ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Θέλει συνάντηση με Τζίγγερ ο Αλ Σαούντ


Από την Arboris Capital περίμενε να του ασκηθεί πίεση ο Σουλτάν Αλ Σαούντ από τους ετέρους Σαουδάραβες πρίγκιπες την βρήκε ωστόσο δεν το βάζει κάτω.

Ο συνεργάτης του Μοχάμεντ Μπάσεμ, που νωρίτερα σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ψεύτη τον Τσάκα... ο οποίος του απάντησε μίλησε στα "www.prasinanea.gr" και έδωσε νέα διάσταση στην υπόθεση που δεν αποκλείεται να έχει και διαφορετική έκβαση στο φινάλε της.
Ο λόγος, πως ο ίδιος ο Σουλτάν Αλ Σαούντ θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του και προσωπικά θα επιδιώξει να "κλείσει" την περιβόητη συμφωνία έχοντας ήδη στείλει επιστολή στον δικηγόρο του Τζίγγερ η οποία θα είναι στα χέρια του το επόμενο διήμερο.

"Έχω μιλήσει με τον δικηγόρο του κυρίου Βαρδινογιάννη και έχουμε στείλει επιστολή, η οποία την Τετάρτη ή την Πέμπτη θα είναι στα χέρια του.

Τους ενημερώνουμε ότι δεν μας εκπροσωπούν πλέον οι κύριοι Τσάκας και Πετρόπουλος, αλλά και ότι δεν σκοπεύουμε να ορίσουμε νέο αντιπρόσωπο, μετά τα όσα συνέβησαν" υποστήριξε ο Μπάσεμ και ανάφερε πως ο Αλ Σαούντ θέλει να τελειώσει το "deal" προσωπικά.

"Επειδή όμως ο Πρίγκιπας Σουλτάν ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό, θέλουμε να προχωρήσει η διαπραγμάτευση. Δεν την άρχισε αυτός, αλλά θέλει να την ολοκληρώσει.

Στην επιστολή, ο Πρίγκιπας ζητά από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να του υποδείξει την κατάλληλη ημερομηνία, ώστε να επισκεφτεί την Αθήνα, να συναντηθούν και πρόσωπο με πρόσωπο να συμφωνήσουν" ανέφερε ο γραμματέας του Σαουδάραβα πρίγκιπα.

Η μεγαλύτερη εταιρία πετρελαιοειδών στα χέρια του

"Μετά τη συνάντηση όλα θα ξεκαθαρίσουν και το deal θα προχωρήσει. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι ένας γνωστός επιχειρηματίας και απολαμβάνει μεγάλο σεβασμό στη Σαουδική Αραβία.

Μόλις μιλήσει με τον Πρίγκιπα, θα καταλάβει. Ξέρουμε άλλωστε ότι δεν οφείλεται σε αυτόν η καθυστέρηση. Είναι δύο επιχειρηματίες που όταν κάτσουν ο ένας απέναντι από τον άλλο, θα τα βρουν" υποστήριξε ο συνεργάτης του Σουλτάν Αλ Σαούντ.

Τέλος, ο Μοχάμεντ Μπάσεμ σε ερώτηση για τις επαγγελματικές ασχολίες του Σουλτάν Αλ Σαούντ, γεγονός που είχε μείνει "κρυφό" μέχρι τώρα ήταν και πάλι αποκαλυπτικός, τονίζοντας πως ο Σαουδάραβας μεγιστάνας δραστηριοποιείται στον όμιλο Mas Group, η οποία παρέχει τεχνικές υπηρεσίες στη Saudi Aramco, τη μεγαλύτερη εταιρία πετρελαιοειδών της Σαουδικής Αραβίας.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΑΚΗ


«Ανειλικρινές» κρίθηκε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου» το «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, για το οικονομικό έτος του 2010, σύμφωνα με όσα... 
δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής «πόθεν έσχες», Βαγγέλης Αργύρης.
Συγκεκριμένα, ο Β. Αργύρης διευκρίνισε ότι «όπως προκύπτει από τις αναλυτικές εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών λογιστών, δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις, πλην της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, για το οικονομικό έτος του 2010, η οποία κρίθηκε ανειλικρινής μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, που αποφασίστηκε από την επιτροπή ελέγχου».

