ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΣΟΥΤ ΚΑΙ ΓΚΟΛ..ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ..


Επιτέλους ξεκινάμε μετά από πάρα πολύ καιρό, στα μικρόφωνα απόψε ο αθλητικός συντάκτης Ραφαήλ Βλαχόπουλος για να μιλήσετε μαζί του ότι σας αφορά πέρα από το αθλητικό κομμάτι, να πούμε τα τελευταία νέα των ομάδων αλλά και να κάνουμε ανάλυση του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα! Σας περιμένω με διάθεση να ακούσω όλες τις απόψεις σας αλλά και να επιλέξω τη μουσική που σας αρέσει..συντονιστείτε από τις 23:15 μέχρι και της 01:00..Σας περιμένω..

Ν ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΜΥΝΧΑΟΥΖΕΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΤΡΕΣ


«Είναι απορίας άξιο με ποιο τρόπο σε αυτή την πόλη, αντί να διεκδικούμε και να επιλύουμε τα μεγάλα και αναγκαία, πετυχαίνουμε να μετατρεπόμαστε διαρκώς σε θύματα των συνηθισμένων  πολιτικών πατρώνων του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό συμβαίνει και με δική μας ευθύνη, αφού δεν μπορούμε στοιχειωδώς να συνεννοηθούμε και να προγραμματίσουμε τις δράσεις μας».

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος.
Η πολιτική διεκδίκηση δεν μπορεί να ποινικοποιείται. Και μέσα στα όρια της πολιτικής διεκδίκησης ενίοτε υπάρχει και ο ακτιβισμός, ο οποίος δεν είναι δυνατό να οδηγεί αιρετούς στη Δικαιοσύνη ως κατηγορούμενους, πολύ περισσότερο όταν μέσω αυτών εκφράζονται αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή του οργάνου που εκπροσωπεί τον Πατραϊκό Λαό.
Γι’ αυτό και δεν μπορώ να συμφωνήσω με τις συλλήψεις, δηλώνοντας την απόλυτη συμπαράστασή μου προς τους συλληφθέντες» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πάντως ότι σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και ως πολίτης της Πάτρας, διαφωνεί με τις πράξεις της Δημοτικής Αρχής, καθώς αυτές, εκτός από πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς δεν προσφέρουν τίποτα στην ουσία του ζητήματος, που είναι η παραχώρηση τμήματος του θαλασσίου μετώπου στην πόλη.

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι της Πάτρας και οδήγησαν στην σύλληψη ου Δημάρχου Γιάννη Δημαρά , του Αντιδημάρχου Γιώργου Σιγαλού και ενός υπαλλήλου του Δήμου.

«Ο αντίπαλος αυτής της πόλης είναι αυτοί που ανέξοδα υπόσχονται και ανερυθρίαστα ψεύδονται τόσο καιρό, δηλαδή οι κ.κ. Παπανδρέου, Πάγκαλος και Βενιζέλος. Και όχι… τα κάγκελα του λιμανιού, που ακόμα και για ιστορικούς ή λόγους αισθητικής θα έπρεπε να παραμείνουν στην θέση τους, αφού μάλιστα οι μάντρες δεν γκρεμίζονται και μένουν εκεί…» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος.

Και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Ούτε αντίπαλοι αυτής της πόλης μπορεί να είναι οι υπηρεσίες που λειτουργούν μέσα στο λιμάνι και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ακόμα στον λιμενικό χώρο. Αλίμονο! Αν υπήρχε έστω και λίγη κοινή λογική, θα έπρεπε ο Δήμαρχος να έχει καλέσει σε συνεννόηση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να είναι δεδομένο πως δεν θα διαταραχθεί καμία εμπορική ή άλλου είδους δραστηριότητα. Το λιμάνι της Πάτρας είναι ό,τι έχει μείνει όρθιο και στηρίζει την τοπική οικονομία μέσα στην λαίλαπα της κρίσης!».

Καταλήγοντας, ο Αχαιός πολιτικός επεσήμανε: «Θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να έχουν ξεκαθαρίσει πολλά.
Η διεκδίκηση της Πάτρας για το θαλάσσιο μέτωπο δεν μπορεί να συγχέεται με την λιμενική δραστηριότητα και να διακινδυνεύεται η οικονομική λειτουργία του λιμανιού. Η δημοτική Αρχή θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να κάνει κατανοητό σε όλους τους πολίτες ότι δεν τα βάζει με τα κάγκελα, τις μάντρες, τους… πυροσβέστες και τους λιμενεργάτες. Αλλά με τους αθεράπευτους Μυντχάουζεν του ΠΑΣΟΚ!
Έφτασε λοιπόν, εκεί που μάλλον δεν ήθελε. Ούτε εγώ, ούτε κάθε δημοκράτης πολίτης αυτού του τόπου. Θα σταθώ στο πλευρό της, γιατί τα εδώλια δεν ταιριάζουν στους εκλεγμένους από τον λαό της Πάτρας και θέλω να ελπίζω και μετά, σε έναν πιο σωστό δρόμο, ώστε η διεκδίκηση της πόλης να μην χάνεται μέσα σε φρούδες εντυπώσεις και άγονες αντιπαραθέσεις».  

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΤΡΑΣ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣΗ Πρωτοβουλία Πάτρας εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αντιδήμαρχο κ. Σιγαλό και όλους τους συλληφθέντες σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Πάτρας. Η Δημοτική Αρχή, υλοποιώντας το πνεύμα της απόφασης του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου για κατάληψη του χώρου αν μέχρι τη Δευτέρα 16/1 ο ΟΛΠΑ Α.Ε. δεν είχε υπογράψει το σύμφωνο παραχώρησης (όπως είχε εντολή από τον Υπουργό Οικονομικών), συνάντησε απέναντί της τη λογική της μη αλλαγής της υφιστάμενης κατάστασης, η οποία βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με το αίσθημα των κατοίκων της πόλης.

Ο κ. Τζουραμάνης, ευρισκόμενος στο εξωτερικό, ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα σε επικοινωνία με το γραφείο του κ. Δημάρχου και δηλώνει την αμέριστη υποστήριξή του στη Δημοτική Αρχή για αυτό το θέμα, όπως εξάλλου είχε τοποθετηθεί ρητά και ξεκάθαρα στο Δημοτικό Συμβούλιο (προφανώς δε θα μπορέσει να παραστεί στο σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο).

Η απόδοση του θαλάσσιου μετώπου είναι πολιτικό θέμα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλες τις πλευρές. Η νομική πρέπει να υπηρετεί την πολιτική και όχι το αντίθετο.

Είμαστε μαζί με όλους τους Πατρινούς στο δίκαιο αίτημά τους για το θαλάσσιο μέτωπο!


Για την “Πρωτοβουλία Πάτρας”
Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος
Εκπρόσωπος Τύπου

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ PSI ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ


Τη βεβαιότητά του ότι ακόμα και αν τελικά ολοκληρωθεί το λεγόμενο PSI, «δεν θα οδηγήσει σε ουσιαστική ελάφρυνση της χώρας από τον βραχνά του χρέους, γιατί μετά από 10 χρόνια και θυσίες 10 χρόνων, το χρέος θα είναι πάλι μη βιώσιμο» εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΟ του...
ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας προσθέτοντας παράλληλα ότι το επιτόκιο που ζητάνε οι ομολογιούχοι, είναι ληστρικό. Θα μας παρουσιάσουν το επόμενο διάστημα την κατάληξη της συμφωνίας ως θρίαμβο, είπε ο κ. Τσίπρας κατά τη σημερινή συνάντησή του με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας και υπογράμμισε τη θέση τού κόμματός του για την ανάγκη ανατροπής αυτής της κατάστασης.
Πρόσθεσε πως «η μόνη λύση για την ανατροπή είναι, πριν επικυρωθεί αυτή η συμφωνία, πριν επικυρωθεί από τη Βουλή μια νέα δανειακή σύμβαση, ο λαός να έχει τη δυνατότητα να εκφράσει τη γνώμη και τη βούλησή του για το πώς θα βγούμε από την κρίση», δηλαδή να γίνουν εκλογές.
Παράλληλα, εξέφρασε τον φόβο ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας, λέγοντας ότι η πλειοψηφία των αποθεματικών των Ταμείων βρίσκεται στα χέρια της Τράπεζας της Ελλάδας, σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και εκτίμησε πως «αν αυτά τα ομόλογα κουρευτούν στο 50%, τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας», σημειώνοντας πως «αντίστοιχα ομόλογα, που βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν θα κουρευτούν».
«Είναι αδιανόητο να σκέφτονται μονάχα για το πώς θα ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες, πώς θα σώσουν τις τράπεζες προσφέροντάς τους δισεκατομμύρια ζεστό κρατικό χρήμα και την ίδια στιγμή να αδιαφορούν για τη βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διακατέχεται από τη λογική «όλα στον ιδιωτικό τομέα, καμία κοινωνική προστασία, καμία εξασφάλιση των εργαζομένων- που επί χρόνια τώρα εργάζονται και δίνουν το βιος τους σε ασφαλιστικά ταμεία».

ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ;


Ο γοητευτικός ηθοποιός σε συνέντευξή του ρωτήθηκε αν έχει χτυπήσει ποτέ γυναίκα και εκείνος εξομολογήθηκε πως έχει συμβεί στο παρελθόν με δυο διαφορετικές συντρόφους.

Πρόκειται για τον Γιώργο Χρανιώτη, ο οποίος δήλωσε σε εβδομαδιαίο περιοδικό: «Έχει συμβεί με δύο διαφορετικές συντρόφους μου. Με μία από αυτές, είχαμε χωρίσει, αλλά βρισκόμαστε στα μέσα μιας παράστασης. Ξέσπασε ένας καβγάς μεταξύ μας, με κλότσησε σαν να ήμουν γαϊδούρι και η αυτόματη αντίδρασή μου ήταν να την χαστουκίσω. Την πρώτη φορά, η αιτία που το προκάλεσε ήταν χαζή. Είχαμε γυρίσει μεθυσμένοι σπίτι με τη σύντροφό μου και μου έκανε μια σκηνή ζηλοτυπίας. Είναι από εκείνες τις σκηνές που, στις έξι η ώρα το πρωί, ένα ζευγάρι ουρλιάζει στον όροφο μιας πολυκατοικίας».
gossip-tv.gr

Ν ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΡΓΟΣΗΜΟ: ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΣΤΕΡΟΥΝ...ΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


Με βάση συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου για το «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις, ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις», προβλέπεται η καταβολή της αμοιβής με την έκδοση ειδικού εργόσημου, από 12 Σεπτεμβρίου 2011, υπό τύπο επιταγής για το κατ’ οίκον απασχολούμενο προσωπικό που παρέχει εξαρτημένη εργασία ή υπηρεσίες, αμειβόμενο με την ώρα ή την ημέρα, σε τακτά ή μη χρονικά διαστήματα, είτε προς έναν είτε προς περισσότερους του ενός εργοδότες, για την ίδια μισθολογική περίοδο, που καλύπτεται από την ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τους απασχολούμενους ως εργάτες γης σε εργασίες καλυπτόμενες από την ασφάλιση του ΟΓΑ.
  Μάλιστα, σχετικά με το εν λόγω θέμα ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος σε κοινή του ερώτηση με τους Βουλευτές της ΝΔ, Θεόδωρο Καράογλου και Αναστάσιο Καριπίδη προς τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Κουτρουμάνη επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως «Επειδή το ανωτέρω μέτρο έχει κατ’ επανάληψη επισημανθεί ότι επιστρατεύεται από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης στη μάχη κατά της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, η Νέα Δημοκρατία με υπευθυνότητα επέλεξε να το υπερψηφίσει, να παρακολουθήσει στη συνέχεια τις προδιαγραφές του, την εφαρμογή του και τελικώς να ελέγξει την αποτελεσματικότητα του.»
Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολόπουλος και οι δυο ακόμα συνάδελφοι του της ΝΔ, αναφέρθηκαν και στις σχετικές κατηγορίες των εργαζομένων που προβλέπεται η καταβολή της αμοιβής τους με την έκδοση ειδικού εργόσημου, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για εκείνους που παρέχουν υπηρεσίες οικογενειακής βοηθητικής φροντίδας, κηπουρικές εργασίες και μεμονωμένες μικροεπισκευαστικές εργασίες. Επιπλέον, για όσους παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα, αναλαμβάνουν την φύλαξη και μεταφορά παιδιών, νηπίων και βρεφών, υποστηρίζουν με την παροχή κάθε μορφής βοήθειας και φροντίδας ηλικιωμένα άτομα και ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, συμμετέχουν σε προγράμματα αποκατάστασης ατόμων σε Ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, παρέχουν αισθητικές φροντίδες (κομμωτική, περιποίηση προσώπου και σώματος), περιποιούνται ή εξασφαλίζουν τη νοσηλευτική φροντίδα αρρώστων ή κατάκοιτων ατόμων και τέλος, εκείνων που βοηθούν τα άτομα με προβλήματα κινητικότητας.
  Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, ζήτησε από τον κ. Κουτρουμάνη να γίνουν το συντομότερο δυνατόν γνωστά τα μετρήσιμα αποτελέσματα στην πάταξη της εκτεταμένης ανασφάλιστης εργασίας και κατ’ επέκταση της εισφοροδιαφυγής σε κάθε μία ξεχωριστά από τις προαναφερόμενες ασφαλιστέες εργασίες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που καταλαμβάνονται από την πολυδιαφημιζόμενη και πολυαναμενόμενη ρύθμιση του εργοσήμου.
 Παράλληλα, τόσο ο κ. Νικολόπουλος, όσο και ο Θεόδωρος Καράογλου με τον Αναστάσιο Καριπίδη στην ερώτηση την οποία κατέθεσαν από κοινού προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, απαίτησαν στο να δοθεί μια απάντηση σαφής και στοιχειοθετημένη αυτή τη φορά, χωρίς να περιστρέφεται ως συνήθως γύρω από το πολυειπωμένο και ασαφέστατο πλαίσιο διαλόγου που χρησιμοποιεί ο κ. Κουτρουμάνης και αφορά χαρακτηριστικά στα εξής: «τα έσοδα που θα αποφέρει η εν λόγω ρύθμιση δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθούν εκ των προτέρων, καθώς δεν είναι γνωστός ούτε ο αριθμός των προσώπων που απασχολούνται χωρίς ασφάλιση ούτε και η συχνότητα με την οποία παρέχουν τις υπηρεσίες τους, αλλά πάντως, ήδη έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον από φυσικά και νομικά πρόσωπα που δέχονται ή χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των ανωτέρω κατηγοριών εργαζομένων για την προμήθεια και χρήση του ειδικού εργοσήμου» 

Ο Δ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ


"Ο ΤΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ  ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΤΙΜΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΖΩΖΟΥΜΕ "

Στην Χαλανδρίτσα, έδρα του νεοσύστατου Δήμου Ερύμανθου, βρέθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος,τιμώντας την μνήμη του Προστάτη Αγίου της περιοχής Αγίου Αθανασίου, όπου κι εκκλησιάστηκε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρώνκ.κ Χρσοστόμου. 
Ο Πολιτευτής αντάλλαξε ευχές με πιστούς, ενώ ενημερώθηκε και για θέματα του τόπου από τον παριστάμενο Δήμαρχο Θ. Καρπή κι εν συνεχεία συμμετείχε στη υπαίθρια γιορτή του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου με γλυκίσματα, όπου και συνεχάρη τους υπεύθυνους για την πρωτοβουλία τους και την εν γένει δραστηριότητά τους. 
Τόσο σε συζητήσεις όσο και σε δήλωσή του για την εκεί επίσκεψή του, ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, επανέφερε με έμφαση το κτιριακό θέμα του εορτάζοντος Παλαιού Ιερού Ναού.Συγκεκριμένα αναφέρει:
"Ένας λαός  που ξεχνά και δεν φροντίζει την ιστορία του κινδυνεύει ν αλλοτριωθεί. Η Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Βυζαντινό Διατηρητέο Μουσείο, κτίσεως του 1100! Το κτίριο χρειάζεται άμεσα εργασίες, κάτι που έγινε πιο επιτακτικό μετά τον σεισμό του 2008. Υπάρχουσα προμελέτη ανεβάζει το κόστος του έργου σε 120.000 και δυστυχώς έγγραφα στο ΥΠ.ΠΟ από το 2009 έως και σήμερα έχουν αγνοηθεί. Είναι ανάγκη η πολιτεία κι όλοι μας να συμβάλλουμε στη διατήρηση του εκκλησιαστικού αυτού μνημείου, τ' οποίο θα πρέπει να γίνει πόλος έλξης  επισκεπτών, πολύ δεν περισσότερο αφού βρίσκεται πλησίον της Επαρχιακής Οδού Πατρών -Καλαβρύτων αλλά και στην -προσεχώς- αναπτυσσόμενη περιοχή του Αυτοκινητοδρομίου". 

ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ


Τα προκλητικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του «Καρναβαλιού» της πόλης Βέβτσανι στην ΠΓΔΜ, με αποκορύφωμα το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, έθεσε με ερώτηση του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. Σημειώνοντας...
πως η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να προβεί σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει πως τα γεγονότα αυτά συμβαίνουν σχεδόν ταυτόχρονα με την επανεκκίνηση, έπειτα από πολύ καιρό, των υπό την αιγίδα του ΟΗΕ διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων, με σκοπό την επίτευξη κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Σε συνέχεια αυτών και εν όψει της έγκρισης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του ψηφίσματος για την πρόοδο των σχέσεων ΕΕ - ΠΓΔΜ, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ρωτά την Επιτροπή αν είναι ενήμερη για τα εν λόγω γεγονότα, αν προτίθεται να θέσει τον απαράδεκτο χαρακτήρα τους με σχετικές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση Γκρουέφσκι, καθώς και αν θεωρεί ότι τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες και γεγονότα υποσκάπτουν τις προοπτικές επιτυχίας μιας ούτως ή άλλως δύσκολης διαπραγμάτευσης. 

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ

Μόνο στο planet-greece

Φαίνεται ότι έρχεται το τέλος εποχής για την ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστοπουλου καθώς είναι πολύ πιθανό όλα τα περιοδικά να αποτελέσουν παρελθόν....
Σύμφωνα μετά τελευταία σενάρια που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία η κατάσταση είναι τραγική με απλήρωτους εργαζόμενους εδω και μήνες. Τον Φεβρουάριο λοιπόν είναι πολύ πιθανόν να μην δούμε ξανά περιοδικά όπως το ΟΚ και το Down Town καθώς ο Πέτρος Κωστόπουλος καταλήγει στην απόφαση οτι ήρθε το τέλος της ΙΜΑΚΟ λόγω των οικονομικών υποχρεώσεων.

http://planet-greece.blogspot.com/2012/01/blog-post_2087.html

ΒΡΩΜΙΚΟ '89 ΝΟ2;ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Όχι το θέμα δεν είναι νομικό. Όχι το θέμα δεν είναι καν πολιτικών θέσεων. Το θέμα σας είναι να τελειώσετε τον Παπανδρέου και μαζί του ΟΛΟ το ΠΑΣΟΚ. Και βάζετε μπροστά δήθεν καταγγέλοντες και δήθεν εξετάζοντες. Σας βλέπουμε 2 χρόνια να σπεκουλάρετε πάνω στην χώρα. Σας βλέπουμε 2 χρόνια να εκβιάζετε για τα δικά σας συμφέροντα πάλι. Σας βλέπουμε 2 χρόνια να κολακεύεται ανύπαρκτους μπας και σας κάτσει! Σας βλέπουμε 2 χρόνια να φτιάχνετε μια νέα αποστασία. Και το σκηνικό σας είναι πάντα το ίδιο : 1965, 1989, 2012…. Μόνο που αυτή την φορά δεν το ελέγχετε.. και θέλετε ΟΛΟ τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ απέναντι.
Γιατί μην γελιόμαστε.. δεν θέλετε μόνο να κτυπήσετε τον Παπανδρέου.. όχι και τον Βενιζέλο θέλετε να εκβιάσετε και την Διαμαντοπούλου και όλους. Σας έτσουξαν οι τράπεζες ε; Σας έτσουξαν τόσο που δεν χαραμιστήκατε σε καμιά προβοκάτσια. Ε λοιπόν θέλετε εκτροπή. Θέλετε ένα πολιτικό σύστημα στα μέτρα σας.. και χωρίς ΠΑΣΟΚ και με τον μπαμπούλα της αριστεράς για να τρομάζετε τον κόσμο να ψηφίσει τον γιο του Ψυχάρη. Το έχουμε ξαναπεί. Δεν είμαστε λίγοι, δεν είμαστε απόντες. Ε τώρα θέλετε και να μας μετρήσετε… δεν θα σας φτάνουν οι δημοσκοπήσεις… φτιάξτε κι άλλες. Αλλά όσο διάφοροι απίθανοι 2 χρόνια κάνουν τους υπερ- πατριώτες και δεν έχει κουνηθεί φύλο για τις μηνύσεις που έχουν φάει και για τα ψέματα που έχουν πει (εκεί η δικαιοσύνη πάντα αργεί) άλλοι τόσοι πραγματικοί πατριώτες είναι στο ΠΑΣΟΚ. Και τους θέλετε απέναντι; Απέναντι θα τους έχετε!
Και ο Παπανδρέου ένα λάθος έκανε: ανέλυσε με ηθική και αρχές τους απίθανους σπεκουλαδόρους που έστησαν τον παππού του, τον πατέρα του και τώρα τον Γιώργο. Αλλά με το Παπανδρεϊκο δεν ξεμπερδέψατε κύριοι. Και ξέρετε γιατί; Γιατί εχει λαϊκές αναφορές. γιατί σε αυτόν τον τόπο έχει ρίζες. Ντροπή σας !!! Και ο λαός είναι εδώ… παρών! και ο λαός του ΠΑΣΟΚ πάντα παίρνει ευθύνες πάνω του. Εσείς; Πίσω από ποιον θα κρυφτείτε τώρα; Γιατί αυτά που έγιναν το 89 ξεχάστε τα… ούτε το ΚΚΕ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο Κουβέλης θα σας σώσουν αυτή την φορά.Γιατί ακόμη και αν κατάφερετε κάτι πρόσκαιρα.. ακόμη και αν νομίζετε ότι τελειώσαμε… ακόμη και αν καταφέρετε να μας διασπάσετε με τα παπαγαλάκια σας.. μην ανησυχείτε.. πάλι στην εξουσία θα είμαστε σε λίγο!
Πάρτε τα Τσίπρα- Σαμαρά


Και θέλουμε να πάρουν θέση πολιτική τώρα όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο αγώνας μόλις ξεκινά!
http://www.smartpost.gr/2012/6402/

ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ: ΟΤΑΝ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ ΕΙΠΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ!!!

Στην εκπομπή "Βράδυ" μίλησε η Μαρία Σολωμού και η συζήτηση με τον Πέτρο Κωστόπουλο επικεντρώθηκε, κυρίως, γύρω από τον σύντροφό της, Πάνο Μουζουράκη.

"Εγκεφαλικό! Θα πεθάνω! Θα πεθάνω!" είπε η μητέρα της μόλι έμαθε για τη σχέση τους, γιατί όπως είπε η Μαρία Σολωμού: "Η πρώτη εντύπωση που δίνει ο Πάνος σε πολύ κόσμο είναι ότι είναι αλκοολικός, ναρκωμανής. Επίσης μερικές φορές τραγουδάει κιόλας... που δεν το ξέρουμε σίγουρα"...

Η ηθοποιός περιέγραψε πως γνωρίστηκαν και παραδέχτηκε ότι της άρεσαν τα μπλε του μάτια. Όσον αφορά για το αν σκέφτεται να του χαρίσει ένα παιδί, η Μαρία Σολωμού ήταν κατηγορηματική: "Δεν κάνω, όχι"!

Π ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑΣ


Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κύριος Π. Σακελλαρόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Ζούμε Δυτικά», στη συνεδρίαση της επιτροπής για τη συνδιοργάνωση επιχειρηματικής επίσκεψης εμπορικών και οικονομικών ακολούθων ξένων πρεσβειών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με τον εθνικό φορέα «Επενδύστε στην Ελλάδα», δήλωσε μεταξύ άλλων: «Βασική αποστολή της περιφέρειας και της επιτροπής ανάπτυξης είναι να προβάλει σε επιχειρηματίες σε ολόκληρο τον κόσμο τις πολυάριθμες επενδυτικές δυνατότητες και να προωθεί την ποιότητα των ελληνικών τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος αλλά και της χώρας μας γενικότερα, που αποτελεί την πύλη για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο και να λειτουργεί ως ένα one-stop-shop (μαγαζί μιας στάσης) «περιοχή που δε θα προσπερνάς αλλά θα σταματάς» για προσέλκυση και υποδοχή επενδύσεων.

ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ-ΜΠΡΑΒΩΝ


Πλήρωνε προστασία για το μαγαζί του  στη Χαλκιδική
Μέχρι και τον γνωστό παρουσιαστή των «Ράδιο Αρβύλα», Αντώνη Κανάκη, ο οποίος διατηρεί μαγαζί στην περιοχή της Χαλκιδικής είχαν βάλει στο «χέρι» τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι ..
συνεργάτης του «εγκεφάλου» του τέταρτου πλοκαμιού, Κωνσταντίνου Μελέτη, εξεβίαζε τον παρουσιαστή προκειμένου να του δίνει χρήματα για την «προστασία» του μαγαζιού του.
Οι «εγκέφαλοι» της οργάνωσης
Την αρχηγία της τέταρτης οργάνωσης την είχαν αναλάβει τρία αδέρφια. Ήταν κάτι σαν οικογενειακή επιχείρηση. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Μελέτη, 44 ετών, Αλέξανδρο Μελέτη, 37 ετών και  Νίκο Μελέτη, 44 ετών.
Κατά την αστυνομία τα αδέρφια είχαν διαχωρίσει τους ρόλους στις παράνομες δραστηριότητες. Ο Κωνσταντίνος δραστηριοποιούνταν κυρίως στις εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», αποστέλλοντας μέλη της οργάνωσης τα οποία είτε παρίστανται αυτοπροσώπως στα καταστήματα, είτε εισέπρατταν τα χρηματικά ποσά που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των ιδιοκτητών των καταστημάτων και του ίδιου.
Επίσης δάνειζαν χρήματα σε επιχειρηματίες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα με απώτερο σκοπό την εκμετάλλευση της ανάγκης τους φροντίζοντας να επιβάλλονται τοκογλυφικά ωφελήματα.
Η εκβίαση στον Κανάκη
Από το προανακριτικό υλικό προκύπτει ότι ένα από τα μέλη της οργάνωσης φέρεται να είχε επισκεφθεί, ουκ ολίγες φορές, το μαγαζί «Angels», το οποίο ανήκει στον γνωστό παρουσιαστή Αντώνη Κανάκη, προκειμένου να ελέγξει την λειτουργία του καταστήματος και τα έσοδα του.
Ο λόγος για το συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μελέτη, Θωμά Ψωμά, ο οποίος είχε τα ψευδώνυμα «Ψωμάς», «Θωμάς», «Μάκης» και «Σαμψών».
Ο ρόλος του συγκεκριμένου μέλους ήταν να εισπράττει χρήματα κατ’ εντολή του αφεντικού του από θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταβαίνοντας στους επαγγελματικούς τους χώρους.
Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις παρίσταντο στα καταστήματα προκειμένου να ελέγξει την λειτουργία των μαγαζιών όσον αφορά την εύρυθμη είσοδο-έξοδο πελατών, την απομάκρυνση ενοχλητικών θαμώνων καθώς και την αποτροπή προσέγγισης ομοειδών ομάδων που τυχόν θα επεδίωκαν τον «έλεγχο» του «προστατευόμενου» καταστήματος.
Από την έρευνα προέκυψε η φυσική παρουσία του Ψωμά στα καταστήματα με την επωνυμία «ANGELS», «PUNTA» τα οποία βρίσκονται στην Χαλκιδική και στα καταστήματα με την επωνυμία «DOGS», «GOLDFISH», και «LIMANI» τα οποία βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

zougla

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΙΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ


(και ο ρόλος της εφημερίδας “Καθημερινή”)

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
konstantakopoulos.blogspot.com

Μια ιστορική ευκαιρία για να μπει η Ελλάδα (και η Ευρώπη) στον δρόμο της πραγματικής σωτηρίας και όχι της καταστροφής της, που οι πράκτορες και απατεώνες παρουσιάζουν ως σωτηρία, εμφανίζεται τώρα. Αν είχαμε ελληνική κυβέρνηση ή αν εμφανισθούν πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη να την αξιοποιήσουν, μπορεί να ανατρέψουν όλη την κατάσταση, ανακόπτοντας την επίθεση του Χρήματος κατά των ευρωπαϊκών λαών και περνώντας στην αντεπίθεση.

Επί 18 μήνες συζητούσαμε ως λαός μια απίστευτη σαχλαμάρα, όχι τυχαία ασφαλώς, αλλά στα πλαίσια ενός προγράμματος που αποσκοπεί στη δική μας καταστροφή και στην, δι’ ημών, κατεδάφιση όλων των δημοκρατικών και κοινωνικών κατακτήσεων των ευρωπαϊκών λαών, μετά τη νίκη τους επί του Χίτλερ to 1945. Συζητούσαμε στα σοβαρά τι κακό έχουν κάνει οι ‘Eλληνες δημόσιοι υπάλληλοι και το υπερτροφικό κράτος της Ελλάδας. Σήμερα, η μισή Ευρώπη απειλείται από τις αγορές, η ΕΕ αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση της ιστορίας της και ο κόσμος μια οικονομική κρίση ανάλογη, ή χειρότερη του 1929. Προφανώς, οποιαδήποτε ελληνική ιδιότητα ήταν αδύνατο να προκαλέσει τέτοια φαινόμενα. Αν εμείς oι ίδιοι φταίγαμε για το μνημόνιο, τότε τι έγινε και μπήκαν οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλλοι, ποια είναι η δύναμη που απειλεί Γαλλία και Ιταλία;

Μια σκληρότατη σύγκρουση διεξάγεται στους κόλπους του ίδιου του παγκόσμιου κατεστημένου, σύγκρουση που θα έχει ιστορικές συνέπειες για την πορεία της Ευρώπης, αλλά και συνολικά του πολιτισμού μας. ‘Eνα από τα μέτωπα αυτής της σύγκρουσης είναι αυτό μεταξύ της Αυτοκρατορίας του Χρήματος, μιας ομάδας τραπεζών και κατόχων κεφαλαίου, με ιστορικά πρωτοφανή συσσωρευμένη ισχύ και των πιο παραγωγικών, εθνικών, μετριοπαθών δυνάμεων του κεφαλαίου, αλλά και των δυνάμεων που υπερασπίζονται τα παραδοσιακά κράτη. Ακόμη και στις HΠΑ, το γνωστό περιοδικό The American Interest, με εκδότη τον Φουκουγιάμα, τιτλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του με τη φράση: “(Mην) Ακολουθείτε το Χρήμα”, αφιερωμένο στις βλαβερές συνέπειες της επιρροής του χρηματιστικού κεφαλαίου και των ιδιωτικών συμφερόντων στην αμερικανική εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς υποθέσεις. Θραύσματα από αυτή την υπόγεια σύγκρουση βλέπουμε στις υποθέσεις Στρως-Kαν, ή τον πρόσφατο εξαναγκασμό σε παραίτηση του επικεφαλής της ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι δυνάμεις που ανθίστανται στον αναθεωρητισμό της “κρυμμένης Αυτοκρατορίας” των Αγορών, εξαιτίας της ταξικής τους υφής, εξαιτίας του ιδεολογικού τους εγκλωβισμού στα δόγματα των αντιπάλων τους, εξαιτίας μιας συστηματικής προσπάθειας δεκαετιών ελέγχου των πάσης φύσεως ελίτ από το Χρήμα, ώστε να μη μπορούν οι κοινωνίες να βρουν, όταν τυχόν αναζητήσουν, ηγέτες, υποκείμενα, ιδέες, για όλους αυτούς τους λόγους, οι δυνάμεις αυτές δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο.

Συνιστά λοιπόν μια τεράστια ευκαιρία για έναν Ευρωπαίο Πρωθυπουργό, για μια κάπως υπολογίσιμη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη και ασφαλώς για την Ελλάδα να εκφράσει τη μεγάλη ανάγκη προστασίας της Ευρώπης και του κόσμου από την καταστροφική μανία των Αγορών, να δώσει πολιτική διέξοδο σε μισό δισεκατομμύριο Ευρωπαίους που καταλαβαίνουν σιγά-σιγά, έστω θολά και από ένστικτο, τη φοβερή απειλή που επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια τους, που αντιλαμβάνονται ότι οι τράπεζες έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο και το Χρήμα, ως νέος Μολώχ, ετοιμάζεται να κατασπαράξει την εργασία, τη σύνταξη και αύριο τη δημοκρατία και την ειρήνη στην ήπειρό μας.

Είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη, που όποιος ηγέτης, δύναμη, χώρα την εκφράσουν και μπορέσουν να προσφέρουν καινούριο όραμα στην Ευρώπη, θα δουν τη δύναμή τους να πολλαπλασιάζεται αφύσικα, δυσανάλογα ως προς το μέγεθός τους, θα πάρουν ξαφνικά με το μέρος τους την τρομερή δύναμη της Ιστορίας, όπως τόκαναν στην εποχή τους, την εποχή που διαμόρφωσε η προηγούμενη μεγάλη κρίση, του 1929, και για πολύ διαφορετικούς σκοπούς και σχέδια ο καθένας, ηγέτες όπως ο Ρούζβελτ, ο Τσώρτσιλ, ο Χίτλερ, ο Στάλιν, ο Ντε Γκωλ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Μακάριος ήταν επίσης τέτοιοι πολιτικοί.

