ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΔΗΜΑΡΑΣ;

Επανερχόμαστε στο παρασκήνιο του συζητούμενου πολιτικού "αρραβώνα" με νεότερες πληροφορίες. Ο Πάνος Καμμένος συνταντήθηκε με τον Γιάννη Δημαρά δύο φορές και σε πολύ καλό κλίμα συζήτησαν για την ενδεχόμενη συνεργασία τους. Στη δεύτερη συνάντηση μάθαμε ότι ήταν και "τρίτος" στην παρέα, ο Κώστας Μαρκόπουλος και η κουβέντα κινήθηκε γύρω από την κοινή κατεύθυνση της πολιτικής στρατηγικής απέναντι στο μνημόνιο.Η διάθεση είναι θετική και από τις δύο πλευρές κάτι που μας μετέφεραν και "αυτόπτες μάρτυρες" της δεύτερης συνάντησης. Αν η συμφωνία επιτευχθεί, θα επιχειρηθεί ,άμεσα, η σύσταση 10μελους κοινοβουλευτικής ομάδας με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" να παρουσιάζονται ισχυροί στα έδρανα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ... 

ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΜΟΥΑΜΠΑ


Σύμφωνα με τους γιατρούς που έχουν αναλάβει τον 23χρονο, οι κατάσταση της υγείας του είναι ελαφρώς βελτιωμένη αφού η καρδιά του χτυπά χωρίς υποστήριξη και μπορεί να κινεί τα άκρα του.
Οι γιατροί αποφεύγουν οποιαδήποτε πρόβλεψη για το μέλλον, καθώς όπως τονίζουν «μακροπρόθεσμα η κατάστασή του παραμένει αβέβαιη».

Στο νοσοκομείο, στο πλευρό του παίκτη, παραμένουν ο προπονητής της Μπόλτον, Όουεν Κόιλ και ο αρχηγός της ομάδας Κέβιν Ντέιβς.

Πηγή: pamesports.gr

ΕΓΙΝΑ ΠΥΡ ΚΑΙ ΚΟΥΤΡΟΥ-ΜΑΝΙΑ!


Γράφει ο Στρατής Μαζίδης

Χθες το βράβυ καθόμουν και κοιτούσα κάποιες παλιές φωτογραφίες. Συγκρίνοντας το τότε με το τώρα, σκεπτόμουν πως αλλάζουμε οι άνθρωποι. Να για παράδειγμα ο υπουργός απασχόλησης (της ποιας;) Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης κάποτε ήταν συνδικαλιστής. Συγκεριμένα:

> διετέλεσε πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής - Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π.» (Ομοσπονδία των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία και σε άλλους Κοινωνικούς Φορείς) για έξι συνεχείς θητείες.

> ήταν μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

> ήταν εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ στο «Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας» και ιδρυτικό Μέλος της «Unicef Ελλάδος».

Πλούσια δράση και καριέρα, η οποία τον οδήγησε στη Βουλή και κατά συνέπεια σε υπουργοποίηση όπως και με άλλους πάλαι ποτέ εργατοπατέρες του παρελθόντος. Βέβαια είχε την ατυχία να υπουργοποιηθεί στα χρόνια των ισχνών αγελάδων αλλά σκέφτηκα ο Γιώργος ίσως να μεγάλωσε, να πάχυνε αλλά δεν μπορεί, θα έχει μέσα του άσβεστη τη φλόγα του συνδικαλιστή, αυτού που μάχεται μέχρις εσχάτων για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Έτσι δεν είναι;

Έγινα πυρ και Kουτρου-μανία!

Εκεί λοιπόν που παρακολουθούσα ΑΝΤ1 να ο υπουργός απασχόλησης! Και τι μας είπε; Πως «η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία χρεοκοπία» και ότι είναι προτιμότερο οι εργαζόμενοι να εισπράττουν μισό μισθό, παρά καθόλου.

Ήμουν έτοιμος να πετάξω την τηλεόραση από το μπαλκόνι. "Τι κάνεις εκεί;" μου είπε η γυναίκα μου! "Σε λίγο θα αξίζει όσο ένα μηνιάτικό σου και που θα την ξαναβρούμε;" και μου την άρπαξε από τα χέρια.

