ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!


Ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ασκήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών με αφορμή το σχετικό...
δημοσίευμα στο περιοδικό «Επίκαιρα», τον περασμένο Ιούνιο. Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Ορνεράκης άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος και αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξετάσθηκαν αξιωματικοί και διοικητές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), αλλά και πρόσωπα που υπηρετούσαν στην ασφάλεια του πρωθυπουργού.

Ανάμεσα στις προπαρασκευαστικές ενέργειες, βάσει της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί, εντάσσονται και τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Υπενθυμίζεται σύμφωνα με έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής της τότε κυβέρνησης.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρονταν να υποστηρίζουν ότι είχαν διενεργήσει αντιπαρακολουθήσεις και είχαν εντοπίσει ομάδα 20 ατόμων, που παρακολουθούσαν, τον τότε πρωθυπυργό. Στο έγγραφο αναφέρεται ακόμη ότι τα πρόσωπα αυτά ήταν μέλη ξένων μυστικών υπηρεσιών.

«ΛΑΘΟΣ» ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΤΣΕΛΗ-ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ, ΛΕΕΙ Ο Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ


«Είναι λάθος η δημιουργία αυτής της κίνησης. Χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση το ΠΑΣΟΚ τώρα. Η πλατιά προοδευτική παράταξη τους χρειάζεται όλους, και γι' αυτό θεωρώ ότι είναι λάθος τέτοιες κινήσεις» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, αναφερόμενος στην...
ίδρυση κόμματος από τους Λούκα Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη, και κάλεσε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο νέος πρόεδρος, ο κ. Βενιζέλος, χρειάζεται τη στήριξη όλων μας και πρέπει να δώσουμε τη στήριξη, και δίνουμε αυτή τη στήριξη χωρίς επιφυλάξεις. Γιατί ο αγώνας που θα δώσει και η ευθύνη που αναλαμβάνει είναι πάρα πολύ μεγάλη» είπε ο κ. Πετσάλνικος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, είπε ότι ανεξαρτήτως των ενδεχόμενων σχημάτων κυβερνητικής συνεργασίας «τα προβλήματα πλέον για τη χώρα και για τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν, εάν δεν υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση και ευρύτερη αποδοχή των κινήσεων που θα πρέπει να γίνουν, όχι μόνο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, αλλά κυρίως μέσα στον ελληνικό λαό, μέσα στην κοινωνία». 

ΠΑΤΡΑ: ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ


ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ
  ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ  ΤΗΣ 11ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡ.
               ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ    ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΓΙΑΧΑΛΗΣ   ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ (ΙΕΡΕΥΣ)
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ
ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΟΥΛΑΒΕΡΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΑΣ. (ΙΕΡΕΥΣ)
                        ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΟΥΛΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ PSI


Καθώς το λεγόμενο κούρεμα και το PSI ολοκληρώνονται, είναι φανερό πως η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο κλείνει τον κύκλο της με μια ολέθρια συμφωνία, που καταδικάζει για γενιές την κοινωνική πλειοψηφία να ζει σε άθλιες συνθήκες, αναντίστοιχες με τον πλούτο που παράγει και τις δυνατότητες που έχει η... εποχή μας.

Πρώτα από όλα το χρέος δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται, καθώς "κουρεύονται" 105 δισ. και φορτώνονται άλλα 130 δισ. Δεύτερο, οι όροι είναι σαφώς δυσμενέστεροι, καθώς το αγγλικό δίκαιο διασφαλίζει ολοκληρωτικά τα συμφέροντα των κρατών στα οποία περνάνε τα ομόλογα που κατείχαν οι ιδιώτες. Οι ιδιώτες αυτοί δεν είναι φυσικά δανειστές της χώρες, αλλά τοκογλύφοι από το διεθνή χώρο των τραπεζών που αγόρασαν ομόλογα σε τιμές πολύ χαμηλότερες αυτές που πληρώνει σήμερα η Ελλάδα, βγαίνοντας έτσι κερδισμένοι.