Δυστυχώς όμως, και μόνο να τα σκέφτεται αυτά κανείς σε μια χώρα τόσο καθολικά άρρωστη όπως η δική μας, που η “ηγεσία” της έχει επιτυχώς δοκιμάσει χρόνια να τη βυθίσει σε ένα είδος βαθειάς εθνικής μειονεξίας, κατεβάζοντας την αυτοεικόνα μας στο επίπεδο των ανύπαρκτων δικών της προσόντων, αναδεικνύοντας τον ραγιαδισμό σε ύψιστη εθνική αρετή και νομίζοντας τον κουτσαβακισμό ρεαλπολιτίκ, κινδυνεύει να τον πούνε γραφικό ή αιθεροβάμονα. Είναι όμως ο μόνος τρόπος σωτηρίας της Ελλάδας, που δεν έπρεπε να μπει στην πρώτη γραμμή μιας τέτοιας τιτάνιας σύγκρουσης, τώρα όμως μπήκε και μόνο μια τέτοια απότομη και πλήρης αντιστροφή, θα της επέτρεπε να σταματήσει να αποτελεί την χρήσιμη μαύρη τρύπα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και να μετατραπεί σε ελκυστή αντιστροφής της καταστροφικής δίνης θανάτου στην οποία μπαίνει η ΕΕ, με ελκυστή την Ελλάδα.

Εσχάτη Προδοσία με το PSI

Tι γίνεται όμως στην Αθήνα; Μια αποκαλυπτική εικόνα μας έδωσε ο Τσαρλς Νταλάρα, εκπρόσωπος των δανειστών στους Financial Times (16.1.11). Eπαινεί τον Παπαδήμο γιατί δέχεται επιτόκια κοντά στο 5% και ψέγει τη Γερμανία και το ΔΝΤ ότι θέλουν μικρότερα επιτόκια, δηλαδή ότι παρεμβαίνουν στη διαπραγμάτευση υπέρ της Ελλάδας, παρόλο που η κυβέρνησή της δεν την υπερασπίζεται!!!

Η κυβέρνηση της Αθήνας, τύποις ελληνική, με “μυαλό” χειραγωγούμενο από την αυτοκρατορία του Χρήματος, και τους ανθρώπους της, πανταχού παρόντες στον κυβερνητικό, πολιτικό και κρατικό μηχανισμό της χώρας, η κυβέρνηση των Σαμαρά, Λαζαρίδη, Παπαδήμου, Βενιζέλου, Γιαννίτση και Γιωργάκη, με τη βοήθεια του Καρατζαφέρη, με τον Ρόντο και διάφορους άλλους πάνω και πίσω της, δίκην Καραμεσίνη ή Αβρακώτου, για λογαριασμό όχι της CIA αλλά του Χρήματος, σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις χειραγώγησης ολόκληρης χώρας στην παγκόσμιο ιστορία, όχι μόνο δεν αδράχνει την ευκαιρία, ούτε καν συνειδητοποιεί την ύπαρξή της, αλλά επιδίδεται με καταστροφική (και αυτοκαταστροφική) μανία στην ολοκλήρωση του εγκλήματος της εσχάτης προδοσίας.

Τίποτα λιγότερο δεν συνιστά η υπαγωγή των ομολόγων στο αγγλικό δίκαιο και μη ελληνικά δικαστήρια. Βαριές κουβέντες ίσως πείτε. Σας υποσχόμαστε να τις τεκμηριώσουμε στη συνέχεια, με τρόπο που κανένας νομομαθής να μην μπορέσει να φέρει ούτε ίχνος αξιόπιστης αντίρρησης και προκαλούμε όποιον έχει τέτοια να τη διατυπώσει. (To άρθρο γράφεται ενώ αναμένεται η επανάληψη των διαπραγματεύσεων Ελλάδας και τραπεζών).

Διαβάζουμε στη Ναυτεμπορική (16.1): “Σύμφωνα με γαλλικές εφημερίδες, η ελληνική πλευρά προτείνει επιτόκιο 3%, το ΔΝΤ πιέζει για 2%...Στα υψηλά επιτόκια αντιδρούν και χώρες της ευρωζώνης, όπως η Γερμανία … οι πιέσεις της οποίας φέρεται να προκάλεσαν την “παύση” των συνομιλιών”. H Καθημερινή (14.1), εφημερίδα στενότατα συνδεόμενη με την κυβέρνηση και στηρίζουσα μετά μανίας τα μνημόνια, δημοσιεύει ένα επίσης εντυπωσιακό ρεπορτάζ στην πρώτη σελίδα. “Οι πιστωτές”, γράφει, “φέρεται να ζήτησαν επιτόκιο άνω του 5%, η δε ελληνική κυβέρνηση αντιπρότεινε επιτόκιο κάτω του 4%. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γερμανία ζήτησε επιτόκιο 2%”. Η Καθημερινή και η Ναυτεμπορική θεωρούναι από τις σοβαρότερες εφημερίδες της χώρας. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε σωρεία άλλων διεθνών δημοσιευμάτων, με συγκλίνουσες πληροφορίες.

Μόνο ως παγκόσμιο ρεκόρ μπορούν να θεωρηθούν τέτοια πράγματα. Με εξαίρεση την ηγεσία του ΕΑΜ, στις αρχές του 1945, που υπέγραψε μια συμφωνία αφοπλισμού της προτού πάει στον πόλεμο, ή του Γκορμπατσώφ, λίγα παραδείγματα παρόμοιας διαπραγματευτικής τακτικής υπάρχουν στα παγκόσμια χρονικά. Στα μέλλοντα να εκδοθούν εγχειρίδια διαπραγμάτευσης παγκοσμίως, οι Παπανδρέου και Παπαδήμος θα αναφέρονται ως κεντρικό παράδειγμα στο κεφάλαιο “Τι πρέπει να μην κάνει ο διαπραγματευτής”.

Τι λένε τα ρεπορτάζ; Πρώτον, η ελληνική κυβέρνηση, εγκατέλειψε το σοβαρότερο όπλο της χώρας και το σοβαρότερο ζήτημα που θάπρεπε να την απασχολεί, το αγγλικό δίκαιο και τα δικαστήρια, ή, εναλλακτικά, το ύψος του κουρέματος, από την αρχή της διαπραγμάτευσης. Σαμαράς, Παπαδήμος, Λαζαρίδης και Σια, άρχισαν τις διαπραγματεύσεις “κατεβάζοντας τα σώβρακα”, παρόλο που ο Παπαδήμος διαβεβαίωνε τη Βουλή ότι δεν δέχεται υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο. Δεύτερο, σε αντάλλαγμα της παράδοσης του μεγαλύτερου όπλου τι πήραν; Μια συμφωνία τόσο άσχημη, που διέκοψε τις διαπραγματεύσεις όχι η Ελλάδα, οι “εκπρόσωποι” του λαού που θα πληρώσει τα επιτόκια, αυτοί ήταν διατεθειμένοι να συνεχίσουν με αυτό που συνήθως ακολουθεί όταν κανείς κατεβάζει τα σώβρακα, αλλά οι Γερμανοί και το ΔΝΤ! Που δεν έχουν φυσικά φήμη ούτε φίλου των λαών, ούτε εχθρού των τοκογλύφων, ακόμα κι αυτοί όμως ανησύχησαν και αγανάκτησαν με τις απαιτήσεις των τοκογλύφων!

Να συνοψίσουμε. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενδιάμεση θέση, μεταξύ τραπεζιτών και Γερμανίας-ΔΝΤ, λες και η διένεξη δεν αφορά την επιβίωση του ελληνικού λαού! Ζητάει επιτόκιο 4%, όταν το ΔΝΤ και η Γερμανία ζητάνε 2%! Θα μου πείτε, ο Παπαδήμος και ο Χριστοδούλου θα το πληρώσουν; Είναι κι αυτό μια άποψη.

Αυτή υποτίθεται ότι είναι ελληνική κυβέρνηση! Εσείς τι θα κάνατε σε ένα μεσίτη που κυττάει να πουλήσει το σπίτι σας σε μικρότερη τιμή από αυτή που κατά γενική ομολογία πιάνει; Τι θα λέγατε αν ο δικηγόρος σας χειριζόταν έτσι μια διαφορά σας με τράπεζα; Δεν θα τον στέλνατε στον Εισαγγελέα και τον Δικηγορικό Σύλλογο, αν δεν τον πλακώνατε στον ξύλο, πεπεισμένος ότι “τα πιάνει” από την τράπεζα; Αν τα έκανε ο διευθυντής μιας επιχείρησης, οι μέτοχοι δεν θα τον αντικαθιστούσαν; Δεν θα τον έστελναν στον Εισαγγελέα για απιστία;

Πλύση εγκεφάλου

Πιο εξωφρενικός από όσα γίνονται, είναι ο τρόπος που τα παρουσιάζουν οι εφημερίδες, όσες έχουν μείνει τουλάχιστο. Ουδέτερα, περιγραφικά, λες και είναι φυσιολογικά πράγματα, λες και είναι απολύτως φυσικό να ζητάνε Γερμανοί και ΔΝΤ πιο ευνοϊκό επιτόκιο για την Ελλάδα από την ίδια! Αφού αφήνει μια μέρα τους αναγνώστες της να χωνέψουν την είδηση ως φυσιολογική, η Καθημερινή επανέρχεται, στην πρώτη σελίδα του φύλλου της Κυριακής 15.1, για να υποβάλλει στους αναγνώστες ξανά την κεντρική ιδέα με την οποία κανοναρχούν συστηματικά τον ελληνικό λαό από την άνοιξη του 2010 (εκμεταλλευόμενοι, είναι αλήθεια, και την ανεπάρκεια των “αντιμνημονιακών” να προτάξουν απαντήσεις στο ύψος της πρόκλησης που αντιμετωπίζει η χώρα), ότι δηλαδή δεν έχει άλλη επιλογή από το αυτοκτονήσει συνθηκολογώντας εκ των προτέρων, με οποιουσδήποτε όρους του επιβάλλουν.

