ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΤΑΖ

Oι κ. Παπαδήμος και ΒενιζέλοςΤην πλήρη άρση του καμποτάζ προβλέπει, μεταξύ άλλων, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ενέκρινε την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο. 

Παράλληλα, προβλέπει τη δημιουργία ενός κέντρου υποδοχής επενδύσεων που θα διεκπεραιώνονται σε σύντομο διάστημα, την συντόμευση των αρχαιολογικών ερευνών που συνδέονται με επενδύσεις, τη σύσταση ενός οργανισμού έλεγχου της ποιότητας των βιομηχανικών προϊόντων καθώς και την ίδρυση ιδιωτικών κεφαλαιουργικών εταιριών που θα μπορούσαν να έχουν κεφαλαίο ακόμα και 1 ευρώ.

Τέλος, θα καθιερωθεί σύστημα ώστε με την υποβολή μιας ηλεκτρονικής αίτησης να παίρνει κανείς άδεια εξαγωγών, ενώ σήμερα χρειάζονται 38 δικαιολογητικά.

Εντωμεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα στείλει τη Δευτέρα στα κόμματα επιστολή για να εκφράσουν τις απόψεις τους για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

ΥΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ


Άρθρο του Μιχάλη Μπεκίρη Βουλεύτη Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας

 Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και δεν λέμε να βάλουμε μυαλό. «Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου». Εδώ ο κόσμος χάνεται, το παραδοσιακό πολιτικό σκηνικό καταρρέει, η Ελλάδα βουλιάζει, οι πολίτες βλέπουν τη ζωή τους να έχει ήδη ανατραπεί και αντί όλα αυτά να μας κάνουν σοφότερους νομίζουμε ότι όλα είναι όπως ήταν ή ότι ζούμε έναν εφιάλτη και σύντομα θα επανέλθουμε. Γελιόμαστε αν πιστεύουμε ότι μπορεί να αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας, τη χώρα μας, το μέλλον των παιδιών μας όπως γινόταν στο παρελθόν. Και μπορεί να γελιόμαστε αλλά δεν υπάρχουν πια περιθώρια για γέλια… Ο αναγνώστης της ιστορίας στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιεί τα σημερινά μας καμώματα για να κάνει πλάκα αλλά εμείς που ζούμε την ιστορία μάλλον θα έπρεπε να είχαμε προσγειωθεί στην πραγματικότητα εδώ και καιρό.
        Και εξηγούμαι: Δεν είναι κακές οι φιλοδοξίες αντίθετα είναι επιβεβλημένες γιατί υποτίθεται πως αποτελούν κίνητρο βελτίωσης. Δεν είναι όμως δυνατόν σήμερα που αντιμετωπίζουμε όλες αυτές τις δυσεπίλυτες δυσκολίες να βάζουμε πάνω απ΄ όλα τον εαυτούλη μας. Άλλος θέλει να γίνει βουλευτής, άλλος να βγει πρώτος, άλλος να γίνει υπουργός, άλλος να πάρει τη θεσούλα που ο ίδιος πιστεύει πως δικαιούται, άλλος να γίνει το κόμμα του κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα ρουσφέτια του και να το «παίζει» παράγοντας. Και η «πλάκα» είναι ότι για όλα αυτά χρησιμοποιούνται όλοι οι «παραδοσιακοί» τρόποι, τα γνωστά αθέμιτα μέσα (τάξιμο, διαδόσεις, κουτσομπολιά, παραπολιτική, «καρφώματα», ίντριγκες, περιφορά από χωρίου εις χωρίον κατηγορώντας και μειώνοντας όχι το άλλο κόμμα αλλά συνυποψήφιους) που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάντια. Αυτή η διαπίστωση αν μη τι άλλο αποδεικνύει πως για πολλούς η μεταπολίτευση δεν έχει τελειώσει, αντίθετα «ζει και βασιλεύει».Καμία προσπάθεια ενδοσκόπησης, αυτοκριτικής, αλλαγή στάσης και τακτικής απέναντι στα νέα δύσκολα δεδομένα. Και το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής: αν για τους πολιτευόμενους η μεταπολίτευση δεν έχει τελειώσει, για τους πολίτες τι ισχύει; Η απάντηση δεν πρέπει να αργήσει αλλά πρέπει να μας εκπλήξει… δημιουργικά, επιθετικά, απόλυτα!
        Η κρίση που ζούμε είναι μια ευκαιρία για να αλλάξουμε όλοι. Να γίνουμε καλύτεροι, αποδοτικότεροι, να λέμε τις αλήθειες όσο σκληρές και αν είναι αυτές, να μη φαινόμαστε αλλά και να είμαστε τίμιοι, ηθικοί, ειλικρινείς και κυρίως αξιοπρεπείς. Γιατί αυτό που όλοι συμβάλλαμε με ατομική και συλλογική ευθύνη να καταδυναστεύσει τελικά τη χώρα μας, τη ζωή μας, τέλειωσε. Πλέον δεν έχουμε περιθώρια διαπιστώσεων αλλά πράξεων, πολιτευόμενοι και πολίτες!

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ


Η αύξηση των αυτοκτονιών και οι θάνατοι άστεγων από το κρύο είναι φαινόμενα που πιστεύαμε ότι δεν θα ζήσουμε στη σύγχρονη Ελλάδα. Δυστυχώς, η διάλυση του κοινωνικού ιστού είναι σοβαρότερη απειλή από την οικονομική κρίση. Το κράτος, η εκκλησία, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις πρέπει να συνεργαστούν για να διασφαλιστεί ότι στην Ελλάδα δεν θα πεθαίνουν άνθρωποι από το κρύο, την πείνα και την ανασφάλεια.

Η ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ

Η Phyllida Lloyd υπογράφει τη σκηνοθεσία της ταινίας "Η Σιδηρά Κυρία", με την Meryl Streep στον ρόλο της βρετανίδας πολιτικού Margaret Thatcher.

Μια από τις πιο διάσημες και με μεγάλη επιρροή γυναίκες του 20ου αιώνα, η “Σιδηρά Κυρία” Μάργκαρετ Θάτσερ, έρχεται από το πουθενά για να σπάσει τους φραγμούς του φύλου και της κοινωνικής τάξης, και να επικρατήσει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο.

Μια μοναδική ιστορία για την εξουσία και το τίμημά της.

Σκηνοθεσία: Phyllida Lloyd

Ηθοποιοί: Meryl Streep, Anthony Head, Harry Lloyd, Jim Broadbent, Richard E. Grant

ΑΠΟ ΓΑΥΡΟ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑΝ!!!


