ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο SNOOP DOG


O Snoop Dogg συνελήφθη με την κατηγορία της κατοχής μαριχουάνας στα σύνορα του Μεξικού.
Ο Rapper συνελήφθη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από πράκτορες των συνοριακών ελέγχων, όταν βρέθηκε μικρή ποσότητα μαριχουάνας στο λεωφορείο της περιοδείας του.Ο ράπερ είχε κρατηθεί και αφέθηκε ελεύθερος.Η ημερομηνία για το δικαστήριο ορίστηκε στις 20 Ιανουαρίου.
Ο Snoop Dogg, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Calvin Broadus, έχει συλληφθεί και καταδικαστεί πολλές φορές τα τελευταία 10 χρόνια για κατοχή ναρκωτικών όπως μαριχουάνα, κοκαΐνη,και για αδικήματατα με όπλα.
Το 2008 ο Snoop Dogg και ο Willie Nelson συνεργάστηκαν για το τραγούδι και το μουσικό βίντεο «My Medicine»,σαν φόρο τιμής στη μαριχουάνα.

ΠΑΤΡΑ: Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ.ΣΤΕΙΛΤΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας, προκειμένου να προβεί στην επιλογή της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2012, καλεί όσες επιθυμούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας αίτηση, βιογραφικό και φωτογραφίες έως την Τετάρτη 25-1-2012 στα γραφεία της Επιχείρησης(Ακτή Δυμαίων 50-1ος όροφος, ΤΚ: 26 333 Πάτρα).
Για πληροφορίες να απευθύνεστε στην κα Ασπασία Παϊζη στα τηλέφωνα: 2610-390915 και 6980703875.

FITCH: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΩΝ 14,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ


Η ελληνική χρεοκοπία θα συμβεί σύντομα και δεν θα αποτελεί έκπληξη, τόνισε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg o διευθύνων σύμβουλος της Fitch Ratings, Εντουαρντ Πάρκερ. Σύμφωνα με τον κ. Πάρκερ «η Ελλάδα είναι αφερέγγυα και θα χρεοκοπήσει, πρόκειται για την πλέον υπερχρεωμένη χώρα της ευρωζώνης και δεν θα κατορθώσει να ανταπεξέλθει στην...
εξόφληση του ομολόγου των 14,5 δισ. ευρώ στις 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον κ. Πάρκερ οι προσπάθειες για μια συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για το πώς θα διαχειριστούν οι υποχρεώσεις της Ελλάδας, θα συνιστούν χρεοκοπία για τη Fitch. «Το αποκαλούμενο PSI θα αποτελεί για εμάς χρεοκοπία. Επομένως, συνέχισε δεν θα αποτελέσει έκπληξη όταν η ελληνική χρεοκοπία συμβεί πραγματικά, και την περιμένουμε να έλθει σύντομα».

ΠΑΤΡΑ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GRUNDTVIG


(Σχέδια Εθελοντισμού για άτομα άνω των 50 ετών)
Με τίτλο Διεύρυνση της πολιτιστικής κληρονομιάς ανάμεσα στην Ελλάδα και Φιλανδία», «EnHance».
Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Grundtvig senior volunteering
(Σχέδια Εθελοντισμού για άτομα άνω των 50 ετών) είναι μία καινούργια Σύμπραξη μεταξύ δύο Οργανισμών από Ελλάδα και Φινλανδία, με σκοπό τον εμπλουτισμό εργασίας τους μέσα από ανταλλαγή καλών πρακτικών και την δημιουργία βιώσιμης Ευρωπαϊκής συνεργασίας μεταξύ αυτών δίνοντας έμφαση στην συμβολή των ατόμων άνω των 50 ετών στην κοινωνία μας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενεργό συμμετοχή στα κοινά – την ενεργό γήρανση, την κοινωνική συνοχή δίνοντας ώθηση σε νέες συνεργασίες μεταξύ των γενεών και στις διαπολιτισμικές εμπειρίες. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχει το Αχαϊκό Ινστιτούτο εκπαίδευσης ενήλικων από Πάτρα, Ελλάδα, και το κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων στο Κ
irkkonummi, Φιλλανδίας
Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει μια νέα μορφή κινητικότητας σε 6 Έλληνες και 6 Φιλανδούς άνω των 50 ετών, οι οποίοι θα  προσφέρουν εθελοντική εργασία, θα μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες για 3 εβδομάδες στο Φιλανδία χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα.
Στοχεύει:
·        Να δώσει την ευκαιρία να εργαστούν εθελοντικά, άτομα άνω των 50 ετών σε Ελλάδα, Πάτρα,  και Κirkkonummi, Φιλανδίας  σε διάφορες δραστηριότητες χωρίς αμοιβή: πολιτισμός, τέχνη (ζωγραφική, κόσμημα), εκμάθηση ελληνικής γλώσσας, πρώτες βοήθειες, περιβαλλοντική συνείδηση.
·        Να δημιουργήσει διαρκή συνεργασία μεταξύ των συνεργαζομένων Οργανισμών όσον αφορά την πολιτιστική κληρονομιά.
·        Να εμπλακεί θετικά η τοπική κοινωνία στην ανταλλαγή των εθελοντών και στην υλοποίηση του προγράμματος.
Ομάδα Στόχος: 6 Έλληνες και 6 Φιλανδοί άνω των 50 ετών, εθελοντές από διάφορα πεδία. Συγκεκριμένα  6 Αχαιοί συμπολίτες μας, συνταξιούχοι. άνω των 50 ετών, με διάφορες ειδικότητες θα ταξιδέψουν τον Ιούνιο 2012,στοKirkunommi Φινλανδίας για να προσφέρουν εθελοντική εργασία χωρίς αμοιβή στο κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων στο Kirkonummi στους εξής τομείς:
·          Εκμάθηση ελληνικής γλώσσας σε παιδιά Ελλήνων μεταναστών
·          Εκμάθηση μαθημάτων Μεσογειακής διατροφής
·          Μαθήματα χειροτεχνίας, κοσμήματος, ζωγραφικής, κατασκευής μάσκας καθώς και γλυπτική.
·          Μαθήματα ελληνικών χορών & ελληνικής κουλτούρας
·          Μαθήματα πρώτων βοηθειών
·          Μαθήματα Μελισσοκομίας
·          Εργασία σε ξυλουργικές εργασίες και κατασκευή επίπλων
 
