ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Είναι γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ πηγαίνει στην κάλπη πλήρως αποδυναμωμένο, κατακερματισμένο και σε δημοσκοπική κατάρρευση. Με την απήχησή του στην κοινωνία να έχει συρρικνωθεί σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα και με τα συντροφικά «μαχαιρώματα» να κυριαρχούν στους κόλπους του, η σημερινή εσωτερική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου αρχηγού κινδυνεύει να μετατραπεί σε μια άνευ προηγουμένου παρωδία.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βενιζέλος, που ηγείται μιας συγκυριακής, ευκαιριακής συμμαχίας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είναι ο ισχυρός ηγέτης που θα φιλοδοξούσε να συνενώσει τα στελέχη που φυλλορροούν, να συγκεράσει τις τάσεις που σπαράσσονται και να συσπειρώσει τη χαμένη εκλογική βάση, αλλά ένας αρχηγός πιο αδύναμος και από τον Γ. Παπανδρέου.
Από τα στοιχεία των ερευνών κοινής γνώμης, προκύπτει ότι η αναρρίχηση του Ε. Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν εγγυάται οποιαδήποτε προοπτική ανάκαμψης για το κόμμα που οδήγησε τη χώρα στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την έφερε ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία. Και αυτό γιατί ο κ. Βενιζέλος δεν είναι σε θέση να πείσει τους πολίτες ότι προτείνει τώρα μια διαφορετική πολιτική από αυτή που ο ίδιος εφάρμοσε ως υπουργός Οικονομικών.
Με το ΠΑΣΟΚ να μην μπορεί να ξεκολλήσει από το δημοσκοπικό του ναδίρ και με δεδομένο τον πολυκερματισμό που παρατηρείται στο πολιτικό σύστημα που αναζητά προσανατολισμό, είναι σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά προβάλλει ως η μόνη υπαρκτή, φερέγγυα πολιτική δύναμη, η οποία διαθέτει μια αξιόπιστη πρόταση για την ανάκαμψη της οικονομίας, την ανακούφιση της κοινωνίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Στο δρόμο για τις επικείμενες εκλογές, το μεγάλο στοίχημα της Ν.Δ. είναι να διευρύνει την εκλογική της επιρροή και την πειθώ της προς τους πολίτες, ώστε να της δοθεί η δυνατότητα να εφαρμόσει το πρόγραμμά της για την αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Και είναι φανερό ότι μετά από μια δύσκολη περίοδο, μέρα με τη μέρα, μπορεί να ενισχύσει και να εδραιώσει τη θέση της ως κυρίαρχου κόμματος στο πολιτικό σκηνικό.
e-typos.com

ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ AIDS ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ


Σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα της Ελλάδας, τα περιστατικά HIV/Aids μεταξύ των τοξικομανών της Αθήνας, έχουν αυξηθεί κατά 1.250% μέσα στο 2011, σε σχέση με το 2010.
Επίσης, σημειώνεται μια επανεμφάνιση της ελονοσίας, για πρώτη φορά από την εποχή της χούντας.
Η επικεφαλής της οργάνωσης Ρεβέκκα Παπαδοπούλου αναφέρει πως οι δραστικές περικοπές στον προϋπολογισμό της δημόσιας υγείας, η ανεργία, και η μείωση κατά 40% της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, έχουν φέρει τεράστιες εντάσεις, αν όχι πλήρη κατάρρευση, στο κοινωνικό κράτος της Ελλάδας. Πρόκειται πλέον για ένα σύστημα που δεν μπορεί να προχωρήσει, λέει.
Οι αδιάκριτες, τυφλές, και οριζόντιες περικοπές δαπανών, συνέπεσαν πέρσι με μια αύξηση 24% στη ζήτηση νοσοκομειακής περίθαλψης, που οφείλεται κυρίως στο ότι ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να απευθυνθεί σε ιδιώτες γιατρούς. «Το όλο σύστημα καταρρέει»,  τονίζει.
Αυτή η δραματική αύξηση του HIV/Aids στους τοξικομανείς, οφείλεται βασικά στην αναστολή ή στην κατάργηση των προγραμμάτων χορήγησης δωρεάν συριγγών και συνοδεύεται από μια παράλληλη αύξηση των κρουσμάτων κατά 52%, στον γενικό πληθυσμό.
«Παράλληλα βλέπουμε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετάδοση του ιού από μητέρα σε παιδί… κάτι που συναντούσαμε μέχρι τώρα μόνο στην υποσαχάρια Αφρική και όχι στην Ευρώπη. Επίσης, σημειώνεται αύξηση περιστατικών φυματίωσης, κυρίως μεταξύ των μεταναστών, καθώς και περιστατικά πυρετού του Νείλου, που προκάλεσε 35 θανάτους το 2010, όπως και την επανεμφάνιση της ελονοσίας σε αρκετές περιοχές της χώρας και πιο πολύ  στην Νότια Ελλάδα», λέει η κα Παπαδοπούλου.
Όλα αυτά τα περιστατικά μεταδιδόμενων ασθενειών, είναι ενδεικτικά ενός συστήματος υγείας που διαλύεται. Όπως λέει η Παπαδοπούλου, «το γεγονός ότι επανεμφανίστηκε η ελονοσία είναι χαρακτηριστικό. Πρόκειται για ιάσιμη ασθένεια και αν το σύστημα λειτουργούσε, δεν θα εμφανίζονταν».
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα για περισσότερα από 20 χρόνια, κυρίως σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, σεισμών, κλπ. Σήμερα, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στηρίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας, παρέχοντας ιατρικές φροντίδες σε άστεγους, ηλικιωμένους, κλπ και βοηθώντας τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι μετανάστες.
Η Παπαδοπούλου, που πέρασε 17 χρόνια στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την οργάνωση, είναι αισιόδοξη. «Βλέπω μια αίσθηση αλληλεγγύης να κυριαρχεί στον ελληνικό λαό… οι προσφορές προς τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα μειώθηκαν λόγω κρίσης, αλλά κάποιοι συνεχίζουν να προσφέρουν, και να παραμένουν ενεργοί», λέει.
Παράλληλα, βλέπει μια νέα τάση, αυτή της αυτοοργάνωσης και της κοινωνικής δράσης.
«Ο κόσμος άρχισε να αντιλαμβάνεται την δύναμη της αυτοοργάνωσης», λέει, «πρέπει να τους στηρίξουμε».
Απόδοση: S.A.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣΚεντρικός ομιλητής στην διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας


Με αφοπλιστική ειλικρίνεια μίλησε ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της διευρυμένης ΝΟΔΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου.
Ο κ. Νικολόπουλος περιέγραψε με μελανά χρώματα το τι συμβαίνει σήμερα στην χώρα και εξήγησε πως η ανεπάρκεια της Κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και των Υπουργών του επέφερε όλη αυτή την καταστροφή.
Επέμενε, ότι η ανάπτυξη είναι το μόνο αντίδοτο στην ύφεση που φέρνει τόσα δεινά στις ζωές των Ελλήνων.
Η ΝΔ είναι το κόμμα που μίλησε με ειλικρίνεια, δικαιώθηκε -δυστυχώς- από τα γεγονότα και μόνο αυτή μπορεί να ανατρέψει την σημερινή κατάσταση.
Η ΝΔ είναι η μόνη σταθερή δύναμη που δίνει προοπτική και σιγουριά σε μία κοινωνία που κλυδωνίζεται και σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει. Έχουμε πείσει ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο, ότι δεν είμαστε το ίδιο με τους άλλους»

Ως εκπρόσωπος του κόμματος και του προέδρου ο Αχαιός Βουλευτής υπεραμύνθηκε την αυτοδυναμία της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, τονίζοντας : «Χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος.
Και κυρίως δεν μπορούν να αλλάξουν όλα όσα πρέπει να αλλάξουν στην χώρα μας. Χωρίς την αυτοδυναμία δεν θα είναι εφικτή η διαπραγματευτική ισχύς.
Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να αλλάξει τα πάντα και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν πατάμε πάνω σε εύθραυστες ισορροπίες ενός ετοιμόρροπου κυβερνητικού συνασπισμού.
Στην δανειακή συμφωνία κερδίσαμε χρόνο, με μία αυτοδύναμη κυβέρνηση και θα αξιοποιήσουμε το χρόνο αυτό  για να βγούμε από την κρίση.

