ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ της αποκατάστασης των απωλειών που υπέστησαν οι ιδιώτες που κατείχαν μικρά ποσά σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Στη συνάντηση που είχε την Δευτέρα με εκπροσώπους του, παρουσία των αναπληρωτών...
Τομεάρχών Οικονομίας, Χρ. Σταϊκούρα, Γ.Βρούτση και Ν. Μηταράκη, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν σαφής, στην κοινή τους δήλωση.
«Η Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή, εντός και εκτός Βουλής, υποστήριξε την άποψη ότι τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να εξαιρεθούν από το "κούρεμα" των ομολόγων. Και αυτό γιατί τα φυσικά πρόσωπα έκαναν, ουσιαστικά, μια αποταμίευση των κόπων τους, στηρίζοντας, ταυτόχρονα, την Πατρίδα.
Δυστυχώς, δεν εξαιρέθηκαν. Το ζητούμενο, σήμερα, είναι να βρεθεί ρεαλιστικός τρόπος αναπλήρωσης των απωλειών τους. Γιατί η προστασία τους θα δημιουργήσει ασφάλεια για ανάλογες επενδύσεις στο μέλλον και θα συντελέσει, από την πλευρά της, στην προσπάθεια για Επανεκκίνηση της Οικονομίας. Αυτή θα είναι κρίσιμη προτεραιότητά μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΕΙΣΟΔΗΜΑ 48 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ


Φορολογητέο εισόδημα 48 εκατομμυρίων ευρώ δήλωσε για το 2011 ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία για τα εισοδήματα των πολιτικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα από τη Βουλή, ο Μπερλουσκόνι είναι ένας από τους πλουσιότερους...
Ιταλούς, ενώ ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δήλωσε εισόδημα 1,5 εκ. ευρώ.

Στις αλλαγές των περιουσιακών στοιχείων του Μπερλουσκόνι συγκαταλέγεται η αγορά βίλας στη Λαμπεντούζα, το μικρό ιταλικό νησί που το περασμένο καλοκαίρι κατακλύσθηκε από κύμα λαθομεταναστών.

Ο Μπερλουσκόνι είχε δεσμευτεί ενώπιον των κατοίκων του νησιού ότι θα αγόραζε σπίτι εκεί για να τους αποδείξει ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματά τους.

Ο ίδιος πούλησε έκταση στην Αντίγκουα της Καραϊβικής, όπου ωστόσο διαθέτει μια ακόμα έκταση και μια βίλα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο Μπερλουσκόνι είναι πλέον ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ιταλία με μια οικογενειακή περιουσία 5,9 δισ. δολαρίων, η οποία τον τοποθετεί στην 169η θέση παγκοσμίως.

Ο Μόντι δήλωσε εισόδημα 1.513.000 ευρώ, ενώ στα περιουσιακά του στοιχεία συγκαταλέγονται ακίνητα, δυο αυτοκίνητα Lancia, το ένα του 1995 και το άλλο του 1998.

Ο πλουσιότερος μεταξύ των αρχηγών κομμάτων είναι ο πρόεδρος της Βουλής και ηγέτης της δεξιάς Λέγκας του Βορρά Τζιανφράνκο Φίνι, ο οποίος δήλωσε 201.115 ευρώ το 2011.

Τον ακολουθεί ο Αντόνιο ντι Πιέτρο, πρώην εισαγγελέας και νυν αρχηγός της Ιταλίας των Αξιών με 182.207 ευρώ.

Ο Αντζελίνο Αλφάνο, γενικός γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας, του Κόμματος του Μπερλουσκόνι, δήλωσε 169.317 ευρώ, ακολουθούμενος από τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ηγέτη του αριστερού Δημοκρατικού Κόμματος με 136.885 ευρώ.