ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν "πολιτικές πρωτοβουλίες"

Πληθαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που ζητούν συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Υπό άμεση αμφισβήτηση η ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση

Μεγαλώνει η λίστα με τα ονόματα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, που ζητούν εκλογές ή συγκρότηση κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης ή και δημοψήφισμα.
Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή δημοψήφισμα ή εκλογές ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κρεμαστινός, σε δηλώσεις του σήμερα Παρασκευή, στον ΒΗΜΑ 99,5.
"Εφόσον τα υπόλοιπα κόμματα δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη γραμμή της κυβέρνησης, χρειάζονται άλλες λύσεις, όπως εκλογές ή δημοψήφισμα, αλλιώς η χώρα οδηγείται σε χρεοκοπία", είπε.
"Εξακολουθώ να υποστηρίζω, ότι οποιαδήποτε μονοκομματική κυβέρνηση με ή χωρίς εκλογές δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση", δήλωσε την Τετάρτη σε άλλες δηλώσεις του ο κ. Κρεμαστινός.
"Μονόδρομο" χαρακτήρισε χθες από το βήμα της Βουλής, την επιλογή συγκρότησης εθνικής σωτηρίας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Λιντζέρης, κάνοντας λόγο για "έλλειμμα διακυβέρνησης" που "καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει".
Όπως είπε χαρακτηριστικά, ψηφίζει το νομοσχέδιο, καθώς πρόκειται για "ψήφο ανάγκης και αναμονής για λυτρωτικές πρωτοβουλίες και όχι για ψήφο εμπιστοσύνης και αποδοχής".
Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό, να απευθυνθεί στον λαό και στις πολιτικές δυνάμεις και να δώσει τις πραγματικές διαστάσεις της οικονομίας.
Ακόμη, η κα Τόνια Αντωνίου, δήλωσε πως "εάν δεν επιτευχθεί η εθνική σύμπραξη, τότε η μάχη κινδυνεύει να χαθεί", ενώ για συγκρότηση εκτάκτου ανάγκης έκανε λόγο και ο κ. Δ. Σαλαγιάννης.

Άρχισε η αποστολή των λογαριασμών ΔΕΗ με το ειδικό τέλος

Οι πρώτοι 400.000 λογαριασμοί της ΔΕΗ στους οποίους έχει συμπεριληφθεί και ο ειδικός φόρος ακινήτων απεστάλησαν ήδη ενώ την επόμενη εβδομάδα τη «λυπητερή» θα λάβουν ακόμα 300.000 νοικοκυριά.

Η αποπληρωμή των λογαριασμών πρέπει να γίνεται μέσα σε 40 ημέρες, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η παροχή ρεύματος θα κόβεται. 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ONLINE ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ


Ήρθε το πρώτο online τουριστικό γραφείο!

Και δεν είναι άλλο απ το 18-24. Στη γνωστή διεύθυνση, www.18-24.gr πλέον μπορείς να κάνεις ηλεκτρονικά την κράτησή σου για όποια εκδρομή σε ενδιαφέρει, σε τιμές SUPER! Το 18-24 βρήκε τον τρόπο να μειώσει ακόμη περισσότερο τις τιμές, αλλά και να κάνει ένα εύχρηστο site που μπορεί να παρέχει σύστημα κρατήσεων για τουριστικά πακέτα εκδρομών. Μέχρι τώρα στην Ελλάδα, υπήρχαν sites με σύστημα κρατήσεων αεροπορικών ή ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ξενοδοχείων ή προσφορών με μειωμένη τιμή. Το www.18-24.gr τα έκανε όλα σε ένα. 
Για πρώτη φορά μπορείς να αγοράσεις ολοκληρωμένο πακέτο εκδρομής online, με μεταφορά και διαμονή.
Δεν χρειάζεται πιστωτική κάρτα, αφού μπορείς απλά να πληρώσεις στην τράπεζα.
Έχεις τη δυνατότητα να πετύχεις πολύ χαμηλή τιμή, κλείνοντας όσο νωρίτερα γίνεται.
Με ένα μοναδικό σύστημα, η τιμή κάθε εκδρομής, αλλάζει καθημερινά, ώστε όσο πιο γρήγορα κλείσεις, τόσο καλύτερη τιμή πετυχαίνεις!
Πράγα, Κωνσταντινούπολη, Παρίσι, Μπάνσκο, Βουδαπέστη, σε περιμένουν! Δες τώρα τι μπορείς να κάνεις μέσα από το www.18-24.gr

ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Ρεπορτάζ : Ελένη Κωσταρέλου
(από την Ελευθεροτυπία)
Διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις συστήνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ρίχνοντας στο τραπέζι τον κατώτατο μισθό και την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Αναζητούν επιπλέον μέτρα 8,2 δισ. ευρώ για τη...
διετία 2013 -2014.
Η πέμπτη έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, που αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα στο σύνολό της (χθες ανακοινώθηκε το προσχέδιο) στο Eurogroup, οπότε θα τεθεί και το πλέον επίμαχο ζήτημα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, δεν θέτει ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η συμφωνία που έχει κλείσει η κυβέρνηση με την τρόικα, η οποία χαρακτηρίζει ανεπαρκή το ρυθμό των μεταρρυθμίσεων και ζητάει «σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων», προβλέπει την προώθηση των συζητήσεων με τους κοινωνικούς εταίρους, με στόχο τη σύναψη εθνικής τριμερούς συμφωνίας για την αντιμετώπιση μακροοικονομικών προκλήσεων, ισχυρότερη ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη και απασχόληση, τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να είναι ανοιχτοί ως προς το ύψος των μισθών, τα κατώτατα ημερομίσθια, την εθνική συλλογική σύμβαση, τα μη μισθολογικά κόστη εργασίας, συμπεριλαμβανομένων και των εισφορών.

