ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: Αρνούμαστε κατηγορηματικά την εξόντωση του Τύπου – και ειδικά του αδικημένου και ήδη πολύπαθου περιφερειακού Τύπου – που στα… μουλωχτά και παντελώς απροειδοποίητα, επιχειρείται από κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τροπολογίες νόμων που μπαίνουν στα πολυνομοσχέδια εκατοντάδων σελίδων που κατατίθενται και περνούν από την Βουλή αυτές τις ημέρες».

Αυτά επισημαίνει ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Ι. Νικολόπουλος με αφορμή τις τροπολογίες για τη δημοσίευση των ισολογισμών, το αγγελιόσημο, αλλά και τις εργοδοτικές εισφορές, που έφτασαν μέχρι τη Βουλή τα τελευταία 24ωρα και για τις οποίες η ΝΔ εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της, τονίζοντας πως ως κυβέρνηση θα ξεκινήσει διάλογο και θα επανεξετάσει συνολικά όλα τα θέματα που αφορούν τον Τύπο και τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Αχαιός πολιτικός πρόσθεσε:

«Πιστεύουμε – και μέχρι τώρα αποδεικνύεται ποικιλοτρόπως – πως αυτές τις τελευταίες μέρες της “βασιλείας τους” οι υπηρέτες της πολιτικής που εξαθλίωσε τον λαό και οδήγησε την πατρίδα πιο βαθιά στο τέλμα της ύφεσης, της ανεργίας και της φτώχιας, προσπαθούν εν μέσω των πολυνομοσχεδίων που οφείλει η Βουλή να υπερψηφίσει στα πλαίσια της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση, αφενός να διευθετήσουν δικές τους εκκρεμότητες και να εξυπηρετήσουν ημέτερους και αφετέρου, να κάνουν ό,τι μπορούν για να βαρύνουν την επερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ ή για να ανακόψουν τον δρόμο της παράταξης προς την αυτοδυναμία.

Στο πλαίσιο αυτό, είδαμε τροπολογίες για μετατάξεις ή ανανεώσεις συμβάσεων ημετέρων, αλλά και άλλες τροπολογίες, όπως αυτή για την φορολόγηση των ημιϋπαιθρίων, αλλά και τώρα, για την εξανδραπόδηση του Τύπου. Ωστόσο, έχουν γνώση οι φύλακες. Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς, δεν θα επιτρέψουν τον πόλεμο δολιοφθοράς που γίνεται στη ΝΔ, ούτε νέες πισώπλατες μαχαιριές στον ελληνικό λαό.

Για τη Νέα Δημοκρατία, ο χώρος του Τύπου και των μέσων ενημέρωσης πρέπει να είναι καθαρός και ισχυρός. Και για να είναι ισχυρός και καθαρός, πρέπει να είναι και οικονομικά αυτόφωτος. Οπότε, αποφάσεις που αφαιρούν πόρους από τα μέσα ενημέρωσης και που καταδικάζουν τα ίδια και τους εργαζόμενούς τους σε εξαθλίωση, είναι αποφάσεις που είτε αποσκοπούν στον εκμηδενισμό των φωνών ενημέρωσης της κοινωνίας και κριτικής του συστήματος, είτε στον πιο εύκολο έλεγχό των μέσων ενημέρωσης από κάθε είδους εξουσία και… παραεξουσία.

Να είναι όλοι βέβαιοι, λοιπόν. Οι αποφάσεις αυτές, για τη ΝΔ θεωρούνται άκυρες! Ο ιδιαίτερος και ευαίσθητος χώρος των μέσων ενημέρωσης χρειάζεται μια νέα συνολική προσέγγιση και αποφάσεις που θα εγγυώνται την διαφάνεια, χωρίς να εξαθλιώνουν τον πλουραλισμό και την έκφραση κάθε δημοσιογραφικής φωνής. Μικρής ή μεγάλης, αρεστής ή μη, στην εκάστοτε εξουσία. Ιδιαίτερα η ελληνική περιφέρεια έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη την δική της φωνή, που είναι τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης. Στη ΝΔ επιζητούμε την ενδυνάμωσή τους. Και αυτό θα πράξουμε ως κυβέρνηση». 

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟ!!!

ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ!
ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Ολοκληρώθηκε το ΔΣ του Παναθηναϊκού με παραίτηση όλων των μελών του! Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η... 
ΠΑΕ βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης. Τα χρήματά του πίσω έχει ζητήσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Πολέμης και Βασιλάκης δεν δίνουν το άτοκο δάνειο, ενώ σύσσωμο παραιτήθηκε το Δ.Σ και ο Δ. Γόντικας. «Πλέον απευθυνθείτε στους μετόχους, ελπίζω να ευαισθητοποιηθούν μετά από αυτές τις εξελίξεις», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε. Για διάλυση έκανε λόγο ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Τι είπε σε τηλεφωνική παρέμβαση ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Έκτακτη ΓΣ στις 18 Απριλίου.

