ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Γ.ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ


Οτιδήποτε αμαυρώνει την ιστορική μνήμη δεν προσβάλλει μόνο τη μνήμη των ηρώων, αλλά απαξιώνει πρωτίστως εμάς που αποδεικνυόμαστε ανάξιοι της θυσίας τους, τονίζει ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης σε μήνυμά του εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων...
για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Η αίσθηση ορίων είναι το λιγότερο που μπορεί να ζητήσει κανείς στη στάση όλων μας απέναντι σε τέτοιες ιστορικές επετείους, σημειώνει μεταξύ άλλων ο υπουργός και διαμηνύει ότι παρά τη συσσωρευμένη πικρία για τα δεινά της κρίσης, «κανείς δεν έχει το δικαίωμα ούτε τη νομιμοποίηση να πληγώσει το δημόσιο αίσθημα και να τραυματίσει μια εθνική επέτειο μνήμης».


«Φυσικός χώρος του εορτασμού του εθνικού αυτού γεγονότος, που είναι συμβολικά δεμένο και με μια μεγάλη θρησκευτική γιορτή, τη γιορτή της Παναγίας, είναι και παραμένει το σχολείο», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Μπαμπινιώτης και ακολούθως επικαλείται την ευαισθησία όλων των εκπαιδευτικών για το μοναδικής σημασίας ιστορικό γεγονός της εθνικής μας παλιγγενεσίας, το οποίο όπως υπογραμμίζει, «πρέπει να εορτάζεται στα σχολεία με καθολική συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών όχι μόνο με πανηγυρικό τρόπο (επίσημη ομιλία, θεατρικές απεικονίσεις, τραγούδια, απαγγελίες ποιημάτων, παραδοσιακούς χορούς κ.τ.λ.), αλλά και με πιο ουσιαστικό τρόπο, με συζητήσεις μέσα στις τάξεις πριν από τον εορτασμό για τη σημασία του γεγονότος και τη θέση του στην ιστορία της πατρίδας μας».


«Προέκταση των ενδοσχολικών εκδηλώσεων είναι ο εορτασμός του ιστορικού γεγονότος στον δημόσιο χώρο, στους δημόσιους χώρους όλων των περιοχών της Ελλάδος με τον συμβολισμό των σχολικών παρελάσεων. Η συμμετοχή μαθητών σε τέτοιες δημόσιες εκδηλώσεις απόδοσης τιμής στους Έλληνες αγωνιστές, οι οποίοι δοκιμάστηκαν σκληρά, έχυσαν το αίμα τους και θυσίασαν τη ζωή τους για να απελευθερωθεί η πατρίδα μας από τη μακραίωνη τουρκική σκλαβιά, αποτελεί ελάχιστη δική μας συμβολή στη μνήμη αυτών των ηρώων, στην ιστορική μνήμη του νέου ελληνισμού, πράγμα που είναι χρέος μας να νιώσουν και να σεβαστούν πρώτοι και πάνω απ' όλα οι νέοι μας», αναφέρει ο κ. Μπαμπινιώτης, απευθύνοντας στη συνέχεια μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:


«Οτιδήποτε αμαυρώνει "χωρίς περίσκεψιν" αυτή την ιστορική μνήμη και την οφειλόμενη από όλους μας τιμή δεν προσβάλλει μόνο τη μνήμη των ηρώων, αλλά απαξιώνει πρωτίστως εμάς που αποδεικνυόμαστε ανάξιοι της θυσίας τους. Η αίσθηση ορίων είναι το λιγότερο που μπορεί να ζητήσει κανείς στη στάση όλων μας απέναντι σε τέτοιες ιστορικές επετείους και απέναντι στις μεγάλες ηρωικές μορφές του ελληνικού λαού. Δεν είμαστε εμείς -τα θεσμικά πρόσωπα, οι πολιτικοί ή οι διάφοροι εκπρόσωποι- οι αποδέκτες της τιμής που ανήκει στους ήρωες που θυσιάστηκαν. Είμαστε όλοι μαζί ένα μικρό αντιπροσωπευτικό κομμάτι του ελληνικού λαού που καλούμαστε σε τέτοιες εκδηλώσεις να εκφράσουμε δημόσια τον σεβασμό μας και να αναγνωρίσουμε δημόσια την οφειλή μας στους τιμώμενους αγωνιστές του '21».


«Δάσκαλοι, γονείς, συγγενείς, φίλοι, απλοί πολίτες προσερχόμαστε σε τέτοιες δημόσιες εκδηλώσεις να καμαρώσουμε τα νέα παιδιά, συμμετέχοντας και οι ίδιοι ψυχικά στον εορτασμό και -παρ' όλη τη συσσωρευμένη πικρία που έχει πλημμυρίσει τις ψυχές μας σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση που περνά η χώρα μας- δεν έχει κανείς μας το δικαίωμα ούτε τη νομιμοποίηση να πληγώσει το δημόσιο αίσθημα και να τραυματίσει μια εθνική επέτειο μνήμης», υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας και στο πλαίσιο αυτό καλεί όλους και ιδίως τους νέους, «να εορτάσουμε αυτή την επέτειο όπως αξίζει στους αγωνιστές του '21 και όπως απαιτούν η παράδοση, το ήθος και το πνεύμα αυτής της επετείου και πάνω απ' όλα ως ένα εθνικό χρέος που ενώνει όλους τους Έλληνες, ανεβάζει το ηθικό μας και αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για όλους μας».


Ο υπουργός Παδείας κλείνει το μήνυμά του με τα λόγια του Κολοκοτρώνη προς τους νέους που -όπως σημειώνει- είναι και σήμερα επίκαιρα: «Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε· και, διά να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την φρόνιμον ελευθερία».

ΝΔ: ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ «ΦΟΥΣΚΩΜΑ» ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ


«Όσα είπε χθες ο κ. Προβόπουλος δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τις ευθύνες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στη δημιουργία αρνητικής εικόνας, τη διάλυση κάθε ίχνους εμπιστοσύνης προς τη χώρα, το "φούσκωμα" του ελλείμματος του 2009 και την προσφυγή στο ΔΝΤ», δήλωσε ο εκπρόσωπος...
της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.


Τόνισε ακόμη ότι «δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την πολιτική απάτη του "λεφτά υπάρχουν", που έστησε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου».


Ο κ. Μιχελάκης έστρεψε τα βέλη του και κατά του κ. Βενιζέλου, τον οποίο χαρακτήρισε άξιο συνεχιστή του προκατόχου του.


«Με τις υποσχέσεις, που έδωσε χθες για αποκατάσταση όλων των αδικιών που προκάλεσαν ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνει τις ίδιες καταδικασμένες πρακτικές. Με υποσχέσεις για όλους και για όλα, επιβεβαιώνει ότι τι Παπανδρέου τι Βενιζέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Υπενθυμίζεται ότι χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, επισήμανε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009 ότι ο πολιτικός κόσμος ήταν επαρκέστατα ενημερωμένος προεκλογικά για τους κινδύνους που απειλούν την ελληνική οικονομία και για το ενδεχόμενο εκτροχιασμού του ελλείμματος σε διψήφιο αριθμό.

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΔΗΚ

Με την τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Αλέκου Παναγούλη στο κέντρο της Αθήνας έληξαν ουσιαστικά οι εργασίες του πρόσφατου (10&11/3) 3ου Συνεδρίου της ΕΔΗΚ, με απόσταση 32 χρόνων από το προηγούμενο.

Ζωντανή και νεανική η σύνθεση των νέων οργάνων του ιστορικού κόμματος του Κέντρου, αφού η σύνθεση του νεοεκλεγέντος Εθνικού Συμβουλίου έχει μέσο όρο ηλικίας τα 34 έτη. Το πρώτο δείγμα δράσης ήταν η ακτιβιστική τοποθέτηση στην Πλατεία Δικαστηρίων οδοδεικτών που συμβολικά αλλάζουν το όνομά της σε Πλατεία Τυρρανοκτόνων, προς τιμήν όσων ηρώων οι οποίοι -όπως ο Α. Παναγούλης- επιχείρησαν να απαλλάξουν τον τόπο από βιαστές των θεσμών.

