ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Η ΠΙΟ ROCΚ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ ΤΟΥ WWW.ENPATRAIS.LISTEN2MYRADIO.COM

Συντονιστείτε τώρα στο www.enpatrais.listen2myradio.com και ακούστε την πιο ροκ εκπομπή του διαδικτύου, την εκπομπή rocky radioμε τον Δημήτρη Ούστογλου. Τώρα και για την επόμενη μία μία ώρα ροκάρετε ελεύθερα....Γιατί το ροκ είναι φιλοσοφία ζωής....

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΗΚΑΝ..ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ;;;Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση της παραχώρησης των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Επιβεβαιώνεται από την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη πως έλαβε έγγραφα από τη National Commercial Bank με έδρα την Τζέντα που αναφέρονται σε ποσό ύψους 15 εκατ. ευρώ. Από αυτάαπουσιάζει το όνομα Αλ Σαούντ, αλλά αντίθετα γίνεται λόγος για ομάδα επιχειρηματιών!

Η εξέλιξη αυτή αλλάζει το σκηνικό στην υπόθεση του Παναθηναϊκού, αφού δεν περιλαμβάνει σε οποιεσδήποτε μελλοντικές εξελίξεις τον Αλ Σαούντ. Την πρόταση κάνει εταιρεία από την Σαουδική Αραβία η οποία καταλήγει σε πριγκηπικά πρόσωπα, όχι όμως του Σουλταν.

Ο φάκελος που έλαβε η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη περιλαμβάνει μια σειρά από έγγραφα της National Comercial Bank of Saudi Arabia και την Πέμπτη θα ελεγχθεί η φερεγγυότητά τους.

Πλέον, στον Παναθηναϊκό θα κληθούν να εξετάσουν την πρόταση μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα τα έγγραφα της τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας.

ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ


Ρεπορτάζ : Φώφη Γιωτάκη
(από το Έθνος)
Να περιγράψει με σαφή τρόπο στους υπουργούς του τις αυτονόητες «κόκκινες γραμμές» για την εύρυθμη λειτουργία της κυβέρνησης, έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος. Το πρώτο βήμα το έκανε κατά την τελευταία συνεδρίαση του... 
υπουργικού συμβουλίου, όπου έκοψε τη φόρα σε υπουργούς του τονίζοντας ότι «δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε διαλογική συζήτηση...».
Το δεύτερο βήμα έγινε διά της φράσης που επεσήμανε μιλώντας σε στενό συνεργάτη του: «Αν χρειαστεί το μήνυμα θα γίνει πιο αυστηρό» φέρεται ότι είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, όπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής». Θα υπάρξει και νέο μήνυμα; Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Παπαδήμος ανησυχεί για τους ρυθμούς και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει την αίσθηση της ύπαρξης ...προεκλογικού κλίματος σε υπουργεία. Θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την άποψη ότι τα υπουργεία δεν είναι προεκλογικά μπαλκόνια- με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να μείνει για πολλές ...ώρες στο στάδιο των διαπιστώσεων κι ότι κατά την αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δεν θα κρύψει τις προθέσεις του πίσω από το δάχτυλό του. Θα ζητήσει συλλογικότητα, θα προειδοποιήσει τους ...εν δυνάμει «παραβάτες» και θα θυμίσει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μια ...κανονική κυβέρνηση!
Δηλαδή, πολύ απλά ο κ. Παπαδήμος, όπως ο εκάστοτε πρωθυπουργός, έχει δικαίωμα και υποχρέωση της προώθησης του κυβερνητικού έργου και μέσω αποπομπής υπουργού ή και ανασχηματισμού, αν χρειαστεί. Αναλυτική κουβέντα επ' αυτών έχει ήδη κάνει και θα το επαναλάβει με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση- και με την «υποσημείωση» ότι η διαρκής συζήτηση για τον χρόνο των εκλογών δεν ωφελεί, αντιθέτως βλάπτει σε ετούτη την κρίσιμη περίοδο.
Ευχή
Πληροφορίες άλλωστε επιμένουν ότι σε ένα από τα τετ α τετ Παπαδήμου - Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ευχή να μην ανοίξουν, τραυματίζοντας τη λειτουργία της κυβέρνησης, οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιες πληροφορίες προσθέτουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αποδειχθεί επιτυχής η πορεία της κυβέρνησης Παπαδήμου και να σταματήσει η «φλυαρία» περί άμεσων εκλογών- κάτι που βέβαια επαναλαμβάνει η ηγεσία και τα στελέχη της ΝΔ.
Από την άλλη πλευρά ο κ. Παπαδήμος επιδιώκει να εξασφαλίσει τους όρους και το σχέδιο για τον νέο αναπτυξιακό «Χάρτη», δίνοντας υψηλή προτεραιότητα στην επανεκκίνηση των μεγάλων έργων και της ανεμπόδιστης απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Για το πλάνο των κυβερνητικών προτεραιοτήτων και την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής ενημέρωσε χθες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, ενώ αμέσως μετά συζήτησε σχετικά με τον Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Χαν.

