ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ


Με γεμάτη ατζέντα επί των εργασιακών θεμάτων καταφθάνει τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα η τρόικα, όπου και θα ξεκινήσει τις επαφές της με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας. Το πρώτο που θα ρωτήσουν οι ελεγκτές είναι αν ξεκίνησε ο κοινός διάλογος με...
πρωτοβουλία του υπουργείου ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους για τα θέματα που έχουν τεθεί στους προηγούμενους ελέγχους. Αυτό προς το παρόν γίνεται σε χωριστές συναντήσεις του υπουργού Εργασίας, καθώς δεν έχει διαμορφωθεί κοινό πλαίσιο συζητήσεων βάσει του οποίου να καθίσουν όλες οι πλευρές στο τραπέζι.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κυρίαρχα θέματα είναι η μείωση του μη μισθολογικού κόστους αλλά και η ακύρωση των αυξήσεων που περιλαμβάνει η τριετής εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2010 από τους κοινωνικούς εταίρους.

Το μη μισθολογικό κόστος που θέτει η τρόικα αφορά τις εργοδοτικές εισφορές που καταβάλλονται υπέρ του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές. Στο πλαίσιο αυτό θα ζητηθεί και άρση των περιορισμών σε προγράμματα που ήδη τρέχουν όπως η αμοιβή νέων έως 25 ετών με το 80% του κατώτατου μισθού. Για να ενταχθεί μια εταιρεία στο σχετικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα πρέπει να δεσμευθεί ότι δεν θα κάνει απολύσεις κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει προχωρήσει το μέτρο.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, είναι αντίθετος σε μια τέτοια αλλαγή καθώς θα έχει ως αποτέλεσμα να αντικαθίστανται παλιοί εργαζόμενοι που κοστίζουν ακριβότερα με νέους με χαμηλότερες αμοιβές και έτσι να μην υπάρχει αύξηση της απασχόλησης αλλά ανακύκλωση εργαζομένων.

Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2010 περιλαμβάνει αύξηση 1,5% στους κατώτατους μισθούς την 1η Ιουλίου του 2011 και 1,7% την 1η Ιουλίου του 2012. Η τρόικα από την αρχή είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της για αυτές τις αυξήσεις και τώρα φαίνεται ότι θα επιμείνει οι κοινωνικοί εταίροι με παρέμβαση της κυβέρνησης να τις ακυρώσουν και οι αποδοχές να παραμείνουν στα επίπεδα του 2009. Προς το παρόν δεν φαίνονται διατεθειμένοι να επιμείνουν στην περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού να και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Τέλος, θα εξεταστεί κατά πόσον έχουν προχωρήσει οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης και οι επιχειρησιακές συμβάσεις στη χώρα μας μετά τις πρόσφατες αλλαγές. Ναι μεν οι ευέλικτες μορφές όπως η εκ περιτροπής εργασία, το μειωμένο ωράριο και τα τετραήμερα έχουν μεγάλη αύξηση στην αγορά εργασίας, και σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν τον κανόνα πλέον στην αγορά εργασίας, ωστόσο οι επιχειρησιακές συμβάσεις δεν έχουν προχωρήσει, και το επιχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης είναι πως ο σχετικός νόμος ψηφίσθηκε μόλις πριν ένα μήνα.

Τα στοιχεία του ΣΕΠΕ δείχνουν ότι από τον Σεπτέμβριο οπότε και ξεκίνησε η καταγραφή τους, ιδιαίτερα διαδεδομένες είναι οι ατομικές συμβάσεις. Μόνο στην περιοχή της Αθήνας και των γύρω δήμων σε ατομικές συμβάσεις έχουν προχωρήσει 736 επιχειρήσεις που απασχολούν 2100 εργαζόμενους.

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Το εικαστικό τμήμα των πολιτιστικών ομάδων φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΟΦΠΠ), πέραν της καθιερωμένης ετήσιας έκθεσης κατά την διάρκεια της πολιτιστικής εβδομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών, διοργανώνει έκθεση σπουδών με χρώμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πάρωδος Art- Cafe Ρ. Φεραίου 96 και Π. Δρακοπούλου 5.
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 11 Δεκεμβρίου 2011 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2012.
Συμμετέχοντες: Διακρούση Αγγελική, Μπόνιας Θάνος, Μυλωνοπούλου Ειρήνη, Πετρόπουλος Αλέξανδρος, Τσίλιος Ανδρέας, Φαράκος Πέτρος, Χατζηστάμου Δροσούλα, Hana Svobodova, Marketa Lopraisova
Το εικαστικό τμήμα στεγάζεται στο Στέκι των ΠΟΦΠΠ στην Αλ. Υψηλάντου 122, χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Ι. και Ε. Τοπάλη και λειτουργεί από το 1997. Στόχος της ομάδας είναι η δημιουργική ενασχόληση των νέων ανθρώπων με την τέχνη. Οι φοιτητές που συμμετέχουν στην ομάδα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα ελεύθερου σχεδίου με κάρβουνο και μολύβι, να κάνουν σπουδές με παστέλ και ακρυλικά πάνω σε νεκρές φύσεις, προτομές καθώς και σε γυμνό μοντέλο.
Στο ενεργητικό της έχει συμμετοχές στις πολιτιστικές εβδομάδες του Πανεπιστημίου, εκθέσεις σε αίθουσες τέχνης της Πάτρας, έχει παρουσιάσει καρναβαλικές κατασκευές και μάσκες καθώς επίσης έχει συνεργαστεί με θεατρικές ομάδες κατασκευάζοντας σκηνικά και κοστούμια.

-- 
http://eikastikopofpp.blogspot.com/

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΑΠΗΛΑΣΣΕ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ!


Στρατιωτικός γιατρός με το βαθμό του ταξίαρχου, ο οποίος παλαιότερα υπηρετούσε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ και κατηγορείται ότι συμμετείχε σε «παραδικαστικό» κύκλωμα και ότι χορηγούσε βεβαιώσεις σε επωνύμους προκειμένου... 
να μην υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία, συνελήφθη στη Νότιο Αφρική. Μεταξύ των επωνύμων που εκτιμάται ότι «λούφαραν» τη θητεία του, είναι ηθοποιοί, σεναριογράφοι και άλλοι.

Πρόκειται για τον 63χρονο Μ. Ν. ο οποίος εντοπίστηκε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν διαβιβασθεί από το Τμήμα Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας στις Αρχές της Νότιας Αφρικής.
Ο στρατιωτικός γιατρος φυγοδικούσε από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η υπόθεση του αποκαλούμενου «παραδικαστικού» κυκλώματος.
Σε βάρος του γιατρού, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε 18 υποθέσεις απαλλαγών επωνύμων από το Στρατό είχε εκδοθεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, σε βάρος του γιατρού εκκρεμούσαν 2 Εντάλματα Σύλληψης του Εφέτη-Ανακριτή Αθηνών για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα, 1 Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή του Στρατοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παθητικής δωροδοκίας κατ΄ εξακολούθηση καθώς επίσης και 3 ερήμην καταδικαστικές αποφάσεις του Εφετείου και του Στρατοδικείου Αθηνών με συνολική ποινή φυλάκισης 8 ετών και 6 μηνών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της σωματικής βλάβης από αμέλεια, της ανυποταξίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσεως και της παθητικής δωροδοκίας.

ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκή Αλέξης Κούγιας εξέδωσε ανακοίνωση-μήνυμα νίκης ενόψει του αυριανού ματς της Πατρινής ομάδας κόντρα στον Θρασύβουλο:

"Η Παναχαϊκή με την δική μου προεδρία δίνει σε κάθε αγωνιστική εξετάσεις φιλοξενίας με πολύ μεγάλη επιτυχία και αυτό θα γίνει και στο παιχνίδι της Κυριακής για όλη την αποστολή του Θρασύβουλου που θα έλθει στην Αγυιά.

Αγωνιστικά εκείνο που θα ζητήσω από τους παίκτες είναι να δώσουν τη δική τους απάντηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να τιμωρήσουν τον Θρασύβουλο για όλα όσα έγιναν πριν πέντε χρόνια και για τα οποία φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάει κανένας ότι μιλάμε για μια άλλη τότε Παναχαϊκή, του Μακρή και που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την δική μας τεράστια προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Από κει και πέρα, καλώ όλους τους Πατρινούς να έλθουν στο γήπεδο και να στηρίξουν την ομάδα για να πάρει το τρίποντο και να είναι σίγουροι οι πάντες ότι κάνουμε σε συνεργασία με τον Ηλία Φυντάνη, το καλύτερο δυνατό για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ποιοτικά η ομάδα στην επικείμενη μεταγραφική περίοδο, κάτι που θα φανεί στην πράξη στην ώρα του."

ΓΥΜΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝΜε ένα δρώμενο μεταξύ Ρουσλάνας στη Eurovisison και βραζιλιανών πιστών που αυτομαστιγώνονται το Πάσχα , οι κυρίες της ουκρανικής οργάνωσης FEMEN αποφάσισαν να δείξουν την αντιπάθεια τους στο πρόσωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν, που κατηγορείται για νοθεία στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Ημίγυμνες, φορώντας μόνο ένα σακί, με μαστίγια στα χέρια και τατουάζ σταυρούς, οι νεαρές ακτιβίστριες κρατούν ταμπέλες που γράφουν “Θεέ μου απάλλαξε μας από τον Τσάρο”, αυτομαστιγώνονται μπροστά καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα και ουρλιάζουν για να δείξουν την αποστροφή τους και να ξορκίσουν το «θηρίο» Πούτιν.
Οι νεαρές – αφού κατάφεραν να τραβήξουν την προσοχή (και μάλλον να τρομάξουν τις περαστικές γιαγιάδες) συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς , αλλά όχι χωρίς αντίσταση . μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα της, η οργάνωση αναφέρει ότι μία από τις κοπέλες έπαθε εξάρθρωση στον ώμο, στην προσπάθεια της να μην συλληφθεί!


Τελικά, οι ακτιβίστριες συνελήφθησαν από τους φρουρούς ασφαλείας και προφυλακίστηκαν, ενώ λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθερες....

ΠΑΤΡΑ: ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

Αλλο πάλι και τούτο! Αρκετοί ιδιοκτήτες νυχτερινών καταστημάτων της Πάτρας... παίρνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ. Και αυτό γιατί ως συνήθως... άλλος φαίνεται νόμιμος εκπρόσωπος και ιδιοκτήτης της επιχείρησης, οπότε εκείνοι βρίσκουν «παραθυράκι» για να δηλώσουν άνεργοι! Με τέτοια κρίση όμως στη νυχτερινή ζωή της πόλης... εν δυνάμει άνεργοι είναι!
dete.gr

AMOK ENOΠΛΟΥ ΣΤΗΝ 'ΚΑΡΔΙΑ' ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ


Ενοπλος άνοιξε πυρ εναντίον οδηγών αυτοκινήτων στην καρδιά του Χόλιγουντ, τραυματίζοντας σοβαρά έναν άνδρα, πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικού, σ' ένα επεισόδιο που αρχικά κάποιοι θεώρησαν ότι επρόκειτο για γύρισμα κινηματογραφικής σκηνής! Ο ένοπλος που κατελήφθη από...
αμόκ, τράβηξε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως τους οδηγούς αυτοκινήτων στη φημισμένη διασταύρωση των λεωφόρων Sunset Boulevard και Vine Street.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος 'Αντζελες Κλίον Τζόζεφ, ο ένοπλος, τα στοιχεία του οποίου δεν έγιναν γνωστά, ξέμεινε από σφαίρες και έβγαλε μαχαίρι για να συνεχίσει τις επιθέσεις του, πριν τον πυροβολήσει θανάσιμα ένας αστυνομικός, που βρισκόταν κοντά αν και εκτός υπηρεσίας.

Από τα πυρά του ενόπλου τραυματίστηκε σοβαρά ένας οδηγός αυτοκινήτου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ οι περαστικοί αρχικά νόμιζαν ότι επρόκειτο για γύρισμα σκηνής από κινηματογραφική ταινία.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ


Για απαράδεκτη και επικίνδυνη πρακτική που υιοθετήθηκε και δυστυχώς εφαρμόστηκε πρόσφατα, από πλευράς της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κάνει λόγο σε σχετική του ερώτηση ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος. Μεταξύ άλλων, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, αναφέρει ότι:
«Με την Κ.Υ.Α. 2/37345/0004/4.6.2010 και στα πλαίσια της απογραφής του προσωπικού του Δημοσίου, οι οδηγίες συμπλήρωσης των στοιχείων επιπέδου ΄΄κατηγορία εκπαίδευσης΄΄ υποχρέωσαν του αποφοίτους της Ανωτέρας Σχολής Αστυφυλάκων να δηλώσουν ΄΄ΔΕ΄΄ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)», ενώ στην συνέχεια ο ίδιος επισημαίνει προς τον κ. Παπουτσή πως «προφανώς θα θεωρείτε ότι η Σχολή Αστυφυλάκων δεν σχετίζεται με την ακαδημαϊκή αντιστοιχία των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., γεγονός που έχει προκαλέσει  δικαιολογημένες αντιδράσεις στους αποφοίτους της Σχολής, οι οποίοι ενώ εισήχθησαν μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων και παρά την υπερδιετή φοίτησή τους, θεωρούνται Πτυχιούχοι Σχολών Ομοτίμων Λυκείου.»

Με αφορμή όμως όλα τα παραπάνω, ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να του απαντήσει άμεσα και ξεκάθαρα για το αν αντιλαμβάνεται αρχικά το μέγεθος της αναστάτωσης που δημιουργήθηκε στις τάξεις των αποφοίτων της Σχολής Αστυφυλάκων, αλλά και αν προτίθεται να συγκρουστεί για να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα την εν λόγω αδικία, ώστε να ανήκουν οι παραπάνω απόφοιτοι στην 3η βαθμίδα εκπαίδευσης.


ΕΝΑΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ


Σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές τους θα υποστούν από το νέο έτος μισθωτοί και συνταξιούχοι, καθώς αυξάνεται η παρακράτηση φόρου και ενσωματώνεται στις μηνιαίες αποδοχές η εισφορά αλληλεγγύης. Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι...
φορολογούμενοι καλούνται να πληρώνουν τουλάχιστον ένα φόρο κάθε μήνα του 2012, μεταξύ αυτών 6 φόρους για τα ακίνητα, δηλαδή το ΕΤΑΚ του 2009, το Φόρο Ακίνητης Περιούσιας 2010 και 2011, το Ειδικό Τέλος Ακίνητων 2011 και 2012 και την έκτακτη εισφορά Μεγάλης Ακίνητης Περιούσιας.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν απέκλεισε την Παρασκευή να ληφθούν και νέα μέτρα το 2012, προκείμενου να αντιμετωπιστούν οι αποκλίσεις του φετινού προϋπολογισμού.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής ο κ. Παπαδήμος, η οικονομία λειτουργεί με αβεβαιότητα, και θα εξεταστεί αν χρειαστεί να γίνουν ορισμένες προσθετές ρυθμίσεις.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ


Θα υπάρξει σύντομα απάντηση για τις καταθέσεις στις Ελβετικές τράπεζες τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή την σημερνή αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη. Ο Δ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι είναι ένα θέμα που σκανδαλίζει...
δικαίως την κοινή γνώμη και σήμερα αναβλήθηκε, για τρίτη φορά, απάντηση στην ερώτησή του.

«Η επιθυμία να απαντήσει ο ίδιος ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Παπαδημούλη δεν πρέπει να αντιστρέφεται και να ερμηνεύεται ως αποφυγή απάντησης, όταν συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

«Αυτήν την απάντηση δεν θα μπορούσαν να τη δώσουν οι κ.κ. αναπληρωτές υπουργοί και ο κ. υφυπουργός Οικονομικών που δεν έχουν τις σχετικές πληροφορίες ούτε μπορούσαν να τις αντλήσουν υπηρεσιακά από το υπουργείο Οικονομικών», συμπληρώνεται.

«Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Βενιζέλος είναι πολυάσχολος. Ενημερώθηκα μόλις χτες το βράδυ ότι θα ακυρωθεί η συζήτηση της ερώτησης γιατί ο κ. Βενιζέλος είναι στο Eurogroup», αλλά «έχει τρεις που τον αναπληρώνουν, γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει 50 μέλη, τον κ. Σαχινίδη, τον κ. Οικονόμου και τον κ. Μουρμούρα», παρατήρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΧΑΝΤΑΚΙΑ ΣΤΗ Δ ΑΧΑΪΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ


ΑΠΟΦΑΣΗ 887 / 2011
«Έγκριση µελέτης και απευθείας ανάθεση της εργασίας µε τίτλο
“καθαρισµός χανδάκων κεντρικών οδών για πυροπροστασία”»
Με μία ακόμα απευθείας ανάθεση του ύψους αυτή την φορά των 24.600 ευρώ, ο κ. Δήμαρχος αναθέτει σε εργολάβο της περιοχής μας τον καθαρισμό χανδάκων για πυροπροστασία.
Λεπτομέρεια ασήμαντη: Έχουμε Δεκέμβριο. Φαίνεται ότι έχουμε καύσωνα μες στην καρδιά του χειμώνα και για να μην επαναληφθεί το κακό  που μας βρήκε το καλοκαίρι, όταν τελείως απροετοίμαστοι είδαμε το Γιανισκάρι να καίγεται , φροντίζει εκ των προτέρων ο Δήμαρχος για την χλωρίδα της περιοχής.
Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία  προβλέπει από ότι εικάζω, αφού καθαριστούν οι <<χάνδακες>> ότι ούτε βροχές θα ρίξει, ούτε χορτάρι θα φυτρώσει στους <<χάνδακες>> ούτε απορρίμματα θα υπάρξουν στο μέλλον ικανά να δημιουργήσουν εστίες πυρός.
Όλα αυτά μέχρι το καλοκαίρι  το οποίο που θα πάει κάποια στιγμή θαρθεί.
Τότε είμαι βέβαιο ότι θα υπάρξει κάποια άλλη απευθείας ανάθεση  για καθαρισμό χανδάκων για πυροπροστασία, αντίστοιχου η και παραπάνω χρηματικού ποσού.
Τελικά τα χρήματα των δημοτών τα λυπάται κανείς;
 
Φίλιππος Ε.Σερεπίσος

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ


Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, προχώρησε σε συγκρότηση του νέου προεδρείου για την επόμενη τριετία, μετά την εκλογική διαδικασία της 27 Νοεμβρίου.
    Η παράταξή μας η ΔΑΚΕ, πρότεινε κατά την συγκρότηση στις άλλες παρατάξεις, να υπάρξει αναλογική εκπροσώπηση στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα, πράγμα το οποίο εκτός από θέση είναι πια και ιστορική αναγκαιότητα σε μια προσπάθεια ενότητας στη δράση και ανάκτησης της χαμένης αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας.
    Δυστυχώς η  ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο, αρνήθηκε την διαπαραταξιακή συμμετοχή στη διοίκηση του εργατικού κέντρου, εμμένοντας στις ξεπερασμένες και μικροκομματικές αντιλήψεις, οι οποίες τραυματίζουν την εικόνα του Συνδικαλιστικού Κινήματος στα μάτια των Εργαζομένων και δεν προάγουν την ενότητα των αγώνων μας.
    «Μεθυσμένοι» πιθανόν από την εφήμερη «εκλογική νίκη» του Μηχανισμού τους, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν Κομματικό Αμορτισέρ, στην Νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ της διετής διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.
    Μια πολιτική που κατέστησε την Ελλάδα σε προτεκτοράτο του Βαλκανικού Νότου, οδηγώντας την κοινωνία σε ανεξέλεγκτη χρεωκοπία και την οικονομία σε οριστική κατάρρευση.
    Προσκολλημένοι στις καρέκλες τους, συνεχίζουν να κάνουν ότι δεν βλέπουν ότι οι εργαζόμενοι σήμερα αναζητούν μια άλλη συμπεριφορά και στάση από όλους μας, στην λειτουργία του Συνδικαλιστικού Κινήματος.
    Χωρίς Κομματικές ή Κυβερνητικές σκοπιμότητες που πληγώνουν και διαιρούν.
    Οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ, σαν σύγχρονοι κομματάρχες του ΠΑΣΟΚ, αδιαφορούν για το τι Βιώνει σήμερα η Ελληνική Κοινωνία, φτάνει να μην στενοχωρήσουν το ΠΑΣΟΚ, εμμένουν στη λογική της ¨Αυτοδύναμης Αφωνίας¨.   Το σύνθημα της ΓΣΕΕ   "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" παραμένει κενό γραμμα και νεκρό σύνθημα αφού δεν ΄χει τη παραμικρή εφαρμογή στη πράξη.... Για τη ΠΑΣΚΕ τουλάχιστον του Ε.Κ.Πάτρας αυτά είνα ψιλά γράμματα....
    Εκπλήσσονται όμως, όταν στις Απεργιακές εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου, οι εργαζόμενοι που παρευρίσκονται αδιαφορούν, να παραμείνουν για να τους ακούσουν.
    Σήμερα που η Κοινωνία βρίσκετε σε αποσύνθεση και κατάθλιψη, οι Έλληνες σε εξαθλίωση  και ανασφάλεια, οφείλουμε όλοι, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουμε δυναμικό και μαζικό αγώνα, αντίστασης και αντίδρασης για την ανατροπή της πολιτικής, που επιφέρει την Φτώχεια, την Εξαθλίωση και την Κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους που με αγώνες στο παρελθόν κερδίσαμε.
    Με την Ενότητα όλων και στη Δράση και στους τόπους Συγκέντρωσης των εργαζομένων.
    Η ΔΑΚΕ θα προσπαθήσει, με την «μικρή» αριθμητική της δύναμη στο Δ.Σ.  αλλά με την Δυνατή της Φωνή, να αποτελέσει τον καταλύτη των εξελίξεων, αναθεωρώντας την μέχρι τώρα στάση της, στρέφοντας παράλληλα τα φώτα της Δημοσιότητας προς το Εργατικό Κέντρο, ώστε να γνωρίζει η Κοινωνία, οι Εργαζόμενοι, οι Άνεργοι, οι Συνταξιούχοι, οι Νέοι, κ.α., την Δράση και την Στάση του καθενός μας, στα προβλήματα που καθημερινά βιώνουμε όλοι.
    Να αποτελέσει η Φωνή τους στα καθημερινά Χαράτσια που οι Κυβερνήσεις μας επιβάλλουν......Για την ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Πάτρας   

