ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ PONY;

Την επανενεργοποίηση της εταιρείας που κατασκεύαζε το, ελληνικού σχεδιασμού, αυτοκίνητο «Pony» στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, εξετάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας όπως προκύπτει από έγγραφο του Σωκράτη Ξυνίδη...

Ακόμα, σχετική ερώτηση είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης, ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί για το εάν είναι δυνατό να δημιουργηθεί μία ομάδα δράσης από υπαλλήλους που εργάζονται στα Υπουργεία Μεταφορών και Ανάπτυξης προκειμένου να εξετάσουν την ουσιαστική στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας πάσης φύσεως οχημάτων.

Ο κ. Ξυνίδης απάντησε στον βουλευτή του ΛΑΟΣ πως θα εξετάσει την πρόταση του ενώ υποστήριξε πως: «έχει συναντηθεί με τους νομίμους εκπροσώπους της εταιρείας που κατασκεύαζε το ελληνικού σχεδιασμού αυτοκίνητο PONY, προκειμένου να ενημερωθεί και να συμβάλει στην επανενεργοποίηση της εταιρείας σε παραγωγική βάση».

Η ιστορία, το παρόν και το μέλλον

Το «μικρό Pony», το αυτοκίνητο που οι Γερμανοί εγκωμίασαν ως το πολυχρηστικό όχημα της οικονομίας, οι Γάλλοι ως έκφραση της κλασικής φινέτσας και της απλότητας και οι Έλληνες ως «εθνικό όχημα» με τη σφραγίδα της Citroen, είναι έτοιμο να ξαναγράψει ιστορία στην αγορά των τεσσάρων τροχών.

Η οικογένεια Κοντογούρη της NAMCO, κατασκευάστρια εταιρεία των θρυλικών Pony, έχει δεχτεί άκρως δελεαστική πρόταση από μεγάλο όμιλο της Αιγύπτου για να παράγει εκείνος τα ελληνικά αυτοκίνητα, τα οποία στις αναδυόμενες αγορές της Βορείου Αφρικής και στην Αγκόλα παρουσιάζουν μεγάλη δυναμική λόγω της προσιτής τιμής και των ιδιαίτερα ανθεκτικών χαρακτηριστικών τους.

Παρόλο όμως, που η Ελλάδα «πλήγωσε» στο παρελθόν την διοίκηση της εταιρείας, αποδεικνύοντας περίτρανα πως η «χώρα μας τρώει τα παιδιά της», καθώς με πολιτικές παρεμβάσεις χάριν σε πιέσεις ανταγωνιστικών επιχειρηματικών συμφερόντων που εποφθαλμιούσαν την εμπορική επιτυχία των Pony, οδήγησαν το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης σε λουκέτο, τα αδέλφια Κοντογούρη ετοιμάζονται να... ξαναζεστάνουν τις μηχανές παραγωγής αυτοκινήτων στην Ελλάδα εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

H επένδυση ολοκληρώθηκε και πλέον η εταιρεία βγάζει την κυκλοφορία και πάλι το επανασχεδιασμένο Pony, από το εργοστάσιό της στη Ρεδεστό Θεσσαλονίκης, με άκρως δελεαστική τιμή. Μόλις 6.910 ευρώ!!!

Είναι διαθέσιμο με δύο διαφορετικούς injection κινητήρες, 1.300 και 1.400 κυβικά, που αποδίδουν 70 και 90 ίππους αντίστοιχα. Η μετάδοση επιτυγχάνεται μέσω χειροκίνητου κιβώτιου ταχυτήτων, 5 σχέσεων. Κατασκευάζεται από γαλβανιζέ χαλυβδόφυλλα και μπορεί να μεταφέρει φορτίο έως 800 κιλά!

Συν τοις άλλοις, το νέο Pony, λόγω εγχώριας κατασκευής, είναι απαλλαγμένο από πολλούς φόρους κάτι το οποίο συνεπάγεται και πάμφθηνα ανταλλακτικά, που το κάνουν εξαιρετικά οικονομικό στη συντήρησή του!

Η περιπέτεια

Η περιπέτεια της NAMCO στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου είναι χαρακτηριστική για την σύγκρουση των μεγάλων συμφερόντων που «έπνιξαν» όλες τις προσπάθειες για την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

Οι ιδρυτές της εταιρείας, βίωσαν την απόλυτη επιτυχία έχοντας καταφέρει να παράγουν στο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη 8- 10 αυτοκίνητα ημερησίως, γεγονός πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και με προστιθέμενη ελληνική αξία 67%, οι πωλήσεις ξεπερνούσαν τις 18.000, ενώ ο Ελληνικός Στρατός, η αεροπορία και το Ναυτικό έδειχναν την προτίμησή τους στα... άλογα των Pony, αφού το κόστος λειτουργίας και συντήρησης πέντε εξ αυτών ήταν μικρότερο από ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού.

Ξεκίνησαν πριν από τριάντα χρόνια την κατασκευή αυτοκινήτων σε μια ρομαντική εποχή, όπου οι πολυεθνικοί κολοσσοί δεν είχαν αλώσει τον κλάδο και που η ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία φαινόταν ικανή να διατηρήσει την αυτοχθονία της, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην οικονομική ανάπτυξη.

Μάλλον όμως, οι επικεφαλής της λογάριαζαν χωρίς... τον ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν τα πολιτικά προσκόμματα που έβαζαν κυβερνητικά στελέχη της εποχής κατόπιν πιεστικών αιτημάτων ανταγωνιστών εμπόρων και εισαγωγέων που εποφθαλμιούσαν την εμπορική επιτυχία του θρυλικού Pony το οποίο είχε κατακλύσει τους ελληνικούς δρόμους και προμήθευε τα Σώματα Ασφαλείας.

Οι πιέσεις ακόμη και υπουργών έγιναν αφόρητες, οι απεργίες στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης όλο και συχνότερες, οι μηχανές έμειναν σβησμένες για πάνω από 120 ημέρες και το αποτέλεσμα ήταν μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα η μονάδα ελληνικής παραγωγής να μην είναι βιώσιμη και να κλείσει, βάζοντας μια ακόμη «ταφόπλακα» στο ελληνικό επενδυτικό όνειρο για τη δημιουργία μιας κραταιής εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ίσως ούτε και οι ίδιοι οι πολιτικοί να μην πίστευαν πως η «εθνικά υπερήφανη» κατά τ' άλλα Ελλάδα θα μπορούσε να φτιάξει τα δικά της αυτοκίνητα. Διαφορετικά δεν εξηγείται, όταν κατασκευάστηκε στην τελική του μορφή το πρώτο Pony και η οικογένεια Κοντογούρη κάλεσε τον τότε υπουργό Βιομηχανίας Κωνοφάγο για να το δει, εκείνος δεν μπήκε καν στον κόπο, διαμηνύοντας πως η Ελλάδα δε θα φτιάξει ποτέ δικό της αυτοκίνητο. Στη συνέχεια όμως, αφού ο ίδιος είχε εμπλακεί στο εργοστάσιο μπαταριών ΠΑΚ, πούλαγε στην μονάδα τα προϊόντα του.

Οι συνδικαλιστές

Μια από τις αιτίες της κατάρρευσης της NAMCO ήταν και ο κακώς εννοούμενος συνδικαλισμός. Εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης έκαναν απεργία- κατάληψη, η οποία κράτησε 4 μήνες, ζητώντας αύξηση ημερομισθίων κατά 35%.

Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας δεν την αρνήθηκαν, αλλά τους πρότειναν να δουν τι αύξηση θα τους έδινε ο κλάδος του μετάλλου. Όμως, εκείνοι επέμεναν να ικανοποιηθεί το αίτημά τους «εδώ και τώρα», υποκινούμενοι και από ένα μετέπειτα σημαίνον πολιτικό πρόσωπο της Μακεδονίας, του οποίου ο ρόλος στην περίπτωση αυτή μάλλον ήταν «σκοτεινός», κάνοντας πολλούς να μιλήσουν για «το ότι παρακινείτο από ανταγωνιστικά της οικογένειας Κοντογούρη συμφέροντα».

Δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση γιατί οι υπάλληλοι δεν άφηναν να μπει κανείς στο εργοστάσιο, ακόμη και στους ιδιοκτήτες απαγόρευαν την είσοδο. Δεν επέτρεπαν ούτε καν να σταλούν τα ετοιμοπαράδοτα οχήματα στους πελάτες της εταιρείας και άλλα 600 στον ελληνικό Δημόσιο τομέα. Τότε ανέλαβε δράση ο Πέτρος Κοντογούρης, ερχόμενος από τη Γερμανία, ο οποίος διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η εταιρεία θα τους αποζημίωνε από πάνω, αρκεί να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Πράγμα που έγινε, αλλά μόνο για πέντε μέρες, καθώς μετά ζήτησαν να... πάνε διακοπές. Απίστευτο; Κι όμως αληθινό! Πράγματι πήγαν τις διακοπές τους και μετά πέρασαν από την οδό Αγίας Σοφίας 26 για να λάβουν τις αποζημιώσεις τους. Το εργοστάσιο είχε κλείσει.

Δείτε φωτογραφίες από το νέο Pony


http://planet-greece.blogspot.com/2011/11/pony.html

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


 Ισπανία: Μεγάλη προβλέπεται η νίκη για το Λαϊκό Κόμμα στις εκλογές
 Μεγάλη νίκη ακόμα και αυτοδυναμία για το Λαϊκό Κόμμα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία δείχνει νέα δημοσκόπηση.
Η έρευνα από την εταιρεία Sigma Dos που δημοσιεύεται στην εφημερίδα El Mundo φέρνει το Λαϊκό Κόμμα πρώτο με 47,6% έναντι 30,6% για τους Σοσιαλιστές, χωρίς δηλαδή να υπάρχει ουσιαστική διαφορά από προηγούμενη δημοσκόπηση στις αρχές του Νοεμβρίου.
Με αυτό το ποσοστό το Λαϊκό Κόμμα εξασφαλίζει και την αυτοδυναμία στο βουλευτικό σώμα.
Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι οι νέοι μεταξύ 18-29 ετών θα προτιμήσουν το Λαϊκό Κόμμα σε ποσοστό 43% έναντι του 24,4% για τους Σοσιαλιστές. Σχεδόν ένας στους δύο νέοι είναι άνεργοι δείχνουν τα ποσοστά της Eurostat.
Το κυβερνών κόμμα των Σοσιαλιστών πληρώνει την υψηλή ανεργία και την κρίση στην οικονομία που έχει φέρει τη χώρα επικίνδυνα κοντά στην ανάγκη αναζήτησης βοήθειας.
Οι εκλογές διεξάγονται στις 20 Νοεμβρίου, μερικούς μήνες πριν από την κανονική εκπνοή της θητείας της κυβέρνησης Θαπατέρο.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ: ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚΘέμα ωρών φαίνεται να είναι η ολοκληρωτική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, με το σχηματισμό νέου κυβερνητικού σχήματος να μην αποκλείεται ακόμη και σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. 

«Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να βγει η χώρα από το ευρώ, πρέπει να ληφθεί απόφαση σήμερα, διαφορετικά ο κίνδυνος είναι μεγάλος να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, επικαλούμενοι σχετική δήλωση του επιτρόπου Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν ότι εξετάζονται σενάρια να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. 

«Είναι ώρα μηδέν χρειαζόμαστε σήμερα κυβέρνηση πολιτική που θα χειριστεί τις τύχες της χώρας» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νιώτης. 

Στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι πολιτικές εξελίξεις εντός της ημέρας αναφέρθηκε στη ΝΕΤ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρης, προειδοποιώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση μπορεί να υπάρχει χάος από αύριο. 

Σημειώνεται ότι ο έμπειρος πολιτικός Πέτρος Μολυβιάτης – στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή επί σειρά ετών – και ο τέως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι οι επικρατέστεροι για να αναλάβουν την προεδρία της νέας μεταβατικής κυβέρνησης. Θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά – Παπανδρέου για το θέμα της επιλογής του νέου πρωθυπουργού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που αρχίζει σε λίγο θα δηλωθεί παραίτηση κυβερνήσεως για να μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Παπανδρέου. Δεν αποκλείεται να γίνει και σήμερα η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπούλια. 

««Το θέμα δεν είναι το πρόσωπο που θα ηγείται της νέας κυβέρνησης, αλλά εκείνη η δέσμη ενεργειών ώστε να μείνει η χώρα στο ευρώ» σχολίαζαν νωρίτερα κυβερνητικοί κύκλοι τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔΑντώνης Σαμαράς.

«Το θέμα έχει τελειώσει. Σε δύο ώρες στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Παπανδρέου θα θέσει και τυπικά την παραίτησή του νομίζω» σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης

«Παπανδρέου και Σαμαράς είναι πολύ πιο κοντά από χθες, και το θέλει αυτό το σύνολο του ελληνικού λαού. Να σοβαρευτούμε και να δούμε τι μπορούμε να περισώσουμε από πλευράς εθνικής κυριαρχίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. 

Το βρετανικό δίκτυο Sky News και το αμερικανικό CNN μεταδίδουν επίσης ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να παραιτηθεί εντός των επομένων ωρών.

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗ


Η ολέθρια σχέση της Ολγας πλήγωσε την αγαπημένη της αδελφή

Μάχη για τη ζωή δίνει η Γωγώ Φαρμάκη, χτυπημένη από το όπλο του φίλου της αδελφής της, Αλέξανδρου Αγγλούπα, που εκπυρσοκρότησε στο σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο

Η Ολγα Φαρμάκη διατηρούσε επί 4 χρόνια σχέση με τον επιχειρηματία Αλ. Αγγλούπα. Λέγεται, πως τον τελευταίο καιρό βρίσκονταν σε διάσταση, αλλά προσπαθούσαν να τα ξαναβρούν.
Η Ολγα Φαρμάκη διατηρούσε επί 4 χρόνια σχέση με τον επιχειρηματία Αλ. Αγγλούπα. Λέγεται, πως τον τελευταίο καιρό βρίσκονταν σε διάσταση, αλλά προσπαθούσαν να τα ξαναβρούν.
Ολα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, στο σπίτι που συγκατοικούν οι αδελφές Φαρμάκη, στο Παλαιό Φάληρο. Η 26χρονη Γωγώ πέφτει αιμόφυρτη από σφαίρα του φίλου της αδελφής της, Ολγας, γνωστής για την καριέρα της στο μόντελινγκ. Η είδηση πέφτει σαν κεραυνός στην κοσμική Αθήνα, αφού δράστης είναι ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, γνωστός επιχειρηματίας και επί τέσσερα χρόνια σύντροφος της Ολγας. Η αιμορραγία της Γωγώς είναι ακατάσχετη και ο 33χρονος επιχειρηματίας τη μεταφέρει στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Στη συνέχεια, οδηγεί μέχρι το αστυνομικό τμήμα Παλαιού Φαλήρου και παραδίνεται...
Στους αστυνομικούς διηγείται την "κακή στιγμή" κατά την οποία το όπλο που είχε νόμιμα στην κατοχή του εκπυρσοκρότησε. Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής οι πληροφορίες από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η νεαρή κοπέλα στη εντατική ανέφεραν ότι η κατάστασή της ήταν κρίσιμη αλλά σταθερή. Οπως διαπίστωσαν οι γιατροί, η σφαίρα διαπέρασε την αριστερή μηροβουβωνική χώρα και σφηνώθηκε στο ιερό οστό. Ακόμη και μέσα στην εντατική, η αιμορραγία ήταν τόσο έντονη, που χρειάστηκε να της χορηγηθούν πολλές μονάδες αίματος.
Οπως είπε ο χειρουργός της Δ. Πινιαλίδης, τα δύο πρώτα 24ωρα κρίνονται κρίσιμα. Την ίδια ώρα η Ολγα, σε κακή κατάσταση, δήλωνε με εμφανή τα σημάδια του σοκ: "τρέμω για τη ζωή της αδελφής μου".
Τα πρώτα βήματα
Η Γωγώ γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Είναι το δεύτερο παιδί της πολυμελούς οικογένειας Φαρμάκη. Η αγάπη της για το θέατρο καθόρισε τη μετέπειτα επαγγελματική της πορεία. Από την εφηβεία της ακόμη συμμετείχε σε παραστάσεις με την ερασιτεχνική ομάδα της πόλης της. Αφού έδωσε πανελλήνιες και πέρασε στο Τμήμα Λογιστικής, εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα. Και τότε, ενήλικη πια, αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα: φοίτησε στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης "Νέο ελληνικό θέατρο Γ. Αρμένη".
Η ολέθρια σχέση της Ολγας πλήγωσε την αγαπημένη της αδελφή
Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην πρωτεύουσα, η Γωγώ και η Ολγα συγκατοικούσαν στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Αν και διαφορετικές, οι δυο τους είναι αχώριστες. Η Γωγώ είναι η ομιλητική, η κοινωνική, το πειραχτήρι, εκείνη που ακολουθεί πιστά τις τάσεις της μόδας. Αν και στις δημόσιες εμφανίσεις και τις επαγγελματικές της επιλογές δίνει την εντύπωση της τολμηρής, η πρωτότοκη Ολγα είναι η συνεσταλμένη της οικογένειας.
Παρά την αναγνωρισιμότητα της 28χρονης Ολγας, η Γωγώ δεν "εκμεταλλεύτηκε" ποτέ τη σχέση τους. Μετά την αποφοίτησή της από τη δραματική σχολή, έτρεχε από κάστινγκ σε κάστινγκ για να βρει δουλειά. Για να συμπληρώνει το εισόδημά της, το καλοκαίρι δούλευε σε κατάστημα γνωστού σχεδιαστή στη Μύκονο και αργότερα στην υποδοχή καφέ-μπαρ της Γλυφάδας. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, εμφανίζεται στο δημοφιλές τηλεοπτικό σίριαλ "Η ζωή της άλλης".
Η Γωγώ με το αγαπημένο της σκυλάκι τη «Ζιζέλ».
Η Γωγώ με το αγαπημένο της σκυλάκι τη «Ζιζέλ».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της, την ερχόμενη Τετάρτη, η Γωγώ θα έφευγε για τις ΗΠΑ. "Ηθελε να κυνηγήσει το όνειρό της. Θα παρακολουθούσε σεμινάρια, θα πήγαινε σε οντισιόν και θα προσπαθούσε να κάνει καριέρα στον χώρο της υποκριτικής", λέει φίλη της.
Οσοι ξέρουν καλά την Ολγα Φαρμάκη μιλούν για μια ευαίσθητη κοπέλα, που αγαπάει πολύ και στηρίζει την οικογένειά της. Μάλιστα, φροντίζει τα δύο μικρότερα αγόρια της οικογένειας, τον Κώστα που σπουδάζει φωτογραφία και τον Μανούσο, που θέλει να ασχοληθεί με το σχέδιο. Αδυναμία των δύο κοριτσιών είναι το μικρό τους σκυλάκι, η "Ζιζέλ" που μάζεψαν από τον δρόμο.
Η σχέση του γνωστού μοντέλου με τον 33χρονο επιχειρηματία Αλέξανδρου Αγγλούπα ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια. Γνωρίστηκαν σε βραδινή έξοδο και το φλερτ ήταν ακαριαίο. Εντυπωσιασμένος ο επιχειρηματίας από την ομορφιά της, την πολιόρκησε. Τα τελευταία δύο χρόνια σχεδόν συζούσαν στο σπίτι του Αλέξανδρου στα νότια προάστια.
Οι φίλοι τους μιλούν για μια θυελλώδη σχέση με πολλά σκαμπανεβάσματα. Οι χωρισμοί ήταν συχνοί, το ίδιο και οι επανασυνδέσεις. Κάθε εμφάνισή τους, πάντως, απασχολούσε τις κοσμικές στήλες. Λέγεται πως τον τελευταίο καιρό βρίσκονταν σε διάσταση, αλλά προσπαθούσαν να τα ξαναβρούν.
Αλ. Αγγλούπας
Ο περιζήτητος κληρονόμος
Ο 33χρονος Αλέξανδρος είναι γιος του Νικόλαου Αγγλούπα, παλιού επιχειρηματία των Αθηνών, ο οποίος το 1976 ίδρυσε με τη σύζυγό του Τούλα την εταιρεία Angloupas Group και ασχολήθηκε με τα γυναικεία ενδύματα. Σήμερα, η επιχείρηση διαθέτει γυναικεία ενδύματα σε αρκετά καταστήματα αποκλειστικής πώλησης σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Αλέξανδρος μετά το λύκειο έπιασε αμέσως δουλειά στην οικογενειακή επιχείρηση. Γνωστός καρδιοκατακτητής και μπον βιβέρ, ο νεαρός είναι λάτρης του ψαροτούφεκου και ταξιδεύει συχνά με το 25μετρο σκάφος του, "Lucille". Οπως και ο πατέρας του, ο οποίος έπαιρνε μέρος σε αυτοκινητιστικούς αγώνες ταχύτητας, ο Αλέξανδρος οδηγεί και εκείνος γρήγορα αυτοκίνητα.
Μ. ΨΑΡΑ, ΚΛ. ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΩΤΗ

CNN : ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


 Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να παραιτηθεί σήμερα, μαζί με το υπουργικό συμβούλιο, μετά όμως από μία πρώτη συνεννόηση με την αντιπολίτευση για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο υπουργικό συμβούλιο, καθώς και το... 
πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού". Αυτό δημοσίευσε πριν από λίγο το CNN στην ηλεκτρονική έκδοση του γνωστού τηλεοπτικού δικτύου...

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΠΑΡΤΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΑΛ

Το λάθος να ισοφαρίσει σε 1-1 έκανε η Οσασούνα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Κι αυτό γιατί μετά ήρθε η... καταιγίδα των μερένγκες, που σκόραραν άλλα έξι γκολ (επτά συνολικά) για το εντυπωσιακό 7-1, με το οποίο επιβλήθηκε η Βασίλισσα των βάσκων, για την 12η αγωνιστική της Primera Division.


Το σκορ άνοιξε στο 23' ο Κριστιάνο Ρονάλντο και επτά λεπτά αργότερα ο Μπαλντέ... τόλμησε να ισοφαρίσει. Αυτό ήταν...