“Σκληρό παζάρι σε τρία μέτωπα”, είναι ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας, που είναι, όπως μόλις σας δείξαμε, με στοιχεία από την ίδια, μεγάλο ψέμμα. Κι αν υπάρχει σκληρό παζάρι, δεν το κάνει ο Παπαδήμος! Αφού κεντρίσει με τον τίτλο το ενδιαφέρον του αναγνώστη για το “σκληρό παζάρι”, που περιμένει να δει τώρα τι ακριβώς παίζεται και τι θα κάνει η κυβέρνησή του, τι μας πληροφορεί η εφημερίδα στο κείμενό της, από τις πρώτες κιόλας φράσεις; “Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση”, λέει, “βρίσκεται από προχθές Παρασκευή η Ελλάδα, αναφορικά με την υπογραφή του PSI+” και “με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Αθήνα ενόψει της επίσκεψης της τρόικας”.

Ξεκινώντας από τέτοιες παραδοχές, το υποτιθέμενο παζάρι χάνει κάθε νόημα. Ας υπογράψουμε τι λένε οι τράπεζες για το PSI και η τρόικα για την οικονομία κι ας πάμε για ούζα, όσο έχουμε ακόμα να τα πληρώσουμε, είναι το απολύτως λογικό συμπέρασμα. Που στηρίζεται σε ένα χυδαίο, χονδροειδές και εγκληματικό ψέμμα. Γιατί πιστεύει η εφημερίδα ότι είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση η Αθήνα και δεν είναι αίφνης ο Νταλάρα, που αντιμετωπίζει όχι μόνο τον Παπαδήμο, αλλά επίσης Βερολίνο και ΔΝΤ; Και που ασφαλώς, πολιτικά, ο Νταλάρα και οι διεθνείς υπερτράπεζες πίσω του, θα αυτοκτονούσαν, αν εμφανιζόντουσαν διεθνώς ως τορπιλίζουσες διαπραγματεύσεις και ΕΕ. Είτε ο Νταλάρα μπλοφάρει εκ του ασφαλούς, αφού έχει τον Παπαδήμο απέναντι, είτε σκοπεύει να συγκρουστεί άγρια με Γερμανία και το ΔΝΤ. Γιατί όμως η Αθήνα τον διευκολύνει; Ποιό λόγο έχει η Καθημερινή, να διασπείρει πανικό, απελπισία και ηττοπάθεια στον ελληνικό λαό, σε μια τόσο κρίσιμη μάχη για το μέλλον του; Γιατί μια ελληνική, φανταζόμαστε, εφημερίδα, προτρέπει ουσιαστικά, έστω κι αν δεν το λέει ακριβώς, σε συνθηκολόγηση τον Παπαδήμο, αντί να τον στηρίζει, να τον καλεί σε μαχητικότερη στάση, κλίμα που θα μπορούσε επωφελώς για τις ελληνικές θέσεις να επικαλεσθεί στη διαπραγμάτευση; Γιατί, απαντάει η ίδια στο κύριο άρθρο, “θα χρειασθούν σύνεση, ψυχραιμία και κυρίως σοβαρός αντίλογος απέναντι στις σειρήνες του λαϊκισμού και τους μισθοφόρους που επιδιώκουν την κατάρρευση”. Δεν καταλαβαίνω πια τίποτα. Διαπραγμάτευση μεταξύ τραπεζών και Ελλάδας γίνεται ή πολιτική μάχη λαϊκιστών και μισθοφόρων (άκουσον άκουσον). ‘Eχουμε μια καλή συμφωνία και την υπονομεύουν οι μισθοφόροι; Μήπως εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια και βλέπει παντού μισθοφόρους η καλή εφημερίς; Σε ένα πράγμα μπορεί κανείς να συμφωνήσει με το άρθρο, την ανάγκη σοβαρού αντίλογου. Ε, η Καθημερινή ας μας εξηγήσει γιατί θέλει αγγλικό δίκαιο, με πόσο επιτόκιο και τι κούρεμα θεωρεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος!

Την καλύτερη απάντηση την έδωσε ο … Σόιμπλε. ‘Iσως μη διαβάζοντας την προειδοποίηση της εφημερίδας για λαϊκιστές και μισθοφόρους, καταχειρίασε τις απαιτήσεις επιτοκίων των τραπεζών, μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία, την επόμενη μέρα! Ο ίδιος ο Νταλάρα, στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, επαίνεσε την ελληνική πλευρά ψέγοντας ΔΝΤ και Γερμανία για τα χαμηλά επιτόκια που ζητάνε. Τώρα, αν εγώ συμπεράνω ότι ο Παπαδήμος και τα κόμματα και εφημερίδες που τον στηρίζουν, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζών κατά της Ελλάδας, θα έχω άδικο;

Αγγλικό Δίκαιο: η “μικρή διαφορά” ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο

Η ζημιά που ήδη έκανε η κυβέρνηση είναι πολύ μεγαλύτερη από τη διαφορά στα επιτόκια, δεν είναι εκεί το κυρίως ζήτημα. Δεν οδηγεί μόνο σε μικρότερα επιτόκια με τη “διαπραγμάτευση” που υποτίθεται ότι κάνει, καίει εμμέσως και το σημαντικότερο χαρτί της Ελλάδας. Γιατί προκαλείται μια ρήξη, κινητοποιείται η Γερμανία και το ΔΝΤ υπέρ μας, αλλά υπέρ μιας διαπραγματευτικής θέσης που δεν μας λύνει το πρόβλημα και όχι υπέρ ενός μεγαλύτερου κουρέματος ή της μη υπαγωγής στο αγγλικό δίκαιο που θα ήταν αρχή λύσης του προβλήματος. Η διαφορά αυτή μπορεί να είναι όση και η διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο της Ελλάδας. Παραιτούμεθα από ένα σοβαρό πολιτικό όπλο, που θα μπορούσαμε να το επικαλεστούμε γιατί οι πάντες έχουν θέσει στην ατζέντα το βιώσιμο χρέος, άρα μπορεί εύκολα να το χρησιμοποιήσει η Αθήνα, αντί να το θυσιάζει, όπως έκανε ο Παπαδήμος κι όσοι τον στηρίζουν.

Ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντηση με τον Βεστερβέλε δήλωσε ότι ύψιστο εθνικό καθήκον είναι να καταστεί το ελληνικό χρέος βιώσιμο, με τις συμφωνίες PSI και τη δανειακή. Κάθε λογικός άνθρωπος, κάθε πατριώτης, με στοιχειώδη επίγνωση του προβλήματος το ίδιο θάλεγε. Αλλά είναι βιώσιμα αυτά που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, που υπάρχει χάρη στον Σαμαρά; Οποιαδήποτε συμφωνία PSI και οποιαδήποτε δανειακή λύνουν το πρόβλημά μας;

