ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Δ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ


Σε σύσκεψη της Παγκρήτιας Ένωσης Αιγίου, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών της περιοχής και αντικείμενο την ανακοπή των διακοπών ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά λόγω μη πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένου του Ειδικού Τέλους Aκινήτων,  συμμετείχε η Δημοτική Παράταξη "Αιγιάλεια- Νέα Εποχή" δια του Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, στηρίζοντας στην πράξη το αίτημα για προστασία των καταναλωτών από το χαράτσι που επέβαλε η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, υποστήριξε πως "η τοπική κοινωνία δεν αντέχει το εκβιαστικό αυτό μέτρο", καλώντας σύσσωμη την Τοπική Αυτοδιοίκηση ν' αντιδράσει στη επαπειλούμενη διακοπή ρεύματος σε όσους δεν δύνανται ή δεν επιθυμούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.
Από του βήματος της πολυπληθούς συγκέντρωσης, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος κάλεσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου - τόσο της συμπολίτευσης όσο και της ευρύτερης  αντιπολίτευσης - να συζητήσουν το θέμα σε έκτακτη συνεδρίαση του σώματος, προκειμένου να λάβουν απόφαση "ασπίδα" προς τους παρόχους της ΔΕΗ, όπως ήδη έχει γίνει και σε άλλους δήμους της χώρας.
Υπενθύμισε δε, πως μέχρι σήμερα και από τις αρχές του 2011, σε πολλές περιπτώσεις έχει ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδώσει ψηφίσματα μέσω των οποίων θα  καταδικάζεται η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, λαμβάνοντας την άρνηση συμβούλων των Παρατάξεων "Θεοδωρακόπουλου" και "Καλογερόπουλου" που διακατέχονται από "φιλοκυβερνητικό σύνδρομο".
Για το παραπάνω θέμα , ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Αντιπολίτευσης , έκανε την εξής δήλωση:
"Ο κόσμος βογκά και αναζητά στηρίγματα θεσμικά. Ο Δήμος δεν υπάρχει μόνο για τα σκουπίδια και τους δρόμους, αλλά και για να προστατεύει τους πολίτες του. Οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα, με όλα τα μέσα, προσδοκώντας σε λύτρωση από τα άδικα μνημονιακά μέτρα που σκοπό έχουν να εξαθλιώσουν τον κόσμο για να σωθεί τάχα η χώρα, που την ίδια ώρα βουλιάζει στην ύφεση".   

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΑΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 38Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις βρίσκονται οι πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων ενόψει της 38ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Από σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να κλείσουν οι κεντρικές σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως η Νομική, ενώ θα παραμείνουν...
κλειστές και οι υπόλοιπες σχολές του κέντρου της Αθήνας, οι οποίες θα περιφρουρούνται από την πανεπιστημιακή κοινότητα το επόμενο τριήμερο.

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο πραγματοποιεί το βράδυ της Δευτέρας την κεντρική του εκδήλωση για το Πολυτεχνείο, όπου αύριο, Τρίτη, θα κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Παντείου.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν, όπως κάθε χρόνο, στο κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων από το πρωί της Τρίτης και θα κορυφωθούν το απόγευμα της Πέμπτης με την καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Ήδη, έχουν εκδοθεί και οι σχετικές εγκύκλιοι του υπουργείου Παιδείας για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου στα σχολεία. 

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου έχουν αρχίσει να εκδίδουν εκπαιδευτικές οργανώσεις και φορείς, συνδέοντας την επέτειο με τη σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ επισημαίνεται: «Η θυσία των αγωνιστών του Πολυτεχνείου δεν πρέπει να πάει χαμένη και να μείνει μία στεγνή ανάμνηση επετειακού χαρακτήρα. Πάντα υπάρχει η ανάγκη για Πολυτεχνεία. Ειδικά στις μέρες μας. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου ζητάει δικαίωση ιδίως σήμερα». 

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας καταλήγει: «Το Πολυτεχνείο αποκτά τις δύσκολες αυτές ώρες μία ξεχωριστή διάσταση, δεν είναι μία απλή επέτειος. Είναι μία ιστορία γραμμένη στις καρδιές και τη σκέψη μας, ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για Δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο».

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τιμούν τους ήρωες του Πολυτεχνείου, «που έκαναν πράξη τα μεγάλα ιδανικά, που απέδειξαν πως η βαθιά πίστη στη Δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, μπορεί να ανατρέψει κάθε μορφής τυραννία. Καλύτερη τιμή στον Νοέμβρη είναι σήμερα η πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, η πάλη για υλοποίηση του διαχρονικού συνθήματος "ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"».

Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: «ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ» ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ


«Να δούμε πώς θα γίνει» απάντησε ο μεταβατικός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το ζήτημα των δεσμεύσεων που ζητεί η ΕΕ από τη νέα κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, προκειμένου να αποδεσμευτεί η έκτη δόση. Συγκεκριμένα, οι...
δημοσιογράφου του επισήμαναν ότι στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ανέφερε τη λέξη «δέσμευση» (σ.σ.: έναντι των εταίρων) και όχι «υπογραφή» από τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση για την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και των πολιτικών που τη συνοδεύουν.

ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ


«Ο πρόεδρος της ΝΔ αποδεικνύει ότι δεν γίνεται να είσαι αντιμνημονιακός ούτε στα λόγια, όταν λες ναι στην ΕΕ, τη δανειακή σύμβαση και στην ελληνική πλουτοκρατία. Γι’ αυτό κατέφυγε σε λεκτικές ακροβασίες και επιχειρήματα φαρσοκωμωδίας...
για να κρύψει το ολοφάνερο, ότι συμμετέχει στη συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και Καρατζαφέρη, που έχει στόχο να εφαρμόσει τα μνημόνια και να περάσει τα νέα χειρότερα μέτρα», σχολίασε το ΚΚΕ μετά την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ «ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ» ΖΗΤΑ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Να στηριχθεί η νέα κυβέρνηση «με κάθε τρόπο» ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέρου κατά τη σύσκεψη που είχε με τους υπουργούς της κυβερνητικής πλειοψηφίας της Βουλής που συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα. «Η επιτυχία της...
κυβέρνησης θα είναι και επιτυχία του ΠΑΣΟΚ το οποίο διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για την σωτηρία της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπουργός της κυβέρνησης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μια πλήρης κυβέρνηση και όχι μια κυβέρνηση "προθάλαμος" για ειδικούς σκοπούς, όπως θέλει να την παρουσιάζει ο κ. Σαμαράς».

Αναφέρθηκε, επίσης, από κυβερνητικό στέλεχος ότι «για πρώτη φορά πρωθυπουργός παραχωρεί την θέση του και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχωρεί τις θέσεις του» ενώ άλλος υπουργός ζήτησε «να διατηρηθεί το καλό κλίμα και να μην υπάρχουν τριβές μεταξύ υπουργών».

ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ

ΤΩΡΑ: Σύμφωνα με πληροφορίες τουplanet-greece, έκρηξη βόμβας στο Κολωνάκι, στην οδό Σόλωνος 46, στο γραφείο της...
Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Σε λίγο περισσότερες λεπτομέρειες. Μείνετε συντονισμένοι.

http://planet-greece.blogspot.com/2011/11/blog-post_6483.html

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ


…. επειδή σχηματίστηκε για να διενεργήσει εκλογές και όχι για να κυβερνήσει ! 

Στις 4.11.2011 η βουλή έδωσε εντολή στη κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές. Στις 9.11.2011 η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παραιτήθηκαν για να προκαλέσουν εκλογές.  Στις 11.11.2011 σχηματίσθηκε η παρούσα κυβέρνηση για να τις διοργανώσει .  

Τι προβλέπει το Σύνταγμα : 

" Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την Κυβέρνηση, αν αυτή παραιτηθεί,  …   … Αν ο Πρωθυπουργός της παραιτούμενης Κυβέρνησης είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών, εφαρμόζεται αναλόγως η διάταξη του άρθρου 37 παράγραφος 3 εδάφιο γ' "  =   " … ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας …. επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής  για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή. " 


Τα σχετικά προεδρικά διατάγματα ( παραίτηση κυβέρνησης και πρωθυπουργού, διορισμό καινούργιου πρωθυπουργού, Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών.)

ΦΕΚ A 243/2011 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2011/11/blog-post_8821.html#ixzz1diUO7ziW
fek

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΤΑΖ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


 Σε σκόπελο διακινδυνεύει να «πέσει» ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ανοίγοντας από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του το θέμα του καμποτάζ, το οποίο αποτελεί «αιτία πολέμου» για τους ναυτεργάτες.
Τροποποιήσεις στο θέμα του καμποτάζ προανήγγειλε ο Αδωνις ΓεωργιάδηςΟ κ. Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί σε σύσκεψη για θέματα κρουαζιέρας στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, είπε πως ο συγκεκριμένος τομέας θα είναι σε πρώτη προτεραιότητα το επόμενο τρίμηνο για την κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά το καμποτάζ προανήγγειλε μάλιστα τις αλλαγές λέγοντας χαρακτηριστικά: «O προηγούμενος νόμος αίρει το καμποτάζ, αλλά με μερικό τρόπο. Ο νόμος αυτός είχε μια φιλοδοξία που ωστόσο δεν έχει επιτευχθεί, καθώς είναι προφανές ότι έχουν γίνει μόνο τρεις σχετικές συμβάσεις. Αρα θα εξετάσουμε μία πιο ευέλικτη πολιτική. Είχα ήδη μία πρώτη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη και έχουμε συμφωνήσει στα βήματα, ώστε να είμαστε πολύ γρήγοροι»!
Υπενθυμίζεται πως οι ναυτεργάτες αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο πλήρους άρσης του καμποτάζ, καθώς όπως λένε θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας συναδέλφων τους που απασχολούνται στα κρουαζιερόπλοια.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν έχει ενημερωθεί για τα αιτήματα των ελλήνων ναυτικών ο νέος υφυπουργός είπε πως έχει δώσει ήδη σχετική εντολή σε συνεργάτες του και πρόσθεσε πως πρόκειται να τους καλέσει άμεσα, ακόμα και αύριο, όπως τόνισε. Παρά τις ανακοινώσεις του περί καμποτάζ συμπλήρωσε μάλιστα: «Δεν θέλω να γίνει η παραμικρή παρεξήγηση στο ότι τα αιτήματα των ελλήνων ναυτικών για μας είναι ιερά».

Νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στο ένστολο και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου στην Ακτή Βασιλειάδη και τους ζήτησε προτάσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών. Επίσης στους πολιτικούς υπαλλήλους ανέφερε πως η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτή.

Μιλώντας το πρωί σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι στις προτεραιότητες είναι η συνένωση των υπηρεσιών του υπουργείου ώστε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος από τα ενοίκια και επανέλαβε πως θα προωθήσει στη Βουλή τα δυο νομοσχέδια, για τα οποία υπήρχε ήδη επεξεργασία, δηλαδή για τον θαλάσσιο τουρισμό και την καταπολέμηση της πειρατείας.

