ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, Η ΜΑΓΙΑ ΤΣΟΚΛΗ


Την παραίτηση της από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Μάγια Τσόκλη, με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, επικαλούμενη προσωπικούς...
λόγους.

Ας σημειωθεί ότι η κ. Τσόκλη συμμετείχε στη χθεσινή ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση, υπερψηφίζοντας την.

Πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας είναι η Σταυρούλα Σαλουφάκου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

ΑΝΟΙΞΕ ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Ο Peter Laskaris, o ιδιοκήτης του οίκου ανοχής "Vienna's Red Rooms Laufhaus", παρέχει ένα κρεβάτι, ένα ζεστό ντους και ένα γεύμα σε δέκα άστεγους καθημερινά. Όμως όπως τονίζει "άλλες υπηρεσίες δεν περιλαμβάνονται".
Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης συζητάει και με άλλους ιδιοκτήτες για την αξιοποίηση και άλλων οίκων ανοχής τώρα που οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τους μείον 20 βαθμούς Κελσίου.

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ Ο Α.Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Α.Ο Πολύτεκνος, παράλληλα με την της κοπή της πίτας της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων. 
Τα μέλη του Δ.Σ, οι παίκτες, οι τεχνικοί, έδωσαν το παρόν και το φλουρί “έπεσε” στον λεγόμενο “Πύργο” της ομάδας Ανδρες Φραμπίτση.
Στον σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος κ. Αναστασία Μανωλοπούλου μίλησε για την ομάδα, που με την αμέριστη βοήθεια των Δημήτρη Μαραβέλια και Φώτη Δουλαβέρη, προσπαθεί για άλλη μια χρονιά να σταθεί αντάξια των προσδοκιών  και ανακοίνωσε μια απόφαση του Δ.Σ. (όχι και τόσο συνηθισμένη για ποδοσφαιρική ομάδα) 
Συγκεκριμένα είπε:  «Κλείνοντας θέλω να πω ότι επειδή τα λόγια πρέπει να συνοδεύονται και από έργα και μίλησα για αγάπη και προσφορά, φέτος η ομάδα μας θα κάνει κάτι που δεν συνηθίζεται, αλλά που εμείς κρίναμε και μέσα από την καρδία μας αποφασίσαμε.
Η ομάδας μας θα επισκεφτεί το ίδρυμα  «Κιβωτός της Αγάπης» και θα προσφέρει ρούχα που έχει δωρίσει ο ποδοσφαιριστής μας Κώστας Μπαλάτης, ιδιοκτήτης των καταστημάτων παιδικών ρούχων Nikc. Τον ευχαριστούμε θερμά και όπως ευχαριστούμε και αυτά τα παιδιά που μας δίνουν μαθήματα ζωής.
Σήμερα παρά ποτέ τα χρειαζόμαστε .

ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από το δεύτερο τρίμηνο του έτους προβλέπονται με το νέο Μνημόνιο, ενώ μέχρι τον Ιούνιο του 2013 τα τιμολόγια θα απελευθερωθούν πλήρως, με εξαίρεση όσους καταναλωτές υπάγονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Συγκεκριμένα, στο κείμενο του Μνημονίου αναφέρεται ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2012 «υιοθετούνται περαιτέρω μέτρα...
προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ενεργειακή συνιστώσα των επίσημων τιμολογίων για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις αντανακλά, το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2013, τις τιμές χονδρικής αγοράς, με εξαίρεση τους ευπαθείς καταναλωτές».

Στη συνέχεια, προστίθεται ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 «η κυβέρνηση καταργεί τα νόμιμα τιμολόγια για όλους, πλην των ευπαθών καταναλωτών».

Στο πλαίσιο των μέτρων «για την αύξηση του ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», μέσα στο πρώτο τρίμηνο η κυβέρνηση πρέπει να οριστικοποιήσει «τα μέτρα που διασφαλίζουν την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη.

Στο δεύτερο τρίμηνο, θα ξεκινήσει η εφαρμογή των μέτρων που διασφαλίζουν την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη, με στόχο αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως το Νοέμβριο του 2013.

Στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, η κυβέρνηση δεσμεύεται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μπορέσει να πωλήσει υδροηλεκτρική παραγωγική ικανότητα και άλλα παραγωγικά περιουσιακά στοιχεία σε επενδυτές.

Όπως επισημαίνεται στο κείμενο, η εν λόγω πώληση είναι χωριστή από την αποεπένδυση της λιγνιτικής παραγωγικής ικανότητας που προβλέπεται στην απόφαση της Κομισιόν για την ελληνική υπόθεση λιγνίτη.

Ωστόσο, μπορεί να δοθεί στους επενδυτές η δυνατότητα αγοράς υδροηλεκτρικής παραγωγικής ικανότητας /λοιπών παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων μαζί με τη λιγνιτική παραγωγική ικανότητα που προβλέπει η εν λόγω απόφαση.

Πάντως, η πώληση υδροηλεκτρικής παραγωγικής ικανότητας προβλέπεται ότι δεν θα καθυστερήσει την πώληση λιγνιτικών περιουσιακών στοιχείων πέραν του χρονικού πλαισίου που προβλέπει η σχετική απόφαση της Κομισιόν και ότι «δεν θα εμποδίζει την πώληση λιγνιτικών περιουσιακών στοιχείων άνευ ελάχιστης τιμής».

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και «Ήλιος»

Για τις ΑΠΕ, η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη μεταφορά και εφαρμογή της σχετικής κοινοτικής Οδηγίας (2009/28/ΕΚ) και να υποβάλλει την έκθεση προόδου που απαιτεί η Οδηγία, μέσα στο πρώτο τρίμηνο.

