ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΡΗΝΣΗ ΤΟΥ EFSF

Καταψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης το σχέδιο για τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) από το σλοβακικό κοινοβούλιο, παρά τις πιέσεις των ηγετών άλλων κρατών - μελών, αλλά και των Βρυξελλών. 

Η Σλοβακία ήταν το τελευταίο κράτος - μέλος από τους "17" της ευρωζώνης που δεν είχε κυρώσει τη συμφωνία όπως είχε αποφασιστεί στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Eυρωζώνης της 21ης Ιουλίου.

Αντίθετα, το κοινοβούλιο της Μάλτας ενέκρινε νωρίτερα την Τρίτη ομόφωνα τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του EFSF.

ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ...Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του Βελγίου, Ελιό ντι Ρουπό, παρουσίασε σήμερα επίσημα μια συμφωνία που επιτεύχθηκε το Σάββατο με οκτώ φλαμανδικά και γαλλόφωνα κόμματα για τον επαναπροσδιορισμό των θεσμικών οργάνων του βασιλείου, η οποία αναμένεται να του επιτρέψει να θέσει τέρμα σε μια πολιτική κρίση εξαιρετικής σοβαρότητας.
«Έχουμε μια συνολική θεσμική συμφωνία, μια συμφωνία που θα κάνει τη χώρα μας να εξελιχθεί και να τη σταθεροποιήσει», δήλωσε στις αίθουσες της Προεδρίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο ηγέτης του γαλλόφωνου Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS).
Ο ντι Ρουπό θα γίνει ο πρώτος γαλλόφωνος που θα ηγηθεί μιας βελγικής κυβέρνησης από το 1970.
«Αυτή η συμφωνία επιτρέπει στη χώρα μας επιτέλους να βγει από μια από τις πιο σοβαρές κρίσεις της», δήλωσε ο ντι Ρουπό, 60 χρονών, περιβαλλόμενος από τους προέδρους των φιλελεύθερων κομμάτων, των Σοσιαλιστών, των Χριστιανών/ κεντρώων και των οικολόγων, τόσο των γαλλόφωνων όσο και των φλαμανδικών.
Κατέληξαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε μια συμβιβαστική λύση, μετά από αρκετούς μήνες δύσκολων διαπραγματεύσεων και καθώς η χώρα εξακολουθεί να είναι χωρίς πραγματική κυβέρνηση από τον Απρίλιο του 2010. Από τις εκλογές της 13ης Ιουνίου του 2010-δηλαδή 485 ημέρες.
«Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης με πλήρη καθήκοντα είναι επιτέλους στο χέρι μας», δήλωσε ο ντι Ρουπό.
«Το Βέλγιο του αύριο θα είναι πολύ διαφορετικό από το Βέλγιο του χθες», υπογράμμισε.
Η συμφωνία «ανταποκρίνεται στις επιθυμίες για βαθιά αλλαγή που εξέφρασε η Φλάνδρα», η οποία απαιτούσε μεγαλύτερη αυτονομία, και στην «επιθυμία για σταθερότητα που εκφράστηκε στη Βαλλονία (Νότια, γαλλόφωνη) και στις Βρυξέλλες», διαβεβαίωσε ο κ. ντι Ρουπό που φορούσε το παραδοσιακό κόκκινο παπιγιόν του.
Ο επικεφαλής του PS θα πρέπει να αποφασίσει έως το τέλος της εβδομάδας για τη σύνθεση της μελλοντικής του κυβέρνησης συνασπισμού, το ερώτημα είναι αν το φλαμανδικό και το γαλλόφωνο οικολογικό κόμμα θα συμμετάσχουν ή εάν θα ενταχθούν στην αντιπολίτευση.
Πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του, πιθανώς τον Νοέμβριο, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2012--ο ίδιος προειδοποίησε ότι θα πρέπει να ληφθούν «πολύ σκληρά μέτρα», λέγοντας όμως ότι αυτά θα πρέπει επίσης να «στηρίξουν την απασχόληση»- και να προετοιμαστούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως σε θέματα ασύλου και μετανάστευσης.
Η συμφωνία, την οποία δεν έχουν προσυπογράψει ούτε το αυτονομιστικό φλαμανδικό κόμμα N-VA, πρώτο κόμμα αυτής της περιοχής, ούτε το φιλογαλλόφωνο FDF, θα πρέπει ακόμη να εγκριθεί από την πλειοψηφία των δύο τρίτων του Κοινοβουλίου κατά τους προσεχείς μήνες. Αυτό δεν θα πρέπει να δημιουργήσει πρόβλημα, εκτός από μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής.
Οι Φλαμανδοί λοιπόν εξασφάλισαν έτσι την αυξημένη αυτονομία που απαιτούσαν.
Οι περιφέρειες και οι γλωσσικές κοινότητες στο μέλλον θα διαχειριστούν οι ίδιες πολλές νέες αρμοδιότητες, για ένα συνολικό ποσό 17 δισ. ευρώ, παίρνοντας στα χέρια τους τις οικονομικές πολιτικές και την απασχόληση. Επίσης, θα αυξήσουν οι ίδιες ένα μέρος του φόρου εισοδήματος (11 δισ. ευρώ).
Το ομοσπονδιακό κράτος θα διατηρήσει σε ό,τι το αφορά ένα «περιθώριο επαρκούς οικονομικού ελιγμού», κυρίως για να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του σχετικά με το δημόσιο χρέος, είπε ο ντι Ρουπό, ενώ το βελγικό δημόσιο χρέος, κοντά στο 100% του ΑΕΠ, αυξήθηκε περισσότερο αυτή την εβδομάδα με την εθνικοποίηση της τράπεζας Dexia Bank Belgique.