Σχετικά με την πειρατεία τόνισε πως αν δε ληφθούν γρήγορα μέτρα «κινδυνεύουν πολλά πλοία που έχουν ελληνική σημαία να αλλάξουν σημαία, διότι λόγω της αδυναμίας της ελληνικής νομοθεσίας να τους παράσχει τη δυνατότητα να φρουρούν τα πλοία τους στις επικίνδυνες θάλασσες, ανεβαίνουν πάρα πολύ τα ασφάλιστρα, άρα το κόστος των ναύλων τους και πλέον δεν τους συμφέρει να έχουν ελληνική σημαία».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να πείσουμε τους έλληνες εφοπλιστές να φέρουν τα καράβια τους την ελληνική σημαία. Από αυτό, θα κερδίσει η Ελλάδα πολλά χρήματα, η ναυτιλία μπορεί να γίνει αιχμή του δόρατος μαζί με τον τουρισμό για την διαφυγή της χώρας από τον οικονομικό υφεσιακό κύκλο και ελπίζω αυτές οι 100 μέρες που θα είμαι εδώ να θέσουν τη βάση για αυτό».

Για τα επόμενα βήματα του επεσήμανε πως έχει στόχο να επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες όλα τα νησιά - από το Καστελόριζο έως την Γαύδο όπως είπε - και να προσπαθήσει να λύσει από ένα πρόβλημα σε κάθε νησί.

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΗΣ ΔΟΣΗΣ


Η έκτη δόση πρέπει να χορηγηθεί το αργότερο έως τις 15 Δεκεμβρίου, τόνισε ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σημειώνοντας ότι η πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης είναι η άμεση εκπλήρωση των προϋποθέσεων που οδηγούν στην εκταμίευση της δόσης αυτής. «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη, διότι διακυβεύεται η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», είπε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της μεταβατικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της τριήμερης διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το μεσημέρι με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.


Η κυβέρνηση συνεργασίας δημιουργεί προϋποθέσεις για την διεθνή αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, πρόσθεσε ο πρόεδρος της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί, η Ελλάδα είναι σε ένα ιδιαίτερο κρίσιμο σταυροδρόμι.

Η Ελλάδα, πρόσθεσε, μπορεί να επιτύχει με την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών εθνών και των διεθνών οργανισμών, με την εφαρμογή της κατάλληλης πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων, καθώς και με τη συστράτευση και τη συνειδητή προσπάθεια του ελληνικού λαού.
Το έλλειμμα στο τέλος του 2011 αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στο 9% του ΑΕΠ, ανέφερε ο Λουκάς Παπαδήμος.
Οι σημαντικές θυσίες του λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες, είπε ο κ. Παπαδήμος, και αυτό θα επιτευχθεί με δύο προϋποθέσεις: Να γνωρίζει ο λαός την αλήθεια για το πού βρισκόμαστε και πού μπορούμε να πάμε, καθώς και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των εταίρων προς εμάς, αλλά και «να ανακτήσουμε εμείς την εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις».

Η δημοσιονομική κρίση, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, έχει κλιμακωθεί και επεκταθεί σε χρηματοπιστωτική, οικονομική και κοινωνική, αλλά και σε κρίση εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και σε κρίση εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων εταίρων στην βούληση και τη δυνατότητα της Ελλάδας να επιτύχει.

Παρά την μεγάλη πρόοδο στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας και της ανταγωνιστικότητας, το δημόσιο χρέος αυξάνεται γιατί, όπως εξήγησε, δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμη πρωτογενή πλεονάσματα.

Παράλληλα, η διαδικασία δημοσιονομικής εξυγίανσης έχει επιφέρει ύφεση «πέραν του προβλεπόμενου», εν μέρει και λόγω της παγκόσμιας κρίσης, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας, τις περαιτέρω δυσκολίες επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων. «Η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται» τόνισε.

Όλα αυτά, έχουν απομακρύνει χρονικά τη δυνατότητα της χώρας να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας και νέο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

«Παρά την πρόοδο, η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, οι επιλογές που θα γίνουν θα έχουν καθοριστική σημασία για την ευημερία του λαού», τόνισε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Οι δύο επιλογές, μέσα ή έξω από την ευρωζώνη, έχουν καθοριστεί με σαφήνεια από τους ευρωπαίους, όπως σημείωσε. Οι αποφάσεις της 26ης-27ης Οκτωβρίου θέτουν το πλαίσιο που πρέπει να κινηθεί.

ΣΕ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


Σε δυο φάσεις θα εξελιχθεί το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα. Το οικονομικό επιτελείο δρομολογεί μέχρι το τέλος του έτους την κατάθεση του νομοσχεδίου με τις αλλαγές που αφορούν στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων ενώ αφήνει για αργότερα τις... 
αλλαγές στο ΦΠΑ, τη φορολογία ακινήτων, τα νέου τύπου αντικειμενικά κριτήρια των ελευθέρων επαγγελματιών και τη συνολική απλοποίηση του συστήματος για το 2012. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και η υστέρηση των εσόδων συζητήθηκαν σήμερα στη σύσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Παντελή Οικονόμου, τον γενικό γραμματέα Γιάννη Καπελέρη, τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη, τον γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δ. Σπινέλλη. Στη σύσκεψη μετείχε και ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Ιωάννης Μουρμούρας.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 100 ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ


Πρόστιμα και στους καταναλωτές ύψους 100 ευρώ θα επιβάλει η εφορία σε περίπτωση που δεν παίρνουν αποδείξεις με τις αγορές τους. Για τον σκοπό αυτό θα συμπεριληφθεί σχετική διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο με τις αλλαγές στον Κώδικα Βιβλίων και... 
Στοιχείων.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες στην σχετική διάταξη θα αναφέρεται πως επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ σε βάρος των φυσικών προσώπων, ιδιωτών - καταναλωτών, για τα οποία διαπιστώνεται κατά τη διάρκεια προληπτικού φορολογικού ελέγχου είτε σε επαγγελματική εγκατάσταση επιτηδευματία είτε εκτός αυτής ότι δεν απαίτησαν ή δεν αποδέχθηκαν ή αποδέχθηκαν ανακριβή φορολογικά στοιχεία αξίας για την αγορά αγαθών ή τη λήψη υπηρεσιών, με αποτέλεσμα τη μη έκδοση, τη μη εμπρόθεσμη ή την ανακριβή έκδοση στοιχείου από τον επιτηδευματία. Το πρόστιμο καταβάλλεται εντός 10 ημερών σε οποιαδήποτε ΔΟΥ, με έκπτωση 50%.

ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΔΥΟ ΕΩΣ ΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ


Οι Ιρανοί που μεταβαίνουν στο Ισραήλ κινδυνεύουν πλέον με φυλάκιση δύο έως πέντε ετών, σύμφωνα με ένα νέο νόμο που εγκρίθηκε τη Δευτέρα από το ιρανικό Κοινοβούλιο και ενισχύει σημαντικά την προηγούμενη νομοθεσία. Σε κάθε Ιρανό που κρίνεται ένοχος ότι μετέβη στο...
Ισραήλ θα επιβάλλεται επίσης κατάσχεση του διαβατηρίου του για διάστημα από τρία έως πέντε χρόνια, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η προηγούμενη νομοθεσία, η οποία δεν είχε αλλάξει από τη εποχή του Σάχη, προέβλεπε φυλάκιση ενός ως τριών μηνών για κάθε επίσκεψη σε χώρα, η πρόσβαση στην οποία απαγορεύεται από τις αρχές.

Το διαβατήριο της Ισλαμικής Δημοκρατίας, το οποίο απαγορεύει ρητά την είσοδο των κατόχων του στην «κατεχόμενη Παλαιστίνη» δεν επιτρέπει την είσοδο στο Ισραήλ.

Όμως ο νόμος ισχύει για όλους τους Ιρανούς, ακόμη και γι' αυτούς που κατέχουν διαβατήριο άλλης χώρας που τους επιτρέπει να ταξιδεύουν στο Ισραήλ. 

Το Ιράν δεν αναγνωρίζει τη διπλή υπηκοότητα.

Το Ιράν εξακολουθεί να έχει μια μικρή εβραϊκή κοινότητα, η οποία υπολογίζεται σε 20.000 ως 25.000 πρόσωπα.

Η Ισλαμική Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ και εδώ και 30 χρόνια καλεί για την καταστροφή του.

ΥΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΤΑΞΙ


Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο αλλαγών στο νόμο Ραγκούση για την απελευθέρωση των ταξί ο υπουργός Υποδομών, Μ. Βορίδης. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι θα εξετάσει το ζήτημα του πληθυσμιακού κριτηρίου, κάτι...
που είχε απορρίψει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου.

Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι θα υλοποιηθεί η απελευθέρωση του επαγγέλματος του μεταφορέα αλλά, όπως είπε, «το περιεχόμενο της απελευθέρωσης δεν το διαβάζω στο μνημόνιο».

Ερωτηθείς εάν θα εξετάσει και τα πληθυσμιακά κριτήρια, όπως είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι του κλάδου, η ΝΔ και πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Βέβαια».

ΡΩΣΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ


Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι από το Κόσοβο επιθυμούν να λάβουν ρωσικά διαβατήρια για να προκαλέσουν την ενεργό συμμετοχή της Μόσχας στην υπεράσπιση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων. Στη πρεσβεία της Ρωσίας στο Βελιγράδι έφτασαν αιτήματα σερβικών...
οργανώσεων από το Κόσοβο με τα οποία ζητείται η ρωσική υπηκοότητα για τους κατοίκους του Κοσόβου σερβικής εθνότητας, αλλά και όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή και σήμερα ζουν στη Σερβία.

Ο σύμβουλος της ρωσικής πρεσβείας, Όλεγκ Μπουλντάκοβ επιβεβαίωσε ότι λήφθηκαν τέτοια αιτήματα από πολλές οργανώσεις που εκπροσωπούν δεκάδες χιλιάδες Σέρβους του Κοσόβου. Ο κ. Μπουλντάκοβ, μιλώντας στην ιδρυτική συνέλευση της Ένωσης σερβικών οργανώσεων πολιτών του Κοσόβου «Κοινή Στέγη», που πραγματοποιήθηκε την ΚΙυριακή στην πόλη Νις, ανακοίνωσε ότι όλα τα αιτήματα προωθήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης «Κοινή Στέγη», Λιούμπισα Βούτσιτς τόνισε ότι τα αιτήματα αυτά αποτελούν εκδήλωση της δυσαρέσκειας, αλλά και μία προειδοποίηση για τη σερβική κυβέρνηση αφού δείχνουν πως οι Σέρβοι του Κοσόβου έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη φροντίδα κάποιας άλλης χώρας.

Ο κ. Βούτσιτς επισήμανε ωστόσο ότι παρά την απόγνωση και τη δυσαρέσκεια του σερβικού πληθυσμού για την πολιτική της σερβικής κυβέρνησης η μοναδική διεύθυνση για την επίλυση των προβλημάτων θα πρέπει να είναι το Βελιγράδι και όχι η Μόσχα.