Τρίτο, μεγάλος χαμένος, όχι γιατί έτυχε, αλλά επειδή πέτυχε το σχέδιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι τα ασφαλιστικά ταμεία. Μεθοδεύεται η χρεοκοπία τους και η παραπέρα λεηλασία των συντάξεων για να ενισχυθούν οικονομικά οι τράπεζες και οι εργοδότες. Τέταρτο και σημαντικότερο είναι, ότι, ο λαός οδηγείται σε μια εξοντωτική λιτότητα με τις μειώσεις μισθών που δρομολογούνται με βάση το Μνημόνιο 2, την αύξηση της φορολογίας, τα χαράτσια που επεκτείνονται ακόμα και στα χωράφια. Ξεκινά επίσης το πλήρες ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των υποδομών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Αυτή η κοινωνική καταστροφή ήταν υποτίθεται το τίμημα για να μη χρεοκοπήσει η χώρα, όμως η ενεργοποίηση των CDS φανερώνει ήδη αυτό που έχει γίνει βούκινο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης: η Ελλάδα είναι σε διαδικασία χρεοκοπίας.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ...


Ρεπορτάζ: Ευτυχία Μεσίσκλη, Λάμπρος Αραπάκος

Βρεθήκαμε στις πρόβες και την παράσταση «Πρόταση Γάμου» του Α. Τσέχωφ από την θεατρική ομάδα του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Ψ.Υ.), Πάτρας. Τα μέλη του Συλλόγου, μιλούν για τη ψυχική ασθένεια, το θέατρο και την αλληλεγγύη, ρίχνοντας μια γροθιά σε κάθε προκατάληψη.

Η Αγγέλα Τριανταφύλλου είναι μητέρα παιδιού που αντιμετωπίζει ψυχική διαταραχή. Είναι η πρόεδρος του Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας και πριν 8 χρόνια, μαζί με άλλους 30 φροντιστές ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας κινητοποιήθηκαν, ώστε να δημιουργηθεί ο Σύλλογος στην Πάτρα. «Όταν πρωτοξεκινήσαμε το κλίμα ήταν βαρύ. Κανείς δεν μιλούσε για την ψυχική νόσο» λέει.
Ο Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας είναι ανοιχτός από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Οι δραστηριότητες του Συλλόγου, αφορούν τους φροντιστές ατόμων που αντιμετωπίζουν ψυχική διαταραχή αλλά και τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, όπως αποκαλούνται οι ψυχικά ασθενείς. «Τα άτομα που έρχονται στο Σύλλογο είναι κυρίως χρόνιοι ψυχικά πάσχοντες και συμμετέχουν στο ημερήσιο πρόγραμμά το όποιο περιλαμβάνει ομάδες χορού, θεάτρου, μουσικής, κατασκευών, ζωγραφικής, αγγλικών, χοροθεραπείας, εκμάθηση υπολογιστών, μαγειρικής, ομάδες λόγου που εμψυχώνονται από εθελοντές ψυχολόγους ενώ παρέχεται σε ατομικό επίπεδο, συμβουλευτική υποστήριξη. Επιπλέον, κάθε Παρασκευή πραγματοποιείται η Κοινωνική Λέσχη ‘’Η Εκκίνηση’’ κατά την όποια οι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας κάνουν ένα απολογισμό της εβδομάδας που πέρασε, καταθέτοντας τις απόψεις τους και σχεδιάζοντας τις επόμενες ενέργειές τους» εξηγεί η ψυχολόγος του Συλλόγου, Ειρήνη Κρανιά.Αρχικά, ο Σύλλογος φιλοξενούνταν σ’ ένα Πνευματικό Κέντρο και το 2007, ο Δήμος τους παραχώρησε το κτίριο στην οδό Σισίνη 6. Τώρα, βρίσκονται σε περίοδο αναζήτησης νέου χώρου καθότι τα 100 τ.μ δεν επαρκούν για 160 ασθενείς. «Ο χώρος που στεγαζόμαστε είναι μικρός, παλιός και δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Κάνουμε αγώνας για ν’ αλλάξει αυτός ο χώρος. Αυτή τη στιγμή, καλύπτουμε ένα μεγάλο κενό της κρατικής υποδομής που δεν υπάρχει. Κρατικές δομές κλείνουν, εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους και ασθενείς μένουν στο δρόμο. Εμείς διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε γιατί θέλουμε οι άνθρωποι να περνούν τη μέρα τους σ’ ένα αξιοπρεπή χώρο» αναφέρει η ψυχολόγος.

