ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ HERO-PAIDES

ΠΑΤΡΑ: ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Εννέα μετανάστες σε ένα φορτηγό και δώδεκα σε ένα άλλο εντοπίστηκαν από την Λιμενική Αρχή, καθώς είχαν κρυφτεί για να περάσουν παράνομα στην Ιταλία.
Εννέα μετανάστες σε ένα φορτηγό και δώδεκα σε ένα άλλο εντοπίστηκαν από την Λιμενική Αρχή, καθώς είχαν κρυφτεί για να περάσουν παράνομα στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν χθες το πρωί στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, εννέα αλλοδαποί, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι εντός του χώρου φορτίου φορτηγού οχήματος, χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επίσης σε ανάλογο έλεγχο, συνελήφθησαν χθες το πρωί, δώδεκα (12) αλλοδαποί, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι εντός του χώρου φορτίου φορτηγού οχήματος, χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία και για τα δύο περιστατικά διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Ο ΒΑΝΤΑΡΑΚΗΣ ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Με αφορμή τη δήλωση του βοηθού Δημάρχου Χαράλαμπου Καρκούλια για την καθαριότητα της Μεσσάτιδας, ο πρώην αντιδήμαρχος Πατρέων Απόστολος Βανταράκης εξέδωσε ανακοίνωση
Με αφορμή τη δήλωση του βοηθού Δημάρχου Χαράλαμπου Καρκούλια για την καθαριότητα της Μεσσάτιδας, ο πρώην αντιδήμαρχος Πατρέων Απόστολος Βανταράκης εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας την έκπληξή του για τα λεγόμενα  και συγχρόνως επισημαίνοντας στη δημοτική Αρχή ότι από υγειονομικής πλευράς, έχουν ξεπεραστεί τα όρια συναγερμού και αντοχής για τη Δημόσια Υγεία.
Η ανακοίνωση του Απόστολου Βανταράκη έχει ως εξής:
"Σε συνέχεια της δήλωσης του βοηθού Δημάρχου για την καθαριότητα της Μεσσάτιδας, ξαφνιάζομαι ιδιαίτερα για τη σπουδή με την οποία βγήκε η δήλωση. Μάλλον ο βοηθός Δημάρχου είτε έχει ξεχάσει σε ποια πόλη είναι Δημοτικός Σύμβουλος ή απλά εξυπηρετεί για επικοινωνιακούς λόγους τον συντοπίτη του Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Γεωργακόπουλο (κάτι που δεν θα ήθελα να το πιστεύω).
Αλλιώς δεν εξηγείται ο άκαιρος χρόνος της ανακοίνωσής του, όταν η Πάτρα αν και έχουν εκπνεύσει οι 10 ημέρες που υποσχέθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ότι θα χρειαστούν να καθαρίσει η πόλη, τα σκουπίδια συνεχίζουν να καταμετρώνται όχι σε αριθμό σακούλων αλλά σε ύψος και πλάτος σε μέτρα. (συνημμένη φωτογραφία από το Αρκτικό Διαμέρισμα). Παρόμοιες καταστάσεις με αυτές τις φωτογραφίας βιώνουν οι πολίτες όλων των διαμερισμάτων της Πάτρας, ίσως εκτός της Μεσσάτιδας μιας και είναι τυχεροί γιατί από εκεί προέρχεται ο κος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.
Λυπάμαι πραγματικά που η Δημοτική Αρχή αντί να οργανώνει την αποκομιδή των σκουπιδιών σε συνεργασία με τους εργαζόμενους (που είναι μάλλον οι τελευταίοι που φταίνε για την κατάντια της πόλης), επιδίδεται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και ανακοινώσεις τέτοιου τύπου.
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι από υγειονομικής πλευράς, έχουν ξεπεραστεί τα όρια συναγερμού και αντοχής για τη Δημόσια Υγεία και εγκυμονούνται σημαντικοί κίνδυνοι μολύνσεων (λόγω ύπαρξης πολλών φορέων παθογόνων μικροοργανισμών) όσο παραμένουν αυτοί οι τόνοι σκουπιδιών στην πόλη.
Απόστολος Βανταράκης
Δημ. Σύμβουλος Δημ. Πατρέων
Επικ. Καθηγητής Υγιεινής"

