ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΦΛΩΡΙΔΗ


Ανακοινώθηκε και επισήμως την Τρίτη ο πολιτικός όμιλος που ίδρυσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης. Ο παραιτηθείς βουλευτής από το Κιλκίς παρουσίασε το όνομα της πολιτικής πρωτοβουλίας προσωπικοτήτων, «Κοινωνικός Σύνδεσμος» κύριος στόχος της...
οποίας είναι «να προωθήσει την πληροφόρηση, το διάλογο και τη δράση, ώστε να ενεργοποιηθεί η κοινωνία των πολιτών με πρώτη προτεραιότητα, για την επόμενη περίοδο, τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης, η οποία θα έχει σκοπό να συμβάλει στην ανάταξη της χώρας, με εθνικό στόχο να μετέχει ενεργά στον πυρήνα της ΕΕ και στη ζώνη του Ευρώ με απαραίτητη δημοσιονομική πειθαρχία, πηγή νέου πλούτου όχι το κράτος, αλλά την παραγωγική οικονομία, με ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια, με την ανάδειξη, σε αυτή την προσπάθεια, των αρίστων και όχι των κομματικών ημετέρων».

Την ιδρυτική διακήρυξη υπογράφουν, μεταξύ άλλων, ο αγρότης Αθανάσιος Βακάλης, ο πρώην νομικός στην ΕΕ Ξενοφών Γιαταγάνας, οι πανεπιστημιακοί Αντιγόνη Λυμπεράκη , Χρήστος Ακράτος, Αλέξανδρος Κύρτσης, Νίκος Μαραντζίδης, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, Ανδρέας Πανταζόπουλος και Χαρίδημος Τσούκας, ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης, η ραδιοφωνική παραγωγός Μαργαρίτα Μυτιληναίου, τα μέλη του εκπαιδευτικού ομίλου Θαλής και άλλοι και οι Atenistas.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...


   Σ’ ένα διαλυμένο και διεφθαρμένο κράτος επικρατεί διάλυση παντού αλλά η εκμετάλλευση  και η αδικία έχουν και  όρια…
Το σφυροκόπημα του Παναιγιαλείου, της ιστορικής ομάδας του  Αιγίου συνεχίζεται χωρίς καμιά ντροπή.   Είτε για λόγους μεροληψίας είτε  για λόγους αδιαφορίας, η κατάσταση  μόνο αηδία προκαλεί  πια…
 Ποιοι είναι αυτοί  και με ποιο δικαίωμα έχουν καταδικάσει σε παρατεταμένη αγωνία  μια ολόκληρη πόλη που ζει και αναπνέει εδώ κι εκατό χρόνια , με περηφάνια  για την ομάδα της;
Ως πότε  θα παίζονται σκοτεινά  παρασκηνιακά παιχνίδια σε βάρος της;
Κάποτε θα  πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην παραγκούπολη των «υψηλά ιστάμενων», που σβήνουν μονοκοντυλιά την αθλητική ιστορία της περιφέρειας.
Κάποτε οι αθλητικοί νόμοι θα πρέπει να ισχύουν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,  χωρίς εξαιρέσεις και μεροληψίες.  Έχει καταντήσει κωμικοτραγικό, για τα ίδια αδικήματα άλλες ομάδες  να δικαιώνονται κι άλλες  να τιμωρούνται.
Τόσο ..τυφλή είναι αθλητική δικαιοσύνη;

 Περιμένουμε όλοι οι Αιγιώτες από  το Διαιτητικό Δικαστήριο  να κρίνει την απόφαση του Εφετείου υπέρ  του Παναιγιαλείου και να δώσει μια ανάσα σ αυτήν την πόλη που αδικείται συνέχεια  ΚΑΙ στον αθλητισμό .
 Ας φανεί επί τέλους  η ΕΠΟ αντάξια του ρόλου της  κι ας μάθουμε κάποτε ΠΟΙΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι ο ρόλος της…
  Δεν μπορεί τόσος κόσμος ,  η ομάδα, η διοίκηση, οι φίλαθλοι, οι Αιγιώτες  να περιμένουν με την ψυχή στο στόμα  στο παρά πέντε  να δουν σε ποιο πρωτάθλημα θα αγωνιστεί ο Παναιγιάλειος..  Δεν είναι δυνατόν, αντί η ψυχή της ομάδας να χτυπάει στα γήπεδα, να την υποχρεώνουν να βολοδέρνει σε αίθουσες δικαστηρίων..
Ας σεβαστούν  τελικά έναν ολόκληρο κόσμο που βρίσκεται, όλα αυτά τα   χρόνια, πιστός και ένθερμος, στο πλευρό μιας ομάδας που έχει γνωρίσει τιμές και δόξες, μας έχει χαρίσει συγκινήσεις και αγωνίζεται με καρδιά και κότσια .