 
 
ΤΕΛΙΚΑ πως ήρθαν έτσι τα πράγματα κι ο Παναθηναϊκός την βρήκε από ένα πρώην παίκτη του Ολυμπιακού! Από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού! Τον νεαρό γκολκίπερ Σιδεράκη, που κράτησε το μηδέν στα 120 λεπτά του κανονικού αγώνα και της παράτασης κι ήταν κι ο ήρωας των πέναλτι.
Για όσους δεν το ξέρουν, ο Σιδεράκης ήταν στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, έπαιζε στην ομάδα κάτω των 17 ετών κι όταν προωθήθηκε δόθηκε δανεικός στο Χαϊδάρι. Αυτός λοιπόν ήταν που σταμάτησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη, όπου πήγε μετά από μία καλή σεζόν στον Θρασύβουλο πέρσι.
Πέρα από την πλάκα, όμως, και ξέχωρα από την όποια αξία έχει και την όποια πορεία κάνει η, δεν κάνει ο Σιδεράκης, κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προβληματιστεί γιατί χάνονται ταλέντα από την Ακαδημία του. Δικά του παιδιά, όπως ο Φορτούνης, που αποτελεί και το κορυφαίο παράδειγμα.
Διότι, αυτή τη στιγμή ο Φορτούνης είναι ο καλύτερος παίκτης της εθνικής ομάδας των ελπίδων κι άμα λάχει στα 19 χρόνια του έχει στις 17 αγωνιστικές του α΄ γύρου της Μπουντεσλίγκα 14 συμμετοχές με την Κάϊζερσλαουτερν: οκτώ ως βασικός κι έξι ως αλλαγή.
gazzetta.gr

ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ Ο ΞΕΝΙΑΔΗΣ

Άλλος ένα υποτιθέμενος υποψήφιος επενδυτής στην ΑΕΚ μας τελείωσε. Έτσι μετά την Petit Chateau στην Ένωση αποφάσισαν να σταματήσουν τις όποιες επαφές είχαν με τον Βασίλη Ξενιάδη.
Στην ΑΕΚ πήραν την απόφαση να σταματήσουν τις όποιες επαφές είχαν με τον Έλληνα επιχειρηματία αφού όταν έπρεπε να αποδείξει την οικονομική του φερεγγυότητα αυτό δεν έγινε ποτέ δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν γύρω από το πρόσωπό του τις οποίες είχε αναδείξει από την πρώτη ημέρα το gazzetta.gr

Έτσι λοιπόν η διοίκηση αναμένεται να εκδώσει ακόμα και εντός της ημέρας, ανακοίνωση με την οποία θα ενημερώνει τον κόσμο πως οι επαφές με τον Βασίλη Ξενιάδη σταματάνε οριστικά.
http://www.gazzetta.gr

ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ


Μια αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επισκεφθεί τη Ρουμανία στο διάστημα 25 Ιανουαρίου-6 Φεβρουαρίου προκειμένου να εξετάσει τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας, ανακοίνωσε...
σήμερα το ΔΝΤ.

Πρόκειται για την τέταρτη αποστολή στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχε υπογράψει η Ρουμανία με το ΔΝΤ και την ΕΕ τον Μάρτιο του 2011. Η συμφωνία προβλέπει τη χορήγηση δανείου πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, μόνο όμως στην περίπτωση μεγάλης κρίσης.

Στην τελευταία επίσκεψή τους στο Βουκουρέστι, ΕΕ και ΔΝΤ κάλεσαν τις αρχές της Ρουμανίας να θέσουν υπό έλεγχο τις δημόσιες δαπάνες και να συνεχίσουν την αναδιάρθρωση των μεγάλων, ελλειματικών κρατικών εταιρειών.

Το 2009, καθώς την είχε πλήξει η οικονομική κρίση, η Ρουμανία είχε ζητήσει κατεπείγουσα βοήθεια, ύψους 20 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Φέτος, μετά από δύο συνεχόμενα χρόνια ύφεσης, η κυβέρνηση προβλέπει ότι θα υπάρχει αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,8-2%.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ…  Σε όλες τις δυτικές ανεπτυγμένες χώρες, σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, οι ανήλικοι έχουν έκπτωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πληρώνουν μισό εισιτήριο  στις μετακινήσεις τους με τα λεωφορεία και τα τρένα. Στην Ελλάδα όχι..
    Παραθέτω αυτούσια την επιστολή μιας  μητέρας, που μετά από χρόνια διαμονής με τα παιδιά της στο εξωτερικό, στη Γαλλία συγκεκριμένα, γύρισε στη πατρίδα της, το Αίγιο  και χαρακτηρίζει  αδιανόητο και εξωπραγματικό το γεγονός ότι   η έκπτωση εισιτηρίων ισχύει για φοιτητές αλλά όχι για μαθητές και για κάθε διαδρομή.  Έγραψε   και  σ έναν «αρμόδιο» της περιοχής    κι ακόμα περιμένει απάντηση..

     «Σε αυτήν την περίοδο βαθέων κοινωνικών αλλαγών -δεδομένης π.χ. της αυξήσεως των διαζυγίων και των μονογονεϊκών οικογενειών- στα πλαίσια των οποίων η λειτουργία της ελληνικής οικογένειας διαμορφώνεται, καθώς και της απαραίτητης ευελιξίας για λόγους π.χ. αναζήτησης εργασίας, η αδιάλλακτη στάση του προέδρου του ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας ο οποίος αρνείται να παραχωρήσει εκπτωτικά εισιτήρια -τα λεγόμενα ''μισά''- στους ανήλικους χρήστες της κοινωφελούς υπηρεσίας μαζικής μεταφοράς -την οποία το Κράτος έχει παραχωρήσει σε ιδιώτες- ανεξαρτήτως της μαθητικής τους ιδιότητας αλλά με κριτήριο την ηλικία, εξοργίζει.
  Μένουμε στην Αθήνα και καταγόμαστε από το Αίγιο όπου τα ανήλικα παιδιά μου (13 και 16 ετών) επισκέπτονται την υπερήλικα γιαγιά τους (88 ετών) κάθε Σαββατοκύριακο με μηνιαίο κόστος μετακίνησης με το ΚΤΕΛ τουλάχιστον : 240€.
   Δεδομένου ότι σε όλο τον Δυτικό κόσμο η ηλικία είναι κριτήριο έκπτωσης στις μετακινήσεις των ανηλίκων -ανεξαρτήτου της καταστάσεώς τους- ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ προτιμά να συγκρατεί σαν μόνον κριτήριο την μαθητική ιδιότητα και την, καθ' άλλον, δωρεάν μετακίνηση των μαθητών, μόνον εντός Νομού και εκτός του Σ/Κ, την οποία χρηματοδοτούσε μέχρι τώρα η Περιφέρεια και από 1η Ιουλίου 2011, πέρασε με τις διατάξεις του Καλλικράτη, στην δικαιοδοσία των άδειων ταμείων των Δήμων.
Επειδή οι μαθητές και οι ανήλικοι χρήστες των ΜΜΜ έχουν επίσης ανάγκη να συναντήσουν τα Σ/Κ τον γονιό που δεν έχει την επιμέλειά τους, ή που αναγκάζεται να διαμένει εκτός νομού για λόγους εργασιακής ευελιξίας,
Είναι, κατά την γνώμη μου, απαραίτητο, η διοίκηση του ΚΤΕΛ να προσαρμοστεί αφενός σε ότι ισχύει σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη, αφετέρου στις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας και κοινωνικών εξελίξεων.
Ευελπιστώ στην ευγενή διαμεσολάβησή σας.

