ΓΑΛΛΙΑ: ΝΙΚΗ ΟΛΑΝΤ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Νίκη του υποψήφιου των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, με 54%, ποσοστό αμετάβλητο από προηγούμενη έρενα στα μέσα του Φεβρουαρίου, δείχνει δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA. Το ποσοστό του νυν Γάλλου...
προέδρου Νικολά Σαρκοζί διαμορφώνεται στο 46%.


Σύμφωνα με την έρευνα, στον πρώτο γύρο, ο Σαρκοζί συγκεντρώνει ποσοστό ψήφων 28%, σε μικρή απόσταση από τον Ολάντ, που το ποσοστό του από 31% στην προηγούμενη δημοσκόπηση (μέσον Φεβρουαρίου) υποχωρεί τώρα στο 29,5%.


Ο υποψήφιος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελενσόν αυξάνει το ποσοστό του στο 14%, παίρνοντας προβάδισμα πλέον έναντι της Μαρί Λεπέν (13%) και του Φρανσουά Μπαϊρού (12%). Ποσοστό 2% συγκεντρώνει η πρώην δικαστής και υποψήφια πρόεδρος των Οικολόγων Εύα Ζολί, η οποία στην προηγούμενη έρευνα συγκέντρωνε 3% των ψήφων. Ποσοστό 0,5% ο καθένας συγκεντρώνουν στον α' γύρο αμφότεροι οι τροτσκιστές υποψήφιοι, Ναταλί Αρτό και Φιλίπ Πουτού. Στο 1,5% διαμορφώνεται το ποσοστό του «γκολικού» Νικολά-Ντιπόν Ενιάν, και ποσοστό μικρότερο του 0,5% συγκεντρώνει ο υπεραμυνόμενος της παγκόσμιας ολιγαρχίας (οπαδού του Αμερικανού Λα Ρούς) Ζακ Σεμινάντ.