ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΩΝ Ο Δ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Την έμπρακτη στήριξή του στα άμεσα θύματα  από το ξαφνικό κλείσιμο της "Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας" θέλησε να δείξει ο Πολιτευτής Αχαίας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που τροποποιώντας το πρόγραμμά του,προτίμησε να λάβει μέρος στην διαμαρτυρία τους έξω από την "Τράπεζα της Ελλάδας" στην Πάτρα και να μην παραστεί τελικά στις επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στα Καλάβρυτα.
Ο υποψήφιος βουλευτής συμπαραστάθηκε στους πρώην υπαλλήλους της Τράπεζας, συνομίλησε για αρκετή ώρα με πολλούς από αυτούς προσπαθώντας να αντλήσει στοιχεία για την αρνητική εξέλιξη της Δευτέρας, ενώ αντάλλαξε απόψεις με μετόχους και καταθέτες που ανησυχούν για τα χρήματά τους,καθώς κι ανθρώπους της αγοράς που νιώθουν πλέον να  έχασαν ένα σύμμαχο στην δραστηριότητά τους, εν μέσω γενικευμένης οικονομικής κρίσης.
Μιλώντας σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα για τις όλες ραγδαίες εξελίξεις, τόνισε χαρακτηριστικά:
"Σε μία χώρα που οι νόμοι και οι κανόνες του Κράτους θέλουμε να πιστεύουμε πως σε πολύ μεγάλο βαθμό λειτουργούν ακόμα, ψάχνουμε επί μέρες μία πειστική απάντηση για την αναστολή λειτουργίας της τοπικής τράπεζας. Οι μεγαλοσχήμονες του τραπεζικού συστήματος έπραξαν "σαν κλέφτες" αστραπιαία και εν τέλει εξαφανίστηκαν! Βύθισαν στην αβεβαιότητα επενδυτές, καταθέτες και εργαζόμενους και τώρα "σφυρίζουν" αδιάφορα! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών έβαλε εν μιά νυκτί την υπογραφή του τέλους και τώρα διατείνεται πως..."το θέμα αυτό δεν το ακουμπάμε"! Η Αχαία περιμένει να μάθει όλο το παρασκήνιο και απαιτεί ξεκάθαρες απαντήσεις για τη μοιραία κατάληξη της Αχαϊκής Τράπεζας που μετατράπηκε σε "δωράκι" προς έναν από τους μεγαλοτραπεζίτες.Αν η Τρόϊκα και το PSI επέβαλλαν τον αφανισμό των Συνεταιριστικών Τραπεζών ας βγουν επίσης να το ομολογήσουν κι ας μάθουν κάποιοι να μην επαίρονται για την ολοκλήρωσή του. Ο κ. Βενιζέλος έθαψε την αχαϊκή αγορά κι αυτό στιγματίζει το ξεκίνημα στην αρχηγία ενός κόμματος που μας έφτασε έως εδώ με παθητικότητα, κρίση δανεισμού και οικονομική δυστοκία.Έστω και τώρα οι ιθύνοντες πρέπει να ξεκαθαρίσουν έμπρακτα πως καταθέτες και μέτοχοι δεν θα χάσουν τα χρήματά τους και για τους  εργαζόμενους  θα υπάρξει η οποιαδήποτε μέριμνα".