Τι είπε ο Δ. Γόντικας: «Πλέον δεν έχουμε τα ελάχιστα εχέγγυα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Με αυτές εξελίξεις ούτε εγώ ούτε τα υπόλοιπα μέλη να κάνουμε κάτι. Από πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι στάθηκαν δίπλα μου, τους προπονητές και τους παίκτες που κράτησαν την ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Σε όλα υπάρχει ένα πλήρωμα του χρόνου. Τελευταία υπηρεσία είναι η παραίτησή μας έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι ιδιοκτήτες. Πλέον οποιαδήποτε άσκηση διοίκησης θα έχει κινδύνους και για εμάς τους ίδιους. Νέα Γ.Σ. στις 18 Απριλίου. Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Όποιος μας κρίνει ας ζυγίσει πρώτα τη θέση μας», είπε ο Γόντικας και πρόσθεσε για την UEFA: «Έχουμε δρομολογήσει κάποιες κινήσεις με τα ενδεδειγμένα στελέχη της εταιρίας που είναι εργαζόμενοι. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια. Πλέον απευθυνθείτε στους μετόχους. Το τελευταίο που μπορώ να κάνω είναι με την επιστροφή της ομάδας από την Κρήτη να πάω στην Παιανία και να ενημερώσω την ομάδα για τις εξελίξεις», τόνισε.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ


Η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821, που τιμούμε στις 25 Μαρτίου, εκπέμπει διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας. Διδάγματα αγώνα για εθνική ανάταση, οικονομική ανάταξη και κοινωνική συνοχή. Αγώνα για μια Ελλάδα με Προοπτική και Ελπίδα.
Αυτό τον αγώνα είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε με όλες τις δυνάμεις μας.
Στους δύσκολους καιρούς που διατρέχει η Πατρίδα μας, οφείλουμε να προτάξουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Να βάλουμε στη θέση του “εγώ” το “εμείς”. Και να υπηρετήσουμε, με τόλμη, το εθνικό συμφέρον.
Ενωμένοι και αποφασιστικοί, με Πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους μας, οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουμε ακόμη και τις πιο ανυπέρβλητες αντιξοότητες.
Το αποδείξαμε πολλές φορές στην Ιστορία μας. Μπορούμε να το αποδείξουμε και τώρα.

ΑΜΙΣΘΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Xωρίς μισθό θα παρέχει στην κυπριακή δημοκρατία τις υπηρεσίες του ο νέος υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλής κατόπιν δικής του επιθυμίας.     Όπως δήλωσε τακυπριακά ΜΜΕ, αντί να λαμβάνει το...
μισθό του, θα κατατίθεται στα ταμεία του κράτους. 

«Είμαι ο πρώτος που θα κάνει θυσίες ως υπουργός Οικονομικών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βάσος Σιαρλής, ο οποίος αναλαμβάνει το κυπριακό ΥΠΟΙΚ από τον Κίκη Καζαμία που παραιτήθηκε επικαλούμενος λόγους υγείας.   

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας είπε ότι ο διορισμός του Βάσου Σιαρλή αποτελεί διορισμό ανθρώπου με επαγγελματική επάρκεια, εντιμότητα, γνώσεις και πολύπλευρες εμπειρίες στα θέματα της οικονομίας.

Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗ Β ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΡΓΗ

Μετά από εξαντλητικές ιδεολογικές διαβουλεύσεις 15 ημερών και παρουσίας της επιτροπής εκλογικού αγώνα του κόμματος των οικολόγων του Δημοσθένη Βεργή επετεύχθη η ιστορικής πολιτικής σημασίας συνεργασία με την αγωνίστρια σταρ Τζούλια Αλεξανδράτου που συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του κόμματος στη Β περιφέρεια Αθηνών και δέσμευση του προέδρου να αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού.

Συμφωνήσαν σε κοινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

1. Η Τζούλια Αλεξανδράτου αναλαμβάνει την διαγραφή του χρέους της Ελλάδος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Στρος Καν

2. Πλήρη ακύρωση των μνημονίακων συμβάσεων

3. Οι ερωτικές συνευρέσεις των ζευγαριών στα ξενοδοχεία θα επιδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο

4. Όλα τα φάρμακα που αφορούν την ανδρική στύση θα παραχωρούνται δωρεάν από το υπουργείο υγείας

5. Όχι στον κοινωνικό και σεξουαλικό ρατσισμό (συμμετοχή ειδικών ομάδων στα ψηφοδέλτια)

6. Τα δάση ανήκουν στα δέντρα και στα άγρια ζώα

7. Άδεια παραμονής και εργασίας σε όλους τους μετανάστες

8. Όχι στην συσσίτια και την ελεημοσύνη, καταργούν την υπερηφάνεια και την ιστορία του λαού μας.

9. Να χαρισθεί η ανεκμετάλλευτη γη σε ακτήμονες

10. Αποποινικοποίηση των ναρκωτικών

11. Να χαριστούν όλα τα χρέη των ανέργων από τις τράπεζες την εφορία και το ΙΚΑ

12. Δωρεάν ρεύμα νερό και συγκοινωνίες

13. Δωρεάν παιδεία και υγεία

14. Αξιοκρατία και δουλειά και για όλους τους νέους

15. Δικαίωμα και συμμετοχή στον πολιτισμό όλων των κοινωνικών ομάδων με πρωταγωνιστή το ταλέντο τους και όχι το πολιτικό και σεξουαλικό μέσον

16. Λευτεριά στους αγωνιστές που βρίσκονται στις φυλακές

ΓΑΛΛΙΑ: ΝΙΚΗ ΟΛΑΝΤ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Νίκη του υποψήφιου των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, με 54%, ποσοστό αμετάβλητο από προηγούμενη έρενα στα μέσα του Φεβρουαρίου, δείχνει δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA. Το ποσοστό του νυν Γάλλου...
προέδρου Νικολά Σαρκοζί διαμορφώνεται στο 46%.


