ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

"ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ"


Το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ζήτησε ο αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία. Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο Μπάιντεν τονίζει...
ότι «η Τουρκία δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο την χορήγηση άδειας επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης».

Πάντως, ο Τ. Μπάιντεν επαίνεσε τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την επιστροφή των περιουσιών μη μουσουλμανικών βακουφίων και την καταβολή αποζημίωσης, προσθέτοντας ωστόσο ότι η μη χορήγηση άδειας για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης συνιστά οιωνό ανωμαλίας, που φαλκιδεύει την εικόνα της Τουρκίας.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος έχει επισκεφτεί την Άγκυρα και στη συνέχεια μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη, όπου σήμερα συναντάται με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι, λίγο πριν «πετάξει» για την Αθήνα.

Τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, ο κ. Μπάιντεν θα φτάσει στην Ελλάδα και στις 11 το πρωί θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενώ στη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, καθώς και με τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ


Στο επίκεντρο των συζητήσεων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να βρίσκεται η επόμενη μέρα του κόμματος. Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο βουλευτής, Γιάννης Διαμαντίδης, εμφανίστηκε οργισμένος με τα στελέχη που επιτίθενται στον ...
Γιώργο Παπανδρέου και απαξιώνουν το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας ακόμη και για διάλυση. Άφησε, μάλιστα, αιχμές και εναντίον κυβερνητικών στελεχών τη διετία Παπανδρέου, τα οποία, όπως είπε, υπονόμευαν την κυβέρνηση για δικούς τους λόγους.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Καρτάλης, ζήτησε να ανοίξει αμέσως ο διάλογος για τη φυσιογνωμία, την ιδεολογία και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως οι εσωτερικές διεργασίες πρέπει να λήξουν πριν από τις εκλογές.

«Ο πολιτικός χρόνος πιέζει και πρέπει να αποφύγουμε έναν επώδυνο χωρισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, από την πλευρά του, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», τόνισε ότι το κόμμα πρέπει να πάει στις εκλογές με νέο αρχηγό.

Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ 20.000 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


Στο χάρτη των κυβερνητικών σχεδιασμών μπαίνει η εργασιακή εφεδρεία των εκπαιδευτικών, με προοπτική να εφαρμοστεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Υπολογίζεται ότι με την εφαρμογή του μέτρου θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό...
καθεστώς 18.000 - 20.000 δάσκαλοι και καθηγητές.

Η «εφεδρεία» των εκπαιδευτικών μπαίνει ξανά στο τραπέζι των κυβερνητικών σχεδιασμών προκειμένου να εφαρμοστεί από τον Ιούνιο του 2012 με το τέλος της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Όπως γράφει το «Έθνος» στο κύριο θέμα του, με την εφαρμογή της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας σε δάσκαλους και καθηγητές που θέλουν μέχρι και δύο χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των εφέδρων θα κυμανθεί από 18.000-20.000 εκπαιδευτικούς στο σύνολο των 185.000 που εργάζονται σήμερα.

Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι, παρόλο που οι εκπαιδευτικοί εξαιρέθηκαν ρητώς από την αρχική εφαρμογή του μέτρου της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας, δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν με νεότερη νομοθετική πρωτοβουλία σε περίπτωση κατά την οποία μέχρι τα τέλη του 2011 δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος των 30.000 εφέδρων, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι της τρόικας.

OI HΠΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΕΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ να ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες μέρες περιοδεία στην Ευρώπη ενόψει της συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών. Η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ προωθεί, την ίδια ώρα, σύμφωνο...
δημοσιονομικής σταθερότητας και παρακολουθεί, μέσω του έμπιστού της Φούχτελ, την Ελλάδα. Για αυτό άλλωστε ο Γκάιτνερ αρχίζει τις συναντήσεις του από την Φρανκφούρτη, όπου θα συναντηθεί με το γερμανό ομόλογό του Σόιμπλε. Στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με το γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, τον ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι. Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι αν επιδεινωθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη θα καταστεί ακόμη δυσκολότερη η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και σε αυτό το πλαίσιο πιέζουν για τη λήψη μέτρων από τους ευρωπαίους ηγέτες τείνοντας χείρα βοηθείας, είτε μέσω της Ομοσπονδιακής τους Τράπεζας, είτε μέσω διπλωματικής οδού.