Η κυβέρνηση, πάντως, χωρίς να πάει σε διάλογο υιοθετεί, σύμφωνα με την έκθεση, την αναστολή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων μέχρι τα τέλη του 2014, προωθώντας τις επιχειρησιακές συμβάσεις και παρέχοντας τη δυνατότητα αυτή σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι αποκαλυπτική τόσο ως προς την πορεία της ελληνικής οικονομίας όσο και ως προς το εύρος των επιπλέον μέτρων που θα ληφθούν:

1. Το έλλειμμα επιδεινώνεται φέτος στο 8,9% (ή μεταξύ 8,5% και 9%) αλλά και του χρόνου στο 7% έναντι του προσχεδίου του προϋπολογισμού 8,5% και 6,8% αντίστοιχα. Εκτιμά ότι παραμένει ανοιχτή η «τρύπα» στο φετινό προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι «οι στόχοι για το έλλειμμα θα επιτευχθούν το 2012 μέσω του επιπλέον πακέτου μέτρων που έχει προετοιμάσει η Αθήνα».

2. Τη διετία 2013 και 2014 το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 5,2% και 2,9%, αντίστοιχα εφόσον «συγκεκριμενοποιηθούν» πρόσθετα μέτρα 8,2 δισ. ευρώ ή 3,4 δισ. το 2013 και 4,8 δισ. το 2014.

3. Επιδείνωση προβλέπει και για την ύφεση το 2012, στο 2,8% έναντι 2,5% του προσχεδίου.

4. Η επίσημη ανεργία θα αυξηθεί στο 17% το 2012 από 16% το 2011.

5. Παρά την αύξηση των φόρων (σ.σ. δεν αποκλείεται απόκλιση ανάλογη της περσινής) προβλέπει μείωση του πληθωρισμού κάτω από 1% το 2012 και στο 3% φέτος.

6. Χαρακτηρίζει ανησυχητική τη δυναμική του χρέους, το οποίο χαρακτηρίζει μη βιώσιμο, και προβλέπει επιδείνωση στο 162,8% το 2011 και 181,4% το 2012 έναντι προσχεδίου 161,8% και 172,7%, αντίστοιχα. Αν συνυπολογιστούν και οι εγγυήσεις που δίνονται για την εκταμίευση των δανείων, τότε το χρέος θα ανέλθει στο 198,2% του ΑΕΠ το 2012. Διαβλέπει βελτίωση από το 2013 μόνο αν προχωρήσει η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

7. Μετατίθεται κατά ένα τρίμηνο, τέλη Μαρτίου 2012, η άντληση 5 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι τα έσοδα από την πώληση δημόσιας περιουσίας μπορεί να αυξηθούν από την ιδιωτικοποίηση των μετοχών των τραπεζών, η κατάσταση των οποίων «παραμένει ευάλωτη», που θα επανακεφαλαιοποιηθούν από το κράτος ή μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της πώλησης μεγαλύτερου μεριδίου των δημοσίων επιχειρήσεων απ' ό,τι αρχικά είχε προβλεφθεί.

Η διατηρησιμότητα του χρέους εξαρτάται και από τη μείωση των επιτοκίων, που θα συμβάλει επιπλέον και στη δημοσιονομική προσαρμογή. Θεωρεί δε ως αυτονόητο, τα δάνεια που δίνονται από τον EFSF να χρεώνουν χαμηλά επιτόκια δανεισμού.

8. Ζητάει την «Οσο το δυνατόν συντομότερα» εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δισ. ευρώ, τοποθετώντας την χρονικά μέσα στο Νοέμβριο κι εφόσον νομοθετηθούν «οι συμφωνηθείσες δράσεις για τη δημοσιονομική προσαρμογή, οι ιδιωτικοποιήσεις και η μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας, οι οποίες ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση».

ΠΑΤΡΑ: ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ 160 ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ


Εκατόν εξήντα Πατρινοί περιμένουν τη ... σειρά τους για το άνοιγμα του τραπεζικού τους λογαριασμού. Πρόκειται για «επώνυμους», για τους οποίους το ΣΔΟΕ εκτιμά πως διαθέτουν «φουσκωμένους» λογαριασμούς, το ύψος των οποίων πιθανό να μην μπορούν να δικαιολογήσουν.
Ενώ η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, -όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος", οι τράπεζες καθυστερούν. «Τα αιτήματα από όλη την Ελλάδα, για άνοιγμα λογαριασμών είναι πολλά, όλα πηγαίνουν στα κεντρικά υποκαταστήματα των τραπεζών στην Αθήνα, οπότε τα εμπόδια είναι πολλά και η χρονική καθυστέρηση μεγάλη», δηλώνει στον «Κόσμο» στέλεχος του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόσμου» μεταξύ των 160 ονομάτων είναι γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, καθηγητές Πανεπιστημίου αλλά και καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι διαδικασίες προχωρούν και εκτιμάται ότι σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί. Οπότε ορισμένοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το «πόθεν έσχες» του λογαριασμού τους.
Παράλληλα, υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν τους ελέγχους και για τους γιατρούς που βρέθηκαν να έχουν υπέρογκα ποσά στους λογαριασμούς τους. Φαίνεται, πάντως, πως ένας εξ αυτών (αυτός με τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ) είχε καταφέρει να δικαιολογήσει πλήρως το ποσό που είχε, αλλά και... να το δηλώσει στην εφορία! Αυτό σημαίνει πως πιθανόν ο συγκεκριμένος γιατρός να μην «κυνηγηθεί» ούτε φορολογικά, ούτε ποινικά! Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο και με τους άλλους δύο (τον ορθοπεδικό με τα 31 εκατομμύρια ευρώ -εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο της DePuy) αλλά και αυτόν με τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Κανείς από την Πάτρα στη «μαύρη λίστα»
Από χθες το πρωί «βούιξαν» και τα αθηναϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη λίστα με τα «μαύρα» που διαθέτει το υπουργείο οικονομικών. Την δημοσίευσε το Newsit του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά και «τα Νέα»! Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πληροφορίες του «Κόσμου», κανείς Πατρινός δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα με τα εκατοντάδες ονόματα (μεταξύ αυτών ποδοσφαιριστές, παράγοντες ποδοσφαίρου κ.λπ.). Δίπλα από το όνομα και το ποσό που αντιστοιχεί στο «μαύρο χρήμα» αναγράφεται και η πόλη στην οποία διαμένουν οι εμπλεκόμενοι. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Λάρισα έχουν την τιμητική τους, αλλά η Πάτρα... απουσιάζει!

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΣ Ο 53ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΝΕΚΡΟΣ


Οικογενειάρχης, πατέρας δυο κοριτσιών που κατάφερε με αίμα να τα σπουδάσει, μέσα σε δυσκολίες που λίγοι μπορούν να φανταστούν. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το χαμό του 53χρονου. Του χαμογελαστού παιδιού όπως τον περιγράφουν γνωστοί, φίλοι και σύντροφοι στο κόμμα.
Τρία χρόνια τώρα δεν έβρισκε δουλειά. Μερικά μόνο μεροκάματα σε οικοδομές από δω και από κει, η σύζυγός του είχε χάσει και αυτή τη δουλειά της.

Οι δυσκολίες απίστευτες, λένε όσοι γνωρίζουν καλά την οικογένεια και συμπληρώνουν πως ο καθένας μπορεί να φανταστεί τη σημαίνει για δυο άνεργους γονείς να ανασταίνουν δυο παιδιά, δυο κόρες 22 και 28 ετών, να τα σπουδάζουν.

Ο 53χρονος Δημήτρης Κοτζαρίδης ήρθε στην Αθήνα απ' την Κομοτηνή όπου γεννήθηκε πριν κλείσει τα 20 του χρόνια.
Μεροκαματιάρης. Δούλευε σε οικοδομές. Γόνος οικογένειας κομουνιστών, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ριζοσπάστης”, οργανώθηκε το 1980 στο συνδικάτο οικοδόμων του κόμματος.

“Ήταν καλός μάστορας και δουλευταράς ο Δημήτρης. Οπως όλοι εμείς οι οικοδόμοι, όπου έβρισκε μεροκάματο πήγαινε. Τώρα τον έφαγαν τα χημικά…”, λέει στα «Νέα» ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα Σπύρος Λιναρδάκης.
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια συμπληρώνει μιλώντας στο newsit, “ρωτήστε στη γειτονία του στο Βύρωνα θα σας πουν”

“Δεν έπεσε νεκρός κάνοντας βόλτα στο Ζάππειο. Μπορεί να μην έφερε χτυπήματα στο σώμα αλλά έπεσε κάτω κατά τη στιγμή της σύγκρουσης” είπε η Αλέκα Παπαρήγα και όσοι γνώριζαν από κοντά τον άτυχο 53χρονο λένε πως χθες δεν θα μπορούσε παρά να είναι στο Σύνταγμα. Όπως πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα του ΠΑΜΕ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ


Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ, μέσω της οποίας εκτελείται η μηνιαία επεξεργασία πληρωμών συντάξεων, το ταμείο προχώρησε μέσω των δικών του μέσων, σε έκτακτη μηχανογραφική επεξεργασία των αρχείων πληρωμών συντάξεων του μηνός Νοεμβρίου, προκειμένου να επιτευχθεί η έγκαιρη πληρωμή των συνταξιούχων στις 21/10/2011 και 24/10/2011.Έτσι,με πίστωση του Τραπεζικού τους Λογαριασμού θα πληρωθούν στις 21/10/2011,934.872 συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στην φυσική καταγραφή.
Λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζόμενων στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ
Της Μάνιας Τσαβλίδου
Προβλήματα στην καταβολή των συντάξεων αντιμετωπίζει το ΙΚΑ, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ, την εταιρεία μηχανογράφησης που σύμφωνα με τις προθέσεις της κυβέρνησης θα συγχωνευθεί με την Κοινωνία της Πληροφορίας. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις 19 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας εκτός από τη συγχώνευση και με το σχέδιο για την εφαρμογή της εφεδρείας καθώς και με τις μισθολογικές περικοπές, λόγω του νέου μισθολογίου.
Στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πληρωθούν από τις 24/10/2011.
Οι συνταξιούχοι που δεν ανταποκρίθηκαν στην φυσική καταγραφή (79.844),εφόσον προηγηθεί η διαδικασία της φυσικής καταγραφής τους θα εισπράξουν την σύνταξή τους από τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Ενώ 835 συνταξιούχοι που έχουν πρόβλημα στο λογαριασμό τραπέζης (λογαριασμοί χωρίς IBAN) θα πληρωθούν με την προϋπόθεση ότι θα προβούν στην διόρθωση του λογαριασμού τους.
Σημειώνεται ότι κατά την έκτακτη πληρωμή των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου, πιθανόν να υπάρξουν διαφορές στο δικαιούμενο ποσό σύνταξης οποίες θα αποκατασταθούν σε επόμενη επεξεργασία, καθώς για τον υπολογισμό του καταβαλλόμενου ποσού δεν ήταν διαθέσιμες όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες.
Επίσης για τον προαναφερόμενο λόγο, δεν θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου στις παρακάτω κατηγορίες:
Συντάξεις κατοίκων εξωτερικού
Έκδοση νέων συντάξεων με χειρόγραφη διαδικασία
Συνταξιούχοι οι οποίοι πληρώθηκαν την σύνταξη μηνός Οκτωβρίου σε Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Για τις κατηγορίες αυτές, θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου 2011 μαζί με τη σύνταξη μηνός Δεκεμβρίου 2011.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στην ΗΔΙΚΑ, η απόφαση για διάλυση του φορέα πληροφορικής των ασφαλιστικών ταμείων και της υγείας, αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Η ΗΔΙΚΑ έχει αναλάβει και εκτελεί σημαντικά έργα εμβέλειας. Εκτός από τον Α.ΜΚ.Α., στην ΗΔΙΚΑ αναπτύχθηκε και λειτουργεί η εκκαθάριση συνταγών φαρμάκων, η Ηλεκτρονική Συνταγογράφιση, το EESSI,τα ενοποιημένα λογιστήρια των ασφαλιστικών οργανισμών, το Ενιαίο Μητρώο Συντάξεων.
Μαζί με τα συστήματα πληρωμών όλων των συντάξεων που αφορούν 2.500.000 συνταξιούχους, τα συστήματα μισθοδοσίας για 200.000 υπαλλήλους  συστήματα εσόδων ασφάλισης των ασφαλιστικών οργανισμών και το πληροφοριακό σύστημα των νοσοκομείων, η Η.ΔΙ.Κ.Α. σήμερα δέχεται συνεχώς αιτήματα για νέες εγκαταστάσεις των εφαρμογών της από τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και τα Νοσοκομεία.
Επιμέλεια κειμένου Μάνια Τσαβλίδου

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Αν κάναμε ένα γκάλοπ παγκόσμια στο τι είναι Δημοκρατία ; και ρωτάγαμε 10.000 κόσμο θα παίρναμε 10.000 διαφορετικές απαντήσεις....(ασχέτως μορφωτικού επίπεδου,πλην φιλολόγων κ,λ,π )το γιατί είναι απλό...γιατί δεν έχει διδαχτεί...και γιατί δεν έχει διδαχτεί;Απλά γιατι από το 422 π.χ και μετά,μέχρι και σήμερα... όλη η άρχουσα ΄τάξη βάφτιζε τα ολιγαρχικά πολιτεύματα δημοκρατίες...
βλέπε προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία,προεδρική κοινοβουλευτική δημοκρατία,βασιλευόμενη προεδρική κοινοβουλευτική δημοκρατία ,λαική δημοκρατια της Κίνας...και τελειωμός δεν υπάρχει....και τον Χίτλερ τον έκλεξε ο λαός...παρόλα αυτα το ονομάζουμε σοσιαλοδημοκρατία !!! ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΉ ΑΥΤΗ ( ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ) ΣΤΟ ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΊΔΑΞΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥ....οταν διαβάζουμε τα πολιτικα του Αριστοτελη μας προκαλείται συνχειση όταν φτάνουμε στο τι ειναι δημοκρατία...την άμμεση δημοκρατία την κατατάσσει τελευταία!!! στα πολιτευματά του...γιατι;Γιατί ήταν και αυτος ευγενής όπως ο Πλάτων και οι περισσότεροι (μάλιστα ο Πλάτων είναι ο μέγιστος μονάρχης...)ο Χίτλερ μπροστα του ηταν ενα πταίσμα...αυτό το διαπιστώνει κανεις στους (νόμους) του Πλάτωνα....Πέρα ότι ήταν πνευματικοί γίγαντες και μάλλον θα μείνουν για πάντα οι προαναφερόμενοι,δυστυχώς ήταν ολιγάρχες...έτσι η συγκάλυψη αυτή φτάνει μέχρι τις μέρες μας και μάλλον θα συνεχιστεί (παγκόσμια εννοείται)για πάντα....Ο Πλάτων χώριζε τα γένει των ανθρώπων σε χρυσό,ασημί και σίδερο....ο Αριστοτέλης τους απλούς πολίτες τους ονόμαζε εργαλεία....βέβαια για να ήμαστε δίκαιοι και αμερόληπτοι θα πρέπει να ζυγίζουμε τα πράγματα σύμφωνα με τις εποχές που έλαβαν χώρα τα παραπάνω που λίγοι το κάνουν...Τώρα στο ζουμί ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ; (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΆΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΜΜΕΣΑ)οτιδήποτε άλλο ειναι ψέμα,υποπτο κλπ.Άν ανατρέξουμε στα καλλίτερα λεξικά (ακόμα και εκεί δεν δίνεται καθάριος ωρισμός)γιατί; Γιατί απλούστα η άρχουσα τάξη το συγκαλύπτει έντεχνα αιώνες τώρα...ποια είναι η άρχουσα τάξη;Σε όλες τις εποχές η άρχουσα τάξη ήταν και ειναι 1) Οι οικονομικά ισχυροί 2)ενίοτε οι πολιτικοί...3)οι θρησκευτικοί ηγέτες με τα τσιράκια τους (παπάδες)4)οι δημαγωγοί, σήμερα τους λέμε δημοσιογράφους βλέπε Λαζόπουλους,Τριανταφυλλόπουλους κλπ 5)Οι καλλιτέχνες 6)και βέβαια αυτοί που κατέχουν την γνώση...βεβαια σε όσους προανέφερα υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις αλλά οι εξαιρέσεις δεν ανατρέπουν τον κανόνα,όλοι οι υπόλοιποι δούλευαν,δουλεύουν και θα δουλευουν για αυτούς που προανέφερα.