                                                         Νατάσα Ράγιου

                                      Αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων ΝΔ
                                      π. βουλευτής ΑχαΐαςΣΤΟ 60% "ΚΛΕΙΔΩΣΕ" ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΛΕΕΙ Ο ΦΕΡΧΟΦΣΤΑΝΤ


ΔΗΛΩΣΗ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ
Κούρεμα του ελληνικού χρέους στο 60% προβλέπει το σχέδιο απόφασης, που θ' ανακοινωθεί αύριο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αποκάλυψε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων Γκυ...
Φέρχοφσταντ. Ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής μάλιστα επέδειξε στην Ολομέλεια αντίγραφο του σχετικού εγγράφου που, όπως κατήγγειλε, έχει έκταση δυόμισι σελίδων και κυκλοφορεί στους διαδρόμους της γερμανικής Βουλής.

ΟΙ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

                                                        Γράφει ο Ν. Λυγερός
Υπάρχουν πολλά νοητικά εργαλεία που επιτρέπουν την ανάπτυξη της σκέψης του παιδιού. Σε πολλούς είναι παντελώς άγνωστα και σε άλλους δεν είναι κατανοητά. Μέσω των πειραμάτων μας έχουμε δει τη διαφοροποίηση που προκαλούν ακόμα και σε παιδιά που θεωρούνται προβληματικά ως προς την κλασική μάθηση. Αυτός ο πλάγιος τρόπος προσέγγισης των γνωστικών αντικειμένων με την χρήση των ανοιχτών προβλημάτων δίνει μεγάλες δυνατότητες στο παιδί, δηλαδή στον επόμενο άνθρωπο να εκφραστεί και μάλιστα να ξαφνιάσει ακόμα και το δάσκαλό του με τον τρόπο με τον οποίο λύνει ένα πρόβλημα. Σε πρώτη φάση λοιπόν, τα προβλήματα πρέπει να είναι προσιτά για να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση του παιδιού, αλλά να μην είναι ποτέ εύκολα, αλλιώς δεν θα μετατραπεί ποτέ σε μαθητή ικανό να λύσει προβλήματα που θεωρεί αρχικά τουλάχιστον αδύνατα να λυθούν, αν δεν είναι άλυτα. Σε δεύτερη φάση, ο μαθητής αποκτά ένα ρόλο στην ομάδα των μαθητών, που του επιτρέπει να πάρει ευθύνες πάντα νοητικές, αλλά και πρακτικές ανάλογα με τις τάσεις του κι όχι με το επίπεδό του, το οποίο αφορά αποκλειστικά το δάσκαλο. Σε τρίτη φάση, ο μαθητής είναι ικανός να λειτουργήσει ως μέλος της ομάδας και να προσφέρει τις δυνατότητες στους άλλους. Τότε μπορεί να προσφέρει πραγματικά ως επόμενος άνθρωπος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε σε όλες αυτές τις φάσεις την ανάγκη της χαράς η οποία παραμένει ο πρώτος στόχος. Δίχως χαρά, ακόμα και αν είναι νοητική, δεν υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη. Και ο λόγος είναι σχετικά απλός. Η χαρά είναι ο βασικός πυρήνας της ολοκλήρωσης. Είναι η ίδια αναλογία που ισχύει για την νοημοσύνη και την σκέψη. Επιπλέον, η σκέψη πάνω στη σκέψη που αντιστοιχεί στη συνείδηση έχει το ανάλογο της μέσω της ολοκλήρωσης και είναι η πληρότητα. Η πληρότητα του μαθητή λειτουργεί ως όραμα στο πλαίσιο της μεταδιδακτικής. Σε κάθε φάση, ο ρόλος του δασκάλου είναι σημαντικός αν και διαφορετικός. Τα αντίστοιχα στάδια είναι η κατάλυση, η ανάφλεξη, η συμβουλή. Γι' αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η πολυμορφία του δασκάλου. Τα μετέπειτα στάδια έχουν ένα χαμαιλεοντικό χαρακτήρα και θα εξετασθούν σε άλλο σημείωμα. Σημασία για το παρόν είναι η χρήση νοητικών εργαλείων που ξεφεύγουν από τη συντηρητική παράδοση της ύλης που δεν ασχολείται με την νοημοσύνη αλλά με την ένταξη των παιδιών στην κοινωνία. Αν για πολλούς αυτός ο σκοπός είναι ορθολογικός αυτό δεν σημαίνει ότι σχετίζεται και με την ανάπτυξη της σκέψης του παιδιού. Μάλιστα η διαφορά φαίνεται και μέσω της χαράς. Η κοινωνία θέλει τα άτομα να είναι ευτυχισμένα και να έχουν όνειρα, που τους πουλά αν δεν έχουν, τα οποία δεν θα υλοποιηθούν ποτέ. Ενώ η ανθρωπότητα μέσω των δασκάλων θέλει τη χαρά των ανθρώπων και αυτά να έχουν οράματα που θα υλοποιήσουν, για να συμβάλλουν σε αυτό που ονομάζουμε το έργο.

ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΚΟΤΟΥΛΕΣ» ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


                                                Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η συνειδητή ψήφιση του μνημονίου τον Μάιο του 2010 και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος τον Ιούλιο του 2011, από την οσφιοκαμπτική και επικίνδυνη κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και η συνεχιζόμενη μειοδοτική στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης έναντι των ορέξεων και των αποφάσεων των ανίκανων και ελαττωματικών ηγετών της Ευρωζώνης, αλλά κυρίως της Γερμανίας και δευτερευόντως της Γαλλίας, οδήγησαν μέσα σε δυο χρόνια την πατρίδα μας στην απόλυτη εξαθλίωση. Καθημερινά γίνονται χειρότερες οι συνθήκες διαβίωσης του λαού μας. Οι μισθοί των εργαζομένων μειώνονται, όπως και οι συντάξεις όλων εκείνων που επί 35-45 χρόνια δούλεψαν σκληρά για να έχουν καλά γεράματα και σήμερα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τα καθημερινά τους έξοδα. Στα μαγαζιά αυξάνονται τα λουκέτα με αποτέλεσμα να «χάνουν το ψωμί τους» οι ιδιοκτήτες που με κόπο και ιδρώτα δημιούργησαν την μικρή επιχείρησή τους, αλλά και οι εργαζόμενοι σ΄αυτά, που συντηρούσαν χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες. Η ακίνητη ιδιοκτησία που αποτελούσε πάντα το «μεράκι» του Έλληνα για να στεγάσει τη φαμίλια του, πλήττεται ανεπανόρθωτα με τα συνεχή χαράτσια και η οικοδομική δραστηριότητα από την οποία ζούσαν χιλιάδες επαγγέλματα, έχει τελείως παγώσει.
Αυτή η πολιτική των επικυρίαρχων τροϊκανών αλλά και ο τρόπος εφαρμογής των αποφάσεών τους από την ελλειμματική κυβέρνηση οδηγεί την χώρα σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο. Έτσι, τα σημεία της απόλυτης ύφεσης καθημερινά αυξάνονται και αποκλείεται τα επόμενα χρόνια να υπάρξει ανάκαμψη και ακολούθως ανάπτυξη από την στιγμή που επί μια διετία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να περιορίσει την φοροδιαφυγή, δεν μπορεί να πατάξει την φοροκλοπή, δεν μπορεί να τιθασεύσει το παραεμπόριο και τελικά δεν μπορεί να περιορίσει δραστικά το αδηφάγο δημόσιο που γεννά τεράστιες και μη αναγκαίες δαπάνες. Η διόγκωση του δημοσίου χρέους συντελέσθηκε κυρίως λόγω της διαχρονικής σύναψης πελατειακών σχέσεων του κράτους με τους πολίτες, της απονομής παράλογων προνομίων στους εργαζόμενους του δημοσίου, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος από τις κυβερνήσεις και την δημιουργία ενός υπέρογκου και δυσκίνητου κράτους. Σ΄ αυτό το ρόλο, της απόλυτης εξαθλίωσης της χώρας μας, συνυπεύθυνα είναι τα περισσότερα από  τα  ΜΜΕ του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και κυρίως τα φιλοκυβερνητικά δια μέσω των γυμνοσαλιάγκων εκπροσώπων τους και υπηρετών της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης που προσπαθούσαν να πείσουν όλους εμάς, πως το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο ήταν οι μόνες λύσεις για την οικονομική σωτηρία της πατρίδος μας.
Αυτός, λοιπόν, ο θίασος του θεάτρου σκιών  της Ελληνικής Κυβερνήσεως έχει απεμπολήσει ταυτόχρονα με την ψήφιση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και Εθνικά Κυριαρχικά δικαιώματα. Σήμερα η Ελλάδα μας δεν είναι όπως ήταν το 2009. Βρισκόμαστε ήδη υπό Γερμανική κατοχή και οι εκπρόσωποι – μπάστακες της τρόικας έχουν εγκατασταθεί στα Υπουργεία μας και θα ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ για μας. Για κάθε δόση που μας δίνουν θα πρέπει να εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση του ΝΕΟΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, νέα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα κατά του λαού μας και βεβαίως να εφαρμόζονται οι εμπράγματες εγγυήσεις - δεσμεύσεις της κυβερνήσεως προς το ΔΝΤ για παραχώρηση εδαφών μας, είτε μέσω υποχώρησης των θέσεών μας στις παράλογες απαιτήσεις των γειτόνων μας (Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία), είτε μέσω του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στις χαμηλότερες τιμές σε σχέση με την πραγματική τους αξία.
Δυστυχώς, όμως, τα παραπάνω δεν αρκούν για να εξαθλιωθεί η Ελλάδα και ο λαός της. Με πρωτοφανή αγριότητα η δικτατορική, στη συνείδηση του λαού, κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εκτελώντας τις εντολές των νεοταξιτών επικυρίαρχών της, ψήφισε το πολυνομοσχέδιο για τις κλαδικές συμβάσεις που βάζει ταφόπλακα στις όποιες διεκδικήσεις των εργαζομένων. Όταν, όμως, αυτά συνέβαιναν στη Βουλή των Ελλήνων, στο βωμό της Δημοκρατίας, από κάποιους που δεν την τιμούν ιδιαίτερα, ο καταπονημένος και εξαθλιωμένος Ελληνικός λαός εξεγειρόταν στο Σύνταγμα  και επί διημέρου έδινε το δικό του μήνυμα στην εξουσία με πρωτοφανείς ως προς τον αριθμό διαδηλώσεις. Μελανό σημείο αυτών των διαδηλώσεων, ήταν ο τραγικός θάνατος διαδηλωτή κατά τη δεύτερη ημέρα όταν από κάποιο σημείο και πέρα η διαμαρτυρία εξελίχθηκε σε άγρια συμπλοκή μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και των κουκουλοφόρων. Έτσι, για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία άφησε ατιμώρητη την δράση των γνωστών αγνώστων, οι οποίοι κακοποίησαν πολίτες και ρήμαξαν ανενόχλητοι, για άλλη μια φορά το κέντρο της Αθήνας. Όμως, πλέον, είναι πεποίθηση των πολιτών, πως αυτοί οι παρακρατικοί τυγχάνουν της ασυλίας της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Όλες τις προηγούμενες ημέρες της ψηφίσεως του πολυνομοσχεδίου, αρκετά παπαγαλάκια της ανωμαλίας, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με ομιλίες τους στη Βουλή ή με αναρτήσεις στις προσωπικές τους ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, ύψωναν το μικρό και ασθενές ανάστημά τους και διατυμπάνιζαν πως θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο. Ωστόσο, πριν αλέκτωρ λαλήσει…, οι «κοτούλες» σιώπησαν και επέστρεψαν στην ασφάλεια που τους παρέχει το κοτέτσι της οδού Ιπποκράτους. Παρόλα αυτά, πρέπει να γνωρίζουν πως έχει ο καιρός γυρίσματα και σύντομα ο Ελληνικός λαός με στεντόρεια φωνή θα τους υπενθυμίσει αυτό που δήλωνε ο τροϊκανός υπουργός κ. Λοβέρδος, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010 στην εφημερίδα «Real news»: «Νέο Γουδί εάν αποτύχουμε».