Σηκώθηκα κι έφυγα να πάω μια βόλτα να ξελαμπικάρω. Περπατώντας το ξανασκέφτηκα, και είπα ότι έχει δίκιο ο Κουτρουμάνης. Μάλιστα το προχώρησα ακόμη παραπέρα:

> καλύτερα το 1/10 του μισθού και 12 ώρες δουλειά, παρά καθόλου

> καλύτερα με ένα πόδι, παρά με κανένα

> καλύτερα τρώγωντας φρυγανιές, παρά αέρα κοπανιστό

> καλύτερα με το ίδιο σώβρακο, παρά ξεβράκωτος

> καλύτερα με λιωμένες σόλες, παρά ξυπόλητος

> καλύτερα να λέω ότι μου αρέσει, παρά να προσπαθώ να το αποφύγω

αλλά.

> ακόμη καλύτερα υπερήφανος παρά ταπεινωμένος κι εξευτελισμένος!

ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


«Η παράταξη απέδειξε ότι υπάρχει. Πάλλεται η ψυχή της» δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, μετά τη χθεσινή εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος. «Χαμογελαστό σας...
βλέπω» ανέφερε ο κ. Παπούλιας, απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο, κατά την έναρξη της συνάντησής τους στο προεδρικό μέγαρο.


Το δικαιούμεθα, απάντησε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Η παράταξη απέδειξε ότι υπάρχει. Πάλλεται η ψυχή της. Μας ξεπέρασε η κοινωνία. Και σας τα λέω αυτά, όχι μόνο ως ανώτατο πολιτειακό παράγοντα, αλλά ως προσωπικότητα που προέρχεστε από τα σπλάχνα της παράταξης».


Υπογράμμισε ακόμη ότι «τώρα που είμαστε στο μεταίχμιο, που ελπίζουμε να τελειώσει η δύσκολη φάση της κρίσης και να αρχίσουμε να προσεγγίζουμε ξανά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τώρα που η ελπίδα και η προοπτική φαίνεται, πρέπει να κάνουμε αυτή την τελευταία προσπάθεια όλοι μαζί».


Όπως επισήμανε, «δεν πρέπει στο διάστημα από τώρα μέχρι τις εκλογές και το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης να χαλαρώσουμε, να χάσουμε δημόσια έσοδα, να μην ελέγξουμε τις δημόσιες δαπάνες, να μην προωθήσουμε τα μέτρα του νέου προγράμματος».


«Γιατί ό,τι κάνουμε λάθος σε αυτά τα πεδία, στρέφεται τελικά εναντίον των πιο φτωχών, των πιο αδύνατων, εναντίον της μεσαίας τάξης. Όταν είμαστε συνεπείς σ' αυτά, βοηθούμε τον πιο αδύνατο και ανασφαλή Έλληνα. Και αυτή είναι η μεγάλη μας ηθική υποχρέωση» πρόσθεσε.