1,6 ΕΚΑΤ. ΑΣΤΕΓΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Αυξημένος κατά 38% είναι ο αριθμός των άστεγων παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα τελευταία τέσσερα χρόνια και φτάνει πλέον το 1,6 εκατομμύριο, σύμφωνα με έκθεση αμερικανικής οργάνωσης. Η έκθεση του Εθνικού Κέντρου για τις...
άστεγες οικογένειες κάνει έκκληση για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού που πλήττει ένα στα σαράντα πέντε παιδιά.

"Ο κίνδυνος για ένα παιδί να μείνει χωρίς στέγη είναι μεγαλύτερος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αν και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 15.000 οι διαθέσιμες κατοικίες", υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Δραματική αύξηση παρουσιάζουν τα στοιχεία σε περιοχές και πολιτείες όπου η κρίση έχει χτυπήσει πιο δυνατά, όπως Τζόρτζια και Αλαμπάμα και σε δυτικές, όπως η Καλιφόρνια.

Το 42% των παιδιών αυτών δεν είναι πάνω από έξι ετών και το ένα τρίτο εξαρτάται μόνο από τις μητέρες τους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΗ ΝΔ ΔΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ


«Η ΝΔ δε στηρίζει νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων», διαμηνύει ο αρμόδιος τομεάρχης Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τις προωθούμενες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων. Ταυτόχρονα ο κ. Νικολόπουλος κάνει λόγο για αιφνιδιασμό από τον υπουργό...
Εργασίας, ο οποίος - όπως είπε – «ανήγγειλε τις μειώσεις από τηλεοράσεως».


«Εξαγγέλλει», συμπληρώνει, «συγχωνεύσεις επικουρικών ταμείων χωρίς μελέτη, τεκμηρίωση και σχέδιο, με πρόσχημα τη μείωση λειτουργικών δαπανών, αποκρύπτοντας την καταλήστευση των αποθεματικών τους τα τελευταία δύο χρόνια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όταν όλοι γνωρίζουν ότι τα αποθεματικά αυτά έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις και δεν επηρεάζουν τον προϋπολογισμό και το έλλειμμά του».

ΙΟΒΕ: ΣΤΟ 18,5% Η ΑΝΕΡΓΙΑ - ''ΛΙΑΝ ΔΥΣΚΟΛΗ'' Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ 9%


Πάνω από το στόχο του 3% προβλέπει το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) ότι θα διαμορφωθεί το έλλειμμα του 2012, ενώ χαρακτηρίζει «λίαν δύσκολη» την επίτευξη του ελλείμματος...
9% για το 2011. Όσο για την ανεργία, το ΙΟΒΕ εκτιμά πως θα ανέλθει στο 18,5%.

Στην εξαμηνιαία έκθεσή του το ΙΟΒΕ κάνει 4 προτάσεις προς την Ευρώπη προκειμένου να αποκατασταθεί η ισορροπία, προτείνοντας μεταξύ άλλων τη λειτουργία της ΕΚΤ ως ύστατο δανειστή, την έκδοση ευρωομολόγου και τη σταδιακή δημοσιονομική ενοποίηση.

Το ΙΟΒΕ επισημαίνει στην έκθεσή του ότι η πτώση του ΑΕΠ πιθανότατα θα κλιμακωθεί στο καταληκτικό τρίμηνο του 2011. Το Ινστιτούτο εκτιμά ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα κινηθεί σε επίπεδο τουλάχιστον 5,5% το 2011, ενώ σε ό,τι αφορά το 2012 οι τάσεις στην οικονομική δραστηριότητα και στην πορεία των βασικών συνιστωσών του ΑΕΠ στην Ελλάδα, θα διαμορφωθούν κατά κύριο λόγο από τα δημοσιονομικά μέτρα, από την έκβαση των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης με την τρόικα και από τις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις.

Η ύφεση στην ελληνική οικονομία το 2012 εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 3,0%, ενδεχομένως και υψηλότερη.

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, ρυθμιστικός παράγοντας επίτευξης των δημοσιονομικών μεγεθών που περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό του 2012 θα είναι ο βαθμός επιβεβαίωσης της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων (PSI), καθώς προβλέπεται όφελος από την εφαρμογή του μέσω της μείωσης των τόκων για τα ομόλογα που λήγουν εντός του έτους, λαμβάνοντας όμως προηγουμένως υπ' όψη τους λιγότερους τόκους που θα εισπράξουν τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους ομόλογα του ελληνικού κράτους.