ΣΤΑ 3,3, ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΣΕ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΟ 11ΜΗΝΟ


Ρεπορτάζ : Προκόπης Χατζηνικολάου
(από την Καθημερινή)
Επί ξυρού ακμής κινούνται τα στοιχεία του προϋπολογισμού και πλέον είναι ο ορατός ο κίνδυνος λήψης πρόσθετων μέτρων. Η «μαύρη» τρύπα στο 11μηνο του έτους προσεγγίζει τα 3,3 δισ. ευρώ, με τα έσοδα να κινούνται πτωτικά και τις δαπάνες να... 
εκτοξεύονται. Ο μόνος τρόπος να εκτελεστεί ο προϋπολογισμός του 2011 με βάση τις τελευταίες εκτιμήσεις, είναι να «θυσιαστεί» για μία ακόμη χρονιά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Οικονομικών, τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού ανήλθαν στο 11μηνο στα 43,8 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας υστέρηση ύψους 1,8 δισ. ευρώ σε σχέση με τον ετήσιο στόχο του προϋπολογισμού. Ωστόσο, στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα ειδικά έσοδα από εκχώρηση αδειών και δικαιωμάτων του Δημοσίου ύψους 785 εκατ. ευρώ (από ΟΠΑΠ και κινητή τηλεφωνία). Ακόμα και με τον συνυπολογισμό αυτών, τα έσοδα παρουσιάζουν υστέρηση σε σχέση με αντίστοιχο διάστημα του 2010 κατά 3,1%. Οι επιστροφές φόρων ανέρχονται στο διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου στο ποσό των 4,7 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι για το σύνολο το έτους, το Δημόσιο έχει υπολογίσει να επιστρέψει περί τα 5 δισ. ευρώ. Βέβαια ακόμα εκκρεμεί η εκκαθάριση περίπου 500.000 δηλώσεων, ενώ είναι σε εξέλιξη και προηγούμενες επιστροφές φόρων σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που δεν αφορούν μόνο το εισόδημα αλλά και τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.
Με τα δεδομένα αυτά προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των εσόδων θα πρέπει να εισπραχθούν ή να βεβαιωθούν το τελευταίο 20ήμερο φόροι ύψους 7,47 δισ. ευρώ. Στο σκέλος των δαπανών παρατηρείται υπέρβαση ύψους 1,4 δισ. ευρώ σε σχέση με τον ετήσιο στόχο. Οι δαπάνες έφθασαν τα 62,7 δισ. ευρώ ενώ οι πρωτογενείς τα 46,4 δισ. ευρώ. H αύξηση αυτή στις δαπάνες οφείλεται κυρίως:
– στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 2,6 δισ. ευρώ ή 20,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010,
– στην αύξηση των πρωτογενών δαπανών κατά 3,0% ή 1,3 δισ. ευρώ συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2010 που οφείλεται στην αύξηση των δαπανών για ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία.
Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στο 11μηνο στα 20,5 δισ. ευρώ και για να επιτευχθεί ο στόχος θα πρέπει να μην ξεπεράσει τα 21,7 δισ. ευρώ. Εφόσον οι δαπάνες και τα έσοδα συνεχίσουν την πορεία των επόμενων μηνών, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να βρει τον τρόπο που θα οδηγήσει το έλλειμμα τουλάχιστον κοντά στον στόχο που έχει τεθεί από κοινού με τους δανειστές μας. Τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται όλοι οι υπουργοί να «κουρεύουν» το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού τα έσοδα του ΠΔΕ αυξήθηκαν στο 11μηνο κατά 81,2% σε σχέση με το περυσινό διάστημα, ενώ οι δαπάνες καταγράφουν υστέρηση 40,1%. Συγκεκριμένα έχουν δαπανηθεί 4,2 δισ. ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να αποδοθούν από το κράτος ακόμα 2,6 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό ή μέρος αυτού πιθανόν να περιοριστεί.