Σύμφωνα με την έρευνα, στον πρώτο γύρο, ο Σαρκοζί συγκεντρώνει ποσοστό ψήφων 28%, σε μικρή απόσταση από τον Ολάντ, που το ποσοστό του από 31% στην προηγούμενη δημοσκόπηση (μέσον Φεβρουαρίου) υποχωρεί τώρα στο 29,5%.


Ο υποψήφιος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελενσόν αυξάνει το ποσοστό του στο 14%, παίρνοντας προβάδισμα πλέον έναντι της Μαρί Λεπέν (13%) και του Φρανσουά Μπαϊρού (12%). Ποσοστό 2% συγκεντρώνει η πρώην δικαστής και υποψήφια πρόεδρος των Οικολόγων Εύα Ζολί, η οποία στην προηγούμενη έρευνα συγκέντρωνε 3% των ψήφων. Ποσοστό 0,5% ο καθένας συγκεντρώνουν στον α' γύρο αμφότεροι οι τροτσκιστές υποψήφιοι, Ναταλί Αρτό και Φιλίπ Πουτού. Στο 1,5% διαμορφώνεται το ποσοστό του «γκολικού» Νικολά-Ντιπόν Ενιάν, και ποσοστό μικρότερο του 0,5% συγκεντρώνει ο υπεραμυνόμενος της παγκόσμιας ολιγαρχίας (οπαδού του Αμερικανού Λα Ρούς) Ζακ Σεμινάντ.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατηγορώντας παράλληλα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι «με την πολιτική τους ωθούν ένα κομμάτι των κατατρεγμένων Ελλήνων στους Ναζί». «Έχει φτάσει σε τέτοια...
κατάσταση ο κόσμος, ώστε ένα κομμάτι του ελληνικού λαού, δυστυχώς -με όλα τα γράμματα κεφαλαία- να απευθύνεται σε ναζί» είπε ο κ. Καρατζαφέρης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Πάρκο του Ελληνικού και το Πρόγραμμα «Ήλιος».
«Έψαξα σήμερα λίγο το θέμα και είδα ότι 15 εξώφυλλα του περιοδικού του κόμματος αυτού φιλοξενούν το Χίτλερ, το Γκέμπελς, το Ρούντολφ Ες, τη 'σβάστικα που μας οδηγεί'. Εκεί φτάσατε τα πράγματα, σε αυτήν την εσχάτη προδοσία, αυτά τα ακραία κόμματα να αποτελούν λιμάνι για τον απελπισμένο κόσμο», πρόσθεσε.
Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και στην επικείμενη παρέλαση, λέγοντας ότι «έχουμε φτάσει να συναγωνίζεται η Αριστερά και οι ακραίοι ναζιστές για το ποιος θα κάνει τη μεγαλύτερη 'μαγκιά' στις παρελάσεις».
«Θα συμφωνήσω μαζί μας ότι τα ακραία στοιχεία δεν έχουν θέση εδώ μέσα», απάντησε ο παριστάμενος υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επιρρίπτοντας όμως ευθύνες και σε κάποια κόμματα που σήμερα ενώ βρίσκονται στη Βουλή δεν λένε την αλήθεια ούτε και τα πράγματα με το όνομα τους και τη μία λένε το ένα και την άλλη το άλλο.

ΤΗΣ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΤΟ... ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ!


Νέα πρόκληση από την οικογένεια Παπανδρέου. Μετά τα δημοσιεύματα για την πολυτελή βίο του Νίκου Παπανδρέου, αδερφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, αυτή τη φορά στο φως έρχεται μια νέα αποκάλυψη για την μητέρα του Γιώργου, Μαργαρίτα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Παρασκευή και 13, η Μαργαρίτα Παπανδρέου έβαλε συρματόπλεγμα/// 
δύο μέτρα από το κύμα, στο εξοχικό της στην Ωραία Ελένη.

Η εφημερίδα κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδη φωτογραφία-ντοκουμέντο από το εξοχικό της οικογένειας στην περιοχή Λουτρά της Ωραίας Ελένης, όπου φαίνεται πως έχουν τοποθετήσει περίφραξη, λίγα μέτρα από τη θάλασσα.

Η βίλα, ανήκει στην Μαργαρίτα Παπανδρέου, και για χρόνια αποτελούσε το καλοκαιρινό καταφύγιό της, παράλληλα όμως χρησίμευε και ως «θερινό στρατηγείο» της οικογένειας, προκειμένου να οργανωθεί η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου στην εξουσία.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.