Όσον αφορά στην ανεργία, το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί φέτος στην περιοχή του 17,3%, σχεδόν 5 εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερα από το 2010. Το 2012, η συνέχιση της ύφεσης για ένα ακόμα χρόνο, έστω και με ηπιότερη ένταση, θα έχει αντίστοιχες επιπτώσεις στην αγορά εργασίας, με την ανεργία να ανέρχεται στο 18,5%.

ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ


Τα εισοδήματα των πολιτικών αρχηγών, συμπεριλαμβανομένων και των συζύγων τους, εμφανίζονται στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των βουλευτών, που αναρτήθηκαν σήμερα στο διαδίκτυο. Αναλυτικά τα πόθεν έσχες... 
των πολιτικών αρχηγών

Γιώργος Παπανδρέου 
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσιάζει εισοδήματα από την βουλευτική αποζημίωση ύψους 122.113,94 ευρώ, ενώ η σύζυγός του 2.045,83 ευρώ.

Αναφορικά με τις τραπεζικές καταθέσεις: Ο κ. Παπανδρέου έχει δύο λογαριασμούς με 51.435,49 ευρώ και με 9.944,75 ευρώ. Τα δύο ποσά προέρχονται από εισοδήματα έτους.

Η Άντα Παπανδρέου έχει κατατεθειμένα 19.311,06 ευρώ από εισοδήματα προηγούμενων ετών και 636,8 ευρώ από εισοδήματα του έτους. Η κ. Παπανδρέου έχει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων (ομολογιακή έκδοση κυμαινόμενου επιτοκίου) αξίας 228.000 ευρώ

Η ακίνητη περιουσία του πρώην πρωθυπουργού είναι η οικία στην Νέα Ερυθραία 365,07 τμ την οποία έχει από κοινού με την σύζυγό του. Επιπλέον, η κ. Παπανδρέου κατέχει (με γονική παροχή) την πλήρη κυριότητα διαμερίσματος 83,5 τμ στην Πάτρα και 50% οικίας 378 τμ στην ίδια πόλη. Τέλος, ο κ. Παπανδρέου έχει ένα ΙΧ 1985 κυβικών εκατοστών του 1996.

Αντώνης Σαμαράς
Τα έσοδα του προέδρου της ΝΔ για το 2009 ανέρχονται σε 107.150 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και από άλλες πηγές (όχι τεκμαρτά) 110.695,28 ευρώ.

Η σύζυγός του εμφανίζει εισοδήματα ύψους 53.924,10 ευρώ.
Νέο απόκτημα στην ακίνητη περιουσία αποτελεί διαμέρισμα 153 τμ στην οδό Μουρούζη, αγροτεμάχιο 3.126,88 τμ στην Πύλο Μεσσηνίας.

Παράλληλα, το ίδιο έτος πωλήθηκαν διαμέρισμα και αποθήκη (50%) επίσης στην οδό Μουρούζη με εισπραχθέν τίμημα 78.848,10 ευρώ. Στα προϋπάρχοντα ακίνητα περιλαμβάνονται ένα οικόπεδο 2.335,51 τμ στην Κηφισιά, δύο αγροτεμάχια στο Λαύριο, ένα αγροτεμάχιο στην Εύβοια, ενώ η σύζυγος του κ. Σαμαρά διαθέτει διαμέρισμα και κατάστημα στο Ναύπλιο, διαμέρισμα, οικία και γραφείο στην Αθήνα, οικία και οικόπεδο στην Εκάλη και οικόπεδο στην Καλλιθέα.

Το χαρτοφυλάκιο του ζεύγους περιλαμβάνει 3.500 μετοχές της ΑΝΕL LINES και 300 μετοχές της Smartstore Ag.

Ο κ. Σαμαράς έχει δύο τραπεζικές καταθέσεις με 8.951,84 ευρώ και 285.467 ευρώ.

Η κ. Σαμαρά έχει τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς με 9.312,66, 3.775,74 ευρώ και 618, καθώς και 4.000 λίρες Αγγλίας.

Η οικογένεια Σαμαρά έχει δύο ΙΧ.