ΨΑΧΝΟΥΝ 7,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ, ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ


Ρεπορτάζ : Ελένη Κωσταρέλου
(από την Ελευθεροτυπία)
Στα 3,46 δισ. ευρώ διογκώθηκε η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού στο 11μηνο του έτους, με το οικονομικό επιτελείο να ψάχνει έσοδα 7,48 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ειδάλλως θα... υποκύψει σε ένα νέο σκληρό πακέτο μέτρων. Τη δραματική... 
κατάσταση της πορείας του προϋπολογισμού σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης καταδεικνύουν τα προσωρινά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών.

Τα δεδομένα που υπάρχουν στο 11μηνο του έτους και τα οποία φέρνουν όλο και πιο κοντά ένα νέο πακέτο μέτρων, προκειμένου να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ του στόχου για έλλειμμα 9% και του ενδεχομένου να διαμορφωθεί μεταξύ 9,5% και 10%, αφορούν:

1Την υστέρηση κατά περίπου 1,8 δισ. ευρώ των καθαρών εσόδων, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 43.833 εκατ. ευρώ με ετήσιο στόχο αύξησης 0,9%. Με βάση την εκτίμηση του προϋπολογισμού για συνολικά έσοδα 51.309 εκατ. ευρώ, το οικονομικό επιτελείο αναζητεί 7.476 εκατ. ευρώ μέσα στον τελευταίο μήνα του έτους, συν τα υπόλοιπα εισροών που θα καταγραφούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σε σχέση, πάντως, με το στόχο του Μεσοπρόθεσμου για 54.042 εκατ. έπρεπε να αναζητούνται έσοδα 10.209 εκατ. ευρώ στο υπόλοιπο του έτους.

Υπέρβαση δαπανών

2Την υπέρβαση των πρωτογενών δαπανών κατά 1.654 εκατ. ευρώ, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 46.412 εκατ. με ετήσιο στόχο μείωσης 0,7%. Δεδομένης της εκτίμησης του προϋπολογισμού για συνολικές πρωτογενείς δαπάνες 51.790 εκατ. ευρώ, στο οικονομικό επιτελείο απομένουν μόνο 5.378 εκατ. ευρώ να ξοδέψει στον τελευταίο μήνα του έτους. Σε σχέση δε με το στόχο του Μεσοπρόθεσμου για πρωτογενείς δαπάνες 52.009 εκατ., θα τους απέμεναν μόνο 5.597 εκατ. ευρώ να δαπανήσουν τον τελευταίο μήνα του έτους.

Από πλευράς δαπανών, αν συμπεριληφθούν οι τόκοι (αύξηση 20,4% στα 15.542 εκατ. ευρώ), οι επιχορηγήσεις για την εξόφληση παλαιών χρεών των νοσοκομείων, τα εξοπλιστικά και οι καταπτώσεις εγγυήσεων, οι συνολικές δαπάνες του προϋπολογισμού έχουν αυξηθεί 6,2%, στα 62.706 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας υπέρβαση 1,4 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο αύξησής τους κατά 3,8%.

