ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣΚεντρικός ομιλητής στην διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας


Με αφοπλιστική ειλικρίνεια μίλησε ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της διευρυμένης ΝΟΔΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου.
Ο κ. Νικολόπουλος περιέγραψε με μελανά χρώματα το τι συμβαίνει σήμερα στην χώρα και εξήγησε πως η ανεπάρκεια της Κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και των Υπουργών του επέφερε όλη αυτή την καταστροφή.
Επέμενε, ότι η ανάπτυξη είναι το μόνο αντίδοτο στην ύφεση που φέρνει τόσα δεινά στις ζωές των Ελλήνων.
Η ΝΔ είναι το κόμμα που μίλησε με ειλικρίνεια, δικαιώθηκε -δυστυχώς- από τα γεγονότα και μόνο αυτή μπορεί να ανατρέψει την σημερινή κατάσταση.
Η ΝΔ είναι η μόνη σταθερή δύναμη που δίνει προοπτική και σιγουριά σε μία κοινωνία που κλυδωνίζεται και σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Έχουμε πείσει ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο, ότι δεν είμαστε το ίδιο με τους άλλους»

Ως εκπρόσωπος του κόμματος και του προέδρου ο Αχαιός Βουλευτής υπεραμύνθηκε την αυτοδυναμία της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, τονίζοντας : «Χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος.
Και κυρίως δεν μπορούν να αλλάξουν όλα όσα πρέπει να αλλάξουν στην χώρα μας. Χωρίς την αυτοδυναμία δεν θα είναι εφικτή η διαπραγματευτική ισχύς.
Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να αλλάξει τα πάντα και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν πατάμε πάνω σε εύθραυστες ισορροπίες ενός ετοιμόρροπου κυβερνητικού συνασπισμού.
Στην δανειακή συμφωνία κερδίσαμε χρόνο, με μία αυτοδύναμη κυβέρνηση και θα αξιοποιήσουμε το χρόνο αυτό  για να βγούμε από την κρίση.

Η Ελλάδα χρειάζεται πλέον:
Να αρχίσει η Ανάκαμψη, το ταχύτερο δυνατό. Αν δεν υπάρξει Ανάκαμψη στο επόμενο διάστημα, η πτώση του βιοτικού επιπέδου θα πλησιάσει το 50% σε σχέση με το 2009! Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στα μεγάλα έργα, τους οδικούς άξονες, τα έργα υποδομής που έχουν μείνει στη μέση, την αποκατάσταση της ρευστότητας της αγοράς, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ειδικότερα ακόμα για τον ανήμπορο πολίτη τον εγκλωβισμένο σε δανειακές υποχρεώσεις.

            Οι άμεσες προτεραιότητές μας
  • Η αποκατάσταση των αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους μέχρι τα 700 Ευρώ και στους πολύτεκνους.
  • Η Ανάκαμψη με κοινοτικούς πόρους, με διαρθρωτικές αλλαγές, με φορολογικές αλλαγές.
  • Η ασφάλεια των πολιτών με μια ευρύτερη στρατηγική να ανακτήσουμε το κέντρο της Αθήνας και τις περιοχές που βρίσκονται πια εκτός ελέγχου.


Μην αμφιβάλλετε ότι ο λαός θα κάνει την σωστή επιλογή. Οι Έλληνες ανάμεσα στην απελπισία και την ελπίδα ξέρετε τι θα επιλέξουν. Ανάμεσα στην σταθερή προοπτική και το χάος ξέρετε ποια θα είναι η επιλογή τους. Οι Έλληνες τώρα πια ζητούν τρία πράγματα: Την αλήθεια – την ελπίδα και αυτός που θα τους πει την αλήθεια και θα τους δώσει την ελπίδα. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ο λαός καταλαβαίνει καλά πως είτε όλοι μαζί θα σωθούμε είτε όλοι μαζί θα χαθούμε. Είναι έτοιμος να ακούσει τον λόγο της αλήθειας και να ακολουθήσει τον δρόμο της ελπίδας.
Δύναμη μας η σταθερότητα που προσφέρουμε. Δύναμη μας είναι η αλήθεια που λέμε και η ελπίδα που δίνουμε.».