Ο Πέπε στο 34' έκανε το 2-1 και ο Ιγκουαϊν στο 40' διαμόρφωσε το 3-1 του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος ήρθαν τα άλλα τέσσερα τέρματα των γηπεδούχων με τον πορτογάλο σούπερ σταρ να συμπληρώνει άλλο ένα χατ-τρικ (54', 58'), ενώ ο Μπενζεμά... αποτελείωσε την δύσμοιρη Οσασούνα στο 63' και στο 81'.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Σάββατο 05/11
Μαγιόρκα-Σεβίλλη 0-0
Μπέτις-Μάλαγα 0-0
Λεβάντε-Βαλένθια 0-2 (31` Βέντα αυτ., 50` Κόστα)

Κυριακή 06/11
Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα 7-1 (23', 54' 58' Ρονάλντο, 34' Πέπε, 63', 81' Μπενζεμά - 31' Μπαλντέ)
Γρανάδα-Σανταντέρ (17:00)
Σαραγόσα-Σπόρτινγκ Χιχόν (17:00)
Εσπανιόλ-Βιγιαρεάλ (19:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Σοσιέδαδ (19:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα (21:00)
Χετάφε-Ατλέτικο Μαδρίτης (23:00)Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=110015#ixzz1cvtUJrTI

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

                                                        Γράφει ο Ν. Λυγερός
Σε μια κοινωνία δίχως όραμα, δεν είναι η οικονομία που λείπει στα παιδιά, στο κάτω-κάτω της γραφής ακόμα και η φτώχεια δεν έκανε ποτέ κακό στο λαό μας, αντιθέτως τού έμαθε να αντιστέκεται και στις πιο κρίσιμες στιγμές. Εναντίον στο ναζιστικό στρατό, η Δανία, το Λουξεμβούργο και η Τσεχοσλοβακία παραδόθηκαν αμαχητί αυθημερόν, η Γιουγκοσλαβία υπέκυψε σε 3 μέρες, η Ολλανδία σε 4, το Βέλγιο σε 18, η Γαλλία σε 25. Ενώ η μικρή μας Ελλάδα άντεξε 55 μέρες. Μόνο η Λέρος κράτησε 52 μέρες. Ακόμα και οι εχθροί μας το παραδέχθηκαν. Γιατί λοιπόν τα παιδιά μας πρέπει να ξεχάσουν αυτά τα παραδείγματα αντίστασης; Επειδή η πολιτική δεν μπορεί να αντέξει την αλήθεια; Είναι δυνατόν να περιμένουμε πραγματικά κάτι από τα νέα παιδιά όταν τα εξηγούμε κάθε μέρα ότι ανήκουν σε ένα λαό που δεν έχει τίποτα πια; Δεν είναι ανάγκη να θυμόμαστε μόνο τον Θουκυδίδη που μας εξηγούσε ήδη τότε ότι έχουμε γη και πατρίδα όταν έχουμε πλοία στη θάλασσα για να προσέχουμε τα νησιά και τους δικούς μας. Έχουμε πείσει τα παιδιά μας ότι τα νησιά μας είναι μόνο και μόνο προορισμός διακοπών. Μα τότε πώς θέλουμε να τα πονούν όταν υπάρχει κρίση; Τα νησιά ζουν και τον χειμώνα. Κι αν δεν υπάρχει λόγος να τα επισκεφτούμε, πρέπει να τον δημιουργήσουμε κι όχι να περιμένουμε από τους πολιτικούς να μας καθοδηγήσουν. Η Ελλάδα μας είναι η πατρίδα του χρόνου κι ακόμα και οι συνθηκολογήσεις δεν σταμάτησαν τους δικούς μας να πολεμούν και να αντιστέκονται. Δεν πιστεύουμε στο κράτος που εγκαταλείπει τη μάχη, αλλά μόνο στους ανθρώπους που γνωρίζουν την αξία του αγώνα για να αυτοπροσδιορισθούν. Δεν ασχολούμαστε με τις μόδες, διότι είμαστε της παλιάς σχολής, έχουμε μέσα μας την αντίσταση και τη θυσία. Δεν μας φοβίζουν οι εφιάλτες, διότι δεν έχουμε όνειρα αλλά οράματα. Τα παιδιά μας είναι οι επόμενοι άνθρωποι. Δίχως παραδείγματα αντίστασης δεν θα μπορέσουν να εκφραστούν. Ακόμα και η τεστοστερόνη δεν αλλάζει τις κότες. Ας σταματήσουμε ν' ακούμε το τίποτα που πιστεύει ότι κάνει τα πάντα. Ο λαός μας έχει αξίες και δεν είναι οι κοινωνικές παρενθέσεις που θα τις αλλάξουν. Κι ο Αχιλλέας βρέθηκε σε γυναικωνίτη αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ήξερε να αναγνωρίσει ένα σπαθί και να το χρησιμοποιήσει. Το θάρρος το έχεις, αλλά η αντίσταση μαθαίνεται, χρειάζεται τεχνικές. Ο λαός μας εφηύρε τη λέξη στρατηγική. Ήταν θέμα ανάγκης για την επιβίωση μας κι είμαστε ακόμα εδώ. Ας δείξουμε στα παιδιά μας τι αξίζουμε για να μας κάνουν περήφανους όταν πεθάνουμε.

GREEN JOBS:ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ;


Εν μέσω της σαρωτικής ανόδου των ποσοστών ανεργίας -λόγω της ύφεσης- στην Ευρώπη και τη χώρα μας, έχει προταθεί πολλές φορές η αναζήτηση κοιτασμάτων απασχόλησης στον «πράσινο τομέα» δηλ. σε όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το σεβασμό του περιβάλλοντος.
Οι επιδράσεις της βιώσιμης ανάπτυξης στην απασχόληση μπορεί να είναι αξιοσημείωτες: σύμφωνα με μια έκθεση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας ο αριθμός των πράσινων θέσεων εργασίας θα αυξάνεται στο μέλλον, καθώς θα επιτείνεται η μετάβαση προς μια οικονομία χαμηλής κατανάλωσης άνθρακα και μεγαλύτερης αειφορίας.
Το «πρασίνισμα της οικονομίας» θα επηρεάσει  την απασχόληση με τη δημιουργία θέσεων εργασίας στους νέους παραγωγικούς τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και τη μετεξέλιξη ορισμένων επαγγελμάτων καθώς θα αποκτούν ολοένα πιο οικολογικό χαρακτήρα οι δεξιότητες, οι μέθοδοι, και τα επαγγελματικά περιγράμματα.
Τα κοιτάσματα της πράσινης απασχόλησης μπορεί να περιλαμβάνούν θέσεις εργασίας που βοηθούν στην προστασία των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλοτητας, τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας, υλικών και νερού, την απεξάρτηση  της οικονομίας από τον άνθρακα, την ελαχιστοποίηση της παραγωγής απορριμμάτων και τη μείωση της ρύπανσης.
Οι πράσινες θέσεις εργασίας συνιστούν ευκαιρίες για διευθυντικά στελέχη επιστήμονες, και τεχνικούς, ενώ μεγάλο όφελος θα έχουν και οι νέοι, οι γυναίκες, οι γεωργοί, ο πληθυσμός της υπαίθρου, οι κάτοικοι των υποβαθμισμένων αστικών περιοχών Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθούν νέα επαγγέλματα όπως λ.χ. οι ενεργειακοί επιθεωρητές κτιρίων, οι μηχανικοί περιβάλλοντος, οι βιοκαλλιεργητές καθώς και οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση, την επεξεργασίας αποβλήτων, τις ανανεώσιμες πήγες ενέργειας, τις  αντιρρυπαντικές τεχνολογίες, τον έλεγχο και προστασία των υδάτων κ.α.  
Ωστόσο, η εμπειρία δείχνει ότι τα πράσινα επαγγέλματα δε συνιστούν αυτομάτως αξιοπρεπή εργασία. Πολλά από αυτά τα επαγγέλματα είναι «βρώμικα», επικίνδυνα και δύσκολα. Η απασχόληση στις παραγωγικές μονάδες της ανακύκλωσης/διαχείρισης απορριμμάτων, την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα ή την κατασκευαστική βιομηχανία είναι συνήθως προσωρινή και χαμηλά αμειβόμενη. Τα πράσινα επαγγέλματα θα αποτελέσουν μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στην απασχόληση, μόνο αν διαπνέονται από τη φιλοσοφία της αξιοπρεπούς εργασίας.  
Συγκεφαλαιώνοντας, οι πράσινες θέσεις εργασίας συνιστούν το «σήμα κατατεθέν» μια αειφόρου οικονομίας και δικαιότερης κοινωνίας που θα σέβεται το περιβάλλον.