Διάρκεια: 01/08/2011 – 31/07/2013
Προσδοκώμενα Αποτελέσματα: αύξηση των προσωπικών, γλωσσικών, κοινωνικών, διαπολιτισμικών δεξιοτήτων των εθελοντών.
Απόκτηση & ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα αποκτήσουν οι εθελοντές, συμβάλλοντας  στην τοπική κοινωνία ως ενεργοί πολίτες.
Αύξηση της Ευρωπαϊκής Διάστασης για τους συνεργαζόμενους οργανισμούς.
                                                                                                                               
                                                                                                                                                                            Η Πρόεδρος
Κυριακή Βαμβακά - Χριστοδουλοπούλου
ΑΧΑΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Βορείου Ηπείρου 58, 26224, Πάτρα
Τηλ. 2610 321687
vamvaka@sch.gr
                                                                     
 

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ


Προχωρεί η υλοποίηση του νόμου για τα Πανεπιστήμια, αφού τα Ιδρύματα ορίζουν πλέον ημερομηνίες εκλογών των μελών που συγκροτούν τα νέα Συμβούλια Διοίκησης. Έτσι, ορίστηκαν οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στις 25 Ιανουαρίου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όρισε εκλογές για τις...
22 Ιανουαρίου και στο Αριστοτέλειο (ΑΠΘ) οι εκλογές ορίστηκαν για τις 15 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο ο Σύνδεσμος Καθηγητών του ΑΠΘ με ανακοίνωσή του αναφέρεται στις διαδικασίες εκλογής των μελών του Συμβουλίου επικρίνοντας το πρυτανικό συμβούλιο για «θεσμική εκτροπή και παρελκυστική πολιτική.» Αφορμή ήταν το γεγονός ότι η πρυτανεία του ΑΠΘ δήλωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία μέχρι το υπουργείο ξεκαθαρίσει εάν νομίμως ολοκληρώθηκε η υποβολή υποψηφιοτήτων.

Πάντως, η πρυτανεία του ΑΠΘ εγκαινίασε διάλογο για τις υποψηφιότητες των μελών του Συμβουλίου, μέσω της ιστοσελίδας του. Συγκεκριμένα το πρυτανικό συμβούλιο του ΑΠΘ αποφάσισε να προσφέρει το σύστημα ηλεκτρονικής διαβούλευσης του πανεπιστημίου, ως βήμα διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων για το συμβούλιο. Ο σχετικός διάλογος διεξάγεται στις ιστοσελίδες: http://diavoulefsi.auth.gr/ και www.auth.gr.

Η ΑΓΩΓΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Π+13 ΑΝΟΙΞΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ


Η αγωγή Πάγκαλου κατά της «Π+13» άνοιξε τη μεγάλη συζήτηση για την ελευθερία του Τύπου

Η αγωγή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στην «Π+13» με την οποία ζητά από την εφημερίδα, τον εκδότη και το διευθυντή της ένα εκατομμύριο ευρώ γιατί, όπως γράφει, «η σε βάρος μου εξύβριση, υπαίτια διά του Τύπου εξύβριση, την οποίαν τέλεσαν εν γνώσει και με σκοπό εξύβρισης οι εναγόμενοι, με αποκλειστικό σκοπό το δημόσιο διασυρμό μου», άνοιξε για μια ακόμη φορά τη συζήτηση για την ελευθερία του Τύπου, το δικαίωμα στην κριτική και στη σάτιρα. Οι πρωτοφανείς αντιδράσεις στην κίνηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και το κύμα συμπαράστασης προς την εφημερίδα μας απέδειξαν πόσο καυτό είναι το ζήτημα της ελευθερίας της κριτικής ειδικά αυτή τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη μιας μεγάλης κρίσης που απειλεί να μετατρέψει τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων σε υπηκόους του Μπαγκλαντές. Και σε αυτή την πολιτική που μας οδήγησε εδώ πρωτεργάτης ήταν και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο «κύριος όλοι μαζί τα φάγαμε». Αυτό ανέδειξαν στις δηλώσεις εκπρόσωποι όλου του πολιτικού φάσματος και του δημοσιογραφικού κόσμου που μίλησαν στο προηγούμενο φύλλο της «Π+13». Αυτό αναδεικνύεται και από δημοσιεύματα στα κυριακάτικα φύλλα, καθώς και στη λεγόμενη blogόσφαιρα όπου δεκάδες χιλιάδες ήταν οι «επισκέψεις» στις σχετικές αναφορές για την αγωγή του αντιπροέδρου. Δημοσιεύουμε σήμερα μερικές από αυτές τις αναφορές μαζί με μερικά σκίτσα διάφορων εποχών που διατηρούν πάντα την επικαιρότητά τους.