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ


To σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών (polycystic ovarian syndrome)PCO αποτελεί την πιο αμφιλεγόμενη κατάσταση της γυναικολογικής ενδοκρινολογίας.
Η συχνότητα του συνδρόμου είναι 5-10% στο γενικό πληθυσμό.
Είναι ένα αγνώστου-πολυεστιακής αιτιολογίας σύνδρομο, που χαρακτηρίζεται από ευρύ φάσμα διαταραχών της περιόδου,συνήθως του τύπου της αραιομηνορροίας, μέχρι και αμηνόρροιας .
Τα χαρακτηριστικά του συνδρόμου διαπιστώνονται σε ποικίλους συνδυασμούς σε άλλοτε άλλο ποσοστό των ασθενών και είναι:
Υπερινσουλιναιμία,υπερανδρογοναιμία.δασυτριχισμός,ακμή,παχυσαρκία,αυξημένες τιμές της κυκλοφορούσης ωχρινοτρόπου ορμόνης (Luteinizing Hormone) LH, πολυκυστική εμφάνιση των ωοθηκών και πιθανώς στείρωση.
Οι πρώτοι που αναφέρονται στο σύνδρομο PCO είναι οι Stein-Leventhal στην κλασική τους δημοσίευση του 1935 όπου περιγράφονται επτά περιπτώσεις ασθενών με αμηνόρροια, δασυτριχισμό ,παχυσαρκία και ευμεγέθεις λευκάζουσες , πολυκυστικές ωοθήκες.
Στο σύνδρομο των πολυκυστίκων ωοθηκών φαίνεται ότι η ωοθήκη είναι ο τόπος όπου γίνεται η εντονότερη παρέκληση της στερεοειδογενέσεως.Υπάρχουν ενδείξεις οι οποίες εδραιώνουν την έκκριση υψηλών επιπέδων ανδρογόνων από την ωοθήκη σε περιπτώσεις PCO.
Τα αυξημένα ανδρογόνα είναι χαρακτηριστικό των πολυκυστικών ωοθηκών.
Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών θα μπορούσε να θεωρηθεί οικογενής κατάσταση, δεδομένου ότι παρουσιάζεται σε θήλεα μέλη της αυτής οικογένειας. και συνήθως έχουν φυσιολογικό καρυότυπο 46ΧΧ
Η χρήση των υπερήχων στη διάγνωση του συνδρόμου των πολυκυστικων ωοθηκών προσφέρει σημαντική βοήθεια.

Τα υπερηχογραφικά κριτήρια για να χαρακτηρισθούν οι ωοθήκες σαν πολυκυστικές είναι:
Α)η παρουσία πολλαπλών μικρών κυστικών σχηματισμών,τουλάχιστον 10 ανά τομή.
Β)η αύξηση του στρώματος της ωοθήκης.

Η γυναίκα με PCO πρέπει να προστατευτεί από τη συνεχή δράση των οιστρογόνων.Ο γιατρός θα χορηγήσει το κατάλληλο φάρμακο κατά περίπτωση,εκτιμώντας την κατάσταση ανάλογα με την ηλικία, τον υπάρχοντα δασυτριχισμό και την παχυσαρκία. Εάν υπάρχει δασυτριχισμός θα χορηγηθούν αντιανδρογόνα με παράλληλη αισθητική θεραπεία.
Η δίαιτα και η άσκηση στις παχύσαρκες γυναίκες με PCO έχει καλά αποτελέσματα.Η θεραπεία του PCO δεν αποβλέπει πάντα στη πρόκληση ωοθηλακιορρηξίας με σκοπό την εγκυμοσύνη
Τα κλινικά χαρακτηριστικά είναι:
Υπερτρίχωση(πολύ συχνά),παχυσαρκία(πολύ συχνά),διαταραχές περιόδου του τύπου της δυσλειτουργικής αιμορραγίας και της αραιομηνορροίας
(ιδιαίτερα πολύ συχνά),αύξηση του μεγέθους των ωοθηκών(συχνά),στειρότητα(συχνά).
Η τελική διάγνωση όμως δεν θα στηριχθεί μόνο στα υπερηχογραφικά ευρήματα,αλλά σε μια σφαιρική εκτίμηση των κλινικών και εργαστηριακών ευρημάτων.
Ιδιαίτερα, στον χώρο μας λειτουργεί σύγχρονο εργαστήριο με έγχρωμους υπέρηχους για την διάγνωση των πολυκυστικών ωοθηκών (P.C.O).
Και τελευταίας τεχνολογίας laser για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υπερτρίχωσης, σε συνεργασία με εξειδικευμένους ιατρούς.
Εμμανουήλ Κρεμμύδας
Μαιευτήρας Χειρ. Γυναικολόγος
Συνεργάτης του
www.iator.gr

ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ» ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ


Σε νέες συλλήψεις «αγανακτισμένων» κατά της Wall Street προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Καλιφόρνια, στο πλαίσιο επιχείρησης απομάκρυνσής τους στο Σαν Ντιέγκο. Αστυνομικοί συνέλαβαν 51 διαδηλωτές σε μια πλατεία στο κέντρο του Σαν Ντιέγκο, όπου οι διαδηλωτές είχαν...
στήσει έναν καταυλισμό εδώ και τρεις εβδομάδες, και άλλους 11 σε κοντινό πάρκο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντέιβιντ Στάφορντ.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στην επιχείρηση που ολοκληρώθηκε σε περίπου 45 λεπτά.
Η επιχείρηση οργανώθηκε τρεις ημέρες μέρες μετά από εκείνη στο Όκλαντ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας διαδηλωτής, ο Σκοτ Όλσεν, πρώην πεζοναύτης, βετεράνος του πολέμου του Ιράκ, τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ συνελήφθησαν 97.
Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες η αστυνομία του Σαν Ντιέγκο υποστήριξε ότι λάμβανε «πολυάριθμες καταγγελίες» περί ανθυγιεινών συνθηκών λόγω ανθρώπινων περιττωμάτων, χρήσης ναρκωτικών, σκουπιδιών κ.λπ., στον καταυλισμό των διαδηλωτών.
Οι κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων» εναντίον της Γουόλ Στριτ, που έχουν επεκταθεί σε δεκάδες αμερικανικές πόλεις, συνεχίζονται στη Νέα Υόρκη, όπου χθες η αστυνομία κατέσχεσε γεννήτριες που χρησιμοποιούσαν οι διαδηλωτές διότι, όπως είπε, αποτελούσαν «κίνδυνο για την ασφάλεια», κι ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις.

Η FITCH ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!!!
Όλοι οι ηγέτες της ευρωζώνης προσπαθούν να μας πείσουν ότι το "κούρεμα" των ομολόγων δεν αποτελεί ένδειξη χρεωκοπίας. Όμως, ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προχώρησε σε ανακοίνωση - βόμβα...

Το σχέδιο για «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 50% συνιστά χρεωκοπία και θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα σε ακόμη χαμηλότερη αξιολόγηση της Ελλάδας, προειδοποιεί η Fitch Ratings.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης τονίζει πως μετά το σχεδιαζόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας θα υποβαθμιστεί πιθανότατα στην καατηγορία Β ή και χαμηλότερα.

Την ίδια στάση τηρούν και οι τρεις βασικοί οίκοι αξιολόγησης, οι οποίοι έχουν διαμηνύσει ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα φέρει την αξιολόγηση της Ελλάδας στην κατηγορία της χρεωκοπίας.

Βάσει της συμφωνίας μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών και των τραπεζών στις Βρυξέλλες, οι κάτοχοι ελληνικού χρέους θα διαγράψουν το 50% της αξίας των ομολόγων που κατέχουν.

Η Fitch παραδέχεται πάντως ότι το σχέδιο αποτελεί ένα «απαραίτητο βήμα για να μπουν τα δημοσιονομικά της Ελλάδας σε μια πιο βιώσιμη βάση».
http://planet-greece.blogspot.com/2011/10/fitch_28.html

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΑΔΕΣ, ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ...ΛΙΝΑΤΣΕΣ

Η ιστορία μας διδάσκει, ότι οι περισσότερες κοινωνικές επαναστάσεις που συντελέστηκαν στην Ευρώπη και στον κόσμο γενικότερα, είχαν σαν εφαλτήριο τον καλλιτεχνικό και πνευματικό κόσμο της εποχής. Η τέχνη, (εκτός της αισθητικής συγκίνησης που δημιουργεί) μπορεί να θεωρηθεί ως εργαλείο πολιτικής παρέμβασης. Αυτό γιατί, είναι ικανή να προάγει το πνευματικό-πολιτισμικό επίπεδο της εκάστοτε κοινωνίας καλλιεργώντας την κρίση των ατόμων που αλληλεπιδρούν σ’ αυτή. Με αυτόν τον τρόπο, αφυπνίζονται συνειδήσεις. Τα άτομα αναπτύσσουν προβληματισμούς.
Αυτή η πνευματική εγρήγορση που επιτυγχάνεται μέσω του καλλιτεχνικού ερεθίσματος, αναπτύσσει πνευματικές αντιστάσεις οι οποίες συμβάλλουν στην αποτροπή της χειραγώγησης των μαζών και στην ανατροπή σχέσεων υποδούλωσης (οποιασδήποτε μορφής).