BRAD PITT: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΙΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ


Ηλικία ορόσημο θα είναι τα 50 χρόνια για τον Brad Pitt. Ο ηθοποιός σοκάροντας πολλούς θαυμαστές του δήλωσε πως σε τρία χρόνια θα σταματήσει να γυρίζει ταινίες! Βέβαια, στα σχέδια του είναι να παραμείνει στο χώρο και να μεταφερθεί πίσω από την κάμερα, αλλά όταν ο παρουσιαστής του καναλιού της Αυστραλίας τον ρώτησε τι θα κάνει όταν σταματήσει απάντησε πως δεν έχει ιδέα. «Μου άρεσε πολύ να βρίσκομαι στην παραγωγή ταινιών και να ανακαλύπτω ιστορίες που μπορούν να γίνουν ταινίες», ανέφερε ο Pitt. Μαζί με την Angelina Jolie και την υπόλοιπη οικογένειά του βρίσκεται στο Βιετνάμ για χάρη του Pax ενός από τα παιδιά που έχουν υιοθετήσει. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν είναι ευτυχισμένος απάντησε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να είναι ήρεμος. «Πιστεύω ότι δίνουμε πολύ σημασία στην ευτυχία. Άλλες φορές την έχουμε και άλλες όχι. Υπάρχει πολύ πίεση στη ζωή για να μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι συνέχεια, προτιμώ να ζω ήρεμα», είπε.

ΠΑΤΡΑ: ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ 78ΧΡΟΝΗΣ

Νεκρή βρέθηκε πριν απο λίγο στο σπίτι της στην οδό Αθανασίου Διάκου στην Πάτρα μια 78χρονη γυναίκα την οποία απο το πρωί αναζητούσε η αδελφή της. Η αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο να εχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας μετά απο ληστεία καθως ο χώρος στον οποιο βρέθηκε ήταν "ανακατεμένος". Αυτην την ώρα αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ευρήματα προκειμένου να καταλήξουν στην αιτία θανάτου της 78χρονης η οποια πάντως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν φέρει εξωτερικές κακώσεις στο πρόσωπο η στο σώμα της.

ΚΟΙΤΑΞΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ Ο ΜΠΡΕΙΒΙΚ


Πόνος και ένταση στο δικαστήριο του Όσλο όπου ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο μακελάρης της Νορβηγίας, έκανε σήμερα την πρώτη του δημόσια εμφάνιση. Η ατμόσφαιρα ήταν "τεταμένη και περίεργη". Καθώς έμπαινε στην αίθουσα ο Μπρέιβικ, ήρεμος και ντυμένος με ένα σκούρο...
κουστούμι, δεν δίστασε να κοιτάξει στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων και των επιζώντων του μακελειού που παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Αν Λιρ την οποία επικαλείται το BBC.
Ωστόσο ο δικαστής δεν επέτρεψε στον Μπρέιβικ να διαβάσει μια δήλωση που είχε ετοιμάσει από πριν και διέταξε την παράταση της φυλάκισής του για άλλες 12 εβδομάδες, εγκρίνοντας παράλληλα την χαλάρωση των συνθηκών στην απομόνωση.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας έκρινε πως η ακρόαση μπορούσε να γίνει δημοσίως, απορρίπτοντας προηγούμενη απόφαση άλλου δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία ο Μπρέιβικ θα κατέθετε από την φυλακή, μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Norway Post.
O δικηγόρος Γκ. Λίπεσταντ ο οποίος υπερασπίζεται τον Μπρέιβικ, δήλωσε ότι η απόφαση τον ικανοποιεί, προσθέτοντας ότι αυτό ήταν και επιθυμία του πελάτη του εξ αρχής.
Ο Μπρέιβικ βρίσκεται στην φυλακή από τον περασμένο Ιούλιο, όταν ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που στις 22/7 οργάνωσε και εκτέλεσε την επίθεση με εκρηκτικά στην καρδιά του Όσλο αλλά και τις μαζικές δολοφονίες στο νησί Ουτόγια, σε κατασκήνωση νεολαίας του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας, με τραγικό απολογισμό 77 νεκρούς.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Αναλυτικές οδηγίες και παραδείγματα για το ύψος των βασικών μισθών και των επιδομάτων στο δημόσιο καθώς και τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων που ισχύσει από την 1-11-2011 δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με βάση τις διατάξεις του νέου... 
μισθολογίου. Στην εγκύκλιο καθορίζονται οι βασικοί μισθοί και τα μισθολογικά κλιμάκια ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσης και τα χρόνια προϋπηρεσίας των εργαζομένων στο δημόσιο, παρέχονται διευκρινήσεις για το ύψος των επιδομάτων και προσδιορίζονται οι κατηγορίες των υπαλλήλων που εντάσσονται στο νέο μισθολόγιο. Επίσης παρέχονται διευκρινήσεις για τις κρατήσεις στα ασφαλιστικά και την υγειονομική περίθαλψη με βάση τις συντάξιμες αποδοχές.

Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ


«Οι συλλογικές συμβάσεις, σε επίπεδο επιχείρησης, θα πρέπει να συνεχίσουν να σέβονται την εθνική συλλογική σύμβαση ή άλλες διατάξεις που αφορούν τον κατώτατο μισθό», διαβεβαιώνει, σε γραπτή του απάντηση προς τον...
ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, ο επίτροπος αρμόδιος για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις και την ένταξη, Λάζλο Άντορ.

Υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε η «τρόικα» ζήτησε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην Ελλάδα, ο κοινοτικός επίτροπος εμφανίζεται να μην καταλαβαίνει ότι η υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, θα καταργήσει επί της ουσίας τις κλαδικές συμβάσεις.

«Αν και πρέπει να ληφθούν υπόψη οι πολιτικές δεσμεύσεις της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, ούτε η Επιτροπή, ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ούτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ζήτησαν την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων. Στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, οι ομάδες της Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ υποστήριξαν ότι οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν την ελευθερία να διαπραγματεύονται τις συλλογικές συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης, ανεξάρτητα από τις κλαδικές συμβάσεις, εάν αυτό είναι αυτό που επιθυμούν», σημειώνει ο κ. Άντορ.

