ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΠΩΣ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΡΟΙ ΚΑΡΟΛ

Ο Ρόι Κάρολ ήταν αναμφισβήτητα ο ήρωας του Ολυμπιακού στη μεγάλη νίκη επί της Ρούμπιν Καζάν. Σίγουρα ο έμπειρος τερματοφύλακας δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ντεμπούτο με τη φανέλα των πρωταθλητών, καθώς με το πέναλτι που απέκρουσε του Νάτσο συνέβαλε τα μέγιστα στο να αποδράσουν με το διπλό από την παγωμένη Μόσχα.
«Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κάρολ και πρόσθεσε: «Ήξερα ότι θα προσπαθήσει να με νικήσει στην αριστερή γωνία. Επίσης, το ίδιο μου είπε και ο προπονητής. Έτσι, πήρα την ευκαιρία και πήδηξα γρήγορα στη γωνία. Ήμουν τυχερός».

ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑ


Χωρίς φάρμακα κινδυνεύουν να μείνουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία και το ΙΚΑ! Συνολικά χρωστούν σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ, με την κατάσταση να μοιάζει τελείως εκτός ελέγχου. Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς αν η Πολιτεία δεν διευθετήσει το πρόβλημα υπάρχει ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομαλή τους τροφοδοσία σε φάρμακα.
Η κατάσταση δείχνει να είναι εκτός ελέγχου ειδικά στο ΙΚΑ, το οποίο φαίνεται έχει κηρύξει άτυπα στάση πληρωμών προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο ΣΦΕΕ από τα μέλη του στις 31-12-2011η κατάσταση είναι δραματική:

- Τα συνολικά, συσσωρευμένα  χρέη του ΙΚΑ για φάρμακα είναι 343,5 εκατ. ευρώ.
- το 2011 το Ίδρυμα αγόρασε φάρμακα αξίας 313 εκατ. Με άλλα λόγια, οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις δεν έχουν εισπράξει οφειλόμενα ποσά που αντιστοιχούν σε χρονική περίοδο άνω του ενός έτους.
- Το 2010, το ΙΚΑ αγόρασε φάρμακα αξίας 276 εκατ. ευρώ από τα οποία παραμένουν ανεξόφλητα το 16,8%.
- Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν ανεξόφλητα τιμολόγια αξίας 8,778 εκατ. ευρώ που έχουν εκδοθεί πριν το 2010.

Εξίσου ανησυχητική είναι και η κατάσταση των χρεών των στρατιωτικών νοσοκομείων, αφού το ποσό της οφειλής ξεπερνά πλέον τα 100 εκατ. Ευρώ! Αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι ετήσιες αγορές φαρμάκων των στρατιωτικών νοσοκομείων είναι περίπου 40 εκατ., συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν να εισπράξουν πάνω από 2 χρόνια.

Ειδικά, το 2011 η κατάσταση δείχνει ανεξέλεγκτη, καθώς τα στρατιωτικά νοσοκομεία εξόφλησαν μόλις το 15% των αγορών φαρμάκων. Αναλυτικότερα στις 31-12-2011:
• Οι οφειλές των στρατιωτικών νοσοκομείων είναι 59 εκατ. ευρώ, που αφορά τιμολόγια που εκδόθηκαν από την 1-1-2010 μέχρι και τις 31-12-2011.
• Εξ αυτών ποσό 26,53  εκατ. αφορούν τιμολόγια του 2010 και 32,54 εκατ. τιμολόγια του 2011.
• Όμως, υπάρχουν και χρέη ύψους 52,506 εκατ. ευρώ που αφορούν τιμολόγια που εκδόθηκαν πριν το 2010.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αίσιο τέλος είχε για τον Όλοφ Μέλμπεργκ η περιπέτεια του. Ο Σουηδός αμυντικός θα ταξιδέψει κανονικά με την υπόλοιπη αποστολή του Ολυμπιακού, που βρίσκεται τώρα στο αεροδρόμιο της Μόσχας. Οι γιατροί των ερυθρόλευκων έκριναν ότι ο έμπειρος άσος είναι σε θέση να κάνει σήμερα το ταξίδι της επιστροφής, καθώς δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας μετά την ελαφρά διάσειση που υπέστη στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού με την Ρούμπιν Καζάν.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ


Έφτασε στη Βουλή τελικά το πόρισμα της έρευνας που είχε διενεργήσει ο ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής, για τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, οι οποίοι είχαν καταγγείλει παρεμβάσεις στο έργο τους.
Ο φάκελος βρίσκεται ήδη στα χέρια του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Θανάση Τσούρα, ο οποίος μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών της, είχε ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να λάβει την πορισματική έκθεση με όλα τα σχετικά στοιχεία.