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΟΧΙ» ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ


Κάλεσμα στην κυβέρνηση να «ξεκαθαρίσει το τοπίο της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος» απηύθυνε ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Νικολόπουλος. Ο βουλευτής της ΝΔ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «εξοργιστική...
ανακολουθία» και «συνεχή διάψευση» των δεσμεύσεων που αναλαμβάνουν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ την ώρα που οι συνεχείς, όπως επισημαίνει, περικοπές των συντάξεων «έχουν φέρει σε απόγνωση τους Έλληνες συνταξιούχους».
«Από το «δεν πρόκειται να ακολουθήσουν άλλες περικοπές σε συντάξεις» του κ. Βενιζέλου, φτάσαμε στο «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να μειωθούν οι κύριες συντάξεις» του κ. Κουτρουμάνη. Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν ειλικρίνεια και προσήλωση στα πραγματικά δεδομένα των συντάξεων», παρατηρεί ο κ. Νικολόπουλος.
«Όχι άλλα παιχνίδια με τους Συνταξιούχους. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς τι τους επιφυλάσσει το μέλλον. Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια είναι χειρότερες και από τις περικοπές», καταλήγει.

ΤΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


                                                Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου     

Είναι σε όλους μας γνωστό πως το πολιτικό μας σύστημα έχει απαξιωθεί  τελείως και πλέον, έχει χρεοκοπήσει. Αυτό το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, δεν είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση. Οι περισσότεροι από τους βουλευτές και από τους «μεγαλοδημοσιογράφους» των διαπλεκομένων Μ.Μ.Ε. δεν έχουν την δυνατότητα να κυκλοφορούν ελεύθεροι και σε κάθε δημόσια εμφάνισή τους γνωρίζουν την οργή του κόσμου  που τους θεωρεί μέλη ενός διαπλεκόμενου πελατειακού συστήματος που οδήγησε την χώρα και τον λαό της στην απόλυτη εξαθλίωση. Οι πολιτικές επιλογές των πολιτικών μας και η στήριξη αυτών των  αποφάσεων από τους δημοσιογράφους που υπηρετούν το σύστημα μας οδήγησαν στο οικονομικό αδιέξοδο που σήμερα βιώνει η πατρίδα μας. Οι πολιτικοί μας και οι μεγαλοδημοσιογράφοι εισπράττουν σήμερα τα αποτελέσματα της άκρατης εξουσιολαγνείας και αρχομανίας που τους διέκρινε όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης.    
Αυτή την απαξία, λοιπόν, εισέπραξε στις 26 Νοεμβρίου 2011, στη Λυών της Γαλλίας, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, εκπρόσωπος της πολιτικής οικογενειοκρατίας και ο κ. Γιάννης Πρετεντέρης, εκπρόσωπος των διαπλεκόμενων Μ.Μ.Ε., οι οποίοι ήταν καλεσμένοι της αριστερής εφημερίδας Liberation που διοργάνωσε φόρουμ με θέμα «η Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία». Ξεκινώντας την ομιλία της η κ. Μπακογιάννη ήταν γελαστή, ευχάριστη και περιχαρής δήλωνε πως «οι πολιτικοί στην Ελλάδα απέτυχαν τελείως» καθώς επίσης αποκάλυπτε πως «ο ΛΑΟΣ είναι κόμμα ακροδεξιό και γι΄αυτό δεν τους παίρνουμε στα σοβαρά». Ο κ. Πρετεντέρης με τη σειρά του, κατηγόρησε την Κυβέρνηση Παπανδρέου πως ευθύνεται για την σημερινή πολιτική κρίση. Λες και δεν ήταν αυτός και τα άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του Mega που επαινούσαν επί δυο χρόνια, καθημερινά από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του εν λόγω καναλιού, τον Γιώργο και τους συνεργάτες του. Τα γελάκια, όμως και οι χαριεντισμοί σταμάτησαν και άρχισε η αμηχανία, ο εκνευρισμός και ο προβληματισμός τους, όταν ζήτησαν και έκαναν παρέμβαση Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι στη Λυών. Μεταξύ άλλων τους είπαν: «θα θέλαμε να εκφράσουμε την έκπληξή μας για το γεγονός ότι η Liberation, μία ιστορική εφημερίδα της αριστεράς, κάλεσε αυτά τα δύο άτομα να μιλήσουν για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.
Για εμάς αλλά και για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, πρόκειται για δύο προσωπικότητες οι οποίες αντιπροσωπεύουν πλήρως την πολιτική που οδήγησε τη χώρα στο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα. Από τη μία, βρίσκουμε τον κ. Πρετεντέρη, συμπαρουσιαστή δελτίου ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, ο οποίος αντιτίθεται συστηματικά σε κάθε είδους αγωνιστική εκδήλωση υποστηρίζοντας παράλληλα τις αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η τηλεοπτική ομάδα στην οποία συμμετέχει ο κ. Πρετεντέρης δε διστάζει να διαστρεβλώνει ειδήσεις και εικόνες. Από την άλλη βρίσκουμε την κ. Μπακογιάννη, μέλος ενός συστήματος οικογενειοκρατίας που κυβερνά την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα, ως πρόεδρος του κόμματος που η ίδια ίδρυσε, καταδικάζει τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων, τους οποίους θεωρεί «μεγάλο πρόβλημα». Αυτό βέβαια  δεν την εμποδίζει να αναγνωρίζει με καθαρά λαϊκιστικό τρόπο τις αδικίες εις βάρος του λαού. Εν ολίγοις ο κ. Πρετεντέρης και η κ. Μπακογιάννη βρίσκονται ανάμεσα στους υποστηρικτές της κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία σχηματίστηκε την τελευταία περίοδο με αντισυνταγματικό τρόπο».
                    http://www.youtube.com/watch?v=MCQf43nOXj4
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω ένα απόσπασμα από άρθρο μου που δημοσιεύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2010 με τίτλο «Ντόρα Μπακογιάννη το νέο κόμμα» και καταγράφει μέρος των «επιτευγμάτων» της κ. Μπακογιάννη:

«Θα έχει το κόμμα της την ίδια υπευθυνότητα, όπως εκείνη ως Υπουργός Εξωτερικών της χώρας στην κυβέρνηση Κ.Καραμανλή όταν:
  1. Εξακολουθούσε να επιδιώκει την πραγματοποίηση της επισκέψεως του Τούρκου (τότε) Υπουργού Εξωτερικών κ. Γκιούλ στην χώρα μας, από την στιγμή που το τουρκικό κατεστημένο περιλάμβανε στην ατζέντα την αποστρατικοποίηση του Αϊ Στράτη, θεωρώντας τον γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο;
Για το συγκεκριμένο Εθνικό θέμα δεν έκανε κανένα διάβημα και η αντίδρασή της αρκέστηκε σε μία απλή ενημέρωση στο ΝΑΤΟ.
  1. Στήριξε το σχέδιο ΑΝΑΝ στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να διαταραχθούν οι σχέσεις της την εποχή εκείνη, με τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσο Παπαδόπουλο.
  2. Ετάχθη υπέρ της εγκατάστασης των πυραυλικών συστημάτων των Η.Π.Α. σε Τσεχία και Πολωνία και δημιούργησε διπλωματικό επεισόδιο με την Ρωσία με την αψυχολόγητη στάση της.
  3.  Ήταν αρνητική στην δημιουργία του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης, ακολουθώντας την στάση των Η.Π.Α. στο όλο θέμα! Παρ’ όλα αυτά, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε την συμφωνία για τον αγωγό με τον ομόλογό του Έλληνα Πρωθυπουργό.
  4. Δέχθηκε να παραβρεθεί ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων στην Σύνοδο των μελών κρατών του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα το 2008, μεταφερόμενος στην Ελληνική Επικράτεια, με αεροσκάφος που έφερε τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Όλες οι παραπάνω ενέργειες χαρακτηρίζονται πλέον εκ των αποτελεσμάτων, πως ήταν στάσεις ηττοπαθείς και προσβλητικές και θα έπρεπε, η κ. Μπακογιάννη να ζητήσει συγνώμη κατά την χθεσινή ίδρυση του κόμματός της».

            Επίσης στις 4 Νοεμβρίου 2011, έγραφα μεταξύ άλλων σε άρθρο μου με τίτλο: «η δημοσιογραφία της ακριβής γραβάτας»:
«Κε Πρετεντέρη, ο λαός σας παρακολουθεί και σας κρίνει. Γνωρίζει τις επικίνδυνες θέσεις που είχατε διατυπώσει πολλές φορές για το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν στην Κύπρο οπότε χαρακτηρίζατε κάφρους, κουτσαβάκια, αερολόγους και λουλουδούδες του πατριωτισμού όσους από τον Κυπριακό λαό τάσσονταν εναντίον της ψηφίσεώς του. Ωστόσο, ο Κυπριακός λαός το καταψήφισε και αποτέλεσμα αυτής της καταψηφίσεως ήταν η είσοδος της Κύπρου στην Ε.Ε. αλλά και η τεράστια επιτυχία της χάραξης ΑΟΖ από πλευράς της σημερινής Κυβέρνησης. Αυτό που τόλμησε η Κύπρος, δυστυχώς δεν τολμά να πράξει ο δειλός Έλληνας Πρωθυπουργός και δυστυχώς, η χάραξη της Ελληνικής ΑΟΖ παραμένει ανεκπλήρωτο όνειρο των Ελλήνων. Η μη χάραξη της Ελληνικής ΑΟΖ, είναι μια πράξη αντεθνική, είναι μια πράξη προδοτική. Κε Πρετεντέρη, η Κυβέρνηση της οποίας τις επιλογές παραδοσιακά στηρίζετε, ασκεί από την ημέρα εκλογής της, το 2009, μια φαύλη πολιτική και είναι η κύρια υπεύθυνη για το σημερινό κατάντημα της χώρας, όπου κατακρεουργούνται οι μισθοί εργαζομένων και οι συντάξεις των απόμαχων της εργασίας με οριζόντιες περικοπές, όπου μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν με πρωτόγνωρους ρυθμούς, οι έμμεσοι φόροι είναι χαράτσι απάνθρωπης αδικίας, η ανεργία, ειδικά στους νέους καλπάζει και δεν δίνει στην νεολαία μας καμία ελπίδα και προοπτική».
Μετά όλα τα παραπάνω ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να συνεχίζει να αποστρέφεται και να αποδοκιμάζει όλους εκείνους που συμμετέχουν στην απόλυτη εξαθλίωσή του και στην απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδος μας.
Θα πρέπει να μην ξεχνά πως ο κ. Πρετεντέρης είναι από τους πλέον, ένθερμους υποστηρικτές αυτού του άθλιου πολιτικού συστήματος, εις βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού λαού και η κ. Μπακογιάννη είναι εκείνη που υπερασπίζεται με πρωταγωνιστικό ρόλο, όλες τις διαχρονικά αντεθνικές θέσεις.
Ο Ελληνικός λαός στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές δια της ψήφου του θα πρέπει να την αναγκάσει να υλοποιήσει την προ μηνών δήλωσή της, πως θα αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική αν το κόμμα του οποίου ηγείται, δεν κατορθώσει να περάσει το όριο του 3% και δεν μπει στην επόμενη Βουλή.
Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

40% ΠΑΝΩ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ!


Ρεπορτάζ : Σοφία Νέτα
(από την Ελευθεροτυπία)
Το οικονομικό αδιέξοδο οδηγεί ακόμη και στο θάνατο... Πρώτη σε ποσοστό αύξησης αυτοκτονιών έρχεται η χώρα μας λόγω κρίσης σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ πρόσφατα στατιστικά στοιχεία από τους πέντε πρώτους μήνες του... 
2011 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι δείχνουν σημαντική αύξηση αυτοκτονιών που αγγίζει το 40%!

Το διάστημα 2000-2009 οι αυτοκτονίες στη χώρα μας ήταν συνολικά 3.661, με τα περιστατικά να παραμένουν σταθερά στα 350-400 ανά έτος. Μετά την Αττική, η Κρήτη είναι η περιοχή με τις περισσότερες κλήσεις στη γραμμή βοήθειας 1018. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο πάνω από 20 άτομα αυτοκτόνησαν στην Κρήτη... ενώ ακόμη δεν είναι διαθέσιμα τα επίσημα στοιχεία για το 2010.

Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της επιστημονικής επιθεώρησης «The Lancet», κατά την περίοδο 2007-2009 οι αυτοκτονίες στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 17%, κατατάσσοντάς την πρώτη σε ποσοστό αύξησης των αυτοκτονιών σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ειδικούς, η αυξητική τάση στις αυτοκτονίες ταυτίζεται χρονικά με την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης, όμως τα αίτια της αυτοκτονίας δεν είναι πάντα ή μόνο οικονομικά. Σύμφωνα με ειδικούς ψυχικής υγείας, συνήθως συνυπάρχουν ή προηγούνται άλλοι παράγοντες, όπως κατάθλιψη ή προβλήματα στις οικογενειακές σχέσεις.

Στην τηλεφωνική γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία (1018) οι οικονομικοί λόγοι ήταν η συνήθης αιτία που άκουγαν οι υπεύθυνοι ψυχολόγοι από το 2007, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του το κέντρο, χρονιά που η κρίση δεν είχε ξεσπάσει ακόμα στην Ελλάδα. Από τότε οι κλήσεις τετραπλασιάστηκαν, για να φτάσουν πέρυσι τις 2.500, ενώ όλο και πιο συχνά καλούν άνθρωποι που είναι βουτηγμένοι στα χρέη.

