ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ!


Δεν παίρνουν τελικά αποζημίωση οι έφεδροι! 
Οι εργαζόμενοι που θα υπαχθούν στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας δεν πρόκειται, τελικά, να λάβουν αποζημίωση, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, είδηση που επιβεβαιώνει πλήρως τις πληροφορίες τουNewpost.grσε σχετικό δημοσίευμα της 6ης Σεπτεμβρίου.

Οι έφεδροι δεν πρόκειται να πάρουν ούτε αποζημίωση απόλυσης, αφού σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου (άρθρο 34) η καταβολή του 60% του μισθού τους έως και 24 μήνες (εντάσσονται και οι υπάλληλοι που μετά την εφεδρεία θα "βγουν" στη σύνταξη) συνυπολογίζεται στο ποσό της αποζημίωσης απόλυσης.

Το Newpost.gr είχε γράψει πριν από έναν μήνα ότι κατά την διάρκεια του ενός έτους εργασιακής εφεδρείας και αφού λάβουν επίδομα ίσο ή μικρότερο απο αυτό που δίνει ο ΟΑΕΔ στους ανέργους, θα απολύονται χωρίς να λαμβάνουν καμία απολύτως αποζημίωση! Δυστυχώς οι φόβοι επιβεβαιώνονται...


Το επίμαχο άρθρο του πολυνομοσχεδίου αναλυτικά:

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΤΡΑΣ: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ" ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΑΡΑ


Με την πραγματοποίηση των Συνελεύσεων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αποκαλύφθηκε σε βαθμό γελοιοποίησης η πολιτική απάτη των «ανεξάρτητων» ψηφοδελτίων που είχαν πλημμυρίσει την χώρα στις τοπικές εκλογές.
Δια μαγείας οι εκατοντάδες «ανεξάρτητοι» συνδυασμοί εξαφανίστηκαν και οι επικεφαλείς τους, μαζί με άλλους, φιγουράριζαν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο θέατρο σκιών πρωταγωνιστές υπήρξαν οι δύο πιο επιφανείς «ανεξάρτητοι» της Πάτρας, Δημαράς και Χριστόπουλος, ο ένας με την “Δημοκρατική Αριστερά” του Κουβέλη και ο άλλος με την ΝΔ.
Τι να πρωτοθαυμάσει κάποιος καλόπιστος; Την συνέπειά τους, την αξιοπρέπειά τους ή την πολιτική τους εντιμότητα;
Εμείς, άνευ σχολίου, τους παραδίδουμε στην πολιτική σας εκτίμηση.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 24 ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΑΡΑΧΕΣΤη διεξαγωγή επείγουσας έρευνας για τις χθεσινές συγκρούσεις στο Κάιρο, κυρίως μεταξύ χριστιανών κοπτών και των δυνάμεων ασφαλείας, που στοίχισαν τη ζωή σε 24 ανθρώπους, διέταξε το κυβερνών στρατιωτικό συμβούλιο της Αιγύπτου, μετά τις καταγγελίες για θανάσιμο...
τραυματισμό διαδηλωτών από στρατιωτικά άρματα.
Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως μετά τις αναταραχές, που ξέσπασαν μετά από διαδήλωση διαμαρτυρίας για επίθεση εναντίον εκκλησίας στο Ασουάν.
Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 212 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στις συγκρούσεις που ξέσπασαν τη νύχτα κυρίως ανάμεσα σε χριστιανούς κόπτες και τις δυνάμεις της τάξης στο κέντρο του Καΐρου. Οι συγκρούσεις ήταν οι πιο αιματηρές μετά την εξέγερση που ανέτρεψε τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο.
Ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες κάνουν λόγο για το θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων όταν τους παρέσυραν άρματα μάχης.
Ο στρατός ζήτησε από την κυβέρνηση να διεξαγάγει έρευνα για τις συγκρούσεις «σχηματίζοντας επιτροπή για τη συλλογή στοιχείων ώστε να εξακριβωθεί τι συνέβη και να λάβει μέτρα εναντίον όσων αποδειχθεί ότι ενεπλάκησαν».
Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο στρατός δήλωσε επίσης ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διατήρηση της ασφάλειας και επανέλαβε ότι προτίθεται να μεταβιβάσει την εξουσία στους πολίτες.
Η ασφάλεια έχει ενισχυθεί σε πολλές τοποθεσίες του Καΐρου, με μεγαλύτερο αριθμό στρατευμάτων να αναπτύσσεται έξω από το κοινοβούλιο και κυβερνητικά κτήρια εν αναμονή νέων αναταραχών. Αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί έξω από το νοσοκομείο όπου έχουν μεταφερθεί οι κόπτες νεκροί και τραυματίες.
Παράλληλα ο Αχμεντ αλ Τάγιεμπ, ο μεγάλος ιμάμης του Αλ Αζχαρ, ζήτησε σήμερα την έκτακτη διεξαγωγή συνομιλιών μεταξύ αξιωματούχων της μουσουλμανικής και της χριστιανικής κοινότητας.
Ο μεγάλος ιμάμης, που είναι επικεφαλής του ανώτατου εκπαιδευτικού θεσμού του σουνιτικού Ισλάμ, κάλεσε σε συνομιλίες τα μέλη της Αιγυπτιακής Οικογένειας, μιας οργάνωσης στην οποία μετέχουν μουσουλμάνοι και χριστιανοί ιερωμένοι, «σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης».
Ο μεγάλος ιμάμης έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας Σενούντα Γ', σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οι χριστιανοί κόπτες, που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου, διαμαρτύρονται ότι υφίστανται διακρίσεις σε μια κατά πελιονότητα μουσουλμανική κοινωνία. Οι Κόπτες αποτέλεσαν στόχο αρκετών επιθέσεων. Την Πρωτοχρονιά επίθεση σε μια εκκλησία τους στην Αλεξάνδρεια στοίχισε τη ζωή 23 ανθρώπων.
Στις 7 Μαΐου, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 200 τραυματίστηκαν στο Κάιρο όταν μουσουλμάνοι επιτέθηκαν σε δύο εκκλησίες, λέγοντας ότι μια χριστιανή που ασπάστηκε το Ισλάμ κρατείτο σ' έναν από αυτούς τους τόπους λατρείας.