Με εκτίμηση.

Μαρία Αλεξανδροπούλου»


 Είναι γνωστές οι δυσκολίες που υπάρχουν ήδη στην χρηματοδότηση της μεταφοράς μαθητών. Όπως επίσης δεδομένο είναι κι ότι η ελληνική οικογένεια αγκομαχά να τα βγάλει πέρα και να κρατηθεί ενωμένη..

Υ.Γ : Η κυρία Αλεξανδροπούλου μας ενημερώνει ότι πλέον επιτρέπεται και η μεταφορά των ζώων μέσω ΚΤΕΛ , σχολιάζοντας πικρά  ότι δεν γνωρίζει αν πληρώνουν μισό ή ολόκληρο εισιτήριο…

  Αναμένουμε από το ΚΤΕΛ ευαισθητοποίηση και πρωτοβουλίες και  για τους μικρούς  μαθητές ...
                                                              Νατάσα Ράγιου

                                                         π. βουλευτής ΑχαΐαςΑ ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΟΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ


Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη σημερινή (12 Ιανουαρίου) συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας του υπουργού Δικαιοσύνης, με την οποία αποφυλακίζονται 1.500 κρατούμενοι από τις Ελληνικές φυλακές- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με την τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης –που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής- αποφυλακίζονται 1.500 κρατούμενοι που εκτίουν ποινές που δεν υπερβαίνουν τα 10 χρόνια. Συγκεκριμένα:
Εάν η ποινή έχει διάρκεια έως 3 χρόνια, απολύονται εφόσον έχει εκτιθεί το 1/10 της ποινής. Για ποινές άνω των 3 χρόνων και έως 5 χρόνια, εφόσον έχει εκτιθεί το 1/5 της ποινής. Για ποινές μεγαλύτερες των 5 χρόνων και έως 10 χρόνια, εφόσον έχουν εκτίσει ή εκτίουν το 1/3 της ποινής.
Η απόλυση γίνεται υπό τον όρο ότι, μέσα στην επόμενη τριετία, οι απολυθέντες δεν θα τελέσουν νέο αδίκημα. Σε αντίθετη περίπτωση θα εκτίσουν σωρευτικά τη νέα ποινή μαζί με την παλαιότερη για την οποία απολύθηκαν.
Όμως, με την αθρόα αποφυλάκιση κρατουμένων δεν λύνεται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των φυλακών, ούτε αναμορφώνεται το σωφρονιστικό μας σύστημα.
Αντί για αθρόες αποφυλακίσεις, το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να καταβάλει μια πολύπλευρη προσπάθεια προκειμένου να γίνουν οι φυλακές της χώρας κέντρα πραγματικού σωφρονισμού και όχι τιμωρίας. Σχολεία μιας δεύτερης ευκαιρίας για όλους τους κρατούμενους και όχι εστίες διαφθοράς, όπως δυστυχώς παραμένουν μέχρι σήμερα. Αναμορφωτήρια με την ουσιαστική έννοια του όρου και όχι κολαστήρια.
Στρατηγικής σημασίας επιλογή πρέπει να αποτελέσει ο διαχωρισμός των κρατουμένων κατά ομοειδείς κατηγορίες με βάση το αδίκημα και την ποινή που εκτίουν.
Η εκπαίδευση και η επαγγελματική κατάρτιση των κρατουμένων πρέπει να αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση σωφρονισμού και ομαλής επανένταξης στην κοινωνία.
Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαίος ο σχεδιασμός προγραμμάτων εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης των κρατουμένων σε όλα τα καταστήματα κράτησης.
Η όλη προσπάθειά μας πρέπει, σε τελευταία ανάλυση, να κατατείνει σε έναν θεμελιώδη στόχο: Να διασφαλισθεί η ομαλή επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία, καθιστώντας τις φυλακές κέντρα επιμόρφωσης και επαγγελματικής κατάρτισης για όλους –  “σχολεία” μιας δεύτερης ευκαιρίας στην ελπίδα και στη ζωή…».

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛ.Σ.Ε.Κ.Ε.Κ. ΣΕ 5250 ΑΝΕΡΓΟΥΣ


Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Εταιρειών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΛ.Σ.Ε.Κ.Ε.Κ.) ανακοινώνει την Απόφασή του να στηρίξει με έργα – και όχι λόγια – χιλιάδες ανέργους συμπολίτες μας, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των μελών του.
Με τη γενναία Προσφορά τους, τα Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης αποδεικνύουν έμπρακτα την ευαισθησία τους, προχωρούν ένα βήμα μπροστά και καλύπτουν – με ίδιους πόρους – το κόστος της Επαγγελματικής Κατάρτισης και Πιστοποίησης 5.250 ανέργων, το οποίο θα ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Ο αριθμός των ανέργων αυτών αντιστοιχεί στο 10% του συνόλου των 52.000 ανέργων που θα ωφεληθούν από την υλοποίηση Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΣΠΑ, εφόσον ολοκληρωθούν επιτέλους οι απαιτούμενες διαγωνιστικές διαδικασίες.
Ο ΕΛ.Σ.Ε.Κ.Ε.Κ. για μια ακόμη φορά καταγγέλλει ότι από το 2009 - μετά από 2,5 χρόνια και παρά τις δεσμεύσεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - παραμένουν σε εκκρεμότητα 4 Διαγωνισμοί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που αφορούν σε:
§  Κατάρτιση ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ, για 30.000 ωφελούμενους, με ημερομηνία υποβολής προσφορών 07/09/2009.
§  Παροχή Υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης ΤΠΕ σε ανέργους, για 10.000 ωφελούμενους, με ημερομηνία υποβολής προσφορών 25/09/2009.
§  Κατάρτιση ανέργων σε εξειδικευμένες δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ, για 4.000 ωφελούμενους, με ημερομηνία υποβολής προσφορών 9/09/2009.
§  Παρεμβάσεις υπέρ ευπαθών κοινωνικά ομάδων, για 8.200 ωφελούμενους, με ημερομηνία υποβολής προσφορών 20/11/2009.
Τα παραπάνω προγράμματα αντιστοιχούν σε επιδοτούμενη κατάρτιση στα οποία θα συμμετάσχουν συνολικά 52.000 άνεργοι. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους μας, με τους ανέργους να αγγίζουν τις 800.000, συνιστώντας τα τραγικά θύματα της οικονομικής κρίσης, και την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ να αποτελεί ζήτημα εθνικού συμφέροντος, η προώθηση των συγκεκριμένων Προγραμμάτων έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα.
Εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής ύφεσης, ο ΕΛ.Σ.Ε.Κ.Ε.Κ. τολμά και αναλαμβάνει να «σηκώσει» μέρος του σοβαρού αδιεξόδου που υφίστανται οι άνεργοι πολίτες σήμερα. Το 10% δεν είναι ένα «άψυχο» ποσοστό, είναι «παράθυρο» ελπίδας για χιλιάδες νέους ανθρώπους, καθώς αντιστοιχεί σε καλύτερες γνώσεις και δεξιότητες που μπορούν να προσφέρουν επαγγελματικές διεξόδους και αξιοπρέπεια.
Αναλυτικά η προσφορά του ΕΛ.Σ.Ε.Κ.Ε.Κ. ανά έργο έχει ως εξής:
§ Βασικές δεξιότητες χρήσης Η/Υ: 3.000 επιπλέον ωφελούμενοι άνεργοι, 300.000 ανθρωποώρες κατάρτισης, 2.500.000€ συνολικό κόστος παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
§ Τηλεκατάρτιση σε βασικές δεξιότητες χρήσης Η/Υ: 1.000 επιπλέον ωφελούμενοι άνεργοι, 100.000 ανθρωποώρες κατάρτισης, 2.500.000€ συνολικό κόστος παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
§ Εξειδικευμένες δεξιότητες Η/Υ: 400 επιπλέον ωφελούμενοι άνεργοι, 100.000 ανθρωποώρες κατάρτισης, 1.000.000€ συνολικό κόστος παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
§ Κατάρτιση Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων: 850 επιπλέον ωφελούμενοι άνεργοι, 470.000 ανθρωποώρες κατάρτισης, 5.000.000€ συνολικό κόστος παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
Ενεργοποιώντας κάθε μέσο και μηχανισμό που έχουμε στη διάθεσή μας, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και σε πείσμα των αντίξοων συνθηκών, εναντιωνόμαστε δυναμικά σε πολιτικές και γραφειοκρατικές «φοβίες», και «υπολογισμούς» που εμποδίζουν την επαγγελματική και οικονομική ενίσχυση χιλιάδων συμπολιτών μας, ενώ προκαλούν αλυσιδωτές κοινωνικές συνέπειες, με ολέθριες προεκτάσεις στην ευρύτερη αγορά και την εθνική οικονομία.
Το δύσκολο αυτό δρόμο, τον επιλέξαμε απολύτως συνειδητά, αναλαμβάνοντας πλήρως το μερίδιο κοινωνικής ευθύνης που μας αναλογεί. Επιδιώκουμε να μετουσιώσουμε την αγανάκτηση και απογοήτευσή μας για τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στους Διαγωνισμούς και την αδικαιολόγητη κωλυσιεργία των υπευθύνων, σε δύναμη μέσω της κοινωφελούς προσφοράς μας για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη των ανέργων.   
Θέλουμε να καταστεί σαφές ότι, και εν όψει των επικείμενων και αναγκαίων διαδικασιών αναμόρφωσης του ΕΣΠΑ, θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε θετικά ώστε να εξαλειφθεί ο σοβαρός κίνδυνος απώλειας κοινοτικών κονδυλίων, αλλά και να διασφαλιστεί ότι θα αξιοποιηθούν σημαντικοί πόροι για κατάρτιση και απασχόληση.
Από τα παραπάνω, είναι εμφανές ότι ο ΕΛ.Σ.Ε.Κ.Ε.Κ. καταβάλλει με σοβαρότητα κάθε δυνατή προσπάθεια και επικεντρώνει όλες τις δυνάμεις του για την άμεση υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, προκειμένου να εφαρμοσθούν αποτελεσματικά, κρίσιμες ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, υψώνοντας ισχυρό ανάχωμα στη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, αλλά και απαντώντας υπεύθυνα στις προκλήσεις της εποχής.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Σ.Ε.Κ.Ε.Κ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              Γιάννης Παπαδημητρίου                 Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής του «Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αφίσας Πατρινού Καρναβαλιού», που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας, για την ανάδειξη της κεντρικής Αφίσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2012.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είχαν ως εξής:
Το 1ο Βραβείο για την κεντρική αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2012 απέσπασε η Ναταλία Σπυροπούλου από την Αμαλιάδα.
2ο Βραβείο Αφίσας Πατρινού Καρναβαλιού στη Μαριλένα Βογιατζή από την Αθήνα
3ο Βραβείο Αφίσας Πατρινού Καρναβαλιού στο Δημήτρη Γιαννακούλια από την Πάτρα
Ειδικό Βραβείο Ζωγραφικής στο Βασίλη Λιακόπουλο από τη Πάτρα
Ειδικό Βραβείο Ψηφιακής Αφίσας στο Γιάννη Παπαδόπουλο από το Βέλγιο
Ειδικό Βραβείο Νέου Δημιουργού(κάτω των 26 ετών) στον Αλέξη Φραγκούλη από την Πάτρα
Την κριτική επιτροπή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αφίσας Πατρινού Καρναβαλιού αποτέλεσαν οι:
-Ηλίας Αηδονίδης(ζωγράφος-εκπρόσωπος του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων)
-Νίκος Γερασιμόπουλος(ιδιοκτήτης Αίθουσας Τέχνης)
-Κωνσταντίνος Μιχαήλ(εκπρόσωπος Γνωμοδοτικής Επιτροπής Πολιτών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας)
-Μαρία Κουρμπανά(καλλιτεχνική διευθύντρια του Πατρινού Καρναβαλιού)
-Μαρία Αλανιάδη(εκπρόσωπος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων Πατρινό Καρναβάλι).
Η έμπνευση, η ελευθερία, η πρωτοτυπία, η ευρηματικότητα, η ζωντάνια, το κέφι, το χιούμορ, η σάτιρα και η καρναβαλική έκφραση χαρακτήρισαν τις συμμετοχές στον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αφίσας Πατρινού Καρναβαλιού». Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων Πατρινό Καρναβάλι θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, που ανταποκρίθηκαν στο πανελλαδικό κάλεσμα και με τα έργα τους έδωσαν φως, χρώμα και νότες αισιοδοξίας καταθέτοντας αξιόλογες εικαστικές και δημιουργικές προτάσεις για το Πατρινό Καρναβάλι.
Το έργο της Ναταλίας Σπυροπούλου βραβεύτηκε από την κριτική επιτροπή αφού χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία(μακριά από τα καθιερωμένα που έως σήμερα είχαμε συνηθίσει) και αποπνέει τα σημεία των καιρών. Η δημιουργία φέρνει στο νου το χρώμα των παλαιότερων, παραδοσιακών καρναβαλιών που ξέραμε στην Πάτρα, ενώ συνδυάζει το ύφος της αλλοτινής Αποκριάς με την επικαιρότητα, εμπλουτισμένη με πινελιές σύγχρονου στυλ.
Απεικονίζεται ο Καρνάβαλος καθισμένος σε παγκάκι-σε στάση αναμονής- με τη βαλίτσα ακουμπισμένη δίπλα στα πόδια του, τα οποία «πατάνε» στη γη, αλλά με το κεφάλι του να κοιτά ψηλά στον ουρανό και να ονειρεύεται. Στο φόντο σημεία κατατεθέντα της Πάτρας, το συντριβάνι της πλατείας Γεωργίου και το Αρχαίο Ωδείο, μαρτυρούν τη σύγκλιση Κάτω και Άνω Πόλης και των στοιχείων που πρεσβεύουν(σύγχρονο και παραδοσιακό) στη μεγάλη καρναβαλική γιορτή.
Με βάση τη δυνατότητα προβολής των έργων ως εικαστικές προτάσεις μέσα από τα έντυπα του Πατρινού Καρναβαλιού, που έδινε η προκήρυξη του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αφίσας, επιλέχτηκαν τα έργα των κάτωθι για τις ακόλουθες αφίσες και έντυπα εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2012:
Ως αφίσα του Κρυμμένου Θησαυρού το έργο της Μαριλένας Βογιατζή από την Αθήνα
Ως αφίσα του Διαδικτυακού Κρυμμένου Θησαυρού το έργο του πληρώματος 27 με εκπρόσωπο τον Κωνσταντίνο Μυλωνά
Σε διάφορα έντυπα το δημιουργικό της αφίσας της Ελπίδας Κατραούρου από τη Λεμεσό της Κύπρου