Δρ. Θεόδωρος Α. Κουτρούκης,
Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου,
Μεσολαβητής Διαιτητής ΟΜΕΔ
Ακακίας 24,  GR-570 1 3 Ωραιόκαστρο
τηλ. 2310 574066, 6932 276177
 e-mailthkoutr@uom.gr 

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ "ΓΙΓΑΝΤΕΣ"


Ο Κλεισθένης γράφει. 

Παρακολουθώντας τα όσα ευτράπελα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα σου ‘ρχεται να βάλεις τα κλάματα ή αν είσαι οικονομικά εύρωστος να βάλεις τα γέλια.
Εδώ το παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα σείεται και οι πολιτικοί μας νάνοι διαγκωνίζονται για τις καρέκλες.
Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και στην «πολιτισμένη» Ευρώπη, την Ευρώπη του «προγραμματισμού, της «μεθοδικότητας» και άλλων κατσαρών τριχών που διατυμπάνιζαν οι ευρωλάγνοι, οι ευρωλιγούρηδες τις τελευταίες δεκαετίες.

Πριν το 1990 υπήρχαν τρεις κλειστές  και περιχαρακωμένες οικονομικά περιοχές του πλανήτη.
Το σοβιετικό μπλοκ, η Κίνα και η Ινδία.
Η σοβιετία και η Κίνα λόγω πολιτικού συστήματος και η Ινδία λόγω φτώχειας.
Στην σοβιετική ένωση και την Κίνα οι περισσότερες εμπορικές ανταλλαγές και  διακίνηση κεφαλαίων γίνονταν εντός των τεράστιων σε πληθυσμό και έκταση περιοχών τους.
Μετά την πτώση του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού στην Ευρασία, την  καπιταλιστικοποίηση της Κίνας και την ταχύτατα αναπτυσσόμενη Ινδία, άρχισαν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της αναπτυγμένης δύσης.
Σχεδόν ταυτόχρονα έγιναν οι συμφωνίες για την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και το παγκόσμιο εμπόριο.
Αυτές οι συμφωνίες προδιέγραψαν την κρίση, αποτέλεσαν την ταφόπλακα της καπιταλιστικής οικονομίας τουλάχιστον όπως την ξέραμε.
Παράλληλα το χάσμα ανάμεσα στα εργασιακά κεκτημένα των αναπτυγμένων κρατών της δύσης, από την μία πλευρά και τις συνθήκες εργασίας και αμοιβών στα κράτη του πρώην σοβιετικού μπλοκ, την Κίνα και την Ινδία απ’ την άλλη, είχε δυσμενείς επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.
Ένα απλό παράδειγμα που δεν διαψεύστηκε ποτέ, τα ενδύματα πολύ γνωστών πολυεθνικών εταιριών κατασκευάζονταν (δεν ξέρω τώρα τι γίνεται) εν πλω με Κινέζους εργαζόμενους (γυναίκες ως επί το πλείστον) σε διεθνή ύδατα χωρίς να ισχύει κανένα εργατικό δικαίωμα, καμία εργατική νομοθεσία.
Στην Ευρώπη όπου και γεωγραφικά ανήκουμε, οι περισσότερο ισχυρές οικονομίες του βορά άρχισαν να μεταφέρουν κεφάλαια και παραγωγική διαδικασία στα κράτη που ανήκαν στο πρώην σοβιετικό μπλοκ και όχι μόνο. Αυτό στέρησε από τα αδύναμα  ευρωπαϊκά κράτη μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας αφού μειώθηκε η παραγωγική βάση και η ανταγωνιστικότητα. Αυτό σήμαινε αύξησης της ανεργίας. Για να κρατηθεί όμως το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των παραγωγικών βάσεων που απέμεναν ήρθε ο δανεισμός.
Στην Ελλάδα βέβαια έχουμε και τα γνωστά τρωκτικά που καρπώθηκαν, φυσικά με δόλιους τρόπους τα δάνεια και έτσι δεν πήγαν ποτέ στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα. Είχαμε επίσης το φαινόμενο οι δανειστές από την μια να μας δανείζουν και από την άλλη να εισπράττουν ταυτόχρονα όχι μόνο τα δανεικά αλλά πολύ περισσότερα «λαδώνοντας» τα πολιτικά μας μπουμπούκια (κόμματα και πολιτικάντηδες). Όλες οι συμβάσεις των τελευταίων δεκαετιών έχουν συναφθεί με τέτοιο τρόπο.
Αυτά είναι σε πολλούς υπεύθυνους γνωστά.
Το πρόβλημα δεν θα το λύσει ούτε η πολιτική νάνος Μέρκελ ούτε ο συμπαθής αλλά κοντός Σαρκοζύ πολύ δε περισσότερο οι πολύ κάτω του μετρίου πολιτικοί μας. Το πρόβλημα θα λυθεί απ’ αυτούς που έχουν όντως την δυνατότητα.
Σήμερα υπάρχουν τεράστια κεφάλαια συγκεντρωμένα.
Οι ηγέτες πχ των G20 σε συνεργασία με το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο πρέπει να συμφωνήσουν σε μία παγκόσμια σεισάχθεια με διαγραφή των χρεών των ασθενέστερων κρατών και την χρηματοδότηση της παγκόσμιας οικονομίας με όσο το δυνατό μικρότερα επιτόκια σε μία προσπάθεια, πχ δεκαετίας, για να επανακινηθεί η παραγωγική διαδικασία κυρίως  στα κράτη όπου σήμερα είναι από μικρή έως ανύπαρκτη. Οφείλουν να επιβάλλουν στα κράτη που λειτουργούν με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα να προσαρμόσουν τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας σε ανθρώπινα επίπεδα.
Επειδή αυτό σίγουρα θα το αρνηθούν οι  κατέχοντες τα κεφάλαια ο πόλεμος ανάμεσα στους πολιτικούς και τους κεφαλαιούχους θα είναι σκληρός και αμείλικτος. Μακάρι να βρεθούν εκείνοι οι άξιοι πολιτικοί που θα κερδίσουν αυτό τον πόλεμο διαφορετικά αλίμονό μας.
Για την δική μας γειτονιά πρέπει οι χώρες του βορά να μεταφέρουν τα πλεονάσματά τους στις χώρες του νότου. Σημειωτέο είναι ότι τα πλεονάσματα του βορά είναι περίπου τα ελλείμματα του νότου. Η μεταφορά πρέπει να γίνει είτε με μορφή χαμηλότοκων δανείων είτε με παραγωγικές επενδύσεις. Τα περί μειώσεων εθνικής κυριαρχίας είναι γελοία. Μία ισόρροπη ανάπτυξη με παράλληλη σύγκλιση των οικονομιών έχει πιθανότητες να εγγυηθεί μία ενωμένη Ευρώπη, διαφορετικά βαίνουμε ολοταχώς προς την διάλυσή της.  