Ο νέος Πρόεδρος του Κόμματος, τέταρτος στην περίοδο της Μεταπολίτευσης, μετά τους Γ. Μαύρο, Γ. Ζίγδη, Ν. Σαρρή, είναι ο Σταύρος Καράμπελας, πολιτικός επιστήμων 38 ετών, πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας (ΕΔΗΝ) και π. Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (ΕΣΥΝ). Στο πρόσωπό του τιμήθηκαν όλες οι γενιές αγωνιστών της οργάνωσης νεολαίας του Κέντρου, αφού ήταν αυτός που παρουσίασε την πρόσφατη τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του ήρωα και μόνος πολιτικός αρχηγός από τους παρόντες που έλαβε το λόγο.

Πρώτο μέλημα της νέας ηγεσίας του κόμματος, η σύμπηξη επίσημης εκλογικής συμμαχίας με χώρο που δύναται να ικανοποιήσει τις προσδοκίες δράσης νέων ανθρώπων που μένουν πιστοί στις παρακαταθήκες αγωνιστών (όπως οι Α. Παναγούλης, Κ. Γεωργάκης κ.ά.) που προηγήθηκαν ιστορικά. Πεποίθησή τους είναι ότι η ιστορικότητα της εποχής που διανύουμε θα δείξει εάν υπάρχει αξιοσύνη στους κληρονόμους μίας μεγάλης παράδοσης.

Οι ίδιοι εξάλλου πιστεύουν ότι το Ριζοσπαστικό Κέντρο, ήταν και παραμένει «ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ».

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/3, 12:00 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, τον ρατσισμό, την υποβάθμιση της ζωής μας.
Να ανατρέψουμε την αντεργατική πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Ποτέ ξανά φασισμός!


Όλες και όλοι εμείς: που παλεύουμε για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και να διώξουμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, που βγαίνουμε κατά χιλιάδες στους δρόμους και τις πλατείες, με τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις μας αψηφώντας την βάρβαρη καταστολή των ΜΑΤ και των χημικών,  που παλεύουμε για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας από την επίθεση των εργοδοτών, των τραπεζιτών και των διορισμένων κυβερνήσεών τους …

Είναι ώρα να βρεθούμε όλοι μαζί:

-          Στον αγώνα ενάντια στην τρόικα, την κυβέρνηση, την ΕΕ, την κρατική καταστολή  και όλο τον μηχανισμό που υπηρετεί την αντιδραστική στροφή του πολιτικού συστήματος. Θέλουν να πνίξουν την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, που μεγαλώνει μέσα στον λαό.  
-          Ενάντια στις φασιστικές συμμορίες που μέσα σε περίοδο κρίσης προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι απειλώντας τις ελευθερίες όλων μας. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής όσο και να μεταμφιέζονται σε «αντιμνημονιακούς πατριώτες» δεν είναι παρά συνεργάτες του κράτους και της αστυνομίας, υπηρέτες του κεφαλαίου και των εργοδοτών κατά των αγώνων του εργατικού κινήματος και της αριστεράς. Είναι οι ομογάλακτοι του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος, οι απόγονοι των κουκουλοφόρων ταγματασφαλιτών της Κατοχής, οι αμετανόητοι νοσταλγοί της Χούντας. Οι σύγχρονοι γερμανοτσολιάδες. Πρέπει να τους σταματήσουμε!Οι φασίστες  αποθρασύνονται από την επίθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κατά της αριστεράς, του εργατικού κινήματος, των κινημάτων αντίστασης ανυπακοής. Από την υπουργοποίηση ομοϊδεατών τους  (όπως ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης), με την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του «τεχνοκράτη» πρωθυπουργού.    

Επιχειρούν να παίξουν το ρόλο του χωροφύλακα στους  δρόμους και τις γειτονιές, του απεργοσπάστη, όπως απέδειξαν στη Χαλυβουργία αλλά και στις απεργιακές διαδηλώσεις του καλοκαιριού με τους ροπαλοφόρους ακροδεξιούς τραμπούκους που συνεργάζονταν με τα ΜΑΤ. Αποθρασύνονται από την πολιτική της ΕΕ για την «Ευρώπη-φρούριο» ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που φτάνουν διωγμένοι από τις επεμβάσεις και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών στις χώρες τους. Τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, τη στιγμή που αναιρούνται εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που καταχτήθηκαν με αγώνες, που μισθοί και συντάξεις φτάνουν στα όρια της πείνας, που διαλύονται η δημόσια παιδεία και υγεία, που ξεπουλιέται η δημόσια – κοινωνική περιουσία, που φουντώνει η ανεργία, που ένας ολόκληρος λαός οδηγείται στην εξαθλίωση για να εξασφαλιστούν τα υπερκέρδη τραπεζιτών, βιομηχάνων και εφοπλιστών, ντόπιων και ξένων, το σύστημα ενισχύει και χρησιμοποιεί τις φασιστικές συμμορίες, για να σπέρνουν τον τρόμο και να αποπροσανατολίζουν την οργή του κόσμου διδίδοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Η δράση τους είναι η συνέχεια της κρατικής βίας και καταστολής που βίωσαν οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές των πανεργατικών συλλαλητηρίων.  

Φοβούνται την αγωνιστική δράση των εργαζόμενων και της νεολαίας που απειλεί να τους ανατρέψει και προσπαθούν να κάνουν το φόβο τους, δικό μας φόβο. Η πλειοψηφία του λαού, εργαζόμενοι, άνεργοι, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές είναι ενάντια στους φασίστες, αγανακτεί με τις επιθέσεις τους, απαιτεί να κλείσουν τα «γραφεία» – ορμητήρια τους.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου και να τσακίσουμε τις φασιστικές συμμορίες. Θα μας βρουν απέναντί τους στους αγώνες ενάντια στη μνημονιακή πολιτική, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που θέλουν να μας επιβάλλουν.

NA ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ – ΟΡΜΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/3, 12:00 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Κ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ


«ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ»
ΟΜΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΑΝΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα
Κοιν. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος
Κ. Κωνσταντίνο Καρπέτα.
                                                                                                                                                        16/03/2012

ΘΕΜΑ: «Κήρυξη από τις πρόσφατες πλημμύρες θεομηνιόπληκτου  του Δήμου Αιγίου με βάση το αίτημα αλλά και την πρόταση οριοθέτησης, που είχε υποβάλλει ως Δήμος, στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος »

Κύριε Περιφερειάρχα,

Μετά την υπογραφή της απόφασης του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών, και δικτύων Γ.Μαγκριώτη, κηρύξεις των περιοχών Ηλείας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες σε θεομηνιόπληκτες, δεν συμπεριλαμβάνονται και οι περιοχές του Δήμου Αιγίου.
  
Κατόπιν των ανωτέρω σας ερωτώ :

·         Τι ουσιαστικές πρωτοβουλίες έχει πάρει και σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχετε προβεί από την ημέρα που ανακοινώθηκε η απόφαση, προκειμένου να ενταχθούν το συντομότερο δυνατό και οι περιοχές του Δήμου Αιγίου (Ανατολική Αιγιαλεία, τέως Δήμου Αιγείρας, Ακράτας κ.τ.λ)  προκειμένου να τύχουν της κρατικής αρωγής όσοι επλήγησαν από τις καταστροφές της θεομηνίας στις  6/2/12 (νοικοκυριά,επιχειρήσεις,καλλιέργειες).   