Η κυβέρνηση πρέπει να καταρτίζει σχέδιο μεταρρύθμισης των υποστηρικτικών προγραμμάτων ΑΠΕ, έτσι ώστε να καταστούν πιο συμβατά προς τις εξελίξεις της αγοράς και να μειωθούν οι πιέσεις στα δημόσια οικονομικά. Το σχέδιο θα περιλαμβάνει:

-Χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων και συζητήσεων των αρμόδιων για τη μεταρρύθμιση
του υποστηρικτικού προγράμματος.

-Επιλογές μεταρρύθμισης του υποστηρικτικού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένου του
μοντέλου εγγυημένης διαφορικής τιμής και προσδιορισμός σε κάθε επιλογή της μεθόδου
υπολογισμού των τιμολογίων και του τρόπου αποφυγής πιθανής υπερβολικής αποζημίωσης.

-Τρέχουσες και αναμενόμενες τάσεις στο κόστος για όλες τις σχετικές τεχνολογίες.

-Εξέταση της επιλογής αυτόματης μείωσης τιμολογίου.

- Μέτρα για την ανάπτυξη πηγών αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

Επίσης, μέσα στο πρώτο τρίμηνο πρέπει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Ήλιος», στο β΄ τρίμηνο να διευκολυνθεί η διαδικασίας αδειοδότησης, καθώς και η ανάπτυξη της συνεργασίας με άλλες χώρες της ΕΕ για την εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

NA ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ!


Πιέσεις προς τον διαγραφέντα βουλευτή Άδωνη Γεωργιάδη ασκεί ο ΛΑΟΣ, προκειμένου να επιστρέψει την έδρα του, παραιτούμενος απο το βουλευτικό αξίωμα. Ο Α. Γεωργιάδης μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να το πράξει. Το γραφείο Τύπου του... 
ΛΑΟΣ, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι τόσο με δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι προτίθεται να παραδώσει την έδρα του και πρόσθεσε: «Αναμένεται ο λόγος του να γίνει πράξη». Ο Α. Γεωργιάδης εκλέγεται στη Β΄ Αθηνών και πρώτος επιλαχών στην περιφέρεια αυτή για τον ΛΑΟΣ είναι ο οικονομολόγος Μανούσος Ντουκάκης.

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΤΗ Δ. ΕΛΛΑΔΑ


Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα τον Ιανουάριο του 2012 στη Δυτική Ελλάδα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, όπως επίσης και ο αριθμός των τροχαίων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τον περασμένο Ιανουάριο έχασαν την ζωή τους 13 άτομα, έναντι 6 τον Ιανουάριο του 2011. Επίσης φέτος τραυματίστηκαν σοβαρά 12 άτομα, έναντι 13 τον Ιανουάριο του περασμένου χρόνου, ενώ ελαφρά τραυματίστηκαν 52 άτομα, έναντι 48 τον Ιανουάριο του 2011.
Συνολικά, στη Δυτική Ελλάδα τον φετινό Ιανουάριο σημειώθηκαν 43 τροχαία, έναντι 37 τον Ιανουάριο του περασμένου χρόνου. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν οκτώ θανατηφόρα τροχαία, έναντι πέντε που είχαν συμβεί τον Ιανουάριο του 2011, εννέα τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, έναντι 10 τον Ιανουάριο του 2011 και 26 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, έναντι 22 τον Ιανουάριο του 2011.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κυριότερες αίτιες πρόκλησης των τροχαίων ήταν κατά σειρά συμβάντων, η οδήγηση από την επήρεια αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η παραβίαση της προτεραιότητας, το αντικανονικό προσπέρασμα κ.α.

ΜΕ ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΠΟΛΥΠΛΗΘΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ


"ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ" ΤΗΣ ΓΕΝΝΕΤΕΙΡΑΣ ΤΟΥ Ο ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ

Τον κύκλο των ανοιχτών συγκεντρώσεων με κοπή της πίτας του Πολιτικού του Γραφείου ολοκλήρωσε ο Υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στην Αχαία Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος,με ανοιχτή και πολυπληθή εκδήλωση στο Αίγιο (για όλη την Αιγιάλεια) που διαδέχθηκε ανάλογες σε Κάτω Αχαία και Πάτρα και πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης, η οποία ωστόσο αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει τους πολιτικούς φίλους του Πολιτευτή, που τόλμησε μια τέτοια διοργάνωση εν μέσω βαρύτατου πολιτικού κλίματος και κλυδωνισμών στην κομματική του παράταξη.
Ο κ.Τριανταφυλλόπουλος επιλέγοντας συμβολικά ως χώρο της εκδήλωσής του την Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας στο οποίο κι έχει εκλεγεί ως Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, έστειλε μηνύματα εσωκομματικής σύμπνοιας και τοπικιστικής σύνθεσης, διαψεύδοντας δημόσια τις "κακές γλώσσες" που ήθελαν "πληγές" στη ΝΔ της περιοχής λόγω της διάσπασης του χώρου στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Θετικά σχόλια προκάλεσε κατ' αρχήν η παρουσία του "εσωκομματικού του αντιπάλου" στις αυτοδιοικητικές  εκλογές, Δημάρχου Αιγιάλειας Στάθη Θεοδωρακόπουλου, του στενού επιτελείου συνεργατών του όπως η Βασ. Κούσκουρη και Δημ, Ηλιόπουλος, καθώς και σύσσωμης σχεδόν της δημοτικής αρχής, ακόμα κι από στελέχη που δεν ανήκουν στη Ν.Δ! Παρόντες - πέραν του Δημάρχου - ήσαν οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Δημ. Καμπέρης (από Συμπολιτεία) και Διακοπτού Σωτ.Παπαγεωργίου, οι τέως Αντιδήμαρχοι Βασ. Ανδρουτσόπουλος (Ανατολικής Αιγιάλειας), Δημ. Παναγιωτακόπουλος (Διακοπτού), οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου Μαρ. Μπιμπανάγου (Αίγιο), Παν.Ασημακόπουλος (Ακράτα) και Παν. Κομνηνός (Διακοπτό), καθώς επίσης ο Γραμματέας του Δ.Σ Παν. Γιαννούλης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι ΑιγίουΓιαν. Τοχμιτζόγλου και Γιωρ. Κουνινιώτης, Ροδοδάφνης Λ. Βαγγελής, Δαφνών Κ. Μπαγιωνέτας, ενώ το παρόν έδωσαν  οι Κοινοτάρχες Ελαιώνα (Χριστοδούλου), Μοναστηρίου (Σπυρόπουλου) και Δαμακινίου(Τρίγκα) οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν εκλεγεί με αντίπαλα από τον ίδιο δημοτικά ψηφοδέλτια, τον στηρίζουν όμως ως Υπ. Βουλευτή. Στις ξεχωριστές παρουσίες συγκαταλέγονται επίσης αυτές του τέως Δημάρχου Ερινεού Ανδ. Βαρνακιώτη, του τ. Προέδρου του Δ.Σ Αιγίου Γρ. Αλεξόπουλου και του τ. Αντιδημάρχου Αιγίου Περ. Παπαγιαννακόπουλου, των τέως Διευθυντών, του ΙΚΑ Αιγίου Δημ. Μαζαράκα και του ΙΕΚ Αιγίου Θοδ. Βασιλείου, του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας Άρη Τηλιγάδα και του Συμβούλου του Ανδ. Παπαϊωάννου.
Ομόθυμη ήταν και η κομματική εκπροσώπηση από τους Προέδρους των Τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ, Ερινεού Πατ.Νομικού, Αιγίου Νικ. Μιχαλόπουλο, Ν. Πλαστήρα Γ. Αβραμάκη και  Αιγείρας Λεων. Γεωργόπουλο, τα κομματικά στελέχη Μάρθα Σκούντζου, Λεωνίδα Βούλγαρη και Άκη Καφούσια, τα στελέχη της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Μαρ. Κάρμα και Γιαν. Παπαδόπουλου, τον Γραμματέα της ΟΝΝΕΔ Αιγίου Τ.Παπασημακόπουλο και της Αναπληρώτριάς του Γ. Θανοπούλου καθώς και του Υπευθύνου της ΔΑΠ ΑΤΕΙ Αιγίου Σταμ. Βογιατζόγλου.
Με θερμά λόγια και ευθύτατη στήριξη προς το πρόσωπό του μίλησαν πολλοί, μεταξύ αυτών, ο Δήμαρχος  Αιγιάλειας που επεσήμανε "ότι η παρουσία αυτού και της ομάδας του σηματοδοτεί την ανάγκη για την περιοχή να στεφθεί με επιτυχία η πολυετής και χωρίς ιδιαίτερα όπλα πολιτική προσπάθεια του κ. Τριανταφυλλόπουλου", ενώ ο Αν. Βαρνακιώτης (στην Ενιαία Σχολική Επιτροπή της οποίας είναι Πρόεδρος συμμετέχει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος) εξήρε "την ικανότητά του ν' αγγίζει πολιτικά ζητήματα, να τα διαχειρίζεται και να βρίσκει λύσεις και κατευθύνσεις"!

Ο Υπ. Βουλευτής εντυπωσιασμένος από την παρουσία εκατοντάδων συντοπιτών του στην ανοιχτή του συγκέντρωση περιορίστηκε στο να μιλήσει για "κάκιστη πολιτική περίοδο πολλαπλής κρίσης που απαιτεί σύμπνοια και συλλογικό αγώνα για τον τόπο και τη χώρα", εμφανίστηκε προσωπικά ικανοποιημένος για το "κλείσιμο εσωκομματικών πληγών από τις τοπικές και εσωκομματικές εκλογές στην Αιγιάλεια", ενώ αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις - εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης και σκληρών μέτρων - έδωσε έμφαση στην "προβλεψιμότητα και διορατικότητα του Αντ. Σαμαρά", λέγοντας χαρακτηριστικά: "Κανείς δεν λέει με ευχαρίστηση "ναι" σε μνημονιακά μέτρα. Άλλη όμως η θέση της Ελλάδας όταν βροντοφωνάζαμε τα "όχι" κι άλλο σήμερα.Για να μπορέσει ο Σαμαράς κι η ΝΔ να διαχειριστούν τις τύχες της χώρας, θα πρέπει να βρουν Ελλάδα κι όχι μια χρεοκοπημένη Ελλάδα, με πλιάτσικο στην περιουσία της, αλλά μια Ελλάδα που έστω θ' ανασαίνει με μια μικρή παράταση ζωής αντί του ξαφνικού θανάτου".Και κατέληξε: "Για ότι σήμερα, ίσως κάτι δυσαρεστεί και πληγώνει, υπάρχει η ανάγκη της σκληρής δουλειάς για την αντίστροφη μέτρηση, της απαλλαγής από μέτρα, χαράτσια, της ανάπτυξης, της υπερηφάνειας και της επιστροφής στην ελπίδα. Υπάρχει, μία πατρίδα, ένας στόχος,μία παράταξη, ένας αρχηγός, μία πολιτική γραμμή. Θ' αντέξουμε με πυγμή και πίστη σε όλα, ιδανικά και αρχές".   