Η Ελλάδα χρειάζεται πλέον:
Να αρχίσει η Ανάκαμψη, το ταχύτερο δυνατό. Αν δεν υπάρξει Ανάκαμψη στο επόμενο διάστημα, η πτώση του βιοτικού επιπέδου θα πλησιάσει το 50% σε σχέση με το 2009! Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στα μεγάλα έργα, τους οδικούς άξονες, τα έργα υποδομής που έχουν μείνει στη μέση, την αποκατάσταση της ρευστότητας της αγοράς, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ειδικότερα ακόμα για τον ανήμπορο πολίτη τον εγκλωβισμένο σε δανειακές υποχρεώσεις.

            Οι άμεσες προτεραιότητές μας
  • Η αποκατάσταση των αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους μέχρι τα 700 Ευρώ και στους πολύτεκνους.
  • Η Ανάκαμψη με κοινοτικούς πόρους, με διαρθρωτικές αλλαγές, με φορολογικές αλλαγές.
  • Η ασφάλεια των πολιτών με μια ευρύτερη στρατηγική να ανακτήσουμε το κέντρο της Αθήνας και τις περιοχές που βρίσκονται πια εκτός ελέγχου.


Μην αμφιβάλλετε ότι ο λαός θα κάνει την σωστή επιλογή. Οι Έλληνες ανάμεσα στην απελπισία και την ελπίδα ξέρετε τι θα επιλέξουν. Ανάμεσα στην σταθερή προοπτική και το χάος ξέρετε ποια θα είναι η επιλογή τους. Οι Έλληνες τώρα πια ζητούν τρία πράγματα: Την αλήθεια – την ελπίδα και αυτός που θα τους πει την αλήθεια και θα τους δώσει την ελπίδα. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ο λαός καταλαβαίνει καλά πως είτε όλοι μαζί θα σωθούμε είτε όλοι μαζί θα χαθούμε. Είναι έτοιμος να ακούσει τον λόγο της αλήθειας και να ακολουθήσει τον δρόμο της ελπίδας.
Δύναμη μας η σταθερότητα που προσφέρουμε. Δύναμη μας είναι η αλήθεια που λέμε και η ελπίδα που δίνουμε.».ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ!!!ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΗ!!!


"Είμαι αισιόδοξος. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Έχει πολλές δυνατότητες", είπε σε συνέντευξή του πριν από λίγο στο BBC στην εκπομπή της Ζeinab Badawi ο Γιώργος Παπανδρέου

"Όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε σημαντικές αλλαγές. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτές οι αλλαγές είναι επίπονες για τους Έλληνες, γιατί έγιναν πολύ γρήγορα και όχι βάθος χρόνου", τόνισε, "Οι Έλληνες όμως είναι έτοιμοι να προχωρήσουν μπροστά".

Επισήμανε ότι ιστορικά είναι η δεδομένη χρονική περίοδος είναι δύσκολη, αλλά αποτελεί σημείο καμπής.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το κόστος που είχαν για τον ίδιο αυτές οι αποφάσεις απάντησε:

"Κάθε μέρα πρέπει να μένεις δυνατός. Υπήρχε προσωπικό κόστος για εμένα και την οικογένειά μου, όμως από την άλλη πλευρά είχα τεράστια ευθύνη για τη χώρα".

Ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε ότι τον στεναχωρεί πολύ το γεγονός ότι κάποιοι πιστεύουν ότι πρόβλημα είναι μόνο ελληνικό και όχι ευρωπαϊκό, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που τον οδήγησαν να ασχοληθεί με την πολιτική, απορρίπτοντας το γεγονός ότι επρόκειτο για "κληρονομιά".

"Δεν μου αρέσουν οι λέξεις κληρονομιά και αριστοκρατία. Είμαι δημοκρατική χώρα και τόσο πατέρας μου όσο και ο παππούς μου ήταν αγωνιστές", είπε, προσθέτοντας ότι μικρός δεν ήθελε να ασχοληθεί με τον πολιτική, όμως τα βιώματά του τον οδήγησαν. "Θα μπορούσα να ήμουν ακαδημαϊκός. Όλοι θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο μας, όμως είχα πολιτικές επιρροές κι έτσι αναμείχθηκα με την πολιτική", είπε και υπογράμμισε πόσο συνέβαλε στην επιλογή του αυτή η φυλάκιση του πατέρα του."Η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Σκεφτόμουν να ανοίξω μια σχολή για την εκπαίδευση των πολιτικών, με εκπαίδευση για τη δημοκρατία", είπε σε συνέντευξή του πριν από λίγο στο BBC στην εκπομπή της Ζeinab Badawi ο Γιώργος Παπανδρέου, αποκαλύπτωντας τι θα κάνει στο μέλλον.

