ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ


«Φρένο» στις εφημερίες των φαρμακείων απειλούν να βάλουν οι φαρμακοποιοί σε περίπτωση που το υπουργείο Υγείας εμμένει στην απόφασή του για απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προειδοποιεί μάλιστα... 
ότι θα σταματήσει να υποχρεώνει τα μέλη του να παραμένουν ανοιχτά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΦΣΑ, ήδη από τις αρχές Ιανουαρίου έχουν τριπλασιαστεί τα εφημερεύοντα φαρμακεία στην Αττική και σε άλλες περιοχές.
Η αύξηση των εφημεριών αυτών -σημειώνει- έγινε με αποκλειστικό κίνητρο το δημόσιο συμφέρον, εφαρμόζοντας τη λογική της αύξησης των εφημερευόντων σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.
«Εν αντιθέσει με το υπουργείο Υγείας, το οποίο επιμένει στην αύξηση εφημεριών επί εθελοντικής βάσης σε συγκεκριμένες μόνο περιοχές τις Αττικής, που παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον για τα φαρμακεία».
Ο ΦΣΑ υποστηρίζει ότι είναι «προφανώς προτιμότερο να εφημερεύουν εκ περιτροπής 500 φαρμακεία σε όλη την Αττική, καλύπτοντας τις ανάγκες όλου του λεκανοπεδίου, παρά να εφημερεύουν 57 φαρμακεία σε συγκεκριμένες περιοχές, που το μόνο κίνητρό τους είναι το προσωπικό τους συμφέρον».
Την ίδια στιγμή, οι νοσοκομειακοί γιατροί προγραμματίζουν κινητοποιήσεις και σταδιακά «μπλοκάρουν» καθημερινές λειτουργίες των δημοσίων νοσοκομείων.
Ήδη στον Ευαγγελισμό έχει αποφασιστεί -μεταξύ άλλων- συμβολικό κλείσιμο της εφημερίας αλλά και μπλοκάρισμα των απογευματινών ιατρείων και των ταμείων για τη μη καταβολή του «πεντάευρου».