Όταν μιλάμε για δημοκρατία μας έρχεται στον νου ακαριαία ο Περικλής γιατι έτσι μας έμαθαν...λοιπόν ο κόσμος πρέπει να μάθει ότι την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ την εγκαθίδρυσε ο μέγιστος ( ΕΦΙΑΛΤΗΣ ο Αθηναιος )(καμια σχέση με τον Εφιάλτη των Θερμοπυλών αυτον τον ξέρουμε όλοι...)και όχι ο Σόλων η ο Κλεισθένης όπως μας έχουν μάθει απλά ήταν μεταριθμιστές,στα πολιτεύματα τους δεν μπορούσαν να πολιτευτούν απλοί πολίτες...εδώ να πω επίσης οτι απο τον ΕΦΙΑΛΤΗ τον Αθηναιο προέκυψε και η λέξη εφιάλτης που υπο δηλώνει ψυχική αναστάτωση κλπ και πως έγινε αυτο;Οταν ο Εφιάλτης εγκαθίδρυσε την άμμεση δημοκρατία πέρναγε σωρηδόν στα δικαστήρια της Ηλιαίας όλους τους άρχοντες που είχαν διοίκηση για κακοδιαχείριση και κατάχρηση χρημάτων και λοιπά...εκείνη την εποχή δεν υπήρχε βουλευτική ασυλία και η δαμόκλειος σπάθη έπεφτε αμερόληπτα....παράδειγμα κάποτε κατηγορήθηκε ο Περικλής μαζι με την Ασπασια και τον φίλο του Φειδία (τον γνωστό)για ηθικες και οικονομικές ατασταλείες...το τέλος της υπόθεσης;Ο Περικλής και η Ασπασια την γλίτωσαν...ο φειδιάς πέθανε στην φυλακή...δια στόματος Αριστοτέλη και Πλούταρχου Ο Περικλής ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΣΕ την αθώωση της Ασπασίας και του Φειδία.... από αυτο καταλαβαίνουμε ότι ο Περικλής όπως και πολλοί άλλοι (Θεμιστοκλής,Μιλτιάδης και άλλοι)δεν ήταν ηγέτης απλά έκανε εισήγησης...της αποφάσεις της έπαιρνε η εκκλησία του δήμου δηλαδη ο λαός....δηλαδή ήταν η εκτελεστική αξουσία...κάποια άλλη φορά ο Περικλής είχε καθαιρεθεί απο τα πολιτικα του καθήκοντα με βαρύτατο οικονομικό προστιμο...και μετά απο αρκετό χρόνο ξανά ανέλαβε πάλι με απόφαση της εκκλησιας του δήμου τα καθήκοντα του.Εδω θέλω να δείξω τι είναι δημοκρατια και πως λειτουργεί ...και βέβαια δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι ο Περικλης ήταν μεγάλη προσωπικότητα αλλά ο λαός έπαιρνε της αποφάσεις...Επίσης να αναφέρω ότι στην πραγματική δημοκρατία δεν υπάρχουν κόμματα...παρά μόνο λαός και εκτελεστική εξουσία!!!Τωρα δημοκρατία σημαίνει (είναι σύνθετη λέξη) Δήμος και κράτος, δήμος= λαός και κράτος= εξουσία δηλαδή εξουσία του λαού τα υπόλοιπα είναι ύποπτα.....