Την Τρίτη, στις 15:00, συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ


Με αφορμή τις συχνές «κοινωνικές εκρήξεις», ανά την Ελλάδα, αγανακτισμένων και μη πολιτών, προς τα πολιτικά πρόσωπα όλων σχεδόν των κομμάτων, καθώς και άλλων δημοσίων προσώπων ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, έδωσε τις δικές του απαντήσεις στα πλαίσια σχετικής έρευνας στη ΝΕΤ, στο γνωστό δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης, Κώστας Βαξεβάνη. Μπροστά στην κάμερα της εκπομπής και λίγο πριν «ανοίξει» ένα ακόμα «Κουτί της Πανδώρας», ο κ. Νικολόπουλος, ξεκίνησε την συνέντευξη του σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «η αγανάκτηση των πολιτών είναι απόλυτα δικαιολογημένη.
 Μέσα σε μόλις 2,5 χρόνια, χιλιάδες άνθρωποι που εργαζόντουσαν σκληρά, συνταξιούχοι, άνεργοι και νέοι που είδαν τα όνειρα τους να ΄΄γκρεμίζονται΄΄, βίωσαν την παγκόσμια οικονομική κρίση με τον χειρότερο και πιο άδικο τρόπο. Η απογοήτευση τους για όσα έχουν συμβεί στη χώρα μας και κατ’ επέκταση στους ίδιους και τις οικογένειες τους εξίσου αντιληπτή και κατανοητή. Για αυτό άλλωστε και η κριτική για τα λάθη μας είναι θεμιτή, ταυτόχρονα όμως πιστεύω ότι πρέπει να είναι ειλικρινής αλλά κυρίως δίκαιη, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν έχουμε «όλοι την ίδια ευθύνη», δεν ανήκουμε όλοι στο ίδιο κόμμα.»
Όπως τόνισε μάλιστα στη συνέχεια ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλος :«στην πολιτική μου διαδρομή δεν έπαψα ποτέ να κυκλοφορώ ελεύθερα ανάμεσα στους συμπολίτες μου, δεν αποφεύγω να ακούω τις διαφωνίες τους, επιδιώκω να μοιράζομαι τις αγωνίες ή τις χαρές τους και ασμένως να δέχομαι την κριτική τους, αναζητώντας πάντα τον ανοιχτό και πολλές φορές δημόσιο διάλογο μαζί τους», συμπληρώνοντας είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια πως, «αυτός θεωρώ ότι πρέπει να είναι και ο ρόλος του Βουλευτή, που εκλέγεται δημοκρατικά για να εκπροσωπεί τους συμπολίτες του στο ελληνικό κοινοβούλιο.»
Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος, κλήθηκε να σχολιάσει γενικότερα τους προπηλακισμούς και τις ακρότητες που λαμβάνουν χώρα ανά την Ελλάδα, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι, «οι μέρες που ζούμε είναι πραγματικά ΄΄περίεργες΄΄ και εκείνοι που έχουν μάθει να δρουν στο σκοτάδι, αποφεύγουν τον ανοικτό διάλογο και την υγιή πρόκληση της ανταλλαγής ρεαλιστικών επιχειρημάτων, επιλέγοντας τις ακραίες ακτιβιστικές μεθόδους και τους τραμπουκισμούς που παραπέμπουν στα ΄΄πέτρινα΄΄ χρόνια της δικτατορίας στην Ελλάδα. Προσωπικά δεν κρύφτηκα ποτέ και δεν θα το κάνω, όσο και αν το επιθυμούν ή το επιδιώκουν εκείνοι που ΄΄παρασιτούν΄΄ στις συγκεντρώσεις των αληθινά αγανακτισμένων συμπολιτών μου ή στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα τους προηγούμενους μήνες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Τη μάχη θα συνεχίσουμε να την δίνουμε μαζί με τους πολίτες που αγαπούν τη χώρα τους και καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και φασισμού. Άλλωστε, σε περιόδους ειρήνης κερδήθηκαν όλα, ενώ σε περιόδους πολέμων ισοπεδώθηκαν μεταφορικά και κυριολεκτικά τα πάντα.»      

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Θετική απήχηση της πρότασης προς την Αριστερά
για κοινή δράση συμβολής
σε ένα Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και ΑνατροπήςΜετά από δημόσιο κάλεσμα προς κάθε οργανωμένο ή ανένταχτο αγωνιστή της Αριστεράς και του μαχόμενου μαζικού κινήματος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνθηκε σε μια σειρά κομμάτων, μετώπων, οργανώσεων και δυνάμεων της Αριστεράς για μια ειλικρινή, ουσιαστική και όχι «επικοινωνιακού» ή προεκλογικού χαρακτήρα συζήτηση, πάνω στην πρότασή της για τη συγκρότηση ενός Αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής της σαρωτικής επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεων που τη διαχειρίζονται.

Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκτιμά ότι η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προκαλεί ενδιαφέρον και συζητιέται ήδη θετικά σε μεγάλα τμήματα αγωνιστών της Αριστεράς και του πρωτοπόρου μαζικού κινήματος. Ταυτόχρονα, είχε θετική απήχηση σε  οργανωμένες δυνάμεις της Αριστεράς, οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις σε πλευρές του περιεχομένου και των μορφών συγκρότησης του Αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής.

