ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ FACEBOOK ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Θα καταστραφεί το facebook στις 5 Νοεμβρίου

Ένα βίντεο – μανιφέστο έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες στο YouTube, το οποίο φέρεται να “υπογράφεται” από τη γνωστή διεθνή ομάδα χάκερ “Anonymous” που απειλούν να “καταστρέψουν το Facebook στις 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το βίντεο – που σημειώνεται δεν είναι η πρώτη απειλή κατά του Facebook – που έχει έρθει στο φως, “το αγαπημένο σας μέσο επικοινωνίας θα καταστραφεί”.
Η φωνή στο μήνυμα προσθέτει ότι όποιος αγαπά την ελευθερία της πληροφορίας και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, θα πρέπει να συνταχθεί μαζί τους.
“Η μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για μία μάχη που αφορά την ελευθερία επιλογής και την συναίνεση που έχει ως βάση την αλήθεια. Βρίσκεται σε εξέλιξη γιατί οι άνθρωποι πέφτουν θύματα παρενόχλησης και σύγχυγης ώστε να κάνουν πράγματα, των οποίων τις συνέπειες δεν κατανοούν”.
“Ετοιμαστείτε για μία ημέρα που θα γραφτεί στην ιστορία” καταλήγουν.


Πατήστε εδώ για να δείτε το video

πηγή: newsit.gr

ΔΕΥΤΕΡΟ "ΤΣΟΥΝΑΜΙ" ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ: 150000 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟ 2012


Σάρωση του ελληνικού Δημοσίου ανακοινώνεται εντός των επόμενων ημερών
Σάρωση του ελληνικού Δημοσίου με "κούρεμα" φορέων, οργανισμών, υπουργείων, ανεξάρτητων αρχών και όλων των δομών του κράτους, που θα ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις και το 60%, και ένα δεύτερο "τσουνάμι" εφεδρείας, που θα συμπαρασύρει το 50% των υπαλλήλων των υπουργείων, ανακοινώνεται εντός των επόμενων ημερών.
Σάρωση του ελληνικού Δημοσίου, με "κούρεμα" φορέων, οργανισμών, υπουργείων, ανεξάρτητων αρχών και όλων των δομών του κράτους, που θα ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις και το 60%, και ένα δεύτερο "τσουνάμι" εφεδρείας, που θα συμπαρασύρει το 50% των υπαλλήλων των υπουργείων, ανακοινώνεται εντός των επόμενων ημερών.
Από ένα σύνολο 300.000 εργαζομένων στον στενό δημόσιο τομέα, σε χαμηλόβαθμες διοικητικές θέσεις, εκπαιδευτικής βαθμίδας δευτεροβάθμιας (ΔΕ), που βρίσκονται κοντά στην 3η ηλικία, θα αναζητηθούν εκείνοι που πρέπει να απολυθούν κατά προτεραιότητα. Ταυτόχρονα περικόπτονται δραστικά δομές, αρμοδιότητες και δαπάνες, ενώ μεγάλο μέρος του Δημοσίου εκχωρείται στον ιδιωτικό τομέα, με πρώτο έργο την ανάληψη από ιδιώτες των υποστηρικτικών μηχανισμών των υπουργείων.
Μετά το "haircut" του χρέους, η κυβέρνηση αποφασίζει πρωτόγνωρες και βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, σύμφωνα με τις επιταγές της εξειδικευμένης έκθεσης του ΟΟΣΑ που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και στον αρμόδιο υπουργό, Δημήτρη Ρέππα, το απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου. Σε δραματικούς τόνους, το τελικό κείμενο της έκθεσης επισημαίνει την άμεση ανάγκη ανατροπών, καθώς, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται από όλες τις πλευρές, το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας συνδέεται άρρηκτα με το προβληματικό και δυσκίνητο Δημόσιο.
"Εάν αυτό δεν αλλάξει, δεν θα αποδώσει κανένα μέτρο δημοσιονομικής πολιτικής" ρητά αναφέρουν οι εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ. Μάλιστα, η έλλειψη μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, που έχει ως συνέπεια το ολικό "μπλοκάρισμα" των επενδύσεων, κατατάσσει την Ελλάδα ολοένα και πιο χαμηλά στον δείκτη της Παγκόσμιας Τράπεζας που μετρά τις ανταγωνιστικές οικονομίες του κόσμου (doing business). Η χώρα μας βρίσκεται στη θέση 141 από ένα σύνολο 180 χωρών που συμμετέχουν στη μέτρηση.
Πηγή: ethnos.gr