Πάντως, σε όλο αυτό το θολό και ζοφερό τοπίο που ζούμε, της απόλυτης εξαθλίωσης, θεωρούσα και θεωρώ πως υπάρχει λύση, που διατύπωσε ο έχων την τιμή να υπογράφει αυτό το κείμενο, σε αρκετά άρθρα που δημοσιεύθηκαν στο ελεύθερο διαδίκτυο, ότι δηλαδή η μόνη αποτελεσματική, εφικτή και αποδεκτή από το λαό κατεύθυνση για τη σωτηρία της χώρας, είναι η στάση πληρωμών εξωτερικού χρέους με τη μορφή τουλάχιστον 3ετούς έως 5ετούς χάριτος αποπληρωμής του χρέους, προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες χρονικές προϋποθέσεις της οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης της χώρας και ταυτόχρονα να εκπληρωθεί το μοναδικό ζητούμενο του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, δηλαδή η πληρωμή των δανείων μας.
Χαίρομαι, λοιπόν, ιδιαίτερα και θεωρώ πως είναι αρκετά ελπιδοφόρο, όταν συγκλίνουν στις εκφρασμένες και διατυπωμένες προ μηνών απόψεις μου για την διαχείριση του δημόσιου χρέους, εκλεγμένοι πολιτικοί αρχηγοί κομμάτων. Πιο συγκεκριμένα:
Την Τρίτη το βράδυ (18/10) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «alter» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Τσίπρας, δήλωσε την πεποίθησή του για παύση πληρωμών δημοσίου χρέους προς το εξωτερικό ως τη μοναδική λύση στο δαιδαλώδες οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Επίσης, την επομένη (19/10) ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Καρατζαφέρης, στην πρωινή εκπομπή του κ. Παπαδάκη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» δήλωσε πως θα έπρεπε να δοθεί πενταετής χάρη αποπληρωμής των χρεών μας από την τρόικα, προκειμένου να δημιουργηθεί ανάπτυξη στην χώρα.
Το ζητούμενο βέβαια είναι τι απόψεις έχει ο Πρωθυπουργός της χώρας για την σωτηρία της και όχι τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως. Γιατί αυτός και το ΠΑΣΟΚ έχουν γαντζωθεί από την εξουσία που πήραν μέσω ψευτοδιλημμάτων που «πούλησαν» στον Ελληνικό λαό, υφαρπάξαντες την ψήφο του και δεν έχουν σκοπό να φύγουν εάν δεν εκπληρώσουν ολοκληρωτικά το σκοπό τους.  Σκοπός που δεν είναι άλλος από την απόλυτη διάλυση της Ελλάδος και την υποθήκευσή της, στους Γαλλο-Γερμανοτσολιάδες της τρόικας!