Ο ερωτών Περιφερειακός Σύμβουλος
                                                                                                Πάνος Σακελλαρόπουλος

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ DANCING WITH THE STARS


Σε λίγο η επίσημη ανακοίνωση

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

 
Δείτε ποιοι κατέθεσαν αίτηση ανά την Ελλάδα για είναι υποψήφιοι βουλευτές με τη ΝΔ. Στη λίστα δεν περιλαμβάνονται οι εν ενεργεία βουλευτές που δικαιωματικά καταλαμβάνουν μία θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ


Αχαϊα

1. Νίκος Παπαδημάτος (πολιτευτής), 2. Νατάσα Ράγιου (πολιτευτής), 3. Γιώργος Καραμαλίκης (Ναύαρχος ε.α.), 4. Αθανάσιος Νταβλούρος (πρώην διοικητής Ασφάλειας πατρών), 5. Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου (πολιτευτής), 6. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος (πολιτευτής), 7. Ελένη Πανίτσα (πολιτευτής), 8. Αγγελος Τσιγκρής (πολιτευτής), 9. Νίκος Πυλαρινός (Περιφερειακός Σύμβουλος), 10. Βασίλης Καρκούλιας (οικονομολόγος - Πρόεδρος Ομοσπονδίας θυμάτων ναζί), 11. Γιώργος Μητρόπουλος, 12. Δημήτρης Αντωνακόπουλος (επιχειρηματίας από τα Καλάβρυτα)


Κεφαλονιά

1. Αλιβιζάτος Πέτρος, επιχειρηματίας, πρώην υφυπουργός Τουρισμού και πρ. βουλευτής, 
2. Κουρής Γιώργος, Νομίατρος, 
3. Λουκέρη Σοφία, οδοντίατρος, 
4. Παπαδάτος Παύλος, επικοινωνιολόγος - διαφημιστής, 
5. Τραυλός Σταύρος, πολιτικός μηχανικός, πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς.

Φωκίδας

1. Ευσταθίου Παναγιώτης (ιατρός), 2. Λυμπέρης Απόστολος (πολιτικός μηχανικός), 3. Μανδρέκα Ασπασία (δικηγόρος), 4. Παπαθανασίου Κωνσταντίνος (οικονομολόγος), 5. Φλώρος Αναστάσιος (εκπαιδευτικός)

Βοιωτία
1. Παντελής Φραγκούλης, 2. Ανδρέας Κουτσούμπας, 3. Γιάννης Καράμπελας, 4. Βαγγέλης Μπασιάκος, 5. Σωσώ Μανάρα, 6. Κική Μαχαίρα, 7. Τάσος Ιγγλέζος, 8. Λουκάς Υπερήφανος, 9. Γιώργος Μεγάλος, 10. Γιάννης Ταγκαλέγκας, 11. Χαράλαμπος Κουτσόπουλος και 12. Νίκος Λαδογιάννης.

Εύβοια

1. Βάσω Παππά, 2. Σίσσυ Λαίου, 3. Σταμάτης Γκάβαλης, 4. Σταύρος Καρκαλέτσης και 5. Ελένη Θαλασσινού.

Φθιώτιδα

1. 

Νίκος Σταυρογιάννης, 2. Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, 3. 

Ελένη Μακρή-Θεοδώρου

, 4. Γιάννης Μπρεκουλάκης, 5. 

Δημήτρης Μπριάνης, 6. 

Νίκος Διαμαντής, 7. Αλέξης Κορδολέμης.

Καβάλα

1. Γιώργος Καλαντζής, 2. Θόδωρος Καλλιοντζής, 3. Γιάννης Πασχαλίδης, 4. Ντίνος Κλειτσιώτης, 5. Νίκος Κιοσές, 6. Χρήστος Τριανταφυλλίδης, 7. Δήμητρα Τσανάκα, 8. Μαρίνα Φιλιππίδου, 9. Ειρήνη Κουρτίδου, 10. Βάσω Παπουτσή – Μήττα.

Πρέβεζα

1. Στέργιος Γιαννάκης, 2. Λάμπρος Πρέντζας, 3. Ξώνα Γεωργία

Τρίκαλα

1. Ηλίας Βλαχογιάννης, 2. Μιχάλης Ταμήλος, 3. Κώστας Σκρέκας, 4. Νίκος Σακκάς, 5. Κώστας Τσουρβάκας, 6. Απόστολος Τσαντίλας και 7. Χρήστος Μαγειρίας.

Ιωαννίνων

1. Γιώργος Εμμανουηλίδης, 2. Κώστας Χαραλαμπόπουλος, 3. Βασίλη Τσαλιαμάνη, 4. Παντελή Κολόκα, 5. Φίλιππου Σιάκκα, 6. Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, 7. Στέλιου Λέυκοβιτς, 8. Γιούλας Μητροκώστα και 9. Γιώργου Γοργόλη.

Καστοριά

1. Μαρία Αντωνίου, 2. Γιώργος Παπαδόπουλος, 3. Κ.Μαγαλιός

Φλώρινα

1. Γιάννης Αντωνιάδης, 2. Απόστολος Ασλανίδης, 3. Σωτήρης Βόσδου, 4. Γιώργος Κουλίδης, 5. Σταύρος Παπασωτηρίου

Χαλκιδική

1. Ευθύμης Καρανάσιος, 2. Δημήτρης Πάχτας, 3. Νίκος Καραμανλής, 4. Γιώργος Τσιουπλάκης, 5. Απόστολος Μαρκογιαννάκης, 6. Γιώργος Τσανανάς, 7. Νίκος Ψαράς και 8. Όλγα Παπαμέτη.

Μαγνησίας

1. Σούρλας Γιώργος, 2. Νάκος Θανάσης, 3. Μπουκώρος Χρήστος, 4. Δεσύλλας Σπύρος, 5. Καπάνη Μαρία, 6. Μακρή Ζέττα, 7. Μποτός Αργύρης

Λέσβος

1. Παύλος Βογιατζής, 2. Γιάννης Γιαννέλης, 3. Κώστας Μουτζούρης, 4. Δημήτρης Παπαγιαννίδης

Σάμος

1. Ο πρώην Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Αγγελόπουλος, 2. Γιάννης Χατζηκωνσταντής, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, 3. Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας Τάσος Καλατζής, 4. Ο σημερινός εκπρόσωπος Τύπου της ΝΟΔΕ Σάμου της Ν.Δ., γιατρός Μάνος Λογοθέτης

Αρκαδία

1. O πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ Βασίλης Κοντοζαμάνης, 2. O αντιπρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης Παναγιώτης Καρβελάς, 3. O ιατρός Κώστας Βλάσσης, 4. O σύμβουλος επιχειρήσεων Παναγιώτης Βαλασόπουλος, 5. Ο γιατρός Μαρίνος Τσίρμπας και 6. Ο γιατρός Κ. Αυγερινός.

Μεσσηνία

1. Μίλτος Χρυσομάλλης, 2. Αγγ. Κωτσιόπουλος, 3. Γ. Αδαμόπουλος, 4. Μανώλης Μάκαρης, 5. Π. Κατσίβελας, 6. Π. Ιωαννίδης, 7. Γ. Γιαννακόπουλος 8. Αντωνία Μπούζα

Κορινθία

1. Χρήστος Δήμας, 2. Ο πρ. νομάρχης Ν. Ταγαράς, 3. Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Π. Καλλίρης, 4. Ο γιατρός Αθ. Παπαχριστόπουλος, 5. Η περιφερειακή σύμβουλος Μ. Σούκουλη, 6. Ο δικηγόρος Π. Ανδρικόπουλος, 7. Ο δικηγόρος Δ. Παπαγεωργίου, 8. Ο πολιτευτής Στ. Μάρκελλος και 9. Ο οικονομολόγος Χ. Οικονομόπουλος.