ΤΟΥΣ ΕΒΓΑΛΕ ΟΛΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ Ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ


"ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΩ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ!...
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Ακροβάτης υψηλού ρίσκου αποδεικνύεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κουσελάς, αφού είναι σιγουρό ότι εντός ολίγου θα πλημμυρίσει το Διαδίκτυο, τα ραδιόφωνα οι τηλεοράσεις αλλά και οι σημερινς εφημερίδες με τις δηλώσεις του, οι οποίες...
οδήγησαν στο χοντρό καυγά του με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Κι αυτό διότι, ο Δ. Κουσελάς πήρε πίσω όσα είχε πει για τις λίστες με τους μεγαλοοφειλέτες την προηγούμενη εβδομάδα στο ΚΤΕ Οικονομικών τα πήρε πίσω. Το απόγευμα όταν προκλήθηκε από τον Δημήτρη Παπαδημούλη για το θέμα στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ζήτησε το λόγο και τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω δηλώσει ποτέ οτι διαθετω λίστα με μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου και δεν έχω δηλώσει ποτέ οτι την έχω παραδώσει στο Μέγαρο Μαξίμου»
http://fimotro.blogspot.com/2011/10/blog-post_9088.html

Η ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ


Ο Άρης στην κεντρική πλατεία της Λαμίας πριν από 77 χρόνια
Έχουμε γράψει κι άλλη φορά ότι ενώ  κόσμος καίγεται το ΚΚΕ,  ασχολείται ακόμη με το αν ο Ζαχαριάδης ήταν καλός κομμουνιστής, ή αν ο Αρης Βελουχιώτης έκανε ή όχι  σωστά που δεν υπέγραψε τη Βάρκιζα. Αυτά ενώ πλησιάζει νέα… Βάρκιζα, της πλήρους παράδοσης της χώρας στους ξένους δανειστές μας.
Θα μου πείτε κι εσύ γιατί ασχολείσαι μαζί τους;
Δεν άντεξα να μην  ασχοληθώ όταν διάβασα την εξής σημερινή είδηση
Και η κ. Παπαρήγα ύστερα από 77 χρόνια
Εκδήλωση για την επίσημη πολιτική αποκατάσταση του ηγετικού του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Λαού της Λαμίας.
Εκατοντάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ από την ευρύτερη περιοχή έδωσαν το «παρών» στην πολιτική αυτή εκδήλωση, ενώ, μεταξύ αυτών ήταν και η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Τηλέμαχος Δημουλάς ανέγνωσε την απόφαση της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΚΚΕ με θέμα την πολιτική αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη σύμφωνα με την οποία δικαιώνεται πλέον ο πρώτος καπετάνιος του ΕΛΑΣ για τη θέση του που είχε πάρει για τη συμφωνία της Βάρκιζας και τη διαφωνία που είχε εκφράσει.
Σημείωσε ωστόσο, πως «η διαφωνία του Αρη με τη Συμφωνία της Βάρκιζας δε δικαιώνει τη στάση του απέναντι στη συλλογική θέση του Κόμματος και την παραβίαση από αυτόν της κομματικής πειθαρχίας [..] «η στάση του αυτή, που αποτέλεσε ρήξη με τη θεμελιώδη αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, δεν καθιστά δυνατή τη μετά θάνατο αποκατάσταση και της κομματικής του ιδιότητας».
Πληροφορώ τους άσχετους ότι “δημοκρατικός συγκεντρωτισμός” σε κόμμα – πρωτοπορία του προλεταριάτου, όπως το ΚΚΕ, είναι η πλήρης υποταγή κάθε αντίθετης άποψης στις αποφάσεις των ανωτέρων οργάνων, δηλαδή της Κεντρικής Επιτροπής για την οποία αποφασίζει το Πολιτικό Γραφείο, για το οποίο αποφασίζει ο Γενικός Γραμματέας, που ήταν τότε ο …. Ιωσήφ Στάλιν.
Έλεος βρε σύντροφοι. Τέτοια μικροψυχία; Τι θα σας πείραζε να κάνατε τον άνθρωπο μέλος του ΚΚΕ έστω και μετά θάνατον ;
Αδέξιος Δεξιός

Ο Λ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Για τη σταδιακή κατάργηση όλων των Ψυχιατρείων της χώρας έως το 2015 δεσμεύτηκε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Α. Λοβέρδος, στο πλαίσιο γραπτής ενημέρωσης του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη , και του προγράμματος ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

Ειδικότερα, ο αρμόδιος Υπουργός αναφέρει ότι «το Πρόγραμμα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στη χώρα μας συνεχίζεται με στόχο την τελική κατάργηση των Ψυχιατρείων το 2015 και γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για την αποασυλοποίηση των χρονίων ψυχικά ασθενών που διαβιούν στα εναπομείναντα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, Δρομοκαΐτειο, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης), και έχουν κλείσει τα ασυλικά τμήματα των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Πέτρας Ολύμπου, Κέρκυρας, Χανίων και Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Έχουν ενισχυθεί σημαντικά ήδη λειτουργούντα Ψυχιατρικά Τμήματα Γενικών Νοσοκομείων, καθώς και Κέντρα Ψυχικής Υγείας και γίνονται προσπάθειες για τη λειτουργία νέων κοινοτικών δομών που θα καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού σε όλη τη χώρα, παρά τον επιβληθέντα περιορισμό των προσλήψεων».

Επιπλέον, αναφέρει ότι «σε ότι αφορά την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, το Υπουργείο Υγείας επιχορηγεί τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία ανά μήνα, μετά από σχετικό αίτημά τους, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες πιστώσεις και το ποσοστό διάθεσης που εγκρίνεται από το Υπουργείο Οικονομικών». Τέλος, αναφέρει ότι «το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων έχει επιχορηγηθεί με το ποσό των 200.000€ και θα επιχορηγηθεί εκ νέου ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν».
Ν ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΕΔΑΦΙΚΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2012


Μιλώντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Υποθέσεων της Βουλής για το Σχέδιο του νέου προυπολογισμού ο Βουλευτής Αχαίας και τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε:
«Στη χώρα του ανεδαφικού κινείται το Υπουργείο Οικονομικών με το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2012, ο οποίος βασίζεται σε τρεις παραδοχές που η Κυβέρνηση, αποδεδειγμένα, έχει μέχρι σήμερα αποτύχει: αύξηση εσόδων, μείωση δαπανών και εναρμόνιση με τους στόχους του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και των βασικών εφαρμοστικών νόμων.
Σε καμία περίπτωση η επίθεση στο εισόδημα του ελληνικού νοικοκυριού και η ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού, με μειώσεις που ξεπερνούν το 50%, δεν μπορούν να αποτελούν τη μοναδική αύξηση εσόδων του Κράτους.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να δημιουργηθούν προοπτικές αύξησης εσόδων με συνεχή αύξηση της άμεσης, έμμεσης και έκτακτης φορολογίας, διότι έτσι το μόνο που επιτυγχάνεται είναι ακριβώς το αντίθετο: η μείωση της φορολογητέας ύλης.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να καταστεί η Ελλάδα νησίδα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, με παντελή απουσία των κινήτρων επιχειρηματικότητας και αβέβαια φορολογική νομοθεσία. Κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει απλά για να βάλει πρόσθετο συμμέτοχο στα κέρδη του το Ελληνικό Δημόσιο, με μόνο κίνητρο το «χαμηλό κόστος εργασίας», που εκ των πραγμάτων δεν δημιουργεί κανένα κίνητρο παραγωγικότητας.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να επέλθει ανάπτυξη και επομένως αύξηση των εσόδων του Δημοσίου με την ανεργία να αυξάνεται συνεχώς και ως εκ τούτου η Ελλάδα να βυθίζεται όλο και περισσότερο στην ύφεση.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατό να αναμένονται έσοδα από την αξιοποίηση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, δεδομένης της αναβλητικότητας που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση 2 χρόνια τώρα.
Αν η Κυβέρνηση και προσωπικά ο κος Παπανδρέου είχαν δείξει την ίδια επιμέλεια, το ίδιο πάθος και τη χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση είσοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρωζώνη, είναι σίγουρο ότι σήμερα δεν θα υποφέραμε από την κατάρρευση όλων των δημοσιονομικών δεικτών της χώρας μας.
Όμως το πιο επικίνδυνο και ταυτόχρονα το πιο υποκριτικό στοιχείο του Προσχεδίου είναι η αναφορά του κου Βενιζέλου στην «παροδική κατάσταση κρίσης που πρέπει να ξεπεράσουμε», δεδομένου ότι και αυτός ο Προϋπολογισμός ευχολογίων, το μόνο που διασφαλίζει είναι τα συμφέροντα των δανειστών, επιφέροντας:
  • Την αύξηση του Χρέους
  • Τη χωρίς προηγούμενο ύφεση της Ελληνικής Οικονομίας
  • Τη δυσφήμιση και την καταβαράθρωση της αξιοπιστίας της χώρας και
  • Τη χωρίς τέλος εξαθλίωση κάθε ελληνικού νοικοκυριού.
Η Κυβέρνηση με τον Προϋπολογισμό 2012 το μόνο που αβίαστα κερδίζει είναι ο τίτλος της αποτελεσματικότητάς της στην επικύρωση με νόμους, των εντολών που λαμβάνει από το ΔΝΤ, που έχουν ως μοναδικό στόχο το συμφέρον των δανειστών. Αντίθετα, η απουσία του παραμικρού σχεδιασμού για το στοιχειώδη διαχωρισμό των λειτουργιών Κράτους και Ιδιωτικού Τομέα με τη δημιουργία περιβάλλοντος αξιοποίησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, οδηγεί τη πατρίδα μας ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση και κάθε Έλληνα πολίτη στο απόλυτο αδιέξοδο.
Καλούμε την Κυβέρνηση να παρουσιάσει αναλυτικά το Ενεργητικό της χώρας και να εξηγήσει την απόδοσή του, τόσο για τη χρήση του 2011, όσο και για τις προβλέψεις του 2012. Η κίνηση αυτή καθίσταται θεμελιώδης δεδομένου ότι και σε αυτό τον Προϋπολογισμό δεν αποτυπώνεται η στρατηγική του Ελληνικού Κράτους. Δεν αποσαφηνίζεται δηλαδή, ποιες λειτουργίες θα επιτελεί το Κράτος και ποιες θα αναληφθούν από το Ιδιωτικό Τομέα. Ακριβώς αυτή η αδυναμία της Κυβέρνησης να καταστήσει ένα τέτοιο στοιχειώδη σχεδιασμό, την αναγκάζει να πελαγοδρομεί ακολουθώντας εντολές που έρχονται από το εξωτερικό και έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων των δανειστών-κερδοσκόπων.
Είναι αδιανόητο Ελληνική Κυβέρνηση να οδηγεί στη χρεοκοπία τα ελληνικά νοικοκυριά και να κρύβεται πίσω από τεχνάσματα και ανακοινώσεις, που αντέχουν μόλις λίγα 24ωρα μέχρι να διαψευστούν. Η Η

Ως Νέα Δημοκρατία έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η διάσωση της πατρίδας από τα νύχια των κερδοσκόπων, δεν εξαντλείται στην περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων, που αντιστοιχούν σε χρήματα που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι. Το αντίθετο μάλιστα, ο δρόμος της εξόδου από την κρίση και η επανεκκίνηση της Οικονομίας είναι ταυτόσημες με την αξιοποίηση του τεράστιου έμψυχου και μη πλουτοπαραγωγικού δυναμικού της Ελλάδας, σε περιβάλλον χαμηλής φορολογίας και σταθερού νομοθετικού πλαισίου, που προάγει την επιχειρηματικότητα και δημιουργεί κίνητρα για νέες επενδύσεις».

ΣTO TWITTER ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΡΟΜΠΕΪ ΤΗΝ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ!


Την απόφασή του να συγκαλέσει τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και της Ευρωζώνης την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπέϊ με μήνυμά του μέσω...
«Twitter». Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στόχος της αναβολής είναι να υπάρξει αρκετός χρόνος ώστε να βελτιωθεί η αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους και των τραπεζών.
Στο μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, με αντικείμενο συζήτησης – μεταξύ άλλων – τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να έχουν ίσως και εντός της εβδομάδας συνάντηση στις Βρυξέλλες.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΠΟΥ ΒΙΑΖΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣΣύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση από την αστυνομία, το πρωτογεννές ρεπορτάζ του planet-greece, επιβεβαιώνεται πλήρως. Πρόκειται για τους ληστές που εισέβαλλαν σε σπίτια και κακοποιούσαν σεξουαλικά τα θύματά τους. Είναι τα ίδια κτήνη, που στις 27 Σεπτεμβρίου...
το βράδυ, εισέβαλλαν σε σπίτι, στη Γλυφάδα, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας και αφού άρπαξαν ότι βρήκαν εν συνεχεία βίασαν την μητέρα, αφού πρώτα κλείδωσαν το παιδί και τον πατέρα της οικογένειας σε ένα δωμάτιο. Εν συνεχεία διέφυγαν με το αυτοκίνητο της οικογένειας, μάρκας mercedes.

Σύμφωνα, λοιπόν, με νεότερες πληροφορίες, από την αστυνομία, το αυτοκίνητο βρέθηκε και μετά από έρευνα στο εσωτερικό του εντοπίστηκε ένα πιστόλι εννιάρι, με μία σφαίρα στη θαλάμη και επιπλέον 7 σφαίρες στη γεμιστήρα.

http://planet-greece.blogspot.com/2011/10/blog-post_9080.html

KAKΛΑΜΑΝΗΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΕΙ


Προβληματική χαρακτηρίζει την λειτουργία των ΤΕΙ, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, με επίκαιρη ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, την οποία καλεί...
να επιληφθεί προσωπικά της κατάστασης.

