ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΠΡΟΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ Η KODAK


Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε την Πέμπτη το πρωί στη Νέα Υόρκη η Eastman Kodak Co. Στα έγγραφα που κατέθεσε η εταιρεία αναφέρει πως τα περιουσιακά της στοιχεία ανέρχονται σε 5,1 δισ. δολάρια ενώ το χρέος της σε...
6,8 δισ. δολάρια. Η άλλοτε κραταιά εταιρεία, με ιστορία 131 ετών, δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στην επέλαση της ψηφιακής φωτογραφίας εκτύπωσης, και δεν ορθοπόδησε οικονομικά παρά τις αλλεπάλληλες περικοπές στις θέσεις εργασίας στις οποίες προέβη. Στις 5 Ιανουαρίου, η Moody's υποβάθμισε τις αξιολογήσεις της για χρέος της Kodak, ύψους περίπου 1 δισ. δολαρίων, με αρνητική προοπτική. Στην ανακοίνωσή του, ο οίκος έκανε λόγο για «αυξημένη πιθανότητα» χρεοκοπίας της εταιρείας βραχυπρόθεσμα.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΜΥΔΡΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ FACEBOOK

Διαβάστε τι λέει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας:

Καλημέρα
Ακόμα και η Standard&Poors ανακοίνωσε πως η περικοπή των μισθών δεν είναι η σωστή συνταγή.Τι άλλο θέλουν οι φωστήρες της πράσινης μνημονιακής κυβέρνησης για να καταλάβουν πως ακόμα και τσάμπα να δουλεύουν οι Έλληνες δεν πρόκειται να υπάρξει όφελος για την Ελληνική Οικονομία;
Γιατί αν το ύψος του μεροκάματου ήταν τόσο σημαντικό για τον προσδιορισμό της ανταγωνιστικότητας μιας κρατικής οικονομίας,τότε η Γερμανία δεν θα έπρεπε να είναι τόσο ανταγωνιστική.Ας μην μας δουλεύουν...αυτοί που μας δουλεύουν,και μάλλον δεν είναι οι "ξένοι"...

ΓΚΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΣΚΟΥΠΑ


Μίνι υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση του οποίου άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής, με σκοπό να ψηφιστεί αύριο, πριν δηλαδή από...
την έλευση της τρόικας την Παρασκευή.

Πλην της Αριστεράς, «ναι» επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου αναμένεται να πουν εκτός απροόπτου και τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση, αν και δε λείπουν βουλευτές που διαφωνούν ανοικτά με επιμέρους ρυθμίσεις.

Μεταξύ άλλων, στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η τροπολογία που προβλέπει την αυτόματη άρση όλων των περιορισμών προκειμένου να ανοίξουν 136 «κλειστά» επαγγέλματα.

Παράλληλα, 40 βουλευτές – μεταξύ αυτών – και η Λούκα Κατσέλη κατέθεσαν τροπολογία για διευκολύνσεις σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ


Και σε νέα περιστολή δαπανών στα φάρμακα αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να μειώσει το κόστος στο ΕΣΥ. Λίγο η τρόικα που διαμαρτύρεται ότι δεν κόπηκαν αρκετά τα φάρμακα, λίγο οι δαπάνες που ανεβαίνουν αντί...
να κατεβαίνουν, στο μικροσκόπιο του υπουργού Υγείας μπαίνουν και πάλι τα φάρμακα καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος προγραμματίζει νέες μειώσεις της φαρμακευτικής δαπάνης.

ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ


Το χρονοδιάγραμμα των κομματικών διαδικασιών μέχρι τις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. Σύμφωνα με... 
έγκυρες πληροφορίες, οι διαδικασίες θα αρχίσουν από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν, το αργότερο, μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.

Ειδικότερα, το διήμερο 3-4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη, το διήμερο 10-11 θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του Κινήματος και το διήμερο 17-18 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου. Είναι πιθανό, όμως, η εκλογή προέδρου να μετακινηθεί για μία ή δύο εβδομάδες, στην περίπτωση κατά την οποία δεν έχει εγκριθεί το PSI και δεν έχει ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση.

Η απόφαση αυτή, όπως και όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν χθες από το Πολιτικό Συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου έγινε χωρίς αντιπαραθέσεις, ήταν ομόφωνες. Μεταξύ άλλων, αποφασίσθηκε η συγκρότηση δύο Επιτροπών, η πρώτη από τις οποίες θα αναλάβει να συντάξει την εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου, για τον απολογισμό και η δεύτερη την εισήγηση για το Νέο Πρόγραμμα. Και οι δύο εισηγήσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ώστε από την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την απόφαση, να αρχίσει ο διάλογος στις κομματικές οργανώσεις.