Αλέκα Παπαρήγα 
Η γγ του ΚΚΕ εμφανίζει 91.750,71 ευρώ εισοδήματα ως βουλευτική αποζημίωση και 43.401,25 ευρώ από άλλες πηγές, διαθέτει ένα μόνο ακίνητο (62,5%) 90 τμ στην Αθήνα, δεν έχει μετοχές, ενώ οι τραπεζικές καταθέσεις ανέρχονται σε 700,90 ευρώ και αυτά από εισοδήματα του έτους.

Αλέξης Τσίπρας
Τα εισοδήματα ανέρχονται σε 22.872 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και 25.332,63 από άλλες πηγές. Στην κατοχή του έχει διαμέρισμα 114 τμ στην Αθήνα, ενώ οι καταθέσεις σε τράπεζες ανέρχονται σε 1.276 ευρώ και 7.860. Στην δήλωση περιλαμβάνεται και η μοτοσυκλέτα 650 cc.

Γιώργος Καρατζαφέρης
Τα εισοδήματα του προέδρου του ΛΑΟΣ ανέρχονται σε 102.324,4 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και 165.750 από άλλες πηγές, ενώ η σύζυγός του εμφανίζει εισοδήματα 6.000 ευρώ.

Η ακίνητη περιουσία του ζεύγους αυξήθηκε σε σχέση με το 2008 με υπό ανέγερση κτίσμα στο Παλαιό Φάληρο και αποθήκη στην Κορινθία, ενώ στα προϋπάρχοντα ακίνητα περιλαμβάνονται βοσκότοπος 8.500 τ.μ. και οικόπεδο 250 τ.μ στην Αρκαδία, πέντε διαμερίσματα στην Καλλιθέα, ένα πάρκινγκ στην Καλλιθέα, οικία στην Κερατέα, διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο, βοσκότοπος στην Κορινθία, οικία στην Φθιώτιδα. Η σύζυγος του κ. Καρατζαφέρη έχει δύο διαμερίσματα στην Αθήνα, δύο καταστήματα στην Καλλιθέα, ένα διαμέρισμα στο Μάτι Αττικής, ένα βοσκότοπο και μια οικία στην Κατερίνη.

Οι τραπεζικές καταθέσεις ανέρχονται σε 22.385 για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ και 49.000 ευρώ για την σύζυγό του.
Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης πώλησε ένα ΙΧ και απόκτησε δύο νέα, ενώ προϋπήρχε βάρκα έξι ατόμων.

Φώτης Κουβέλης
Τα εισοδήματα του. Φώτη Κουβέλη ανέρχονται σε 93.515 ευρώ από την βουλευτική αποζημίωση και 2.048 ευρώ από άλλες πηγές.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πώλησε γραφείο επί της οδού Κριεζώτου 200 τμ, ενώ απέκτησε αγροτεμάχιο στην Αργολίδα έκτασης 442 τμ. Προϋπήρχαν μια αποθήκη και διαμέρισμα στην Κυψέλη, αγροτεμάχιο στην Εύβοια, μια οικία, δύο οικόπεδα και έξι αγροτεμάχια στα Τρίκαλα. Επίσης κατέχει αμοιβαία κεφάλαια Διεθνικής ενώ η σύζυγός του έχει 5.000 μετοχές Capital AXE.

Ο κ. Κουβέλης έχει δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, έναν με 237.952 ευρώ και έναν με 85.407 ευρώ. Η σύζυγός του έχει δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, 112.717 ευρώ και 9.185 ευρώ. Το ζεύγος έχει τρία ΙΧ.

Ντόρα Μπακογιάννη
Η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίζει εισοδήματα ύψους 99.723 ευρώ από βουλευτική αποζημίωση και 29.662 από άλλες πηγές, ενώ ο σύζυγός της δηλώνει εισόδημα 273.587,49 ευρώ (σύμφωνα με τις παρατηρήσεις τα εισοδήματα είναι: 12.430 από αμοιβές υπουργού Εξωτερικών, 11.760 από ενοίκια και 5.471 από τόκους καταθέσεων).

Η ακίνητη περιουσία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας αυξήθηκε με οικία στην Γλυφάδα που έλαβε ως γονική παροχή σε ποσοστό 20%, ενώ στα προϋπάρχοντα περιλαμβάνονται: δύο διαμερίσματα στην οδό Αραβαντινού συνολικού εμβαδού άνω των 300 τμ, γραφείο στην Διον. Αρεοπαγίτου 200 τμ, δύο αγροτεμάχια στην Γαλλία σχεδόν 75.000 ευρώ, οικία και αγροτεμάχιο στην Ευρυτανία, τρία αγροτεμάχια στα Χανιά σχεδόν 15.000 τμ. Ο σύζυγός της δηλώνει μεταξύ άλλων τέσσερα διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα στην Αθήνα.