Σε θερμό συντροφικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις με την Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη, την ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, το ΚΚΕ (μ-λ), οργανώσεις με τις οποίες μας δένουν μακροχρόνιοι αγώνες και κοινές προσπάθειες σε πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα, αλλά και με το «Ξεκίνημα». Με τις παραπάνω οργανώσεις, υπήρξε συμφωνία για μετωπική κοινή δράση στο μαζικό κίνημα. Παράλληλα, παραμένει ανοιχτή η ιδιαίτερη πρόσκληση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς τις προαναφερόμενες δυνάμεις, για μια ευρύτερη μετωπική πολιτική συνεργασία σε αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική και ανατρεπτική προγραμματική βάση, που θα υπερβαίνει τον κατακερματισμό των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής – επαναστατικής Αριστεράς.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης, το οποίο συμφώνησε με την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για κοινή δράση, καθώς και στο βασικό περιεχόμενο στόχων του Αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής, ενώ έθεσε και τις δικές του απόψεις για τις ευρύτερες πολιτικές συνεργασίες και μέτωπα της Αριστεράς. Η συνάντηση διαμορφώνει δυνατότητες και προϋποθέσεις για βαθύτερο διάλογο και προσέγγιση.

Στην πρόσκληση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανταποκρίθηκε θετικά η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά το γεγονός ότι οι σοβαρές πολιτικές διαφορές, ειδικά στο θέμα της αντιμετώπισης του χρέους, της ΕΕ και του εργατικού ελέγχου, δεν επιτρέπουν μια μετωπική προγραμματική ενότητα, η συνάντηση βοήθησε να ανοίξει ο διάλογος για μια πιο ουσιαστική κοινή δράση στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, για την υπεράσπιση του εισοδήματος των εργαζομένων και του λαού από την καπιταλιστική επίθεση των κυβερνήσεων και της τρόικας, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων από τους μηχανισμούς κρατικής καταστολής, αλλά και από τη δράση των φασιστικών, ρατσιστικών και νεοναζιστικών επιθέσεων.

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμά ότι οι δυνατότητες αυτές, τόσο με το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τις άλλες δυνάμεις, μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν για τη συνέχεια των απεργιών και των καταλήψεων ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, πριν και μετά τις εκλογές, για να μετατραπούν άμεσα οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου σε παλλαϊκές διαδηλώσεις, γενικότερα, για την οργάνωση των αγώνων από τα κάτω, υπερβαίνοντας τα όρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τη λύπη της για τη μέχρι στιγμής άρνηση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μας. Πιστεύει ότι η στάση αυτή δεν αναλογεί στην κλίμακα και το βάθος της αστικής επίθεσης ενάντια στους εργαζομένους, το λαϊκό κίνημα και την Αριστερά,  ούτε στις διαθέσεις των αγωνιστών της Αριστεράς. Δεν απαντά στην ιστορική αναγκαιότητα για υπέρβαση του κατακερματισμού στο ταξικό μαζικό κίνημα και δεν διευκολύνει τον ουσιαστικό θεωρητικό διάλογο για την προοπτική του σοσιαλισμού και κομμουνισμού της εποχής μας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ότι, παρά τη στάση αυτή, θα συνεχίσει την προσπάθεια για κοινή δράση και διάλογο με τις δυνάμεις του ΚΚΕ.

Η πρόσκληση για διάλογο και κοινή δράση συμβολής σε ένα Αγωνιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα με τις δυνάμεις της Αριστεράς και ευρύτερα, καθώς και -ιδιαίτερα- με τις μαχόμενες οργανώσεις, συνδικάτα και φορείς του μαζικού κινήματος. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα προσπαθήσει να πείσει για την ανάγκη ταξικής αγωνιστικής ενότητας στο εργατικό κίνημα, σε ρήξη με τη λογική του υποταγμένου συνδικαλισμού. Θα παλέψει για την κλιμάκωση των απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων και θα στηρίξει τις μορφές λαϊκής αυτοοργάνωσης.