ΑΜΝΗΣΙΑ Ο ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ!!!


ΕΠΑΘΕ ΔΙΑΣΕΙΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΑΜΝΗΣΙΑ!!!
Σε κατάσταση βαριάς αμνησίας έχει πέσει ο αμυντικός του Ολυμπιακού Όλοφ Μέλμπεργκ, μετά τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Ρούμπιν Καζάν! Ο Μέλμπεργκ... 
τραυματίστηκε, όταν συγκρούστηκε με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Μπάλας Μέγερι. Άθελά του, ο γκολκίπερ του Θρύλου χτύπησε τον Μέλμπεργκ.
Παρά το γεγονός ότι ο Σουηδός αμυντικός έμεινε αρκετά λεπτά ξαπλωμένος στον αγωνιστικό χώρο, θέλησε να συνεχίσει να αγωνίζεται και παρέμεινε στο παγωμένο γήπεδο της Ρούμπιν. Στο ημίχρονο το ιατρικό team του Ολυμπιακού, αλλά και οι συμπαίκτες του Μέλμπεργκ, διαπίστωσαν ότι ο Σουηδός ποδοσφαιριστής είχε υποστεί βαριά αμνησία και δεν θυμόταν το παραμικρό! Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι, μετά τη σύγκρουσή του με τον Μέγερι, ο Μέλμπεργκ υπέστη διάσειση, η οποία εξελίχθηκε σε αμνησία, λόγω του γεγονότος ότι συνέχιζε να αγωνίζεται στο παγωμένο "Λουζνίκι" της Μόσχας!

ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ...

 
Ρεπορτάζ : Βούλα Κεχαγιά
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Το αίτημα για επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ επαναφέρουν κορυφαία στελέχη του Κινήματος λίγες ώρες μετά τη διαγραφή 22 βουλευτών και την παραπομπή στο Πειθαρχικό άλλων εννέα - εξελίξεις που... 
δημιουργούν νέα δεδομένα στο εσωκομματικό τοπίο και προκαλούν αμηχανία σε μεγάλο κομμάτι της ψαλιδισμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup ο Γιώργος Παπανδρέου θα κληθεί από στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο να προχωρήσει σε αναθεώρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχει καθορίσει το Πολιτικό Συμβούλιο, ούτως ώστε το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε αλλαγή ηγεσίας.
Το θέμα βεβαίως είναι κατά πόσο ο κ. Παπανδρέου θα αποδεχθεί επίσπευση των διαδικασιών την ώρα που με βάση τα όσα έχει πει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα πρέπει να έχει προηγηθεί η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στις αρχές Μαρτίου.
Πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος ήδη κάλεσε χθες εμμέσως τον απερχόμενο πρόεδρο να συγκαλέσει το ανώτατο κομματικό όργανο για να αναπροσαρμόσει τις ημερομηνίες (Real). Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των στελεχών που συμπορεύονται με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, σε περίπτωση που ο κ. Βενιζέλος είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη διαδοχή, τότε θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία κορυφής ούτως ώστε να εκλεγεί ο επόμενος πρόεδρος ενδεχομένως όχι από τη βάση αλλά από ένα έκτακτο διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο.
Σε αυτή την περίπτωση, τονίζουν συνεργάτες του, ο κ. Βενιζέλος θα μπορούσε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ωστόσο ο ίδιος ακόμη δεν έχει καταλήξει στις αποφάσεις του - θα τις λάβει μετά το Eurogroup και εφόσον κλειδώσει η συμφωνία για το PSI. Αν πράγματι ο υπουργός Οικονομικών αναδειχθεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τότε θα εγκατασταθεί στην Ιπποκράτους, απ' όπου θα αρχίσει να επεξεργάζεται το σχέδιο για την «επόμενη ημέρα» στο ΠΑΣΟΚ, εν όψει εκλογών, αρχής γενομένης από το πρόγραμμα του κόμματος. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι θα πλαισιωθεί από μια ηγετική ομάδα στελεχών - από ένα διευθυντήριο - που στην ουσία θα σχεδιάσει την προεκλογική δραστηριότητα και θα εκπονήσει τον προγραμματικό λόγο του Κινήματος. Το σχέδιο προβλέπει σημαντικό ρόλο και για τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