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΙΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Πρόταση τριών σημείων αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του Κινήματος Πέτρος Ευθυμίου. Με αυτή την πρόταση, ο κ. Ευθυμίου αναμένεται...
να ζητά: πρώτον, πλήρη και ειλικρινή απολογισμό της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ, δεύτερον, την επεξεργασία προγράμματος εξόδου από την κρίση, και, τρίτον, καθαρή και άμεση λύση στο θέμα της νέας ηγεσίας με το Εθνικό Συμβούλιο να καθορίζει άμεσα, σε σύντομο χρόνο, την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την βάση, σύμφωνα με το καταστατικό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ευθυμίου έχει προτείνει τους παραπάνω άξονες και σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκ των οποίων 19 έχουν συνυπογράψει την εισήγηση των παραπάνω θέσεων προς το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος που θα συνέλθει το Σαββατοκύριακο.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Με την παράδοση ψηφίσματος προς τον πρόεδρο της Βουλής και τους εκπροσώπους των κομμάτων από αντιπροσωπεία του Συντονιστικού του Σωματείου Εργαζομένων των υπό κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου, ολοκληρώθηκε...
η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα έξω από το Κοινοβούλιο, ενάντια στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και των επικείμενων απολύσεων στο Δημόσιο, την οποία διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ.

Με το ψήφισμά τους, οι εργαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση να συμπεριληφθούν οι υπό κατάργηση και συγχώνευση οργανισμοί στην τροπολογία του νομοσχεδίου που συζητείται σήμερα και αύριο στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία δίνεται παράταση για τη «Θέμις Κατασκευαστική» έως τις 31/6 προκειμένου να κατατεθεί οργανόγραμμα, βάσει του οποίου θα γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού της.

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, κυβέρνηση και αντιπολίτευση φαίνεται να έχουν κατανοήσει τις δυσλειτουργίες που έχουν παρουσιαστεί με το μέτρο της εφεδρείας, αλλά για λόγους πολιτικής αξιοπιστίας, σε συνάρτηση με τις πιέσεις της τρόικας, δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται προς μια θετική κατεύθυνση για την επίλυση των προβλημάτων, ενώ παράλληλα κάλεσαν και την ΑΔΕΔΥ να αναλάβει τις ευθύνες της.

Τέλος, οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με κάθε τρόπο, όπως ανέφεραν, έτσι ώστε να διαφυλάξουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Η κυκλοφορία στο Κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί.

ΠΑΤΡΑ: ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ ΟΣΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 1994

Από το Δήμο Πατρέων ενημερώνονται οι στρατεύσιμοι που γεννήθηκαν το έτος 1994 (κλάση 2015) και διαμένουν στον Νομό Αχαϊας, ανεξάρτητα από την εγγραφή τους ή όχι στο Μητρώο Αρρένων του Δήμου μας, καλούνται να παρουσιαστούν στο Στρατολογικό Γραφείο Πατρών (Ευμήλου 8) έως 29-02-2012, προκειμένου να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής , έχοντας μαζί τους και φωτοαντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛΟΤ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ

Οι εργαζόμενοι του ΕΛΟΤ απέστειλαν επιστολή στους Υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών Χρυσοχοΐδη και Βενιζέλο και στους βουλευτές για τις επιπτώσεις της προτεινόμενης εισφοράς της Πιστοποίησης και εργαστηρίων ΕΛΟΤ στην ΕΒΕΤΑΜ και ζητούν απόσυρση ή τροποποίηση του σχετικού άρθρου 19 του υπό ψήφιση από τη Βουλή Πολυνομοσχεδίου.
Τεράστια ερωτηματικά προκαλεί η δια νόμου απαγόρευση άσκησης αρμοδιοτήτων πιστοποίησης στον Ελληνικό Οργανισμό προτύπων και η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων σε ένα περιφερειακό και κλαδικό φορέα, της Μαγνησίας στον τομέα του μετάλλου.
Ποιος είναι ο επιδιωκόμενος στόχος;
Άνευ αιτιολόγησης, σκοπιμότητας ή αντιστάθμισης από ενδεχόμενα οφέλη δημιουργούνται μείζονα προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Ποιότητας, στις επιχειρήσεις αλλά και στους Οργανισμούς του Δημόσιου Τομέα που έχουν επιλέξει την Πιστοποίηση ΕΛΟΤ.
Ειδικότερα,
α) διακυβεύεται η εκπροσώπηση της χώρας στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Όργανα Πιστοποίησης όπου συμμετέχει ο ΕΛΟΤ  πχ. Διεθνές Δίκτυο Εθνικών Φορέων Πιστοποίησης (IQNET)
β) διακυβεύεται η οικονομική ανεξαρτησία και επιβίωση του ΕΛΟΤ ως οργανισμού εκπόνησης προτύπων και μέλους των Διεθνών (ISO, IEC) και Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης (CEN, CENELEC, ETSI)
γ) αντί εξοικονόμησης προκαλείται απώλεια δημοσίων εσόδων με την απεμπόληση της Δημόσιας Πιστοποίησης ΕΛΟΤ υπέρ των ιδιωτικών φορέων Πιστοποίησης
δ) εγκαταλείπεται και απαξιώνεται το σήμα ΕΛΟΤ ως εθνικό σήμα ποιότητας προϊόντων, υπηρεσιών και συστημάτων,  αναγνωρίσιμο στην Ελλάδα και Διεθνώς και
ε) δημιουργούνται προβλήματα στις πιστοποιημένες επιχειρήσεις ΕΛΟΤ που διαθέτουν σήμερα ή επιθυμούν να αποκτήσουν το πιστοποιητικό ή το σήμα ποιότητας ΕΛΟΤ.
Ζητείται η απόσυρση του άρθρου 19 του υπό ψήφιση από τη Βουλή Πολυνομοσχεδίου και η μετεξέλιξη του ΕΛΟΤ με ενίσχυση των δραστηριοτήτων Ποιότητας με στόχο τη διατήρηση της αναγνωρισιμότητας των διαδικασιών τυποποίησης και πιστοποίησης σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και την ενίσχυση του σήματος ΕΛΟΤ.
Για να υπάρξει ένας βιώσιμος και αξιόπιστος οργανισμός προτύπων και ποιότητας  που να μπορεί να προσφέρει στην Οικονομία και στην κοινωνία και να σταθεί με αξιώσεις, άμεσα στον Ευρωπαϊκό και Διεθνή χώρο.

Τα παραπάνω έρχεται να τα συνυπογράψει και ο Βουλευτής  Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος σε ανάρτησή μας εδώ: http://enpatrais.blogspot.com/2012/01/blog-post_5233.html

Διαβάστε το υπόμνημα των υπαλλήλων καθώς και το ψήφισμά τους: 

Διαβάστε το ψήφισμα των υπαλλήλων
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΦΕΝΕΩΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ


 Η Φωτεινή Δάρρα τραγουδά την Κυριακή στο Αίγιο, για καλό σκοπό
Μια υψηλού επιπέδου συναυλία με πολύ χαμηλή τιμή εισιτηρίου υπόσχεται να χαρίσει στο κοινό της Αιγιαλείας και όχι μόνο η Φωτεινή Δάρρα με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, υπό τη Διεύθυνση του Θανάση Τσιπινάκη, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012, ώρα 8:30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Αίγιο, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο σύλλογο εθελοντών Αιμοδοτών Αν. Αιγιαλείας «ΔΕΣΜΟΣ».
 Με αφορμή την πραγματοποίηση της συναυλίας την Τρίτη το βράδυ, στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, οι διοργανωτές (Δήμος Αιγιαλείας και ΕΡΑ Πάτρας) παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, παρουσία της ερμηνεύτριας Φωτεινής Δάρρα.
Στη συνέντευξη επίσης παρευρέθη ο κ. Θεόδωρος Τσούτσας, Διευθυντής των εργοστασίων Πάτρας και Αιγίου, της εταιρίας Coca-Cola Τρία Έψιλον, που είναι ο Μέγας Χορηγός της Συναυλίας με το «Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ» και ο κ. Παναγιώτης Τόλιος, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αιγιαλείας «ΔΕΣΜΟΣ»
Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Παιδείας – Κοινωνικής Προνοίας του Δήμου Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη, αφού ανέφερε ότι η Φωτεινή Δάρρα και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων εμφανίζονται για πρώτη φορά στο Αίγιο επεσήμανε την ποιότητα της συναυλίας και τη χαρακτήρισε ως προσφορά του Δήμου στο μουσικόφιλο κοινό της πόλης. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η συνεργασία του Δήμου Αιγιαλείας με την  ΕΡΑ Πάτρας καταδεικνύει την εξωστρέφεια του Δήμου Αιγιαλείας και τη διάθεσή του να αναζητήσει και να καθιερώσει διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με τους φορείς της περιοχής με στόχο πάντα το κοινό όφελος των τοπικών κοινωνιών.
 Αναφέρθηκε επίσης και στην θετική  ανταπόκριση που βρήκε η πρόταση της ΕΡΑ Πάτρας από τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο αλλά και από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου. Ευχαρίστησε τέλος ένα- ένα τους συντελεστές της συναυλίας και συγκεκριμένα το Μέγα Χορηγό «Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ», τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και τον πρόεδρό του κ. Αντώνη Σκιαθά,  το ΚΤΕΛ Αχαΐας και τον πρόεδρο του κ. Ανδρέα Μανωλόπουλο για τη δρομολόγηση πούλμαν μεταφοράς της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων από και προς την Πάτρα  και την «ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Α.Ε.» αλλά και τους εθελοντές της ομάδας «Α» που συμβάλλον καθοριστικά στη διεξαγωγή της συναυλίας.
Από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Αδαμόπουλος, Διευθυντής της ΕΡΑ Πάτρας – βασικός συνδιοργανωτής της συναυλίας- επεσήμανε ότι με τη συγκεκριμένη συναυλία η ΕΡΑ Πάτρας επιτυγχάνει δύο στόχους :
Ο πρώτος στόχος είναι η ανάδειξη της κοινωνικής προσφοράς της δημόσιας ραδιοφωνίας και   η ενίσχυση των δεσμών της με τις τοπικές κοινωνίες και ο δεύτερος στόχος είναι η προβολή της αναγκαιότητας της κοινωνικής αλληλεγγύης ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η χώρα μας.
Η προσφορά αίματος κάνει καλό στη ψυχή μας και στην καρδιά μας, ανέφερε χαρακτηριστικά η Φωτεινή Δάρρα, που κέρδισε τις εντυπώσεις με την προσηνή παρουσία της στη συνέντευξη. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας – είπε -  για να απολαύσει το κοινό μια συναυλία με έργα αγαπημένων συνθετών.
 Ταυτόχρονα εξήρε την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για μια Ορχήστρα ιδιαίτερου ηχοχρώματος με μαντολίνα, μαντολες και κιθάρες που προσδίδουν ένα ιδιαίτερο άκουσμα που ταιριάζει στις περιοχές της Αιγιαλείας, της Πάτρας και των Ιονίων νήσων, από όπου κατάγομαι και συγκεκριμένα από τη Ζάκυνθο.
Ακολούθως ο κ. Θεόδωρος Τσούτσας  επεσήμανε ότι είναι πλέον στρατηγική επιλογή της Coca-Cola Τρία Έψιλον η ενίσχυση εκδηλώσεων με άμεσο κοινωνικό αποτέλεσμα και υπενθύμισε τη συνεχή παρουσία της εταιρίας στα δρώμενα της Αιγιαλείας με την υποστήριξη  κοινωνικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή ειδικότερα όταν αυτές έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα. 
 Έκανε ειδική αναφορά στο ρόλο και στη σημασία της εθελοντικής μη αμειβόμενης αιμοδοσίας, η οποία αποτελεί σημαντική αξία για την Coca-Cola Τρία Έψιλον, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της.
Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αν. Αιγιαλείας «ΔΕΣΜΟΣ» Παναγιώτης Τόλιος επεσήμανε ότι η συναυλία αποτελεί μια ιδανική αφορμή για την προβολή και τη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής μη αμειβόμενης αιμοδοσίας ενώ από την άλλη πλευρά η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου θα αποτελέσει σημαντική ενίσχυση του έργου του με στόχο να ξεπεράσει τις 600 μονάδες αίματος, που συγκεντρώνει ετησίως και διαθέτει για την ανακούφιση των πασχόντων συνανθρώπων μας.