Ταυτόχρονα, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να πείσει ώστε εκείνες οι αιχμές και οι διεκδικήσεις που σήμερα η ίδια η ζωή ορίζει ως κρίσιμες και αναγκαίες για τη σωτηρία του εργαζόμενου λαού (όπως η παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, η έξοδος από ευρώ και ΕΕ, οι εθνικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις) να αποτελέσουν θέσεις του ίδιου του κινήματος και κοινές διεκδικήσεις της Αριστεράς, χωρίς δογματισμό και μέσα από το διάλογο και τη συνδιαμόρφωση με τους αγωνιστές και τις δυνάμεις της Αριστεράς και της μαζικής πάλης.

Την ίδια στιγμή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει το παρών σε όλες τις κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες του άμεσου μέλλοντος για τη νικηφόρα αντίσταση και την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ και των κυβερνήσεών τους.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΕΤΑΙ, Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ


Από τον τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το ελληνικό χρέος – σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνονται – ανέρχεται σε 365 δις Ευρώ, δηλαδή στο 160% του ΑΕΠ από 328 δις που ήταν πριν από λίγους μήνες.
Το σενάριο της τρόικα και των εγχώριων συνεργατών της προβλέπει ότι για να καταλήξει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020 πρέπει να υπάρξει αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,1% το 2012 και 4% ετησίως στη συνέχεια.
Και μόνο αυτές οι προβλέψεις αποδεικνύουν την απίστευτη τύφλωση της τρόικα και αποκαλύπτουν το πραγματικό σχέδιό της.
Αυτό που «δεν θέλει» η τρόικα να καταλάβει είναι ότι τα σχέδια της κοινωνικής καταστροφής που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα σφαγιάζουν την αγορά ενώ η γενίκευση της λιτότητας απειλεί ευθέως το σύνολο των εξαγωγών.
Αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της.
Την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός πανηγυρίζει για το PSI και ο κ. Βενιζέλος για την … γιορτή δημοκρατίας στο ΠΑΣΟΚ.
Ο αποπροσανατολισμός σε όλο του το μεγαλείο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΧΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ


Τη στήριξή του προς την Αχαϊκή Τράπεζα εξέφρασε ο βουλευτής Αχαΐας του κόμματος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος:
«Πρέπει να στηριχθεί με κάθε μέσο τόσο η Αχαϊκή Τράπεζα, όσο και ο θεσμός των συνεταιριστικών τραπεζών γιατί αποτελούν τον πιο κοινωνικά δίκαιο και δημοκρατικό χρηματοπιστωτικό φορέα. Η τράπεζα αυτή έχει βοηθήσει σημαντικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού μας και έχει σημαντική συνδρομή στην επιβίωση των περισσοτέρων από αυτές με την παροχή ρευστότητας. Σε αυτή την τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία πρέπει να παραμένουν ανοιχτές οι δίοδοι ρευστότητας στην αγορά και να προασπιστεί το «συνεταιρίζεσθαι». Η πρόσφατη ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας για την ανάκληση των αδειών και την εκκαθάριση των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών θέτει σε κίνδυνο τους μεριδιούχους και τους καταθέτες της Τράπεζας. Οι καταθέσεις των πολιτών πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλιστούν και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την Αχαϊκή Τράπεζα». 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΤΩΝ ΚΑΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Την ανησυχία του σε σχέση με τις εξελίξεις για την Αχαϊκή Τράπεζα, αλλά και την αμέριστη στήριξή του στις αποφάσεις της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς επίσης και στα δικαιώματα των καταθετών και των εργαζομένων της Τράπεζας, εξέφρασε ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος τη Δευτέρα μετείχε στη κρίσιμη σύσκεψη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τη νέα δανειακή σύμβαση, έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Ευρισκόμενος στη Βουλή όπου και συμμετέχω στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση, πληροφορήθηκα τις άκρως δυσάρεστες εξελίξεις για την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα.

Εκφράζοντας την ανησυχία μου αλλά και την απόλυτη στήριξή μου στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα, τους καταθέτες αλλά και τους εργαζόμενους της Τράπεζας, σας δηλώνω πως αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της σύσκεψης που έμαθα πως θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας στο Επιμελητήριο Αχαΐας, εκφράζοντας την πρόθεσή μου να στηρίξω τις όποιες αποφάσεις ληφθούν, πάντα με γνώμονα τη νομιμότητα και τα δικαιώματα όσων άδικα πλήττονται από τις εξελίξεις.

