ΣΕ 4ΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ


Για την Ισπανία αναχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς όπου την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, και το Σάββατο θα είναι στη Λισαβόνα, όπου θα παραστεί στο συνέδριο του κεντροδεξιού πορτογαλικού κόμματος, θα απευθύνει ένα μικρό χαιρετισμό και θα έχει κατ' ιδίαν συνομιλία με τον...
πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλο.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, στόχος του τετραήμερου ταξιδιού του είναι να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο και να αυξηθούν οι πιέσεις προς την Ευρώπη για αλλαγή πολιτικής.

Το πρόγραμμα της των επισκέψεων του κ. Σαμαρά στην Ισπανία και την Πορτογαλία είναι το εξής:

Την Παρασκευή, στις 14:00, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, κ. Μαριάνο Ραχόι. Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ισπανίας.

Την Κυριακή, 25 Μαρτίου, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί στις 11:00 με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλο στα γραφεία του κόμματος PSD.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Π.Παναγιωτόπουλος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Γ.Μουρούτης, ο ειδικός σύμβουλος στην Επιτροπή για τη Διεθνή Συνεργασία, Ανθρωπιστική Βοήθεια και Αντιμετώπιση Κρίσεων Μ.Μαυρομμάτης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Ενέργειας Μ.Παπαγεωργίου.