ΣΤΑ 586 ΕΥΤΩ ΠΛΕΟΝ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ


Ρεπορτάζ : Γιώργος Γάτος
(από την Ημερησία)
«Αυτόματα» μειώνονται, από αυτόν το μήνα, και με τη δημοσίευση του νέου Μνημονίου στο ΦΕΚ κατά 165,31 έως 228 ευρώ οι κατώτατοι μισθοί για τους αμειβόμενους με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και κατά 240,45 ευρώ ο.. 
πρώτος μισθός για τους νεοπροσλαμβανόμενους ηλικίας έως 25 ετών. Η οριζόντια μείωση, κατά 22% έως 32%, των κατώτατων ορίων (μισθών + ημερομισθίων) της ΕΓΣΣΕ που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο στα «μέτρα άμεσης εφαρμογής», τέθηκε από χθες σε ισχύ για τους ήδη εργαζόμενους.
Οι άμεσες μειώσεις είναι η πρώτη πράξη της νομοθετικής παρέμβασης στους μισθούς και στα ημερομίσθια της ΕΓΣΣΕ που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2012.
Σύμφωνα με το Μνημόνιο «έως το τέλος Ιουλίου καταρτίζεται χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αντικατάσταση του ύψους των μισθών που ορίζονται στην ΕΓΣΣΕ, με ελάχιστο ύψος μισθού το οποίο θα νομοθετείται από την κυβέρνηση σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους».
Παρέμβαση ΓΣΕΕ 
Η αλλαγή αυτή σε συνδυασμό με την παρέμβαση που γίνεται στις συλλογικές συμβάσεις (εντός 1 έτους καταργούνται όσες είναι σε ισχύ και διασώζονται, χάρη στη διατήρηση της τρίμηνης μετενέργειας οι βασικοί μισθοί των κλαδικών και τα βασικά επιδόματα) οδήγησε τη ΓΣΕΕ στην απόφαση να στείλει χθες επιστολή στους Ελληνες ευρωβουλευτές και στον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Martin Schulz ζητώντας να πάρουν θέση.
«Μέσω της νέας δανειακής σύμβασης παραβιάζονται ουσιώδη κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα, όπως του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που προστατεύονται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και το κοινωνικό κεκτημένο», «τα μέτρα επεκτείνονται βίαια και στον ιδιωτικό τομέα, με οριζόντιο 'κούρεμα' των μισθών και αδίστακτη κρατική παρέμβαση στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που φθάνει ακόμη και στο σημείο σταδιακά μέσα σε λίγους μήνες να επιβάλλεται με νόμο η λήξη ισχύος τους», υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ.
Η ΓΣΕΕ θεωρεί ότι στόχος είναι η υποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων από ατομικές συμβάσεις εργασίας, η πλήρης αποδυνάμωση και ουσιαστικά κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και η αποκέντρωσή τους στο πεδίο των επιχειρήσεων.
Η ΓΣΕΒΕΕ 
«Η Ελλάδα δεν θα γίνει πιο ανταγωνιστική, αλλά πιο φτωχή και περιφερειακή με τα νέα μέτρα», ανακοίνωσε η ΓΣΕΒΕΕ στιγματίζοντας το γεγονός ότι «μέσα σε λίγες ώρες καταργήθηκε και η δυνατότητα των κοινωνικών εταίρων να αποφασίζουν για τα της ιδιωτικής οικονομίας, τουλάχιστον στα μισθολογικά» βάσει του νέου Μνημονίου που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ «η ανεργία θα αυξηθεί και οι επιχειρήσεις στο επόμενο διάστημα θα κλείνουν η μια μετά την άλλη, η ύφεση θα βαθύνει και σε λίγο χρονικό διάστημα θα αναγκαστούμε να πάρουμε και νέα επώδυνα υφεσιακά μέτρα».
Πώς διαμορφώνονται οι μεικτές αποδοχές:
Για τον άγαμο χωρίς προϋπηρεσία στα 586,08 ευρώ από 751,39 ευρώ, με 1 τριετία στα 634,91 ευρώ από 813,99 ευρώ, με 2 τριετίες 692,63 ευρώ από 887,99 ευρώ και με 3 τριετίες στα 750,35 ευρώ από 961,99 ευρώ.
Για τον έγγαμο χωρίς προϋπηρεσία 644,70 από 826,54 ευρώ, με 1 τριετία στα 693,52 ευρώ από 889,13 ευρώ, με 2 τριετίες 751,24 ευρώ από 963,13 ευρώ και με 3 τριετίες στα 808,96 ευρώ από 1.037,13 ευρώ.
Για το νεοπροσλαμβανόμενο, ηλικίας έως 25 ετών ο πρώτος μεικτός μισθός είναι από χθες στα 510,94 ευρώ, έναντι 751,39 ευρώ, για πλήρη απασχόληση. Η πρόσληψη νέων με το συγκεκριμένο μισθό δεν έχει περιορισμούς, δηλ. μπορεί να γίνεται ακόμη κι αν προηγούνται απολύσεις ή και σε υποκατάσταση παλαιότερων (και ακριβότερων) εργαζομένων.

ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΟΜΑΔΑ ΟΙ 21 ΠΡΩΗΝ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΜΜΕΝΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Από το : newpost.gr
Έντονη κινητικότητα καταγράφεται στη σκακιέρα της κεντροδεξιάς μετά το πρώτο «μούδιασμα» από την ψηφοφορία της Κυριακής. Στην ΝΔ επιχειρούν να περιορίσουν τους κραδασμούς από τη διαγραφή των 21 συν την...
οριστική διαγραφή τουΠάνου Καμμένου και από μέλους του κόμματος. 

Την ίδια στιγμή, οι διαγραφέντες, αναμένεται να επιχειρήσουν να συστήσουν ομάδα διεκδικώντας με συντονισμένο σχεδιασμό, την επανεκλογή τους. 

Ήδη η ομάδα των «22» αναζητεί τον αρμόδιο στηνΒουλή προκειμένου να της παραχωρηθούν γραφεία, ενώ αύριο προγραμματίζεται η πρώτη τους συνάντησηπροκειμένου να διαπιστωθούν οι διαθέσεις ενός εκάστου και να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις τους –εφ’ όσον βέβαια διαπιστωθεί ότι είναι εφικτή η συγκρότηση τους σε ομάδα. 

Η πρώτη βολιδοσκόπηση μεταξύ των «22» - στους οποίους έσπευσε να δηλώσει «παρών» και ο Πάνος Καμμένος - διαπιστώνει την πρόθεση συνύπαρξης με στόχο να δημοσιοποιείται ενιαία έκφραση που θα συμπυκνώνει την αντιμνημονιακή στάση

Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει την παρουσία των διαγραφέντων στις επόμενες εκλογές, με ψηφοδέλτιο στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες και τελικό στόχο τη διεκδίκηση ενός μικρού τμήματος στην επόμενη –κατά τα φαινόμενα- πολυκομματική Βουλή. 

Στον αντίποδα, από την Συγγρού εκτιμάται ότι η τελική συγκρότηση των «22» σε ομάδα είναι από δύσκολο έωςανέφικτο εγχείρημα, λόγω των ετερόκλητων χαρακτηριστικών τους. Υψηλόβαθμα στελέχη από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά αντιλαμβάνονται ότι οι περισσότεροι εκ των διαφοροποιούμενων, είτε υποκινήθηκαν από προσωπικό συμφέρον, είτε παρασύρθηκαν θεωρώντας ότι ο αρχηγός της ΝΔ θα απέφευγε να διαγράψει μια πολυάριθμη ομάδα βουλευτών. 