Παρακαλώ να γνωρίζετε δε, πως είμαι έτοιμος να μεταφέρω και στη Βουλή τα συμπεράσματα της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί, πάντα προς όφελος του δικαίου της τοπικής κοινωνίας.

Με εκτίμηση
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Βουλευτής Αχαΐας»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΒΛΑΧΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΓΙΑ..."ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ"

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, με αφορμή σχόλια και συζητήσεις της τελευταίας χρονικής περιόδου εν όψει των πρόωρων εκλογών, έκανε την πιο κάτω δήλωση:

"Όσο πλησιάζουν οι κρίσιμες - για κόμματα και πολιτικά πρόσωπα - εθνικές εκλογές και παρότι το πολιτικό σύστημα καρκινοβατεί, ζητούμενο δε είναι η αξιοπιστία παρατάξεων και πολιτευόμενων, κάποιοι νιώθοντας πως τρίζει επικίνδυνα η "καρέκλα" τους ή βιάζονται να πιάσουν μία τέτοια ή ακόμα ονειρεύονται συγκυβέρνηση, έβαλαν μπροστά τη "μηχανή της μοιρασιάς θέσεων" σε διάφορους ανυποψίαστους πολίτες, ασκώντας φθηνή, ανέξοδη και ξεπερασμένη βλαχοπολιτική, την οποία οι πολιτικές δυνάμεις και η χώρα έχουν πληρώσει επί δεκαετίες πολύ ακριβά. Δυστυχώς, εν αντιθέσει με τις επιταγές της εποχής μας, επιχειρούν να επηρεάσουν το εκλογικό σώμα με τάξιμο "οφιτσίων", βυθισμένοι στα αδιέξοδά τους απέναντι στην πλατιά κοινωνία η οποία και γυρνά την πλάτη της στο φθαρμένο και στα παλαιοκομματκά τερτίπια! Μετά τις εκλογές ένα είναι σίγουρο. Ότι υγιή μέλη της κοινωνίας και υποστηρικτές της νέας πολιτικής που επαγγέλλεται ο Αν. Σαμαράς θα χρειαστεί να αναλάβουν το βαρύ έργο υλοποίησης της πολιτικής μας από διάφορα πόστα - αυτοδύναμα- και σ' αυτή την προσπάθεια προς όφελος της χώρας, ουδείς περισσεύει...πλην των βλαχοπολιτικών"!  

Α ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη σημερινή απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, με την οποία ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας και τοποθετείται εκκαθαριστής- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την τοποθέτηση εκκαθαριστή σε τέσσερις Ελληνικές Συνεταιριστικές Τράπεζες μεταξύ των οποίων και στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα. Μια  Τράπεζα με ιστορία, που συνέβαλλε σημαντικά στη στήριξη των μικρομεσαίων και την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Με τη σημερινή απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, με την οποία ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, η Αχαΐα δέχεται ένα ακόμη συντριπτικό κάταγμα στη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της.
Χρέος της Κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει, μέχρι το τελευταίο ευρώ, τις καταθέσεις των συμπολιτών μας που αγωνιούν μήπως μέσα σε ένα βράδυ χάσουν τις οικονομίες μιας ζωής.
Καλώ όλους τους θεσμικούς φορείς της Αχαΐας (Περιφέρεια, Δήμους, Βουλευτές, Επιμελητήριο) να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν άμεσα από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, την ίδια μεταχείριση με υπόλοιπες εμπορικές Τράπεζες που βρεθήκαν στην ίδια θέση και την εγγύηση όλων των καταθέσεων της Τράπεζας…».