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ


Επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, αφήνοντας αιχμές για το ρόλο των εφοριών στους διακανονισμούς...
αυτών των οφειλών.

Όπως αναφέρει στις 11 πρώτες θέσεις με τις εταιρίες από τη λίστα 6000 νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από 150.000 ευρώ, υπάρχουν αρκετές εταιρίες περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) με συνολικές οφειλές περίπου 1 δις 390 εκατ. ευρώ. Σημειώνει δε, ότι στις ΕΠΕ για εταιρικές υποχρεώσεις ευθύνεται μόνο η εταιρία αλλά υπάρχει και παράλληλη ατομική ευθύνη των εταιριών για χρέη της ΕΠΕ προς το δημόσιο και το ΙΚΑ.

Κατόπιν αυτών ρωτά τον Υπουργό Οικονομικών πως είναι δυνατόν ΕΠΕ να οφείλουν τόσο μεγάλα ποσά, πως διενεργείτο έλεγχος από τις εφορίες, πως εκδίδοντο φορολογικές ενημερότητες, ποιοι διακανόνιζαν τις υποθέσεις και αν έχουν αναζητηθεί ευθύνες.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ-ΒΙΑΣΤΕΣ


Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες των πέντε φερόμενων ως αδίστακτων ληστών και βιαστών που είχαν σκορπίσει σε όλα τα νότια προάστια της Αθήνας τον τρόμο και το φόβο. Σύμφωνα λοιπόν με την αστυνομία αυτοί είναι τα κτήνη που είχαν βιάσει τη γυναίκα μπροστά στα μάτια του συζύγου της και των ανήλικων παιδιών στην περιοχή της Γλυφάδας.
Πρόκειται για την άγρια ομάδα αλλοδαπών που το τελευταίο διάστημα είχαν εισβάλει σε δεκάδες σπίτια τα οποία λήστευαν, αλλά δεν έμεναν μόνο σε αυτό, καθώς σε πολλές περιπτώσεις κακοποιούσαν με πρωτοφανή αγριότητα τα θύματά τους.
Αυτό που προκαλεί σοκ είναι πώς ένας εκ των φερόμενων δραστών είναι μόλις 15 χρονών, ένα μικρό παιδί δηλαδή που σύμφωνα με την αστυνομία έχει διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. Και δεν είναι ο μοναδικός, καθώς και οι υπόλοιποι συλληφθέντες δεν ξεπερνούν σε ηλικία τα 24χρόνια.
Αυτά είναι τα στοιχεία τους και οι σοκαριστικές τους ηλικίες
Αλέξανδρο ΠΕΠΑ του Δημητερ και της Βαλεντίνα, γεν το 1990 στην Αλβανία, κάτοικο Νέου Κόσμου
Ερμιρ ΜΕΤΑ του Μπιλπιλ και της Βέρα, γεν. το 1991 στην Αλβανία, κάτοικο Παγκρατίου
Ερβιστ ΜΕΤΑ του Μπιλπιλ και της Βέρα, γεν. το 1996 στην Αλβανία, κάτοικο Παγκρατίου
Ενεα ΠΑΝΟ του Αντον και της Μαρία, γεν. το 1987 στην Αλβανία, κάτοικο Νέου Κόσμου
Σωκράτη ΜΕΝΙΚΟ του Jorgjl και της Anaca, γεν. το 1989 στην Αλβανία, κάτοικος Νέου Κόσμου
16χρονη, Ελληνίδα, κάτοικο Αθηνών.
Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν δρούσαν όλοι μαζί, αλλά ανά ομάδες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, και είχαν στόχους κυρίως τα νότια προάστια (Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Άλιμο, Αργυρούπολη, Κορωπί, Παλαιό Φάληρο, Βούλα), ενώ εξιχνιάσθηκαν ληστείες σε σπίτια από μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης στου Παπάγου και στην Αγία Παρασκευή. Σε μία περίπτωση είχαν μπει σε ένα κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ηλιούπολης και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 80.000 ευρώ.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αλλοδαποί κυρίως, από την Αλβανία δρούσαν εδώ και ένα εξάμηνο περίπου, έμπαιναν σε σπίτια πολιτών, βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, είτε από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες και κυρίες εισόδους είτε παραβιάζοντας αυτές, και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά - ηλεκτρικά είδη και φυσικά τα αυτοκίνητα των θυμάτων συνολικά 14 σε αριθμό.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας έχουν εξιχνιασθεί είκοσι τρεις (23) ένοπλες ληστείες, με τη χρήση Καλάσνικοφ, πιστολιών ή/και μαχαιριών, που αφορούν έξι (6) ληστείες στη Γλυφάδα, πέντε (5) ληστείες στον Άλιμο, τρεις (3) ληστείες στην Ηλιούπολη, μία (1) ληστεία στον Άγιο Δημήτριο, μια (1) ληστεία στη Βούλα, μία (1) ληστεία στην Αργυρούπολη, μία (1) ληστεία στο Κορωπί, τρεις (3) ληστείες στο Παλαιό Φάληρο, μία (1) ληστεία στου Παπάγου, μία (1) ληστεία στην Αγία Παρασκευή
Συνολικά έχουν συλληφθεί έξι (6) άτομα, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο, άγνωστοι μέχρι στιγμής. Από τους συλληφθέντες, οι πέντε (5) είναι νεαροί άνδρες αλβανικής καταγωγής και η έκτη, είναι μία δεκαεξάχρονη (16η) κοπέλα, ελληνικής καταγωγής.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ


Την καταδίκη της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης και πρώην Πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο σε επταετή κάθειρξη, κατήγγειλαν σήμερα οι ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για απόφαση με πολιτικά κίνητρα. «Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι», δήλωσε η Βικτόρια Νάλαντ, εκπρόσωπος...
του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσθέτοντας ότι η καταδίκη της Τιμοσένκο «εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη δέσμευση της ουκρανικής κυβέρνησης υπέρ της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

Ο ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ TWITTER ΚΑΙ FACEBOOK

Με πολύ χιούμορ ο γνωστό πατρινός dj Κων/νος Σαράντης σχολιάζει τις αγαπημένες συνήθειες των χρηστών του facebook και του twitter. Απολαύστε το σχόλιό του:

 Constantinos Saradis 
επειδή εγώ τις εξυπνάδες μου τις ανεβάζω στο facebook, μήπως εδώ να ανεβάζω φωτό-καθρέφτη-τουαλέτας;

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ...


ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ 2-1
Μεγάλη νίκη και πρόκριση στα τελικά τουEuro για την Εθνική. Αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά η Εθνική Ελλάδας απέδωσε σπουδαίο ποδόσφαιρο, γύρισε το ματς και πήρε πανάξια την πρόκριση εκτός έδρας με την Γεωργία με μεγάλη νίκη...
2-1. Με κεραυνό από 30 μέτρα του Φωτάκη στο 79', η Ελλάδα ισοφάρισε σε 1-1 τους Γεωργιανούς, που είχαν προηγηθεί με γκολ του Ταργκαμάτζε στο 19'. Το γκολ της νίκης ο Χαριστέας στο 85. Μεγάλη νίκη και πρόκριση...

ΝΕΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΑΠΟ ΧΘΕΣ Ο ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΑΠΙΣΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΑ «ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ» ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟ 1995

Γράφει ο Στέφανος Χίος

Και ξαφνικά μάθαμε χτες το απόγευμα ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Χρήστος Παπουτσής, στο πλαίσιο του «εκδημοκρατισμού» και του «αστυνομικού επανασχεδιασμού», όπως έγραψε το κρατικοδίαιτο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έλαβε την απόφαση να ανοίξει την ντουλάπα με τους υπηρεσιακούς σκελετούς και να χρήσει τον συνταξιούχο Αντιστράτηγο Χαράλαμπό  Χριστοφαρεΐζη, σύμβουλό του. 

Ποιος όμως είναι ο κ.υποστράτηγος; 
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του παρελθόντος, ο νέος σύμβουλος ήταν ο επικεφαλής των ΜΑΤ που είχε δώσει την εντολή να πνίξουν με δακρυγόνα και να σαπίσουν στο ξύλο τα περήφανα γηρατειά τον Μάρτιο του 1995 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Υπουργός Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ ήταν τότε ο Στέλιος Παπαθεμελής και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο…
Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Γράφει η Ελευθεροτυπία το 2001 για τον νέο σύμβουλο του Χρήστου Παπουτσή:
«6 Αυγούστου 2001:
Ο Χαράλαμπος Χριστοφαρεΐζης υπηρετούσε για πολλά χρόνια στα ΜΑΤ και μέχρι προχθές ήταν προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων. Επιτελικός και μάχιμος, θεωρείται ικανός αξιωματικός αν και το όνομά του συνδέθηκε στο παρελθόν με κάποιες από τις κακές στιγμές των ΜΑΤ, φερ’ ειπείν το ξύλο στους συνταξιούχους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Παρ’ όλα αυτά η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. επένδυσε στο συγκεκριμένο αξιωματικό μετεκπαιδευόντάς τον, κάτι που σήμαινε την αργά ή γρήγορά ανέλιξή του στην ιεραρχία του Σώματος». Και ο «Ριζοσπάστης» έγραφε το Μάρτιο του 1995 για το ξύλο στα «περήφανα γηρατειά» του Ανδρέα Παπανδρέου:


«…Άλλωστε την απόφαση για τη ρίψη των δακρυγόνων την είχε δώσει εν αγνοία των αξιωματικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ένας κατώτερος αξιωματικός, ο οποίος ήταν επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ και είχε διατελέσει και υπασπιστής του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Κ. Γείτονα. Πρόκειται για τον αστυνομικό υποδιευθυντή Χ. Χριστοφαρείζη, ο οποίος έχει μακρά θητεία στα ΜΑΤ. 
Οι συνάδελφοί του τον χαρακτήριζαν ως αξιωματικό, που ήταν παθιασμένος με την υπηρεσία. Για το λόγο αυτό η ηγεσία του υπουργείου του ανέθεσε πριν ένα χρόνο την αναδιάρθρωση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, αλλά και τη σύνταξη του απόρρητου κανονισμού λειτουργίας των ΜΑΤ, που προαναφέραμε.
Σήμερα αποκαλύπτεται ότι με τις ενέργειες αυτές στην ουσία προωθήθηκε η μιλιταροποίηση της Αστυνομίας και η ανεξέλεγκτη δράση των ΜΑΤ, γεγονός που επιβεβαιώθηκε προχτές πανηγυρικά».
Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα άλλο για τον κ.Παπουτσή και τον κ.Χριστοφαρείζη, παρά καλή επιτυχία στο έργο τους. 
Για περισσότερο ξύλο στην πλατεία των αγανακτισμένων, περισσότερη και πιο ποιοτική βία και πιο συντονισμένο σχεδιασμό στην καταστολή των λαικών κινητοποιήσεων. 
Το καθεστώς επανδρώνεται με νέους Ιαβέρηδες, ειδήμονες στρατηγούς του αίματος και του κοινωνικού μίσους. 
Η υπομονή όμως έχει και τα όρια της. Γιατί είναι γνωστό ότι εάν «μάχαιρα έβγαλες, μάχαιρα θα λάβεις».

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/10/1995.html

Σουλτάν Αλ Σαούντ: "Θα ολοκληρωθεί 100% το deal"

Έτοιμος να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη δήλωσε ο Πρίγκιπας Αλ Σαούντ που τόνισε πως θέλει να φτάσει την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης.


Η συνέντευξη του πρίγκιπα Αλ Σαούντ by geokleo

Στην πρώτη του ραδιοφωνική συνέντευξη στην Ελλάδα, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, Σουλτάν Αλ Σαούντ αναφέρθηκε στα σχέδιά του για τον Παναθηναϊκό και την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Μιλώντας στον Sentra 103,3 ο Σουλτάν Αλ Σαούντ δήλωσε πανέτοιμος να αναλάβει το "τριφύλλι" ενώ λίγο μετά σε δηλώσεις του στην τηλεόραση της Nova τόνισε πως θέλει να πάει την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στους οπαδούς για καλή επιτυχία της ομάδας στην Ξάνθη... αλλά και την Εθνική Ελλάδος με την Γεωργία!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρίγκιπας, Σουλτάν Αλ Σαούντ στον Sentra:

- Για το αν θέλει να στείλει ένα μήνυμα σους φίλους του Παναθηναϊκού:

"Πρώτα από όλα είναι σοβαρή η πρόταση μου για τον Παναθηναϊκό. Συζητάμε κάποιες λεπτομέρειες και με τον κύριο Τσάκα και με τον κύριο Βαρδινογιάννη. Ερχομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο. Μαζί με τον κύριο Τσάκα τις τελευταίες μέρες μελετούμε όλα τα κομμάτια της επικείμενης συμφωνίας με τον Παναθηναϊκό".

- Για το πότε θα έρθει στην Ελλάδα:

"Πολύ σύντομα θα βρίσκομαι στην Αθήνα".

- Για το ρόλο του Βλάση Τσάκα στην επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού:

"Δεν είναι κάτι που έχουμε συζητήσει αναλυτικά. Σίγουρα θα είναι μέλος της ομάδας. Τον εμπιστεύομαι. Μέχρι να τελειώσουν οι συζητήσεις δεν μπορούμε να πούμε κάτι σίγουρα".

- Για τις πιθανότητες που δίνει να πάνε όλα καλά με το deal:

"Είμαι απόλυτα έτοιμος να ολοκληρώσω το deal. Είμαι 100% σίγουρος ότι θα ολοκληρωθεί. Απλά περιμένω να γίνουν οι τελικές επαφές. Αυτό που θέλω όσο τίποτα είναι οι μετοχές να γίνουν δικές μου και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τον σύλλογο και την ομάδα".

- Για το αν θέλει να στείλει ένα τελευταίο μήνυμα στον κόσμο:

"Πρώτα από όλα θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους παίκτες για τον αγώνα στην Ξάνθη... αλλά και καλή επιτυχία στην Εθνική για το ματς που δίνει τώρα με την Γεωργία".
Πρώτη τηλεοπτική δήλωση του Αλ Σαούντ by geokleo

Στην κορυφή της Ευρώπης θέλει να φτάσει ο πρίγκιπας Σουλτάν Αλ Σαούντ τον Παναθηναϊκό όπως αποκάλυψε για τα πλάνα του.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας μίλησε από την Τζέντα σε συνέντευξή του στη συνδρομητική τηλεόραση της Nova, με τηλεφωνική επικονωνία:

- Θα ήθελε να μας πει ο Πρίγκιπας, πως προέκυψε το ενδιαφέρον του για τον Παναθηναϊκό;

"Καλησπέρα σε εσάς και στους τηλεθεατές της NOVA και καλησπερίζω όλους τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι άγνωστος σύλλογος για εμάς. Είναι πολύ γνωστή ομάδα με περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας. Οι οπαδοί του είναι σπουδαίοι και αντιπροσωπεύουν αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Και εγώ είμαι ένας από τους πολλούς υποστηρικτές της ομάδας. Και δεν έγινα ή μια εβδομάδα τώρα, αλλά εδώ και καιρό υποστηρίζω τον Παναθηναϊκό και ήταν η ιδέα στο μυαλό μου."