Ο Ολιβιέ Μπλανσάρ είναι ένας από τους τέσσερις-πέντε θεωρούμενους κορυφαίους κατεστημένους οικονομολόγους του κόσμου. Kατέχει τη νευραλγική για την παγκόσμια οικονομία θέση του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ. Βγήκε στα κεραμίδια, εναντίον και του ΔΝΤ, λέγοντας ότι χρειάζεται κούρεμα 80%, 50% δεν είναι βιώσιμο. Ο καθηγητής Μαξ ‘Oτε, από τα γνωστότερα ονόματα της ευρωπαϊκής οικονομολογίας, απαντάει στον Νίκο Χειλά του Βήματος (15.1.2011) ότι ο ίδιος δεν θα δεχόταν σε καμία περίπτωση το αγγλικό δίκαιο. Ο εκδότης της Handelsblatt, φωνής της γερμανικής βιομηχανίας, Στάινγκαρτ, μας ικετεύει περίπου να ζητήσουμε αναθεώρηση των Μνημονίων. Διερωτώμαι εγώ τώρα, ποιόν ρώτησαν οι Παπαδήμος, Βενιζέλος, Σαμαράς, Καρατζαφέρης και τους είπε ότι έχουνε άδικο οι Μπλανσάρ, ‘Oτε, Στάινγκαρτ, μεταξύ πολλών άλλων, ότι δηλαδή φτάνει 50% και αγγλικό δίκαιο; Μήπως τον Αλογοσκούφη, τον Παπακωνσταντίνου, τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που περιέγραψαν τους εαυτούς τους ως “πουτάνες” στο Βήμα τον Οκτώβριο, την καφετζού της γειτονιάς ή κανέναν από τους διεφθαρμένους υπαλλήλους που χρησιμοποιούν ως συμβούλους; Μην τους κρύβετε παιδιά, τέτοιες κορυφές της οικονομικής επιστήμης, Νόμπελ να πάρουν. Δεν θέλω να πιστέψω βέβαια ότι ο Πρωθυπουργοί και οι αρχηγοί των κομμάτων που τον στηρίζουν παίρνουν εντολές από κάποιον. Υποθέτω ότι ρωτάνε κάποιους οικονομολόγους. Ποιοι είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία PSI που διαπραγματεύονται είναι βιώσιμη;

Τι σημαίνει μη βιώσιμη συμφωνία; Σημαίνει βεβαιότητα χρεωκοπίας, υπό τους ευνοϊκότερους για τους δανειστές όρους. Σημαίνει πλήρη νομική κατοχύρωση της μετάβασης πάσης ελληνικής περιουσίας στην ιδιοκτησία τους. Σημαίνει δυνατότητα αποβολής της Ελλάδας από το ευρώ χωρίς συνέπειες για τις αξιώσεις των πιστωτών από τη χώρα. Χρειάζεται να πούμε περισσότερα για να πείσουμε για τη σημασία των όσων πάει να συμφωνήσει αυτή η κυβέρνηση;

Μια μικρότερη εκδοχή αυτού του άρθρου δημοσιεύτηκε στα Επίκαιρα της 19.1.2011

ΟΙ ΠΟΛΥΦΗΜΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ


Οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φώς της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, καταδεικνύουν  πως  το πιο αξιόλογο, κατόπιν αναλύσεως, ποιοτικών ευρημάτων στοιχείο είναι ότι ο (ως) καλλίτερος και καταλληλότερος για πρωθυπουργός προκρίνεται ο Κανένας.
Η αποστροφή της κοινωνίας στην πολιτική και τους πολιτικούς είναι πλέον πασίδηλη. Η εξουσία που άσκησαν (από τη Μεταπολίτευση και μετά), ο τρόπος που τα πρόσωπα αυτά πολιτεύτηκαν, «συνέτριψαν» σημειολογικά αυτό το υπέρλαμπρο που περιέβαλε την πολιτική τάξη της χώρας (η ανωτέρα) ως οι «Πολύφημοι», που κατάφεραν να εκπροσωπούνται ως κάστα με τελικό νικητή- εκπρόσωπό τους , τον Κανένα.
Έως τέλος ο Ομηρικός γίγαντας Πολύφημος πίστευε στη δύναμή του καταβαλλόμενος από αλαζονεία, ώσπου να αντιληφθεί ότι αυτός που τον νίκησε ήταν ο Κανένας. Έτσι και οι πολιτικοί μας, παρόλο που τα μηνύματα της κοινωνίας δείχνουν την απαξίωσή τους (αυτοαναίρεση), αυτοί συνεχίζουν το ίδιο αλαζονικά, υπεροπτικά, με το Εγώ πάνω από όλα και όλους. Λαϊκίζουν, προσπαθώντας να ξεγελάσουν ένα λαό που φυλάκισαν με τις επιλογές τους. Πρόσφατο παράδειγμα, η περίπτωση πρώην υπουργού  που βροντοφώναζε με στόμφο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;» Μόνο που πλέον δεν ξεγελούνε και αυτογελοιοποιούνται όσοι (πόσοι;) προσπαθούν  με κινήσεις απόγνωσης να δείξουν τα δόντια τους, όπως ο μυθικός Κύκλωπας μετά την τύφλωσή του.
Ο Κανένας κατά τον Όμηρο ήταν ο Οδυσσέας, στη περίπτωσή μας αυτός ο Κανένας δεν έχει μετουσιωθεί ακόμα σε υπαρκτό  πολιτικό υποκείμενο, σε μια κατ΄ επίφαση ούτως ή άλλως δημοκρατία. Κατάφερε να απελευθερωθεί από τη σπηλιά,  χρησιμοποιώντας ως μέσο «όπλα επιβίωσης» του δεσμώτη- το ίδιο πρέπει και εμείς- με  απώλειες μεν, αλλά ακόμα και η επιτυχής απόδραση ήταν δύσκολη γιατί είχε να αντιμετωπίσει τη μήνη του Κύκλωπα, αλλά και την οργή του θυμωμένου Ποσειδώνα.
Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε το δικό μας κύκλωπα, την Τρόϊκα, και τα «όπλα»  που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αποδράσουμε είναι τα χρήματα που μας προσφέρουν (με το αζημίωτο). Να επιλέξουμε, αν θέλουμε όχι απλά να αποδράσουμε από τη χώρα των Πολύφημων, αλλά και ποια αξία θα έχει πια πλέον όταν καιρό πριν έχουμε αφήσει την Ιθάκη. Φυλακισμένοι στην Ελλάδα που μας έφτιαξαν, στη δική τους «Θρινακία» παλεύουμε να φτάσουμε στην δική μας Ιθάκη, στην Ελλάδα που θέλουμε. Άλλωστε, με δυσκολία θα γυρίσουμε σε αυτή ως άλλοτε ο Οδυσσέας. Ίσως με  το μάθημα αυτό και πάθημα να μην κάνουμε τα ίδια λάθη και μην πέσουμε ξανά στα ίδια πάθη.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου, λέει ο Κ.Π.Καβάφης.
Αν ξαναβρούμε την ταυτότητά μας ως λαός, ίσως ο Κανένας να αποκτήσει όνομα. Το σίγουρο είναι ότι ο Κανένας αυτή τη στιγμή, ακόμη και ως ανύπαρκτο πρόσωπο έχει καταφέρει να ενώσει το μεγαλύτερο μέρος του λαού και αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε, πρωτοστατώντας σε κάθε  δημοσκόπηση. Φυσικά, δεν επιθυμούμε τον Κανένα ως Κήνσορα των πάντων, του αναγνωρίζουμε όμως ότι χρειάζεται ένα μορατόριουμ πολιτικό και κοινωνικό.
Για να μην ρωτάμε λοιπόν άδικα, ψάχνοντας τον Κανένα ας αναλογιστούμε (ποιος [λαός] θέτει το ερώτημα), ποιος ρωτάει; Κατά το σε παράφραση (μετά την απομάκρυνση από την κάλπη) δεν ήξερες ποιος είναι, δεν ρώταγες;
Θυμίζει ο Καβάφης: Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα,
ήδη θα το κατάλαβες οι Ιθάκες τι σημαίνουν.
Και αν Πολύφημοι, σας ρωτήσουν (ή αναρωτηθείτε) ποιος είναι ο Κανένας, πολλοί είμαστε να ξέρετε και ουχί κανένας.Φωτάκης Βασίλειος

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ FACEBOOK;(ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΙΔΡΥΤΕΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ)


Αν κοιτάξετε στο Facebook στη σελίδα του προφίλ σας (αν δεν έχετε επιλέξει να αλλάξει το url για το όνομά σας πριν λίγα χρόνια), η διεύθυνση URL είναι πιθανώς ακολουθούμενη από μια μακρά σειρά αριθμών:

π.χ. http://www.facebook.com / profile.php? id = 550095745368

Αυτό ήταν η σειρά με την οποία έχουν εγγραφεί στο Facebook τουλάχιστον οι πρώτοι χρήστες.

Όταν το Facebook ιδρύθηκε, σε κάθε χρήστη δόθηκε ένας αναγνωριστικός κωδικός. Ξεκίνησε με ID # 0, το οποίο ανακατευθύνει τον κάθε χρήστη στην σελίδα του προφίλ του. Αν πάτε στη σελίδα με ID#0 θα σας πάει στο προφίλ σας.Δοκιμάστε: http://www.facebook.com/profile.php?id=0

Οι ID αριθμοί 1-3 ήταν δοκιμές του Mark Zuckerberg που χρησιμοποιήθηκαν και στη συνέχεια διαγράφηκαν. Τα προφίλ δεν υπάρχουν πια. Η πρώτη πραγματικοί
 χρήστες του Facebook ξεκινούν από ID # 4.