Εξαιρούν τους κυρίους Ζώη, Μαρκόπουλο και Σταμάτη, οι οποίοι είχαν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή τους από την αρχή. Στις «ειδικές περιπτώσεις» εντάσσουν και τον Γ. Βλάχο, η περίπτωση του οποίου όμως διακρίνεται από την στενή σχέση που έχει με τον Κώστα Καραμανλή, χωρίς όμως εν προκειμένω να συνδέεται η απόφασή του αυτή καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τον πρώην Πρωθυπουργό. 

Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν από την ψηφοφορία της Κυριακής και όταν τα μηνύματα προς την κομματική ηγεσία ήταν πλέον πολύ σαφή για το ανυποχώρητο της στάσης των «ύποπτων» για καταψήφιση βουλευτών – θέμα για το οποίο ελέγχεται τόσο η αποτελεσματικότητα του γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Τασούλα,όσο και του γραμματέα της Πολ. Επιτροπής Ανδρέα Λυκουρέντζου - ο κ. Καραμανλής κάλεσε στο γραφείο του τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και, παρουσία και άλλων βουλευτών, του διεμήνυσε ότι θα πρέπει να στηριχτεί η απόφαση της ηγεσίας, δεδομένου ότι οι εκλογές ήταν ante portas

Για κάποιες περιπτώσεις, οι πιέσεις έφεραν αποτέλεσμα. Για τους περισσότερους βουλευτές όμως, τόσο η ένταση όσο και ο τρόπος της πίεσης, οδήγησε σε σκλήρυνση της στάσης τους. Γεγονός που αποτέλεσε μονόδρομο για τον Α. Σαμαρά για τον οποίο, η μοναδική επιλογή πέον ήταν η οριστική διγραφή. 

«Πολλοί πίστευαν ότι δε θα το κάνω. Αν δεν το έκανα θα ήμουν εγκλωβισμένος. Και τι σόι Πρωθυπουργός θα ήμουν την επόμενη ημέρα;» φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος προς τους Προέδρους των ΝΟΔΕ, σε συνεδρίαση που είχαν χθες σην Συγγρού. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκληθεί και η Πολιτική Επιτροπή, ώστε ο Πρόεδρος της ΝΔ να αποσαφηνίσει στα κεντρικά στελέχη του κόμματος τις θέσεις του και εξηγήσει τις αποφάσεις του. 

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


 Οι Ελληνικές ομάδες έχουν αναμετρηθεί 19 φορές με ομάδες της Ρωσίας μετρώντας 2 νίκες 7 ισοπαλίες και 10 ήττες. Η Αεκ είναι η ομάδα που έχει αγωνιστεί περισσότερες φορές με ομάδα της Ρωσίας (9 φορές), ενώ απο την άλλη...
Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΑΚΑΚΗ-ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ

Στην χθεσινοβραδινή παρουσίαση του βιβλίου του Νάσου Γαλακτερού ήταν ομιλητής ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης και συνοδευόταν από την -με αναλογίες μοντέλου- κόρη του δικηγόρου και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πέτρου Μαντούβαλου, Σοφία.
Ο Γιάννης Μαρακάκης που τελευταία κυκλοφορεί με ανανεωμένη εμφάνιση έχοντας μακρύνει τα μαλλιά του, αφήνοντας γένια τριών ημερών και με σπορ ρούχα – τέρμα πια τα σακάκια – όχι μόνο συνοδευόταν από την 21χρονη φοιτήτρια της νομικής αλλά δεν έκρυψαν ούτε στιγμή την ξεχωριστή σχέση τους ποζάροντας με ευχαρίστηση στον φακό του nektarini.
Μετά την παρουσίαση δείπνησαν μαζί με την Νατάσα Ράγιου, τον Νίκο Μουρατίδη, τον Νάσο Γαλακτερό και την Νάνσυ Ζαμπέτογλου στο ξενοδοχείο «Αστήρ» όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου.
Ο Γιάννης Μαρακάκης και η Σοφία Μαντούβαλου, είναι μαζί από τα μέσα του καλοκαιριού αλλά η χθεσινή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή τους.