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος
egerssi@otenet.gr

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΤΖΟΥΡΑΜΑΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για άλλη μια φορά συζητήθηκε το μείζον θέμα της Ξερόλακκας. Ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Τζουραμάνης αρχικά καταδίκασε απερίφραστα το κακόγουστο αστείο με την τοποθέτηση ενός φέρετρου στο τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου που τοποθέτησαν οι κάτοικοι της περιοχής Ξερόλακκας θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξουν με ακραίο τρόπο το οξύ πρόβλημα.
Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πάτρας κ. Ανδρέας Τζουραμάνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για άλλη μια φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Οι κάτοικοι να προσέρχονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή να λέει τα δικά της, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να επαναλαμβάνουν άλλη μια φορά τα ίδια πράγματα και το αποτέλεσμα κάθε φορά να παραμένει το ίδιο.
Για να αρθεί το αδιέξοδο ο κ. Τζουραμάνης πρότεινε να μην φύγει ούτε ένας Δημοτικός Σύμβουλος από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αν δεν αποφασιστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν.
Αίσθηση προκάλεσε η δεύτερη πρόταση του νεαρού Δημοτικού Συμβούλου ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Δήμαρχο ζήτησε να εκφράσει τη ρητή ηθική του δέσμευση για παραίτηση από τη θέση του Δημάρχου Πατρέων, αν δεν υλοποιηθεί το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ενεργειών που θα έχει προαποφασιστεί και ψηφιστεί στη συνεδρίαση.
Τέλος κατήγγειλε την αποχώρηση από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου των παρατάξεων του κ. Κατσικόπουλου και κ. Χριστόπουλου υπενθυμίζοντας ότι ο μεν πρώτος ήταν αυτός που πρότεινε τη δημιουργία νέου μικρού κυττάρου στην περιοχή της Ξερόλακκας, ο δε δεύτερος πρότεινε να μεταφερθούν οπουδήποτε τα σκουπίδια εκτός Πατρών μη λέγοντας όμως στον Πατραϊκό λαό πόσο θα πληρώνει γι’ αυτή την μεταφορά των σκουπιδιών. “Δεν μπορούν τώρα να εμφανίζονται ως τιμητές των πάντων!”, ανέφερε με έμφαση.
Αναρωτήθηκε γιατί τρεις άνδρες ο κ. Δημαράς, ο κ. Κατσικόπουλος και ο κ. Χριστόπουλος δεν μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να ομονοήσουν σε δύο απλά πράγματα  ώστε να λυθεί επιτέλους αυτό το τεράστιο πρόβλημα για την πόλη.
Αύριο κιόλας, πρότεινε να τηλεφωνήσει ο ίδιος προσωπικά ο δήμαρχος στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, να τους καλέσει στο ίδιο τραπέζι ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Ο κ. Τζουραμάνης έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας στον κ. Δήμαρχο ότι ο ηγέτης που δεν μπορεί να συνθέσει και να συγχωρεί δεν μπορεί να είναι ηγέτης και οφείλει να παραιτηθεί ώστε να διευκολυνθεί η πόλη, χειροκροτούμενος από τους δημότες που παρακολουθούσαν την εξέλιξη της συνεδρίασης.


Με τιμή


Ανδρέας Τζουραμάνης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων
Επικεφαλής “Πρωτοβουλία Πάτρας”

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ...