Ειδικό βάρος έχει ρίξει όπως φαίνεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς στα νέα μέσα και στην ενδυνάμωση του προφίλ του και της Ν.Δ. στις νέες τεχνολογίες...
Η προσωπική του σελίδα στο facebook  είναι υψηλών προδιαγραφών και με διαρκή ενημέρωση. Η πληροφόρηση μας λέει ότι την κοινωνική δικτύωση του προέδρου, εκτός της κλειστής επικοινωνιακής του ομάδας, έχει αναλάβει κατά κύριο λόγο η ΟΝΝΕΔ. http://www.facebook.com/AntonisSamaras.official

Ο Α ΤΣΙΓΚΡΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ


Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής, την Τετάρτη 21 Μαρτίου παραβρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις για την έναρξη της Επανάστασης του 1821 στα Καλάβρυτα.
 Με αφορμή την επίσκεψή του αυτή, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου:
«Το Μάρτιο του 1821 -από τα Καλάβρυτα, τη Λυκούργια, την Τουρλάδα,  το Αίγιο, την Πάτρα και ολόκληρη την Ελλάδα- οι Έλληνες απέδειξαν σε όλο τον Κόσμο ότι μπορούν να πετύχουν τις μεγαλύτερες νίκες απέναντι σε πανίσχυρους εχθρούς.
Σήμερα, δύο αιώνες μετά, το μήνυμα της 25ης Μαρτίου παραμένει ακόμη ζωντανό για να μας θυμίζει ότι η Πατρίδα είναι πάνω όλους και ότι ανήκει στους Έλληνες, σε  ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες.
Αυτό είναι το μήνυμα της Εθνικής μας Επετείου: Να ενώσουμε τις εθνικές δυνάμεις και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους Έλληνες…».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ


«Μαζί και σήμερα και αύριο…»


Την αμέριστη στήριξή του στους εργαζόμενους της Αχαϊκής Τράπεζας εξέφρασε ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, συναντώμενος με εκπροσώπους τους, το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα όλων των τοπικών φορέων, αλλά και των στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε η απόφαση για ανάκληση λειτουργίας της τράπεζας «να μην τροφοδοτήσει το κτήνος της ανεργίας με νέα αθώα θύματα».

«Από την πλευρά μου και με τις δυνάμεις μου, να είστε βέβαιοι πως θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να υποστούμε νέες απώλειες θέσεων και νέες προσθήκες στον μακρύ κατάλογο των ανέργων της περιοχής» υπογράμμισε ο Αχαιός πολιτικός, προσθέτοντας πως η ίδια ακριβώς αγωνία υπάρχει και για τους καταθέτες, αλλά και τους μικρομεριδιούχους της Αχαϊκής Τράπεζας, που επένδυσαν τις οικονομίες τους σε μία τοπική συνεταιριστική κίνηση, η οποία μοιάζει να κατέρρευσε εντελώς απρόοπτα και χωρίς επαρκείς εξηγήσεις, μέχρι στιγμής.

«Θέλω να είστε βέβαιοι πως θα είμαστε μαζί, και σήμερα και αύριο. Και να ξέρετε πως δεν θα σταματήσω να προσπαθώ, μέχρι να βρεθεί διέξοδος στο δικό σας πρόβλημα, αλλά και δίκαιη λύση για όλους όσους πλήττονται άδικα από το κλείσιμο της Αχαϊκής» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ 40000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Σαράντα χιλιάδες νέοι άνεργοι θα ωφεληθούν από τα προγράμματα απασχόλησης που προωθούνται από το υπουργείο Εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 185 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, παρουσιάζοντας την ιστοσελίδα www.step.gov.gr, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

ΣΕ 4ΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ


Για την Ισπανία αναχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς όπου την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, και το Σάββατο θα είναι στη Λισαβόνα, όπου θα παραστεί στο συνέδριο του κεντροδεξιού πορτογαλικού κόμματος, θα απευθύνει ένα μικρό χαιρετισμό και θα έχει κατ' ιδίαν συνομιλία με τον...
πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλο.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, στόχος του τετραήμερου ταξιδιού του είναι να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο και να αυξηθούν οι πιέσεις προς την Ευρώπη για αλλαγή πολιτικής.

Το πρόγραμμα της των επισκέψεων του κ. Σαμαρά στην Ισπανία και την Πορτογαλία είναι το εξής:

Την Παρασκευή, στις 14:00, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, κ. Μαριάνο Ραχόι. Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Ισπανίας.

Την Κυριακή, 25 Μαρτίου, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί στις 11:00 με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλο στα γραφεία του κόμματος PSD.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Π.Παναγιωτόπουλος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Γ.Μουρούτης, ο ειδικός σύμβουλος στην Επιτροπή για τη Διεθνή Συνεργασία, Ανθρωπιστική Βοήθεια και Αντιμετώπιση Κρίσεων Μ.Μαυρομμάτης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Ενέργειας Μ.Παπαγεωργίου.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 Ο Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «φούσκωσε συνειδητά το έλλειμμα το 2009», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, στο υπόμνημα που κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009. Σύμφωνα με τον...
κ. Παπαθανασίου, το ΠΑΣΟΚ προέβη σε αυτήν την κίνηση αφενός «για να επιρρίψει τις ευθύνες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» και αφετέρου «για να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος την επόμενη χρονιά, μη επαναλαμβάνοντας τις έκτακτες δαπάνες του 2009».


