Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ ΛΙΑΝΑ ΔΕΝΕΖΑΚΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 60 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝΗ συγγραφέας και εικονογράφος κ. Λιάνα Δενεζάκη βρέθηκε κοντά στους μαθητές της Α’ και της Δ’ τάξης του 60ου Δημοτικού σχολείου με αφορμή το βιβλίο της «ΜΑΡΔΟΥΚ» που τα παιδιά διάβασαν στα πλαίσια του προγράμματος της φιλαναγνωσίας.

Η συγγραφέας έγινε δεκτή με πολλή χαρά από τα παιδιά και παρακολούθησε στην αρχή ένα πρόγραμμα που τα ίδια ετοίμασαν και περιελάμβανε κείμενα, δραματοποιημένες σκηνές από το βιβλίο καθώς και μια προβολή με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που έκαναν. Της έδειξαν επίσης τις ζωγραφιές, τις αφίσες και το άλλο υλικό που κατασκεύασαν και είχαν αναρτήσει μέσα κι έξω από την τάξη τους.

Στη συνέχεια η κ. Δενεζάκη μίλησε στα παιδιά για το πώς εικονογραφείται ένα παιδικό βιβλίο και έπαιξε μαζί τους καλώντας τα ίδια να γίνουν συγγραφείς και να ξαναγράψουν το πρώτο κεφάλαιο διαλέγοντας ως αφηγητή ένα άλλο πρόσωπο της ιστορίας. Τέλος, απάντησε με προθυμία σε όλες τις ερωτήσεις τους. Εντύπωση ζωηρή προκάλεσαν τα υπέροχα σκίτσα που η συγγραφέας έφτιαχνε με απίστευτη ταχύτητα στον πίνακα της τάξης.

Τέλος, η κ. Δενεζάκη επισκέφτηκε την πρώτη τάξη και παρουσίασε ανάλογο πρόγραμμα με αφορμή άλλο βιβλίο της που τα πρωτάκια μας διαβάζουν.