- Πότε εκτιμάτε πως θα ολοκληρωθεί η συμφωνία;

"Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν ολοκληρωνόταν σύντομα η συμφωνία και παίρναμε τον έλεγχο της ομάδας ακόμα και τώρα. Περιμένουμε να επεξεργαστούμε και να μελετήσουμε κάποια σημεία στην επίσημη πρόταση και στην συνέχεια να συναντηθούμε με τον κ. Βαρδινογιάννη στην Αθήνα. Και περιμένουμε να αναλύσουμε όλα αυτά τα σημεία, μαζί με τον κ. Τσάκα φυσικά που μας έχει μεταφέρει τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Είμαι ανυπόμονος να ολοκληρωθεί η συμφωνία, όμως χρειάζεται λίγος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις."

Θα θέλατε να πείτε κάτι σε όλους όσοι έχουν αμφισβητήσει τις προθέσεις σας για την ομάδα;

"Θα ήθελα να απαντήσω σε οποιαδήποτε απορία έχουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ή στην Ελλάδα αναφορικά με το ενδιαφέρον μου. Ο μόνος στόχος μου είναι μεγαλώσω τον σύλλογο, να αυξηθούν οι φίλοι της ομάδας μας και να φτάσει ο Παναθηναϊκός κάποια στιγμή στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτό θέλω μόνο και αυτό θα κάνω όταν υπογράψουμε τα συμβόλαια."

- Έχετε μιλήσει απευθείας με τον κ. Βαρδινογιάννη; (στην ερώτηση αυτή απάντησε ο γραμματέας του Μοχάμεντ Μπάσαρ.)

"Μέχρι σήμερα δεν έχει συνομιλήσει απευθείας με τον κ. Βαρδινογιάννη. Όλες οι συνομιλίες έχουν γίνει μέσω του κ. Τσάκα, αλλά δεν έχουν υπάρξει επαφή του Πρίγκιπα με τον κ. Βαρδινογιάννη.  Ο κ. Πετροπουλος είναι ο νομικός μας εκπρόσωπος στην Ελλάδα και ο κ. Τσάκας ειναι ο άνθρωπος που εμπιστευόμαστε και επίσημος εκπρόσωπος μας και μπορεί να μιλήσει εκ μέρους της αυτού υψηλότητας με την πλευρά του κ. Βαρδινογιάννη."

- Υπάρχει η φήμη ότι ο Πρίγκιπας Αμπντούλ Αζίζ σας στηρίζει σε αυτή την προσπάθεια. Θα θέλατε να κάνετε κάποιο σχόλιο;

"Κανένα σχόλιο, κανένα σχόλιο..."

Λίγη ώρα νωρίτερα ο πρίγκιπας είχε μιλήσει και στην τηλεόραση του "ANT 1" λέγοντας στην μικρή του τοποθέτηση:

"Έχω ένα ξεκάθαρο πλάνο για τον Παναθηναϊκό και για την ομάδα. Αλλά δεν μπορώ να πω ακόμη τίποτα στους φίλαθλους σχετικά με τα σχέδια μου αν δεν υπογράψω πρώτα τα συμβόλαια.

Θα έρθω σύντομα στην Αθήνα και θα ενημερώσω άμεσα όλους σας και αυτούς τους υπέροχους φιλάθλους.

Μέχρι στιγμής δεν έχω μιλήσει προσωπικά με τον κ. Βαρδινογιάννη σύντομα όμως θα έχω συνάντηση από κοντά για να μιλήσουμε για τον Παναθηναϊκό."

