ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑ ΑΝΕΡΓΩΝ!!!


Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι ανακοινώθηκε και επισήμως στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη η συμμετοχή του "Κινήματος των Ανέργων" στις προσεχείς εκλογές.
"Από τη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της ανεργίας, κρίνεται επίκαιρο μα και αναγκαίο να ξεκινήσουν οι πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στη μέγιστη δυνατή συσπείρωση όλων των ανέργων της χώρας, μέσα από τον πολιτικό τους φορέα. Σε συμμαχία με τους πληττόμενους -από την καταστροφική πολιτική της τρόικας- εργαζόμενους, αγρότες, μικρομεσαίους επαγγελματίες και βιοτέχνες, αναμένεται στις εθνικές εκλογές να σηματοδοτήσουν την αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων, την απελευθέρωση της χώρας και την ανατροπή της σημερινής πολιτικής. Ο ιδρυτής του "ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ" Γαβριήλ Αβραμίδης αναφέρθηκε στις άμεσες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που πρόκειται να εκδηλωθούν για την οργάνωση του πολιτικού και εκλογικού αγώνα", τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.   
Πηγή: metrogreece.gr

ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ 27% ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


Με τη συμμετοχή 100 ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών με περισσότερους από 50.000 εργαζομένους στη χώρα μας ολοκληρώθηκε το εξαμηνιαίο «ραντεβού» της Aon Hewitt με τις επιχειρήσεις, προκειμένου να καταγραφούν οι τάσεις στο πλαίσιο της Έρευνας Μισθολογικών Αυξήσεων. Τα αποτελέσματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο...
ενδιαφέρον καθώς έξι στις δέκα επιχειρήσεις θα παγώσουν τους μισθούς και για το 2012, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό (27%) προχώρησε σε μειώσεις αποδοχών για ορισμένα επίπεδα εργαζομένων το 2ο εξάμηνο του 2011.

Ένα ακόμα αποθαρρυντικό στοιχείο της έρευνας που σημειώνει ο υπεύθυνος του τμήματος Αμοιβών και Παροχών της Αon Hewitt κ. Γιάννης Τσιλιγιάννης, αφορά στις αυξήσεις μισθών. «Ενώ στην Ευρωζώνη 9 στις 10 επιχειρήσεις θα προβούν σε αυξήσεις το 2012, στην Ελλάδα η αναλογία είναι μόνο 3 στις 10, με το ποσοστό αύξησης να μην ξεπερνά το 2,3%, ποσοστό 25% χαμηλότερο από αυτό που είχε προβλεφθεί το φθινόπωρο του 2011».

Η Ελλάδα υστερεί σημαντικά σε αυτήν την ποσοστιαία αύξηση, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης, με «πρωταθλητές» το Βέλγιο και την Αυστρία με αυξήσεις της τάξης του 3,3%, ενώ ακολουθεί η Γερμανία με 3%, η Ιταλία με 2,9%, η Ισπανία με 2,7% και η Ιρλανδία με 2,6%.

Η έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που μέχρι σήμερα ακούγεται έντονα και αφορά στις μορφές απασχόλησης, όπου τα στοιχεία δείχνουν πως αρκετές επιχειρήσεις στρέφονται πράγματι στην εκ περιτροπής εργασία και στη μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής, ιδιαίτερα σε κλάδους που πλήττονται έντονα.

ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ


Από την Κυριακή θα ισχύσει η θερινή ώρα, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συγκεκριμένα στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής 25/3/2012, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία...
ώρα μπροστά και να δείξουν 04.00.

Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, οπότε επανέρχεται η χειμερινή ώρα.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΗΤΕΡΕΣ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ


Εγκύκλιος σχετικά με τη συνταξιοδότηση μητέρων με ανήλικα τέκνα εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Με την εγκύκλιο παρέχονται διευκρινίσεις, για ασφαλισμένες στα πρώην Ειδικά Ταμεία, πριν την 1.1.1983. Μεταξύ άλλων...
αναφέρεται ότι, όσες είχαν συμπληρώσει 15 έτη ασφάλισης μέχρι 31.12.1992, θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με αυτές τις προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθούν με τη συμπλήρωση του 42ου έτους της ηλικίας τους.