Ρόδος

1. Βασίλης Υψηλάντη, 2. Μάνος Κόνσολας, 3. Βασίλης Χρύσης, 4. Γιάννης Παππας, 5. Στράτος Καρίκης, 6. Γιάννης Φλεβάρης, 7. Γιώργος Πυλάρης από τη Κάρπαθο

Ηράκλειο

1. Γιώργος Δεικτάκης (πρώην βουλευτής), 2. Ελένη Κουντουράκη (Πολ. επιστήμων), 3. Κωστής Παπαγεωργίου (Δημοσιογράφος), 4. Γιώργος Ματαλιωτάκης (Διδάκτωρ του Πολυτεχνείου), 5. Ρέα Αλεξανδράκη (Ιατρός), 6. Κώστας Στραταντωνάκης (Υπάλληλος ΔΕΗ), 7. Μάξιμος Σενετάκης (Πολ.μηχανικός), 8. Μανώλης Μαράκης (Υπάλληλος- ΑΜΕΑ), 9. Αντιγόνη Ανδρεάκη

Χανιά

1. Ο πρώην Βουλευτής της Ν.Δ Μανούσος Βουλουδάκης, 2. Ο πρώην δήμαρχος Χανίων και νυν δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Βιρβιδάκης, 3. Ο γραμματέας του Π.Σ Κώστας ΓύπαρηςΑιτωλοακαρνανία

1. Γιώργος Παπαναστασίου, 2. Έλενα Μάντζιου – Κοτρολού, 3. Δημ. Αρβανίτης, 4. Φωκά, 5. Νίκος Καραπάνος, 5. Γεωργία Μπόκα.

Θεσπρωτία

1. Γεωργόπουλος Γιάννης, 2. Γιόγιακας Βασίλης 3. Κάτσιος Νίκος 4. Κιάμος Μάκης, 5. Μπέζας Αντώνης, 6. Μπέσης Κώστας

Άρτα

1. Καραμπίνα Εύη, 2. Μίχου Χριστόφορος, 3. Παπαβασιλείου Γιώργος, 4. Παπαδημητρίου Ευάγγελος, 5. Παπαδημητρίου Ντίνος, 6. Σίμου Τασούλα, 7. Στύλιος Γιώργος, 8. Τσιρογιάννης Χρήστος

Λάρισα

1. Αδαμούλης Γιώργος (εκπαιδευτικός, μέλος Π.Ε ΝΔ), 2. Αξιόγλου Ελένη (Δικηγόρος), 3. Βουνάτσος Αχιλλέας (Δημοσιογράφος), 4. Γρηγοριάδης Δημήτρης (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής), 5. Ζαχείλα Κατερίνα (Δημοσιογράφος), 6. Καμηλαράκη Μαίρη (πολιτικός Μηχανικός, μέλος Π.Ε ΝΔ), 7. Καρέλα Κατερίνα (Αρχιτέκτονας), 8. Πλιάτσικας Χρήστος (Συνταξιούχος)

Γρεβενά

1. Ο πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών κ.Απόστολος Τσένης, 2. Ο κ.Αθανάσιος Σδράλης, 3. Ο κ.Τιμολέων Κοψαχείλης, 4. Ο κ.Φώτης Σιούμπουρας 5. Ο κ.Γιάννης Μήτσιου, 6. Το μέλος της ΝΟΔΕ κ.Σ.Σκόδρας.

Καρδίτσα

1. Ο πρώην Βουλευτής Καρδίτσας κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος, 2. Ο κ. Παύλος Σιούφας, 3. Ο κ. Σωτήρης Μπούσδρας, 4. Ο κ. Γιώργος Κωτούλας, 5. Η κ. Ασημίνα Σκόνδρα, 6. ο κ. Νίκος Παππάς και 7. Ο κ. Νίκος Πολύζος.

Πιερία

1. Άννα Μάνη, 2. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, 3. Ανέστης Ίνεγλης, 4. Ξενοφών Μπαραλιάκος, 5. Δημήτριος Μπέης, 6. Ανατολή Κωνσταντινίδου, 7. Βασίλειος Τουλίκας και 8. Δημήτριος Χριστογιάννης

Ημαθίας

1. Κ. Ζιώγας, 2. Γ. Μπατσαρά, 3. Ά. Βεσυρόπουλος, 4. Ζ. Πατσίκας, 5. Γ. Ορφανός, 6. Ξ. Σακκλάς, 7. Στ. Γιαννούτσου, 8. Κ. Καλαϊτζίδης, 9. Λ. Τσαβδαρίδης, 10. Μάμαλης, 11. Τ. Μπαρζώκας, 12. Σ. Σαρηγιαννίδης.Πηγή : parapolitika.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ


Νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε μια μεγάλη συγνώμη σε όσους προσήλθαν και βίωσαν την Τριτοκοσμική εκλογική διαδικασία της 11/3/2012, για την ανάδειξη της  νέας Διοίκησης στον σύλλογο Πολυτέκνων Πατρών και Περιχώρων, παρά το γεγονός ότι καμία ευθύνη δεν φέραμε.
Απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη για την εκλογική διαδικασία είχε η εφορευτική επιτροπή και ο επανεκλεγείς πρόεδρος την οργάνωσης κ. Παναγιωτόπουλος, σύμφωνα με το άρθρο 10 του καταστατικού του συλλόγου.
Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης, αντί να επιλέξουν έναν άλλο χώρο, όπως π.χ. τον χώρο στην Λιμενική Ζώνη που πραγματοποιούνται πολυπληθείς εκδηλώσεις και θα μπορούσαν οι προσερχόμενοι  να ψηφίσουν χωρίς την πολύωρη των δύο (2) και άνω ωρών αναμονή. Αντ’ αυτού επιλέγει δυστυχώς ως χώρος το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης.
Έναν χώρο που δεν προσφέρεται για την ομαλή και χωρίς προβλήματα διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, καθώς δεν λαμβάνονταν μέριμνα για την ασφάλεια των προσερχόμενων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Τυχόν αιτιάσεις οικονομικού κόστους από μέρος των υπευθύνων είναι ανυπόστατες και δεν ευσταθούν, εφόσον διατυπωθούν, διότι, παρά την παραχώρηση της αίθουσας του Εργατικού Κέντρου ΠάτραςΔΩΡΕΑΝ, όπως και κατά την εκλογική διαδικασία του 2009, δεν προτιμήθηκε. Γιατί άραγε;
Η αδυναμία οικονομικής κάλυψης περισσοτέρων Δικαστικών Αντιπροσώπων από πλευράς της οργάνωσης δεν αποτελεί άλλοθι, διότι όπως δηλώθηκε κατά την τελευταία εκλογοαπολογοστική Γενική Συνέλευση, τα οικονομικά της οργάνωσης είναι εύρωστα, με ταμειακό πλεόνασμα πέρα των 20.000€.
Παράλληλα βάση του άρθρου 10 του καταστατικού, σχετικά με την διεξαγωγή των εκλογών δεν προβλέπεται η αποκλειστική παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου ανά κάλπη, αλλά η εκλεγμένη εφορευτική επιτροπή. Δικαστικός Αντιπρόσωπος προβλέπεται, μόνο στην περίπτωση διαφωνίας απερχόμενου προέδρου του Δ.Σ. με την εφορευτική επιτροπή, η οποία δεν υπήρξε και δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας.
Θα μπορούσε η οργάνωση να ζητήσει από τους δύο Δικαστικούς, να επιβλέπουν την ομαλή εκλογική διαδικασία της εφορευτικής επιτροπής, που δυστυχώς ήταν απούσα μέχρι τέλους, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.
Δυστυχώς, παρότι οι ψηφίσαντες ανέρχονται σε αριθμό τόσο όσο και το 2009 (1.400) από τους 15.000 συνολικά που είχαν δικαίωμα ψήφου, βιώσαν μια πρωτόγνωρη ταλαιπωρία που δεν τιμά κανένα μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους με καρτερική υπομονή και επιμονή παρέμειναν, πέρα των δύο (2) ωρών και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, ανεξαρτήτως τελικής προτίμησης υποψηφίων.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τους εκατοντάδες, οι οποίοι προσήλθαν δύο και τρείς φορές, όμως στο τέλος απογοητεύτηκαν και αποχώρησαν χωρίς να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.    
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους ζητώντας παράλληλα και συγνώμη σαν άνθρωποι με αυτοσεβασμό, για τις δύσκολες συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την ημέρα των εκλογών. Πρωτόγνωρες για όλους μας, με ευθύνη των διοικούντων, που δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι δεν είχαν προβλέψει ούτε φαγητό σαν οργάνωση να προσφέρουν στην εφορευτική επιτροπή. Μεταξύ μας, κάποιοι από τους υπογράφοντες το βράδυ πληρώσαμε, π.χ. τα δύο σουβλάκια που τους προσφέραμε.
Αίσχος.
Τέλος ευχαριστούμε όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους αλλά και αυτούς που προσήλθαν και δεν κατάφεραν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Δηλώνουμε παράλληλα ότι η ενασχόλησή μας με την πολυτεκνική οργάνωση δεν ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου για να ολοκληρωθεί με το τέλος των εκλογών.
Θα συνεχίσουμε την επόμενη τριετία, με παρεμβάσεις και καθημερινή ενασχόληση να στηρίζουμε την κάθε πολυτεκνική οικογένεια που δοκιμάζεται, επιβάλλοντας στην οργάνωση να αποκτήσει ουσιαστική φωνή και παρέμβαση.
Οι δεσμεύσεις στην διακήρυξη αποτελούν οδηγό για μια νέα αρχή δημιουργικής προσφοράς, χωρίς την λογική της καρέκλας.
         Οι Υποψήφιοι.
Για πρόεδρος : ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Για γραμματέας: ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ   
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ(ΤΖΟΗ)ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ,  ΓΚΟΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΑΛΑΜΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΜΑΝΕΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ , ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΓΙΝΕ ΚΟΥΡΕΜΑ; ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΑΛΑΜΕ EXTENSION;