«Αυτό εξηγεί το γεγονός, ότι το έλλειμμα το 2010 έπεσε κατά 5%, ενώ το 2011, μετά από τη θύελλα των μέτρων που επιβλήθηκαν, μειώθηκε στην καλύτερη περίπτωση, κατά 1,5%» αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Oι υποψήφιοι της Ντόρας σε όλη την Ελλάδα...
Με πολλά νέα ονόματα θα είναι οι λίστες της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε όλη την Ελλάδα, στην προσπάθεια που κάνει το κόιμμα της Ντόρας Μπακογιάννη να μπει στην Βουλή, χωρίς να λέει και όχι στη συνεργασία με τα δυο μεγάλα κόμματα εφ όσον αυτό κριθεί απαραίτητο.Αναλυτικά τα ονόματα που θα είναι στις λίστες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της realnews είναι τα εξής

ΑΧΑΙΑ:

Αθηνά Τραχήλη, Βασίλςη Φωτάκης, Βασίλης Χριστόπουλος

Α΄ΑΘΗΝΑΣ:


Nίκος Αβραμίδης, Χρόνης Ακριτίδης, Νίκη Αραμπατζή, Ρόζα Βιδάλη, Τόνια Κανελλοπούλου, Αντώνης Κλοκώνης, Ανδρέας Μουντράκης, Αλέξανδρος Σπυρίδωνος, Νίκος Τρτάρης, Κώστας Χαλιορής


Β΄ΑΘΗΝΩΝ:


Γιώργος Κοντογιάννης,Γιάννης Οικονόμου, Γιάννης Αλειφτήρας, Ρένος Αρβανίτης, Χρήστος Αργυρίου, Μιχάλης Γαζής, Θεόδωρος Δαμιανός, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Γιώργος Καισάριος, Χρήστος Καλός, Παύλος Καμάρας, Χρήστος Κίτσος, Γιώργος Κοσμίδης, Γιώργος Κουτσούκος, Ντανιέλ Μπατίστα, Δημήτρης Παπαθανάσης, Γιάννης Σεργάκης, Απόστολος Σίσκος, Βέρα Σπυράκου, Κώστας Φιλιππακόπουλος, Όλγα Χατζηευστρατίου, Δημήτρης Χριστόφης


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:


Νίκος Ραπανάκης, Μελέτης Τζαφέρης, Γρηγόρης Κωφός, Σπύρος Κωνσταντάς, Θέμης Καρινιωτάκης, Κατερίνα Καβέτσου, Θανάσης Σαρκίρης, Χρήστος Δρίτσας, Γιάννης Μαυρέλης, Βάσω Κόλλια


Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:


Γιώργος Αμπρικίδης, Π.Μελά, Πέτρος Ανδρουλάκης, Ιωνάννης Γκλαβάκης, Ιωάννης Ζούκας, Χρήστος Θεοδοσάς, Έφη Θεοδωράκη, Δημήτρης Κάκαβας, Γιώργος Κοζακίδης, Κώστας Μπουμπάρης, Βίκυ Νάκου, Νίκος Ταχιάος, Νίκος Φαμίσης


Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:


Θανάσης Δαδάλας, Σπύρος Χαιτίδης


ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ:


Βασίλης Καπέρδας,Φώτης Νέστορας, Χρήστος Παίσιος, Μιχάλης Προβατάκης,


ΑΡΤΑ:


Γιώργος Παπαγεωργίου,Δημήτρης Σκανδάλης,


ΒΟΙΩΤΙΑ:


Γιώργος Ανδρέου, Μιχάλης Λύγγος, Σπυρίδων Νοδάρας, Γιώργος Παπασπύρου, Βασιλική Τσάκωνα-Μπακάλ


ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ:


Σωκράτης Αντωνακάκης, Σταμάτης Βασιλειάδης, Χρήστος Τσαούσης


ΗΜΑΘΙΑ:


Αντώνης Αυγερός, Βασίλης Τζώρτζης


ΚΑΡΔΙΤΣΑ:


Κώστας Γκαβόγιαννης,Δημήτρης Παπακώστας, Χριστίνα Τσάγαλου


ΚYKΛΑΔΕΣ:


Κώστας Δομιμάκης, Κώστας Νικολαίδης, Θεόδωρος Τζαβάρας


ΛΑΡΙΣΑ:


Λάμπρος Γιώτης, Αποστόλης Γκιουζώκας, Γιώργος Μπαρτζώκης, Αναστάσιος Νασίκας,Χριστίνα Ντάμπλη, Δημήτρης Σούρλας


ΜΑΓΝΗΣΙΑ:


Ελένη Αντωνοπούλου, Σοφία Μαυραντζά, Σταμάτης Παπαδήμος, Κώστας Παπαποστόλου, Αντωνης Σκουτίδας


ΠΙΕΡΙΑ:


Βαγγέλης Βαρμάζης, Νίκος Κατσαβός, Ελευθέριος Μωυσιάδης


ΡΟΔΟΠΗ:


Μάγδα Γιαμουστάρη, Χρήστος Μαχαίρας, Νίκος Χατζηκωνσταντίνου,


ΣΕΡΡΕΣ:


Γιώργος Αβραμίδης, Χρήστος Αποστόλου, Ευθυμία Κολύβα, Αναστάσιος Μάλαμας, Πηνελόπη Σταματίου, Αναστάσιος Χατζηβασιλείου


ΤΡΙΚΑΛΑ:


Αθανάσιος Καλύβας, Κώστας ΚοτρονέςΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ-ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ


ΑΧΑΙΑ: Παχής Τρύφωνας σύμβουλος επικοινωνίας, Νταβρής Γεώργιος απόστρατος αξιωματικός, Χριστόπουλος Τάκης πολιτικός μηχανικός, Αβραμόπουλος Ανδρέας ιατρός. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ: Κουντουρά Ελενα  βουλευτής, Δρίτσας Νίκος πρόεδρος εργαζομένων προαστιακού, Αργυρόπουλος Ντίμης φωτορεπόρτερ, Ρομποτής Σπύρος δικηγόρος


Β΄ ΑΘΗΝΑΣ: Μανώλης Γιάννης τέως βουλευτής, Μπέλτσος Θανάσης διευθυντής πολιτικού γραφείου Π.Καμμένου, Κολιός Ζώης φοροτεχνικός, Καμπιώτης Σπύρος Πανεπιστημιακός, Αντωνίου Δημήτρης ιατρός, Χαλκίδη Δέσποινα τραπεζικός, Στεριώτης Ίων οικονομολόγος, Αποσκίτης Χαράλαμπος Μηχανολόγος μηχανικός, Τσιλιγκίρης Γεώργιος επιχειρηματίας, Μαυρίδης Νικόλαος μάγειρας, Ρεμπής Γεώργιος δημ.σύμβουλος Αγ,Βαρβάρας, Μασουροπούλου Στέλα επιχειρηματίας, Πατεργιανάκης Νίκος δημ.σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού, Παχύλας Νίκος Αντιδήμαρχος Ψυχικού-Φιλοθέης, Κάντζος Ιωάννης δημ.σύμβουλος Αιγάλεω, Αμανατίδου-Χατζηπαυλή Ευαγγελία δημ.σύμβουλος Ν.Ιωνίας, Μαξούτης Αθανάσιος μουσικός, Τριανταφύλλου-Πιτίδη Αγγελική δημ.σύμβουλος ΚηφισιάςΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Μελάς Παναγιώτης βουλευτής Ιωάννου Κάτια πλαστική χειρούργος,Ζησιμάτος Γεώργιος έμπορος.
Β ΠΕΙΡΑΙΑ:Πατρίκιος Κώστας αξ/κος ΛΣ ε.α. Φαρσάρης Μιχαήλ Δικηγόρος, Χατζηχρήστος Αυγερινός,Βακιρτζή Πολυξένη.Κοκκοράκης Γεώργιος οικονομολόγος.


ΥΠΌΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Μπουλμέτης Κώστας πρόεδρος Δημ.Συμβουλίου Παιανίας, Πανουσόπουλος Κώστας σύμβουλος επιχειρήσεων, Πολίτης Βασίλειος υποναύαρχος ε.α. , Οικονόμου Θέμις τέως Δήμαρχος Θρακομακεδόνων, Κουτρούλη Έρρικα κοινωνιολόγος-άνεργη, Τάσης Κώστας χημικός μηχανικός - μέλος αντιμνημονιακών κινημάτων, Φίλης Γεώργιος δημ.σύμβουλος Ασπροπύργου.


ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Τσούλος Χρήστος τέως Αντινομάρχης, Τσιλογιάννης Αλέκος τέως δήμαρχος Ασκληπιού


ΑΡΚΑΔΙΑ: Κούλης Στάθης τέως δήμαρχος Λαγκαδίων


ΗΛΕΙΑ: Σκαρτσάρης Ανδρέας περιφερειακός σύμβουλος


ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Σταματόπουλος Χρήστος δικηγόρος, Γεωργόπουλος Παναγιώτης πτέραρχος ε.α.


ΛΑΚΩΝΙΑ: Φιλιππάκος Τζανέτος απόστρατος Ε.Α., Ζαγοριανάκος Ηλίας δημ.υπάλληλος, Καλογερόγιαννης Βασίλειος συταξιούχος, Μινόγιαννης Μιχάλης συνταξιούχος ΝΑΤ.


ΕΥΒΟΙΑ: Μαρκόπουλος Κώστας βουλευτής, Μπλέτσας Χρήστος εκπαιδευτικός, Μακαρίου Σταύρος αξιωματικός. ε.α., Χατζής Κώστας πρ.υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, Θεοδουλίδης Χρήστος Πρόεδρος ΔΑΚΕ καθηγητών.


ΒΟΙΩΤΙΑ: Κουρνέτα Ευρυδίκη Δικηγόρος, Παπασπύρου Κώστας πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λειβαδιάς


ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Χειμάρας Θεόδωρος πολιτικός μηχανικός, Παλιούρας Ευθύμιος Μηχανικός δήμου Μακρακώμης, Λάζος Γεώργιος απόστρατος, Σφέτσας Παύλος δημισιογράφος-άνεργος.


ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Πολύζου Μαρία δικηγόρος, Μωυσίδης Κώστας δημ.σύμβουλος Ν.Ιωνίας Βόλου, Μπινέλας Ηλίας συνδικαλιστής ΟΤΕ, Πανταζή Ξένια.


