ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Νέα αναβολή για Τετάρτη στη σύσκεψη των αρχηγών

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα αρθεί η μονιμότητα και τα προνόμια στις ΔΕΚΟ. 

Τις αιτίες που δημιουργούν τα ελλείμματα έχουν βάλει στο στόχαστρό τους οι ελεγκτές της τρόικας. Αφού διασφάλισαν την εσωτερική υποτίμηση για να διευκολύνουν τις επενδύσεις τους παρεμβαίνουν και στις μεγάλες αγορές (ενέργεια, επικοινωνία, μεταφορές κτλ). 

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι στις οποίες θα χάσουν την "μονιμότητα" την οποία ουσιαστικά απολάμβαναν και ένα μεγάλο μέρος εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. 

Εφόσον οι προτάσεις των δανειστών γίνουν δεκτές από τους αρχηγούς το κοινωνικό ανάγλυφο της Ελλάδας θα αλλάξει δραματικά. 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, μεταξύ άλλων, έρχεται ως αποτέλεσμα της τελικής συνάντησης που είχε η Τρόικα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπ. Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. 

Πλέον, τα επιτελεία των πολιτικών αρχηγών επεξεργάζονται αυτή την ώρα το προσχέδιο της νέας δανειακής σύμβασης στην οποία υπάρχει πρόβλεψη για μαχαίρι στα πολυτεκνικά επιδόματα και νέα περικοπή των κύριων συντάξεων σε ποσοστό περί το 20%. 

Όπως μετέδωσε και νωρίτερα το protothema.gr, θυσιάζονται οι κατώτατοι μισθοί που περικόπτονται σε ποσοστό 20% έως 25% στον ιδιωτικό τομέα, ενώ το ζήτημα των Δώρων Χριστουγέννων και των επιδομάτων Πάσχα και αδείας αναμένεται να επανεξεταστεί τον Ιούνιο. 

Η Τρόικα έχει επιμείνει, εκτός των άλλων, και για απολύσεις σε ένοπλες δυνάμεις, υγεία και εκπαίδευση.