"Και βεβαίως θα αγωνίζομαι για τη χώρα μου για έχει τεράστιες δυνατότητες", πρόσθεσε.

Η ΔΗΜ.Α.Ρ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ


Οι ιδεολογικές εμμονές του ΔΝΤ και των συντηρητικών κύκλων της ΕΕ για τη σταθερή και μακροχρόνια εσωτερική υποτίμηση στην Ελλάδα θα είναι συστηματικά παρούσες και θα επανέρχονται εκβιαστικά  κάθε φορά που η χώρα θα αναμένει δόση χρηματοδότησης.
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να καταστήσει ξεκάθαρο ότι η χώρα δεν αντέχει καμία νέα μείωση μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας.  

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛEΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗ


Με δήλωση του ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Τάκης Δημητρουλόπουλος, ο οποίος με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος, ανακοίνωσε οτι προσχωρεί στην "Κοινωνική Συμφωνία", της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη.

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:

Τον Οκτώβρη του 2009 ο Ελληνικός λαός άκουσε συγκεκριμένα επιχειρήματα, αποδέχτηκε συγκεκριμένες υποσχέσεις και έδωσε συγκεκριμένη εντολή στο ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί το μέλλον του με δεσμευτικό σημείο αναφοράς την απονομή δικαιοσύνης και την ανάπτυξη για όλους.
Δυόμιση χρόνια μετά, το σύνθημα «πάμε» μεταλλάχτηκε στην παραδοχή «χαθήκαμε».

Όταν την άνοιξη του 2010 κληθήκαμε να διαλέξουμε σ’ ένα βράδυ αν οι Έλληνες θα χάσουν τα πάντα ή θα κερδίσουν χρόνο, ψήφισα υπέρ του να κερδίσουμε χρόνο και να βρούμε δρόμο διαφυγής από το εφιαλτικό αδιέξοδο.

Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για μονόδρομο που μας απομάκρυνε από τις αρχές, τις αξίες και την ιδεολογική μας δέσμευση για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.
Έπρεπε να πάρω μια απόφαση και την πήρα με αίσθημα ευθύνης γιατί η Πατρίδα υπήρχε χιλιάδες χρόνια πριν από μας και πρέπει να παραδοθεί ακέραια και στις επόμενες γενιές.

Την πήρα το βράδυ που καταψήφισα την πολιτική του δεύτερου μνημονίου υπακούοντας στο συνταγματικό μου καθήκον να ψηφίζω ελεύθερα υπέρ του λαϊκού συμφέροντος.
Με αυτά τα δεδομένα το δίλημμα δεν είναι με ποια ηγεσία το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει εγκλωβισμένο στον καταστροφικό μονόδρομο της ύφεσης, αλλά με ποιο τρόπο θα απελευθερώσουμε ξανά, όπως το ’81, το πάθος, τη δύναμη, τη θέληση κάθε Ελληνίδας και Έλληνα για πρόοδο και αλλαγή.

Σ’ αυτό το δίλημμα απάντησα με την απόφασή μου να δώσω τους νέους αγώνες μέσα από την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη.

Από αύριο το πρωί  οφείλουμε όλοι να προχωρήσουμε μπροστά και
ασυμβίβαστα. Όλοι όσοι πιστεύουμε ότι ο σοσιαλισμός και η δημοκρατία έχουν
τις απαντήσεις για το αύριο.

ΚΡΕΜΑΛΑ!!!ΤΕΡΑΤΑ: ΕΒΛΕΠΑΝ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΩΝ ΑΠΟ ΖΩΑ!!!


Βιασμούς παιδιών και βρεφών από ενήλικους και ζώα συμπεριλάμβανε το οπτικοακουστικό υλικό παιδικής πορνογραφίας που φέρεται να διακινούσαν εννέα άτομα σε όλη την Ελλάδα.  Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας , με όνομα «EGMA», εντοπίστηκαν 26 ηλεκτρονικά ίχνη ελλήνων χρηστών του διαδικτυακού προγράμματος peer to peer  «eDONKEY2000», όπου κατείχαν και διαμοίραζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι ένας γιατρός, ένας επιχειρηματίας και έξι πρόσφατα άνεργοι.