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ


Το συνδικάτο μας με απόφαση Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 9/10, καταγγέλλει την στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. στο Ε.Κ.Π. (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΕΑΜ) που αρνήθηκε να εντάξει το συνδικάτο μας στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.
Οι δυνάμεις αυτές πήραν πάλι ξεκάθαρη θέση απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, φέρνοντας την δικαιολογία ότι το συνδικάτο μας καλύπτει πολλές ειδικότητες και ότι υπάρχουν ήδη σωματεία που μπορούν να τις καλύψουν. Οι δικαιολογίες αυτές αναδεικνύουν για άλλη μια φορά το γεγονός ότι οι δυνάμεις αυτές δεν θέλουν τους εργαζόμενους οργανωμένους στα συνδικάτα τους, σε κατεύθυνση που να αντιπαλεύει τη στρατηγική του κεφαλαίου πανελλαδικά, και στη περιοχή μας. Θέλουν τους εργαζόμενους στη καλύτερη περίπτωση διασπασμένους σε πολλά μικρά σωματεία-ειδικότητες που θα είναι αδύναμοι να οργανωθούν για να απαντήσουν στην επίθεση της εργοδοσίας.
Η συμβιβασμένη πλειοψηφία του Ε.Κ.Π. δε λέει ούτε λέξη για τα σωματεία σφραγίδες που έχει στη δύναμή του, που όχι μόνο δεν στηρίζουν τους εργαζόμενους αλλά πολύ περισσότερο είναι εργαλεία της εργοδοσίας και υπηρετούν τα συμφέροντά της. Δε λέει λέξη γιατί αυτός είναι ο προσανατολισμός της. Υπηρετεί την πολιτική της Ε.Ε. που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, του κόμματος της Μπακογιάννη και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Γι’ αυτό δεν θέλει με τίποτα να ενταχθεί στη δύναμή του το ταξικό συνδικάτο των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες Ν. Αχαΐας.
Η ίδρυση του  κλαδικού μας συνδικάτου είναι βήμα θετικό μιας και θα αμβλύνει το συντεχνιασμό, και θα εμποδίσει την προσκόλληση των εργαζομένων στο επιμέρους, στο τοπικό πρόβλημα, που αναπόφευκτα οδηγεί στην αδρανοποίηση των σωματείων.  Η μέχρι τώρα δράση του συνδικάτου μας αποτελεί στήριγμα για τους εργαζόμενους στον κλάδο του Εμπορίου και της Παροχής Υπηρεσιών, σε όλο τον νομό Αχαΐας. Το γεγονός αυτό φαίνεται τόσο από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδικασίες  του, όσο και από την όλο και αυξανόμενη αποτελεσματικότητα σε ζητήματα που αφορούν την διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.
Οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ , ΣΕΑΜ στο εργατικό κέντρο Πάτρας  χτυπάνε συνειδητά το εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας για να απαντήσουμε στην οργανωμένη επίθεση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Εμείς δεν θα τους αφήσουμε. Θα τους πολεμήσουμε με όλα τα μέσα απαιτώντας άμεσα την εγγραφή του συνδικάτου στα μητρώα του Ε.Κ.Π.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα, να απομονώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, να στηριχτούν τα ταξικά σωματεία, στο ΠΑΜΕ.
Η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ EFSF

Καταψήφιση του σχεδίου ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας EFSF αναμένεται στη σημερινή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της Σλοβακίας, μετά την ανακοίνωση του κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (SaS)...
, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, ότι θα απέχει από τη διαδικασία.

«Δεν συμφωνούμε να συνδεθεί το μέλλον της κυβέρνησης με αυτή την ψηφοφορία», είπε ο Ρίτσαρντ Σούλικ, επικεφαλής του SaS. Το κόμμα του θέλει να «αποτρέψει κάθε πιθανότητα να εγκριθεί (η ενίσχυση) του ταμείου διάσωσης», είπε ο επικεφαλής του SaS.

Η πρωθυπουργός Ιβέτα Ραντίτσοβα έχει ανακοινώσει ότι θα συνδέσει τη σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή της.

Ωστόσο, η συμφωνία για την ενίσχυση του EFSF ενδέχεται να εγκριθεί σε μια δεύτερη ψηφοφορία, με την υποστήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Smer, Πέτερ Καζίμιρ, δήλωσε στο Reuters ότι είναι αισιόδοξος πως η συμφωνία θα εγκριθεί το συντομότερο δυνατό.

Το Smer έχει πει επανειλημμένως πει ότι είναι υπέρ της έγκρισης του σχεδίου, αλλά ότι θα το υπερψηφίσει μόνο με αντάλλαγμα έναν ανασχηματισμό ή πρόωρες εκλογές.

Αν, όπως αναμένεται, το σχέδιο για το EFSF δεν περάσει σήμερα, το κοινοβούλιο μπορεί να το υποβάλει σε επαναλαμβανόμενες ψηφοφορίες, εφόσον η Ραντίτσοβα καταλήξει σε συμφωνία με το Smer.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα τη σλοβακική Βουλή να εγκρίνει τη συμφωνία ενίσχυσης του EFSF, επισημαίνοντας ότι μια αρνητική ψήφος υπάρχει κίνδυνος να επιδεινώσει την κρίση χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ελπίζουμε... ότι η Σλοβακία θα μπορέσει να επικυρώσει τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί την 21η Ιουλίου» ως προς αυτό, δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πία Αρενκίλντε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χαρακτηρίζοντας τα συμφωνημένα μέτρα «σημαντικά για τη σταθερότητα της ευρωζώνης».

Η Σλοβακία είναι το μοναδικό κράτος-μέλος της ευρωζώνης που δεν έχει ακόμη επικυρώσει τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του EFSF, μετά και την επικύρωση της συμφωνίας χθες από τη Μάλτα. Για να τεθεί σε ισχύ η διεύρυνση, πρέπει να επικυρωθεί και από τις 17 χώρες της ευρωζώνης.

«ΘΡΙΛΕΡ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ


Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το τελευταίο εικοσιτετράωρο για την τύχη του ηγετικού στελέχους του ΡΚΚ, Μουράτ Καράγιλαν. Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο ότι ο Μουράτ Καράγιλαν συνελήφθη στο Ιράν, με...
Τούρκους υπουργούς να κάνουν σιβυλλικές δηλώσεις γύρω από το θέμα, γεγονός που ενέτεινε τη φημολογία ότι κάτι περίεργο συμβαίνει γύρω από το θέμα.