«Συνεχίζεται η “προληπτική τρομοκρατία” με αγωγές»
Στο «Παρόν» του περασμένου Σαββάτου – Κυριακής δημοσιεύτηκε το παρακάτω σχόλιο: «Μείζον ζήτημα για τη λειτουργία του Τύπου αποτελεί το καθεστώς των αγωγών. Η νέα αγωγή που κατέθεσε εις βάρος των υπευθύνων της εφημερίδας “Παρασκευή+13” ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, Θόδωρος Πάγκαλος, έρχεται να προστεθεί στην επίθεση που δέχονται οι εφημερίδες από πολιτικούς και λοιπά στελέχη του δημόσιου τομέα που ενοχλούνται από τις αποκαλύψεις ή το σχολιασμό για τη δράση τους.
Πρόκειται για μια “βιομηχανία αγωγών” που κανείς από τους πολιτικούς δεν επιθυμεί να αλλάξει, παρά τη γνώση πως πρόκειται για ένα εξοντωτικό μέτρο, διότι λειτουργεί επ’ ωφελεία τους. Θεωρούν τις αγωγές ως ασπίδα τους. Και χρήματα μπαίνουν στην τσέπη των πολιτικών και, το σημαντικότερο, ο φόβος της κατάθεσης αγωγής λειτουργεί ως “προληπτική τρομοκρατία”.
Οι περισσότεροι σκέφτονται πολλές φορές τι θα γράψουν και αν θα προβούν στην αποκάλυψη της αλήθειας, αφού ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να «φάνε» καμιά αγωγή και θα έχουν να αντιμετωπίσουν το κόστος της δικαστικής αντιπαράθεσης και ενδεχόμενη καταδικαστική απόφαση. Έτσι, οι εφημερίδες επιλέγουν κάποιες φορές να γράφουν μισές αλήθειες και να αφήνουν στο σκοτάδι το αναγνωστικό κοινό, με το κόστος να χάσουν αναγνώστες, ενώ πολλοί από τους εμπλεκομένους με το δημόσιο χρήμα μένουν εκτός φυλακής».
Στην ίδια εφημερίδα ο καλός συνάδελφος Μάρκος Μουζάκης σημείωσε στη στήλη του: «Τι να πει κανείς για την αγωγή του Πάγκαλου ενάντια στην εφημερίδα “Παρασκευή+13”; Ποιους χαρακτηρισμούς να χρησιμοποιήσει;
Αυτός είναι άνθρωπος! Αλλά μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση η σιωπή των περισσότερων ΜΜΕ γι’ αυτή την πολιτική αθλιότητα! Τόση πια εξάρτηση, τόσος φόβος;».

«Μαζί… φιμώνουμε;»
Στη «Real news» γράφτηκαν τα εξής: «Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος δεν αντέχει την κριτική και τη σάτιρα. Ο κατ’ επανάληψη υβριστής των Ελλήνων κατέθεσε αγωγή κατά του εκδότη της “Παρασκευής+13”, Αιμίλιου Λιάτσου, για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εναντίον του. Είναι τυχαίο ότι ο αντιπρόεδρος επέλεξε εφημερίδα που εκδίδει ένας δημοσιογράφος για να κάνει άσκηση εξουσίας και επιβολή λογοκρισίας;».

Τα 58 ακίνητα
Στο «Πρώτο Θέμα» ο δημοσιογράφος Νίκος Νικητέας σχολίασε: «Για την αγωγή Πάγκαλου στην “Παρασκευή+13” ζητώντας 2 εκατ. ευρώ τα λόγια είναι φτωχά, γι’ αυτό θα περιοριστούμε να πούμε μόνο ότι το χαράτσι για τα 58 ακίνητα που διαθέτει πρέπει να πόνεσε!».

Η δημοσιογραφική κριτική
Αναφορά στο θέμα έκανε και η εφημερίδα «Αυγή»: «Γουρουνιές. Για προσπάθεια λογοκρισίας κατηγορεί η ΕΣΗΕΑ τον Θ. Πάγκαλο εξαιτίας της αγωγής που έκανε στην εφημερίδα “Παρασκευή+13”, με την οποία ζητάει αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ από το διευθυντή Αιμ. Λιάτσο και το διευθυντή Έκδοσης Σπύρο Σουρμελίδη, για εξύβριση. Η εφημερίδα δημοσίευσε φωτομοντάζ με την κεφαλή γουρουνιού, το οποίο περιείχε και σχολίαζε δηλώσεις του κ. Πάγκαλου. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, με το πρόσχημα της προστασίας του ατόμου, που είναι σεβαστή, να τίθενται φραγμοί στην ελευθερία της έκφρασης, στη δημοσιογραφική έρευνα και κριτική, λέει η ΕΣΗΕΑ».