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: ΜΑΜΑ, ΜΠΑΜΠΑ, ΔΕΝ ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΑ.

Το βιβλίο «Μαμά, Μπαμπά δε με κοιτάξατε και χάθηκα» της Αγγελικής Μπολουδάκη, Ειδικού
Ψυχικής Υγείας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αραξοβόλι. Απευθύνεται σε γονείς που επιθυμούν να διερευνήσουν πώς τα μηνύματά τους διαπερνούν τον ψυχισμό των παιδιών τους, μορφοποιούν την εικόνα τους και υφαίνουν την προσωπικότητά τους και σε όσους νοσταλγικά επιστρέφουν στην παιδική τους ηλικία, για να αναζητήσουν απαντήσεις στους γρίφους τους, που περιμένουν καρτερικά να γίνουν εικόνες γεμάτες με σύμβολα, άρωμα και ζωή. Το βιβλίο εστιάζεται επίσης στις δύσκολες σελίδες της παιδικής ηλικίας ενός γονιού που διαμορφώνουν ένα ψυχισμό ευάλωτο, ο οποίος αναπαράγει τις συμπεριφορές που υπέστη. Ένας φαύλος κύκλος επανάληψης κάνουν το βιβλίο της ζωής του δυσανάγνωστο με τα τραύματα ανοιχτά να γυρεύουν ίαση μέσα από ερωτηματικά, διλλήματα, φόβους, ανασφάλειες, που τον στοιχειώνουν και τον κρατούν έγκλειστο τους. Η μόνη διέξοδος είναι η επαφή με την αλήθεια, ο αποχαιρετισμός σε ό,τι έκλεισε τον κύκλο του, η αποδοχή ενός εαυτού που απομακρύνεται από λάθος μηνύματα που τον προσδιόρισαν και το καλωσόρισμα ενός καθρέφτη που απεικονίζει ένα πρόσωπο τυλιγμένο με το χάδι της ζωής, το οποίο αγκαλιάζει το δικό του παιδί αγαπώντας το.

ΕΠΣΙΤΡΕΦΕΙ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ο Κ. Λαλιώτης επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚΟ Κώστας Λαλιώτης επανακάμπτει στο ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. Το προηγούμενο διάστημα Βενιζέλος – Λαλιώτης βρισκόταν σε συχνή επικοινωνία και αντάλλασσαν απόψεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διατηρούν, διαχρονικά, φιλικές σχέσεις με τον κ. Κώστα Λαλιώτη (όπως ο κ. Πέτρος Ευθυμίου) στήριξαν τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στο θέμα της διαδοχής.

Ο Κώστας Λαλιώτης απομακρύνθηκε από τη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ το καλοκαίρι του 2002 με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και έκτοτε δεν είχε ενεργό ρόλο.

Οι σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν πάντα «σχέσεις αποστάσεων» και η μόνη φορά που υπήρξε στενή συνεργασία ανάμεσά τους ήταν στις εκλογές του 2007, ή όταν ο κ. Λαλιώτης είχε αναλάβει την επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Η ήττα στις εκλογές και η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει με τους δικούς του ανθρώπους ορίζοντας τον Γ. Ραγκούση Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπακωνσταντίνου Εκπρόσωπο Τύπου, απομάκρυνε τους δύο άντρες παρά το γεγονός ότι στην εσωκομματική αναμέτρηση του 2007, ο κ. Λαλιώτης είχε στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Ε. Βενιζέλος θεωρεί ότι ο Κ. Λαλιώτης εμπεριέχει ένα ισχυρό συμβολισμό και έχει επιρροή στην παραδοσιακή βάση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και σε παλαιά κυρίως στελέχη. Παράλληλα θεωρεί πολύτιμη και σημαντική την εμπειρία του σε θέματα πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνίας.

Η επιστροφή του Κώστα Λαλιώτη στο ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να οριστικοποιηθεί με τη συμμετοχή του στην Εκλογική Επιτροπή (στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ) αλλά και με έναν ειδικό ρόλο που σχετίζεται με την επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών.