 http://ideopigi.blogspot.com/2011/11/blog-post_3599.html#ixzz1cs5dT2gc

ΑΝΑΤΡΕΨΑΤΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Γ.Α.Π ,γόνος μιας ιστορικά πολιτικής οικογένειας, που κυβέρνησε το τόπο με οικογενειακή παράδοση, από Παππού σε Πατέρα έως την ανάληψη της εξουσίας από τον ίδιο, εκπροσωπώντας αυτό που αρέσκονταν να αποκαλούν δημοκρατική παράταξη.
Κάπου εδώ ξεκινάει και αποδεικνύεται, το πόσο όλοι τους, λογάριαζαν αντιπάλους αλλά και όσους δεν τους υποστήριζαν με τη ψήφο τους. Κηρύσσοντας πότε ανένδοτο εναντίον τους, πότε κάνοντας το λαϊκισμό το μείζων στη πολιτική ζωή του τόπου και σχεδόν πάντα εκβιάζοντας διλληματικά το λαό, αλλά και τους εσωτερικούς αντιπάλους.
Η ιστορία τους κατατάσσει πάντα να βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία από ποιους; Από ποιον ; «άγνωστο»… όμως πάντα το καλοδουλεμένο σχέδιο υπηρετούνταν και οι ημέτεροι εξυπηρετούνταν.
Αφού λοιδορήθηκαν ήθη έθιμα και αξίες αυτού του τόπου που χαρακτήριζαν έναν ολόκληρο λαό, αφού απαξιώθηκαν πρότυπα και σύμβολα, οδηγώντας σε ηθική και κοινωνική κατάπτωση, έλαβε σειρά το επόμενο και ίσως τελευταίο (;) σχέδιο, αυτό  της οικονομικής εξαθλίωσης και της παράδοσης της χώρας στα διεθνή κέντρα εξουσίας και  παγκόσμια αφεντικά.
Κάποιοι, (αρκετοί)  πάντα κρούαμε το κώδωνα του κινδύνου απέναντι στη λαίλαπα που ερχόταν, δυστυχώς ο εκμαυλισμός αλλά και η προπαγάνδα ήταν τέτοια που πολεμηθήκαμε λυσσαλέα. Προσωπικά σε άρθρο μου στο φοιτητικό περιοδικό «απόψεις»  που εκδίδονταν στο ΤΕΙ Πάτρας το 1997 είχα αναφερθεί με τίτλο «Κρίση θεσμών και αξιών» σχετικά… ήδη  είχε αρχίσει η διακυβέρνηση Σημίτη και άλλη μια οκταετία ΠΑΣΟΚ με πολιτική πρόταση των εκσυγχρονισμό.
Τα αποτελέσματα γνωστά, όπως γνωστά και τα αποτελέσματα της πρώτης οκταετίας , όπου κυρίαρχο σύνθημα ήταν η «αλλαγή». Και στις δυο περιπτώσεις ο ελληνικός λαός προδόθηκε από τη ρητορεία που ανέπτυσσαν οι ηγέτες του από τη μια και από αυτά που υπέγραφαν και μεθόδευαν από την άλλη, ώστε να περάσουμε και να φτάσουμε στο αλήστου μνήμης του σημερινού Παπανδρέου «Λεφτά υπάρχουν» με επακόλουθο δυο χρόνια μετά να βιώνουμε ως λαός τον ποιο βάρβαρο εκβιασμό και μια μεθόδευση ξεπουλήματος της χώρας.
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος πλέον ακόμα και από την  ίδια την κυβέρνηση, τάσσεται ενάντια σε βασικές πολιτικές που δρομολογούνται, αλλά και με την ευρωπαϊκή και διεθνή κατακραυγή για την ανευθυνότητα που διακρίνει την πολιτική ηγεσία. Οι χαρακτηρισμοί από βουλευτές, δημοσιογράφους, τον απλό κόσμο, είναι τέτοιες που είναι απορροίας άξιο πως κάποιος επιμένει να στέκεται γαζωμένος σε μια καρέκλα, πως αντέχει να τον αποκαλούν προδότη, δοσίλογο  και πολλά αλλά. Οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες για το μέλλον του τόπου και ο πολιτικός κόσμος οφείλει να σταθεί υπεύθυνα έναντι του έθνους και της ιστορίας.
Να διαφυλάξουμε τον τόπο και τους πολίτες αυτής της χώρας από την αφάνεια, από το ξεπούλημα, από την εξαθλίωση, από το διαμελισμό της. Αυτό που προκρίνεται τούτη τη στιγμή είναι η εθνική συνεννόηση, η ενότητα, ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές αφού έχουν σημαντικά θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας αποφασιστεί πως και με ποιους θα περάσουμε στη νέα εποχή, διότι πολύ φοβάμαι ότι διαφορετικά θα βιώσουμε καταστάσεις πολιτικού και κοινωνικού εκτροχιασμού, που κανείς σίγουρα δεν επιθυμεί. Τουλάχιστον να διασωθεί η ψυχή μας.
Υ.Γ. Ο τίτλος αποτελεί παράφραση του Τίτλου Ανατρέψατε Μητσοτάκη βιβλίου του δημοσιογράφου- συγγραφέα Μασσαβέτα Γ.


Φωτάκης Βασίλειος

ΔΩΣΤΕ ΡΕΠΟ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ


Ο άνθρωπος έχει μείνει μισός από την υπερπροσπάθεια των τελευταίων ημερών. Δεν λέω υπερβολές! Δείτε τον. Όποια στιγμή και να βάλεις MEGA θα τον δεις σε κάποιο παράθυρο. Ατελείωτοι τηλεμαραθώνιοι προπαγάνδας και διαστρέβλωσης…
Τρέμουν όλοι τους μην και δεν μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Μην και δεν βρει ο προδότης συνενόχους στο ξεπούλημα της χώρας, στην μεγαλύτερη προαποφασισμένη καταστροφή του ελληνικού έθνους.
Τρομοκρατούν τον κόσμο, καταστροφολογούν, παίζουν με την λογική μας, ζητάνε συνενόχους, όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα!
Δείτε με πόσο πάθος υπερασπίζονται την συνενοχή των κομμάτων. Πόσα διλήμματα βάζουν στον λαό. Μετά τις χθεσινές δηλώσεις ΓΑΠ δόθηκε το νέο δίλημμα. Ή δανειακή σύμβαση ή ευρώ. Πήραν το μήνυμα και άρχισαν τα παπαγαλάκια της εξουσίας. Βγάλαν δημοσκοπήσεις που ο λαός δεν θέλει (!) εκλογές, λένε ότι θα μας πετάξουν απ’ το ευρώ αν δεν εκχωρήσουμε εθνική κυριαρχία. Βγάζουν τον κάθε τυχάρπαστο με αναλύσεις του κώλου να μας κάνει πλύση εγκεφάλου.
Βρώμικος ο ρόλος Καρατζαφέρη που κάθε λίγο και λιγάκι εμπλέκει στην συζήτηση ονόματα όπως Μαρκεζίνης, Μολυβιάτης, Σημίτης πριν λίγες μέρες, Καραμανλής σήμερα. Μόνο τον πολιτικό του πατέρα τον Μητσοτάκη δεν πρότεινε, τουλάχιστον ακόμα! Ποιον βοηθάνε αυτές οι σαχλές παρεμβάσεις που τρέχουν όλοι να τις παρουσιάσουν ως σοβαρές προτάσεις;
Προσέξτε τους όρους που χρησιμοποιούν. Κυβέρνηση εθνικής ανάγκης ή εθνικής σωτηρίας, μας λένε. Δηλαδή η εθνική μας σωτηρία είναι να σκύψουμε να δώσουμε τα πάντα, γη και ύδωρ στους Γερμανούς και τις αγορές.
Η μόνη εθνική σωτηρία και ανάγκη είναι να φύγουν απ’ την εξουσία και να βγουν νέες πολιτικές πατριτικές δυνάμεις από τα σπλάχνα του λαού κι όχι από τα βρώμικα τζάκια τους.
Αλλά πώς θα φύγουν οι αρχολίπαροι του ΠΑΣΟΚ, που είναι και ο αρχηγός των σπουδαρχίδηδων; Έχουν ένα μεγάλο δίλημμα, ή συνεχίζουν με τον ΓΑΠ να στέλνει όλη την χώρα στον γκρεμό και να τον στηρίζουν ενώ τον βρίζουν ή τελειώνουν εδώ και πρέπει να φύγουν απ’ την χώρα αν προλάβουν… Γιατί χωρίς την βουλευτική ασυλία αυτή η χώρα δεν μπορεί να τους ανεχτεί.
Αυτές τις ώρες, όποιος συμπλεύσει μαζί τους θα χαραχτεί στην μνήμη του έθνους και θα γραφτεί στην ιστορία ως ένας ακόμη προδότης.
Αν ο Α. Σαμαράς δεν καμφθεί, ο ΓΑΠ θα βγει και πάλι σαν να μην τρέχει τίποτα, θα πει πως έκανε ότι μπορούσε, και συνεχίζει μόνος την “σωτηρία” της πατρίδας ή θα χαρίσει την πρωθυπουργία στον Βενιζέλο… Αν συναινέσει θα ‘ναι κι αυτός συνυπεύθυνος στο ξεπούλημα του λαού.
Δυστυχώς όμως, όπως βλέπω, ο ΓΑΠ έχει αποφασίσει να μας οδηγήσει σε αιματοχυσία. Και δεν μπορεί να φύγει απ’ το μυαλό μου η έκτακτη αλλαγή όλης της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας…