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΠΟΥ ΜΗΝΥΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
«Ένιωσα ότι πρέπει να λογοδοτήσει»
Ήταν από εκείνους που αντέδρασαν άμεσα στο «μαζί τα φάγαμε», στο «κοπρίτες», στο «αντιπαραγωγικοί» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου. Ως πρόεδρος που ήταν στην Ένωση Πυροσβεστών Αρχιπυροσβεστών Πυρονόμων Αττικής (ΕΠΑΠΑ) ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος δεν μπορούσε να κάνει πολλά. Η αντίδρασή του περιορίστηκε κυρίως στην έκδοση ανακοινώσεων της Ένωσης με τις οποίες καταδίκαζε τις δηλώσεις. Εντούτοις όταν ο «κόμπος έφτασε στο χτένι» και πρωτοπορώντας πριν βγουν οι Αγανακτισμένοι στις πλατείες, έστησε τον Οκτώβριο του 2010 στην πλατεία Συντάγματος μια σκηνή και διαμαρτυρόταν μαζί με συναδέλφους του για τις περικοπές στους μισθούς των πυροσβεστών και τις μειώσεις των κονδυλίων. Ενοχλημένος από τις τότε δηλώσεις του κ. Πάγκαλου η αφίσα που είχε κολλήσει τότε έξω από τη σκηνή ξεκινούσε με τη δήλωση: «Δεν τα φάγαμε μαζί!». Πέρσι το καλοκαίρι από «μάχιμος» πυροσβέστης και συνδικαλιστής αποστρατεύτηκε από το Σώμα της Πυροσβεστικής και ξεκίνησε τις διαδικασίες για να αποχωρήσει από την προεδρία της ΕΠΑΠΑ, εντούτοις καθώς αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί, τύποις παραμένει ακόμη πρόεδρός της. Όμως όταν ο Θόδωρος Πάγκαλος αποφάσισε μια μέρα να χαρακτηρίσει αυτόν και όσους αντιδρούσαν στα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου ως «φασίστες», «ηλίθιους» και «μαλάκες», δεν επικαλέστηκε αυτή την ιδιότητά του και ως απλός πολίτης που ένιωθε ότι θιγόταν και υβριζόταν από τις δηλώσεις στο γαλλικό κανάλι κατέφυγε στην εισαγγελία και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του αντιπροέδρου. «Τουλάχιστον από ηθικής πλευράς νιώθω ήσυχος», είχε δηλώσει στην «Π+13» που ανέδειξε την υποβολή της μήνυσης στο ένθετο «Ένστολος» της 9ης Δεκεμβρίου. «Δεν δέχομαι να αποκαλεί “κοπρίτες” εμάς (σ.σ. εννοούσε τους πυροσβέστες) που έχουμε τόσα θύματα. Όχι μόνο τραυματισμούς. Θύματα. Πάμε σε ένα συμβάν και δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Αν θα γυρίσουμε σώοι. Δεν καθόμαστε καθόλου και μας υβρίζει; Ξέρω ότι καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία, όμως ταυτόχρονα θεωρώ ότι πρέπει να λογοδοτήσει για όλα αυτά και γι’ αυτό τον μήνυσα», μας είχε πει.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΠΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


Σε επιφυλακή για την προστασία των άστεγων της πόλης από το πολικό ψύχος που πλήττει την περιοχή, δεδομένου ότι στον Καλλικρατικό Δήμο Πατρέων η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές, έχει πέσει κάτω του μηδενός, βρίσκεται ο Δήμος Πατρέων, μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.
Το Κεντρικό ΚΑΠΗ (Βοσπόρου 7, στα Προσφυγικά), έχει προετοιμαστεί έτσι ώστε να δεχθεί όσους πολίτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού κ. Θεοχάρη Μασσαρά, όσοι πολίτες αντιληφθούν κάποιον άστεγο, μπορούν να επικοινωνούν, με το τηλέφωνο του Κοινωνικού Οργανισμού (2610 390963), αλλά και με το κινητό τηλέφωνο του ιδίου (6974 477683), έτσι ώστε ο άστεγος να μεταφέρεται άμεσα στο ΚΑΠΗ.
Όλο αυτό το διάστημα του χειμώνα δε, σύμφωνα με τον κ. Μασσαρά, έχουν αντιμετωπιστεί περιπτώσεις οικογενειών αστέγων, οι οποίες με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Οργανισμού, φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία της πόλης.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΕΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΤ3 ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ "47" ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!


ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ!!!
Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης φέρται να είναι ένα από τα πρόσωπα μεταξύ των 47 συλληφθέντων για συμμετοχή σε παρακλάδια μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα. Ο γνωστός δημοσιογράφος ήταν διευθυντής ειδήσεων και σύμβουλος... 
διεύθυνσης της ΕΤ3, αλλά από τα τέλη Νοεμβρίου 2011 βρίσκεται σε καθεστώς εφεδρείας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί, με την αυτόφωρη διαδικασία, 47 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης, εφοριακός υπάλληλος, δύο τραπεζικά στελέχη και πρώην τραπεζικό στέλεχος, τραπεζικός υπάλληλος, δύο δικηγόροι, εν ενεργεία και απότακτος αστυνομικός και ένας υπάλληλος Π.Α.Ε..


fimotro.

ΒΑΣΕΙ ΜΕΛΕΤΩΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ


Πρώτα θα ολοκληρώνονται οι περιβαλλοντικές και συγκοινωνιακές-κυκλοφοριακές μελέτες ανά περιοχή και στη συνέχεια, βάσει των μελετών αυτών, θα αποφασίζεται ο αριθμός των ταξί που θα δραστηριοποιούνται σε κάθε πόλη. Αυτό θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου των...
ταξί, που επεξεργάζεται ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μάκης Βορίδης, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας. Τη Δευτέρα, ο κ. Βορίδης ξεκίνησε διαβούλευση με τους εκπροσώπους των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ), στους οποίους παρουσίασε τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου.

ΚΑΙ Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ(ΣΤΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ) ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ!!!