Ο κ. Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι «συνεχίζεται και εντείνεται η αρνητική μεταχείριση των ΤΕΙ», μια πολιτική που «αντιστρατεύεται και υπονομεύει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας» και έχει ως αποτέλεσμα τον επαγγελματικό διωγμό των αποφοίτων τους.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής καυτηριάζει το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε για φέτος 350 πρόσθετες θέσεις στα πανεπιστήμια και μόνο 50 στα ΤΕΙ.

Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης ζητά «να γίνει δίκαιη ανακατανομή μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ των 400 θέσεων μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού», καθώς και «να προωθηθεί η λύση του χρονίζοντος επί 25ετία προβλήματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των αποφοίτων των ΤΕΙ, ώστε να μην αποτελούν στην πατρίδα τους "παιδιά ενός κατώτερου θεού"».

ΦΡΕΝΟ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ


H Nέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δήλωσε τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκτελεστική γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας. "Τα σενάρια κυβέρνησης...
εθνικής ενότητας δεν μας απασχολούν", δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ θέλει εκλογές και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας "πως δεν ψάχνουν για συγκυβέρνηση αλλά για συνενόχους". "Δεν είμαστε εμείς ίδιοι με εκείνους. Αυτοί φεύγουν, εμείς ερχόμαστε", τόνισε χαρακτηριστικά.
"Ακούμε τώρα ότι σχεδιάζουν να εκτονώσουν τη λαϊκή κατακραυγή με δημοψήφισμα. Τους προειδοποιώ να μη το κάνουν. Δεν θα εκτονώσουν το λαό. Θα τον εξοργίσουν ακόμα περισσότερο. Ακούμε επίσης, ότι σχεδιάζουν εκβιαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή με 180 ψήφους.Τους προειδοποιώ κι αυτό να μη το κάνουν. Γιατί εμείς ό,τι συμφωνούμε το ψηφίζουμε από μόνοι μας, χωρίς κανένα εκβιασμό" σημείωσε κατά την ομιλία του ο κ. Σαμαράς.

ΠΡΟΣ ΑΝΑΒΟΛΗ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ 18ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Έντονη φημολογία επικρατεί, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, στους διαδρόμους της Κομισιόν και πιο συγκεκριμένα από το γραφείο του προέδρου της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπάι, ότι υπάρχει πιθανότητα να αναβληθεί η Σύνοδος Κορυφής...
των Ευρωπαίων ηγετών στις 17 και 18 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται μέσα στη μέρα να υπάρξει ανακοίνωση από το γραφείο του προέδρου της ΕΕ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ θα ετίθετο το ζήτημα της ανακεφαλαιοποιήσης των τραπεζών από την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, ζητώντας από όλους να πάρουν θέση για το θέμα ρευστότητας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Ευρώπης.

Η καγκελάριος της Γερμανίας ήταν η πρώτη ηγέτης της ΕΕ που δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα σε επίπεδο αρχηγών κρατών.

ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ


Βαρύτατες εκφράσεις πεζοδρομίου ακούστηκαν πριν από λίγο σε φραστικό επεισόδιο στη Βουλή μεταξύ της προέδρου της επιτροπής Βάσως Παπανδρέουμε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη με αφορμή τις παρεμβάσεις - διακοπές του τελευταίου, προκειμένου... να παρέμβει στη συζήτηση για να απαντήσει στον Υπουργό Οικονομικών.

Χαρακτηριστικό ήταν ο διάλογος που ακολούθησε και ανέβασε στα ύψη την αντιπαράθεση:

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Θα γίνεις πρόεδρος καμιά φορά;

ΒΑΣΩ: Τραμπούκος σαν εσένα δεν πρόκειται να γίνω…

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Απαράδεκτο…να είστε σοβαρή...αν δεν μπορείτε να διευθύνεται τη συζήτηση να σηκωθείτε να φύγετε από το έδρανο και να προεδρεύσει κάποιος άλλος. Είστε η χειρότερη πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων.

ΒΑΣΩ: Ότι λέει ο κ. Κεφαλογιάννης δεν με ενδιαφέρει…

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ούτε εμένα και δεν σας υπολογίζω καθόλου ότι υπάρχετε. Να είστε σοβαρή και όχι Βάσω Παπανδρέου…

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Παρακαλώ να διαγραφούν από τα πρακτικά…

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ…είναι δυνατόν να λέει σε μένα «δεν πας στο διάολο ρε μ…»

ΒΑΣΩ: Δεν είναι δυνατόν να ανέχομαι εδώ μέσα απειλές και τσαμπουκάδες...Παρακαλώ τη ΝΔ: Να συγκρατήσετε το μέλος σας. Δεν είναι δυνατόν όταν είναι εδώ να δημιουργεί πάντα πρόβλημα