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ


«Να συνεχίσουμε έτσι», δηλώνει ο άσσος της Ρεάλ
 Δείτε το εντυπωσιακό γκολ του ΡονάλντοΤέρμα το γκάζι πρέπει να πατήσει μέχρι το τέλος της σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης, όπως δήλωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά τη νίκη (4-2) επί της Λεβάντε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ο πρωταγωνιστής της χθεσινής αναμέτρησης τόνισε ότι το χατ τρικ που πέτυχε οφείλεται στη καλή συνεργασία που έχουν οι ποδοσφαιριστές της «βασίλισσας».
«Ξέραμε ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος και δεν είχαμε καλό ξεκίνημα. Αλλάξαμε στάση μετά το πρώτο γκολ. Είμαστε σε καλή κατάσταση και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν. Ωστόσο, απομένουν πολλά παιχνίδια μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος», ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός και συμπλήρωσε:
«Τα γκολ έρχονται χάρη στην προσπάθεια που καταβάλει ολόκληρη η ομάδα. Παίζουμε καλά και εγώ είμαι σε καλή κατάσταση. Θέλω να συνεχίσουμε έτσι…».
Καταλήγοντας, ο Ρονάλντο μίλησε για τον πανηγυρισμό του με τον Ζοσέ Μουρίνιο: «Ήμουν πολύ χαρούμενος μετά το γκολ και ήθελα να το πανηγυρίσω με τον προπονητή και τους συνεργάτες του, επειδή όλοι μαζί κάνουμε εξαιρετική δουλειά».

ΠΡΟΩΡΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕ ΛΕΝΕ ΒΑΓΓΕΛΗ


 Πρόωρο τέλος για τη σειρά «Με λένε Βαγγέλη»Ολοκληρώνεται στα 13 επεισόδια
Αυλαία θα ρίξει στα 13 επεισόδια το πολύ επιτυχημένο σίριαλ «Mε λένε Βαγγέλη». Σε λίγο καιρό η σειρά του Mega θα βγει εκτός λίστας προγράμματος, μιας και η εταιρία παραγωγής αποφάσισε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα.
Παρά τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης του σίριαλ, οι συντελεστές γύρισαν το τελευταίο επεισόδιο για τη φετινή σεζόν.

ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ


Οι 4 εργαζόμενοι της  ΕΤΑΑ έχασαν τη δικαστική μάχη  

Παράνομη θεωρήθηκε από το δικαστήριο  η μεταφορά των 4 εργαζομένων από την ΕΤΑΑ στο Δήμο Πατρέων δικαιώνοντας τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κύριο Ρακιτζή, όπου στην ετήσια έκθεση του κρίθηκε μη σύννομη η μεταφορά του προσωπικού της ΕΤΑΑ στο Δήμο αφού δεν απασχολούνταν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου στην εταιρεία έως 31/12/2005 όπως ορίζει ο νόμος, αλλά και το Υπουργείο Εσωτερικών όπου με έγγραφο προς ο Δήμο έκρινε παράνομη την μεταφορά του ανωτέρω προσωπικού για τον ίδιο λόγο.
Συγκεκριμένα το Ειρηνοδικείο με την 646/2011 απόφασή του απεφάνθη πως «επειδή οι ενάγοντες δεν απασχολούνταν στην ΕΤΑΑ με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου μέχρι 31-12-2005 δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 269 του ΚΔΚ για την μεταφορά τους στο Δήμο.»
Εκτεθειμένοι είναι  πλέον οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι  αφού τον Ιούλιο του 2011 αγνόησαν  σωρεία εγγράφων που αποδείκνυαν την παράνομη μεταφορά των 4 εργαζομένων με αποτέλεσμα να  βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με μια δικαστική απόφαση αντίθετη τόσο με τις προθέσεις τους όσο και με τις αποφάσεις τους.
Είναι θέμα χρόνου, βάση νόμου ,  να αποδοθούν  αυτεπαγγέλτως  τόσο πειθαρχικές ευθύνες, στην πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων  εάν συνεχίσουν να συντηρούν με σκοπιμότητα  τέτοιες καταστάσεις , όσο και  ποινικές ευθύνες αφού ο Δήμος θα πρέπει ναπληρώσει πρόστιμα, μόνο στο ΙΚΑ, ύψους 150.000€ .
Είναι άραγε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πάνω από το κοινό συμφέρον των κάτοικων της πόλης που αναγκάζονται να πληρώνουν τέτοιου είδους πολιτικές αυθαιρεσίες ;
Μήπως τελικά η ιδιότητα των 4 εργαζομένων είναι πολυκομματική ώστε να προστατεύονται μονίμως  από το πολιτικό παρασκήνιο αδιαφορώντας για τους πολίτες που αναγκάζονται να πληρώσουν τα σπασμένα;
 
Ένας κάτοικός αυτής της πόλης 

ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Μπορεί κάποιοι (πολλοί) να είπαν όχι στο άρθρο 1 για τα εργασιακά, όμως εκτός από τα “ναι σε όλα” ήταν πολλά και τα “ναι” ακόμη και όσων διαφώνησαν με το -22% στους μισθούς και τα μείον στις συντάξεις

Υπάρχουν “κρυφά” μέτρα τα οποία πέρασαν στα... ψιλά και τα διάβασαν, δεν τα διάβασαν από χθες με την ψήφο των βουλευτών “πέρασαν”
Δεν αλλάζει η ζωή μόνο λόγω της υποχρεωτικής φτώχειας μέσω οριζόντιας μείωσης μιθών των νέων και συντάξεων των ηλικιωμένων, αλλά ζουν πολλά ακόμη.