Σε λίγες μέρες γιορτάζουμε, την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Το ιστορικό ΟΧΙ που είπε ο τότε κυβερνήτης της Ελλάδος Ι. Μεταξάς στους Ιταλούς, όταν απαίτησαν την κατάληψη της χώρας χωρίς πολεμική σύρραξη.

    Το νόημα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου είναι τριπλό:
    1) Έχει ιστορική αξία. Υπενθυμίζει στις νεώτερες γενιές, τις ηρωικές πράξεις και θυσίες του λαού μας, αποτελώντας βασικό στοιχείο αυτογνωσίας των Ελλήνων, για το παρελθόν και την Ιστορία τους. Σε μια εποχή, που η Παγκοσμιοποίηση προσπαθεί να επιβάλλει, την αλλοίωση και τον αφανισμό της ιστορίας κάθε λαού και στο τέλος την Εθνική Υπόστασή του.
    2) Έχει διδακτική και παιδευτική αξία. Γιατί σε μια εποχή, όπως τη σημερινή που χαρακτηρίζεται από την απαξίωση όλων των αξιών, η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου υπενθυμίζει, το μεγαλείο της Θυσίας για το κοινό συμφέρον, την Πίστη σε ένα ανώτερο σκοπό, την Φιλοπατρία, την Αυταπάρνηση και τον Ηρωισμό.
    3) Έχει πολιτική αξία.  Γιατί δεν αρκεί ένας μεγάλος λαός για τις μεγάλες πράξεις, τα μεγάλα έργα και τα ιστορικά γεγονότα. Απαιτείται και ένας μεγάλος ηγέτης. Χρειάζεται πολιτική βούληση και προετοιμασία, τόσο υλικά όσο ηθικά και πνευματικά για να εμπνεύσει το λαό.

    Ο Μεταξάς ήταν αυτός που ήταν, από άποψη πολιτικών φρονημάτων. Δεν διεκδικεί βραβεία Δημοκρατίας και Κοινωνικής Συναίνεσης. Ούτε ότι κέρδισε δικαστικά τη διαγραφή χρέους της χώρας μας, από τις Ελβετικές Τράπεζες και αποτέλεσε Διεθνές Δίκαιο στο οποίο στηρίχτηκε νομικά και η Αργεντινή, για τη διαγραφή δικού της χρέους.
    Αυτό που έχει όμως σημασία είναι ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Έδωσε τη μόνη απάντηση που έπρεπε να δώσει, παρόλο που ο Μεταξάς, ιδεολογικά ήταν πολύ κοντύτερα στον Μουσολίνι και στον Χίτλερ, απ’ ότι στο Στάλιν ή τον Τσόρτσιλ.
    Ο Ελληνικός λαός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κόντρα σε προβλέψεις και προγνωστικά και γι’ αυτό σήμερα εμείς τους τιμούμε και θα τους τιμούμε για πάντα.
    Η τιμή στα πρόσωπα αλλά και στους πεσόντες της εποχής εκείνης, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα σαν λαός. Θα πρέπει να μην παραδώσουμε στη λήθη και την απαξίωση το μεγαλείο του παρελθόντος μας, να μην επιτρέψουμε μια νέα κατοχή της χώρας, οικονομική, που μας επέβαλε η κυβέρνηση μέσο της Τρόικας.
    Μια Οικονομική κατοχή, που όπως καθημερινά αποδεικνύεται, ήταν προσχεδιασμένη από τον Παπανδρέου και την παρέα του, μετατρέποντας την Ελλάδα σε Βαλκανικό προτεκτοράτο, εκποιεί την Κοινωνική Περιουσία και των Εθνικό Πλούτο της χώρας, οδηγώντας τον λαό στην Οικονομική Εξαθλίωση.
    Σ’ αυτό το δρόμο της Αποικοιοποίσης της Ελλάδας μας δυστυχώς, κανένας από τους μέχρι σήμερα παραμένοντες στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν είχε το θάρρος, να ορθώσει το μεγάλο ΟΧΙ, για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
    Σήμερα οι σύγχρονοι Ναι-ναί-κοι, χωρίς ηθικό ανάστημα, το πολιτικό το έχουν ήδη απολέσει από πολύ καιρό, θα βρεθούν στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, χωρίς ντροπή. Προκαλώντας το λαό και το κοινό αίσθημα την Ιστορική στιγμή που τιμούμε.
    Μήπως άραγε θα πρέπει να απαιτήσουμε σαν πολίτες, στην παρέλαση να μην παραστεί κανένας εκπρόσωπος αυτής της κυβέρνησης, που έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στην ομάδα του Γερμανού Ραιχενμπάχ;  
    Αποτελεί ελάχιστη τιμή στους προγόνους μας, που έχυσαν το αίμα τους στο μέτωπο το 40-41, στην Εθνική Αντίστασή 41-44 και πέθαναν την κατοχή.
    Γιατί η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και όχι στα Τσιράκια των Τραπεζιτών και των Διεθνών Τοκογλύφων.
    Πολλοί περισσότερο δεν ανήκει σ’ αυτούς, που ψηφίζουν και δεν καταλαβαίνουν ή καταλαβαίνουν και δεν τολμούν να αντισταθούν.