Η κ. Μπακογιάννη εμφανίζει μετοχές αξίας 3.439 της Alpha Bank, ενώ ο σύζυγός της έχει χαρτοφυλάκιο που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι τραπεζικές καταθέσεις της κ. Μπακογιάννη ανέρχονται σε 34.240 ευρώ, 112.000 ευρώ, 763 ευρώ, 17.170 ευρώ, 182.289 ευρώ, 857.461 ευρώ. Ο σύζυγός της διαθέτει 11 τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις τόσο σε ευρώ όσο και σε δολάρια.
Τέλος ο σύζυγος της κ. Μπακογιάννη συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο έξι ναυτιλιακών εταιρειών.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ


ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ...
Το πρώτο ρήγμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου από κόμμα που συμμετέχει σε αυτή, προήλθε σήμερα από τη Νέα Δημοκρατία, μέσω του του αρμοδίου τομεάρχη της προφανώς σε συνεννόηση με τον Α. Σαμαρά. «Η ΝΔ δε στηρίζει νέα μέτρα σε βάρος... 
των χαμηλοσυνταξιούχων», διαμηνύει ο Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τις προωθούμενες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων. Ταυτόχρονα ο Ν. Νικολόπουλος κάνει λόγο για αιφνιδιασμό από τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος - όπως είπε – «ανήγγειλε τις μειώσεις από τηλεοράσεως».

«Εξαγγέλλει», συμπληρώνει, «συγχωνεύσεις επικουρικών ταμείων χωρίς μελέτη, τεκμηρίωση και σχέδιο, με πρόσχημα τη μείωση λειτουργικών δαπανών, αποκρύπτοντας την καταλήστευση των αποθεματικών τους τα τελευταία δύο χρόνια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όταν όλοι γνωρίζουν ότι τα αποθεματικά αυτά έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις και δεν επηρεάζουν τον προϋπολογισμό και το έλλειμμά του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ALTER


Νομίζετε ότι οι Γιαννίκος και Κουρής ευθύνονται αποκλειστικά για την κατάρρευση του Alter; Κι όμως, υπήρχαν δίπλα τους μία στρατιά από golden boys - δημοσιογράφους και στελέχη που λάμβανουν μισθούς, που ίσως να ζήλευαν ακόμη και... εφοπλιστές. Διαβαστε, στο planet-greece, πόσα έπαιρνε ο Αυτιάς, ο Ρομπέν... της Εκάλης Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Χαρδαβέλλας με τα UFO του, o... χρυσός Νίκος Χατζηνικολάου (τα λεφτά του είναι... Real!!!), η Miss Marple... Νικολούλη, ο χαφιές της ΕΥΠ (ο ίδιος το παραδέχθηκε) Γιώργος Τράγκας και πολλά μεγαλοστελέχη στο πρόγραμμα κτλ. Δείτε τα νούμερα και ζαλιστείτε....
Στέλνουμε αυτή την επιστολή για να ενημερώσουμε πως έγινε το μεγάλο φαγοπότι στο τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Οι αληθινές αιτίες της χρεοκοπίας του ALTER δεν είναι όλα αυτά που δημοσιεύτηκαν και διέρρευσαν από τον Γ. Κουρή για τις σπατάλες του καλού του συνεταίρου Κ. Γιαννίκου ( όπως η πληρωμή από τον σταθμό της προσθετικής στήθους γνωστής παρουσιάστριας, τα ακριβά αυτοκίνητα που παραχωρούσαν σε διευθυντές ακόμα και σε κάποιον που ενώ είχε αποχωρήσει από την εταιρεία εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί εταιρικό αυτοκίνητο κλπ). Οι αιτίες του κακού βρίσκονται αλλού.