Η περίπτωση να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιά (όπου εκλεγόταν κατά το παρελθόν) θα πρέπει να αποκλειστεί αφού δεν είναι στις προθέσεις του.

Ο Α ΤΣΙΓΚΡΗΣ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣΟ υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής επισκέφθηκε χθες (Παρασκευή 16 Μαρτίου) το Αστυνομικό Τμήμα και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Ακράτας, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις ανάγκες των δύο υπηρεσιών από τη διοίκηση και το προσωπικό τους.
Ο υπ. βουλευτής της ΝΔ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των δύο Υπηρεσιών Ασφάλειας από τους πρώην μαθητές του, αφού ο Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία, Ανακριτική και Ποινική Δικονομία στην Αστυνομική και την Πυροσβεστική Ακαδημία.
Να σημειωθεί ότι οι δύο παραπάνω υπηρεσίες της Ακράτας καλύπτουν τις ανάγκες ολόκληρης της Ανατολικής Αχαΐας και συγκεκριμένα τα γεωγραφικά όρια από τα Μαύρα Λιθάρια έως την παραλία της Πούντας και μέχρι την Περιστέρα της Ακράτας και το Περιθώρι της Αιγείρας.
Με αφορμή την επίσκεψή του αυτή ο Αχαιός καθηγητής και υπ. βουλευτής της ΝΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάποτε μιλούσαμε για διαρρήξεις και ληστείες στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σήμερα έγιναν καθημερινότητα και στα χωριά.
Κάποτε η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών ήταν σχεδόν αυτονόητη. Σήμερα αποτελεί ζητούμενο.
Κάποτε οι Έλληνες εμπιστεύονταν τις δυνάμεις επιβολής της δημόσιας τάξης. Σήμερα αυτο-οργανώνονται δημιουργώντας ομάδες αυτοπροστασίας.
Η ανασφάλεια των πολιτών έχει φτάσει σε ανησυχητικούς δείκτες. Οι Έλληνες αισθάνονται απροστάτευτοι.
Η χώρα μας βρίσκεται στο έλαιος ληστρικών επιθέσεων επικίνδυνων συμμοριών.
Τα περιπολικά δεν έχουν βενζίνη και ελαστικά. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι πλέον ασφυκτικές.
Το κράτος απουσιάζει. Η Ελλάδα θυμίζει ξέφραγο αμπέλι.
Η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη καλούνται να σταθούν δίπλα στο αιτήματα της τοπικής μας κοινωνίας για παροχή υπηρεσιών αστυνόμευσης, ασφάλειας, πυρασφάλειας και πυροπροστασίας με τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων που θα εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των αντίστοιχων υπηρεσιών και την παροχή του ανάλογου προσωπικού και των απαιτούμενων υλικοτεχνικών και μηχανολογικών μέσων για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών…»._
____________________
Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ!ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ!


Δεν αντέχουμε άλλο φτάνει πια, μας έχουν για πιόνια που μας παίζουν και μας μετακινούν όπως θέλουν, ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα? Ήρθε η ώρα  να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, και ας τους δώσουμε την απάντηση που τους αρμόζει.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας στερήσει ούτε το νερό, ούτε το ρεύμα ,ούτε τα μέσα μεταφοράς, γιατί δεν ανήκουν σε κανένα πολιτικό κόμμα, είναι και θα είναι αγαθά που ανήκουν στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ! 
Ένας εργαζόμενος για να πάει στην δουλειά του με τη συγκοινωνία και να επιστρέψει σπίτι του, θέλει 2,80 ευρώ, επί 25 μέρες το μήνα σύνολο 70 ευρώ, επί μήνες ετήσια δαπάνη 840 ευρώ, δηλαδή πολύ περισσότερο από τον ήδη πετσοκομμένο πενιχρό βασικό μισθό ασιτίας!
Δεν είναι δυνατόν ! Είναι κλοπή, είναι αθλιότητα! Πόσοι μισθοί χρειάζονται για τη ΔΕΗ και τα ληστρικά χαράτσια που στοχεύουν καθαρά τα σπίτια μας?(με την υψηλή στην Ελλάδα ιδιοκατοίκηση).Πόσοι μισθοί για ΕΥΔΑΠ? Πόσοι μισθοί για το ΝΟΙΚΙ? Περισσεύουν για τροφή? Ο άνεργος? Ο Συνταξιούχος?  
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟ ΤΡΟΠΟ!ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ  ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!
Τα κοινωνικά αγαθά όπως ρεύμα, νερό, μετακινήσεις, δωρεάν πρόσβαση στην υγεία για όλους ,δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν Παιδεία, είναι αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα όλων  μας κι όχι εργαλείο οικονομικής αφαίμαξης του λαού από τους τραπεζίτες και τους υπηρέτες τους!
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ?Η ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ?
Ας αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή μας πίσω, είναι κάτι που μας ανήκει και δεν έχει κανένας δικαίωμα να μας την  στερήσει.
Ας αντισταθούμε είναι στο χέρι μας δεν μας πληρώνουν, δεν τους πληρώνουμε!
Της Μάνιας Τσαβλίδου