Ως εκ τούτου, ο πνευματικός/καλλιτέχνης της κάθε εποχής είναι κάτι σαν ένα ξυπνητήρι το οποίο τίθεται σε λειτουργία όταν γίνει αντιληπτή η απουσία της κοινωνικής δικαιοσύνης. Σκοπός του είναι να αφυπνίσει όπως προαναφέρθηκε και να θέσει τις βάσεις για την ανατροπή του κατεστημένου και την αποκατάσταση του κοινωνικού δικαίου.

Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να σκεφτεί δεκάδες τέτοιες προσωπικότητες, οι οποίες συνέβαλαν σε κοινωνικές επαναστάσεις. Μερικά οικεία ονόματα, που όλοι μας λίγο πολύ γνωρίζουμε την ιστορία τους είναι για παράδειγμα ο Ρήγας Φεραίος, ο Μακρυγιάννης, ο Κωστής Παλαμάς, ο Κώστας Βάρναλης, ο Κορνήλιος Καστοριάδης, ο Νίκος Ξυλούρης, ο Μίκης Θεοδοράκης ο Γιώργος Σεφέρης, ο John Lennon, ο Pablo Picasso και άλλοι πολλοί.

Επανερχόμενοι στη σημερινή πραγματικότητα, η Ελλάδα βιώνει μία πρωτόγνωρη σκλαβια. Τη σκλαβιά των αγορών. Αυτού του απρόσωπου τέρατος που έχει υποτάξει πλήρως το παρών πολιτικό σύστημα με στόχο πολύ απλά να μας πιει τα αίμα. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η μόνη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο καθεστώς πολέμου που έχουμε βιώσει στο παρελθόν σαν χώρα και στη κατάσταση που βιώνουμε σήμερα είναι η μη ύπαρξη-χρήση όπλων (αν και γι’ αυτό διατηρώ τις αμφιβολίες μου). Καθημερινά λοιπόν γινόμαστε μάρτυρες της κατάφορης κοινωνικής αδικίας που θεσμοθετείται-νομιμοποιείται από 154 (το πολύ) εκλεγμένους μαλάκες. Απόρροια όλων αυτών των εκτρωμάτων της πολιτικής, είναι η δημιουργία μίας νέας αστικής τάξης – αυτής των νεόπτωχων, η αύξηση των αυτοκτονιών, η κηδεία του Δημήτρη Κοτζαρίδη, η μούτζα του μαθητή στους επισήμους της παρέλασης και γενικότερα ένας κοινωνικός αναβρασμός λόγω της διευρυμένης κοινωνικής αδικίας.

Παρά όλων αυτών των αρνητικών φαινομένων όμως, από το προσκήνιο δυστυχώς απουσιάζει στο σύνολο του ο καλλιτεχνικός χώρος της Ελλάδας. Απουσιάζουν όλοι αυτοί οι επαναστάτες αριστεριστές-τραγουδιστές και ηθοποιοί. Φαίνεται να είναι κλεισμένοι στο γυάλινο πύργο τους. Η σημερινή πραγματικότητα θέτει προβληματισμούς και οι κύριοι καλλιτεχνάδες μας απουσιάζουν παντελώς. Οι ίδιοι οφείλουν να είναι ο σεισμογράφος των ημερών μας, να καταγράφουν τον παλμό της κοινωνίας και να λαμβάνουν μέρος στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Που είναι όμως όλοι αυτοί? Τι κάνουν? Υπάρχουν? Όλοι τους έχουν την ίδια αισθητική και αξία. Έντεχνοι, σκυλάδες, χιπχόπερς και ροκάδες το ίδιο και το αυτό. Όταν όμως απαιτείς από ένα λαό την αντίδραση, οφείλεις να τον προμηθεύσεις με όλα εκείνα τα πνευματικά εφόδια τα οποία θα αποτελέσουν το ερέθισμα για την επανάσταση.