Το 2009 οι «μαγειρεμένες» οικονομικές καταστάσεις παρουσίαζαν μια ακόμα κερδοφόρα χρονιά με έσοδα και εισπράξεις ανθηρές. Όλα αυτά όμως απείχαν πολύ από την πραγματικότητα. Και βέβαια η φούσκα δεν άργησε να σκάσει με θύματα εμάς τους εργαζομένους. Στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τα έτη 2005-2009 οι αμοιβές που δόθηκαν σε διευθυντικά στελέχη και μέλη ΔΣ ανέρχονταν σε αστρονομικά ποσά. Μόνο για το 2009 οι αμοιβές ανέρχονταν σε 5.523.430€. Φαίνεται όμως πως όλα αυτά τα χρόνια κανείς ελεγκτικός μηχανισμός δεν έδωσε σημασία. Κανείς δεν αναρωτήθηκε πως γίνεται μια εταιρεία από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο το 2000 και μετά να μην έχει δώσει μέρισμα στους μικρομετόχους της αλλά να σκορπίζει όλα αυτά τα χρόνια τεράστια ποσά στα μέλη του Δ.Σ. που τυχαίνει να είναι και μεγαλομέτοχοί της.

Εμείς θα τολμήσουμε να σας αναφέρουμε ενδεικτικά για το έτος 2009 τις σκανδαλώδεις αμοιβές των μελών του ΔΣ, των διευθυντικών στελεχών και των τηλεοπτικών αστέρων (δεν ξέρουμε βέβαια, αν εσείς θα τολμήσετε να τις δημοσιεύσετε). Δικά σας λοιπόν τα σχόλια για τις αμοιβές της ντροπής.

ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ ετησίως: από 350.000 -450.000€ (μεικτά) ο καθένας.

Τα μέλη του ΔΣ το έτος 2009 ήταν Κ. Γιαννίκος, Γ. Κουρής, Α. Κουρής, Β. Κοσμόπουλος, Χ. Πεχλιβανίδου, Α. Κοντοδήμου, Ξ. Βαλέττας.

ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ετησίως:

Κοσμάς Σφαέλος, Διευθυντής Ειδήσεων, 420.000€ και μέσω της Κυπριακής offshore εταιρείας GARSTON INVEST 232.500€. Σύνολο 652.500€. Είναι να αναρωτιέστε όλοι τι έκανε αυτός ο διευθυντής και άξιζε τόσα πολλά. Εμείς πάντως ξέρουμε και θα αναφερθούμε σύντομα στο έργο του.

Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου, Διευθύντρια Νομικής Υπηρεσίας, 420.000€. «Φύλακας άγγελος» όχι του ALTER αλλά του επί πολλά χρόνια συνεργάτη της Κ. Γιαννίκου. Μέσω της «Συμμετοχικής Επενδυτικής Θεαμάτων» φαίνεται να έχει αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών του Γιαννίκου στην θεατρική επιχείρηση ΕΛΛ.ΘΕΑ .

Βασίλης Κοσμόπουλος, Γενικός Διευθυντής και μέλος ΔΣ 420.000€. Εκτός της αμοιβής του έπαιρνε και αμοιβή μέλους Δ.Σ. Συνολική αμοιβή 720.000€. Ο «Διπλός ρόλος» θέλει και διπλή αμοιβή.

Στέλιος Πανταζόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής, 520.000€, Θεοφύλακτος Οικονομίδης, Οικονομικός Διευθυντής 100.000€, Δημήτρης Στολίδης Προϊστάμενος στην Οικονομική Διεύθυνση 85.000€, και οι τρεις τα «αγαπημένα» παιδιά του Γιαννίκου. Αθανασία Γοργόλη, Διευθύντρια Προσωπικού, 93.000€.

Δεν ήταν κακή αμοιβή για κάποια που ξεχνούσε να πατάει το πόδι της στον σταθμό και ασχολούταν συνεχώς με την ξενοδοχειακή επιχείρηση που διατηρούσε στην Σίφνο. Να είναι τυχαίο άραγε ότι πριν ξεσπάσει το τσουνάμι στον σταθμό οι Πανταζόπουλος, Γοργόλη και Στολίδης παραιτήθηκαν για να συνταξιοδοτηθούν και να πάρουν κανονικά τις αποζημιώσεις τους;

ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ετησίως:

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο Ρομπέν της Εκάλης 2.600.000€. Κώστας Χαρδαβέλλας 760.000€. Εσείς τουλάχιστον Μάκη και Κώστα δεν θα έπρεπε να προβάλετε στο zougla το βιντεάκι με τον συλληφθέντα αγαπημένο σας εργοδότη Κ. Γιαννίκο που τόσο πολύ σας στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Αχάριστα παιδιά, μην δείτε κάποιον να γονατίζει.

