ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΕΙΣ" ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!


Πινακίδα «είμαστε πλήρεις» κρέμασαν για πρώτη φορά στα σωφρονιστικά χρονικά δύο φυλακές, του Κορυδαλλού και της Χαλκίδας, αρνούμενες να υποδεχθούν λόγω έλλειψης χώρου άλλους κρατουμένους, ακόμα και αν πρόκειται για μεταγωγή... 
προκειμένου να δικαστούν στις περιφέρειές τους.Το πρωτοφανές αυτό «λουκέτο» οφείλεται στη συνεχιζόμενη αύξηση του συνολικού αριθμού των κρατουμένων, που έφθασαν σε 12.703 (ρεκόρ πανελλαδικά) επί χωρητικότητας 9.300 ατόμων, με τις φυλακές Κορυδαλλού να βρίσκονται σε εφιαλτική κατάσταση, καθώς στοιβάζονται 2.345 κρατούμενοι σε 800 προβλεπόμενες θέσεις.
Οι διευθυντές των δύο φυλακών απέστειλαν προς το υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλες αρμόδιες αρχές έγγραφο με το οποίο γνωστοποιούν ότι δεν θα δεχθούν άλλους κρατουμένους, γιατί δεν υπάρχει άλλος χώρος, παρά μόνο στις τουαλέτες (!) προειδοποιώντας για κινδύνους στην ασφάλεια των φυλακών.Για τις φυλακές Κορυδαλλού που χρησιμοποιούνται κατά κόρον για όσους δικάζονται σε Αθήνα, Πειραιά ο διευθυντής Ι. Ανέστης με έγγραφο γνωστοποίησε ότι από 27-1-12 αδυνατεί να παραλάβει άλλους κρατουμένους. Σήμερα ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση νομοσχεδίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, στο οποίο αντιδρούν έντονα ΝΔ και ΛΑΟΣ.Το νομοσχέδιο προβλέπει ταχύτατη έκδοση συναινετικών διαζυγίων με διάταξη προέδρου πρωτοδικών, δίκες-εξπρές σε εργατικές, οικογενειακές διαφορές, ασφαλιστικά μέτρα, επιτάχυνση αναγκαστικών εκτελέσεων, διαταγών πληρωμής κ.λπ.