Α ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη σημερινή απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, με την οποία ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας και τοποθετείται εκκαθαριστής- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την τοποθέτηση εκκαθαριστή σε τέσσερις Ελληνικές Συνεταιριστικές Τράπεζες μεταξύ των οποίων και στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα. Μια  Τράπεζα με ιστορία, που συνέβαλλε σημαντικά στη στήριξη των μικρομεσαίων και την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Με τη σημερινή απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, με την οποία ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, η Αχαΐα δέχεται ένα ακόμη συντριπτικό κάταγμα στη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της.
Χρέος της Κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει, μέχρι το τελευταίο ευρώ, τις καταθέσεις των συμπολιτών μας που αγωνιούν μήπως μέσα σε ένα βράδυ χάσουν τις οικονομίες μιας ζωής.
Καλώ όλους τους θεσμικούς φορείς της Αχαΐας (Περιφέρεια, Δήμους, Βουλευτές, Επιμελητήριο) να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν άμεσα από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, την ίδια μεταχείριση με υπόλοιπες εμπορικές Τράπεζες που βρεθήκαν στην ίδια θέση και την εγγύηση όλων των καταθέσεων της Τράπεζας…».