Κανελλόπουλος Θεόδωρος
Συνδικαλιστής ΔΑΚΕ/ΔΕΗ Πάτρας

AΡΧΙΣΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ


Άρχισε από χθες, Δευτέρα , η λειτουργία της υπηρεσίας «Εύδοξος», για την ηλεκτρονική παραγγελία συγγραμμάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα, ότι κατά την πρώτη μέρα...
λειτουργίας του «Εύδοξος», υποβλήθηκαν 13.951 δηλώσεις φοιτητών για παροχή συγγραμμάτων, οι οποίες αφορούσαν 77.017 βιβλία. 

Την ίδια μέρα 1.756 φοιτητές παρέλαβαν πάνω από 4.400 βιβλία. Σχετικά με τα 14 Ιδρύματα που δεν είχαν ανταποκριθεί στα στοιχεία ελέγχου του Υπουργείου Παιδείας την προηγούμενη εβδομάδα, διευκρινίζεται ότι σήμερα ο αριθμός τους μειώθηκε σε 4. 

Συγκεκριμένα δεν έχουν ανταποκριθεί: το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης το οποίο συνεχίζει να τελεί υπό κατάληψη, το ΤΕΙ Κρήτης και το ΤΕΙ Χαλκίδας, πλην δυο τμημάτων του, που ανταποκρίθηκαν με την αποστολή των απαραίτητων στοιχείων.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑ


Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζοντας το ανύπαρκτο έργο του μέσα από σωρεία λαθών στοχοποιεί τους φοιτητές αφαιρώντας τους προνόμια. Αυτή την φορά  διακόπτει την παροχή κάρτας μειωμένου κόστους για απεριόριστες διαδρομές στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών από το Πανεπιστήμιο προς την πόλη. Η απόφαση αυτή δημιουργεί προβλήματα στους φοιτητές που ακόμα και αυτό το προνόμιο αποτελούσε μια οικονομική ελάφρυνση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Οι μετακινήσεις των φοιτητών είναι  πολλές και συχνές, άρα η κατάργηση της κάρτας επιβαρύνει τους σπουδαστές με επιπλέον έξοδα αυτή την περίοδο που η οικονομική κρίση πλήττει την ελληνική οικογένεια. Πολλές οικογένειες λόγω των επώδυνων οικονομικών μέτρων και της ανεργίας που έχουν φέρει οι αδιέξοδες οικονομικές πολιτικές της Κυβέρνησης δυσκολεύονται να συντηρήσουν οικονομικά ένα μέλος της οικογένειας που σπουδάζει ιδίως σε άλλη πόλη, έτσι τα οποιαδήποτε προνόμια που παρέχονταν ήταν μια σημαντική οικονομική στήριξη. Τώρα κόβονται και αυτά αφήνοντας μετέωρους οικογένειες και φοιτητές.
«Αντί να χρίζουν στήριξης και επιπλέον ενίσχυσης με προνόμια και διάφορες μειώσεις οι φοιτητές βλέπουμε ότι μπαίνουν στο στόχαστρο του περιορισμού δαπανών της Κυβέρνησης. Το Υπουργείο Παιδείας ακολουθεί τον ίδιο άξονα πάνω στον οποίο βαδίζει η Κυβέρνηση και έχει ως μόνο στόχο την αποπληρωμή των δανειστών ακόμα και μέσω της πραγματικής εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών. Εν ονόματι της Τρόικας φρένο και στις δαπάνες για παροχές που θα έπρεπε να είναι αυτονόητες για τους φοιτητές! Ο κατήφορος δεν έχει τέλος για το Υπουργείο Παιδείας» δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Γ. Δρακούλης


     Με εκτίμηση

Γιώργος Δρακούλης
             ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ν.Ε ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ 

ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Ένας από τους βασικούς στόχους της αυριανής Συνόδου Κορυφής είναι η υιοθέτηση ενός αξιόπιστου προγράμματος για την Ελλάδα, που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της χώρας έναντι των διεθνών εταίρων της και θα καθησυχάσει...
τους Έλληνες πολίτες.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επίτροπου για τις οικονομικές υποθέσεις Αμαντέου Αλταφάζ, ο οποίος υπογράμμισε ότι η εφαρμογή αυτού του προγράμματος θα πρέπει να αποβλέπει στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έως το 2020.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, όλες οι προσπάθειες, στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, επικεντρώνονται στο να υπάρξει ισχυρή ευρωπαϊκή απάντηση και το νέο πρόγραμμα να τονώσει την ανάπτυξη. Σε αυτό το σημείο, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πία Αρενκίλντε συμπλήρωσε ότι υπάρχουν κοινοτικοί κανόνες που διασφαλίζουν τις τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών.