Νίκος Χατζηνικολάου 1.000.000 €. Νικολάκη τι να πούμε για σένα; Και εμείς με τέτοια αμοιβή δεν θα εγκαταλείπαμε τον σταθμό τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου…του 2017.

Αγγελική Νικολούλη 610.000€. Miss Marple πώς να μην ευγνωμονείς τον εργοδότη σου Κώστα Γιαννίκο, όταν φρόντιζε ο σταθμός όλα αυτά τα χρόνια να σου πληρώνει ακόμα και το φόρο εισοδήματος. Βέβαια δεν νομίζουμε να πιστεύεις ότι είσαι η μοναδική.

Γιώργος Τράγκας 300.000€. Αλήθεια Γιωργάκη γιατί δεν εμφανίστηκες να υποστηρίξεις την παρέμβαση της εταιρείας σου DYNAMIC COMMUNICATION κατά της αίτησης για την υπαγωγή του ALTER στο άρθρο 99; Μήπως γιατί τσέπωσες το παραδάκι ενώ εμείς οι εργαζόμενοι παραμένουμε για πολλούς μήνες απλήρωτοι; (πρόσεξε γιατί καμιά φορά και οι τοίχοι έχουν αυτιά!!!)

Να μην μιλήσουμε για τις offshore εταιρείες που όλα αυτά τα χρόνια εισέπρατταν εκατομμύρια ευρώ. Ή μήπως δεν εισέπρατταν; Μήπως ήταν εικονικές συναλλαγές και υπερτιμολογήσεις; Μήπως να μας απαντήσουν γι’ αυτό οι ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ της ΠΕΙΡΑΙΩΣ και της MARFIN; Αν όχι πάλι μήπως να μας λύσουν την απορία οι ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, η ΣΔΟΕ, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ, οι ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ, οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και όλοι όσοι εθελοτυφλούσαν για πολλά χρόνια;

Πως γίνεται μια εταιρεία που έχει μετοχικό κεφάλαιο 8.000.000€ να αγοράζει από το 2006 έως και το 2009 πρόγραμμα (ταινίες) αξίας περίπου 420.000.000€; Και πως αυτή η εταιρεία το 2010 εμφανίζει ξαφνικά ζημιές και δεν μπορεί να πληρώσει όλους εμάς; Δεν είναι η οικονομική κρίση που έπληξε το κανάλι. Είναι η απληστία των λίγων που έπληξε εμάς τους πολλούς. Όσο και αν τους βολεύει η πτώχευση, είναι πλέον σίγουρο ότι δεν θα κουκουλώσει τα εγκλήματα τους εις βάρος μας. Διαμηνύουμε στους υπευθύνους ότι τους τίτλους τέλους θα τους γράψουμε εμείς. Εμείς που συμπληρώσαμε τα κομμάτια του puzzle…

Απλήρωτοι εργαζόμενοι ALTER

Υ.Σ Αλήθεια κ. Γιαννίκο και κ. Κουρή πόσο να κοστολογείται η κάθε ταινία που αγοράζατε;
http://planet-greece.blogspot.com/2011/12/alter-golden.html

ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Ο χριστιανικός πληθυσμός συρρικνώνεται στην Ευρώπη, ενώ αυξάνεται δραματικά στην Αφρική και σε άλλα μέρη του πλανήτη, αναφέρει νέα έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα), από το Φόρουμ Pew Research Center για τη Θρησκεία & Δημόσια Ζωή. Σύμφωνα με την έρευνα, η Ευρώπη αποτελεί το «σπίτι» για το...
ένα τέταρτο των Χριστιανών του κόσμου, σε σύγκριση με τα δύο τρίτα πριν από έναν αιώνα. Περίπου το ένα τέταρτο του χριστιανικού πληθυσμού βρίσκεται τώρα στην υποσαχάρια Αφρική, ενώ πάνω από το ένα τρίτο είναι στην Αμερική.

Συνολικά, οι Χριστιανοί παραμένουν η μεγαλύτερη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο, με σχεδόν 2,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Ακολουθούν οι Μουσουλμάνοι, με περίπου 1,5 δισ. οπαδούς.