PATRAS GREEK REVOLUTION


Προς
Δήμαρχο, Αντιδημάρχους & Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πατρέων.

Οι συμπολίτες μας το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται υπερβολικά. Δέχονται συχνά οικονομικές επιθέσεις μέσω φόρων, χαρατσιών, εκτάκτων εισφορών, μειώσεων μισθών, συντάξεων κλπ. Τώρα καλούνται να πληρώσουν ένα τέλος ακινήτων το οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε να το εισπράξει εκβιαστικά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Σας υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος που πρότεινε αυτό το τέλος, πριν λίγο καιρό το χαρακτήριζε ως απαράδεκτο(1).

Μόλις στις 4 Αυγούστου του 2011, από επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ που δόθηκαν στον τύπο(2) ένα στα 10 σπίτια ήταν με κομμένο ρεύμα. Σήμερα το ποσοστό αυτό σίγουρα έχει μεγαλώσει αν λάβουμε υπόψιν μας ότι έχει μεγαλώσει κ η ύφεση. Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να καταλάβουμε τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες μέρες που οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το χαράτσι έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στους πολίτες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας προκάλεσε η πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Ιωνίας(3) που θέλοντας να δείξει εμπράκτως ότι είναι στο πλευρό αυτών που πλήττονται από το χαράτσι τους καλεί να μην το πληρώσουν. Τους υποδεικνύει μάλιστα τον τρόπο με τον οποίο θα το κάνουν, ενώ παράλληλα δεσμεύεται να καταθέσει εξώδικο στη ΔΕΗ με τους μερικώς εξοφλημένους λογαριασμούς των δημοτών του για να αποτρέψει τυχόν διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά. "Εάν η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα σε δημότες μου θα τους το επανασυνδέσω" λέει χαρακτηριστικά o Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης.

Καλούμε λοιπόν το Δήμο Πατρέων να σταθεί κ αυτός στο πλευρό των πολιτών κ να πράξει το ίδιο.
Επίσης καλούμε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να δείξουν εμπράκτως την συμπαράστασή τους στους πολίτες μη πληρώνοντας το χαράτσι .

Η απόφαση για αυτό το κάλεσμα προς τον Δήμο από την ομάδα του Patras Greek Revolution πάρθηκε έπειτα από ώριμη σκέψη αλλά κ πολλές συζητήσεις με τους συμπολίτες μας. Συζητήσεις από τις οποίες διαπιστώσαμε τις δυσκολίες κ την απελπισία που καλούνται να αντιμετωπίσουν από την επιβολή ενός ακόμη ληστρικού φόρου.

πηγές για τα στοιχεία τα οποία παραθέτουμε:
(1)http://evenizelos.gr/el/press-interviews/2164-pressconf
(2)http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=299066
(3)http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=104068
Εκ των διαχειριστών αλλά κ πολλών ακόμα μελών
της ομάδας 
Patras Greek Revolution
http://www.facebook.com/#!/groups/156460727753471/
Email : PatrasGreekRevolution@groups.facebook.com

ΑΝ Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ ΤΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ...


  Σε καιρούς που η ίδια μας η ζωή μοιάζει να τινάζεται  στον αέρα και η κοινωνική κατάθλιψη γενικεύεται..
  Στην  Ευρώπη των 17 εκατομμυρίων  ανέργων   και στην Ελλάδα όπου, σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέχρι το εξάμηνο του 2012 μία στις τέσσερις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή 225.000, πάνε για λουκέτο με κίνδυνο επιπλέον απώλειας 320.000 θέσεων εργασίας… 
 Σε μια χώρα παραπαίουσα όπου η κυβέρνηση  τιμωρεί την επιχειρηματικότητα…

Εμείς αισιοδοξούμε και  πιστεύουμε ότι η  επιχειρηματικότητα μπορεί να επιβιώσει στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον.


    Με την πολύτιμη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας , ψάχνουμε τους τρόπους να σταθούμε όρθιες και όρθιοι και να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία  με αρωγό την Ευρώπη.


    Σας περιμένουμε τη  Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, 7.30μ.μ στην εκδήλωση-συζήτηση   με θέμα "Γυναίκες επιχειρηματίες στην Ελλάδα: Η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία;"  με  ομιλητές τον Γιώργο Σουφλιά- Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων Ν.Δ, πρώην πρόεδρο ΕΟΜΜΕΧ τον  Λευτέρη Σταυρόπουλο- Σύμβουλο Περιφερειακή Ανάπτυξης και Μικρομεσαίων  Επιχειρήσεων και την  Γιούλα Παπαθανασίου- Πρόεδρο Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας- Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Πρόεδρος ΔΑΚ-ΜΜΕ Αθήνας και μέλος  ΔΣ  κεντρικής ΔΑΚ-ΜΜΕ. 
  
 Συντονισμός: Νατάσα Ράγιου , Αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ -    π. βουλευτής Αχαΐας


Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ ΜΙΑΣ ΑΝΕΥΘΥΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση δείχνουν πλέον έκδηλα το απελπιστικό αδιέξοδο που τους έχει οδηγήσει η πολιτική τους. Προβαίνουν διαρκώς σε σπασμωδικές κινήσεις, όπως αυτή του Δημοψηφίσματος το οποίο τελικά γύρισε μπούμερανγκ, θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας, ναρκοθετούν την οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης και δημιουργούν κλυδωνισμούς στην εθνική ενότητα και την διεθνή αξιοπιστία της χώρα  μας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του και για την αναξιόπιστη Κυβέρνηση του…για να παραιτηθεί, πράγμα που μέχρι τώρα δεν έχει κάνει, προκειμένου να αλλάξει την Κυβέρνησή του στη συνέχεια με άλλη. Μια ψήφο εμπιστοσύνης πραγματικό θέατρο παραλόγου. Ο πρωθυπουργός πλέον δείχνει το έσχατο σημείο πανικού και απελπισίας στο οποίο έχει περιέλθει η πολιτική της Κυβέρνησης του. Η Κυβέρνηση συνεχίζει μανιωδώς να ψάχνει συνενόχους στην πολιτική της, η ΝΔ όμως αρνείται να γίνει συνένοχος σε μια τέτοια καταστροφική και επικίνδυνη πολιτική. Μέσα σε αυτή την πολιτική αστάθεια, τις κινήσεις απερισκεψίας και παραλογισμού από την Κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς προτείνουν με συνέπεια και ευθύνη για τον ελληνικό λαό την παραίτηση του Πρωθυπουργού, την δημιουργία προσωρινής Μεταβατικής Κυβέρνησης λίγων εβδομάδων με αποκλειστικό έργο της οποίας θα είναι να υπογράψει την αναπόφευκτη δανειακή σύμβαση της 26ηςΟκτωβρίου με σκοπό την εκταμίευση της 6ης δόσης του προηγούμενου δανείου και να οδηγήσει την χώρα σε Εθνικές Εκλογές.
Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας είναι ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί η πολιτική αστάθεια σε συνδυασμό με την Κυβερνητική παραλυσία και να επέλθει η ομαλότητα. Χρειαζόμαστε την αλλαγή και την ελπίδα στη χώρα! Η μόνη επιλογή είναι να μιλήσει η λαϊκή βούληση και να επιλέξει για το μέλλον της χώρας!
                                                           