ΛΑΡΙΣΑ: Ζώης Χρήστος βουλευτής, Σακελάρης Μιχάλης περιφερειακός σύμβουλος - Πρόεδρος Βλάχων, Κυρλόγλου Βάνα μητέρα, Παπασπύρου Χαράλαμπος απόστρατος, Γεωργούλιας Αλέξανδρος.


ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Ραχωβίτσα Σάσα, Μαλετσίκας Θανάσης τέως αντιδήμαρχος Πλαστήρα, Παπανικολάου Νούλη διευθύντρια νοσοκομείου Καρδίτσας-τέως Πρόεδρος ΝΟΔΕ.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αηδονόπουλος Χάρης ιατρός-αντιδήμαρχος Θεσ/κης,Αλβανός Χρήστος καθηγητής συνταγματικού & ποινικού δικαίου, Γλυκόπουλος Θανάσης πρόεδρος φορτηγατζήδων Βορ.Ελλάδας, Αγγελογιάννη Βάνα δημοσιογράφος, Μπανιώρας Χρήστος δημ.σύμβουλος Καλαμαριάς, Μπλούμης Βάιος δάσκαλος, Τριανταφυλλίδης Τριαντάφυλλος Πολ.Μηχ/κος ΑΠΘ, Κυζυρίδης Κώστας ψυχίατρος, Μηνάς Χρήστος πολ.μηχ/κος, Κουσώρης Γεώργιος επιχειρηματίας, Κιτικίδης Αλέξανδρος, Τοσουνίδης Θεόδωρος επειχηρηματίας.


ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Γερουκης Ιωάννης δημ.συμβουλος Μεγ.Παναγιάς - έμπορος.


ΣΕΡΡΕΣ: Κόλλια Μαρία βουλευτής, Τσέπελας Ιορδάνης


ΠΙΕΡΙΑ:Θεοχάρης Νίκος απόστρατος Π.Α, Τσεχερίδης Γεώργιος
.
ΚΟΖΑΝΗ: Πλακεντάς Παναγιώτης πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου Δυτ.Μακεδονίας


ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Παπαθανασίου Αντώνης διεθνολόγος, Ευθυμίου Κώστας


ΚΑΒΑΛΑ: Κολίδας Αθανάσιος, CENTRE TV


ΚΙΛΚΙΣ: Λαπατίνας Παναγιώτης δικαστικός υπάλληλος, Σιαμπάνης Βασίλειος μηχανολόγος


ΚΕΡΚΥΡΑ: Σουρβίνος Αντώνης, απόστρατος, Μακρής Χρύσανθος εκπαιδευτής καταδύσεων, Κορίκη Αλίκη παιδοψυχολόγος


ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Γούλιας Πέτρος επιχειρηματίας, Γαδιώτης Ιωάννης ναυτιλιακός πράκτορας, Ίμελου Αγγελική δικηγόρος, Ζούλος Νίκος, Παρασκευαϊδης Βασίλης.


ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Κουμπάνης Συμεών, ιατρος - τέως αντιδήμαρχος Καστοριάς


ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Μπαμιαδάκης Γεώργιος, Φελερίτης Αναστάσιος, Μπαριτάκης, Ζερβάκης Μανώλης


ΡΕΘΥΜΝΟ: Κασιμάτης Βασίλης δηοσιογράφος


ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ:Ιατρίδη Μίκα βουλευτής,Βαγγέλης Ιωάννης εφοριακός  ΛΕΣΒΟΣ: Γαληνός Σπύρος βουλευτής 

ΔΝΤ: ΡΙΣΚΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


"Δεν θεωρούμε ότι οι εκλογές είναι εμπόδιο" είπε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, David Hawley απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Το επόμενο ερώτημα που τίθεται είναι: κατά συνέπεια οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα- αν γίνουν- θα γίνουν με τις "ευλογίες" του...
ΔΝΤ; Η απάντηση είναι προφανώς όχι.

Το ρεπορτάζ που έχουμε μεταφέρει μέσα από τον ΣΚΑΪ ήδη από τις 27 Ιανουαρίου επιμένει μέχρι και σήμερα ότι το ΔΝΤ είναι βαθύτατα προβληματισμένο με τυχόν διενέργεια πρόωρων εκλογών στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Δηλαδή ένας σχεδόν μήνας πριν από το κρίσιμο ραντεβού του Ιουνίου, όταν η Τρόικα θα περιμένει να ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές για το νέο βαρύ πακέτο μέτρων εξοικονόμησης 14 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2014.

Είναι προφανές ότι ούτε ο εκπρόσωπος τύπου ούτε κανένα στέλεχος του ΔΝΤ δεν πρόκειται να υποστηρίξει δημόσια και επίσημα την άποψη περί ανάγκης αναβολής των εκλογών "τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβρη", όπως σύμφωνα με πληροφορίες θα ήθελε το Ταμείο. Το ΔΝΤ είναι ανέκαθεν πολύ προσεχτικό σε δημόσιες τοποθετήσεις του για θέματα που άπτονται καθαρά πολιτικών ζητημάτων σε εθνικό επίπεδο. Συνεπώς, η σημερινή δήλωση του κ. Hawley αφενός δεν ξαφνιάζει αφετέρου δεν ανατρέπει διόλου την εικόνα που έχει διαμορφωθεί από το ρεπορτάζ και βασίζεται σε απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες για το γεγονός ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να "ξορκίζει" το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από τους δύο βασικούς πολιτικούς αρχηγούς για πιστή εφαρμογή του προγράμματος την επομένη των εκλογών, το ΔΝΤ εκτιμά ότι "εκλογές τώρα θα είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγήσουν την Ελλάδα τόσο σε δημοσιονομική όσο και σε μεταρρυθμιστική χαλάρωση, και αυτό είναι κάτι που δε θα το άντεχε η χώρα" σύμφωνα με ανώτατη πηγή του Ταμείου που συνομίλησε ο ΣΚΑΪ.