Στο Δημόσιο:

10% μείωση στα ειδικά μισθολόγια, μεσοσταθμικά, κάτι που θα σημάνει μειώσεις ως και 20% για ορισμένους
Ταυτόχρονα όσοι χάσουν τη δουλειά τους μέσω εφεδρείας-απόλυσης πρέπει να γνωρίζουν ότι τα χρήματα που θα παίρνουν ως έφεδροι, το 60% δηλαδή του κανονικού τους μισθού θα θεωρηθεί προκαταβολή αποζημίωσης και έτσι η όποια αποζημίωση θα είναι “κουρεμένη” στο τέλος του 12μηνου της εφεδρείας.
Ταυτόχρονα στο Δημόσιο παγώνουν οι προαγωγές, ενώ και οι εσωτερικές μετακινήσεις θεωρούνται νέα πρόσληψη με ό,τι αυτό μπορεί να σημάνει. Βέβαιο είναι ότι θα προσμετρώνται στις προσλήψεις του δημοσίου, ρίχνοντας ακόμη πιο κάτω τις πιθανές προσλήψεις καθώς η αναλογία παραμένει στο 1/10 με τις αποχωρήσεις.

Υγεία:

Αυξάνεται η συμμετοχή των πολιτών στις δαπάνες, θα πληρώνουμε δηλαδή όλοι πιο πολλά από την τσέπη μας.
Μπορεί να υπάρχουν παντού μειώσεις, όχι όμως για τους πολίτες.
Οι αγρότες για παράδειγμα θα δουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ να αυξάνονται.
Ταυτόχρονα μειώνεται η λίστα των φαρμάκων με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα ο γιατρός να γράψει φάρμακο εκτός λίστας και ο ασθενής να αναγκαστεί να πληρώσει το σύνολο του ποσού από την τσέπη του.
Ταυτόχρονα μειώνεται το κέρδος των φαρμακοποιών, μειώνονται οι υπερωρίες των γιατρών, αλλά και οι δαπάνες των νοσοκομείων κατά 15%.

Εφορία-φορολογία:

Για να πάψει το φαινόμενο των... παραμάγαζων στις εφορίες οι μετακινήσεις διευθυντών εφοριών και τμημάτων θα είναι συνεχείς.
Ταυτόχρονα θεσμοθετείται η πλήρης προστασία των δεδομένων όσων προβαίνουν σε καταγγελίες για φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο κλπ
Η λίστα οφειλετών του Δημοσίου θα δημοσιεύεται, ανανεωμένη, κάθε μήνα

Κοινωνία:

Αυξάνονται ως και 25% τα εισιτήρια
Μειώνονται τα προνοιακά επιδόματα


Δείτε το ρεπορταζ του newsit με όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει το μνημόνιο και που ισχύουν είτε από σήμερα, είτε από τον ερχόμενο Ιούνιο

Τώρα αν αναζητήσει κανείς κάτι επί τις ουσίας θα βρει μόνο περικοπές. Μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής την καλύτερη λειτουργία του κράτους κλπ ... αναζητούνται.

ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΟΔΟΥ


Υπό κατάληψη τελεί από αργά χθες το βράδυ το δημαρχείο της Ρόδου από ομάδα αγανακτισμένων πολιτών που διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα.

Οι καταληψίες εμπόδισαν σήμερα το πρωί τους εργαζόμενους να μπουν στο κτήριο να εργαστούν και έως τώρα καταβάλλονται προσπάθειες από τη δημοτική αρχή για να απελευθερωθεί το κτήριο.

Πριν από λίγο, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Κουσουρνάς ενημέρωσε τον εισαγγελέα Ρόδου για την κατάσταση ζητώντας την παρέμβασή του.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ


Απανωτές καταγγελίες για την χρήση πλαστικών σφαιρών κατά την διάρκεια της προσπάθειας καταστολής των χθεσινών επεισοδίων πραγματοποίησαν αρκετοί διαδηλωτές.

Οι καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν ακόμη και στο επίσημο μπλογκ των αντιεξουσιαστών, κάνουν λόγο για εκτεταμένη χρήση πλαστικών σφαιρών. Βέβαια, αυτό το αρνούνται όλοι οι επιτελείς της ΕΛΑΣ, υποστηρίζοντας ότι δεν έγινε σε καμία περίπτωση ρίψη τέτοιων βολίδων. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιου είδους καταγγελίες από διαδηλωτές, αλλά η δεύτερη φορά μετά τα αποκαλούμενα «Δεκεμβριανά».

74 ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ


Στον αριθμό 74 έφτασαν οι συλλήψεις που έγιναν από την αστυνομία για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Oι προσαγωγές έχουν φτάσει τις 92 και οι τραυματισμένοι αστυνομικοί τους 106.
Ο καθαρισμός των κτιρίων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν πρόκειται για διάρρηξη και εμπρησμό στα καμμένα κτίρια ή μόνο εμπρησμός. Αυτό, διότι στην πρώτη περίπτωση καταλογίζεται δόλος, δηλαδή η κατηγορία είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση.

H ΕΛΑΣ ΗΞΕΡΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΔΡΑΣΕ!


Γράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος
(από το : vima.gr)
Η ΕΛ.ΑΣ ήξερε ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για εκτεταμένα επεισόδια την Κυριακή το βράδυ, όμως δεν έκανε οτιδήποτε για να το αποτρέψει! Υπήρχαν πληροφορίες για σχέδιο εμπρησμών, μέχρι και για χρήση όπλων από κουκουλοφόρους, αλλά η... 
Αστυνομία δεν έλαβε κανένα αποτρεπτικό μέτρο. 

Ουσιαστικά άφησε περίπου 1.000 αντεξουσιαστές, χωρισμένους σε πέντε βασικές ομάδες κρούσης, να πυρπολήσουν και να προκαλέσουν ζημιές σε περίπου 150 κτίρια στην Αθήνα, 40 από τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Καταστροφές σημειώθηκαν επίσης σε τράπεζες, καταστήματα στις οδούς Σταδίου, Κοραή, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Αθηνάς και αλλού. Οι καταστροφές επεκτάθηκαν μέχρι τον Κεραμικό, τις παρυφές του Αγίου Παντελεήμονα, το Μετς , την Πλάκα, τα Εξάρχεια και τους Αμπελόκηπους, σε μια ακτίνα τουλάχιστον οκτώ χιλιομέτρων. Επιπλέον έγινε πλιάτσικο σε δεκάδες καταστήματα της Αθήνας.

Η εικόνα της Αθήνας παρέπεμπε το βράδυ της Κυριακής σε μέρες της 6ης Δεκέμβρη 2008. Η ΕΛ.ΑΣ εστίασε το ενδιαφέρον της στην προστασία του Κοινοβουλίου και άλλων κυβερνητικών κτιρίων αφήνοντας τις ομάδες των κουκουλοφόρων σχεδόν ανενόχλητες να καταστρέφουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τουλάχιστον δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, κυρίως από την επαρχία, είχαν μείνει αδρανείς μέσα στο Ζάππειο για να παρεμποδιστεί κυκλωτική κίνηση διαδηλωτών με στόχο το Μέγαρο Μαξίμου και το Κοινοβούλιο. Είναι επίσης ενδεικτικό ότι το όχημα ρίψης νερού, που έχει αποκτήσει το ελληνικό δημόσιο προ διετίας έναντι περίπου 500.000 ευρώ, βρισκόταν παρκαρισμένο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου!

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ μέσω των ασυρμάτων ζητούσε αργά το βράδυ της Κυριακής μαζικές προσαγωγές υπόπτων από την περιοχή της οδού Αθήνας, όταν οι καταστροφές πια είχαν ολοκληρωθεί. 

Η μοναδική κίνηση των αστυνομικών ήταν να απωθήσουν τη βασική ομάδα αντεξουσιαστών από την πλατεία Συντάγματος, χωρίς να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο πώς θα αντιδρούσε και πώς θα απέτρεπε επεισόδια και βανδαλισμούς στις γύρω περιοχές. 

Ακόμη και όταν τα επεισόδια έφταναν στην οδό Αθηνάς, στην Ομόνοια, στα Εξάρχεια, οι περισσότερες διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν στατικές πέριξ της πλατείας Συντάγματος και όχι στην προσπάθεια καταδίωξης των κουκουλοφόρων. Ετσι λοιπόν, η κατάσταση βρέθηκε γρήγορα εκτός ελέγχου αφού οι κουκουλοφόροι άφηναν πίσω τις πολυδιασπασμένες ομάδες των ΜΑΤ και είχαν τα χρονικά περιθώρια να πυρπολούν και να καταστρέφουν δεκάδες κτίρια. 

Στο επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ επικρατούσε χάος, αφού από παντού έφταναν πληροφορίες για νέες εφόδους και καταστροφές των αντεξουσιαστών χωρίς καμιά αποτρεπτική ικανότητα. 

Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει δυσφορία σε ανώτατα στελέχη στη λεωφόρο Κατεχάκη, αφού φανερώνει ότι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για αποτροπή των επεισοδίων απέτυχε παταγωδώς.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΑΩ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΟΥ...


"ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΨΗΦΙΣΑΝ 25.000 ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ"
"Καθαρός. Πολύ καθαρός σήμερα στονReal fm. Δεν πρόκειται να παρατήσω την έδρα μου γιατί με ψήφισαν 25.000 άνθρωποι που δεν θέλουν το Μνημόνιο και θέλουν να είμαι μαζί με την πατρίδα" είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Μαρκόπουλος. Στην ερώτηση εάν... 
μετάνιωσε που ψήφισε Σαμαρά, είπε πως όχι. "Εάν ήταν η ίδια εποχή θα τον ξαναψήφιζε", υπογράμμισε. Με τις σημερινές συνθήκες, όμως;

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Πρωτοφανείς ανατροπές στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες προκάλεσαν οι κατά καιρούς διαφοροποιήσεις βουλευτών στην πολιτική των Μνημονίων. Οι εκλογές του 2009 εξασφάλισαν 160 έδρες στο ΠΑΣΟΚ, 91 στη ΝΔ, 21 στο ΚΚΕ, 15 στον ΛΑΟΣ και 13 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, μετά την ψήφιση και της δεύτερης δανειακής σύμβασης, η δύναμη των...
κομμάτων έχει περιοριστεί σημαντικά, με δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη τους ανεξάρτητους βουλευτές. Παραιτήσεις και ανεξαρτοποιήσεις βουλευτών, από τις εκλογές μέχρι και σήμερα, περιόρισαν τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ στις 131 έδρες, τη ΝΔ στις 62 έδρες, τον ΛΑΟΣ στις 14, τον ΣΥΡΙΖΑ στις 9 έδρες, με δεύτερη δύναμη τους ανεξάρτητους βουλευτές που φθάνουν ήδη τους 63. Μόνο στο ΚΚΕ δεν υπήρξε αλλαγή δύναμης που παραμένει στη Βουλή με 21 βουλευτές.