Ας ανασυνταχθούν και ας αναλάβουν το ρόλο τους στην Ελληνική κοινωνία. ‘’Ανάξιος όποιος ακούει το προσκλητήρι των καιρών. Τ’ ακούει και δε λέει Παρών.’’ (Κωστής Παλαμάς).

'' ...πώς έγινε με τούτο τον αιώνα και γύρισε καπάκι η ζωή; Πώς το 'φεραν η μοίρα και τα χρόνια να μην ακούσεις ένα ποιητή... ''

επιμέλεια: μπαρμπα-μπρίλιος
http://alexiptwto.blogspot.com/2011/10/blog-post_29.html

ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Στους χειμερινούς ρυθμούς επανέρχεται από την προσεχή Κυριακή η ζωή των Ελλήνων αλλά και των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα... 
πίσω και να δείξουν 03:00.

Preview: Ολυμπιακός – ΟΦΗ


Το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ απέχει λίγες ημέρες. Το μυαλό όμως των παικτών του Ολυμπιακού είναι υποχρεωμένο να μείνει συγκεντρωμένο στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Και να μην είναι άλλωστε… Οι Κρητικοί έχουν αποδείξει σε όλα τα παιχνίδια ότι αποτελούν… σκληρό καρύδι για κάθε αντίπαλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Στην τελευταία προπόνηση ο Ερνέστο Βαλβέρδε είδε τον Τοροσίδη και τον Γέστε να γυμνάζονται κανονικά, ωστόσο τους άφησε εκτός αποστολής για να μπορέσει να τους έχει έστω και για λίγο χρονικό διάστημα στο παιχνίδι της Τρίτης στη Γερμανία.

Αντίθετα, ο Φέισα συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και έτσι μπορεί να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή. Ο Μοντεστό επιστρέφει από την τιμωρία κάτι που προσθέτει άλλη μια λύση. Έτσι ο Ισπανός τεχνικός βλέπει και πάλι να έχει αρκετές επιλογές για να συγκροτήσει την 11άδα.

Ο Κοστάντσο θα είναι βασικός τερματοφύλακας. Δεξί μπακ θα είναι ο Μανιάτης, στο κέντρο της άμυνας οι Μέλμπεργκ και Μαρκάνο και αριστερό μπακ ο Χολέμπας.

Στην κέντρο πιθανότατα θα είναι ο Ορμπάιθ, ένας εκ των Μακούν ή Μοντεστό, και μπροστά τους ο Ιμπαγάσα. Στο ένα άκρο ο Μιραλάς, και στο άλλο ένας εκ των Αμπντούν, Μόνχε, Φετφατζίδης. Στην κορυφή ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν αποκλείεται να κάνει την έκπληξη ξεκινώντας βασικό τον Πάντελιτς δίνοντας ανάσες στον Τζεμπούρ.

Η αποστολή: Κοστάνσο, Μέγερι, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μοδέστο, Φέισα, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Μακούν, Φετφατζίδης, Αμπντούν, Μόνχε, Τζεμπούρ, Πάντελιτς, Μιραλάς.

ΟΦΗ
Με ένα χαλάρωμα την Παρασκευή το μεσημέρι ο ΟΦΗ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο Φώτης Παπουλής που ήταν το ερωτηματικό της τελευταίας στιγμής συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Όμως η συμμετοχή του στην αρχική ενδεκάδα θα κριθεί λίγο πριν την έναρξη του αγώνα όταν και θα δοκιμάσει να γυμναστεί.

Ο Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε 20 παίκτες στην αποστολή. Απέκλεισε τον Μηνά Πίτσο που έχει ένα αιμάτωμα στην ποδοκνημική, τους τραυματίες, Βάντο, Μπούρμπο, Χαριτωνίδη καθώς και τους Σουμπίνιο και Κατάι που ανήκουν στον Ολυμπιακό και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Όσον αφορά την αρχική ενδεκάδα είναι πιθανό ο Νίκος Αναστόπουλος να υιοθετήσει και πάλι τη… συνταγή της Τούμπας η οποία κρίθηκε επιτυχημένη. Πρώτος στόχος είναι να μείνει ανέπαφη η εστία του Κάρολ και για αυτό το λόγο θα παρατάξει με αμυντικούς προσανατολισμούς.