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΗΡΑΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ 5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΜΕ ΔΩΡΕΕΣ- ΜΑΪΜΟΥ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ


 
Σε επιχείρηση με εξαιρετικά κέρδη μετέτρεψανεπιτήδειοι στην Πάτρα τις διατάξεις περί δωρεώνπου αποφέρουν σημαντικές εκπτώσεις και επιστροφή φόρου

Με άξονα μία από τις τρεις ΔΟΥ της Αχαϊκής πρωτεύουσας, το κύκλωμα εμφάνισε πλαστές δωρεές προς μονές και Ιερούς Ναούς της περιοχής, εξασφαλίζοντας κέρδη από επιστροφές φόρων που έφτασαν τα 5 εκατομμύρια ευρώ

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο βουλευτής Αχαίας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Αφάλισης της ΝΔΑ Νίκος Νικολόπουλος  με ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. 
  
Συγκεκριμένα στην ερώτηση του ο κ. Νικολόπουλος αναφερει: 
  
  
 «Κάποιοι κατάφεραν να εισπράξουν μεγάλα ποσά, μέσω πλαστών δωρεών, σύμφωνα με προσκλήσεις που απέστειλε σε φορολογούμενους η Β΄ΔΟΥ Πατρών. Από την έρευνα μάλιστα που διεξήχθη σχετικά, προκύπτει ότι, οι συγκεκριμένοι ΄΄γνωστοί – άγνωστοι΄΄ κατέθεσαν ποσά για δωρεές που ποτέ δεν είχαν αντίκρισμα. Ως αποτέλεσμα βέβαια αυτής της ΄΄σκοτεινής΄΄ τακτικής τους, οι ΄΄μαϊμού΄΄ δωρητές πλούτισαν από επιστροφές φόρου για δωρεές που ουδέποτε πραγματοποιούσαν, εν αγνοία φυσικά των υπευθύνων των Ναών και των Μονών της περιοχής μας. 

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπλεκόμενοι ήσαν άτομα υπεράνω πάσης υποψίας και για αυτό άλλωστε ενεργούσαν με χαρακτηριστική ευκολία, όταν ταυτόχρονα θα πρέπει βέβαια να αναζητηθούν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που ενδεχομένως τους συγκάλυπταν. Ωστόσο, το μόνο βέβαιο, μέχρι τώρα, είναι ότι από την ΄΄δράση΄΄ των ΄΄μαϊμού΄΄ δωρητών το κράτος και κατά συνέπεια ο Έλληνας πολίτης, να έχει ζημιωθεί περί τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος οι απώλειες αναμένεται  να είναι πολύ μεγαλύτερες.» 

Μάλιστα, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκος Νικολόπουλος, αφού μετέφερε όλα όσα γνώριζε για το θέμα, μέσω της ερώτησης που κατέθεσε στον υπουργό Οικονομικών, έθεσε στην συνέχεια και τα εξής καίρια ερωτήματα στον κ. Βενιζέλο:     

-         Ποια ελεγκτική αρχή δεν έκανε σωστά τη δουλειά της με αποτέλεσμα να δρα τόσο αποτελεσματικά το κύκλωμα; 

-         Πως σε μια απόδειξη, όπου αναγραφόταν το ποσόν της δωρεάς δεν γινόταν ταυτοποίηση από τους αρμόδιους, που βεβαίωναν στη συνέχεια την επιστροφή του φόρου; 

-         Έχει δοθεί εντολή, όσοι καλούνται στην εφορία να πρέπει να αποδείξουν ότι κατέθεσαν τις δωρεές ή να επιστρέψουν φόρους; 

-         Εστάλη ο φάκελος στη Δικαιοσύνη για να διερευνηθούν και ποινικές ευθύνες; 

-         Έχει δοθεί εντολή για διενέργεια ελέγχων και στις άλλες δύο ΔΟΥ της Πάτρας; 

-         Μήπως θα πρέπει τελικά να γίνει έλεγχος σε όλες τις οικονομικές υπηρεσίες της Ελλάδας;