Η ιστορία με την εγκληματική ομάδα στην Θεσσαλονίκη και την τοκογλυφία, σύμφωνα με αυτά που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, δεν έχει μόνο έναν "επώνυμο". Έχει και δεύτερο. Τον διευθυντή της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης! Ονομάζεται... 
Χρήστος Παπαχατζής(φίλους και του Υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου) και είναι αρκετά γνωστός στην Θεσσαλονίκη απο τις εφόδους που έκανε σε επιχειρήσεις. 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ «ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ» ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ


Στην μαζικότερη μαχητική συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων προχώρησαν σήμερα το ΠΑΜΕ και η λαϊκές επιτροπές  των Προσφυγικών, Σαραβαλίου, Παραλίας και οι επιτροπές αγώνα ενάντια στο χαράτσι της πόλης μας.
Διατρανώθηκε με αποφασιστικότητα η αγωνιστική διάθεση διεκδίκησης των αιτημάτων να καταργηθεί τώρα το χαράτσι στη ΔΕΗ, να ανατραπεί η αντεργατική πολιτική.
Ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ στη συνάντηση κάτω από την πίεση της λαϊκής οργής και πάλης εμφανίστηκε σήμερα διαλλακτικός, δηλώνοντας «ότι δεν θα κόψει το ρεύμα σε καμία λαϊκή οικογένεια».
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΗΧΑΣΜΟΣ – ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ
Η οργανωμένη αντίδραση μη πληρωμής του χαρατσιού και η συλλογική αντίσταση από χιλιάδες εργαζόμενους τους έχει φέρει σε δύσκολη θέση.
ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙ - ΚΑΝΕΙΣ  ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ  
 Το χαράτσι αποτελεί ένα κρίκο στην ατελείωτη αλυσίδα αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του «Μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και οδηγεί την εργατική οικογένεια στην εξαθλίωση.Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη και αποτελεί μοναδική και σίγουρη εγγύηση για θετικά αποτελέσματα. Καλούμε όλους σε συμμετοχή στο παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης. Καλούμε όσους  έχουν πληρώσει την α΄δόση κόβοντας το γάλα του παιδιού τους να μην φοβηθούν τις απειλές και τους εκβιασμούς να συστρατευτούν αγωνιστικά να μην πληρώσουν τις επόμενες.
Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ – ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
·         Παντού φτιάχνουμε ομάδες περιφρούρησης και παρεμπόδισης, προστατεύουμε τα ρολόγια της ΔΕΗ με κάθε τρόπο.
·         Όπου εμφανιστούν συνεργεία διακοπής αντιδράμε οργανωμένα – μαζικά – δυναμικά, υπερασπιζόμαστε το συγγενή μας, το γείτονά μας, δεν τους αφήνουμε να κόψουν το ρεύμα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗ ΔΕΗ
·         ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΛΑΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ:ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ, ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ, ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ-ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΑΓΥΙΑΣ,ΜΠΟΖΑΙΤΙΚΩΝ, ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ
 ΠΑΤΡΑ 17/01/12