Έτσι ο Κάρολ θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα δεξιά ο Γαλανόπουλος, αριστερά ο Μπουλούτ και στο κέντρο οι Ταυλαρίδης και Γεωργίου. Μπροστά από τα δύο στόπερ θα παίξει ο Κάλαϊτζιτς. Πιο μπροστά οι Μποντόρ και Βερόν που θα έχουν στα αριστερά τους τον Παπουλή και στα δεξιά τους τον Σίσιτς. Αν δεν παίξει ο Παπουλής τότε δεξιά θα ξεκινήσει ο Χόρχε Λόπεθ με αριστερά τον Σίσιτς και τον Μάντζιο να είναι ο μοναδικός προωθημένος

Οι 20 παίκτες που πήρε μαζί του ο Νίκος Αναστόπουλος: Βεζυρίδης, Κάρολ, Γαλανόπουλος, Κάλαϊτζιτς, Βερόν, Καμπάνταης, Ζορμπάς, Ταυλαρίδης, Ουκάρ, Σίσιτς, Μπουλούτ, Σόουζα, Ρόβας, Μάντζιος, Παπουλής, Γεωργίου, Χόρχε Λόπεζ, Ζόρντι Λόπεζ, Μποντόρ, Ζαχαράκης.

Preview: Ατρόμητος- Πανιώνιος

Τον Πανιώνιο υποδέχεται ο Ατρόμητος στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (17:15, Novasports 2). 

Ο Γιώργος Δώνης δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα, σε αντίθεση με τον Τάκη Λεμονή, ο οποίος πρέπει να βρει λύσεις για να καλύψει τα κενά αρκετών παικτών του, με βασικότερο αυτό του Εστογιανόφ. 

Ατρόμητος 

Στα ύψη βρίσκεται η ψυχολογία στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, είναι αήττητος και το Σάββατο, φιλοξενώντας τον Πανιώνιο, σκοπεύει να παραμείνει ως έχει… 

Βέβαια, σε αυτή τη φάση, όταν τα πράγματα πηγαίνουν τόσο καλά, είναι επικίνδυνο να επέλθει χαλαρότητα στην ομάδα. 

Είναι ένα ζήτημα λοιπόν το πόσο προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι θα παρουσιαστούν οι παίκτες του Γιώργου Δώνη στο ματς με τους «κυανέρυθρους», ένα παιχνίδι που αν ο Ατρόμητος πάρει τη νίκη θα κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους του οπαδούς του, μερίδα των οποίων βρέθηκε στην προπόνηση της Παρασκευής για να εμψυχώσει τους παίκτες ενόψει της αναμέτρησης. 

Το παιχνίδι με την ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει κάποιες ιδιαιτερότητες για τους οπαδούς του Ατρομήτου, καθώς φαίνεται πως δεν έχει ξεχαστεί το ματς της τελευταίας αγωνιστικής της σεζόν 2007-08, όταν ο Πανιώνιος επικράτησε 2-1, 
εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στο Ιντερτότο και ο Ατρόμητος υποβιβάστηκε. 

Ο Δώνης πάντως δεν θα πρέπει να δίνει καμία σημασία σε όλα αυτά και θα πρέπει να νιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένος, από τη στιγμή που έχει όλα τα δυνατά χαρτιά στη διάθεσή του, γεγονός που του λύνει τα χέρια συγκριτικά με τον συνάδελφό του, Τάκη Λεμονή, ο οποίος αντιμετωπίζει αρκετούς «πονοκέφαλους». 

Πολύ δύσκολα θα δούμε να αλλάζει κάτι στην αρχική ενδεκάδα των «κυανόλευκων», καθώς ως γνωστόν, ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει… 

Κάτω από τα δοκάρια θα αγωνιστεί ο Ιτάνζ, στην άμυνα από δεξιά στην άμυνα ο Σκόνδρας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τόμας και Φυτανίδης και αριστερά ο φορμαρισμένος Γιαννούλης. Στον άξονα ο Ζουέλα αμυντικό χαφ και ο Τάτος με τον Γκαρσία. Τέλος, στην επίθεση θα αγωνιστούν οι Καραγκούνης, Επστάιν και Μήτρογλου. 

Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν εφόσον ο Δώνης δεν προφυλάξει τον Πίτου Γκαρσία, ο οποίος ήταν τραυματίας. Αν αποφασίσει κάτι τέτοιο, τότε είναι σίγουρο πως θα ανακατέψει την τράπουλα. 