Δ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΔ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ Γ.ΚΑΣΑΠΙΔΗ
Επισκέψεις σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς,αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες καθώς και σε φορείς του νομού πραγματοποίησε ο Α' Επιλαχών Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, συνοδεύοντας τον Τομεάρχη Αγροτικών Θεμάτων της ΝΔ - Βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Κασαπίδη, που περιόδευσε σε Καλάβρυτα, Αιγιάλεια, Πάτρα και Χαλανδρίτσα την Παρασκευή, στο πλαίσιο επαφών του Τομέα με παραγωγούς και επιχειρηματίες του Αγροτικού-Κτηνοτροφικού Κλάδου, κατόπιν εντολής του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας και των εξαγωγών της, μέσω των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
Αρχικά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην "Ένωση Συνεταιρισμών Καλαβρύτων" και σε Αμπελώνα κι εν συνεχεία επίσκεψη και περιήγηση στην "Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών", όπου παρουσιάστηκε το πλάνο επεξεργασίας και πακετοποίησης της "Κορινθιακής Σταφίδας" καθώς και τα εξαγώγιμα μεγέθη της, για ν' ακολουθήσει ενημέρωση για τη διάθεση των λεμονιών στο Συσκευαστήριο "Μέγαρη" στην Ελίκη Διακοπτού, με έμφαση στην επίθεση που δέχεται το εγχώριο προϊόν από την Τουρκία και τις χαμηλές τιμές εισαγωγής λεμονιών στη χώρα μας. Βαρύτητα δόθηκε και στην Οινοποιία με επίσκεψη στο Εργοστάσιο της "CAVINO" στον Μεγανίτη Αιγίου.
Ακολούθως στα Γραφεία της ΔΗΜ. Τ.Ο Αιγίου της ΝΔ  δόθηκε συνέντευξη στα Μ.Μ.Ε της Αιγιάλειας όπου και τονίστηκε "η έμφαση που δίνει στο πρόγραμμά της η ΝΔ για τον Αγροτικό Τομέα, με την επεξεργασία ποιοτικών αλλά και νέων καλλιεργειών σε κάθε περιοχή, αξιοποιώντας τοπικά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερες δυνατότητες των παραγωγών, ώστε να υπάρξει πλούτος στη χώρα και ν' αντέξουν οι παραγωγοί μετά και το 2013, οπότε και σταματούν και οι περιβόητες επιδοτήσεις". Επιπλέον θίχτηκε και ο ρόλος του ΕΛΓΑ που έχει καταστεί από την κυβέρνηση δια νόμου ανενεργός και ανύπαρκτος μηχανισμός, με αποτέλεσμα να μην έχουν δοθεί αποζημιώσεις ακόμα και από το 2009, αλλά ούτε καν πορίσματα για ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις τα δύο τελευταία χρόνια.
Το μεσημέρι οι κ.κ. Κασαπίδης και Τριανταφυλλόπουλος, μαζί με τον  Αναπληρωτή Τομεάρχη Αγροτοσυνεταιριστικών και Αγροτοσυνδικαλιστικών Θεμάτων της ΝΔ Ν. Μιχαλόπουλο επισκέφθηκαν διαδοχικά την "'Ένωση Συνεταιρισμών Πάτρας" και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της, το "Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αχαΐας" όπου αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην οικονομία με τον Πρόεδρό και Αντιπρόεδρο του ΕΒΕ κ.κ. Κ. Αντζουλάτο και Ν.Καρακίτσο και το ημερήσιο πρόγραμμα στην Αχαία έκλεισε με επίσκεψη στους "Μύλους Κεπενού" της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών, στην Κτηνοτροφική Μονάδα "Λαλιώτη" στην Χαλανδρίτσα και στα Γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε Αχαΐας ΝΔ όπου είχαν συνάντηση με δημοσιογράφους των Πατρών. 
Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, τόνισε:
"Eίναι πραγματικά η πρώτη φορά που η ΝΔ με τόση επιμονή, διεξοδικότητα και ουσία επιχειρεί να προσδώσει την αξία που πρέπει στην εύφορη γη της χώρας και την κτηνοτροφία μας. Σε κατάσταση οικονομικής ύφεσης απαιτείται η πραγματική κι όχι εικονική και πρόχειρη ενεργοποίηση του Αγροτικού Τομέα ως πηγή πλούτου της χώρας. Διαθέτοντας το κλίμα, τις ανάλογες καλλιέργειες αλλά βελτιούμενες ως προς την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και προωθώντας δυναμικά και με οργάνωση την τυποποίηση και την πώληση , η Ελλάδα  μπορεί να πρωτοστατήσει πανευρωπαϊκά και να μειώσει κατά πολύ τα δισεκατομμύρια που σήμερα δαπανώνται  για την εισαγωγή προϊόντων από το εξωτερικό, που όμως μπορεί και παράγει η ίδια".
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος συνεχάρη τον κ. Κασαπίδη  για το ενδιαφέρον που επέδειξε στο νομό Αχαΐας, τον οποίο πολύ σύντομα  θα επισκεφθεί και πάλι για επιπλέον επισκέψεις σε χώρους καλλιέργειας αλλά και παραγωγής".                      

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ


«Η συναίνεση, η οποία ζητείται κάθε φορά που ζορίζουν τα πράγματα και την οποία… ξεθάβουν από το μπαούλο του λαϊκισμού τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, είναι συνενοχή σε μια εγκληματική πολιτική κατά του ελληνικού λαού. Είναι εθνική μειοδοσία. Γιατί ακόμα και οι θιασώτες του μνημονίου αντελήφθησαν πλέον πως η συνταγή τους είναι λάθος, αλλά συνεχίζουν στην ίδια συνταγή ως άβουλοι και άλαλοι απέναντι στη τρόικα και στις πολιτικές ηγεσίες της Ευρωζώνης, οι οποίες κάνουν στην Ελλάδα ότι δεν θα έκαναν ποτέ στις χώρες τους!».

Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, κατά τη συνάντηση με πολιτικούς φίλους και τοπικά στελέχη, το απόγευμα της Κυριακής, στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Ο κ. Νικολόπουλος, αναφέρθηκε πολύ συγκεκριμένα στα παραδείγματα άλλων χωρών που είτε εντάχθηκαν στο ΔΝΤ, είτε όχι, τονίζοντας πως αυτού του είδους η «συναίνεση» που ζητάνε, το ΠΑΣΟΚ και τα «εξαπτέρυγά» του, δεν υπάρχει πουθενά: «Στην Πορτογαλία, η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Σόκρατες πήγε σε πρόωρες εκλογές προτού δεσμεύσει τη χώρα του με πάσης φύσεως μνημόνια. Η τρόικα συζήτησε με όλα τα κόμματα πριν τις εκλογές και μετά από αυτές, με τη σημερινή κυβέρνηση του Κοέλιο, υπήρξε μια συμφωνία την οποία θα μπορούσε να αποδεχτεί η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. Έτσι, οι μεταρρυθμίσεις που σήμερα γίνονται έχουν προσυμφωνηθεί και κανένα κόμμα δεν σύρεται σε μία εκ των υστέρων συναίνεση. Στην Ιρλανδία ο Έντα Κένι, αρνήθηκε να αυξήσει τη φορολογία και το ΦΠΑ. Το διατήρησε στο 12,5%, παρά τις πολλές αντιδράσεις στην Ευρώπη. Ένας πρωθυπουργός, πεισματάρης, αλλά με σχέδιο, που τώρα ελπίζει πως η χώρα του θα αποχαιρετίσει το ΔΝΤ μέσα στο 2012. Στην Ισπανία, που δεν υπάρχει ΔΝΤ και τρόικα, η διαφωνία για τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, οδήγησε σε πρόωρες εκλογές, αλλά και στην παραίτηση και αποχώρηση από την πολιτική, μετά τις εκλογές του πρωθυπουργού Θαπατέρο»

Επίσης, ο Αχαιός πολιτικός επεσήμανε ότι, πράγματι, υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τους φόρους και της τρόικας, αλλά οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι και… συντριπτικοί εις βάρος εκείνων που ακόμα πιστεύουν πως η λήψη βαριών φορολογικών μέτρων μπορούν να αποδώσουν.

