ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ Ο ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΝΤΕ ΒΙΛΠΕΝ


Ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν εγκατέλειψε την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές, αφού απέτυχε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 500 υπογραφών που απαιτείτο για να είναι υποψήφιος κι επίσημα, εξέλιξη η οποία ίσως ωφελήσει τον πρόεδρο...
Νικολά Σαρκοζί. Ο Ντε Βιλπέν, κεντροδεξιός αντίπαλος του Σαρκοζί ο οποίος είχε εγκαταλείψει το UMP πέρυσι, φερόταν να συγκεντρώνει από 1 ως 2% της πρόθεσης ψήφου εν όψει του πρώτου γύρου των εκλογών την 22α Απριλίου.


Αλλά μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση  είπε ότι θα χρειαζόταν ένα θαύμα για να συγκεντρώσει τις υπογραφές που απαιτούνται ως την προθεσμία, η οποία έληγε σήμερα.


«Μου λείπουν περίπου 30», είπε ο Ντε Βιλπέν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2. Αρνήθηκε να απαντήσει εάν θα σχηματίσει μια συμμαχία με κάποιον άλλο υποψήφιο, περιοριζόμενος να πει ότι «οι συμμαχίες δεν είναι στη φύση μου».


Ο Ντε Βιλπέν, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών υπό τον πρώην πρόεδρο Ζακ Σιράκ, έχει μια μακρά πολιτική αντιπαλότητα με το Σαρκοζί, η οποία κορυφώθηκε το 2008, όταν ξέσπασε η υπόθεση "Clearstream".


Ο Ντε Βιλπέν χαρακτήρισε το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών «ένα παράδοξο της Δημοκρατίας»: «είναι χωρίς αμφιβολία πιο εύκολο για έναν εκκεντρικό ή εξτρεμιστή υποψήφιο να συγκεντρώσει τις 500 υπογραφές», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.