Η πρόληψη της αυτοκτονίας στη χώρα μας είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει σήμερα η εθελοντική ομάδα «Get Involved» του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 18.00 (Αμφιθέατρο Αντωνιάδου, Πατησίων 76).

Η «Get Involved» είναι μια εθελοντική ομάδα που δημιουργήθηκε το 2010 από φοιτητές του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, με την υποστήριξη της επίκουρης καθηγήτριας Ε. Νικάνδρου, και έχει ως στόχο να βοηθήσει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των νέων ανθρώπων σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος. Την πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάζει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, καθηγητής Γεώργιος Αυλωνίτης.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΕΥ


Για προκλητική αδράνεια και ολιγωρία κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Τζουραμάνης κατά την χθεσινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Αφορμή ήταν το θέμα που ήρθε προς συζήτηση εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας Πάτρας» και αφορούσε την κατάρτιση του νέου Ο.Ε.Υ (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας) για τον Καλλικρατικό Δήμο Πατρέων.

Η μη κατάρτιση του νέου Ο.Ε.Υ φέρει σημαντικότατες επιπτώσεις τόσο για τη λειτουργία του Δήμου όσο και για τους ίδιους τους δημοτικούς υπαλλήλους. Από όλες τις παρατάξεις ακούστηκαν σημαντικότατες τοποθετήσεις και όλοι συμφώνησαν στην σπουδαιότητα της κατάρτισης του Ο.Ε.Υ. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο αλλά και τον Δήμαρχο Πατρέων δεν απάντησαν επί της ουσίας στα ερωτήματα που είχε θέσει ο κ. Ανδρέας Τζουραμάνης και ήταν απλά μια έκθεση ιδεών.

Προέκυψε μάλιστα και εσωτερική διαφωνία εντός της δημοτικής αρχής σχετικά με την ακύρωση από την Περιφέρεια της ανάθεσης του Ο.Ε.Υ σε μια εταιρεία εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, όπως είχε αποφασιστεί σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Πάνω σε αυτό το σημείο η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης , η οποία είχε ψηφίσει θετικά στην εν λόγω συνεδρίαση, κατήγγειλε δημόσια ότι εξαπατήθηκε από τη Δημοτική Αρχή αφού δεν ενημερώθηκε πλήρως για το θέμα!

Στην δευτερολογία του ο κ. Ανδρέας Τζουραμάνης θέλοντας να δώσει ένα μέτρο σύγκρισης για το τι σημαίνει 60000€ που προορίζονταν ως αποζημίωση προς την εταιρεία που θα κατάρτιζε τον Ο.Ε.Υ του Δήμου Πατρέων, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζομένους στη μπάντα του Δήμου είναι 53000€, προσθέτοντας ότι για την ταμπακιέρα δεν άρθρωσε λέξη η Δημοτική Αρχή. Ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του, προτείνοντας στον Δήμαρχο να δείξει εμπιστοσύνη στα στελέχη του Δήμου και να μη τους απαξιώνει κατ’ αυτόν τον τρόπο, αναθέτοντάς τους την σύνταξη του νέου Ο.Ε.Υ για το Δήμο Πατρέων το συντομότερο δυνατό.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ(1893: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ)10 Δεκεμβρίου…

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Παγκόσμια Ημέρα  Ιδιοκτησίας

Σαν σήμερα…. (αφιέρωμα)

1893: Ο Χαρίλαος Τρικούπης "πιστώνεται" στη Βουλή των Ελλήνων την ιστορική φράση "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν"

Η φράση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» αποτελεί μια ιστορική αναφορά που πιστώνεται στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Χαρίλαο Τρικούπη. Ο Τρικούπης λέγεται πως χρησιμοποίησε τη φράση σε ομιλία του στη Βουλή στις 10 Δεκεμβρίου του 1893, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του κράτους και την αδυναμία του να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος του. Η Κυβέρνησή του κήρυξε πτώχευση, η οποία και επέφερε την επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου σε βάρος της Ελλάδας.

Έκτοτε, η φράση αυτή χρησιμοποιείται για να δηλώσει αποτυχία, τόσο για οικονομικά θέματα όσο και για γενικότερους λόγους.  Αν και θεωρείται πως η φράση λέχθηκε από το βήμα της Βουλής, αμφισβητείται πως χρησιμοποιήθηκε από τον Τρικούπη στην ομιλία του, καθώς από τα πρακτικά της Βουλής δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Στη πραγματικότητα η φράση αυτή λέχθηκε από τον Χ. Τρικούπη την παραπάνω ημερομηνία από του βήματος της Βουλής (Παλαιά Βουλή), όχι όμως απευθυνόμενος προς το Σώμα της Βουλής ως επίσημη διακήρυξη, αλλά "εν τη ρύμη του λόγου" του, αναφέροντας "εν παρόδω" στις αναγκαίες προς τους δανειστές διαπραγματεύσεις, που πίεζαν απροκάλυπτα τον οικονομικό έλεγχο της Ελλάδας, "ότι πρέπει να λαλήσωμεν προς αυτούς επτωχεύσαμεν δυστυχώς..».

 Η αντιπολίτευση όμως εκμεταλλευόμενη κομματικά τη φράση αυτή παράστησε τον πρωθυπουργό να κηρύσσει με αυτήν επίσημα από του βήματος της Βουλής τη χρεωκοπία της Ελλάδας. Τη θέση αυτή υιοθέτησαν και όλα σχεδόν τα έντυπα της εποχής σε σημείο που να δημιουργήσουν ακόμα και απογοητευτική εντύπωση στους οπαδούς του Χ. Τρικούπη. Η προπαγάνδα αυτή το πόσο ευνόησε υπέρμετρα την τότε αντιπολίτευση διαφαίνεται από τον ειρωνικό σκωπτικό χαρακτήρα που αποδόθηκε σε αυτήν και που χρησιμοποιήθηκε ομοίως μυριάδες φορές με συνέπεια να παραμείνει ιστορική μέχρι σήμερα. 
(Στην φωτογραφία, γελοιογραφία της εποχής)
http://www.inveria.gr/2011/12/10-1893.html

