ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ


Με αφορμή τις συχνές «κοινωνικές εκρήξεις», ανά την Ελλάδα, αγανακτισμένων και μη πολιτών, προς τα πολιτικά πρόσωπα όλων σχεδόν των κομμάτων, καθώς και άλλων δημοσίων προσώπων ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, έδωσε τις δικές του απαντήσεις στα πλαίσια σχετικής έρευνας στη ΝΕΤ, στο γνωστό δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης, Κώστας Βαξεβάνη. Μπροστά στην κάμερα της εκπομπής και λίγο πριν «ανοίξει» ένα ακόμα «Κουτί της Πανδώρας», ο κ. Νικολόπουλος, ξεκίνησε την συνέντευξη του σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «η αγανάκτηση των πολιτών είναι απόλυτα δικαιολογημένη.
 Μέσα σε μόλις 2,5 χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι που εργαζόντουσαν σκληρά, συνταξιούχοι, άνεργοι και νέοι που είδαν τα όνειρα τους να ΄΄γκρεμίζονται΄΄, βίωσαν την παγκόσμια οικονομική κρίση με τον χειρότερο και πιο άδικο τρόπο. Η απογοήτευση τους για όσα έχουν συμβεί στη χώρα μας και κατ’ επέκταση στους ίδιους και τις οικογένειες τους εξίσου αντιληπτή και κατανοητή. Για αυτό άλλωστε και η κριτική για τα λάθη μας είναι θεμιτή, ταυτόχρονα όμως πιστεύω ότι πρέπει να είναι ειλικρινής αλλά κυρίως δίκαιη, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν έχουμε «όλοι την ίδια ευθύνη», δεν ανήκουμε όλοι στο ίδιο κόμμα.»
Όπως τόνισε μάλιστα στη συνέχεια ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλος :«στην πολιτική μου διαδρομή δεν έπαψα ποτέ να κυκλοφορώ ελεύθερα ανάμεσα στους συμπολίτες μου, δεν αποφεύγω να ακούω τις διαφωνίες τους, επιδιώκω να μοιράζομαι τις αγωνίες ή τις χαρές τους και ασμένως να δέχομαι την κριτική τους, αναζητώντας πάντα τον ανοιχτό και πολλές φορές δημόσιο διάλογο μαζί τους», συμπληρώνοντας είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια πως, «αυτός θεωρώ ότι πρέπει να είναι και ο ρόλος του Βουλευτή, που εκλέγεται δημοκρατικά για να εκπροσωπεί τους συμπολίτες του στο ελληνικό κοινοβούλιο.»
Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος, κλήθηκε να σχολιάσει γενικότερα τους προπηλακισμούς και τις ακρότητες που λαμβάνουν χώρα ανά την Ελλάδα, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι, «οι μέρες που ζούμε είναι πραγματικά ΄΄περίεργες΄΄ και εκείνοι που έχουν μάθει να δρουν στο σκοτάδι, αποφεύγουν τον ανοικτό διάλογο και την υγιή πρόκληση της ανταλλαγής ρεαλιστικών επιχειρημάτων, επιλέγοντας τις ακραίες ακτιβιστικές μεθόδους και τους τραμπουκισμούς που παραπέμπουν στα ΄΄πέτρινα΄΄ χρόνια της δικτατορίας στην Ελλάδα. Προσωπικά δεν κρύφτηκα ποτέ και δεν θα το κάνω, όσο και αν το επιθυμούν ή το επιδιώκουν εκείνοι που ΄΄παρασιτούν΄΄ στις συγκεντρώσεις των αληθινά αγανακτισμένων συμπολιτών μου ή στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα τους προηγούμενους μήνες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Τη μάχη θα συνεχίσουμε να την δίνουμε μαζί με τους πολίτες που αγαπούν τη χώρα τους και καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και φασισμού. Άλλωστε, σε περιόδους ειρήνης κερδήθηκαν όλα, ενώ σε περιόδους πολέμων ισοπεδώθηκαν μεταφορικά και κυριολεκτικά τα πάντα.»