Οσες συμπλήρωσαν 15 έτη ασφάλισης κατά το μεταβατικό διάστημα από 1.1.1993 μέχρι 31.12.1997, κατά το οποίο αυξήθηκε ο προβλεπόμενος από τις καταστατικές διατάξεις συντάξιμος χρόνος, καθώς και το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση κατά έξι μήνες κάθε έτος και μέχρι τη συμπλήρωση των 17 ετών και έξι μηνών και των 44 ετών και έξι μηνών αντίστοιχα, κατοχύρωσαν το συντάξιμο χρόνο και το όριο ηλικίας που ίσχυε κατά τη συμπλήρωση της 15ετίας, κατά την οποία αναζητείτο και η ανηλικότητα του παιδιού. 

Από 1.1.1998 μέχρι 31.12.2002, ο συντάξιμος χρόνος καθορίζεται στα 17 1/2χρόνια ασφάλισης, ενώ ως όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση ορίζεται το 50ό και ως εκ τούτου η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα γίνεται με τη συμπλήρωση αυτού του συντάξιμου χρόνου κατά τον οποίο πρέπει να συντρέχει και η ανηλικότητα του παιδιού.

Για τις ασφαλισμένες μητέρες ανηλίκων στα πρώην Ειδικά Ταμεία, στα οποία ο προβλεπόμενος από τα καταστατικά τους συντάξιμος χρόνος ήταν τα 20 έτη ασφάλισης, απαιτούνταν μέχρι το έτος 2003 η συμπλήρωση συντάξιμου χρόνου 20 ετών ασφάλισης με όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση το 50ό.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ THΣ VPRC ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 10% ΣΤΗ ΝΔ


Προβάδισμα 10% στη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται την Πέμπτη στο περιοδικό «Επίκαιρα». Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ...
συγκεντρώνει το 22,5%, το ΠΑΣΟΚ 12,5%, τοΚΚΕ 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, η Δημοκρατική Αριστερά το 11,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες11%, το ΛΑΟΣ 3%, η Χρυσή Αυγή 3,5% οιΟικολόγοι Πράσινοι 2,5% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία 2%.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη αλλά και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του Πάνου Καμμένου, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν όχι μόνο εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή αλλά συγκεντρώνουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά.

Είναι πασιφανές ότι με βάση τα δημοσκοπικά αποτελέσματα έχει πλέον διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό τοπίο με κύριο χαρακτηριστικό τον πολυκερματισμό του συστήματος.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟK


Από το : tokarfi.gr
Συνάντηση Βενιζέλου- Σημίτη ενόψει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει τακτική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό και εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για την αξιοποίησή του. Μία από τις προτάσεις που έχει, είναι ο Κώστας Σημίτης να τεθεί επικεφαλής του... 
ψηφοδελτίου Επικρατείας. Σε όλη τη διάρκεια της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός, που τέθηκε εκτός ΚΟ από τον Γιώργο Παπανδρέου, έμεινε ουδέτερος. Απέφυγε και την παραμικρή δήλωση, καθώς τυχόν ανάμιξή του θα φούντωνε τα εσωκομματικά πάθη. Καθώς, το όνομά του είναι ακόμη αρνητικά φορτισμένο για ένα μεγάλο κομμάτι των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη, όμως, η κληρονομιά των μεγάλων έργων και τα στελέχη του εκσυγχρονιστικού μπλοκ ενδιαφέρουν τη νέα ηγεσία της Ιπποκράτους, που θέλει να κόψει το δρόμο σε νέα σχήματα. "Σημίτης ουδέτερος σημαίνει εκσυγχρονιστές στη ΔΗΜΑΡ ή τον Φλωρίδη που περιμένει απέξω" επισημαίνει με νόημα συνεργάτης του νέου αρχηγού.