ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


«Η παράταξη απέδειξε ότι υπάρχει. Πάλλεται η ψυχή της» δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, μετά τη χθεσινή εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος. «Χαμογελαστό σας...
βλέπω» ανέφερε ο κ. Παπούλιας, απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο προεδρικό μέγαρο.


Το δικαιούμεθα, απάντησε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Η παράταξη απέδειξε ότι υπάρχει. Πάλλεται η ψυχή της. Μας ξεπέρασε η κοινωνία. Και σας τα λέω αυτά, όχι μόνο ως ανώτατο πολιτειακό παράγοντα, αλλά ως προσωπικότητα που προέρχεστε από τα σπλάχνα της παράταξης».


Υπογράμμισε ακόμη ότι «τώρα που είμαστε στο μεταίχμιο, που ελπίζουμε να τελειώσει η δύσκολη φάση της κρίσης και να αρχίσουμε να προσεγγίζουμε ξανά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τώρα που η ελπίδα και η προοπτική φαίνεται, πρέπει να κάνουμε αυτή την τελευταία προσπάθεια όλοι μαζί».


Όπως επισήμανε, «δεν πρέπει στο διάστημα από τώρα μέχρι τις εκλογές και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης να χαλαρώσουμε, να χάσουμε δημόσια έσοδα, να μην ελέγξουμε τις δημόσιες δαπάνες, να μην προωθήσουμε τα μέτρα του νέου προγράμματος».


«Γιατί ό,τι κάνουμε λάθος σε αυτά τα πεδία, στρέφεται τελικά εναντίον των πιο φτωχών, των πιο αδύνατων, εναντίον της μεσαίας τάξης. Όταν είμαστε συνεπείς σ' αυτά, βοηθούμε τον πιο αδύνατο και ανασφαλή Έλληνα. Και αυτή είναι η μεγάλη μας ηθική υποχρέωση» πρόσθεσε.


Την Τρίτη, στις 15:00, συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.