Οι 20 «εκλεκτοί» του Δώνη: 

Ιτάνζ, Ράντμαν, Σκόνδρας, Καραγκούνης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Τόμας, Ζουέλα, Τάτος, Γκαρσία, Καραμάνος, Μπέλιτς, Αναστασάκος, Επστάιν, Μήτρογλου, Μπρίτο, Δημούτσος, Μακρής, Μπάλλας. 

Πανιώνιος 

Τέτοιο… πονοκέφαλο, δεν είχε ποτέ ο Τάκης Λεμονής, αφού ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Εστογιανόφ, Γιόνσον και Όμο, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι συμμετοχή του Σίτο Ριέρα! 

Ο Ουρουγουανός αντιμετωπίζει πρόβλημα στον έσω πλάγιο, ενοχλήσεις στους προσαγωγούς έχει ο Σκανδιναβός, ενώ ο Αφρικανός μέσος θα εκτίσει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές που του επιβλήθηκαν για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. 

Όσο για τον Ισπανό επιθετικό, συνεχίζει να έχει πόνους στον τετρακέφαλο και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. 

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό πως οι επιλογές του 51χρονου κόουτς είναι… μετρημένα κουκιά. 

Κάτω από τα γκολπόστ θα κάτσει ο Ελευθερόπουλος. Στην άμυνα, δεξιά, στη θέση του Γιόνσον, θα είναι -και πάλι- ο Πετκάκης, αριστερά ο Κβιρκβέλια και δίδυμο στο κέντρο της οι Σιόβας και Τσότσαλιτς. Στα χαφ θα παίξουν ο Ρόκας (κατ' ανάγκη) στη θέση του Όμο και ο Κουμορτζί και από εκεί και πέρα… βλέπουμε. Πιθανότατα, βασικός -στο πλάι τους- θα ξεκινήσει ο Σκέμπρι, προκειμένου ο Σάμαρης να καλύψει ενδεχόμενο κενό του Ριέρα αριστερά, δεξιά θα πάει ο 
Γουνδουλάκης και στην επίθεση, μόνος του, ο Κούτσι. Βέβαια, αν ο Ριέρα καταφέρει ν' αγωνιστεί, τελικά, εννοείται πως αυτός θα καλύψει την αριστερή πτέρυγα και ο Σκέμπρι -λογικά- θα κάτσει στον πάγκο, για να πάει στη φυσική του θέση ο Σάμαρης. 

Ίδωμεν… 

Η αποστολή του Πανιωνίου: Ελευθερόπουλος, Σάμαρης, Μιλοβάνοβιτς, Κβιρκβέλια, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Κούρντι, Γουνδουλάκης, Αναστασόπουλος, Αυλωνίτης, Ριέρα, Πετκάκης, Κολοβός, Κουμορτζί, Σιδεράκης, Σκέμπρι, Ρόκας, Μπούζας, Κούτσι. 

Προϊστορία 

Τέσσερις νίκες και μόλις, μία ήττα, στις πέντε πιο πρόσφατες… επισκέψεις του στο Περιστέρι, μετρά ο Πανιώνιος! 
Σ' ένα, κατά τ' άλλα, βέβαια, απόλυτα ισορροπημένο ζευγάρι. 

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί, συνολικά, δέκα φορές στο παρελθόν και αμφότερες έχουν από τέσσερις νίκες, ενώ δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα. 

Πέρυσι, οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν στο σκορ με τον Σφακιανάκη, αλλά μέσα σε πέντε λεπτά, οι «κυανέρυθροι» πέτυχαν δύο γκολ και πήραν μια σπουδαία νίκη, με τον -πλέον… κυανόλευκο- Μήτρογλου να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα. 

Αναλυτικά: 

25/02/1973 Ατρόμητος - Πανιώνιος 3-0 
08/06/1975 Ατρόμητος - Πανιώνιος 3-1 
07/03/1976 Ατρόμητος - Πανιώνιος 0-0 
12/12/1976 Ατρόμητος - Πανιώνιος 3-0 
02/11/1980 Ατρόμητος - Πανιώνιος 2-2 
16/04/2006 Ατρόμητος - Πανιώνιος 1-3 
15/04/2007 Ατρόμητος - Πανιώνιος 0-1 
06/01/2008 Ατρόμητος - Πανιώνιος 0-2 
07/02/2010 Ατρόμητος - Πανιώνιος 1-0 
06/03/2011 Ατρόμητος - Πανιώνιος 1-2 

Preview: Παναιτωλικός-SKODA Ξάνθη (17:15)

Επιστροφή στη δράση για τον Παναιτωλικό, ο οποίος θέλει να αφήσει πίσω τα δύο άσχημα αποτελέσματα των προηγούμενων αγωνιστικών και να πάρει το τρίποντο με τη βοήθεια των φιλάθλων, οι οποίοι αναμένεται να γεμίσουν για μια ακόμη φορά το γήπεδο του Αγρινίου. 