Η αύξηση των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού κατά 3.657 εκατ. ευρώ ή 3% έναντι του 2010 αποδίδονται από το υπουργείο Οικονομικών στην αύξηση των δαπανών για τόκους, καθώς και για ασφάλιση, περίθαλψη και κοινωνική προστασία κατά 2.768 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται δε ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις επιχορηγήσεων πηγαίνουν στα ασφαλιστικά ταμεία κατά 1.611 εκατ. ευρώ (κυρίως ΙΚΑ 1.583 εκατ. ευρώ, ΟΑΕΕ 100 εκατ. ευρώ και ΝΑΤ 42 εκατ. ευρώ) εξαιτίας της μείωσης των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές, τον ΟΑΕΔ για επιδόματα ανεργίας κατά 410 εκατ. ευρώ και τα νοσοκομεία κατά 1.059 εκατ. ευρώ για πληρωμή προμηθειών του 2011, ενώ δόθηκαν επιπλέον 89 εκατ. ευρώ για οφειλές παρελθόντων ετών.

20,5 δισ. το έλλειμμα

3Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώνεται στα 20.516 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένο 5,1% έναντι ετήσιου στόχου αύξησης μόλις 1,2%, στα 21.712 εκατ. ευρώ.

4Τη συνεχή περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που καθιστά αδύνατη την ανάπτυξη, που θα δώσει ώθηση στην οικονομία. Στο 11μηνο του έτους, τα έσοδα του ΠΔΕ είναι αυξημένα 81,2%, στα 2.643 εκατ., με ετήσιο στόχο αύξησης 9,5%, όταν την ίδια ώρα οι δαπάνες μειώνονται δραματικά 40,1%, στα 4.287 εκατ. ευρώ, με ετήσιο στόχο μείωσης μόλις 18,5%.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΦΕΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2012


Μεγαλύτερη ύφεση από ό,τι προβλεπόταν αναμένει το ΔΝΤ για την Ελλάδα έως και το 2012, ωστόσο εκφράζει αισιοδοξία για μια συμφωνία με τους ιδιώτες ομολογιούχους που θα συμβάλει στη βιωσιμότητα του χρέους. Η αποστολή του ΔΝΤ, με επικεφαλής των Πόουλ Τόμσεν, αναφέρει στην...
έκθεσή της - για την καταβολή της 6ης δόσης - που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας μέχρι σήμερα ήταν κατώτερες των προσδοκιών, ενώ πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή είναι ασαφές εάν θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας το επόμενο έτος.

Στην ίδια έκθεση σημειώνεται πως η τρόικα αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για το ΑΕΠ, λόγω της λιγότερο ευνοϊκής εξωτερικής ζήτησης, της συρρίκνωσης των τραπεζικών πιστώσεων και την αργή πρόοδο των μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Συγκεκριμένα, προβλέπει ύφεση 6% το 2011, έναντι προγενέστερης πρόβλεψης για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 5,5%. Για το 2012 προβλέπει ύφεση 3%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για συρρίκνωση 2,75%.
Το έλλειμμα στο τέλος του 2011 θα κυμανθεί στο 10% του ΑΕΠ το οποίο παραμένει ακόμα υψηλό.

Για το έλλειμμα η έκθεση αναφέρει τα εξής: Οι στόχοι επιμένουν ότι χρειάζονται μέτρα που θα αντιστοιχούν στο 8% του AΕΠ για το διάστημα 2011-2012 και ένα επιπλέον πακέτο μέτρων που θα αντιστοιχεί στο 6% του ΑΕΠ για το 2013-2014, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος 5% μέχρι το 2014.

Η τρόικα σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές θα επεξεργαστούν από κοινού μεταρρυθμίσεις στο επίπεδο των δαπανών και των εσόδων που θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Συγκεκριμένα: Μείωση του μισθολογικού κόστους του δημοσίου κατά 150.000 δημοσίους υπαλλήλους από το 2010 μέχρι το 2015, που αντιστοιχεί στο 22% της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα.

Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και αλλαγές στη λίστα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και των αναπηρικών συντάξεων. Μείζων ζήτημα οι περικοπές στις δαπάνες υγείας. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτη του 2012.

Είναι αβέβαιο το πότε θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ΔΝΤ αυτό θα γίνει όταν η Ελλάδα καταφέρει να έχει τρία συνεχόμενα χρόνια ανάπτυξης και ένα βιώσιμο δημόσιο χρέος που θα βρίσκεται σίγουρα κάτω από το 150% του ΑΕΠ. Εκτιμάται ότι για αυτό θα χρειαστεί χρόνος τουλάχιστον μέχρι το 2021.

Πρόσθεσε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν την Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΚΕΡΜΑΤΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ!


Συλλεκτικά θα γίνουν σε λίγο καιρό τα κέρματα του δολαρίου, τα γνωστά μονοδόλαρα που κυκλοφορούν ανελλιπώς από το 1792. Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών διέταξε την U.S. Mint, το παράρτημα του αμερικανικού τυπογραφείου... που είναι αρμόδιο, από τα τέλη του 18ου αιώνα (!) για την κοπή και κυκλοφορία κερμάτων, να σταματήσει την παραγωγή άμεσα.

«Ολοένα και λιγότεροι χρησιμοποιούν πλέον τα κέρματα του δολαρίου», δήλωσε σχετικά ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αιτιολογώντας την απόφαση αυτή, λέγοντας παράλληλα πως ήδη πάνω από το 40% των κυκλοφορούντων κερμάτων του δολαρίου έχουν ήδη επιστραφεί, μέσω των εμπορικών τραπεζών, στην κεντρική τράπεζα.

Ο κύριος Μπάιντεν μάλιστα «υπενθύμισε» την προεκλογική δέσμευση του Προέδρου Ομπάμα για περικοπές στις σπατάλες της κυβέρνησης και τόνισε πως από την αναστολή της κοπής κερμάτων θα εξοικονομηθούν πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΣΕ 15 ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

«Κοινωνικά παντοπωλεία» σε 15 πόλεις από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚΗ Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σε μια προσπάθεια να στηρίξει σε αυτές τις γιορτές ανθρώπους  που το έχουν ανάγκη ολοκληρώνει αύριο  σε 15 πόλεις της Ελλάδας τη δράση «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα».

Ειδικότερα σε κεντρικά σημεία των πόλεων έχει δημιουργήσει κοινωνικά παντοπωλεία ώστε να προσφέρει τις δωρεές που συγκέντρωσε με σκοπό να δώσει λίγες στιγμές χαράς σε πολίτες που στερούνται ακόμη και τα βασικά για την επιβιώσή τους .

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή καθώς έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 3672 τμχ (είδη διατροφής, υγείας, παιχνίδια και ρουχισμό) τα οποία θα παραδοθούν αύριο σε άπορες οικογένειες αλλά και σε εκπροσώπους του Συλλόγου Το Χαμόγελο του Παιδιού, των Γιατρών του Κόσμου αλλά και της Praksis.

 Η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ επικροτεί την προσφορά όλων εκείνων που έσπευσαν να συνεισφέρουν στη δράση αυτή  «Νιώθουμε την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια και παράλληλα καλούμε όσους έχουν τη δυνατότητα, να προσέλθουν αύριο στα σημεία που έχουν οριστεί προκειμένου να στηρίξουμε την προσπάθεια με περισσότερα αγαθά».

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: 50ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΔΥΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΕΝΑΝ ΤΡΙΤΟ


Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας άγνωστος άντρας γύρω στα 50, εκτέλεσε εν ψυχρώ δύο μετανάστες και τραυμάτισε πολύ σοβαρά έναν τρίτο στο κέντρο της Φλωρεντίας. Για άγνωστους λόγους...
ο άντρας που αναζητείται άρχισε να πυροβολεί τους μετανάστες. Πανικόβλητος ο κόσμος, που έτυχε να περνάει από την πολυσύχναστη πλατεία “Δαλματία” έτρεξε να κρυφτεί στα παρακείμενα μαγαζιά.