Τέρμα η απομόνωση…

«Θέλουμε τα άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχική διαταραχή και είναι κλεισμένα στο σπίτι τους να βγουν έξω, να εκπαιδευτούν, να ζητήσουν βοήθεια οι ίδιοι και η οικογένεια τους. Όταν παρουσιάζεται μια ψυχική ασθένεια, η οικογένεια ντρέπεται, απομονώνεται, κλείνεται στον εαυτό της» σχολιάζει η κ. Κρανιά και συνεχίζει η πρόεδρος «Προσπαθούμε να σπάσουμε τη σιωπή που συνοδεύει την ψυχική νόσο, να συμβάλουμε ενάντια στην προκατάληψη και την ενημέρωση της κοινωνίας. Η εμπιστοσύνη του κόσμου, μας γεμίζει με αίσθημα ευθύνης». Η πατρινή κοινωνία είναι ρατσιστική; «Δεν είναι» δηλώνει η κ. Τριανταφύλλου. «Έχει άγνοια. Όταν πληροφορείται και μαθαίνει, είναι θετική. Οι Πατρινοί αγκαλιάζουν τις εκδηλώσεις μας».

Τα μέλη του Συλλόγου δίνουν μια μικρή ετησία συνδρομή και μ’ αυτό τον τρόπο ενισχύεται οικονομικά. «Από το κράτος δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ» αναφέρει η ψυχολόγος, ενώ η πρόεδρος ελπίζει στην υποστήριξη του Δήμου. «Προσπαθούμε ν’ αξιοποιήσουμε κάποια κληροδοτήματα που είναι για ψυχικά ασθενείς, να εκμεταλλευτούμε το ΕΣΠΑ ενώ συμμετέχουμε σε Ευρωπαϊκά προγράμματα».

Κατεδαφίζοντας το στίγμα…

Η σκηνοθέτιδα της παράστασης, Αναστασία Ντρίζη, μιλά για την προσπάθεια που κατέβαλλαν τα μέλη του Συλλόγου για την παράσταση, τονίζοντας τη σημασία της «σκληρής δουλειάς» στο θέατρο. «Δουλειά, αγάπη και συνεργασία θέλει το θέατρο!».

Από τον περασμένο Οκτώβριο, προετοιμάζουν το θεατρικό και το αποτέλεσμα δεν υστερεί σε τίποτε από μία οργανωμένη και καλοστημένη δουλειά. Η επίσημη πρώτη πάντως, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα που μας πέρασε, αποδεικνύει ακριβώς αυτό… Το κοινό της Πάτρας, αξίωσε την παράσταση, συντελώντας στην παράτασή της.Η τεράστια επιτυχία της παράστασης, δείχνει πως σιγά-σιγά όλα οδηγούν προς την κατάρριψη του στίγματος για την ψυχική υγεία. «Με αυτό που έγινε στην πρεμιέρα μας, δεν πολεμήσαμε απλώς το στίγμα… Το κατεδαφίσαμε! Δεν μπόρεσε κανείς να πει κάτι. Η παράσταση, αποτέλεσε ζωντανή απόδειξη ότι είμαστε ισότιμοι με τους συμπολίτες μας. Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα!», δηλώνει η Πελαγία. Βέβαια, η έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης για τα ζητήματα ψυχικής υγείας είναι και ο βασικότερος παράγοντας «ανακύκλωσης» του στίγματος. «Δε φταίει ο κόσμος, φταίει η άγνοια!» λένε, «…η άγνοια, που γεννά το φόβο προς εμάς».