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΔΥΝΗΡΗ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Η Κυβέρνηση εξαναγκάστηκε να αποσύρει την τροπολογία ντροπή για τα Airbus A340 – Δικαίωση της επιμονής μας.
Επόμενος στόχος η ακύρωση της  απόφασης της Διυπουργικής
Δικαίωση για τις συστηματική πίεση του Βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου, αποτελεί η υπαναχώρηση της Κυβέρνησης στο θέμα της πώλησης των αεροσκαφών Airbus.. Σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παπαδήμου, Ευάγγελος Βενιζέλος εξαναγκάστηκε να αποσύρει την τροπολογία ντροπή για την πώληση των αεροσκαφών. «Την απόφαση είχε πάρει η διυπουργική επιτροπή, αλλά ήταν τόσο σκανδαλώδης που ο Βενιζέλος  ήθελε να την «νομιμοποιήσει» μέσω της Βολής και γι’ αυτό την έφερε προς κύρωση» δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος εξερχόμενος της Βουλής , για να θυμίσει επίσης ότι σε ερώτηση που είχε καταθέσει προς τους εμπλεκόμενους Υπουργούς της επιτροπής αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση είχε πει :  «Ερωτηματικά προκαλεί η σπουδή που έδειξε η Διυπουργική να ολοκληρώσει των πώληση 4 αεροσκαφών Airbus A340-300 μέχρι της 31-12-2011, τα οποία το Δημόσιο είχε υπεκμισθώσει στην εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ε». Σε άλλο σημείο της ερώτησης του ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος  Νικολόπουλος, απευθυνόμενος στα μέλη της επιτροπής είχε αναφέρει: « οι δημοσιοποιημένες και αναρτημένες στο πρόγραμμα Διαύγεια αποφάσεις της Διυπουργικής, στις 5-12-2011 & 23-12-2011, αντί να ρίχνουν φως στο θέμα της  επιλογής και κατοχύρωσης αγοραστή θολώνουν το πεδίο περισσότερο ειδικά με την μη αναγραφή του τιμήματος πώλησης ανά μονάδα.»
Το γεγονός ότι ο ίδιος διαγωνισμός, για την πώληση των συγκεκριμένων αεροσκαφών, μέσα στο 2010 είχε κηρυχτεί άγονος από τον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου λόγω χαμηλού τιμήματος, κάτω των 100 εκατομμυρίων ευρώ που ζητούσε το Ελληνικό Δημόσιο, σε συνδυασμό με τις ανταποκρίσεις έγκυρων ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, που αναφέρουν ότι το τίμημα για την πώληση ανέρχεται μόνο στο ποσό των 31 εκατομμυρίων ευρώ, προκαλούν εύλογα την απορία όλων πως η Κυβέρνηση προχωρά σε μια τόσο επιζήμια συναλλαγή όπως διαφαίνεται;
Ο κ. Νικολόπουλος είχε εξ αρχής επιμείνει στο γεγονός  ότι η διεξοδική μελέτη των 2 αποφάσεων της Διυπουργικής προκαλεί ερωτηματικά τονίζοντας χαρακτηριστικά : « η ταχύτητα με την οποία διεκπεραιώνεται η ανάθεση της αποτίμησης  και επιτόπια αποτίμηση της αξίας των αεροσκαφών από τον ανεξάρτητο σύμβουλο SL ENGINEERING & SERVICES μέσα σε διάστημα 18 ημερολογιακών ημερών, όταν ο επίσημος συνεργάτης αποτίμησης της πώλησης, η εταιρεία GRANT THORNTON, ήδη με επιστολή της τη 30-11-2011 αναφέρει ότι μόνο για την επιτόπια αποτίμηση χρειάζεται χρόνο 48 ημερών και όχι νωρίτερα από τις 18-01 -2012»
Τώρα λοιπόν, που πριν ακόμα απαντηθεί η ερώτηση του κ. Νικολόπουλου στη Βουλή, έρχεται ήδη η πρώτη δικαίωση και αναγνώριση των διάτρητων σημείων της απόφασης από την άτακτη υποχώρηση του κ. Βενιζέλου, είναι ξεκάθαρο ότι κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πλέον πίσω από δήθεν συλλογικές αποφάσεις και πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις.
Τώρα πλέον πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που έχει ήδη καταθέσει με την ερώτηση του ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ. Ο κ. Νικολόπουλος έχει καλέσει τους 5 εμπλεκόμενους Υπουργούς  να απαντήσουν ποια συμφέροντα κρύβονται από πίσω και έχει αναρωτηθεί  ευθέως γιατί ο εισαγγελέας του Οικονομικού εγκλήματος δεν έχει επέμβει ακόμα. Έχει ζητήσει δε από του 5 Υπουργούς να δώσουν μια σειρά από πειστικές απαντήσεις σε θέματα όπως   το λόγο του επείγοντος της ολοκλήρωσης της πώλησης  με απευθείας ανάθεση, όταν η διαδικασία ήδη έτρεχε με διεθνή διαγωνισμό από το 2010,καθώς και για ποιο λόγο δεν ελήφθη υπ’ όψιν η έκθεση και εισήγηση της εταιρείας GRANT THORNTON που ζητούσε συγκεκριμένο χρόνο για την αποτίμηση της αξίας των αεροσκαφών. Επίσης ο κ. Νικολόπουλος έχει ζητήσει εξηγήσεις για το πώς είναι δυνατόν η επιτόπια και ενδελεχής αποτίμηση των αεροσκαφών να έγινε στις 23-12-2011 όπως αναφέρεται στην απόφαση της Διυπουργικής, δηλαδή την ίδια ημέρα με την συνεδρίαση της επιτροπής. Επίσης έχει ζητήσει να μάθει ποιο είναι το επίσημο τελικό τίμημα της πώλησης ανά τεμάχιο, καθώς και με ποια αρμοδιότητα συμμετείχε στην Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων & Αποκρατικοποιήσεων ο κ. Υπουργός  Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης;
Ο κ.. Νικολόπουλος τόνισε ότι το πρώτο βήμα για την ολοκληρωτική ακύρωση αυτής της επιζήμιας συναλλαγής για την κρατική περιουσία έχει επιτευχθεί. Επόμενος στόχος είναι να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση να ακυρώσει οριστικά της απόφαση της Διυπουργικής.  « Κάποιοι νόμισαν ότι θα μετέφεραν σε συλλογικό επίπεδο τις δικές τους ευθύνες, εμπλέκοντας και τη ΝΔ. Είναι όμως πολύ γελασμένοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αχαιός Βουλευτής