του Στρατή Μαζίδη

Ένα πρωί με πιάνει η μάνα μου και μου λέει: "Πήγαινε αγόρι μου να κουρευτείς, να φανεί το προσωπάκι σου. Να πάρεις αέρα. Μη τα πάρεις όλα, αλλά κάνε ένα σουλούπωμα. Κάνε τα να μπορούν να χτενίζονται τουλάχιστον" (πως λέμε π.χ. διαχειρίσιμο χρέος).

"Λες να έχει δίκιο η μάνα μου;" σκέφτηκα. Μήπως με όλα αυτά τα μαλλιά που τα έχω αφήσει ανεξέλεγκτα δεν μπορώ να βρω δουλειά και γενικώς όλοι με αποφεύγουν; 
Μέτα κάθισα και βρήκα κάτι παλιές μου φωτογραφίες, τότε που τα μαλλιά μου ήταν πολύ κοντά και δεν έλεγαν κάποιοι περίεργοι ότι χρειάζομαι haircut!

Τελικά έβαλα το σακάκι μου και άνοιξα την πόρτα. "Φεύγεις;" με ρώτησε η μάνα μου. "Το αποφάσισα, πάω για κούρεμα.". "Μπράβο αγόρι μου, θα δεις όλα θα αλλάξουν, έστω και ψυχολογικά".

Σαν έφτασα στο κουρείο που διατηρεί απόγονος ενός γερμανού που ξέμεινε από τον πόλεμο εδώ εξήγησα στο μπαρμπέρη τι ακριβώς θέλω. Αυτός άρχισε να μου λέει διάφορα, όπως το ότι αν τα πάρουμε κατά το 1/3 θα δημιουργηθούν κενά που δε θα μπορούν να καλυφθούν, ότι θα χρειαστεί μετά ειδική μέριμνα κτλ κτλ. Εγώ δεν έδωσα σημασία σε όλα αυτά, τον ρώτησα μόνο ένα πράγμα, "Κάνε ότι θέλεις, ένα μόνο πες μου, θα τα κουρέψεις;". "Μα και βέβαια" μου απαντά. "Αρχίνα το λοιπόν" που θα έλεγε κι ο Ξανθόπουλος!

Τελειώνοντας το κούρεμά μου δεν πρόλαβα καν να κοιταχθώ στον καθρέπτη. Με έδιωξε ο κουρέας άρον άρον καθώς είχε μαζευτεί κόσμος σαν και μένα που ήθελε να κουρετεί. Ένας πορτογάλος, ένας ισπανός κι ένας ιταλός.

Σαν έφτασα στο σπίτι και με είδε η μάνα μου, μου είπε "Αμααααααν! Ρε για κούρεμα δεν είπες θα πας; Εσύ έβαλες και extension!" Και πάρτην κάτω ξερή. Κι ύστερα ξέμεινα μόνος μου να κοιτάζω τα extension που τα είχε βάλει ο αφιλότιμος με τέτοιο τρόπο ώστε μόνος μου δεν μπορούσα να τα βγάλω με τίποτε.

Σημείωση: οποιαδήποτε ομοιότητα με το κούρεμα του χρέους της χώρας κατά 100 δις ευρώ και την αύξησή του κατά 130 δις σε πρώτη φάση και άλλα 50 δις πιθανώς σε δεύτερη, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ συμπτωματική.
http://freepen.gr/epikairotita/2972/ 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΑΡΘΡΟ
του
Άγγελου Τσιγκρή
Υπ. Βουλευτή Αχαΐας ΝΔΤο φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας έχει προσλάβει εφιαλτικές  διαστάσεις.
Θα πρέπει άμεσα να πείσουμε του Ευρωπαίους εταίρους μας ότι: 1) η παράνομη μετανάστευση αποτελεί κοινό πρόβλημα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και συνεπώς χρειάζεται κοινή και ριζική αντιμετώπιση, 2) απαιτείται συνέπεια στην τήρηση των συλλογικών συμφωνιών από όλες, ανεξαιρέτως, τις χώρες που έχουν συνυπογράψει, 3) η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τη συμφωνία που συνυπέγραψε το 2001 για την επανεισδοχή μη νόμιμων μεταναστών και 4) να ενισχυθεί -με προσωπικό και μέσα- η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή (Frontex).
Μεταξύ των προτάσεων που πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν από τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι: 1) Η διακοπή των κοινοτικών ενισχύσεων προς τις χώρες προέλευσης που δε θα επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας στη δίωξη των δικτύων που διακινούν λαθρομετανάστες. 2) Η ενίσχυση των ελέγχων. 3) Η στενότερη συνεργασία στο ζήτημα της θεώρησης των διαβατηρίων. 4) Η αύξηση της κοινοτικής βοήθειας προς την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, οι οποίες αποτελούν ευαίσθητα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
Τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα: 1) Ενημέρωσης των ευρωπαίων πολιτών σε ζητήματα μετανάστευσης. 2) Περιθωριοποίησης των φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού. 3) Ενημέρωσης των παραγωγικών φορέων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των νόμιμων μεταναστών στην απασχόληση. 4) Ενημέρωσης των νόμιμων μεταναστών σε ζητήματα εργασίας, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής ένταξης. 5) Εκπαίδευσής τους και στοιχειώδους εκμάθησης της γλώσσας των κρατών υποδοχής. 6) Υγειονομικής περίθαλψης των νόμιμων μεταναστών. 7) Εξέτασής τους για τυχών μεταφορά μολυσματικών ασθενειών και επιδημιών. 8) Επίλυσης του στεγαστικού τους προβλήματος των νόμιμων μεταναστών και διευκόλυνσής τους στην απόκτηση στέγης. 9) Πάταξης των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης μεταναστών. 10) Θωράκισης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. 11) Επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών στις χώρες καταγωγής  τους.
Η ταυτόχρονη εφαρμογή του συνόλου των παραπάνω προτάσεων θα μπορούσε να αποτελέσει πειστική απάντηση στη σημερινή απουσία μεταναστευτικής πολίτικής, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