Μετά τη σύλληψη και φυλάκιση του ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν από τις τουρκικές αρχές, ο Μουράτ Καράγιλαν αναδείχθηκε τρόπον τινά σε «τοποτηρητή» του, κατορθώνοντας τόσο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ διάφορων ομάδων μέσα στην κουρδική οργάνωση όσο και να αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ του φυλακισμένου στο Ιμραλί Κούρδου ηγέτη και των ανταρτών εντός της Τουρκίας και το Βόρειο Ιράκ.

Η πληροφορία της σύλληψης του Καράγιλαν στο Ιράν μεταδόθηκε από την εφημερίδα Yeni Safak και λίγο αργότερα η κρατική τηλεόραση TRT μετέδωσε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς επιβεβαιώνει την είδηση. Ο ίδιος ο Αρίντς ωστόσο με γραπτή δήλωσή του έσπευσε να διαψεύσει ότι επιβεβαίωσε τη σύλληψη του Καράγιλαν και ότι κακώς του αποδόθηκαν οι σχετικές δηλώσεις.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν ήταν διφορούμενος στην τοποθέτησή του δηλώνοντας ότι «θα το ανακοινώσουμε εν καιρώ», χωρίς να διαψεύδει με αυτό τον τρόπο τα περί σύλληψης.

Αλλά και ο υπουργός Αμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, δεν διέψευσε ευθέως και ξεκάθαρα την πληροφορία, σχολιάζοντας απλώς ότι «δεν πρέπει να δίνουμε βάση (στην είδηση) προτού ανακοινωθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ


Στο μισό αναμένεται να μειωθούν οι κλινικές στα νοσοκομεία, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μέτρο που προέβλεπε και Προεδρικό Διάταγμα του Γεννηματά. Παράλληλα, όπως τόνισε ο ίδιος, η φαρμακευτική δαπάνη το 2013 θα μειωθεί...
τόσο, ώστε να φτάσει τη δαπάνη του 2004.  Στο μεταξύ ο κ. Λοβέρδος δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε διακρατική συμφωνία με τη Δανία στην περίπτωση που ενστάσεις και δικολαβίες παρακωλύουν τη διαδικασία για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της φαρμακευτικής δαπάνης και τον περιορισμός της με στόχο να φτάσει στα επίπεδα του 2004 του 2013.
 Κατά τη διάρκεια του απολογιστικού έργου πεπραγμένων του έτους, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως ανέλαβε την ευθύνη της υγεία στη χώρα, σε μία συγκυρία δύσκολη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Παρόλα αυτά μέσω μίας σειρά μέτρων (διοικητική ένωση νοσοκομείων, ενιαίο Ταμείο, συρρίκνωση σπατάλης νοσοκομείων κ.ά.) κατάφερε να κατοχυρώσει την κοινωνική αρχή ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στη δημόσια υγεία. 
Αύριο, στο Υπουργικό Συμβούλιο θα γίνει η πρώτη ανάγνωση του σχεδίου νόμου για το νέο σύστημα των πτυχιούχων γιατρών στην απόκτηση ιατρικής ειδικότητα.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΤΡΟΙΚΑ: ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ


Η μαραθώνια συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικα έληξε το μεσημέρι, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επισημαίνει ότι μέχρι το τέλος του 2012, η ύφεση θα είναι μείον 15% και θα γυρίσουμε στα επίπεδα ζωής του...
2004. Παράλληλα ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και προβληματικό, μια χώρα να αναγκάζεται να προσφύγει σε διεθνή οργανισμό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της, ώστε να αποφύγει τη πτώχευση και να διαφυλάξει το επίπεδο ζωής των πολιτών της.
Η σημερινή συνάντηση είχε αντικείμενο τους προϋπολογισμούς 2013 - 2014 και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν σε αυτούς οι οποίες, σύμφωνα με την τρόικα, θα πρέπει να αποφέρουν τουλάχιστον 6 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε το έλλειμμα να υποχωρήσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ.
Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης ότι απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να διευθετηθούν μέχρι αύριο, τις οποίες τόνισε ότι εάν χρειαστεί θα τις χειριστεί προσωπικά, ώστε να δοθούν πολιτικές λύσεις.
"Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε την αναγκαία διόρθωση για να μπει στη χώρα μια στέρεα βάση. Αν δεν σπάσουμε τώρα τη φούσκα, τη ψευδαίσθηση που δημιουργήθηκε εδώ και πολλά χρόνια, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον, γιατί η κατάσταση είναι επικίνδυνη και αβέβαιη", σημείωσε.
Ο Ευ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι φέρουμε όλοι ευθύνη, ανάλογα, όπως είπε, με το ρόλο που διαδραματίζει ο καθένας, μέσα στο πολιτικό σύστημα, ενώ επιτέθηκε με δριμύτητα κατά της ΝΔ, στην οποία καταλόγισε τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η χώρα, την περίοδο διακυβέρνησης της: "Είναι ιστορικό, ηθικό και επικοινωνιακό λάθος, να αφήνουμε την ΝΔ να μιλά για την οικονομία και τα ελλείμματα".
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε για άλλη μία φορά, ότι είναι πλήρης και απόλυτη η διασφάλιση των καταθέσεων, τόσο του δημοσίου, όσο και των πολιτών, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς τη κατεύθυνση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ τ. ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΥΠ.ΕΣ