«Ένα όνειρο ζούμε»…

«Ζούσα ένα όνειρο!», ομολογεί ο Γιώργος, για την εμπειρία του στη σκηνή. Και η λέξη «όνειρο», φάνηκε να μονοπωλεί τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών… « Ήταν ένα όνειρο ζωής για εμένα! Όταν κάποιος άνθρωπος πιστεύει στο θέατρο, αυτό, δε θα τον προδώσει ποτέ…», συμπληρώνει η Θεοδώρα.

Η ζωή των ανθρώπων στο Σύλλογο, έχει αλλάξει ριζικά. «Η ζωή μας, έχει αλλάξει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Εγώ έχασα τη δουλειά μου και από τότε, άρχισαν τα προβλήματα… Τελικά, παρόλο ότι παίρνω φάρμακα, δεν αφήνω κανέναν να με κοροϊδεύει!», αποκαλύπτει ο Γιάννης. Περνούν ώρες, δημιουργώντας μια διέξοδο από την πεζή και συχνά αφιλόξενη πραγματικότητα. Μαθαίνουν να αναπτύσσουν τη φυσική τάση του ανθρώπου να «γειτνιάζει». Ο Γιάννης, μας έδωσε να το καταλάβουμε για τα καλά… «Είμαστε ένας κρίκος. Ο ένας πρέπει να ακολουθεί τον άλλον. Υπάρχει αποξένωση, χάνεται η αγάπη, ο σύνδεσμος των γειτόνων… Όταν αυτά δεν υπάρχουν, όλα διαλύονται…».«Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα! Μακριά από ντιρεκτίβες και τη προπαγάνδα των Μέσων», δηλώνει η Θεοδώρα, σε μία σύγκριση των ελληνικών νοοτροπιών με ανάλογες του εξωτερικού. Οι Πατρινοί όμως, όπως μας λένε, «είμαστε σε καλό δρόμο…». Και δεν πετούν στα σύννεφα. Αναγνωρίζουν τη πηγή του προβλήματος, προτείνουν λύσεις και εκτιμούν το αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι ο Σύλλογος μετρά ήδη 70 εθελοντές, οφείλεται ξεκάθαρα στο σοβαρό και υπεύθυνο όραμα των συντελεστών του. «Το πρόβλημα της κοινωνίας δεν είναι οι ψυχικά ασθενείς. Είναι οι άλλοι άνθρωποι, που υποτίθεται ότι είναι καλά και δε ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τους πρώτους…», λέει η σκηνοθέτιδα. «Αισθανόμαστε μια δυνατή οικειότητα μεταξύ μας… Μου κάνει καλό!», προσθέτει ο Μπάμπης και η Κωνσταντίνα δίπλα του, χαμογελά. «Νιώθω καλύτερα εδώ»…


Η κ. Κατερίνα, πάλι, εθελόντρια, μαθαίνει μαγειρική στα μέλη του Συλλόγου και παράλληλα συμμετέχει και στην παράσταση. «Προτιμώ να είμαι μαζί τους από οπουδήποτε αλλού! Αισθάνομαι, ότι όσοι είναι ‘’έξω ‘’από εμάς, έχουν το πρόβλημα», συμπληρώνει. «Μέσα από το Σύλλογο, έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος», αποκαλύπτει η Δήμητρα, εθελόντρια κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου. Της είναι δύσκολο, να διατηρήσει το τίτλο της εθελόντριας. «Είμαστε αληθινοί φίλοι πλέον! Τι “εθελόντρια”;».