Φυσικά οι πρώτοι χρήστες ήταν οι ιδρυτές του facebook. Ακολούθησαν βέβαια οι φοιτητές του Χάρβαρντ οι οποίοι είχαν κοινά μαθήματα με τον Mark Zuckerberg.

Οι φίλοι του Zuckerberg ήταν το μεγαλύτερο μέρος των δέκα πρώτων εγγραφών στο Facebook, από τους οποίους το κοινωνικό δίκτυο επεκτάθηκε σε φίλους των φίλων, σε όλη την πανεπιστημιούπολη. Τελικά σάρωσε όλα τα κολλέγια, το έθνος και στη συνέχεια τον κόσμο.

Από τα πρώτα 50 προφίλ, μόνο 6 είναι γυναίκες. Η πρώτη γυναίκα, η Σάρα Goodin, είχεID # 33.

Παρακάτω δείτε τους 10 πρώτους λογαριασμούς του facebook. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ID.


01. Mark Zuckerberg
ID: http://www.facebook.com /profile.php?id=4 
Δημιουργός του facebook.


02. Chris Hughes
ID: http://www.facebook.com /profile.php?id=5

Συγκάτοικος του Zuckeberg και ιδρυτικό μέλος του facebook.03. Dustin Moskovitz
ID: http://www.facebook.com /profile.php?id=6

Συγκάτοικος του Zuckeberg στο Harvard και ιδρυτικό μέλος του facebook.04. Arie Hasit
ID: http://www.facebook.com /profile.php?id=7


Ο πρώτος μη ιδρυτής που άνοιξε λογαριασμό και είναι φίλος με τον Hughes.05. Marcel Laverdet
ID: http://www.facebook.com /profile.php?id=10

Πιθανόν ο πρώτος μη φοιτητής του Harvard και ήταν φίλος με τους πρώτες χρήστες του facebook: Chris Putnam, Soleio Cuervo, Kang-Xing Jin, Chris Hughes, Mark Zuckerberg06. Soleio Cuervo
ID: http://www.facebook.com /profile.php?id=11

Ήταν φίλος με τους χρήστες:Kang-Xing Jin και Marcel Laverdet07. Chris Putnam
ID: http://www.facebook.com /profile.php?id=13

Είναι ο δεύτερος χρήστης του facebook που δεν ήταν φοιτητής του Harvard και ήταν φίλος με τους: Kang-Xing Jin και Marcel George.
Από τους πρώτους προγραμματιστές του facebook.08. Andrew MacCollum
ID: http://www.facebook.com /profile.php?id=26

Ήταν στο ίδιο μάθημα με τον Zuckeberg και έτσι έκανε και λογαριασμό στο facebook.


09. Collin Kelly
ID: http://www.facebook.com /profile.php?id=27


Φίλος με τους: David Hammer και Collin Jackson.


10. Mark Kaganovich
ID: http://www.facebook.com /profile.php?id=28


Άλλος ένας με φίλους τους πρώτους χρήστες του facebook.


ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.......

15. Sarah Goodin
ID: http://www.facebook.com /profile.php?id=33
Η πρώτη γυναίκα που έκανε λογαριασμό στο facebook.

ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: ΝΑ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΠΙΕΣΕΙΣ


Ο Νότης Μηταράκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Όλι Ρεν είπε: 
«Πιστεύω ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις σε όλους τους ευρωπαίους πολιτικούς ώστε να λάβουμε μέτρα με αυξημένη οικονομική αποτελεσματικότητα. Τόσο  στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ο Ολι Ρεν ως ευρωπαίος επίτροπος, πρέπει να ασκήσει πιέσεις σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες που έχουν σχέση με το Ελληνικό πρόγραμμα για να πετύχουμε αποτελεσματικά μέτρα, για να έχει η Ευρώπη παραδείγματος χάριν,  τα  απαραίτητα «εργαλεία»  που η νομισματική ένωση απαιτεί. Δεν μπορεί να έχεις μια Ευρώπη χωρίς ισχυρή Ευρωπαϊκή Τράπεζα και χωρίς Ευρωομόλογο... Αυτό είναι μεγάλο πολιτικό θέμα και θα ήθελα τον κ. Ολι Ρεν να πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση».

ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 600 ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ


Ρεπορτάζ : Γιώργος Γάτος
(από την Ημερησία)
Πλασματικό χρόνο ασφάλισης έως 600 ημέρες για ανεργία και ασθένεια έχουν όσοι συνταξιοδοτούνται με το νέο ασφαλιστικό ενώ έως 400 ημέρες μπορούν να αναγνωρίζουν όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι τις... 
31 Ιανουαρίου 2010. Το διαχωρισμό προβλέπει εγκύκλιος του ΙΚΑ καθορίζοντας τις προϋποθέσεις για τις αναγνωρίσεις του χρόνου κύησης και λοχείας (έως 17 εβδομάδες) αλλά και του χρόνου συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο:
Οι χρόνοι επιδότησης λόγω ασθένειας και ανεργίας θα λαμβάνονται υπόψη για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος και θα μπορούν να συνυπολογιστούν 300 ημέρες για κάθε αιτία, ανεξαρτήτως του χρόνου της ανεργίας ή της ασθένειας για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2011 και μετά με τις νέες προϋποθέσεις του ασφαλιστικού νόμου. Αντίθετα, για όσους θεμελιώνουν ή κατοχυρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2010 καθώς και για όσους θεμελιώνουν από 1/1/2011 και μετά με βάση προϋποθέσεις οι οποίες δεν τροποποιούνται εξακολουθούν να ισχύουν οι παλαιότερες προϋποθέσεις (αναγνώριση έως 200 ημέρες).
Στις κατηγορίες αυτών των ασφαλισμένων περιλαμβάνονται άνδρες που συνταξιοδοτούνται με 4.500 ημέρες ασφάλισης σε ηλικία 65 ετών για πλήρη σύνταξη ή 60 ετών για μειωμένη, οικοδόμοι που συνταξιοδοτούνται με τη συμπλήρωση του 58ου έτους της ηλικίας τους, ασφαλισμένοι από 1/1/1993 και μετά, εκτός των μητέρων ανηλίκων τέκνων που θα συνταξιοδοτηθούν μετά την 1/1/2013 (από την ημερομηνία αυτή τροποποιούνται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους).
Κύηση - λοχεία
Για τις ασφαλισμένες που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2011 και μετά με τις νέες προϋποθέσεις, θα λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος επιδότησης από τον ΟΑΕΔ λόγω κύησης και λοχείας από 3/8/1984. Στις περιπτώσεις, ωστόσο, που η ασφαλισμένη δεν επιδοτήθηκε από τον ΟΑΕΔ, μετά την 3/8/84, αλλά, απουσίασε από την εργασία της λόγω κύησης και λοχείας, ο χρόνος αυτός θα υπολογίζεται ως πλασματικός μόνο για θεμελίωση σύνταξης λόγω γήρατος. Για τον υπολογισμό θα εξετάζονται τα ασφαλιστικά βιβλιάρια που αφορούν τα έτη γέννησης των τέκνων της ασφαλισμένης, από τα οποία θα προκύπτει το διάστημα απουσίας από την εργασία της καθώς και σχετική βεβαίωση από το τμήμα παροχών ασθενείας. Με το ν. 1302/1982 η άδεια μητρότητας ορίστηκε σε 12 εβδομάδες, με το ν. 1849/1989 σε 15 εβδομάδες ( 52 ημέρες πριν από την πιθανή ημερομηνία τοκετού και 53 μετά τον τοκετό) και με το ν. 2874/2000 σε 17 εβδομάδες.
Ανατροπή στις συντάξεις αναπηρίας
Για τις αιτήσεις από το Φεβρουάριο του 2012
Διπλό καθεστώς θα ισχύει στο ΙΚΑ για το συνυπολογισμό του χρόνου συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας: Για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από 1ης Ιανουαρίου του 2011 και μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της εγκυκλίου (Ιανουάριος του 2012) ο χρόνος αναπηρίας θα συνυπολογίζεται για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, εκτός από τις 4.500 ημέρες και για τη συμπλήρωση των 10.000 κ.λπ., υπό την προϋπόθεση ότι ο ασφαλισμένος έχει πραγματοποιήσει 3.600 ημέρες στην πραγματική ή προαιρετική ασφάλιση. Για αιτήσεις που υποβάλλονται από αυτόν το μήνα και μετά, ο χρόνος συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας θα λαμβάνεται υπόψη μόνο για τη συμπλήρωση των 4.500 ημερών ασφάλισης και εφόσον ο ασφαλισμένος έχει πραγματοποιήσει 3.600 ημέρες στην πραγματική ή προαιρετική ασφάλιση.