Συνάντηση είχε σήμερα με τους τ. Γενικούς Διευθυντές ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Νικολόπουλος στην αίθουσα συνεδριάσεων του μεγάρου της Βουλής.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το Ενιαίο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο.
Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος αφού άκουσε προσεκτικά την κριτική και τις παρατηρήσεις των έμπειρων και καταξιωμένων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και αφού έλαβε υπ’ όψιν και τα γραπτά υπομνήματα του Δ.Σ. του Συλλόγου τους, τοποθετήθηκε λέγοντας:
«Δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση σχεδίαζε το «νέο μισθολόγιο» των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ας μην ξεχνούμε ότι αποτέλεσε προγραμματική της δέσμευση.
Στη συνέχεια έγινε όρος και του Μνημονίου της Τρόικας και περιελήφθη σε περίοπτη θέση και στο Μεσοπρόθεσμο. Τώρα έρχονται νέες μισθολογικές απώλειες με το «νέο μισθολόγιο» το οποίο δεν αφήνει ανεπηρέαστο κανέναν.
Τεράστιες απώλειες που προέρχονται από την κατάργηση όλων των επιδομάτων (ακόμη και το επίδομα γάμου καταργείται), τα οποία όλα δόθηκαν αντί κανονικών αυξήσεων στους βασικούς μισθούς.
Επίσης δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι απολαβές είναι μειωμένες από τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου, της μείωσης του κινήτρου απόδοσης και των εισφορών υπέρ του ταμείου για την ανεργία και του ταμείου πρόνοιας.
Το «νέο μισθολόγιο» καθιερώνει μια ακόμη μισθολογική ταχύτητα και τούτο επιφέρει μείωση μισθού αλλά και την έλλειψη ισονομίας. Θα υπάρξει πλήρης διάλυση του συστήματος αξιοκρατίας και ηθική και υλική καταβαράθρωση όλων των Υπαλλήλων με μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους σπουδών, οι οποίοι διορίστηκαν με αξιοκρατικά κριτήρια.
Σύμφωνα με το άρθρο 28 υποβιβάζονται κατά ένα βαθμό όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και συμπεραίνουμε ότι στους εκατοντάδες χιλιάδες υπηρετούντες δημοσίους υπαλλήλους δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ άξιος για τον Α΄ βαθμό σύμφωνα με την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Εάν δεν αποσυρθεί θα αποτελέσει, κυριολεκτικά την ταφόπλακα της αξιοκρατίας στο ελληνικό δημόσιο και θα μας οδηγήσει από την «ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ του ΑΣΕΠ» στην «ΓΗΡΑΙΟΚΡΑΤΙΑ» ή ακόμη ) όπως ένας κακόπιστος παρατηρητής μπορεί δικαιολογημένα να ισχυριστεί) και στην «ΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΙΑ» εάν λάβουμε υπόψη ότι στις θέσεις ευθύνης προτεραιότητα θα έχουν όσοι διορίστηκαν χωρίς ΑΣΕΠ πριν το Νοέμβριο του 1988.
Σε μια περίοδο καλπάζουσας ανεργίας, πρωτόγνωρης ύφεσης, που ωθούν τη χώρα μας σε συνθήκες Μεσοπολέμου, οι πολίτες καλούνται να σύρουν ένα ατέρμονο γαϊτανάκι λογαριασμών και έκτακτων εισφορών.
Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση αποδέχεται τις προτάσεις του ΟΟΣΑ (π.χ. «τερματισμού της δια βίου ασφάλειας της εργασίας»), τις οποίες και χρησιμοποιεί και που θα αποτελέσουν καταπέλτη για τη δημόσια διοίκηση.
Τέλος στο ερώτημα που επιτακτικά του έθεσαν: «Οταν αναλάβετε εσείς την εξουσία τι θα κάνετε με τους ήδη απολυμένους από την εφεδρεία ή με τους υπό απόλυση»;
Ο Τομεάρχης Εργασίας ξεκάθαρα τοποθετήθηκε:
«Θα επαναδιαπραγματευτεί αμέσως ο Αντώνης Σαμαράς το καθεστώς εφεδρείας για να μετατραπεί σε αυτό που προτείνει και έτσι να αποφευχθούν οι απολύσεις.
Όμως, να θυμόμαστε ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει δεσμεύσεις, που δεν είναι πάντα εύκολο να τις αποτινάξουμε την επομένη.
Για όσους είναι ήδη υπό απόλυση, θα κάνουμε ότι μπορούμε να πείσουμε ότι ο θεσμός της εφεδρείας πρέπει να αλλάξει προς τη δική μας άποψη για να μην υπάρξει απόλυση.
Με τις απολύσεις το δημόσιο θα βρεθεί με μεγαλύτερα ελλείμματα. Κι αυτό το τελευταίο, είναι η καλύτερη ελπίδα ότι θα τους πείσουμε τελικά.
Για όσους έχουν ήδη απολυθεί, δεν μπορούμε να αναλάβουμε καμιά δέσμευση. Γιατί δεν ξέρουμε τι δεσμεύσεις θα έχει αναλάβει ήδη η κυβέρνηση Παπανδρέου.