Η μικρότερη συγκέντρωση των Χριστιανών βρίσκεται στην περιοχή όπου ξεκίνησε η χριστιανική πίστη, δηλαδή τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, όπου οι χριστιανοί αποτελούν μόνο το 4% του πληθυσμού.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΕΡΙΑ...

Μία μακρά περίοδος αναμονής και αγωνίας άρχισε για τον Παναθηναϊκό. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει πειστεί για την εγκυρότητα των εγγράφων, την οικονομική οντότητα και τις προθέσεις των Αράβων επιχειρηματιών που θέλουν να αγοράσουν την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ. 

Μοναδική εκκρεμότητα, σύμφωνα με όσα διαρρέονται από τις δύο πλευρές, είναι η ψήφιση του νόμου που θα επιτρέπει την επένδυση αλλοδαπών επιχειρηματιών σε ελληνικές εταιρείες, κάτι που όμως δεν αναμένεται νωρίτερα από τα μέσα Ιανουαρίου. Μόνο τότε και αφού αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς θα αποδεσμευτούν τα 15 εκατ. ευρώ για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τους επενδυτές. Αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται ούτε να διοικήσουν στο μεσοδιάστημα, ούτε να κάνουν ταμειακές διευκολύνσεις για το σύλλογο, ούτε φυσικά να βάλουν χρήματα για μεταγραφές. 

Οι εκπρόσωποι του «Τζίγκερ» με τους ενδιαφερόμενους συνεχίζονται, η πλευρά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ξεκαθαρίζει πως δεν συναντήθηκε κατ’ ιδίαν μαζί τους, αλλά φημολογείται πως έχει δεχτεί πρόταση για να ταξιδέψει στο Ριάντ και να συζητήσει δια ζώσης μαζί τους. 

Η ψήφιση του νόμου αναμένεται, σύμφωνα με την πλευρά του Βλάση Τσάκα, μέχρι τις 10-12 Ιανουαρίου, αλλά καλά γνωρίζοντες τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής θεωρούν πως θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου και κάποιοι φοβούνται μήπως το θέμα «τραβήξει» μέχρι το Φεβρουάριο. Γίνεται, λοιπόν, σαφές πως μέχρι τότε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καλείται να πορευτεί με τους δικούς της πόρους, ενώ αν δεν ολοκληρωθεί ούτε το Φεβρουάριο η μεταβίβαση μετοχών, θα προκύψει τεράστιο πρόβλημα στην ΠΑΕ. 

Την ίδια ώρα, ο Σουλτάν Αλ Σαούντ φέρεται να μην έχει καταθέσει τα όπλα για να πάρει τον Παναθηναϊκό κι έχει πολλά παράπονα από τους χειρισμούς του Βλάση Τσάκα. Ο πρίγκιπας, που φέρεται να έκανε πίσω μετά την άρνηση της οικογενείας του να του επιτρέψει να πάρει την ΠΑΕ, πιθανώς να εκδώσει κάποια ανακοίνωση στην οποία θα δίνει τη δική του… εκδοχή της ιστορίας. 

Το καθήκον του 

Να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις θέλει ο Παναθηναϊκός στη σημερινή (14:00, OTE Sport 1) αναμέτρηση με τον Αγροτικό Αστέρα στη Θεσσαλονίκη για το Κύπελλο ΟΠΑΠ. Οι «πράσινοι» θα παραταχθούν με εννέα αλλαγές και αρκετές απουσίες, ενώ στον πάγκο δεν θα βρίσκεται ξανά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Πιθανότερη σύνθεση είναι αυτή με τους Καρνέζη, Βύντρα, Ιωαννίδη, Καντέ, Μπιέρσμιρ, Βιτόλο, Καραγκούνη, Μαυρία, Ζέκα, Ρούντολφ και Πετρόπουλο. 

Στην αποστολή είναι και οι Ταμπάκης, Κοτσόλης, Σαριέγκι, Μαρίνος, Φουρλάνος, Λαγός, Σιμάο και Κουίνσι. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Νίνης και Τοτσέ, ο ανέτοιμος Χριστοδουλόπουλος, ο Σεϊταρίδης που δεν υπολογίζεται και οι Λέτο, Κατσουράνης, Μπουμσόνγκ και Σπυρόπουλος για να ξεκουραστούν. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μετά τον αγώνα θα είναι ελεύθεροι μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την επομένη.