ΙΔΟΥ Η ΣΠΑΤΑΛΗ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 32 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ 41 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ


Οι παλαιότεροι που υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις σίγουρα θα θυμούνται διάφορεςανύπαρκτες ειδικότητες που είχαν «δημιουργηθεί» από τους στρατολόγους για να διευκολύνουν τα βολέματα «ημετέρων» και «τσάτσων». Σήμερα το Newpost.grαποκαλύπτει ότι η περιβόητη τομή που διαφήμιζαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πως ετοιμάζουν για το δημόσιο, ήταν απλά ασύστολα ψεύδη. Γιατί στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση Παπανδρέου, από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Mάιο του 2011, δεν μείωσε, αλλά αύξησε το δημόσιο, δημιουργώντας πάνω από 1300 θέσεις εργασίας, με ετήσιο κόστος άνω των 32 εκατ. ευρώ!

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: "ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"


«Δεν πρόκειται να φύγω απ' την κυβέρνηση», απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε όσους θέτουν ζήτημα παραίτησης από το κυβερνητικό σχήμα των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «χρειάζεται ένα εξάμηνο ένας...
υπουργός μόνο να μάθει τι σημαίνει ΕΣΠΑ».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Χρυσοχοΐδης πρότεινε η διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ να γίνει αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και μετά τη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Αναφερόμενος στο μνημόνιο, είπε πως «δεν είναι αυτό καθ' αυτό το μνημόνιο που μας βλάπτει», αλλά «ο τρόπος που εμείς βάζουμε τις προτεραιότητες και υλοποιούμε το μνημόνιο», τονίζοντας ότι από την πρώτη μέρα θα έπρεπε να έχουν κλείσει εκατοντάδες «άχρηστοι οργανισμοί».

«Εμείς δεν είχαμε το θάρρος να πούμε στους πολίτες, κοιτάξτε αυτό είναι επιζήμιο», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και παραδέχθηκε: «Σκοτώσαμε την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα των Ελλήνων, καταστρέψαμε την επιχειρηματικότητα και τις εξαγωγές και τι κάναμε; κάναμε κράτος».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε, επίσης, πως ντρέπεται που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος. Δεσμεύθηκε ότι «αυτό υποσχόμαστε να το αλλάξουμε» και πρόσθεσε: «Αν ήμουν ανεπαρκής και ανίκανος πολιτικός δεν θα εμφανιζόμουν ενώπιόν σας, κάπου θα είχα βάλει σε μια τρύπα το κεφάλι μου».

Τέλος, τόνισε πως «η Ελλάδα έχει μέλλον, μπορεί να ξαναγίνει μια χώρα ισχυρή και μια χώρα της απασχόλησης και της δημιουργίας» ενώ, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της αύξησης των εξαγωγών, είπε ότι «κάθε μέρα τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ


Ένας κατηγορούμενος πυροβόλησε και σκότωσε τον εισαγγελέα κατά τη διάρκεια της δίκης του σε δικαστήριο του Νταχάου, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία και το υπουργείο Δικαιοσύνης...
της Βαβαρίας. Ο δράστης συνελήφθη. "Θα πρέπει να δούμε αν πυροβόλησε και άλλα άτομα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους τραυματίες", είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πέτερ Γκρίσερ. "Πολλοί από τους αυτόπτες μάρτυρες έπαθαν σοκ", πρόσθεσε. 

Ο κατηγορούμενος πυροβόλησε τρεις φορές τον εκπρόσωπο της εισαγγελίας ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη. 

Την 1η Ιουλίου 2009 ένας 28χρονος Γερμανός ρωσικής καταγωγής μαχαίρωσε μια Αιγύπτια μέσα σε δικαστήριο της Δρέσδης. Ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. 

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΣΚΙΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...


Είναι γνωστό ότι κατά την Ελληνική Μυθολογία, ο ΣΚΙΡΩΝ ήταν ο περιβόητος Κορίνθιος Ληστής, γιος του Πέλοπα, που παραμόνευε στην Κακιά Σκάλα και όποιος περνούσε μόνος του, του ζητούσε να του πλύνει τα πόδια για να περάσει από το πέρασμα. Τότε τον έσπρωχνε στον γκρεμό και τον σκότωνε.
    Δεν ξέρω εάν ήταν τυχαία, η ονοματολογία που δόθηκε στο Μηχανογραφικό σύστημα των αποκοπών της ΔΕΗ, ή αποτελεί ένα βαθύτερο νόημα και μήνυμα της Επίσημης ΔΕΗ, για την «ληστεία» που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες Πολίτες, με το χαράτσι στα ακίνητα.   
    Σίγουρα το νόημα που πηγάζει και νομίζω όχι τυχαία, ότι με συλλογική αντίδραση θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την διακοπή στην ηλεκτροδότηση στα ακίνητα που δεν κατεβλήθη το Χαράτσι.
    Διότι είναι γνωστό, οι ογδόντα ημέρες από την έκδοση των πρώτων λογαριασμών έχει παρέλθει, και η ΔΕΗ, κατά Κυβερνητική επιβολή, έχει υποχρέωση να προχωρήσει στην διακοπή των παροχών, όπου για διάφορους λόγους δεν έχουν πληρώσει το συγκεκριμένο Χαράτσι. 
    Μπροστά στην αναμενόμενη αντίδραση των πολιτών, η ΔΕΗ, προχώρησε στην εφαρμογή έκδοσης δύο καταστάσεων αποκοπών λόγο χρέους (Σκίρων Ι και Σκίρων ΙΙ), όπου η διαφορά τους είναι στο εάν έχουν αφήσει ανεξόφλητο μόνο το χαράτσι.
    Στα πλαίσια των διακοπών λόγο χρέους, διαφαίνεται από την ΔΕΗ, να αρχίσει από τις παροχές που έχουν εκτός από ανεξόφλητο το χαράτσι και ποσά, που αφορούν και τις άλλες χρεώσεις.
    Πιθανόν για να μετρηθούν οι αντιδράσεις.
    Από τις διακοπές εξαιρούνται μόνο όσες έχουν προσκομίσει, Δικαστική απόφαση ή προσωρινή διαταγή αναστολής διακοπής από Δικαστική αρχή, καθώς και πελάτες που χρίζουν μηχανικής υποστηρίξεις.
    Άρα λοιπόν στις επόμενες μέρες θα βιώσουμε σκηνές που.............
    Το σίγουρο είναι ότι μέχρι να εμφανιστεί ο σύγχρονος Θησέας, που θα σκοτώσει (καταργήσει) των Σκίρων, οφείλουμε στο πέρασμα της Κακιάς Σκάλας να το περνάμε όλοι μαζί. Κανένας μόνος του.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΕΗ ΠΑΤΡΑΣ