Στην ερώτησή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής κατηγορούσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι «υπερβαίνει τις δικαιοδοσίες και το θεσμικό της ρόλο και παρεμβαίνει άμεσα», χωρίς να έχει δικαίωμα από τις Συνθήκες, «οδηγώντας σε μείωση το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων στην Ελλάδα», διερωτώμενος αν ο εκπρόσωπος της Επιτροπής στην τρόικα «εκπροσωπεί την Επιτροπή ως θεσμικό όργανο της ΕΕ ή τους δανειστές της Ελλάδας».

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, αφήνει ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος, γεγονός που προκαλεί “πονοκέφαλο” στο κόμμα του. “Προτιμώ να διαγραφώ παρά να υπερβώ τη συνείδησή μου. Η χώρα παραδίδεται. Δεν δίνω... 
ψήφο εμπιστοσύνης”, τόνισε σήμερα το πρωί ο βουλευτής, της ΝΔ. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, πρόσθεσε ότι στόχος της μεταβατικής κυβέρνησης είναι να νομιμοποιήσει το πρώτο μνημόνιο και υπογράμμισε: “Δεν μπορεί κανένας βουλευτής και καμία προσωρινή πλειοψηφία να δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 20 χρόνια, το μέλλον των παιδιών μας. Αυτά που γίνονται έχουν ξεπεράσει τη συνταγματική νομιμοποίηση”.

Από την πλευρά της ΝΔ τηρούν στάση αναμονής, ωστόσο ο Γ. Μιχελάκης, μιλώντας στο Mega, κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Καμμένου. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ: “Είναι ορισμένα νομοσχέδια και ψηφοφορίες, όπως η ψήφος εμπιστοσύνης που είναι σημαντική πράξη. Δεν μπορεί να τα αγνοήσει κανείς. Είναι μείζον η ψήφος εμπιστοσύνης”.

Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΣΤΟ BLOOMBERG: Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ


«Η νέα μεταβατική Κυβέρνηση μέσα στους επόμενους τρεις μήνες έχει ένα  συγκεκριμένο στόχο. Να υλοποιήσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει την πλήρη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας  για να  η εκταμίευση της 6ης δόσης και η σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης.

 Η Ελλάδα χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προκειμένου να  γίνουν ουσιαστικές αλλαγές για να επιτευχθεί ένα  πραγματικά αποτελεσματικό πρόγραμμα

Η χώρα πρέπει να τηρήσει μία υπεύθυνη στάση απέναντι στους δανειστές της. Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν κατάφερε να διαχειριστεί αποτελεσματικά τον δημόσιο τομέα, ενώ καθυστέρησε σημαντικά σε τομείς, όπως οι αποκρατικοποιήσεις. Δυστυχώς δεν προχώρησε σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις. 

Μονόδρομος είναι η ανάπτυξη. Το πρόγραμμα δεν πρέπει να την παρεμποδίζει.»


Γ ΔΗΜΑΡΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ


Ο Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ κ. Γιάννης Δημαράς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Κυβέρνηση που προήλθε από την καταπάτηση των δημοκρατικών θεσμών και του Συντάγματος σε μια ιδιωτική συνάντηση τριών πολιτικών αρχηγών είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
Το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό, ηθικό, πολιτισμικό.
Ό,τι κι αν πει στις προγραμματικές του δηλώσεις ο εντεταλμένος πρωθυπουργός, αφού έχει δηλώσει ότι δεν είναι πολιτικός, επί της ουσίας παραδέχεται την αδυναμία του να χειριστεί τα πολιτικά προβλήματα της χώρας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ


            Η πρόσφατη σοκαριστική αυτοκτονία της 32χρονης μητέρας στα κρατητήρια της ασφάλειας Πατρών, κατέδειξε με τον πλέον δραματικό τρόπο, όχι μόνο τις άθλιες συνθήκες κράτησης στο αστυνομικό μέγαρο της Πάτρας,  αλλά και την παντελή απουσία των στοιχειωδέστερων μέτρων προστασίας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
            Η τραγική ανύπαντρη μητέρα ενός 10μηνου βρέφους, με τα προβλήματα που αυτή κουβαλούσε και ήταν- ή θα έπρεπε να ήταν- γνωστά στις αστυνομικές αρχές, κλείστηκε στα κρατητήρια της ασφάλειας χωρίς την παραμικρή ειδική-επιστημονική μέριμνα για την περίπτωσή της. Η ζωή της φαίνεται πως δεν άξιζε περισσότερο από το ποσό επισκευής της κατεστραμμένης κάμερας στα κρατητήρια της συμφοράς.
            Η αυτοκτονία της ξεγύμνωσε το, έτσι και αλλιώς,  ανύπαρκτο κράτος κοινωνικής πρόνοιας και κουρέλιασε το σωφρονιστικό μας σύστημα. Επισημαίνουμε ότι είναι η δεύτερη, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, απόπειρα αυτοκτονίας στα κρατητήρια,  δυστυχώς επιτυχημένη τη φορά αυτή.
            Η Πολιτεία θα πρέπει να προβληματιστεί, να μελετήσει και να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης, μέσα από ένα ικανό δίκτυ προστασίας των αδύνατων κοινωνικών στρωμάτων.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


 Η ΝΔ επιθυμεί την επιτυχία αυτής της κυβέρνησης στους στόχους που έχουν τεθεί.
Ν. Νικολόπουλος: Όπου συμφωνούμε  θα ψηφίζουμε  και θα στηρίζουμε όπως μέχρι τώρα…