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ: ΤΟ ΑΝΕΦΙΚΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΦΙΚΤΟ Η παχυσαρκία είναι ασθένεια και αντιμετωπίζεται μόνο με ένα φάρμακο και αυτό λέγεται δραματική μείωση τόσο της ποσότητας, όσο και της ποικιλίας της τροφής, που κάποιος τρώει κάθε μέρα.
Είναι αλήθεια πως στο σύγχρονο τρόπο ζωής πολλές από τις παρακάτω συμβουλές σπάνια εφαρμόζονται από πολλές κοινωνικές ομάδες, οι οποίες θα βελτίωναν την προσωπική υγεία τους, εάν τις έκαναν πράξη.
Τέτοιες ομάδες είναι οι παχύσαρκοι, οι λιχούδηδες και οι περιπατητικοί ασθενείς με πλήθος συμπτωμάτων. Είναι όλοι εκείνοι, οι οποίοι είναι υπέρ της περιοδικής ή θρησκευτικής νηστείας, αλλά ουδέποτε την εφάρμοσαν στον εαυτό τους, γιατί έχουν λανθασμένη αντίληψη για έννοιες, όπως είναι η αναιμία, η αβιταμίνωση, το ασβέστιο, οι ηλεκτρολύτες, αλλά ακόμα και για τις πραγματικές ανάγκες της ανθρώπινης μηχανής και της επιτυχούς διατήρησης της ζωής.
Η υπερφαγία οδηγεί στην παχυσαρκία. Εξαιρούνται μόνο τα άτομα με πολύωρη καθημερινή και εξαντλητική άσκηση, όπως π.χ. καθημερινό περπάτημα 20 χιλ. ή τρέξιμο 10 χιλ.
Η υποφαγία οδηγεί στην απώλεια σωματικού βάρους και σε αδυνάτισμα, όταν είναι συστηματική μέσα σε ένα λογικό βάθος χρόνου, ανάλογα με το υπάρχον υπέρβαρος.
Η ισοφαγία οδηγεί στη διατήρηση του σωματικού βάρους, δηλαδή η ενέργεια από τις προσλαμβανόμενες τροφές είναι ίση με την απαιτούμενη ενέργεια για τη διατήρηση των ζωτικών λειτουργιών του σώματος μαζί με την απαιτούμενη καθημερινά ενέργεια του ατόμου.
Το πρωινό ζύγισμα είναι ο μόνος καθημερινός έλεγχος που διαθέτει το άτομο για τη διατήρηση του βάρους του σώματός του και την πορεία της υγείας του. Είναι αδιάψευστος κριτής και σύμμαχός σας, που μαζί με τον καθρέφτη δείχνουν το μίνιμουμ και μάξιμουμ όριο όγκου του σώματος. Με το ψυχρό καθημερινό ζύγισμα βγάζει το ενδιαφερόμενο άτομο σωστά επιστημονικά συμπεράσματα, γιατί θυμάται πολύ καλά, ότι αυτό είναι συνέπεια όλων εκείνων που κατανάλωσε τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες.
Εάν το άτομο είναι υστερικό και έντονα αγχώδες πρέπει να ζυγίζεται μόνο μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι και φυσικά κάθε φορά που επισκέπτεται τον ιατρό του. Εμείς συστήνουμε στις περιπτώσεις αυτές τη διενέργεια ιατρικού βελονισμού, που κάνει εύκολη την πορεία του αδυνατίσματος. Πάντως το πιο σωστό ζύγισμα είναι μόνο το πρωινό αμέσως μετά την επίσκεψη της τουαλέτας.
Όσο αφορά τις γυναίκες με περίοδο θα πρέπει στο ημερολόγιο που κρατά η γυναίκα να γράφεται το σύμβολο Π που σημαίνει περίοδος (έμμηνος ρύση) μαζί με έναν αριθμό και το σύμβολο – ή + . Για παράδειγμα Π2+ σημαίνει τη δεύτερη ημέρα της περιόδου, ενώ Π1- σημαίνει, ότι το συγκεκριμένο βάρος αφορά το χρόνο μίας ημέρας πριν την εμφάνιση της εμμήνου ρύσεως.
Τέλος ένας άλλος αδιάψευστος κριτής επιτυχημένου αδυνατίσματος είναι ο όγκος πτυχής που συλλαμβάνεται ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα. Το σώμα του υγιούς δεν έχει πτυχές και χαλαρώσεις. Εκείνος που χάνει κιλά έχει το πρόβλημα μόνο με τα ρούχα του που του πέφτουν, ενώ είναι εμφανής η βελτίωση της διάθεσής του.
Μιλήσαμε για επιστημονική μέθοδο ελέγχου βάρους και μάλιστα το ονομάσαμε ψυχρό ζύγισμα. Σε καμία περίπτωση ένα τέτοιο άτομο δεν μπορεί να οδηγηθεί στη νεύρωση, δηλαδή στη βίωση εικονικής πραγματικότητας στην οποία ζουν τα άτομα με νευρική ανορεξία. Τόσο αυτά τα άτομα, όσο και εκείνα με κακοήθη παχυσαρκία έχουν πάρει ένα σίγουρο λαχείο σύντομης διαφυγής από τον ορατό γήινο κόσμο.
Επομένως γεννιέται το ερώτημα για το ποιο είναι το ιδανικό βάρος του σώματος; Αυτό βέβαια είναι δύσκολο να απαντηθεί, γιατί εξαρτάται από το συνολικό βάρος των οστών και των μυών του σώματος. Φυσικά οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν, ότι έχουν χοντρά οστά, ενώ οι ακτινογραφίες δείχνουν το αντίθετο. Γι’ αυτό θα παραθέσουμε αμέσως παρακάτω ένα συνοπτικό πίνακα με το αναμενόμενο σωματικό βάρος, ανάλογα με το ύψος και την προσθήκη συν και πλην κάποιων κιλών, που αφορούν τη σωματική διάπλαση που ξεφεύγει του μέσου όρου, είτε προς τα άνω, είτε προς τα κάτω.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ
Ύψος(cm) Άνδρες Γυναίκες
155 56±4 52±4
160 60±4 54±4
165 62±4 58±4
170 67±4 63±4
175 71±4 67±4
180 76±4 72±4
185 81±4 76±4
190 86±4 80±4