«Κανένας δεν θα πρέπει να φοβάται την επαναδιαπραγμάτευση. Μια κυβέρνηση με συγκεκριμένο σχέδιο και με συνείδηση του χρέους της προς τον λαό, έχοντας σύσσωμο τον λαό μαζί της – όπως θα είναι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά – μπορεί να πετύχει θεαματική ανατροπή των σημερινών όρων! Άλλωστε, έχουμε πολλά επιχειρήματα. Τα τελευταία χρόνια, η Γερμανία μείωσε τους φόρους κατά 23 μονάδες και η Ιταλία κατά 10. Στη Ρουμανία, ο φόρος είναι στο 16%, στη Βουλγαρία, τη Σερβία είναι στο 10%. Στη Τουρκία, όποιος επενδύσει, για ένα διάστημα δεν πληρώνει καθόλου φόρους. Και μετά από αυτά, θα υπάρχει έστω και ένας να μας πει ότι πρέπει εμείς να διατηρήσουμε τόσο υψηλούς φόρους; Αφού και τώρα που αυτό συμβαίνει, τα δημόσια έσοδα βυθίζονται. Παράδειγμα, η αύξηση των φόρων στη βενζίνη. Μείον 20% τα έσοδα…» ανέφερε.

Ολοκληρώνοντας τις σκέψεις του, ο κ. Νικολόπουλος πρόσθεσε πως η σημερινή κυβέρνηση, εκτός του ότι δεν έχει κανένα σχέδιο και καμία τόλμη να προωθήσει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις αλλά και διόλου «εθνικό φιλότιμο» απέναντι στους δανειστές, δεν θεωρεί τον λαό σύμμαχο, αλλά πρόβλημα. «Δεν ψάχνει να βρει τρόπο για να δημιουργήσουν όλοι οι Έλληνες μια δημιουργική αλυσίδα που θα μας βγάλει και πάλι στην επιφάνεια. Δεν αναζητούν λύσεις υπέρ των πολιτών, αλλά ερήμην των πολιτών» τόνισε.

«Η μόνη στρατηγική του κόμματος του Μνημονίου είναι να σπάσουν την ραχοκοκαλιά των εργαζομένων, πολιτικά και ηθικά, και να οδηγήσουν την χώρα σε μια βαθιά εσωτερική υποτίμηση. Σε λίγο καιρό, οι φόροι πάνω στην κατοικία θα υπερβαίνουν το νοίκι που θα πλήρωνε κάποιος αν έμενε σε διαμέρισμα / σπίτι τρίτου» πρόσθεσε.

Και ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε: «Θα τους κάνουμε τη χάρη; Εγώ σας λέω, ποτέ! Μόνη λύση οι εκλογές Και μια ισχυρή κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό. Μια κυβέρνηση που θα έχει μαζί της 10 εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες για να επαναδιαπραγματευτεί με την τρόικα και να στρέψει την πολιτική πυξίδα του τόπου προς την ανάπτυξη και τη κοινωνική δικαιοσύνη. Θα επαναλάβω τα λόγια του Γέροντα Μεσογαίας: “Γιατί η ανάγκη μας για επιβίωση ξεπερνάει την ανάγκη τους να κυριαρχήσουν πάνω μας. Γιατί η αξιοπρέπειά μας αξίζει περισσότερο από τα πάσης φύσεως συμφέροντα”».

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΞΑΝΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ Η.ΔΙ.Κ.Α Α.Ε.


ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ – ΚΑΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΗΣ Η.ΔΙ.Κ.Α Α.Ε. ΜΕ ΤΗΝ ΚτΠ Α.Ε.

Σε απεργία διαρκείας και κατάληψη προχώρησαν και πάλι από τις 7-10-2011 οι εργαζόμενοι στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. –στον οργανισμό πληροφορικής των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Υγείας.
Με την νομοθετική ρύθμιση για την εργασιακή εφεδρεία που εισάγει η κυβέρνηση ο οργανισμός υποχρεώνεται να συγχωνευτεί και να κλείσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και οι εργαζόμενοι απολύονται άμεσα στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Μετά από 42 χρόνια προσφοράς στις κοινωνικές υπηρεσίες οργανισμός και εργαζόμενοι πετιούνται σαν στημένες λεμονόκουπες.
Η απόφαση για εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, που σφαγιάζει τις θέσεις εργασίας και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, θα δώσει την χαριστική βολή και στην πληροφορική των κοινωνικών ασφαλίσεων.
Έτσι η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για την εκχώρηση της πληροφορικής των Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον ιδιωτικό τομέα, μέσα από την πρόσφατα νομοθετημένη συγχώνευση της με την ΚτΠ Α.Ε.
Μετά την καρατόμηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων το περασμένο καλοκαίρι, μετά το πετσόκομμα των συντάξεων με την νέα επιβολή ειδικής εισφοράς, τώρα η διάλυση της Η.ΔΙ.Κ.Α. –του φορέα πληροφορικής των Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Υγείας- αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στην Κοινωνική Ασφάλιση κατ’ επιταγή της πολιτικής του μνημονίου.
Η Η.ΔΙ.Κ.Α. έχει αναλάβει και εκτελεί σημαντικά έργα εθνικής εμβέλειας. Εκτός από τον Α.Μ.Κ.Α., στην Η.ΔΙ.Κ.Α. αναπτύχθηκε και λειτουργεί η εκκαθάριση συνταγών φαρμάκων, η Ηλεκτρονική Συνταγογράφιση, το EESSI, τα ενοποιημένα λογιστήρια των ασφαλιστικών οργανισμών, το Ενιαίο Μητρώο Συντάξεων. Μαζί με τα συστήματα πληρωμών όλων των συντάξεων (ΙΚΑ-ΟΓΑ κλπ) που αφορούν 2.500.000 συνταξιούχους, τα συστήματα μισθοδοσίας για 200.000 υπαλλήλους σε υπουργεία και ΝΠΔΔ, τα συστήματα εσόδων – ασφάλισης των ασφαλιστικών οργανισμών και το πληροφοριακό σύστημα των νοσοκομείων, η Η.ΔΙ.Κ.Α. σήμερα δέχεται συνεχώς αιτήματα για νέες εγκαταστάσεις των εφαρμογών της από τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και τα Νοσοκομεία.
Οι εργαζόμενοι στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την διάλυση της πληροφορικής της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Υγείας.
Γι’ αυτό θα αγωνιστούμε για την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που συγχωνεύει την Η.ΔΙ.Κ.Α. με την ΚτΠ και θα υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Γι’ αυτό θα παλέψουμε αποφασιστικά για να αποτρέψουμε την εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας και θα υπερασπιστούμε όλες τις θέσεις εργασίας.