____________________
Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της χώρας μας στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΓΙΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μία από τις αγαπημένες συνήθειες του Τομεάρχη Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας και Αχαϊού Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου είναι το σερφάρισμα στο Ίντερνετ. Μας ενημερώνει συνεχώς μέσω facebook και twitter για τις νέες εξελίξεις. Η τελευταία είδηση που "ψαρέψαμε" από έναν από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στο facebook(γιατί έχει πολλούς λογαριασμούς λόγω των πολλών φίλων του) είναι η ακόλουθη:

Καλημερα
Ο κύβος ερρίφθη.Οι εκλογές θα διεξαχθούν κατα πάσα πιθανότητα στις 29 Απρίλη.Η Ν.Δ ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαρας,και τα στελέχη του κόμματος έχουν μπει στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές.Επιτελείο,γραμματείες και τομεάρχες καταστρώνουν πυρετωδώς την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος,με το δίλημμα καθαρή εντολή για σταθερότητα και προοπτική ή η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες.ΔΕΙΤΕ ΤΑ SMS ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ


Δείτε το SMS που αποστέλλεται ενόψει των εκλογών της Κυριακής για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.
"Την Κυριακή αρχίζουμε, ψηφίζουμε για τη δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα. Με τη συμμετοχή σου δημιουργείς το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας. Μάθε που ψηφίζεις."

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΪ!!!


Συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές ο δημοφιλής ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, που πραγματοποιούσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Σουδάν, στην Ουάσινγκτον. Ο ηθοποιός πρόσφατα είχε την επιμέλεια ενός ντοκιμαντέρ για την κατάσταση που επικρατεί στο..
Σουδάν καταγράφοντας τις επιθέσεις της κυβέρνησης εναντίον των πολιτών. Τα όσα έζησε σε αυτό του το ταξίδι κατέθεσε ενώπιον του Αμερικανικού Κογκρέσου αυτή την εβδομάδα, ενώ ενημέρωσε προσωπικά και τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

LE MONDE: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


«Μετανάστες σε Ευρώπη και Αμερική αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, τη στιγμή που η χώρα βουλιάζει στην κρίση... Και είναι σίγουροι: δεν θέλουν να ξαναφύγουν».  Σε ένα διαφορετικό από όσα άρθρα διαβάζουμε γύρω από την Ελλάδα και τη μετανάστευση την περίοδο...
της κρίσης, η εφημερίδα Le Monde φιλοξενεί ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στους Έλληνες που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους τη δύσκολη περίοδο της κρίσης, που ως σύχρονοι ''Οδυσσέες'' επέστρεψαν στο σπίτι τους ''ελπίζοντας να προσφέρουν κάτι στην Ελλάδα''.
''Δεν ήθελα να είμαι μια μετανάστης πολυτελείας στο Παρίσι ενώ η χώρα μου υπέφερε'', λέει η Ηλέκτρα Πετροπούλου. ''Είμαι ευχαριστημένη που επέστρεψα και ξαναβρήκα τον ήλιο και το φως, απαραίτητα στη ζωή ενός Έλληνα. Η ζωή είναι δύσκολη. Αλλά υπάρχει ένα πνεύμα ελευθερίας πολύ δυνατό στην Ελλάδα''.

Και συνεχίζει: ''Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή κρίση. Και προτιμώ να ζήσω αυτή την κρίση στην Ελλάδα όπου η κοινωνία είναι πιο ανθρώπινη''.

Ο Βασίλης Ρεβαλάς επέστρεψε στην Ελλάδα από το Σαν Φρανσίσκο και κάνει και αυτός λόγο για μια παγκόσμια κρίση. 
Ενώ η Κυριακή Μ., άνεργη σήμερα, επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 12 χρόνια με την ελπίδα να δημιουργήσει και αυτή κάτι και να προσφέρει στην πατρίδα της: ''Στην Ελβετία'', λέει, ''οι άνθρωποι έχουν τα πάντα, ωστόσο δεν είναι ευτυχισμένοι''. ''Στο εξωτερικό ένιωθα σαν πρόσφυγας'', συνεχίζει, κλείνοντας ένα άρθρο που δείχνει μια άλλη εικόνα της Ελλάδας που ελπίζει και προσπαθεί για το καλύτερο.

ΑΝΤΩΝΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙΓράφει ο δικηγόρος  Δημήτρης Γιάννος

Φαίνεται ότι η έφτασε η ώρα του ταλαίπωρου λαού!!!!! 

Εκλογές λέει 29-4 ή 6-5 ή 13-5 ή οποτεδήποτε τέλος πάντων αποφασίσουν, μέχρι τα μέσα Μαίου. Εκτός αν δανειστές μας σκαρφιστούν τίποτε άλλο την τελευταία ώρα… Λές???, δεν νομίζω, αλλά 
από αυτούς όλα πρέπει να τα περιμένει κανείς. 

Ήρθε λοιπόν η ώρα να μιλήσει και να εκτονωθεί ο πολίτης, στο όνομα του οποίου, σχεδιάστηκαν και έγιναν τα τελευταία χρόνια όλα τα εγκληματικά λάθη (?) του καταρρέοντος και παλαιοκομματικού πολιτικού συστήματος… Με τι κριτήρια όμως θα κληθεί να επιλέξει ο λαός μας την επόμενη - επώδυνη διακυβέρνησή του?? Με τι αισθήματα θα πάει στις κάλπες ο καθένας από εμάς??? Ας μην αμφιβάλλει κανείς ότι η «εκδίκηση», για τις πράξεις και παραλείψεις όλων, θα είναι ο οδηγός της επιλογής, το κίνητρο της μαζικής συμμετοχής, ο τρόπος της τιμωρίας του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος!!! 

Το έχουν καταλάβει αυτό στη ΝΔ ? Και αν ναι τι κάνουν άραγε οι «επιτελάρχες»της Συγγρού, εκτός από το να αναλώνονται σε εγκυκλίους για την εκδήλωση ενδιαφέροντος υποψηφίων βουλευτών, διαδικασία που όλως τυχαίως πρέπει να ολοκληρωθεί σε 3 ημέρες και βαραίνει τους «ενδιαφερομένους» και με την καταβολή ποσού Ευρώ 300??? Είναι απίστευτο αλλά αληθινό, σήμερα, που όποιος ασχολείται με την πολιτική χαρακτηρίζεται «απατεώνας ή βολεμένος ή ανεπάγγελτος ή γραφικός», πρέπει κάποιος να πληρώσει την «απόρριψή του», διότι, ας μη γελιόμαστε, ποιος θα υποβάλλει αίτηση αν δεν έχει ήδη πάρει την προέγκριση αφ’ υψηλού??? Και ρωτάω, αν κάποιος υποβάλλει αίτηση και απορριφθεί θα του επιστρέψουν τα χρήματα ή «μετά το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται???» Αν ήθελαν να κάνουν ουσιώδη τη διαδικασία αυτή θα την είχαν ξεκινήσει πολύ καιρό πριν, χωρίς τρίτους και μεσάζοντες, με αποκλειστική ευθύνη του προέδρου ή έστω του γραφείου του. 