Μερικοί λένε αυτάρεσκα, το βάρος μου, το κάλλος μου. Αυτό βέβαια είναι ένας μεγάλος παραλογισμός και στρουθοκαμηλισμός. Κοροϊδεύουν τον εαυτό τους. Μοιάζουν με εκείνον που θέλει να δει το τσουνάμι που έρχεται και θα τον πνίξει, ενώ πρέπει να τρέξει στα σίγουρα προς το βουνό. Επίσης μοιάζει με εκείνον που παρασύρθηκε από ένα χείμαρρο και δεν προσπαθεί να πιαστεί από στερεά αντικείμενα της όχθης, ελπίζοντας, ότι θα καταλήξει ζωντανός σε μία ήρεμη θάλασσα!.
Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που έχουν επίγνωση, ότι είναι υπέρβαροι και δε γνωρίζουν, ότι υπάρχει δρόμος επιστροφής και αυτός είναι ένας και μοναδικός η υποφαγία. Ο δρόμος της υποφαγίας είναι ανάλογος του δρόμου της υπερφαγίας που το άτομο ήδη ολοκλήρωσε. Είναι μαθηματικώς αποδεδειγμένος ο εξισωτικός νόμος, στον οποίο υπάγεται και η διατροφική ισορροπία.
Ένα υπέρβαρο άτομο που αποφασίζει να αδυνατίσει, χρειάζεται να τρομοκρατηθεί από τους κινδύνους, να διαβεί το τούνελ της αυτογνωσίας και να σταθεί στην αφετηρία της ατσάλινης θέλησης για την επιτυχία του μακροχρόνιου στόχου. Θα κερδίσει και θα χάσει μάχες, αλλά στο τέλος θα βγει νικητής, εκτός εάν θέλει, να είναι ένας άθλιος λιποτάκτης. Το έπαθλο είναι για εκείνους που δε λοξοκοιτούν. Γι’ αυτό πρέπει να ξέρουν τι να περιμένουν ως έπαθλο. Αυτό συνοψίζεται σε ένα σύνολο πλεονεκτημάτων μετά το αδυνάτισμα, στο στάδιο της ισοφαγίας, δηλαδή «τρώω όσο χρειάζεται για να καλύψω τις ανάγκες του σώματός μου». Το τελευταίο σημαίνει βέβαια, ότι το άτομο έχει τις απαραίτητες γευστικές απολαύσεις, αλλά οι ποσότητες που τρώει σε σχέση με το παρελθόν είναι μικρές. Εάν τρώει διπλάσιες και τριπλάσιες ποσότητες απολαυστικών τροφών θα ξαναπαχύνει.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΙΔΑΝΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ
1. Μεγάλη ευκινησία
2. Ελαχιστοποίηση τραυματισμού αρθρώσεων και μυών
3. Μεγάλη αποδοτικότητα (νοητική-σωματική)
4. Μεγιστοποίηση της δυναμικότητας
5. Ενίσχυση της εμφανούς ζωτικότητας
6. Μείωση κινδύνων ζωής (καρδιοαγγειακές παθήσεις,όγκοι,σακχαρώδης διαβήτης)
7. Ανακουφιστικός αποχωρισμός από ένα τσουβάλι κιλών
8. Επανεμφάνιση ευθύγραμμης κομψότητας και δυναμικής ομορφιάς και νεότητας
9. Βελτίωση των κοινωνικών σχέσεων και παραδοχή
10. Επιτυχημένη επαγγελματική πορεία και διασφάλιση αυτής
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ Η ΖΥΓΑΡΙΑ;
Η ζυγαριά μένει στάσιμη, όταν τρώμε περισσότερο από ότι χρειάζεται. Ο δείκτης της ζυγαριάς έχει πτωτική τάση, όταν τρώμε μόνο το 70% των τροφών που έχουμε μπροστά μας στο τραπέζι! Άλλωστε αυτό το υποδηλώνει το στομάχι μας. Το άτομο που είναι σε διαδικασία απώλειας σωματικού βάρους, σηκώνεται από το τραπέζι πριν γεμίσει το στομάχι, δηλαδή πριν χορτάσει. Εάν νιώσει βαρυστομαχιά έχασε την μάχη και θα πρέπει να προσέξει τις επόμενες φορές για να μη χάσει τον πόλεμο.
Υπάρχουν τροφές που είναι παχυντικές, αλλά δεν παχαίνουν, όταν τρώγονται μόνες τους. Αντίθετα μας παχαίνουν , όταν τρώγονται μαζί με άλλες τροφές, όπως είναι τα φρούτα. Τα φρούτα λοιπόν αποτελούν ξεχωριστό γεύμα και όχι συμπλήρωμα των άλλων τροφών, εκτός από την περίπτωση να φαγωθούν μαζί με λαχανικά.
Για παράδειγμα τα σταφύλια μας παχαίνουν, όταν τα τρώμε ως επιδόρπιο στο φαγητό μας. Δεν μας παχαίνουν όμως, όταν τα τρώμε σε λογική ποσότητα, ως μοναδικό γεύμα. Ακόμα περισσότερο λειτουργούν ως τροφή ενίσχυσης του απεκκριτικού συστήματός μας, δηλαδή λειτουργούν αποτοξινωτικά και άρα βελτιώνουν τους δείκτες της υγείας, όταν τα χρησιμοποιούμε ως μονοφαγία για 1-3 ημέρες την βδομάδα, την εποχή της ωριμότητάς τους (15 Αυγούστου – 15 Οκτωβρίου).
Αναρτήστε λοιπόν, τον παρακάτω πίνακα, γραμμένο με τα ίδια χέρια σας, στο ψυγείο σας, για να τον εμπεδώσετε, ώστε να μην απλώνετε τα χέρια σας σε απαγορευμένες τροφές.
ΠΑΧΥΝΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Ανασταλτικές τροφές της διαδικασίας αδυνατίσματος
1. Ζάχαρη
2. Ζαχαρωτές τροφές-ζαχαρούχα ποτά
3. Τροφές γλυκιές και αλμυρές ζαχαροπλαστείου
4. Γλυκιές τροφές της μαμάς και της γιαγιάς
5. Σοκολάτες
6. Παχυντικές κρέμες
7. Ρυζόγαλο
8. Παχύ γάλα
9. Ζυμαρικά
10. Πίτσα
11. Τηγανιτές πατάτες
12. Ρύζι μεγάλης ποσότητας ή ρύζι με άλλες τροφές
13. Όσπρια στο πρώτο στάδιο αδυνατίσματος
14. Ψωμί
15. Φρυγανιές και παξιμάδια
16. Οινοπνευματώδη ποτά και αναψυκτικά
17. Ξηροί καρποί
18. Βούτυρο
19. Φυτίνη
20. Σπορέλαιο ή ελαιόλαδο σε μεγάλη ποσότητα
21. Πέτσες ή λιπαρό τμήμα κρέατος
22. Σάλτσες
23. Φρούτα, ως συμπλήρωμα γεύματος
24. Συχνή χρήση αντίθετων τροφών με την ομάδα αίματός σας.
Ηλίας Κωνσταντινίδης
Βελονιστής
Επιστημονικός Συνεργάτης του www.iator.gr