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΠΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Σχέδιο για την άμεση ενίσχυση των δημοσίων εσόδων επεξεργάζεται η κυβέρνηση, προωθώντας την άμεση είσπραξη του ΦΠΑ. Ειδικότερα, η ρύθμιση που φαίνεται να προωθεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι όταν ένας καταναλωτής πληρώνει... 
με κάρτα το τμήμα του ποσού που αντιστοιχεί στον ΦΠΑ, ο φόρος δε θα αποδίδεται στην εταιρεία από την τράπεζα, αλλά θα παρακρατείται και θα αποδίδεται στο Δημόσιο.
Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί ότι θα περιορίσει και τη φοροδιαφυγή, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της παρακράτησης του φόρου από τις επιχειρήσεις και τη μη απόδοσης του στο κράτος.
Προκειμένου το παραπάνω μέτρο να καταστεί πιο αποτελεσματικό, το υπουργείο δεν αποκλείεται να δώσει κίνητρα, όπως για παράδειγμα η έκπτωση φόρου ώστε οι συναλλαγές να γίνονται μέσω κάρτας και να είναι δυνατή η άμεση είσπραξη του ΦΠΑ.

ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ


Σάρωση του ελληνικού Δημοσίου, με «κούρεμα» φορέων, οργανισμών, υπουργείων, ανεξάρτητων αρχών και όλων των δομών του κράτους, που θα ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις και το 60%, και ένα δεύτερο «τσουνάμι» εφεδρείας, που θα συμπαρασύρει το... 
50% των υπαλλήλων των υπουργείων, ανακοινώνεται εντός των επόμενων ημερών.
Από ένα σύνολο 300.000 εργαζομένων στον στενό δημόσιο τομέα, σε χαμηλόβαθμες διοικητικές θέσεις, εκπαιδευτικής βαθμίδας δευτεροβάθμιας (ΔΕ), που βρίσκονται κοντά στην 3η ηλικία, σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, θα αναζητηθούν εκείνοι που πρέπει να απολυθούν κατά προτεραιότητα. Ταυτόχρονα περικόπτονται δραστικά δομές, αρμοδιότητες και δαπάνες, ενώ μεγάλο μέρος του Δημοσίου εκχωρείται στον ιδιωτικό τομέα, με πρώτο έργο την ανάληψη από ιδιώτες των υποστηρικτικών μηχανισμών των υπουργείων.

Α. ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝ


Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρίας ερευνών “Κάπα Research”, που δημοσιεύεται σήμερα (30/10) στο “Βήμα της Κυριακής”- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι σαφές, ότι η ελληνική κοινή γνώμη υποδέχεται αρνητικά τις νέες αποφάσεις και με συναισθήματα οργής, φόβου και απαισιοδοξίας.
Παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, αναδεικνύεται ως γενικευμένο πλέον κοινό αίσθημα των Ελλήνων, ότι δεν διαθέτει ούτε την πιο στοιχειώδη εμπιστοσύνη, όπως βεβαιώνεται και από την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ στο 14,7%!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 58,9% αξιολογεί αρνητικά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την ελληνική οικονομική κρίση, έναντι του 35,7% που απάντησε θετικά, ενώ μόλις το 35,2% δηλώνει ότι θα ψήφιζε “υπέρ” της νέας δανειακής σύμβασης αν γινόταν δημοψήφισμα.
Χωρίς αμφιβολία, το κύριο εύρημα που προκύπτει είναι ότι η κυβέρνηση έχει χάσει οριστικά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο όπου διακύβευμα είναι η ίδια η επιβίωση της Ελλάδας.
Οι αλήθειες αυτές κλονίζουν άλλωστε πρώτα απ’ όλα τους ίδιους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι το εγκαταλείπουν μαζικά, με αποτέλεσμα να καταρρέει πλέον στο 14,7% της πρόθεσης ψήφου.
Ακόμα χαμηλότερα δηλαδή και από το 16,5% που είχε καταγραφεί στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας το φετινό Ιούλιο, μέσα στην αναταραχή που επικρατούσε τότε με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, αυτή η κυβέρνηση είναι ήδη παρελθόν, ένα παρελθόν καταστροφικό και εφιαλτικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες…».