Επίλογος δεν υπάρχει. Ποιος επίλογος…;

«Τα παιδιά λένε ότι ο Σ.Ο.Ψ.Υ. είναι το δεύτερο σπίτι τους. τον χαρακτηρίζουν ως μια όαση μέσα στην ερημιά. Το κινητό του Συλλόγου είναι πάντα ανοιχτό. Νύχτα μέρα».
Αγγέλα Τριανταφύλλου, πρόεδρος του Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας

«Μέσα στο Σύλλογο έχω βιώσει πολλές συγκινητικές στιγμές. Είναι όλες ισάξιες. Μια από αυτές, είναι που άλλαξα τη χρονιά, φέτος, μαζί με τα μέλη του Συλλόγου και περάσαμε υπέροχα. Είναι σημαντικό, άνθρωποι που για χρόνια είχαν να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου χρόνου με κάποιον συντροφιά να τον υποδέχονται στην μεγάλη και αλληλέγγυα αγκαλιά του Συλλόγου μας »!
http://pelop.gr
Ειρήνη Κρανιά, ψυχολόγος του Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας

info
Λόγω της μεγάλης επιτυχίας, η παράσταση «Πρόταση Γάμου» του Α. Τσέχωφ από τα μέλη του Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Μαρτίου , στις 20.30 στο θέατρο ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ (Φαβιέρου 5). Ο Σύλλογος βρίσκεται στην οδό Σισίνη 4. Τηλ./fax: 2610- 621. 273. Κιν. 6977.452.642, www.sopsipatron.gr

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 
Η βάρβαρη και παρατεταμένη επίθεση του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας διαμορφώνει μια κρίσιμη κατάσταση για το λαό και τη χώρα. Καταδικάζει το λαό σε αργό θάνατο, βαθαίνει την ιμπεριαλιστική υποδούλωση και θέτει τη χώρα κάτω από ασφυκτικό, νεοαποικιακό έλεγχο.
Οι πανηγυρισμοί των κομμάτων του συστήματος για την ολοκλήρωση του PSI σημαίνουν και προετοιμάζουν τον επερχόμενο νέο γύρο επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό. Γι’ αυτό και, παράλληλα, τα κόμματα αυτά διαμορφώνουν όλο και πιο αντιδραστικά χαρακτηριστικά, κλιμακώνουν την αντικομμουνιστική-αντιαριστερή υστερία τους, απαιτούν σιγή νεκροταφείου από το λαό και τη νεολαία της χώρας.
Όμως ο λαός δεν παραδίνεται! Μπορεί και πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο της μαζικής αντίστασης και πάλης, στο δρόμο για τη συγκρότηση κινήματος που θα μπορεί να συγκρουστεί συνολικά με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό και να διαμορφώσει την επαναστατική προοπτική του.
Η Πρωτοβουλία για μια Αριστερή Αντιμπεριαλιστική Συνεργασία συγκροτήθηκε για να υπηρετήσει μέσα στο κίνημα και στην πάλη αυτές τις αναγκαιότητες. Στηριγμένη από το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ και ανένταχτους αγωνιστές, η Πρωτοβουλία θέλει να συμβάλει στη δημιουργία μιας ευρύτερης μετωπικής πολιτικής συνεργασίας, στη συσπείρωση ενός ευρύτερου αγωνιστικού δυναμικού στην κατεύθυνση της ισχυροποίησης της κοινής δράσης, των λαϊκών-εργατικών αντιστάσεων, του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας και της εξαθλίωσης ως αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου αγώνα για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία.
Η Πρωτοβουλία απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε δύναμη και αγωνιστή που θέλει να συμβάλει στην παραπάνω κατεύθυνση, σε κάθε εργαζόμενο που θέλει να ενισχύσει τη γραμμή της αντίστασης, την ανάπτυξη και το σωστό προσανατολισμό του εργατικού, λαϊκού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και σε στενή σύνδεση με τα μέτωπα που ανοίγει η λαϊκή πάλη.