     Με εκτίμηση

Γιώργος Δρακούλης
             ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ν.Ε ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Α.Ε Ο ΔΗΜΟΣ ΔΥΜΑΙΩΝ


Περπατώντας στο εμπορικό κέντρο της Αχαγιάς βρέθηκα στην Παλιά ΔΕΗ.Για τους μη Αχαγιώτες ενημερώνω ότι πρόκειται για την συμβολή των οδών Αθηνάς και Πατρών Πύργου.
Έγινα μάρτυρας της ασφαλτόστρωσης στο οικόπεδο του πάλαι ποτέ Θεοδώρειου ιδρύματος το οποίο μετά την κατεδάφιση του οικήματος που υπήρχε εκεί έχει μεταβληθεί σε πάρκινγκ.
Βλέποντας το έργο σκέφτηκα ότι επιτέλους γίνεται και κάτι χρήσιμο στην πόλη μου.
Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει βάσει ποιών διαδικασιών ασφαλτοστρώθηκε ο χώρος,
Θεωρώ  δε καθαρά συμπτωματικό ότι εκεί εδρεύει η επιχείρηση του Αντιδημάρχου υπεύθυνου για τα έργα κ. Κανελλόπουλου , και χαρακτηρίζω ανεπιφύλακτα ως κακοήθεις αυτούς που στα καφενεία της Αχαγιάς  αναφέρονται σε παροιμίες περί Γιάννηδων που αλληλοκερνιούνται  καθώς και ιερέων που ευλογούν τα γένια τους.
Πιστεύω όμως ότι θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε πια διαδικασία ακολουθήθηκε και μέσω ποιών πιστώσεων ασφαλτοστρώθηκε ο συγκεκριμένος χώρος ο οποίος σημειωτέον βρίσκεται υπό ιδιαίτερο νομικό καθεστώς.
Υποθέτω χωρίς να είμαι βέβαιος ότι πρόκειται περί απευθείας ανάθεσης, όπως ακριβώς συνέβη και τον Ιούλιο με την υπ. άριθμ .426/2011 της 11-7-2011, απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Αχαίας Παναγιωτόπουλου Ανδρέα για το έργο ψεκασμός για τα κουνούπια το οποίο υπενθυμίζω είχε ανατεθεί σε συγγενικό πρόσωπο του Αντιδημάρχου έργων κ. Κανελλόπουλου.
Επίσης θέλω να αναφέρω ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι μειώνεται η ανεργία στην περιοχή μας  και αυτό κατόπιν των ενεργειών του δημάρχου Δυμαίων.
Συγκεκριμένα, μαθαίνουμε ότι μετά τον γαμπρό του κ. Δημάρχου ο οποίος εργάζεται στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι του τέως Δήμου Μόβρης, τελευταία προσελήφθη και η αδελφή του κ. Παναγιωτόπουλου στον Δήμο Δυτικής Αχαίας.
Η επιλογή των ατόμων που προσελήφθησαν με την συγκεκριμένη διαδικασία και μάλιστα με διάρκεια 4 ετών ήταν καθαρά προνόμιο του δημάρχου.
Αν θυμάμαι καλά κάτι περί καταδίκης του Νεποτισμού, και περί αξιοκρατίας ανέφερε στο προγραμμά του ως υποψήφιος δήμαρχος ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Θα επαναληφθώ και ελπίζω να μην γίνομαι γραφικός λέγοντας ότι υπάρχει πάντα το διαχρονικό ερώτημα: Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;
Θεωρούμαι αιθεροβάμων λέγοντας ότι πλέον ασκούνται προσωπικές πολιτικές από τους αιρετούς του Δήμου μας;
Αυτό που με ενοχλεί  ιδιαίτερα είναι  το να υποτιμάται η νοημοσύνη μου κατά αρχάς σαν πολίτη, κατά δεύτερον σαν δημότη, και κατά τρίτον  σαν συνδικαλιστή ο οποίος προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να αποτρέψει την απόλυση 23 ατόμων πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ στην συντριπτική τους πλειοψηφία, τα οποία στοχοποιήθηκαν και  καταδιώχτηκαν απηνώς από τον Δήμαρχο  και από τους συμβούλους του, τους εκλεγέντες στην περιοχή του τέως Δήμου Δύμης.
Συγχαρητήρια, η αξιοκρατία (όπως την εννοούν οι ανωτέρω) θριάμβεψε πάνω στις απολύσεις των 23, και έστησε πανηγυρικό χορό πάνω στην πρόσληψη της αδελφής του Δημάρχου.
Εκείνο που με ξενίζει και ας θεωρηθώ αφελής, είναι ότι δεν έχω ακούσει κανένα μα κανέναν από αυτούς που ψήφιζαν απολύσεις στα Δ.Σ.  και κόπτονταν υπέρ της απομάκρυνσης εργαζομένων των 500 ευρώ, να πάρει θέση δημόσια κατά των προσλήψεων συγγενών, ημετέρων ,καθώς και για τις απευθείας αναθέσεις έργων  σε συγγενείς και φίλους.
Τελειώνοντας την παρέμβαση μου   ως δημότης και ως πραγματικού ενεργού πολίτη και  όχι  ως ψευδεπίγραφου , απευθύνομαι σε όλη την αντιπολίτευση   μείζονα και ελάσσονα:
Υπάρχετε ; Η ο σκοπός  της παρουσίας σας εξαντλείται  στις  πολύωρες (και ανούσιες ενίοτε)  συζητήσεις στα δημοτικά συμβούλια και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει  η δημοτική αρχή;
Υ.Γ Μέσω της Διαύγειας  μάθαμε ότι η εκδήλωση στο τείχος των Δυμαίων  κόστισε 16.000 ευρώ. Λίγο ακριβά δεν πληρώνουμε τις δημόσιες σχέσεις  του Δημάρχου και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης, και με τους εργαζόμενους στον δήμο απλήρωτους;
Θα επανέλθω.
Φίλιππος Ε. Σερεπίσος

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ


Ερωτώμενος από δημοσιογράφο Κυριακάτικης πρωινής πολιτικής εκπομπής ο Βουλευτής Αχαίας και τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, απάντησε ως εξής:
“Το σύστημα του Γιώργου Παπανδρέου προσπαθεί να ολοκληρώσει το καταστροφικό του σχέδιο για την χώρα και την Ευρώπη με τον πλέον ανέντιμο τρόπο. Επικαλούμενο το Εθνικό και πατριωτικό συμφέρον προσπαθεί να συνυπογράψουν τα αποτελέσματα των πολιτικών του, δηλαδή των  επιλογών που οδηγούν την χώρα σε μακρά ύφεση και Δημοσιονομικά ελλείμματα, στα κόμματα της Αντιπολίτευσης και κυρίως στην  Αξιωματική αντιπολίτευση.

Το σύστημα Παπανδρέου καταρρέει, και προσπαθεί στην κατάρρευση αυτή να συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.
Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει και είμαι σίγουρος ότι θα πράξει αυτό που είναι χρήσιμο για το Έθνος και την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.”