Αν λοιπόν κρίνω από την παραπάνω διαδικασία, καθώς και από το κλίμα και τις «μουτσούνες» της ΠΕ είναι βέβαιο ότι στη Συγγρού είναι βαθιά νυχτωμένοι και αποκομμένοι από το λαικό αίσθημα. Και εξηγώ: ο Αντώνης Σαμαράς, με τα καλά και τα άσχημα του, με τις πράξεις και τις παραλείψεις του, περνώντας την τελευταία διετία από συμπληγάδες που ούτε είχε φανταστεί «στα κελιά της πολιτικής του εξορίας», δίνει ένα σαφές πολιτικό στίγμα, εκπέμπει συγκεκριμένο πολιτικό μήνυμα: εμπιστευτείτε με (όσο δύσκολο και αν είναι αυτό, μετά την τραυματική εμπειρία του τελευταίου τετραμήνου), δώστε μου δύναμη να τα αλλάξω όλα!!!!!! (ό, τι δηλ. ζήτησε και έλαβε στις 29-11-2009 , όταν και εκλέχτηκε πρόεδρος). Αρκεί όμως αυτό για την πειθώ των πολιτών και τη δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος???? Μπορεί από μόνος του ένας ηγέτης, ιδίως όταν αυτός έχασε πολύτιμο πολιτικό χρόνο και μέρος της αξιοπιστίας του, να πείσει τους διψασμένους για εκδίκηση πολίτες, τους «καψερούς» Έλληνες ότι, σαν άλλος «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» θα αλλάξει τη μοίρα της πατρίδας???? Και αν αυτό, ως εκ θαύματος γίνει, αρκεί για να μετατρέψει το θυμό σε συνειδητή εκλογική επιλογή??? Διότι εκεί πλέον βρισκόμαστε, η ΝΔ πρέπει να αναζητήσει τη θετική ψήφο και όχι την αρνητική-αντιδραστική, διότι τέτοια επιλογή, με την πανσπερμία των κομμάτων που ξεφυτρώνουν καθημερινά, περισσεύει πλέον στον πολίτη. 

Πώς θα γίνει αυτό??? Αφενός με τη βιτρίνα-προμετωπίδα του πολιτικού της προσωπικού και αφετέρου με συγκεκριμένο-απλοποιημένο σχέδιο και ειδικές προτάσεις. 

1. Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε, σε πρόσφατη ομιλία του, να είναι όλοι στα χαρακώματα!!! Μα αγαπητέ μου πρόεδρε τα χαρακώματα θέλουν ψυχή και καρδιά, θέλουν στρατιώτες που να ξέρουν να πιάνουν τα όπλα, που να έχουν μάθει να εμπιστεύονται το στρατηγό, οπλίτες και όχι αξιωματικούς, μπαρουτοκαπνισμένους και όχι «ζελέδες». Με ποιους πάς να κερδίσεις τον πόλεμο, με τους κομματάρχες, με τους ζεστοθεσούληδες, με τους κατ’ επάγγελμα «πολιτικούς» του χθές, με τους αεριτζήδες και τους μπαταχτσήδες????? Αυτοί θα πείσουν τον αγρότη που κλαίει, τον άνεργο που μαστιγώνεται, τον επαγγελματία που μαραζώνει, τον νέο που ξενιτεύεται, το συνταξιούχο και τον εργαζόμενο που οργίζεται, τον απογοητευμένο και οργισμένο Έλληνα, για το σχέδιο σου και θα εξηγήσουν στα χωριά, τις πόλεις, τους χώρους εργασίας τις πολιτικές σου επιλογές και τις προτάσεις σου????? Μα αυτοί, αν εμφανιστούν, θα γίνουν διαφημιστικό σποτ για γιαούρτια, θα φυγαδευτούν σαν επικηρυγμένοι και θα λουφάξουν σαν «γατούλες». Αυτοί είναι προύχοντες, δεν είναι επαναστάτες.……… Η πατρίδα όμως χρειάζεται ανθρώπους καθημερινούς, ανθρώπους της διπλανής πόρτας, καθαρούς και ευθείς, πετυχημένους και αποστασιοποιημένους, κήρυκες του αύριο και όχι κακέκτυπα του χθες. Έχεις τέτοιους πρόεδρε??? Αν ναι, τι περιμένεις και δεν τους εμφανίζεις, γιατί δεν τους βγάζεις στην κοινωνία??? Αν όχι, γιατί δεν τους βρήκες τόσο καιρό???? Εκεί θα παιχτεί ο πόλεμος πρόεδρε. Αυτοί που θα εμφανιστούν μαζί σου στο λαό και στα ΜΜΕ, πρέπει να μπορούν να υποστηρίξουν το «όραμά σου», να είναι οι αξιόπιστοι κήρυκες σου, ο άλλος σου εαυτός, γιατί αλλιώς, όταν εσύ θα φεύγεις από τις περιοδείες σου, τα λόγια σου θα πάψουν να αντηχούν… 

2. Ο λαός πρόεδρε, μόνο τότε θα καταλαγιάσει το θυμό του, όταν μάθει από εσένα όλη την αλήθεια, όταν του εξηγήσεις τι ακριβώς έγινε και όταν τους παρουσιάσεις συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Όχι παχιά και πολλά λόγια, αλλά απλοποιημένες προτάσεις. Μόνο τότε ο λαός θα οραματιστεί και θα ξαναβρεί το χαμόγελο και την ελπίδα του. Αλλιώς θα παραμένει απαθής, εκδικητικός και άδικος. Μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί κάτι τέτοιο, αν και ήταν αναγκαίο για να υποστηρίξει και την μνημονιακή επανατοποθέτηση της ΝΔ. Θα πουν κάποιοι ότι υπάρχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί προεκλογικά κλπ. 

Όσοι νομίζουν ότι υπάρχει πολίτης που θα ακούσει και θα μελετήσει τα ‘κομματικά φυλλάδια» αυταπατάται, εξάλλου αντικειμενικά ο πολιτικός χρόνος που απομένει είναι συντομότατος και ανεπαρκής για να υπάρξουν απτά αποτελέσματα. Κατά τη γνώμη μου ο Αντώνης Σαμαράς και μόνο αυτός πρέπει να παρουσιάσει άμεσα με ποιους θα κυβερνήσει και το πώς. Πρέπει να δημοσιοποιήσει τις πρώτες κινήσεις του (συμβολικές ή μη) και τα πρώτα σχέδια νομοθετημάτων της κυβέρνησής του, τα οποία θα συνδυάζονται και με την εκτίμηση των αποτελεσμάτων που θα έχουν. Αυτά πρέπει να είναι τα βόλια του, με αυτά πρέπει να οργώσει την Ελλάδα, με αυτά πρέπει να πείσει τους Έλληνες. Αλήθεια άκουσε κανείς από τη ΝΔ καμία πρόταση για τη διαφθορά που αποκαλύπτεται το τελευταίο διήμερο??? Πού είναι τα αντανακλαστικά της? Η κοινωνία απαιτεί όχι μόνο αποκάλυψη αλλά και παραδειγματική τιμωρία (πχ. σχέδιο νόμου για άμεση δέσμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας, απόλυση των επίορκων υπαλλήλων) και σε αυτό το επίπεδο δυστυχώς ή υπάρχει εμφανές έλλειμμα πολιτικής πρότασης ή ασυγχώρητη επικοινωνιακή ανεπάρκεια. 

Είναι φανερό ότι ο δρόμος της αυτοδυναμίας της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές είναι στρωμένος με «αγκάθια». Γιατί, πέραν του προφανούς βάρους που επωμίζεται από τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ, υστερεί σε πολιτικό προσωπικό και σε ξεκάθαρο πολιτικό λόγο. Και η συνεχής επίκληση της βοήθεια του θεού για την επίτευξη του στόχου δείχνει άγχος και ανασφάλεια. Δε θα αλλάξει το σκεπτικό του λαού ο θεός, αλλά, εφόσον μπορεί, ο Αντώνης Σαμαράς, η θέληση και η αποφασιστικότητά του. 