Για το Δ.Σ. του Σωματείου Προσωπικού Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΥΘΙΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ


Σαράντα γυναίκες τραυματίστηκαν χθες το βράδυ στην πόλη Ταΐζ της νοτιοδυτικής Υεμένης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της ακτιβίστριας Ταουακόλ Κάρμαν, στην οποία απενεμήθη το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης...
του 2011.

Σύμφωνα με την επιτροπή που οργάνωσε τη διαδήλωση άνθρωποι του καθεστώτος του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ επιτέθηκαν με πέτρες και άδεια μπουκάλια τραυματίζοντας 40 γυναίκες, αριθμό τον οποίο επιβεβαίωσε και ιατρική πηγή.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ


Συνασπισμό αναμένεται να σχηματίσει το κυβερνών κόμμα του Πολωνού πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ, Πλατφόρμα των Πολιτών, το οποίο εξασφαλίζει το 39% με καταμετρημένο το 93% των ψήφων κατά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή. Η...
κεντροδεξιά Πλατφόρμα κερδίζει 206 έδρες στην κάτω βουλή των 460 εδρών, ενώ το έταιρο Κόμμα των Αγροτών 30 έδρες, σε συνδυασμό ικανές για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.
Τα δύο κόμματα επιδίωξαν την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης του συνασπισμού.
Το κεντροδεξιό κόμμα του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ, επικράτησε άνετα, αλλά δεν εξασφάλισε την αυτοδυναμία.

ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙ Η ΕΚΤ


Ειδικό σύμβουλο που θα πραγματοποιήσει εισηγήσεις για τη διαχείριση της έκθεσής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στα ελληνικά ομόλογα και την απεξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ αναζητεί η Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με...
πληροφορίες ο εν λόγω τεχνικός σύμβουλος θα πρέπει να καταθέσει και προτάσεις για την αναμόρφωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
 

Η σχετική διαδικασία έχει εκκινήσει από τα μέσα Ιουλίου, και η αναζήτηση συμβούλων συνδέεται με την πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να περιορίσει τις επιπτώσεις από ενδεχόμενη πτώχευση κράτους-μέλους της Ευρωζώνης.
Η Κεντρική Τράπεζα επιθυμεί να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα γύρω από τις επιπτώσεις μιας κρατικής χρεοκοπίας στις χρηματαγορές και στους ισολογισμούς των τραπεζών.
Η ΕΚΤ έχει απευθυνθεί σε περισσότερες από πέντε τράπεζες, ζητώντας τους να υποβάλουν προσφορές για να αναλάβουν συμβουλευτικό ρόλο, ωστόσο δεν έχει κλείσει ακόμα καμία σχετική σύμβαση.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΚΤ αναζητά έξωθεν βοήθεια, καθώς η κεντρική τράπεζα έχει ήδη προσλάβει ιδιωτικούς συμβούλους για να χειριστεί το ζήτημα των προβληματικών ιρλανδικών τραπεζών, παρατηρεί η γερμανική εφημερίδα.

ΟΠΛΟ ΣΕ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ομάδα τριών ανηλίκων κι ενός ενήλικα βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο υπό κατάληψη Γενικό Λύκειο στο Αρκαλοχώρι. Όταν η παρέα των εξωσχολικών έγινε αντιληπτή από τους μαθητές, ακολούθησε λογομαχία με τους τελευταίους να ζητούν από την παρέα να αποχωρήσει. Η αντίδραση όμως ενός ατόμου της παρέας των νεαρών ήταν να βγάλει όπλο και να απειλήσει τους μαθητές. Ευτυχώς επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και τελικά η παρέα των εξωσχολικών αποχώρησε.

Χθες πάντως συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα από την αστυνομία τέσσερις ανήλικοι, ένας ενήλικας, αλλά και οι μητέρες των ανηλίκων. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των εμπλεκομένων εκτός από το όπλο βρέθηκε και μία σιδερογροθιά.

Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 6 ΔΙΣ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΪΚΑ!


Νέες διαπραγματεύσεις ξεκινά σήμερα το πρωί με την τρόικα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να οριστικοποιήσει τα νέα μέτρα.
Το Σαββατοκύριακο, μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών οριστικοποιήθηκε η επικαιροποίηση του Μνημονίου με την ρύθμιση των εκκρεμοτήτων για τη διετία 2011-2012.
Η τρόικα με φόντο της αλλεπάλληλες αστοχίες κατά τις προηγούμενες αξιολογήσεις, φέρεται να ζητά πρόσθετα μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 έναντι 2,5 δισ. ευρώ που προέβλεπε το Μεσοπρόθεσμο και έμενε να εξειδικευτούν.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κορυφαίοι της τρόικας εξετάζουν εξονυχιστικά κάθε πρόβλεψη εσόδων, αλλά και κάθε ευρώ προβλεπόμενης εξοικονόμησης δαπανών ενώ επίσης εξονυχιστικά εξετάζονται και οι προβλέψεις εσόδων από αποκρατικοποιήσεις.
Το ταμείο, μετά τον ΟΤΕ και τις συμβάσεις του ΟΠΑΠ έχει έσοδα περίπου 1,3 δις ευρώ αλλά έως το τέλος του έτους ο στόχος –μετά την αναθεώρηση- προβλέπει έσοδα 4 δισ. ευρώ.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΕΥΡΩ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ!!ΒΟΥΤΙΑ 4,1% ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ


Σε ελεύθερη πτώση και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο.
Τόσο η αβεβαιότητα για τις κινήσεις της Ευρώπης και τις νέες καθυστερήσεις, όσο και η συνάντηση Μέρκελ Σαρκοζί πιέζουν τις διεθνείς αγορές.
Η κρατικοποίηση όμως, της Proton Bank, οδηγεί τις ελληνικές τράπεζες σε «ελεύθερη πτώση».
Ο Γενικός Δείκτης στο -4,5% στις 710 μονάδες, αγγίζοντας στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ακόμα και τις 701 μονάδες με απώλειες 5,78%.
Η Proton Bank εισήχθη στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, γεγονός που φοβίζει τις αγορές, ότι μέσα στο ερχόμενο χρονικό διάστημα, θα ενταχθούν και άλλες ελληνικές τράπεζες.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει η τιμή της Εθνικής κάτω και από τα 2 ευρώ, στα 1,9 με πτώση 11%, με την κεφαλαιοποίηση να υποχωρεί κοντά στα 1,7 δις!
Η Πειραιώς υποχωρεί στα 30 λεπτά με απώλειες 20% και ακολουθούν: ΤΤ 0,52 ευρώ στο -14,75, Eurobank 0,7 ευρώ στο -13,17%.