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ 2012 ΣΕ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣΡεπορτάζ : Κ. Τσαχάκης-Μ. Βουργάνα
(από την Ημερησία)
«Φορτωμένο» φόρους είναι το 2012, με τα βάρη να πέφτουν κατά κύριο λόγο σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Η μείωση του αφορολόγητου ορίου, το ψαλίδισμα των φοροαπαλλαγών, τα νέα τεκμήρια διαβίωσης και οι έκτακτες εισφορές (αλληλεγγύης, τέλος... 
επιτηδεύματος) φέρνουν νέα υπέρμετρα βάρη στις πλάτες των φορολογουμένων, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλουν στην Εφορία τουλάχιστον έναν μισθό εντός του επόμενου έτους. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι εισοδηματικές απώλειες είναι κατά πολύ υψηλότερες.
Αν δε συνυπολογιστούν και οι φόροι στην ακίνητη περιουσία τότε προκύπτει περαιτέρω αφαίμαξη.
Από τον πρώτο κιόλας μήνα του νέου έτους, τα συνήθη φορολογικά υποζύγια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, θα δουν τις μηνιαίες αποδοχές τους να «ψαλιδίζονται» ακόμη περισσότερο μέσω της αυξημένης παρακράτησης φόρου.
Πιο αναλυτικά, ο «λογαριασμός» βαραίνει το νέο έτος για τα νοικοκυριά αφού το εκκαθαριστικό σημείωμα της φορολογικής δήλωσης φέρνει έξτρα φόρους για όλους. Συγκεκριμένα:
1. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους και την εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011. Κατά συνέπεια, μέσα στο 2012 θα επιβαρυνθούν τριπλά, αφού θα δεχθούν περαιτέρω πλήγμα από τη μείωση του αφορολογήτου, από την παρακράτηση της εισφοράς του 2012 και θα πληρώσουν και την εισφορά του 2011. Επίσης πολλοί φορολογούμενοι μαζί με την εισφορά του 2012 που θα τους παρακρατείται κάθε μήνα από τον μισθό ή τη σύνταξή τους θα πληρώσουν στους πρώτους μήνες του νέου έτους και τις εναπομείνασες δόσεις των πολυεκκαθαρστικών που έχουν λάβει με την έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2010, ενώ όσοι δεν έχουν λάβει ακόμη τα σημειώματα της Εφορίας θα πληρώσουν όλες τις δόσεις μέσα στο 2012.
2. Μόνο από τη μείωση του αφορολογήτου ορίου από τις 12.000 ευρώ που ίσχυε για τα εισοδήματα του 2010 στις 5.000 ευρώ για το 2011 και την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας θα προκύψουν έξτρα φόροι:
- Φορολογούμενοι χωρίς παιδιά και εισοδήματα μεγαλύτερα από 5.000 και μέχρι 12.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά ετήσιο φόρο εισοδήματος από 50 έως και 700 ευρώ. Εάν έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ θα χρεωθούν με επιπλέον φόρους από 700 έως 900 ευρώ.
Οσοι βαρύνονται με ένα ή δύο παιδιά και έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 7.000 και μέχρι 32.000 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν φόρους αυξημένους κατά 100 έως και 1.040 ευρώ.
Οι φορολογούμενοι με τρία ή περισσότερα προστατευόμενα παιδιά που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα από 15.000 έως 32.000 ευρώ θα πληρώσουν για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος έξτρα φόρο κατά 540 έως και 2.750 ευρώ.
3. Το «μαχαίρι» που μπήκε στις φοροαπαλλαγές εξανεμίζει τα φορολογικά οφέλη. Οι φορολογούμενοι που πραγματοποιούν κάθε χρόνο σημαντικού ύψους καταναλωτικές δαπάνες και έξοδα για ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, τόκους στεγαστικών δανείων και ασφάλιστρα ζωής θα διαπιστώσουν ότι δεν έχουν σημαντικό όφελος αλλά και κανένα κίνητρο να ζητούν αποδείξεις (π.χ. από γιατρούς, φροντιστήρια). Με το νέο σύστημα που θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2011 οι εκπτώσεις των ποσών αυτών από τον φόρο εισοδήματος μειώνονται δραστικά.
4. Περίπου 1 εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες με το εκκαθαριστικό σημείωμα της δήλωσης του 2012 θα πληρώσουν την έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2011 και τέλος επιτηδεύματος το οποίο θα είναι αυξημένο από τα 300 στα 500 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις άνω των 200.000 κατοίκων και στα 400 ευρώ για όσους εδρεύουν σε πόλεις κάτω των 200.000 κατοίκων.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ


Το «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι ένα κοινωνικό πρόγραμμα που βοηθάει χιλιάδες ανήμπορους συνανθρώπους μας και τους παρέχει στήριξη και φροντίδα. Όλοι οι εργαζόμενοί του προσφέρουν σπουδαίο έργο με την άρτια καταστισμένη γνώση και εμπειρία τους.
Η αναλγησία όμως της πολιτικής της οικονομικής λιτότητας με σκοπό την δημοσιονομική προσαρμογή του κράτους, θέτει τους εργαζόμενους τους προγράμματος σε κίνδυνο να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας τους.  
Είναι αναγκαίο να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας όλων των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν.
Επιτέλους να σταματήσει το κοινωνικό κράτος να είναι ανύπαρκτο και να ισοπεδώνει κάθε κοινωνική παροχή εν ονόματι μιας άκαμπτης οικονομικής πολιτικής!


     Με εκτίμηση

Γιώργος Δρακούλης
             ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ν.Ε ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ 

ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΒΑΒΕΛ;


Αφού επί μία και πλέον εικοσαετία, μεθοδευμένα, κατάφεραν να υπερχρεώσουν πολίτες και χώρες, ήρθαν τώρα και πατώντας φρένο απαίτησαν.
Σ’ αυτήν την εικοσαετία παράλληλα με τα δάνεια δώσαν επιδοτήσεις για ξήλωμα αμπελώνων, για πολύχρονες αγραναπαύσεις. Έκλεισαν με τον ένα ή άλλο τρόπο όλες σχεδόν τις βαριές βιομηχανίες. Έκλεισαν σχεδόν όλα τα ζαχαρουργεία, έφτασε η χώρα μας να μην παράγει ούτε τσατσάρες.  Να εισάγουμε τα πάντα. Ακόμα και πατάτες!
Πλημμύρισε η Ελληνική αγορά με Γερμανικά μαγαζιά … παντοπωλεία! Σε τέτοιο σημείο, που αρχίσαμε να ξύνουμε τα κεφάλια μας και να αναρωτιόμαστε πόθεν θα εξεβρεθούν τόσοι πελάτες, τόσα λεφτά.
Τώρα άρχισαν να φωτίζονται όλα. Άναψε ο προβολέας της Βέρμαχτ. Και τα φώτισε όλα. Παρέσυρε σ’ αυτή την δύνη και τον ευπατρίδη εκ Θεσσαλονίκης και πρόεδρο της Γαλλίας. Έγιναν οι δυό τους αχταρμάς ώστε να τους αποκαλούν Μερκοζύ, και πήραν φόρα να κατακτήσουν μια εξαθλιωμένη οικονομικοπολιτικά Ευρώπη. Άνοιξαν τις κερκόπορτες, και κάναν σήμερα γιουρούσι. Αν έχεις αποκλίσεις από τον προϋπολογισμό, από τ’ αυτί και στο δικαστήριο για τιμωρία.
Έτσι έγινε το πείραμα με μας. Εθνικό εξευτελισμό, τιμωρία που οι φωστήρες της οικονομίας μας την μετακύλισαν στον απλό λαό. Και η ευφυΐα του ευφυούς και ευτραφούς τόκανε χρέος μας και καθόλα νόμιμο. Το νόμιμο βέβαια, δεν είναι και ηθικό.
Δες Μερκοζύ, προσκυνώ την χάρη σου και πεινάω και κουρέλια φοράω. Είμαι καλό παιδί; Ρίξε το ξεροκόμματο. Όχι για μένα. Για τους έχοντες και κατέχοντες. Αυτοί θα επιζήσουν να γράψουν την λαμπρή ιστορία διάσωσης της χώρας από 300 ρετάλια.
Αν ήθελαν να σώσουν την  Ευρώπη με ισότιμα μέλη Γερμανούς και όλους τους άλλους των 26 χωρών θα έκαναν κάτι απλό. Ναι είναι απλό.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ευρωπαϊκό σύνταγμα και βοήθεια, για εξυγίανση οικονομική όλων των χωρών και ύστερα δημοσιονομικούς κοινούς κανόνες. Αυτός ο τόπος έχει σύνορα που είναι και δικά σου. Τα φυλάω εγώ και πληρώνω εγώ για τα όπλα που μου πουλάς, και συ μου λες πως είμαι ανάξιος και τεμπέλης. Αλλά ο κλέφτης κι ο απατεώνας είσαι εσύ κύριε/α Μερκοζύ. Μου κλέβεις την Εθνική μου κυριαρχία και μου πουλάς παραμύθι για εταιρικότητα την στιγμή που η σχέση μου μαζί σου τα επόμενα 50 χρόνια είναι καθαρά δουλική.
Ο Σαρκοζύ, προφανώς  συναινεί  γιατί έχει επερχόμενες εκλογές. Σύντομα η Γερμανία θα αποσχιστεί και θα μείνει μόνη και κυρίαρχη στην Ευρώπη. Ότι δεν κατάφερε με δύο πολέμους, θα το καταφέρει στο οικονομικό μέτωπο εν ου παικτοίς.
Ο ευφυής μας οικονομολόγος βρήκε και την λύση με το σύνταγμα. Άρθρο 28 .
1. Oι γενικά παραδεγμένoι κανόνες τoυ διεθνoύς δικαίoυ, καθώς και oι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τoυς με νόμo και τη θέση τoυς σε ισχύ σύμφωνα με τoυς όρoυς καθεμιάς, απoτελoύν αναπόσπαστo μέρoς τoυ εσωτερικoύ ελληνικoύ δικαίoυ και υπερισχύoυν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμoυ.
H εφαρμoγή των κανόνων τoυ διεθνoύς δικαίoυ και των διεθνών συμβάσεων στoυς αλλoδαπoύς τελεί πάντoτε υπό τoν όρo της αμoιβαιότητας.
Ψήφο με πλειοψηφία 180 ψήφων, υπερνόμος και πάει τέλειωσε.
Δεν μπορώ να καταλάβω ποια οράματα βλέπει ο Βενιζέλος σ’ αυτή την Αμερικανογερμανική προοπτική με Ευρωπαϊκή προβιά.
Νομίζετε ότι ότι ο Κάμερον είναι βλάκας. Όχι, αλλά πρώτα τον ενδιαφέρει η Αγγλία και οι Άγγλοι και ύστερα οι ημέτεροι.
Για ρίξτε μια ματιά στους γείτονες με τον Ερντογάν. Σε δέκα χρόνια έκανε την Τουρκία αγνώριστη. Αλλά τι να κάνουμε, χρειάζονται ούμπαλα. Όχι -άκια.