Οι αλλαγές στον Κοινοβουλευτικό χάρτη και κατ΄αλφαβητική σειρά βουλευτών, έχουν ως εξής:

1. Δημήτρης Αβραμόπουλος: παραιτήθηκε από βουλευτής της ΝΔ για να συμμετάσχει στην Κυβέρνηση Παπαδήμου στις 11.11.2011. Την θέση του στα βουλευτικά έδρανα κατέλαβε η Έλενα Κουντουρά.

2. Μιλένα Αποστολάκη: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ την 1.11.2011

3. Σταύρος Αρναουτάκης: παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ την 30.12.2010 και την θέση του στα βουλευτικά έδρανα ανέλαβε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

4. Ελευθέριος Αυγενάκης: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ στις 23.11.2011 και εντάχθηκε στην Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη

5. Μαρία Δαμανάκη: παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για τη θέση της Επιτρόπου στην ΕΕ στις 9.2.2010 και τη θέση της στα βουλευτικά έδρανα ανέλαβε ο Λάμπρος Μίχος.

6. Ιωάννης Δημαράς: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 6.5.2010 ιδρύοντας στη συνέχεια το 'Αρμα Πολιτών

7. Πάνος Καμμένος: ανεξαρτοποιήθηκε στις 16.11.2011 από την Κ.Ο. της ΝΔ διαφωνώντας με την Κυβέρνηση Παπαδήμου

8. Λούκα Κατσέλη: τέθηκε εκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ επειδή καταψήφισε άρθρο για τα εργασιακά στην τελευταία επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου πριν την συγκυβέρνηση. Ανεξαρτοποιήθηκε στις 20.10.2011 και επέστρεψε στις 5.11.2011 στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αφού προηγουμένως έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Παπανδρέου. Έγινε ξανά ανεξάρτητη όταν τέθηκε με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου εκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ για τη στάση στην ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση στις 12.02.2012.

9. Απόστολος Κατσιφάρας: παραιτήθηκε στις 28.12.2010 όταν εξελέγη Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και τη θέση του στα βουλευτικά έδρανα του ΠΑΣΟΚ πήρε η Μαρία Κυριακοπούλου

10. Κώστας Κιλτίδης: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ στις 14.6.2010 και προσχώρησε στον ΛΑΟΣ στις 19.8.2011.

11. Γιώργος Κοντογιάννης: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ στις 24.11.2010 και προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη

12. Φώτης Κουβέλης: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στις 9.6.2010 και στη συνέχεια ίδρυσε τη Δημοκρατική Αριστερά

13. Π. Κουρουμπλής: διαγράφηκε μετά το «όχι» στο Μεσοπρόθεσμο και ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 29.6.2011

14. Ευστάθιος Κουσουρνάς: παραιτήθηκε από βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις 30.12.2010 λόγω περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και στη θέση του ανέλαβε βουλευτής ο Γιώργος Κασσάρας.

15. Αθανάσιος Λεβέντης: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στις 9.6.2010 και στη συνέχεια προσχώρησε στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη

16. Γιώργος Λιάνης: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 14.6.2011, διαφωνώντας με το Μεσοπρόθεσμο.

17. Χρήστος Μαρκογιαννάκης: διαγράφηκε στις 19.8.2010 από την Κ.Ο. της ΝΔ όταν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος απέναντι από τον Γιάννη Πλακιωτάκη. Ανεξαρτοποιήθηκε και προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

18. Βασίλης Μιχαλολιάκος: παραιτήθηκε από βουλευτής της ΝΔ για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές στις 6.10.2010 και τη θέση του στα βουλευτικά έδρανα ανέλαβε ο Παναγιώτης Μελάς.

19. Ντόρα Μπακογιάννη: διαγράφηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ όταν ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο, ανεξαρτοποιήθηκε στις 6.5.2010 και στη συνέχεια ίδρυσε τη Δημοκρατική Συμμαχία.

20. Έκτωρας Νασιώκας: παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις 16.6.2011 διαφωνώντας με την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου και τη θέση του στα βουλευτικά έδρανα ανέλαβε η Βασιλική Αλεξανδρίδου.

21. Βασίλης Οικονόμου: ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 6.5.2010 διαφωνώντας με την πολιτική του Μνημονίου

22. Έλσα Παπαδημητρίου: ανεξαρτοποιήθηκε στις 29.6.2011 από την Κ.Ο. της ΝΔ διαφωνώντας με την πολιτική Σαμαρά απέναντι στο Μεσοπρόθεσμο.

23. Ευάγγελος Παπαχρήστος ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 14.12.2010 διαφωνώντας με το Μεσοπρόθεσμο.

24. Θωμάς Ρομπόπουλος: παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις 17.10.2011 αρνούμενος να ψηφίσει την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου και τη θέση του στα βουλευτικά έδρανα κατέλαβε η Κυριακή Τεκτονίδου

25. Σοφία Σακοράφα: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 6.5.2010 διαφωνώντας με το Μνημόνιο

26. Μανώλης Σκουλάκης: παραιτείται από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Χανίών στις 28.12.2010 και τη θέση του στα βουλευτικά έδρανα καταλαμβάνει η Ευαγγελία Κουρουπάκη.