Η ΔΗ.ΣΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΝΟ


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΚΚΕ, δια μέσω του ΠΑΜΕ επιμένει να κρατήσει κλειστά τα λιμάνια, αφήνοντας τα προϊόντα των παραγωγών των νησιών και ιδιαίτερα της Κρήτης να σαπίζουν μέσα στα φορτηγά.
Επιλέγουν να οδηγήσουν στην απόγνωση τους αγρότες, δημιουργώντας ζημιές άνω των 15 εκατ. ευρώ καθημερινά, για να εξυπηρετήσουν τους εκλογικούς τακτικισμούς τους.  Η ανευθυνότητα τους ξεπερνά κάθε όριο λογικής.
Πλέον η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την ίδια την πολιτεία, η οποία οφείλει να κρατήσει ανοικτά τα λιμάνια, ώστε να γίνει κανονικά η μεταφορά των προϊόντων από τα νησιά».

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ


Συνολικά 23 άτομα συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια στο ΟΑΚΑ για κατοχή βομβών μολότοφ, επιθέσεις κατά αστυνομικών και άλλα αδικήματα αθλητικής βίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Προσήχθησαν επίσης άλλα 57 άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία, από τη σφοδρότητα των επιθέσεων τραυματίστηκαν...
συνολικά 20 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.Είκοσι τρείς οπαδοί του ΠΑΟ, οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, για τα σοβαρά οργανωμένα επεισόδια που σημειώθηκαν, χθες το βράδυ, στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο ντέρμπι της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό, το οποίο διακόπηκε.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρήση βομβών μολότοφ και άλλα αδικήματα αθλητικής βίας.

Συνολικά έγιναν 57 προσαγωγές νεαρών χούλιγκαν, ενώ, όπως έγινε γνωστό απο την αστυνομία, απο τις άγριες επιθέσεις με μολότοφ, ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα, τραυματίστηκαν 20 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Επίσης, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου και στον περιβάλλοντα χώρο, από τα έκτροπα που άρχισαν τουλάχιστον δύο ώρες πριν απο τον αγώνα και συνεχίσθηκαν αυξομειούμενα, μέχρι και την οριστική διακοπή
του. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τη νύχτα η ΓΑΔΑ, με την περιγραφή των γεγονότων, αρχικά, πολυπληθής οργανωμένη ομάδα επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων με μολότοφ, φωτοβολίδες, σίδερα, πέτρες καθώς και άλλα αντικείμενα, με
σκοπό να εισέλθει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

Η ομάδα αυτή αποκρούσθηκε απο τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στα σημεία προελέγχου γύρω από το στάδιο, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, άτομα που είχαν εισέλθει μετά από έλεγχο σε ορισμένες κερκίδες, βγήκαν από το γήπεδο, σπάζοντας τις θύρες και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, ταυτόχρονα με άτομα που περίμεναν να υποβληθούν σε
έλεγχο, με αποτέλεσμα να εισέλθουν στις κερκίδες αρκετοί οπαδοί χωρίς να ελεγχθούν.

Στη συνέχεια καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, έξω απο το γήπεδο, ομάδες νεαρών πτούσαν συνεχώς φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, κατά των αστυνομικών δυνάμεων. 

Με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ομάδες ατόμων βγήκαν από τις κερκίδες του σταδίου και επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων με φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα και οι επιθέσεις συνεχίστηκαν με ρίψη βομβών μολότοφ. 

Οι επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 50 λεπτών.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, ομάδα ατόμων επιτέθηκε εκ νέου με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων. 

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων και ερευνών κατασχέθηκαν, έξω από θύρα, τρία δοχεία των 16 λίτρων έκαστο με εύφλεκτο υλικό, τρεις αυτούσιες βόμβες μολότοφ και αρκετά υπολείμματα άλλων, 15 βεγγαλικά και κροτίδες, καθώς και ένα σφυρί.

Επισημαίνεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν σε έναν αγώνα που δεν υπήρχαν φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας.

Ωστόσο, η αστυνομία περίμενε ότι θα γίνουν έκτροπα, γι' αυτό είχε πάρει δρακόντια μέτρα, όχι μόνο στο στάδιο, αλλά και σε
όλη την Αθήνα.

Όπως ανακοινωθηκε, διατέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις σε σταθμούς μεταφοράς, στις διαδρομές, σε χώρους συνάθροισης οπαδών και φιλάθλων, στους χώρους διαμονής και στις διαδρομές μετακίνησης των αθλητικών αποστολών, ενώ, εντός και περιφερειακά της αθλητικής εγκατάστασης, διατέθηκαν σημαντικές δυνάμεις με ιδιαίτερο προστατευτικό εξοπλισμό.

ΕΝΟΠΛΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ 4 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ


Ένοπλος άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί μπροστά σε εβραϊκό κολέγιο στην Τουλούζ και σκότωσε τρία παιδιά και έναν καθηγητή του κολεγίου, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο τρίτος μαθητής υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο. Στο σημείο μεταβαίνει ο γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.Όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Μισέλ Βαλέ, ο δράστης άρχισε να...
πυροβολεί όποιον βρισκόταν μπροστά του.

Εκτός από τον Σαρκοζί, στην Τουλούζ σπεύδουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Εβραϊκών Ιδρυμάτων στη Γαλλία Ρισάρ Πρασκιέ, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα εβραϊκά σχολεία.

Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το περιστατικό να συνδέεται με τις δύο επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στην Τουλούζ και στο Μοντομπάν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, την περασμένη εβδομάδα, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις στρατιωτικοί και να τραυματιστεί ένας.

Τις ομοιότητες ανάμεσα στις επιθέσεις επισήμανε και ο γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι πρόωρο να πει κανείς ότι υπάρχει σχέση.

Ο δράστης της επίθεσης εναντίον εβραϊκού κολεγίου είχε δύο όπλα, το ένα διαμετρήματος 11,43 όπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις εναντίον των αλεξιπτωτιστών στην Τουλούζ και το Μοντομπάν. 

Επίσης, ο δράστης επέβαινε σε μηχανάκι και στις τρεις περιπτώσεις. 

Τον αποτροπιασμό του για την επίθεση εξέφρασε το Ισραήλ. Εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η χώρα του έχει εμπιστοσύνη στο Παρίσι «ότι θα ρίξει φως» στην υπόθεση.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την επίθεση αυτή και έχουμε εμπιστοσύνη στις γαλλικές αρχές ότι θα κάνουν τα πάντα για να ρίξουν φως στη τραγωδία αυτή και θα παραδώσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη» τόνισε ο Γιγκάλ Παλμόρ.

«Παρακολουθούμε την υπόθεση με συγκίνηση. Τα ισραηλινά ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις διέκοψαν τα προγράμματά τους για να μεταδώσουν λεπτομέρειες για την επίθεση» πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο μεγάλος ραβίνος της Γαλλίας Ζιλ Μπερνχάιμ δήλωσε πως αισθάνεται φρίκη για την επίθεση και πρόσθεσε πως μεταβαίνει στην Τουλούζη. «Είμαι ιδιαίτερα αναστατωμένος και αισθάνομαι φρίκη για την επίθεση» είπε χαρακτηριστικά.

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ : ΣΤΟ 4,5% Η ΥΦΕΣΗ ΤΟ 2012


Για ιστορική ευθύνη της χώρας να αξιοποιήσει την ευκαιρία που της παρέχεται, κάνει λόγο στην έκθεσή του, που παρέδωσε νωρίτερα στον πρόεδρο της Βουλής, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος. Επισημαίνει ότι η ανασυγκρότηση... 
του τραπεζικού συστήματος αποτελεί προϋπόθεση για την ενίσχυση της ρευστότητας.

Τονίζει τις δυνατότητες που θα μπορούσαν να επισπεύσουν την ανάκαμψη στην ελληνικής οικονομίας, αναφέροντας ενδεικτικά την αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τη μείωση του κόστους εργασίας, την υλοποίηση του προγράμματος "Ήλιος" καθώς και την επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. 

Προβλέπει ότι η ύφεση το 2012 θα φθάσει το 4,5%. Κατά τη διάρκεια του 2013 εκτιμάται ότι είναι δυνατό να αρχίσει οικονομική ανάπτυξη παρά το γεγονός ότι προβλέπει μέση ύφεση της τάξης της μισής ποσοστιαίας μονάδας ενώ προβλέπει ακόμα ότι η συνολική απασχόληση θα μειωθεί κατά 3% το 2012 και το μέσο ετήσιο ποσοστό ανεργίας θα υπερβεί το 19%.