ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΟ ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Μόλις ενημερωθήκαμε από το facebook του βουλευτή Αχαΐας με το ΛΑ.Ο.Σ Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο ότι η κ.ο του ΛΑ.Ο.Σ θα καταψηφίσει τα νέα μέτρα.. Διαβάστε τι μας είπε ο κ Χρυσανθακόπουλος:
Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ- ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΗΣ…


Τους πρώτους μήνες του 2010, όταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου «προετοίμαζε» τον ελληνικό λαό για να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα την προσφυγή στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το βασικό επιχείρημα ήταν η δήθεν επερχόμενη στάση πληρωμών, που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση. Είχαν υποστηρίξει, επίσης, ότι τα ταμεία του κράτους δεν θα είχαν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί των κρατικών υπαλλήλων.

Τον δεύτερο μήνα του 2012  απολύτως δεν έχει γίνει τίποτα, όλοι οι Έλληνες ζούμε σε ένα σκοτάδι και εξαρτώμαστε από τους «ανίκανους» πολιτικούς που οδηγούν τη χώρα στο απόλυτο σκοτάδι με μειώσεις μισθών και ένα μνημόνιο που οδηγεί σε εποχές μεσαίωνα. Από τότε που μπήκε το ΔΝΤ στη ζωή μας με την δικαιολογία που ανέφερα πιο πάνω ότι θα χρεοκοπήσουμε σα χώρα άλλαξαν πολλά ο κύριος Γεώργιος Παπανδρέου υπέγραψε την καταδίκη των Ελλήνων το να ζούμε στο περιθώριο και να μας καταργήσει την υπερηφάνεια που έχουμε σα λαός, αλλά να μας ξεπουλήσει το τομάρι με αντάλλαγμα την μη πτώχευση της χώρας αλήθεια το ερώτημα που προκαλεί εμένα και όλους ίσως ,είναι και αυτούς τι τους «κόφτει» αν πτώχευση η Ελλάδα; Όλα είναι ένα παρασκηνιακό παιχνίδι στις πλάτες του λαού κανείς δε ρώτησε εμάς αν θέλουμε το ΔΝΤ κανείς δεν σκέφτηκε τον Ελληνικό λαό παρά σκέφτηκαν στο να μην πτωχεύσει η χώρα. Όλοι ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι μια ωρολογιακή «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί.

Δυστυχώς, η ομολογία για την αποτυχία του πρώτου Μνημονίου αντιμετωπίστηκε με κατανόηση από την πλειοψηφία του λαού, αντί της οργής γι’ αυτούς που το σχεδίασαν και απέτυχαν να το υλοποιήσουν. Και το λάθος της μη αντίδρασης, το πληρώνουμε όλοι πολύ ακριβά –εκτός των πολιτικών φυσικά που ευημερούν και συνεχίζουν να ζουν, να δρουν και να αντιδρούν, ως η Ελλάδα να είναι Σαουδική Αραβία.
Ο ελληνικός λαός βρίσκεται πάλι υπό εκβιασμό από τους ίδιους ανθρώπους που οδήγησαν την Ελλάδα στη μέγγενη του Ταμείου. Καθημερινά ακούμε ότι εάν δεν γίνουν αποδεικτές οι απαράδεκτες θέσεις της Τρόϊκα, η Ελλάδα θα πτωχεύσει. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μία απλή καλλιέργεια τρόμου, και δεν γίνεται με συγκεκαλυμένο τρόπο, όπως την Άνοιξη του 2010. Η απειλή είναι συγκεκριμένη: ‘Η δανειακή σύμβαση ή καταστροφή. Δεν είναι μόνο απαράδεκτοι, και λυπάμαι που ανάμεσα στους εκβιαστές ξεχωρίζουν ελληνικά ονόματα.Εγκληματούν εναντίον του λαού και της χώρας και κατασκευάζουν φοβικούς ανθρώπους, που θα αποδέχονται τις αποφάσεις της «οικονομικής δικτατορίας», που επιχειρεί να χαλιναγωγήσει και να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Είναι σημαντικό και ενθαρρύνει τους δανειστές και τους υποστηρικτές τους, το γεγονός ότι ενώ έχουμε ξεπεράσει το σημείο της απόλυτης εξαθλίωσης, δεν αντιδρούμε, δεν βγάζουμε φωνή μεγάλη γι’ αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό και συνεχίζουν να ποδοπατούν το πτώμα της ελληνικής οικονομίας. Δεν έπρεπε ο διορισμένος πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί, ο υπουργός των Οικονομικών και οι συνεργάτες τους να ενημερώσουν τους πολίτες για τις απαιτήσεις της Τρόϊκα, για τα νέα χαράτσια, για τις επιπλέον περικοπές των μισθών και των συντάξεων; Τα μέτρα το λαό αφορούν. Δεν αφορούν τον κ. Παπαδήμο, τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Καρατζαφέρη, τον κ. Βενιζέλο και την πλειοψηφία των πολιτικών, που ΔΕΝ έχουν επηρεαστεί από την κρίση.

Το 1821 και το 1940 οι Έλληνες πάλεψαν για τη σωτηρία της χώρας από τους κατακτητές, το 2012 καθόμαστε και περιμένουμε τα νέα σκληρά μέτρα από τους «ανικάνους» πολιτικούς μαζί με την Τρόικα το ΔΝΤ την ευρωπαϊκή Ένωση, την ΕΚΤ να ασελγούν στο «πτώμα» που λέγετε Ελλάδα επειδή κάποιοι το θέλουν να ικανοποιούμε τα «βίτσια» των εταιρών και των δανειστών και να βγαίνει και να λέει ο κάθε πολιτικός ότι έδωσε σκληρή μάχη για την Ελλάδα, όχι κύριοι κάνετε λάθος την μάχη την δίνουμε εμείς ο απλός λαός κάθε μέρα κάθε ώρα μετρώντας πόσα έχουμε στο πορτοφόλι να πληρώσουμε τα «κερατιάτικα» τα δικά σας επειδή εσείς όλα αυτά τα χρόνια μας κοροϊδεύατε και πίνατε στην υγεία του «κοροΐδου». Αν ζούσε ο Κολοκοτρώνης θα σήκωνε τη φουστανέλα και θα έδειχνε τι θα έπαιρναν οι εταίροι και όλοι όσοι θέλουν την Ελλάδα να πεθάνει. Κύριοι πολιτικοί κάνετε ένα μεγάλο λάθος εμείς δεν θα σας αφήσουμε να πουλήσετε το τομάρι μας για να παίρνετε λεφτά δήθεν το σώσιμο της χώρας στη πλάτη τη δικιά μας επιβάλλοντας νέο μνημόνιο με το έτσι «θέλω» το δικό σας.
Να κόψετε από τους δικού σας παχυλούς μισθούς και όχι από τον Ελληνικό λαό που κάθε βράδυ βγάζει το κομπιουτεράκι και κάνει υπολογισμούς το  πόσα θα του πάρετε από το πορτοφόλι και ερωτάμε γιατί να βάζετε χέρι στα χρήματα του μαζί τα δουλέψαμε η μαζί τα φάγαμε;

Εγώ προτείνω να επικρατήσει η λογική και να μην προκαλέσουμε βία στη βία η μάλλον στο «βιασμό» της χώρας μας αλλά να τους γυρίσουμε τη πλάτη λέγοντας όχι στα νέα μέτρα και στο ξεπούλημα της χώρας.

Επιμέλεια: Ραφαήλ Βλαχόπουλος