Α ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ


Στην κατάμεστη αίθουσα της “Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών” μίλησε χθες Τετάρτη 11 Ιανουαρίου ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής με θέμα: «Η θεσμική, ηθική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα και οι συνέπειές της στην κοινωνική συνοχή».
Ο υπ. βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι η χώρα μας πρέπει να ανταποκριθεί στο γενικότερο αίτημα για θωράκιση της διαφάνειας και πάταξη της διαφθοράς και να αναληφθούν άμεσα νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα τις διασφαλίζουν.
Όμως, όπως επισήμανε, η υιοθέτηση ακόμη και του πιο σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου δεν είναι αποτελεσματική, όταν δεν υπάρχει πολιτική βούληση εφαρμογής του.
Προς αυτή την κατεύθυνση -σύμφωνα πάντα με τον Αχαιό καθηγητή- πρέπει να δοθεί καθημερινός αγώνας για την εδραίωση της διαφάνειας, ιδίως μέσα από τη θωράκιση των αντίστοιχων θεσμών και την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.
Όπως επισήμανε, πρέπει να πεισθεί η Ελληνική κοινωνία ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να έρθουν όλα στο φως, να πληροφορηθεί δηλαδή ο πολίτης για όλα όσα αφήνουν σκιές αμφιβολίας και αποδομούν την αξιοπιστία των πολιτικών και της πολιτικής.
Χαρακτηριστικά ο Άγγελος Τσιγκρής τόνισε ότι:
«Αυτό που έχει σήμερα ανάγκη η Ελλάδα είναι περισσότερη υπευθυνότητα και ευαισθησία. Δημοκρατία ισχυρή και δίκαιη, χωρίς μισαλλοδοξία και διαφθορά.
Σε τελική ανάλυση, ο τόπος έχει ανάγκη από έντιμους πολιτικούς με φιλότιμο, αξιοπρέπεια, αξιοπιστία...».

Α ΤΖΟΥΡΑΜΑΝΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΨΗΦΙΣΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Στη χθεσινή συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητούσαμε ένα κορυφαίο θέμα της πόλης, αυτό του τεχνικού προγράμματος για το 2012, ήμουν το μοναδικό μέλος της αντιπολίτευσης που ευθαρσώς είπε στην δευτερολογία του ότι θα έδινε θετική ψήφο. Αιτιολόγησα μάλιστα την πρόθεσή μου αυτή λέγοντας επ’ ακριβώς ότι «δεν δίνω θετική ψήφο επειδή θεωρώ ότι είναι καλώς καμωμένο το Τεχνικό Πρόγραμμα αλλά παρακαλώ να την εκλάβετε ως ψήφο λειτουργικότητας του Δήμου και τίποτε παραπάνω».
Διαφοροποιήθηκα από το επιχείρημα άλλων μελών της αντιπολίτευσης που δικαιολογούσαν την αρνητική τους ψήφο με το επιχείρημα ότι δεν εντάχθηκαν κάποια έργα στην περιφέρεια κτλ. Κάτι που είναι μεν αληθές αλλά δεν θεωρούμε ότι αποτελούσε αποτρεπτικό παράγοντα εκεί που έχουμε φτάσει ως χώρα αλλά και πόλη, ώστε να μην ψηφίσουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα.
Τελικά όμως άλλαξα την πρόθεσή μου για θετική ψήφο και ψήφισα αρνητικά, διότι ο Δήμαρχος στην δευτερολογία του δυναμίτισε τη συζήτηση, κάνοντας λόγο για Κατοχή και θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να δικαιολογήσει τον τρόπο κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος. Αυτή η αναφορά σε κατοχή ήταν για μένα το κρίσιμο σημείο για το οποίο ψήφισα Όχι! Και νομίζω ότι έπραξα σωστά σύμφωνα με τη συνείδησή μου, διότι θέλω να πω με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι εγώ σε κατοχή δεν θέλω κανένα έργο παρά μόνο την ελευθερία μου!
Αλήθεια, ρωτώ τον κ. Δήμαρχο να μας πει ποιος είναι ο κατακτητής; Ποιας εθνικότητας είναι η μπότα που κατέχει την Ελλάδα; Έλεος! Δεν μπορεί να λέγονται τόσο ανέξοδα πράγματα από επίσημα χείλη αυτά του Δημάρχου μιας δημοκρατικής πόλης! Και να θυμίσω στον κ. Δήμαρχο ότι αν είχαμε κατοχή τότε ο κ. Δημαράς θα ήταν διορισμένος και όχι εκλεγμένος δήμαρχος Πάτρας! Και επειδή ούτε ο κ. Δημαράς ούτε κανένα άλλο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι διορισμένο από κάποιο «κατακτητή» αλλά εκλεγμένοι από τον Πατραϊκό λαό, δεν ανέχομαι να αναφέρονται τέτοια ανεύθυνα λόγια!
Εμείς σταθήκαμε από την αρχή μέχρι τώρα με το πλέον θεσμικό τρόπο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου κι αυτό αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές. Βάζουμε την πόλη πάνω από όλα. Άρα, εμείς, όπως είχαμε πει και κατά την εκλογή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η πόλη πρέπει να λειτουργήσει, το ίδιο ακριβώς λέμε και τώρα. Ο δήμαρχος ειλικρινά το θέλει;


Με τιμή
Ανδρέας Τζουραμάνης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων
Επικεφαλής “ Πρωτοβουλίας Πάτρας