Επείγον σχέδιο διάσωσης της ευρωζώνης από την κρίση χρέους ετοιμάζουν Γαλλία και Γερμανία με την καγκελάριο Μέρκελ να προειδοποιεί ότι η διαδικασία επανάκαμψης των οικονομιών μπορεί να απαιτήσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην προοπτική αυτή, το Βερολίνο προτείνει σειρά τροποποιήσεων στις ευρωπαϊκές συνθήκες και δραστικέρς περικοπές των κρατικών δαπανών των χωρών μελών της ευρωζώνης με συνεχή επιτήρηση από τις Βρυξέλλες.
Οι βλέψεις, όμως, των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας για την αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών προκειμένου να θεσπιστεί ένα αυστηρότερο δημοσιονομικό πλαίσιο που θα ενισχύσει την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση φαίνεται ότι δεν βρίσκουν σύμφωνους τους πάντες.

Ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Σαρκοζί στον Παρίσι ότι θα ήταν καλό να μην ξεκινήσει μια διαδικασία αναθεώρησης των θεμελιωδών κειμένων που διέπουν τη λειτουργία της Ευρωπαϊικής Ενωσης.

Σε περίπτωση που ανοίξει αυτή η διαδικασία, είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον, η Βρετανία θα επιδιώξει να αποκομίσει οφέλη από το νέο πλαίσιο που θα διαμορφωθεί προκειμένου να αυξηθεί η επιρροή της χώρας στους κόλπους της Ενωσης.

Άλλωστε όλα όσα χρειάζονται να γίνουν επί του παρόντος για να επιλυθεί η κρίση της ευρωζώνης δεν απαιτούν νέα συνθήκη, σημείωσε ο Κάμερον.

Αυτό που απαιτείται από τους ηγέτες της ευρωζώνης είναι να καταστήσουν σαφές ότι διαθέτουν επαρκή δύναμη πυρός για την προστασία του νομίσματος αλλά και ότι υπάρχει επαρκής ανταγωνισμός εντός της νομισματικής ένωσης.

Οι αγορές, ωστόσο, αναθάρρησαν από τη γαλλογερμανική πρωτοβουλία και οι τιμές των μετοχών ακολούθησαν μία κούρσα ανόδου, από την περασμένη Τετάρτη, σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ ενώ το επιτόκιο δανεισμού των ιταλικών ομολόγων έπεσε στο 6,48% από το κοντά στο 8% απαγορευμένοκαι μη βιώσιμο ποσοστό.

Σε αυτό το πλαίσιο καθοριστικής σημασίας ήταν η πρωτοβουλία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να δημιουργήσει με τις άλλες κεντρικές τράπεζεςένα «κανάλι ρευστότητας» προς την Ευρώπη.

Και οι αμερικανικές πρωτοβουλίες συνεχίζονται με την επίσκεψη -περιοδεία στην Ευρώπη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, που πρότεινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομίας, αντικείμενο των συνομιλιώντου Γκάιτνερ θα είναι η κρίση χρέους της Ευρωζώνης και συγκεκριμένα «οι προσπάθειες για την ενίσχυση των θεσμών της Ευρωζώνης».

Πρώτο σταθμός θα είναι η Γερμανία, όπου ο Γκάιτνερ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Μπούντεσμπανκ) Γενς Βάιντμαν και το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την Τετάρτη θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Μπαρουάν.

Ο Γκάιτνερ θα έχει επίσης συνομιλίες με το νεοεκλεγέντα Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, ενώ το ταξίδι του θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του στο Μιλάνο με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι. 

Ωστόσο, ο Γκάιτνερ δεν θα μείνει για να παρακολουθήσει τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες στις 9 Δεκεμβρίου, όπως είχε κάνει τον πεςρασμένο Σεπτέμβριο στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στην Πολωνία.

ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ Ο ΓΑΒΑΛΑΣ


Aπό το : zougla.gr
Στον κόσμο του lifestyle και της μόδας εισέβαλε το ΣΔΟΕ αρχίζοντας από τον γνωστό επιχειρηματία και μόδιστρο Λάκη Γαβαλά. Ο μόδιστρος, ο οποίος είναι και πρωταγωνιστής τηλεοπτικού reality, δεν κατάφερε να γλυτώσει από την «τσιμπίδα» του... 
Σώματος και έτσι συνελήφθη στις 06:00 το πρωί του Σαββάτου για χρέη προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οφειλή του μόδιστρου προς το Δημόσιο, φθάνει περίπου το 1.480.000 ευρώ. Η εντολή της σύλληψης έγινε κατά την επιστροφή του Λάκη Γαβαλά από το Διογένης Studio, το γνωστό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της Λεωφόρου Συγγρού, και είχε δοθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη και τον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ, πρώην εισαγγελέα, κ. Ιωάννη Διώτη.
Μάλιστα οι άνδρες του ΣΔΟΕ και της ΕΛ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τον επιχειρηματία νωρίτερα, παραμείναν στο νυχτερινό κέντρο το βράδυ παρακολουθώντας τον και περίμεναν να τον συλλάβουν μετά το πέρας της νυχτερινής του διασκέδασης.

Αυτή η επιχείρηση είναι η δεύτερη για χρέη προς το Δημόσιο που δεν οργανώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, αλλά από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης του Οργανωμένου Εγκληματος της ΕΛ.ΑΣ..

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟ iPHONE ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Στην απαγόρευση του iPhone προχώρησε η Συρία, σε μία προσπάθεια να ελέγξει τη ροή των πληροφοριών που βγαίνουν έξω από τη χώρα. Σε ανακοίνωση που φέρεται να προέρχεται από το τμήμα των τελωνιακών του συριακού υπουργείου Οικονομίας, την οποία είδαν λιβανέζικα και ...
γερμανικά ΜΜΕ, οι αρχές «προειδοποιούν όσους χρησιμοποιούν iPhone στη Συρία» και απαγορεύουν την εισαγωγή τέτοιων τηλεφώνων στη χώρα.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι αρχές απειλούν ότι θα κατασχέσουν το τηλέφωνο και θα ασκήσουν διώξεις στον ιδιοκτήτη.

Το σχετικό έγγραφο, η γνησιότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, δημοσιεύθηκε στο λιβανέζικο website el-Nashra.

Η απαγόρευση αναφέρεται στο iPhone και όχι σε άλλους τύπους smartphones.

Οι συριακοί αντικαθεστωτικοί επικοινώνησαν με το Γερμανικό Πρακτορείο και επιβεβαίωσαν την είδηση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων τον Μάρτιο, ενώ η πρόσβαση διεθνών ΜΜΕ στη χώρα είναι σχεδόν αδύνατη. Μέχρι στιγμής η πληροφόρηση για τα γεγονότα προέρχεται κυρίως από ακτιβιστές.

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΑ


Σημαντικές περικοπές σε επιδόματα και παροχές ατόμων με αναπηρία, προβλέπει ο νέος κανονισμός προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας του υπουργείου Εργασίας. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Γιάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, άμεσα επηρεάζονται τα άτομα που...
έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, τα άτομα με αυτισμό, μεσογειακή αναιμία, διαβήτη, όσοι πάσχουν από AIDS, αφού τα ποσοστά μειώνονται σε βαθμό τέτοιο που βρίσκονται οριακά μέσα στα πλαίσια για να δικαιούνται προνοιακά επιδόματα και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Τόνισε ακόμα ότι ζητήθηκαν οι απόψεις των αναπήρων για το νέο κανονισμό εκτίμησης αναπηρίας, αφού προηγουμένως είχε συνταχθεί.

Μιλώντας επίσης στο σταθμοί μας η Αθηνά Δρέττα, γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναγνώρισε ότι υπάρχουν δυσαρμονίες, οι οποίες - όπως είπε θα διορθωθούν το επόμενο διάστημα. Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει απόφαση για οριζόντια μείωση επιδομάτων.

Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, καθηγητής καρδιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών και επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας για την κατάρτιση του νέου κανονισμού είπε ότι τα ποσοστά αναπηρίας καθορίζονται από το υπουργείο Εργασίας και όχι από τους επιστήμονες και τόνισε πως δεν είναι ίδιες όλες οι περιπτώσεις που εμφανίζουν το ίδιο ποσοστό αναπηρίας