Ολοκληρωθηκε η συσκεψη των πολιτικων αρχηγων


Ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου στο Μέγαρο Μαξίμου. 'Έγγραφες διαβεβαιώσεις για το σύννομο και την αποτελεσματικότητα των μέτρων ζήτησε ο Γ. Καρατζαφέρης.
Πρώτος αποχώρησε από το Μαξίμου ο Γιώργος Καρατζαφέρης με μια δήλωση-"χρησμό" αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου, με έναν στίχο του Καβάφη: "Ο αρνητής δεν μετανιώνει".
Συγκεκριμένα τόνισε ότι ο ίδιος από το πρώτο ημίωρο της σύσκεψης ξεκαθάρισε τις προθέσεις του. «Σέβομαι την προσπάθεια όλων, και του πρωθυπουργού και των αρχηγών. Η χώρα περνάει μια μεγάλη δοκιμασία και μέσα σε μια ώρα δεν μπορώ να αποφασίσω για το μέλλον της χώρας για τα επόμενα 30 με 40 χρόνια. Δεν μπορώ να αποφασίσω εάν δεν έχω στα χέρια μου ρητές διαβεβαιώσεις και γνωμοδοτήσεις των οργάνων, Ελεγκτικό Συνέδριο και Νομικό Συμβούλιο του κράτους. Έμεινα μέχρι τώρα για να συμπαρασταθώ στον Αντώνη Σαμαρά στο θέμα των συντάξεων. 7 ώρες γι' αυτό μιλάγαμε».

Ερωτηθείς εάν αυτή του η αποχώρηση σημαίνει και πρόβλημα για την κυβέρνηση ή μη επίτευξη συμφωνίας, ο κύριος Καρατζαφέρης τόνισε ότι θα στηρίξει τους αρχηγούς και τον πρωθυπουργό. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως τόνισε στους αρχηγούς και τον πρωθυπουργό: «Εν τέλει συμφωνώ σε ό,τι συμφωνήσετε…»

Στο γραφείο του στη Συγγρού επέστρεψε και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ενώ αμέσως μετά την αποχώρησή τους από το Μαξίμου σε αυτό κατέφτασαν εκ νέου οι εκπρόσωποι της Τρόικας. Νωρίτερα η κρισιμότητα της κατάστασης είχε φανεί όταν ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, με τους κυρίους Ρεν, Γιούνκερ και την κυρία Λαγκάρντ του ΔΝΤ, τους οποίους ενημέρωνε για την πρόοδο της διαδικασίας,
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα δεν αποκλείεται να υπάρξει πλέον και μια νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, πιθανότατα το πρωί ή το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ οι αρχηγοί περιμένουν να ενημερωθούν αργότερα μέσα στη νύχτα από τον πρωθυπουργό για τη νέα του διαβούλευση με την Τρόικα