ENNEA ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΥΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις και εκτεταμένες διαδικτυακές ψηφιακές έρευνες πραγματοποίησε, το τελευταίο τρίμηνο, η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής επιχείρησης... 
«ΙΚΑRUS», που συντονίστηκε από τη ΕUROPOL, για την καταπολέμηση της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΙΚΑRUS», πραγματοποιήθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ψηφιακή έρευνα και εντοπίστηκαν, στο διαδικτυακό πρόγραμμα ανταλλαγής ψηφιακών αρχείων «eDonkey», τα ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που κατείχαν αρχεία-βίντεο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Οι κάτοχοι του υλικού αυτού το διακινούσαν και το διέθεταν στο διαδίκτυο, ενώ μεταξύ των άλλων εντοπίστηκαν και Έλληνες χρήστες.
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν σχετικές διατάξεις και βουλεύματα άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών. Για την διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε, από ειδικευμένους Αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και χώρους εργασίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαέξι σκληροί δίσκοι Η/Υ και 11 φορητοί Η/Υ, που περιείχαν πλήθος αρχείων με ιδιαίτερα «σκληρό» υλικό παιδικής πορνογραφίας, χωρητικότητας άνω των 14.000 GB.
Κατά την διάρκεια των ερευνών και επιχειρήσεων, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, εννιά άτομα, (οκτώ ημεδαποί και ένας υπήκοος Γαλλίας), σε Αθήνα, Πειραιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης. Οι εννέα συλληφθέντες κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, ενώ για πέντε ακόμα άτομα σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες, με τις ίδιες κατηγορίες.

ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ


Για την πορεία της υλοποίησης των δεσμεύσεων τις οποίες έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές, ζήτησαν να ενημερωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας στις διαδοχικές... 
συναντήσεις που είχαν το τελευταίο διήμερο με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Κατά τη συνάντηση της τρόικας με τη γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα, εξετάστηκαν τα θέματα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων και της ενοποίησης ταμείων. Το κλιμάκιο ζήτησε διευκρινίσεις για τον διάλογο που διεξάγεται στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων και το είδος των διαφωνιών που εκφράζουν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, καθώς ο αρχικός κυβερνητικός σχεδιασμός είχε γίνει δεκτός από την τρόικα.
Το θέμα της πορείας του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης της Τρίτης με τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, στην οποία συμμετείχαν ο Ειδικός Επιθεωρητής του ΣΕΠΕ και υπηρεσιακοί παράγοντες. Χθες, το τεχνικό κλιμάκιο συναντήθηκε εκ νέου, σύμφωνα με πληροφορίες, με την κ. Στρατινάκη και τον ειδικό γραμματέα των ΔΕΚΟ Γιώργο Κυριακό.
Πηγές του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν ότι το τεχνικό κλιμάκιο των ελεγκτών κατέστησε σαφές σε όλες τις συναντήσεις, πως η υλοποίηση των δεσμεύσεων και η τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί, συνδέονται άμεσα με τη συνέχιση της οικονομικής στήριξης της χώρας.
Το θέμα αναμένεται να τεθεί και κατά τη συνάντηση του κεντρικού κλιμακίου της τρόικας, με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός των επομένων ημερών.

Στο μεταξύ, ο κοινωνικός διάλογος διεκόπη πριν καν αρχίσει. Μέλη του ΠΑΜΕ, εισέβαλαν χθες και κατέλαβαν τα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, όπου επρόκειτο να γίνει η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων. Οι εργοδοτικές οργανώσεις και η ΓΣΕΕ καταδίκασαν την ενέργεια των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ενώ από την πλευρά του ο ΣΕΒ, καταλόγισε το Κομμουνιστικό Κόμμα, «σταλινικές μεθόδους και τακτικές» και «αλλεργία στον κοινωνικό διάλογο».

Οι κοινωνικοί εταίροι αναζητούν νέα ημερομηνία για συνάντηση, ενώ σήμερα το πρωί στις 10.00 το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα επισκεφτεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια των επαφών με τα πολιτικά κόμματα. Η Συνομοσπονδία θα ζητήσει από τα κόμματα να δεσμευθούν, ότι δεν θα στηρίξουν ενδεχόμενη μονομερή νομοθετική παρέμβαση εκ μέρους της κυβέρνησης.