.
Έχω και το εξής ερώτημα:
Υπάρχει Αντιπολίτευση?

Φίλιππος Ε. Σερεπίσος

Υ.Γ.
Έμαθα ότι ο δήμαρχος μας μια και έβαλε όλα τα θέματα σε σειρά, πάει ταξίδι με άλλους αιρετούς στην βαλκανική.
Προφανώς για να μεταδώσει την συνταγή της επιτυχίας του, στου υπανάπτυκτους βαλκάνιους συναδέλφους του:
Θεάματα, δημόσιες σχέσεις, καλές σχέσεις με τα μήντια, και επί του πρακτέου έχει ο θεός βρε αδελφέ. Δεν θα αγχωθούμε κιόλας για τα σκουπίδια και τους εργάτες. Από εμένα καλή εκδρομή εύχομαι.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΡΙΣΗ ΣΤΟ PIREASNEWS.GR


...μια από τις πιο εκρηκτικές και ταλαντούχες νέες παρουσίες στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού,
απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ,
αποκλειστικά στο pireasnews.gr
(Επιμέλεια: Σταύρος Λιλόγλου)

Η Ειρήνη Παρίση μεγάλωσε στην Πάτρα. Αυτό το διάστημα εμφανίζεται στο «ROMEO PLUS» της Πάτρας.
Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και έχειτραγουδήσει σε νυχτερινά κέντρα στην Αθήνα και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Το ρεπερτόριο της είναι ποπ αλλά κυρίως λαϊκό.
Είναι λάτρης της γυμναστικής και δηλώνει αποφασισμένη να πετύχει όλους τους στόχους και τα όνειρα της...

H απόλυτη ευτυχία για εσένα είναι:
Υγεία, καριέρα, οικογένεια.

Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
Η σωματική και ψυχική ισορροπία...διότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται...

Η τελευταία φορά που ξεσπάσες σε γέλια;
Στα καλλιστεία Δυτικής Ελλάδας...που δεν θύμιζαν σε τίποτα αυτά του Antena

Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;
Ο αυθορμητισμός...

Το βασικό σου ελάττωμα;
Η οικονομική σπατάλη

Σε ποια λάθη δείχνεις τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Σε αυτά που δεν γίνονται από πρόθεση...

Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο;

…και σε μια γυναίκα;
Να μην ζηλεύει και να μην έχει κόμπλεξ..

Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
Μάνος Χατζιδάκης και Μίκης Θεοδωράκης

Το βιβλίο που σε σημάδεψε;
Ένα βιβλίο που μου πέταξε...ένας πρώην μου, στο κεφάλι...(γέλια)..και φυσικά τον έδιωξα!

Η ταινία που σε σημάδεψε;
Το "Δέντρο της Ζωής"...με τους Brad Pitt, Sean Penn and Jessica Chastain

Ο αγαπημένος σου ζωγράφος;
Ο Πικάσο...Ο μεγαλύτερος φόβος σου;
Η κλειστοφοβία...

Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;
Σε καταστάσεις που θέλω να αποφύγω τις εντάσεις

Ποιο είναι το μότο σου;
Μην προσπαθήσεις να θυμηθείς της άσχημες στιγμές που είχες στην ζωή σου... απλά προσπάθησε να θυμηθείς με ποιον τρόπο τις ξεπέρασες..

Πως θα επιθυμούσες να πεθάνεις;
Αφού ολοκληρώσω το βιβλίο της ζωής μου...

Εάν συνέβαινε να συναντήσεις τον Θεό, τι θα ήθελες να του πεις;
Να "σκορπίσει" την  αγάπη σε ολόκληρο τον κόσμο και σε όλες τις ανθρώπινες καρδιές..

Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτόν τον καιρό;
Από τη μια αισθάνομαι ανησυχία και θλίψη για τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι μας σε αυτή την οικονομική κρίση και από την άλλη δεν χάνω την ελπίδα μου, διότι είμαι υγιής και μπορώ να αγωνίζομαι για να πετύχω τους στόχους και τα όνειρα μου.

Δείτε το βίντεο με την Ειρήνη Παρίση "εν δράσει":

http://www.pireasnews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=73637:-q-q&catid=89:2010-12-28-18-26-36&Itemid=161