Από την άλλη η SKODA Ξάνθη μετά την ισοπαλία στην Τρίπολη δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες.

Παναιτωλικός: 

Σχεδόν ένα μήνα χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις συμπλήρωσε στη Σούπερ Λίγκα ο Παναιτωλικός. Ο Μπάμπης Τεννές προσπάθησε να διατηρήσει τους ποδοσφαιριστές του μέσα από δύο φιλικά παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του με Ναυπακτιακό Αστέρα (1-0 με γκολ του Χαριστέα) και Καλλονή (1-0 με σκόρερ τον Πασά), στα οποία ο έλληνας προπονητής είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα. 

Την προηγούμενη αγωνιστική γνώρισε την ήττα 2-1 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Στη διάρκεια ης εβδομάδας υπήρξαν κάποια προβλήματα για την ομάδα του Αγρινίου όμως ξεπεράστηκαν και οι γηπεδούχοι θα παρατάξουν την καλύτερη δυνατή εντεκάδα για να πάρουν τη νίκη. 

Ο αρχηγός Γιώργος Θεοδωρίδης από την Τρίτη μπήκε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων αφήνοντας πίσω το πρόβλημα που είχε στον ώμο και συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή. 

Στο βασικό σχήμα αναμένεται να ξεκινήσουν οι Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Άντι, Ντολεζάι, Ετζεγκουέλε, Ρότσα, Κούσας, Μητρόπουλος, Καμαρά, Θεοδωρίδης, Χαριστέας. 

Η αποστολή του Παναιτωλικού αποτελείται από τους: Τσενάμο, Κουτρομάνο, Γκόλια, Αναστασιάδη, Κούσα, Μουμίν, Μπελεβώνη, Ρότσα, Θεοδωρίδη, Μπουμάλ, Παλαιολόγο, Χαριστέα, Ετζεγκουέλε, Μπαμόγκο, Ντολεζάι, Μητρόπουλο, Μπλάζιτς, Σιόντη, Άντι, Καμαρά. 

Εκτός αποστολής για την αναμέτρηση με την Ξάνθη έμειναν οι Καραμαλίκης, Μπαμπανιώτης, Ζέρης, καθώς και οι Σέγε, Μεζάκ, Δέντσας, Παππάς. 

Ξάνθη: 

Η αντίδραση του Μαρίνου Ουζουνίδη μετά τις δύο μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς και η παραδοχή για το πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο του πρώτου μέρους είναι αυτά που θα θυμούνται πιο έντονα στην Ξάνθη. 

Η βαθμολογική συγκομιδή (5 βαθμοί, σε 7 αγωνιστικές) προβληματίζει και δεν συνδυάζεται με την μέχρι τώρα απόδοση της ομάδας. Η βασικότερη αδυναμία μέχρι στιγμής είναι η αμυντική λειτουργία και η επιστροφή του Σπύρου Βάλλα στο αρχικό σχήμα ίσως δώσει λύσεις. 

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζούνιδη είναι από τις τυχερές που έχουν συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια τους κάτι που εξηγεί και την σταθερά καλή απόδοση της ομάδας. 

Στο αρχικό σχήμα δεν θα πρέπει να αναμένουμε μεγάλες αλλαγές συγκριτικά με την αναμέτρηση στην Τρίπολη, εκτός από τον τραυματία Σταθάκη που έμεινε εκτός αποστολής. 

Η αποστολή αποτελείται από τους: Βιβιάνι, Λυμπερόπουλο, Μπέρτο, Μπαξεβανίδη, Κομεσίδη, Εντιμάρ, Βάλλα, Στάσιακ, Φλίσκα, Βασιλακάκη, Μάνταλο, Ντίκα, Ντάνι, Μαρσελίνιο, Πόι, Βλαχοδήμο, Μαρκόφσκι, Σουάνη, Μάρα, Καζάκη