Μιλώντας σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος το πρωί της Δευτέρας, για τις πολιτικές εξελίξεις σήμερα, μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία πολιτεύεται με ανοιχτά χαρτιά. Χωρίς παρασκήνιο, χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Ακολούθησε με προσήλωση τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα. Την πρωτοβουλία για την πρόταση του νέου πρωθυπουργού έχει σε κάθε περίπτωση η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Εργάστηκε με συνέπεια και υπευθυνότητα για την επιτυχία του σχηματισμού της μεταβατικής κυβέρνησης. Έθεσε συγκεκριμένους στόχους στη συμφωνία των αρχηγών. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΠτΔ καθήκον της νέας κυβέρνησης είναι «να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου της 27ης Οκτωβρίου» και αυτό θα πρέπει να τηρήσει μέχρι κεραίας. Στην ευόδωση του συμφωνηθέντος έργου.
Εμείς ειλικρινά επιθυμούμε την επιτυχία αυτής της κυβέρνησης στους στόχους που έχουν τεθεί. Η  Νέα Δημοκρατία σε όλη τη διάρκεια αυτών των δύο ετών αποφάσιζε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου.
Οι θέσεις απέναντι σε μια λανθασμένη πολιτική και για την ανάγκη ενός διαφορετικού μείγματος που θα επέτρεπε την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας δικαιώθηκαν απόλυτα, παράλληλα ποτέ δεν κρύψαμε ότι δεν διαφωνούμε στους στόχους, της Δημοσιονομικής Προσαρμογή. Διαφωνούμε στον τρόπο. Και αυτή την ξεκάθαρη θέση υποστηρίζουμε και σήμερα.
Εμείς δεν θα ψηφίσουμε νέα βάρη. Άλλωστε με δηλώσεις τόσο της Τρόικα όσο και της Κυβέρνησης , το 2011 και το 2012 δεν απαιτούνται νέα μέτρα πέρα των ήδη ψηφισθέντων. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα.
Ο σχηματισμός της μεταβατικής Κυβέρνησης δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι διαγράφεται το παρελθόν των κομματικών αντιπαραθέσεων. Η μεταβατική Κυβέρνηση για το συγκεκριμένο διάστημα που θα υπάρξει και για τους συγκεκριμένους στόχους που έχει να επιτελέσει, δεν μπορεί να αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όσους τα τελευταία δύο χρόνια οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό. Οι ευθύνες υπάρχουν και είναι τεράστιες. Υπήρξαν επιλογές εγκληματικές, άστοχες, ερασιτεχνικές και καταστροφικές.
Αυτά δεν διαγράφονται, δεν αφήνονται στη λήθη. Δεν το επιτρέπουν άλλωστε οι πολίτες της χώρας που νιώθουν οργή για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.»

Εξάλλου συνεχίζοντας τις επαφές του με στελέχη επαγγελματικών ομάδων της Πάτρας ο Αχαιός Βουλευτής σήμερα το απόγευμα  στις 7.00 μμ πραγματοποιεί συνάντηση με δικηγόρους στο ξενοδοχείο Αστήρ. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Η νέα κυβέρνηση, συμψηφιστική ρύθμιση στο πλαίσιο ενός τμήματος του πολιτικού συστήματος, βρίσκεται μπροστά στην ευθύνη να λάβει άμεσα μέτρα για τη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων που δεινοπαθούν, να ανασχέσει την καλπάζουσα ανεργία, να στηρίξει τα ασφαλιστικά ταμεία, να εφαρμόσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να αποτρέψει την περαιτέρω συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος. 

O NOEMΒΡΗΣ ΤΟΥ 73 ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!


Η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς Κατοχής( από την Τρόικα κ πιο συγκεκριμένα από τον Γερμανικό ιμπεριαλισμό μέσω του Ευρώ). Δύο χρόνια μετά, τα Μνημόνια,  οι  Δανειακές συμβάσεις, τα βάρβαρα μέτρα στο λαό, όλα εκτελέστηκαν από μια κυβέρνηση-ανδρείκελο που λειτούργησε ως χούντα της ΕΕ και του ΔΝΤ, ως δωσίλογη εξουσία. Οι τελευταίες εξελίξεις από τις Κάνες και μετά ,μέχρι την πρόσφατη σύσταση της κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο, επιβεβαιώνουν την πρωτοφανή εξάρτηση της πολιτικής ζωής της χώρας.

Το σύστημα  αυτή την φορά δεν χρησιμοποιεί στρατοκρατικές μεθόδους όπως το 73 αλλά συγκροτεί μια πρωτόγνωρη συναινετική παράταξη-ένα μνημονιακό μπλοκ που είναι έτοιμο να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου. Το μπλοκ αυτό δεν θα διστάσει να τρομοκρατήσει και να καταστείλει πολιτικά αλλά και αστυνομικά κάθε λαϊκό αγώνα και αντίσταση. Είναι ένα μπλοκ που συγκροτείται α) για να ενώσει πολιτικά την αστική τάξη και να ξαναδώσει σταθερότητα δεκαετιών στην χαμένη ηγεμονία της μέσω της υπεράσπισης των αξιών του Ευρώ και της ΕΕ, εφαρμόζοντας επί της ουσίας το πρόγραμμα που θα χρεοκοπήσει τη χώρα, θα διαλύσει την κοινωνία, θα διαμορφώσει την αποικία-πείραμα του Δ΄Ράιχ.
β)  Είναι ένα μπλοκ που θέλει να αποτρέψει κάθε πολιτική έκφραση και ενοποίηση των διαφορετικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων του λαού και του λαϊκού ριζοσπαστισμού, ένα μπλοκ που θα κάνει τα πάντα για να μπει η Αριστερά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας του τόπου.  γ) Είναι ένα μπλοκ που θα συνεχίσει και θα οξύνει την αστυνομοκρατία και το κυνήγι των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλης της κοινωνίας. Η λέξη ‘’χούντα΄΄ εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο  πως θα επιβάλλετε αυτή η νέα πολιτική τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται  από το μέρος των υποτελών της Τρόικας.  Το βασικό καθήκον αυτής της μαύρης αντίδρασης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ είναι να σταθεροποιηθεί το καθεστώς-μαριονέτα και μια κοινωνική-οικονομική αλλά και εθνική κατάσταση που  θα φέρει την τραγωδία και την καταστροφή.