Α. ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ;


Ερώτηση  προς τον Δήμαρχο Πατρέων υπέβαλε η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστασία Μανωλοπούλου σχετικά με τον «Ταμείο Αλληλοβοηθείας».
Στην ερώτηση της αναφέρει συγκεκριμένα:
Στις αρχές της Δημοτικής σας θητείας ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ίδρυση Ταμείου Αλληλοβοήθειας με συγκεκριμένους σκοπούς, δομή και πόρους.
Η παράταξή μας είχε ψηφίσει το θέμα αυτό, εκφράζοντας κάποιες επιφυλάξεις και θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα.

Σήμερα έξι μήνες μετά παρακαλώ ενημερώστε μας:
Ø  Λειτουργεί το Ταμείο Αλληλοβοήθειας;
Ø  Ποια είναι η σύνθεση της επιτροπής; Υπάρχει διαφοροποίηση από την πρώτη σύνθεση;
Ø  Ποιοι; Πρόεδροι, Αντιδήμαρχοι, παίρνουν τον μισθό τους από τον Δήμο;
Ø  Ποιοι; Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Οργανισμών, έχουν καταθέσει το 30% της αντιμισθίας τους ή άλλο ποσό και πόσες φορές;
Ø  Ποιο είναι το υπόλοιπο (ποσό) του Ταμείου;
Ø  Έχει προσφέρει σε κάποιους συμπολίτες μας, ως ήταν ο σκοπός ίδρυσης του και τι ακριβώς;
Με εκτίμηση


Αναστασία Μανωλοπούλου
    Γραμ. Δημ. Συμβουλίου

Ακολουθεί το κείμενο της εισήγησης της παράταξης κατά την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Εισήγηση της παράταξής μας για το θέμα
Καταρχήν η παράταξη μας ψηφίζει το θέμα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας για ένα και μόνο συγκεκριμένο βασικό λόγο. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε οτιδήποτε μπορεί, έστω και στο ελάχιστο να ανακουφίσει, όσο, για όσο αλλά και όσους συμπολίτες έχουν ανάγκη εμείς θα το ψηφίζουμε.
Ωστόσο δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε ότι η εισήγηση που έφερε σήμερα η Δημοτική Αρχή, καταδεικνύει αναμφίβολα αυτό το οποίο φοβόμασταν. Πρόκειται για μία εισήγηση – «έκθεση ιδεών», η οποία περισσότερο σε επικοινωνιακό τρικ παραπέμπει παρά σε πρόταση ουσίας.
Και εξηγούμαι:.....

Η Δημοτική Αρχή αναφέρει ότι το Ταμείο ιδρύεται με σκοπό  «την παροχή βοήθειας στο μέτρο του δυνατού».
Με τους πόρους που αναφέρει πιστεύει κανείς ότι θα υπάρξει το «δυνατό»;
Πότε αυτό το Ταμείο θα έχει ικανό ποσό για την ανακούφιση των συμπολιτών μας; 
Αν έχει για δέκα θα εξυπηρετεί δέκα; 
Αν έχει για εκατό θα εξυπηρετεί εκατό;
Σε άλλο σημείο της εισήγησης αναφέρεται ότι «θα πληρώνεται μέρος ή όλη η δαπάνη».
Ποιος θα το κρίνει αυτό  αλλά και με ποια κριτήρια;