27. Γιώργος Σουφλιάς: παραιτείται από βουλευτής της ΝΔ 13.10.2009 και τη θέση του καταλαμβάνει ο Ευάγγελος Αντώναρος.

28. 'Αγγελος Τζέκης: ο βουλευτής του ΚΚΕ απεβίωσε στις 16.6.2011 και τη θέση του στα βουλευτικά έδρανα του ΚΚΕ κατέλαβε ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης.

29. Νίκος Τσούκαλης Ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στις 9.6.2010 και στη συνέχεια προσχώρησε στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη

30. Γιώργος Φλωρίδης: παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις 16.6.2011 διαφωνώντας με την πολιτική Παπανδρέου και τη θέση του στα κοινοβουλευτικά έδρανα κατέλαβε ο Γιώργος Φραγγίδης.

31. Σωτήρης Χατζηγάκης: ανεξαρτοποιήθηκε από βουλευτής της ΝΔ στις 14.11.2011 πριν τη συγκυβέρνηση καταγγέλλοντας ακροδεξιά σταγονίδια στο κόμμα του.

32. Γρηγόρης Ψαριανός: ανεξαρτοποιήθηκε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στις 9.6.2010 και στη συνέχεια προσχώρησε στη Δημοκρατική Αριστερά.

33. Πέμυ Ζούνη: παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις 11.02.2012 διαφωνώντας με τη νέα δανειακή σύμβαση τη θέση κατέλαβε η 'Αννα Βαγενά.

34. Παύλος Στασινός: παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις 11.02.2012 στη θέση του ορκίστηκε ο Χρήστος Γκόκας.

35. Δημήτρης Βαρβαρίγος: παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις 11.02.2012 και στη θέση του ορκίστηκε η Μαρία Κλαυδιανού.

36. Νίκος Λέγκας: παραιτήθηκε από βουλευτής της ΝΔ στις 12.02.2012 και στη θέση του ορκίστηκε η Θεόδωρος Σκρέκας.

Στην ψηφοφορία που έγινε το βράδυ της 12.02.2012 για τη νέα δανειακή σύμβαση δεκάδες βουλευτές δεν κινήθηκαν εντός της επίσημης γραμμής αγνοώντας την κομματική πειθαρχία που είχαν θέσει οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κ.κ. Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι τρεις αρχηγοί ανακοίνωσαν ότι θέτουν εκτός Κ.Ο. όσους δεν ψήφισαν σύμφωνα με την επίσημη γραμμή. Εκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ τέθηκαν 22 βουλευτές και ένας ο Αργύρης Λαφαζάνης παραιτήθηκε από βουλευτής. Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ 21 βουλευτές τέθηκαν εκτός Κ.Ο. ενώ και ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανακοίνωσε ότι τίθενται εκτός Κ.Ο. οι κ.κ. 'Αδωνης Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης. Οι βουλευτές που βρέθηκαν εκτός Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους κατά την ψηφοφορία της νέας δανειακής σύμβασης είναι οι:

1.Σπύρος Κουβέλης

2.Λούκα Κατσέλη

3.'Αννα Βαγενά

4.Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

5.Βάσω Παπανδρέου

6.Λάμπρος Μίχος

7.Μαρία Κυριακοπούλου

8.Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος

9.Βασίλης Τόγιας

10. Γιώργος Κασσάρας

11. Χάρης Καστανίδης

12. Κυριακή Τεκτονίδου

13. Χρήστος Κατσούρας

14. Γιάννης Μιχελογιαννάκης

15. Θεόδωρος Παραστατίδης

16. Αλέξανδρος Αθανασιάδης

17. Γεώργιος Παπαμανώλης

18. Οδυσσέας Βουδούρης

19. Μάντατζη Τσετίν

20. Ηλίας Θεοδωρίδης

21. Γιάννης Αμοιρίδης

22. Χρήστος Μαγκούφης

23. Λαφαζάνης Αργύρης, στις 12.02.2012 παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά 21 βουλευτές της ΝΔ τέθηκαν εκτός Κ.Ο. αμέσως μετά την ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση. Πρόκειται για τους βουλευτές:

1.Έλενα Κουντουρά

2.Ελίζα Βόζενμπεργκ

3.Δημήτρης Σταμάτης

4.Κωνσταντίνος Παπασιώζος

5.Γιώργος Βλάχος

6.Μιχάλης Γιαννάκης

7.Μαργαρίτης Τζίμας

8.Τσαμπίκα Ιατρίδη

9.Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος

10. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

11. Μανώλης Κεφαλογιάννης

12. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

13. Ζήσης Τζηκαλάγιας

14. Χρήστος Ζώης

15. Σπύρος Γαληνός

16. Παναγιώτης Μελάς

17. Γιώργος Καρασμάνης

18. Θεόφιλος Λεονταρίδης

19. Αναστάσιος Καριπίδης

20. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

21. Γιώργος Βαγιωνάς

Εκτός Κ.Ο. του ΛΑΟΣ βρέθηκαν όμως και δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ επειδή ψήφισαν υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης, σε αντίθεση με την απόφαση του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη για αρνητική ψήφο.

1. 'Αδωνης Γεωργιάδης: τέθηκε εκτός Κ.Ο. του ΛΑΟΣ επειδή ψήφισε υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης κόντρα στην γραμμή του κόμματος

2. Μάκης Βορίδης: τέθηκε εκτός Κ.Ο. του ΛΑΟΣ επειδή ψήφισε υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης κόντρα στην γραμμή του κόμματος