Ξέρει πολύ καλά ότι ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται!!!! Αν έχει αποφασίσει να βάλει τα αυγά στο ψυγείο για αργότερα, τότε κάποιοι θα ψάχνουν για άλλο «μάγειρα», αν ήδη δεν το κάνουν!!!!
http://logia-starata.blogspot.com/2012/03/blog-post_7461.html 

10000 ΔΩΡΕΑΝ DVD ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΓΚΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Δεν γνωρίζουν κρίση οι θαυμαστές των ταινιών του Γιάγκου Ραυτόπουλου καθώς ο ίδιος για ακόμα μία φορά με προσωπικά έξοδα γέμισε σχολεία, βιντεοκλάμπ, βιβλιοπωλεία, κυλικεία, fast food, μέχρι και περίπτερα με ειδικά stand γεμάτα με dvd από το πολυβραβευμένο από το φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Πάτρας 'ΓΙΑΓΚΟΝΑΝ'. Ο ίδιος προέβη σαυτήν την κίνηση μετά την αυξημένη ζήτησή της λόγω της συμμετοχής του στο wipeout Ελλάδα-Τουρκία ως ομώνυμος ήρωας.
Χαρακτηριστική είναι η αντικατάσταση της φράσης 'Η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική'  με το  'Η πειρατεία σκοτώνει τις πολυεθνικές! Αντιγράψτε ελεύθερα' που φιγουράρει στο πάνω αριστερά μέρος του οπισθόφυλλου!

Για όποιον αγνοεί πληροφορίες για την ταινία αναφέρουμε πως είναι η πρώτη Ελληνική επική ταινία Φαντασίας.
Γυρισμένη σε 7 Χώρες (συμπεριλαμβανομένου και του Σινικού τείχους)
για 4 συνεχόμενα χρόνια , συμμετείχαν πάνω από 500 φοιτητές και μαθητές
Οι συντελεστές συνελήφθησαν επανειλημμένα είτε για οπλοφορία από τα σπαθιά και τα τσεκούρια της ταινίας είτε επειδή σε χωριό τους πέρασαν για Σατανιστές λόγω κοστουμιών και μακιγιάζ.
Η ταινία απέσπασε βραβεία από κοινό και κριτικούς στο 48ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και είναι αφιερωμένη στο Γιώργο Ναίδα, όπου και παίζει το τελευταίο του ρόλο ως γίγαντας Σάλμορ!

Πιο συγκεκριμένα όποιος θέλει μπορεί να βρει την ταινία στα:
VideoClub FastForward
Παπασωτηρίου Discovery
Music Station
Game Buster
Σωτηρχόπουλου
Φωτοτυπείο Κόπυκατ
Επίκεντρο
Κυλικείο Πολ/Μηχ
Fast Food Λεμόνι
Family
Kasper
All day by Mods
Περίπτερο πλ.Όλγας (Κολοκοτρώνη κ Μαιζώνος)

Μπορείτε να δείτε το Trailer ή και ολόκληρη την ταινία ελεύθερα στο youtube στα παρακάτω link:

Ολόκληρη η ταινία:   http://www.youtube.com/watch?v=vso9QKMVnK8ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ


Στοχευμένες έρευνες, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία « EGMA », διενεργήθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου. Κατά τη διάρκεια της...
αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν χθες και προχθές, με την αυτόφωρη διαδικασία, τέσσερις χρήστης για «πορνογραφία ανηλίκων», ενώ για άλλους πέντε σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με την ίδια κατηγορία.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο από εξειδικευμένους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν είκοσι έξι ηλεκτρονικά ίχνη ημεδαπών χρηστών του διαδικτυακού προγράμματος peer to peer “ e DONKEY 2000”, που κατείχαν και διαμοίραζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Από την αστυνομική έρευνα και ανάλυση ταυτοποιήθηκαν, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος εννέα χρήστες που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο, μεταξύ άλλων, απεικονίζονταν πολύ μικρά παιδιά (βρέφη) σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ενήλικες, ακόμη και με ζώα.

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΙΚΙΟ...


«το δίκαιον ουκ άλλο τι η του κρείττονος συμφέρον»
Πλάτων

Σίγουρα δεν είναι εύκολη άσκηση όταν χρειάζεται να αποφασίζεις ανάμεσα στο σωστό και στο δίκιο, αν μάλιστα είναι και μεγάλη η απόσταση που τα χωρίζει.
Και σήμερα που έχει δίκιο ο λαός και ο καθένας μας ξεχωριστά που χειμάζεται και υποφέρει από την κρίση, αλλά το σωστό για το Έθνος μας που δοκιμάζεται και κινδυνεύει δεν είναι παράλληλο, τότε το δίλημμα γίνεται δραματικό.
Με αυτή λοιπόν την σύγκρουση του δίκιου της ζωής μας και της ψυχής μας που οργίζεται και βλαστημάει και με το σωστό της σκέψης μας που ώριμα πρέπει να λογαριάσει, καλούμαστε όλοι στις εθνικές εκλογές που έρχονται να πάρουμε θέση και απόφαση γνωρίζοντας καλά πως ο θυμός, ο δικαιολογημένος ακόμα και με το ηθικό του περιεχόμενο, δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος για τις κρίσιμες αποφάσεις.
Ούτε φυσικά είναι ωφέλιμες και οι «αυθόρμητες» χαβαλέ συμπεριφορές βίας και αυτοδικιών, ακόμα και αν έχουν το συγχωροχάρτι της κοινωνικής εκτόνωσης και ψυχοθεραπείας, που μαζί με την υπέρμετρη προβολή τους από τα συνένοχα ΜΜΕ, οδηγούν πάντα σε ατραπούς το πολιτικό τοπίο και την δημοκρατία.
Σε λίγες εβδομάδες θα κληθούμε να επιλέξουμε μια νέα βουλή και μια νέα κυβέρνηση.
Και σε αυτή τη δύσκολη κρίση πρέπει να επιλέξουμε με γνώμονα το συνολικό συμφέρον της πατρίδας μας, ακόμα και με σφιγμένα χείλη αν χρειαστεί.
Και όσοι ποντάρουν πάνω στο θυμό μας και αγκιτατόρικα μας παροτρύνουν στις αδιέξοδες επιλογές της άλλης όχθης, που και γνώριμη και επικίνδυνη είναι, η σε νέες γκρούπες αντιμνημονιακής πανάκειας, που δημαγωγούν πάνω στο τραυματισμένο μας συναίσθημα, μάλλον σε περιπέτειες υψηλού ρίσκου μας οδηγούν.
Γι’ αυτό και αποκτά ιδιαίτερη αξία σήμερα η πολιτική ευθύνη με την δύσκολη επικοινωνιακή της άσκηση στην πειθώ και στο επιχείρημα για την Νέα Δημοκρατία, μακριά από ξύλινους λόγους του χθες και με νέους κοινωνικούς όρους αλήθειας, κυρίως όμως με ανεπίληπτους πρεσβευτές.
Ναι, του λαού είναι το δίκιο που πρέπει όμως με σεβασμό να το εντάξουμε στο αναγκαίο σωστό του Έθνους, που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας και φτάνει ως τους μακρινούς ορίζοντες της συνέχειάς του, που δυστυχώς και εμείς καταστήσαμε ανηφορική.
Γι’ αυτό και ας αποτινάξουμε και τα δικά μας ελαττώματα για να μπορέσουμε με καθαρή ματιά να διακρίνουμε και να επιλέξουμε τους καλύτερους και αξιότερους που θα βγάλουν την πατρίδα μας στο ξέφωτο.
Και η τελευταία κουβέντα για το σπίτι μας, την Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά που στηρίζουμε.
Καθάρισε από τα ψηφοδέλτια αυτούς που πλούτισαν από την πολιτική πρόεδρε, γιατί ο καιρός έγινε πανάκριβος και πολύ αυστηρός.
Κι’ αυτό είναι το ελάχιστο-μέγιστο αυτήν την ώρα και για την παράταξη και για την κοινωνία και για τον τόπο.


ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ
τ. πρόεδρος ΝΟΔΕ Αχαΐας Ν.Δ.