Λέγοντας για κριτήρια, τα κριτήρια ένταξης που αναφέρει η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής παραπέμπουν για μία ακόμη φορά σε προφανή κοροϊδία!!!….Για εντυπωσιασμό και μόνο αναφέρει αρκετές ευπαθείς ομάδες. Μόνο και μόνο για εντυπωσιασμό καθώς καμία δεν θα ισχύσει και το μόνο …κριτήριο θα είναι η απορία. 
Ποιος ο λόγος να αναφέρονται ΑμΕΑ, υπερήλικες, πολύτεκνους κλπ., όταν προϋπόθεση είναι το να είσαι άπορος.
Η μεγαλύτερη όμως έκπληξη βρίσκεται στο κεφάλαιο εξεύρεσης πόρων.
Όταν λέτε «προσφορές δημάρχου, αντιδημάρχων και προέδρων οργανισμών» τι εννοείτε; Πόσοι από αυτούς, για πόσο και τι ποσό θα διαθέτουν από τους μισθούς τους; Και αν οι σημερινοί συμφωνούν ποιος κατοχυρώνει  τους συγκεκριμένους πόρους και στο μέλλον;
Επίσης, όσον αφορά στην ψήφιση της πενταμελούς επιτροπής από το δημοτικό συμβούλιο φοβάμαι ότι το πιθανότερο είναι να οδηγηθούμε και πάλι στο φιάσκο «του συμπαραστάτη του πολίτη».
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτές οι προσπάθειες  είναι και θα είναι πραγματικά ουσιαστικές, χρήσιμες και καλοδεχούμενες με την βασική προϋπόθεση να είναι σαφείς, πλήρεις, να εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα, την συνέχεια και την συνέπεια απέναντι στον σκοπό για τον οποίο ιδρύονται και όχι να χρησιμοποιούνται πρόσκαιρα…. «για τα μάτια του κόσμου»

Με εκτίμηση
Αναστασία Μανωλοπούλου
    Γραμ. Δημ. Συμβουλίου

ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΟΣΕΝΚΟ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ


Εισαγγελική έρευνα για να διαπιστωθεί αν η πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία έχει φυλακιστεί για κατάχρηση εξουσίας, ενέχεται στη δολοφονία ενός μέλους της βουλής, θα πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Unian επικαλούμενο...
πηγή των διωκτικών αρχών. Η εκπρόσωπος της Τιμοσένκο Νατάλια Λισόβα απέρριψε την κατηγορία, λέγοντας "αυτό είναι παράλογο" και συμπλήρωσε ότι "η επιθυμία της κυβέρνησης να ξεφορτωθεί την αντιπολίτευση έχει ξεπεράσει κάθε όριο".
Η έρευνα αφορά την δολοφονία, το 1996, από έναν πληρωμένο εκτελεστή, του βουλευτή Γεβγκέν Σέρμπαν, μετέδωσε το Unian επικαλούμενο τον αντιεισαγγελέα Ρενάτ Κούζμιν. Ο Σέρμπαν είχε δολοφονηθεί σε ένα αεροδρόμιο.
Ο Κούζμιν φέρεται να είπε ότι οι αρχές έχουν στοιχεία που καταδεικνύουν πως η Τιμοσένκο μπορεί να ενέχεται στο έγκλημα μαζί με τον Πάβλο Λαζαρένκο, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός την εποχή της δολοφονίας κι έκτοτε έχει φυλακιστεί στις ΗΠΑ για απάτη και ξέπλυμα χρήματος.
"Έχουμε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ανάκρισης ενός μάρτυρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο οποίο ο μάρτυρας δηλώνει απερίφραστα ότι ο φόνος του Σέρμπαν πληρώθηκε από λογαριασμούς των Λαζαρένκο και Τιμοσένκο", φέρεται να δήλωσε ο Κούζμιν.
Συνεργάτες του Λαζαρένκο είπαν σε ουκρανικά ΜΜΕ ότι διαψεύδει οποιαδήποτε ανάμιξή του στο φόνο.

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ


Ο Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεσογείου -ΡΑΜ- κατά την διάρκεια των εργασιών της 2ηςΔιαρκούς Επιτροπής Οικονομικής, Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Συνεργασίας που πραγματοποιούνται από τις 26 Οκτωβρίου στο Παλέρμο της Ιταλίας.
Η διάκριση αυτή αποτελεί τιμή όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για την Ελλάδα που τα δύο τελευταία χρόνια έχει καταντήσει κομπάρσος στο διεθνές γίγνεσθαι από την ανυπαρξία και την εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η εκλογή του δεν είναι προϊόν καμαρίλας, οσφυοκαμψίας στα γνωστά λόμπυ του δοσιλογισμού αλλά παλικαρίσια διάκριση που την κέρδισε με το σπαθί του.
Οι προτάσεις, οι εργασίες, και η παρουσία του Νίκου Νικολόπουλουτα δύο χρόνια που συμμετέχει ως μέλος της ΡΑΜ έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την εκλογή μιας και ήταν ουσιαστικές, παρεμβατικές και ιδιαίτερα σημαντικές. ‘