 Όμως, ζούμε στη χώρα τα τελευταία δυο χρόνια την εκδήλωση ενός πρωτοφανούς κύματος ριζοσπαστισμού. Από την 5η Μάη μέχρι την 28η Οκτώβρη, με διαφορετικές μορφές, από όλες τις κοινωνικές ομάδες, με μαζικό κινηματικό τρόπο( πλατείες-απεργίες-καταλήψεις-στάση απέναντι στους πολιτικούς εκπροσώπους-εορτασμός 28ης) με ριζοσπαστικές μορφές, με νέες και παλιές μορφές αγώνα να χρησιμοποιούνται, ο λαός έβγαλε στο προσκήνιο ένα πολιτικό αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση, το σύστημα , την Τρόικα, την Ευρώπη του Ευρώ. Τρία είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του αγώνα : Αντισυστημικός-Αντικατοχικός-Αντιευρωπαϊκός. Χαρακτηριστικά που ασύνδετα αλλά καθαρά έχουν δώσει τον τόνο σε αυτό τον αγώνα. Το πώς θα γίνουν ταυτότητα μιας πανεθνικής εξέγερσης αυτά τα τρία χαρακτηριστικά είναι το βασικό καθήκον για τον αντί-ιμπεριαλιστικό δημοκρατικό αγώνα σήμερα.
Η εξέγερση που θέλουμε σήμερα χρειάζεται για να επιταχυνθεί το ξήλωμα του συστήματος της ευρωδουλείας, και η άνοδος των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα επιδιώκουν την πορεία προς την παύση πληρωμών-την παραγωγική ανασυγκρότηση και την αποφασιστική ρήξη της Ελλάδας με την Ευρωζώνη. Σήμερα αξίζει να παλέψουμε για μια εξέγερση που θα καθορίσει το ποια μεταπολίτευση θα έχουμε στην Ελλάδα:  υπερ του λαού και όχι υπέρ μιας νέας λύσης  για την άρχουσα τάξη.
 Οι δυνάμεις που δουλεύουν για ένα ξεσηκωμό, δεν αρκεί να ενωθούν στο δρόμο, στον καθημερινό αγώνα. Οφείλουν για να προστατέψουν, να ενισχύσουν και να βαθύνουν τους πόθους του ξεσηκωμού, να αναζητήσουν την ενότητα τους στην πολιτική προοπτική για τη χώρα, φτιάχνοντας μια γροθιά, ένα Μέτωπο νίκης και προοπτικής της λαϊκής πάλης.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ , ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.ΟΣ
                          ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ


Ø Η αντιδραστική κυβέρνηση του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ – ΛΑΟΣ) όπως και η προηγούμενη, μας σπρώχνουν όλο και πιο πολύ στη φτώχεια, στην απόγνωση και στην καταστροφή.
Ø Με απειλές και εκβιασμούς θέλουν να επιβάλλουν  νέους φόρους και αβάσταχτα χαράτσια στη ΔΕΗ, αφού πετσόκοψαν τους μισθούς, τις συντάξεις και αφού έφτασαν τους ανέργους στο ένα εκατομμύριο,επιδιώκουν με τη χρεωκοπία του λαού να σωθεί η πλουτοκρατία από την κρίση που αυτοί ευθύνονται και δημιούργησαν για τα τεράστια κέρδη τους.
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
u ΟΧΙ  ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
u ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του μαύρου μετώπου που μας οδηγεί στη καταστροφή και υπηρετεί τα μονοπώλια.
u ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ στη ΔΕΗ.
u ΑΓΩΝΑ για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής με λαϊκή συμμαχία για δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας και της χώρας υπέρ των συμφερόντων της πλειοψηφίας του λαού με αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία – οικονομία.
ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙ
             Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ
      ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
          Σε κάθε δρόμο και τετράγωνο της περιοχής μας να ακουστεί δυνατά η άρνηση πληρωμής και να εκφραστεί αμέσως η λαϊκή αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο συγγενή μας, στο γείτονά μας.
          Αντιδρούμε και αντιμετωπίζουμε οργανωμένα και μαζικά με όποια μορφή  αντίστασης και αν χρειαστεί, κάθε προσπάθεια διακοπής του ρεύματος.
          Προειδοποιούμε την ΔΕΗ, τα συνεργεία της, τους εργολάβους που θα θελήσουν να κόψουν το ρεύμα, ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για ό,τι θα συμβεί.
          Παράλληλα με μέτρα απαγόρευσης πρόσβασης στα ρολόγια της ΔΕΗ (λουκέτα κλπ), δημιουργούμε παντού ομάδες περιφρούρησης και παρεμπόδισης της διακοπής του ρεύματος όταν εμφανιστούν τα συνεργεία.
  
ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΑ ΤΗΛ
της κεντρικής ομάδας της περιφρούρησης:

     Γραφεία Παμμικρασιατικού:      2610 - 329787 (απογευματινές ώρες)
     Κιν. Πελετίδης:                           6936777295
     Κιν. Αθανασόπουλος:                 6974889890
     Κιν. Τσομπανίδης:                      6955003992