Η ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ(;)


Δύο αδέλφια, ένα δεκάχρονο αγόρι κι ένα πεντάχρονο κορίτσι έχασαν τη ζωή τους στο Μπαλί της Ινδονησίας εξαιτίας της γρίπης των πτηνών, έπειτα από νοσηλεία δύο ημερών, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές
«Εκκρίματα που ελήφθησαν από το φάρυγγα και οι εξετάσεις αίματος αποδείχτηκαν θετικές στον ιό Η5Ν1», είπε ο αξιωματούχος αναφερόμενος στο πλέον θανατηφόρο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών.
Ο διευθυντής της κλινικής για τη γρίπη των πτηνών είπε ότι τα παιδιά είχαν έρθει σε επαφή με νεκρά πουλερικά στη γειτονιά τους στην περιοχή Μπανγκλί.
Πριν από τα δύο αυτά κρούσματα, δύο άνθρωποι είχαν καταλήξει από τη μεταδοτική νόσο στο Μπαλί την περίοδο 2007 και 2008. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η Ινδονησία έχει καταγράψει 146 ανθρώπινες απώλειες από τη γρίπη των πτηνών, το υψηλότερο ποσοστό θανατηφόρων κρουσμάτων παγκοσμίως.

ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΩΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ


ΑΡΘΡΟ
του
Άγγελου Τσιγκρή
Υπ. Βουλευτή Αχαΐας ΝΔ

 
Οι συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων στις φυλακές μια κοινωνίας έχουν χαρακτηριστεί ως δείκτης του επιπέδου του πολιτισμού της.
Για να μπορέσει η φυλακή να ανταποκριθεί στην αποστολή της και να λειτουργήσει ως τόπος βελτίωσης των τροφίμων και προετοιμασίας για την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία, είναι απαραίτητη η αλλαγή της φιλοσοφίας της σωφρονιστικής μας πολιτικής.
Είναι απαραίτητη, δηλαδή, η μεταρρύθμιση του θεσμικού χαρακτήρα του σωφρονιστικού μας συστήματος και η σταδιακή αλλαγή του ιδεολογικού προσανατολισμού του, από μέσο άσκησης εξουσίας, σε μέσο σωφρονισμού και επανακοινωνικοποίησης των κρατουμένων.
Μια πραγματική μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού μας συστήματος θα πρέπει να στηρίζεται στους ακόλουθους πυλώνες:
Στην κατάργηση της έννοιας της εξατομίκευσης της μεταχείρισης και όλων των συναφών θεσμών που δημιουργούν διακρίσεις και ανισότητες, ενόψει μιας δήθεν προσαρμογής της ποινής στις ανάγκες βελτίωσης του κρατούμενου.
Στην ταξινόμηση των κρατουμένων κατά ομοειδείς κατηγορίες, όχι στο πλαίσιο της ίδιας φυλακής, αλλά με κατανομή των κατηγοριών αυτών σε διαφορετικό για κάθε μία κατάστημα. Με αυτόν τον τρόπο θα πάψουν να στοιβάζονται στα ίδια σωφρονιστικά καταστήματα οι υπόδικοι με τους κατάδικους, οι χρήστες με τους εμπόρους ναρκωτικών και οι ισοβίτες με τους κρατούμενους για πλημμελή εκπλήρωση συμβατικών υποχρεώσεων.
Στη μετατροπή της φυλακής από τόπο στέρησης της ελευθερίας σε τόπο ελεγχόμενης ελευθερίας, έτσι ώστε να μπορεί ο κρατούμενος να ασκείται στον ελεύθερο τρόπο ζωής και να μην αποκόπτεται οριστικά και αμετάκλητα από την κοινωνία.
Στην καθιέρωση της σωφρονιστικής νομιμότητας, με σαφή αναγνώριση στους κρατούμενους όλων των συνταγματικών τους δικαιωμάτων και ελευθεριών, πλην αυτών που η άσκησή τους δε συμβιβάζεται με το καθεστώς του κρατούμενου.
Στην εξασφάλιση εργασίας σε όλους και την υπαγωγή του εργαζόμενου κρατούμενου και της οικογένειάς του στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων, υπό τους όρους που ισχύουν για κάθε εργαζόμενο.
Στη μεταβολή της λειτουργικής αποστολής του προσωπικού της φυλακής από τον ενεργητικό ρόλο του αναμορφωτή προσωπικοτήτων, σε έναν πιο παθητικό ρόλο που θα συνίσταται στο να διευθετεί και να οργανώνει μέσα στη φυλακή τις απαραίτητες συνθήκες που θα επιτρέπουν τη διείσδυση μέσα σ’ αυτή και τη δράση πάνω στους τροφίμους της των μηχανισμών κοινωνικοποίησης.
Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ομαλής επανένταξης των αποφυλακιζομένων στην κοινωνία, κρίνεται απαραίτητη η ενεργοποίηση των -ανενεργών μέχρι σήμερα- διατάξεων του Σωφρονιστικού μας Κώδικα περί επιτροπών κοινωνικής υποστήριξης αποφυλακιζομένων (άρθρο 81), ημιελεύθερης διαβίωσης κρατουμένων (άρθρο 59), οργάνωσης εργασίας έξω από τα καταστήματα κράτησης (άρθρο 42), τμηματικής έκτισης των ποινών (άρθρο 63) και παροχής κοινωφελούς εργασίας (άρθρο 64).
Με τις παραπάνω αλλαγές, αν οι φυλακές δε γίνουν κοινωνικά ωφέλιμες, τουλάχιστον θα πάψουν να είναι βλαπτικές στην έκταση που ήταν μέχρι σήμερα.
 
_____________________________________

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΜΕ 101 ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΥΦΩΝΕΣ


Ο απολογισμός των νεκρών από τους δύο ισχυρούς τυφώνες που έπληξαν τις βόρειες Φιλιππίνες στις 27/9 και 1/10 προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες αυξήθηκε σε 101, σύμφωνα με χθεσινή επίσημη ανακοίνωση. Οι δύο τυφώνες έπληξαν αγροτικές περιοχές στο νησί Λουσόν και οι ζημιές...
στις καλλιέργειες εκτιμάται ότι φθάνουν τα 12 δισεκατομμύρια πέσος (205 εκατ. ευρώ).
Καταστροφικότερος ήταν ο πρώτος τυφώνας ο οποίος προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες σε επαρχίες βόρεια της Μανίλας στοιχίζοντας τη ζωή σε 82 ανθρώπους.
Ο απολογισμός των θυμάτων του δεύτερου τυφώνα έφθασε τους 19 νεκρούς, ενώ 27 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.