ΣΧΕΔΙΟ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο Δ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ


ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ "ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ" ΣΕ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ-ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ

Για "περαιτέρω υποβάθμιση του δημοσίου τομέα των πρώην Επαρχιών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων"κάνει λόγο - με νέα του παρέμβαση - ο Πολιτευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που αυτή τη φορά καταγγέλλει δημόσια "ύποπτο και ισοπεδωτικό σχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για συρρίκνωση των υπηρεσιών της Θέμιδας σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα"σε συνέχεια άλλων πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης που ήδη οδήγησαν στον αφανισμό του δημοσίων υπηρεσιών, στους τομείς της υγείας, της πρόνοιας, της ασφάλισης και της παιδείας και αλλού.
Ο Α' Επιλαχών Βουλευτής της Ν.Δ αναφέρεται σε "βροχή" πληροφοριών από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του Αρείου Πάγου, που οδηγούν σε ένα"καταστροφικό κούρεμα" των Πρωτοδικείων Αιγίου και Καλαβρύτων με την κατάργησή τους υπό την σημερινή μορφή και μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στην Πάτρα, κάτι που θα υλοποιηθεί σε ολόκληρη τη χώρα με την υπερσυγκέντρωση αυτών των υπηρεσιών της δικαιοσύνης στις πρωτεύουσες όλων των νομών.Επιπλέον, το ίδιο σχέδιο περιλαμβάνει το "λουκέτο" των Ειρηνοδικείων Ακράτας και Ερινεού με  μεταφορά τους στο Αίγιο αλλά και της Αροανίας με τη μεταφορά του στα Καλάβρυτα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα, στις μικρές αυτές κοινωνίες να σβήνουν και οι τελευταίες εναπομείνασες υπηρεσίες.
Σημαντική αναφορά κάνει ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος στην επιβάρυνση της ήδη κορεσμένης λειτουργίας των Δικαστηρίων της Πάτρας - τόσο σε επίπεδο Δικαστικών Λειτουργών όσο και υπαλλήλων αλλά και χωροταξικά με στιβαγμένους "ταγούς της Θέμιδας" σε απαράδεκτους χώρους. Επίσης αναφέρεται στα κονδύλια που σχετικά πρόσφατα δαπάνησε η πολιτεία για τα μεγάλα Δικαστικά Μέγαρα σε Αίγιο και Καλάβρυτα και τώρα τα απογυμνώνει λειτουργικά, καθώς και στο υπαλληλικό προσωπικό που ξεπερνά,στα Πρωτοδικεία Αιγίου και Καλαβρύτων, τα σαράντα άτομα και που τόσο τα ίδια όσο και οι οικογένειές τους θα υποστούν μία μεγάλη ταλαιπωρία και αναμφισβήτητη οικονομική αιμορραγία, μετακινούμενα από εκεί που σήμερα λειτουργούν, στην Πάτρα, όταν ήδη σημειωτέον οι αποδοχές τους είναι κατά πολύ μειωμένες,ενώ και εκλογικά επιδόματα έχουν "χαθεί" στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
Σε δήλωσή του ο υπ.βουλευτής της Ν.Δ, τονίζει:"Η "πασοκική" πολιτική που έφερε δυστυχία, λουκέτα, ανεργία και οριζόντιες μειώσεις μισθών, συνεχίζει να αλλοιώνει τον δημόσιο τομέα της χώρας κυρίως δε της περιφερειακής Ελλάδας. Στις τοπικές κοινωνίες παραμένουν πλέον  μόνο οι εκκλησίες και τα νεκροταφεία. Κόμματα, δήμοι, Ενώσεις Δικαστών, Δικηγορικοί Σύλλογοι  και Δικαστικοί Υπάλληλοι πρέπει να ενωθούν  και χωρίς καμία καθυστέρηση θα πρέπει να ακυρώσουν την κατάργηση των Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων, ιδιαιτέρως δε των πρώτων. Το επιχείρημα του Καλαβρυτινού -κατά τ' άλλα - αρμοδίου υπουργού Μιλτιάδη Παπαϊωάννου ότι..."έτσι θ' αποδίδεται πιο άμεσα η δικαιοσύνη" μάλλον είναι ένα τέχνασμα για την ισοπεδωτική πολιτική του μνημονίου που πιστεύει και υπηρετεί και που καλά θα κάνει να "παγώσει" μέχρι τις εκλογές έτσι ώστε η επόμενη νομιμοποιημένη κυβέρνηση να επανακαθορίσει τη στάση της για την εξυγίανση του δημόσιου τομέα, θεσμικά και λειτουργικά, δίχως λογικές "οδοστρωτήρα"  που δεν αφήνουν πίσω τους τίποτα".