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΦΛΩΡΑΤΟΥ

Το Σεπτέμβριο θα αρχίσει η αγορά να παίρνει τις πρώτες ανάσες. Το δήλωσε ο Πρόεδρος της Αχαϊκής Τράπεζας Ευάγγελος Φλωράτος. Και επειδή σπάνια... πέφτει έξω στις προβλέψεις του για την οικονομία, όλα δείχνουν ότι εκείνη την εποχή θα ξεκινήσουν δειλά δειλά τα πρώτα χαμόγελα στους ντόπιους επιχειρηματίες. Για να δούμε...
Πηγή: Κόσμος

ΟΝΝΕΔ: ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣΣε μια εποχή που η Ελλάδα βιώνει δύσκολες καταστάσεις και η Πολιτεία αδυνατεί να παρέχει στην κοινωνία ένα αξιοπρεπές και βιώσιμο περιβάλλον, αποφασίσαμε ως νέοι άνθρωποι να κινητοποιηθούμε και να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, παίρνοντας δραστικές πρωτοβουλίες.

Ο σκοπός μας είναι απλός. Μακριά από πολιτικές και ιδεολογικές τοποθετήσεις, προσπαθούμε να ενώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους ενάντια στην απαξίωση, την αδιαφορία και την αδυναμία του κράτους να μας παρέχει ένα αξιοπρεπές αστικό περιβάλλον. Για αυτόν το λόγο έχουμε δημιουργήσει τη δράσηΑλλάζουμε τη Γειτονιά μας, στην οποία εθελοντικές ομάδες από όλη την Ελλάδα αναδιαμορφώνουμε κεντρικά σημεία των πόλεών μας, τα οποία χρειάζονται βελτιώσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς αλλά και ιδιώτες που θέλουν να προσφέρουν στην προσπάθειά μας.

Επιθυμία μας είναι μέσα από την εθελοντική δράση, να αναδείξουμε την αναγκαιότητα ενεργοποίησης και συντονισμού όλων των υγειών μονάδων της κοινωνίας, ώστε να πάρουμε στα χέρια μας καταστάσεις, τις οποίες αδυνατεί πλέον να καλύψει η Πολιτεία.

Ύστερα από τις δύο πλήρως επιτυχημένες στάσεις της δράσης στην πλατεία Μαρτάκη (Δεληολάνη) στο Βύρωνα Αττικής και στην πλατεία τουΔέλταστην περιοχή της Νεάπολης Χαλκίδας στην Εύβοια ήρθε η ώρα για τον τρίτο σταθμό της δράσης. Η ανταπόκριση του κόσμου και των κατοίκων της κάθε περιοχής αλλά και η αξιοσημείωτη συμβολή τους στο έργο της ανάπλασης,έδειξε την ανάγκη και τη θέληση όλων μας για αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής.

Επόμενος σταθμός της δράσηςΑλλάζουμε τη Γειτονιά μας, η Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 10 π.μ. όπου με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών αλλάζουμε την πλατεία Μουστακλή.

Στόχος της δράσης είναι:

ñ  Καθαρίζουμε τους χώρους και τα παρτέρια της πλατείας από απορρίμματα.

ñ  Βάφουμε τα παγκάκια και τον υπόλοιπο εξοπλισμό της πλατείας.

ñ  Συντηρούμε τα υπάρχοντα φυτά και φυτεύουμε νέα, ώστε να εμπλουτίσουμε το πράσινο της περιοχής.

ñ  Επιδιορθώνουμε τα τοπικά γήπεδα 5x5 ποδοσφαίρου και μπάσκετ.