ΥΓ. Ο Εφιάλτης ο Αθηναίος με το που εγκαθίδρυσε την δημοκρατία μετά από ένα χρόνο δολοφονήθηκε απο τους Ολιγαρχικούς κάποιοι χρεώνουν την δολοφονία του ως ηθικού αυτουργού τον Περικλή,δεν έχει αποδειχτεί για αυτό και η (ιστορία)τον αποσιώπησε ο Θουκυδίδης δεν τον αναφέρει καν !!!! ο Αριστοτέλης τον υποβαθμίζει κάνοντας μια αναφορά δέκα λέξεων!!! οι σημερινοί ιστορικοί το ίδιο !!! η άρχουσα τάξη ποτέ δεν το άντεξε... ότι ο χρυσός αιώνας του Πέρικλή είναι δημιούργημα του λαού ......

Α.Ηλιόπουλος


(Σχόλιο στο Θαλαμοφύλακα)

http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/10/blog-post_927.html

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ HERO-ΠΑΙΔΕΣ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 22.00 Πρεμιέρα για το Γιάγκο Ραυτόπουλο και τη τηλεοπτική παρέα του για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στο  ACHAIA CHANNEL,
Η εκπομπή απο την οποία γνωρίσαμε το κίνημα 'θελω να πληρώσω'  με το άλογο στα διόδια και άλλα πολλά
προβάλλεται απο το πανελλήνιο ΤΗΛΕΑΣΤΥ και σε 15 Περιφεριακά κανάλια στις μεγαλύτερες Πόλεις της Ελλάδος
διαφημίζοντας τη Πάτρα, παρεμβαίνοντας στα Αθηναικά μέσα και σκορπώντας χαμόγελα.
Αξίζει να σημειωθέι και η βράβευση του Γιάγκου και των βίντεο της εκπομπής απο το Λαζόπουλο στο διαγωνισμό Next Comedy Star στο τελευταίο επεισόδιο
του Αλ Τσαντίρι της Λάρισας

Το τρέιλερ
http://www.youtube.com/watch?v=5TQGK_nFlXE&feature=feedlik

ΙΔΡΥΣΗ ΑΧΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ


Την ιδρυτική διακήρυξη του «Αχαϊκού Πολιτικού & Κοινωνικού Παρατηρητηρίου» δημοσιοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης τα ιδρυτικά του μέλη στην  κατάμεστη αίθουσα ΣΕΜΕΛΗ, σε μια χρονική συγκυρία που η αγωνία για το αύριο του τόπου κορυφώνεται και η κοινωνία αναζητά τρόπους αντίδρασης σε αυτό που βιώνει. 
Άνθρωποι προερχόμενοι από όλες τις βαθμίδες της κοινωνίας, από τον χώρο της υγείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού κόσμου, της εκπαίδευσης και όχι μόνο, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, προκειμένου να παλέψουν για να δοθούν επιτέλους λύσεις σε χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αχαΐα, μέσα από προτάσεις συγκεκριμένες και ρεαλιστικές…
Ο Πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Ναυάρχος ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Γεώργιος Καραμαλίκης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι στόχος του «Αχαϊκού Πολιτικού & Κοινωνικού Παρατηρητηρίου» είναι «οι παρεμβάσεις μας να γίνονται πάντοτε σε θετική κατεύθυνση χωρίς να αναπαράγουμε κενές περιεχομένου αντιπαραθέσεις, οι οποίες δημιουργούν πρόσκαιρο εντυπωσιασμό και αποκρύπτουν την ουσία».
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Νίκος Καρακίτσος, ο τέως Δήμαρχος Δύμης Διονύσης Γκοτσούλιας και το μέλος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας Βασίλης Καραμπελιάς, οι οποίοι είναι και μέλη του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκλεγεί η κανονική Διοικούσα Επιτροπή με θητεία δύο ετών.
Σύντομα το «Παρατηρητήριο» θα αποκτήσει και την δική του ιστοσελίδα ώστε να βρίσκεται σε άμεση και διαρκή επικοινωνία με το πιο δυναμικό κομμάτι της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας, τους πολίτες, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα από έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις, άρθρα και δημόσιες τοποθετήσεις θα ξεκινήσει την παρεμβατική του δράση.
Τα ιδρυτικά μέλη του Παρατηρητηρίου δήλωσαν ανοικτοί σε σκέψεις, ιδέες, προτάσεις και απόψεις που στοχεύουν στο να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη, το μέλλον των παιδιών μας ασφαλέστερο και τον τόπο μας ελκυστικότερο. Κοινή πρόθεση όλων δε είναι να συμμετέχουν ουσιαστικά σε αυτήν την κοινή προσπάθεια.

Ν ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΝΑΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ


«Πολύ ψηλά στην επικαιρότητα βρέθηκε για άλλη μια φορά η υπόθεση της συμμετοχής του Αντρίκου Α. Παπανδρέου αδερφού του Πρωθυπουργού, στο στρατηγικό σχεδιασμό πολυεθνικής Εταιρείας, που επενδύει και κερδίζει από συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας (CDS) χωρών – μελών της Ευρωζώνης  με υψηλό χρέος και έλλειμμα - και μεταξύ αυτών δεσπόζουσα θέση έχουν τα Ελληνικά CDS.
Αφορμή η χθεσινή αποκαλυπτική ομιλία στη Βουλή του Π. Καμμένου που κατήγγειλε ότι ο αδερφός του Πρωθυπουργού συμμετέχει ενεργά σε μια εταιρεία που επενδύει και κερδίζει πάνω στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Ο Πάνος Καμμένος έκανε τιμητική αναφορά και στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Αχαιού Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, σχετικά με το θέμα «Κερδοσκοπία του Έλληνα Πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του».
Η πρόταση αυτή είναι και ο τίτλος που έθεσε  ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής στην ερώτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χωρίς να βάλει ερωτηματικό, εκφράζοντας έτσι την απόλυτη βεβαιότητά του για το γεγονός που μεταφέρει.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων των ραδιοφωνικών σταθμών MAX FM, NET Kαβάλας και SKY Πάτρας ο κ. Νίκος Νικολόπουλος είπε:
«Κατέθεσα ερωτήσεις και ζήτησα να έρθουν τα σχετικά έγγραφα στην Βουλή.
Επίσης προθυμότατα πήγα και αφού κατέθεσα στην Εισαγγελία Αθηνών, για όσα μπορεί να γνωρίζω για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας, στα οποία μπορεί να εμπλέκονται και πρόσωπα σχετιζόμενα με τον κύκλο της οικογένειας Παπανδρέου προτάθηκα, από το συνάδελφό μου Πάνο Καμμένο, ως μάρτυς, .
Για το θέμα αυτό εξ΄  άλλου κατέθεσα από τις 30/6/2011, Ερώτηση & Α.Κ.Ε., προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εξωτερικών.
Πέρασαν μήνες και οι μεν Υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης με παραπέμπουν στον Υπουργό Εξωτερικών, αυτός δε, ποτέ δεν απάντησε.
Έχουν παρέλθει από τότε, προ πολλού οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό της Βουλής προθεσμίες. Προφανώς, οι κύριοι Υπουργοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση και κωλυσιεργούν. Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τον Κανονισμό της Βουλής. «Προστατεύουν τον αδελφό του Πρωθυπουργού», αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έγινε ακόμα και πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, σε Ελβετική εφημερίδα για το θέμα αυτό(βλ. παρακάτω). 
Καμία λοιπόν, απάντηση, καμία εξήγηση επαρκής δεν έχει φωτίσει το θέμα.
Η υπόθεση όμως αυτή εγείρει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης.
Για τούτο και συνεχίζω την έρευνα.
 Για να πληροφορηθούμε επιτέλους όλοι οι Έλληνες πολίτες, που κατέληγαν οι χορηγίες κρατικών οργανισμών,  όπως το ΤΤ αλλά και των υπουργείων.
 Ποιος και ποιοι επιχορηγούσαν τα συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε η εταιρεία “I4CENSE”, του αδελφού του Πρωθυπουργού, Αντρίκου Α. Παπανδρέου.
Η εταιρεία  ονομάζεται Institute for Climate and Energy Security, “I4CENSE”,  μέσω της οποίας λαμβάνονται χορηγίες από κρατικούς φορείς, οργανισμούς αλλά ακόμα και από τη …SIEMENS!
Τέλος σχετικό ζήτημα έχει εγερθεί και με τη συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο του έτερου αδελφού Νίκου Α. Παπανδρέου, στην εξαγορασθείσα «ΩΜΕΓΑ Τράπεζα» από την Proton Bank.
Την ώρα που ελέγχεται, για υπεξαίρεση ο βασικός μέτοχος της τράπεζας κ. Λαυρ. Λαυρεντιάδης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευαγγ. Βενιζέλος, παρά την αντίθετη εισήγηση των στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δίνει εντολή να στηριχθεί η τράπεζα με 120 εκατομμύρια ευρώ.
Η Δικαιοσύνη θα κρίνει αν υπάρχουν ποινικά κολάσιμες πράξεις.
Πιστεύω όμως ότι η πολιτική διάσταση του θέματος, είναι πολύ πιο σημαντική από την ποινική.
Οι Έλληνες πολίτες υποφέρουν οικονομικά.
Δεν τα βγάζουν πια πέρα, αγωνιούν αλλά και θυμώνουν.
Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η οικογένεια του Πρωθυπουργού κερδοσκοπεί – έστω και έμμεσα – πάνω στη χρεοκοπία της χώρας και του λαού.
Τέλος δυστυχώς, εξακολουθούν οι δραστηριότητες των μελών της οικογένειας Παπανδρέου, να αποτελούν ταμπού και τούτο με κάνει εμπερίσκεπτο.
Η Κυβέρνηση υποχρεούται άμεσα να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες, για το τι ακριβώς συμβαίνει.
Υπογραμμίζω ότι προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη για όλους τους Έλληνες, η ένοχη σιωπή της Μνημονιακής Κυβέρνησης. 
Είναι βέβαιο, ότι  όλα αυτά χρήζουν διερεύνησης, διότι είναι καταγγελίες που αφορούν πολύ σημαντικές υποθέσεις και που μάλιστα έγιναν ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας, από το Βουλευτή κ. Πάνο Καμμένο που κατέθεσε και πλήθος στοιχείων.
Υπάρχει ανάγκη να διαλευκανθούν άμεσα όλα αυτά και όχι μετά από χρόνια.
Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι ύβρις.

ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΤΟΥΧΑ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ ο κ Πατούχας(υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων) και ο κ Χατζηλάμπρου(υποψήφιος περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας) ήταν πρώτοι στη πορεία των κουκουλοφόρων που έγινε στην Πάτρα. Στη συνέχεια της πορείας οι κουκουλοφόροι έσπασαν πολλά καταστήματα τραπεζών.

ΥΓ: Καιρός να αποκαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί όλων αυτών των καταστροφών. Ας μπει εισαγγελέας στην υπόθεση....

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΜΙΔΗ ΣΠΙΝΕΛΛΗ


Το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων, όπως αυτό της απιστίας, στις συνθήκες παραίτησης του Διομήδη Σπινέλη από τη θέση του γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης. Εντολή για τη διενέργεια της...
έρευνας έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή δημοσίευμα που συνέδεε την παραίτηση Σπινέλη με παραμηχανισμό στο υπουργείο Οικονομικών για την καθυστέρηση είσπραξης προστίμων που είχαν επιβληθεί για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Α ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΜΑΖΙΚΗ Η ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ


Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη δημοσκόπηση της εταιρείας “VPRC” για το μήνα Οκτώβριο 2011- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ κάτω από το 20% καταγράφεται στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής της εταιρείας VPRC για τον μήνα Οκτώβριο 2011 (περιοδικό “Επίκαιρα”, 13/10/11) με αποτέλεσμα το προβάδισμα της ΝΔ να φτάνει στις 11,5 μονάδες.
Στην ίδια έρευνα, οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αποτιμούν τη συγκυρία, δηλώνουν με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τη διογκούμενη δυσαρέσκεια των πολιτών στις επιλογές και τη διαχείριση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται ουσιαστικά για μαζική κατακραυγή της κοινωνίας κατά της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το καθολικό πλέον ποσοστό του 93% δηλώνει τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αντίστοιχα το 92% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερεύσει.
Με άλλα λόγια, η πολιτική του Μνημονίου και το μπαράζ των μέτρων που υφίσταται η κοινωνία, όχι μόνο δεν έχουν φέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει.
Αυτό αισθάνονται οι πολίτες, χωρίς να διαβλέπουν μάλιστα καμία προοπτική για το μέλλον, με το 80% να εκτιμά ότι τον επόμενο χρόνο τα πράγματα θα χειροτερεύσουν ακόμα περισσότερο, έναντι μόλις του 6% που απάντησε το αντίθετο.
Μαζικά αρνητική είναι επίσης η κοινωνία και στα νέα μέτρα που εξαγγέλλονται. Το 90% απάντησε ότι διαφωνεί με την κατάργηση της Εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και το 88% ότι διαφωνεί με τη μείωση του αφορολόγητουστις 5.000, ενώ το 62% απάντησε ότι συμφωνεί με την άρνηση πληρωμής της νέας έκτακτης εισφοράς των ακινήτων, δεδομένου ότι το 55% δηλώνει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να την πληρώσει.
Γενικότερα άλλωστε, το 81% δηλώνει ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις με το σημερινό του εισόδημα.
Με αυτά τα δεδομένα, το προβάδισμα της ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής φτάνει στις 11,5 μονάδες, συγκεντρώνοντας 31% έναντι 19,5% που αναλογεί στο ΠΑΣΟΚ»

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ Ο ΤΣΑΒΕΣ


Κατά την επιστροφή του από την Κούβα, όπου υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες δήλωσε πως νίκησε τον καρκίνο. «Όλα πήγαν τέλεια. Πήρα την ανώτατη βαθμολογία. 20 στα 20. Είμαι ελεύθερος...
από την αρρώστια. Ο νέος Τσάβες επέστρεψε» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

«Το τελικό στάδιο ολοκληρώθηκε». Θα ζήσουμε και θα συνεχίσουμε να ζούμε» κατέληξε.

ΚΑΤΣΕΛΗ: ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ


Την λύπη της για τη διαγραφή της από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε η Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας πως το «όχι» που είπε στο άρθρο 37 ήταν θέμα αρχής και συνέπειας. Η ανακοίνωση της Λούκας Κατσέλη για τη διαγραφή της έχει ως ακολούθως: Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική...
μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση.

Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα.
Για αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους.

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΠΛΗ ΔΡΑΣΗ Η ΕΤΑ

Τον οριστικό τερματισμό της ένοπλης δράσης της ανακοίνωσε η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ. Στη σχετική της ανακοίνωση, καλεί την ισπανική και τη γαλλική κυβέρνηση να ανταποκριθούν «με μια διαδικασία άμεσου διαλόγου». Η ένοπλη δράση της ΕΤΑ έχει διαρκέσει για περισσότερο...
από 40 χρόνια και έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 800 ανθρώπους.


Σε δηλώσεις του ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουΐς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, τόνισε πως η ενέργεια αυτή «συνιστά νίκη για τη δημοκρατία, το νόμο και τη λογική».