Υπάρχει όμως και μία απτή απόδειξη των όσων έχει καταγράψει εδώ και δύο μήνες το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για το κλίμα ανησυχίας που επικρατεί στους κόλπους του ΔΝΤ για τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα: πρόκειται για την φράση κλειδί στην πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, η οποία κάνει ειδική μνεία στο θέμα χαρακτηρίζοντας τις εκλογές "ως ρίσκο για την προώθηση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων". Άλλωστε το θέμα των εκλογών κυριάρχησε και στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου για την έγκριση της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, με πολλές χώρες να εγείρουν σοβαρές επιφυλάξεις περί των πρόωρων εκλογών τις οποίες προσπάθησε να κάμψει ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ, κ. Θάνος Κατσάμπας.

Έτσι, παρότι ο κ. Π. Τόμσεν στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγες ημέρες στον ΣΚΑΪ ισχυρίζεται ότι "δεν τον προβληματίζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα", η αλήθεια είναι ότι κύκλοι του ΔΝΤ εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια για νέες καθυστερήσεις που θα αναμφίβολα θα ανακύψουν στην εφαρμογή του προγράμματος και στην ανάγκη έγκαιρης προετοιμασίας της ελληνικής πλευράς εν όψει του κρίσιμου τετ-α-τετ των ελληνικών αρχών με την Τρόικα τον Ιούνη.

S&P: ΑΠΟΤΡΕΨΙΜΗ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ


Αποτρέψιμη χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση του πορτογαλικού χρέους ο επικεφαλής του τμήματος αξιολογήσεων ευρωπαϊκών κρατών της Standard & Poor's, Μόριτζ Κρέμερ. Το κορυφαίο στέλεχος του οίκου αξιολόγησης στηρίζει την πεποίθησή του αυτή στο επίπεδο χρέους της Πορτογαλίας...
το οποίο είναι χαμηλότερο από της Ελλάδας, καθώς και στην ικανότητα που έχει επιδείξει η πορτογαλική κυβέρνηση στη δρομολόγηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.


Απαντώντας σε ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού του Bloomberg, ο κ. Κρέμερ δήλωσε ότι «σε σύγκριση με την Ελλάδα, το χρέος δεν είναι τόσο υψηλό, ενώ όσον αφορά στην ικανότητα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων σε επίπεδο πολιτικής, οι αρμόδιοι φορείς στην Πορτογαλία είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί από την Ελλάδα».

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 60 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Μαζί με τους μικρούς μαθητές του 60ου Δημοτικού σχολείου βρέθηκε χθες αντιπροσωπεία παικτών του Απόλλωνα Πατρών. Όπως συνηθίζουν πριν από κάθε εντός έδρας παιχνίδι, ήρθαν αυτή το φορά στο 60ο δημοτικό για να μοιράσουν προσκλήσεις και να καλέσουν τα παιδιά και τους γονείς τους στον αγώνα του Σαββάτου με τον Ερμή Λαγκαδά.

Τους  Νίκο Αργυρόπουλο, Γιάννη Λιανό, Ivan Krolo και Dusan Virijevic υποδέχτηκε ο διευθυντής του σχολείου κ. Γ. Αντωνίου ενώ στη συνέχεια οι παίκτες μίλησαν στα παιδιά, έδειξαν μυστικά της "πορτοκαλί" μπάλας στο γήπεδο του σχολείου και υπέγραψαν άφθονα αυτόγραφα στους μικρούς φίλους τους σκορπίζοντας χαρά κι ενθουσιασμό σε όλους.

Την ομάδα των παικτών συνόδευε ο κ. Αλέκος Πολυδωρόπουλος, παλαιός παίκτης του Απόλλωνα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δημήτρης Κοτσίρης που γυμνάζει την ομάδα του Απόλλωνα είναι και ένας από τους γυμναστές του σχολείου.

Οι παίκτες υποσχέθηκαν σε όλους, μικρούς και μεγάλους, το φετινό πρωτάθλημα ενώ αποχώρησαν ακούγοντας την κραυγή "Να τοι, να τοι οι πρωταθλητές".

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Από το γραφείο τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» ανακοινώνονται τα ονόματα των μελών της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής που θα ηγηθεί του κόμματος ως το πρώτο συνέδριό του, το οποίο θα συγκληθεί προσεχώς, καθώς επίσης και τα ονόματα των  πρώτων 240 μελών του κόμματος
Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
·         Λούκα Τ. Κατσέλη, Πρόεδρος
·         Χάρης Καστανίδης, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας
·         Λάμπρος Μίχος, Γραμματέας
Μέλη:
·         Μαρία Κυριακοπούλου, Βουλευτής Αχαΐας 
·         Γιώργος Κασσάρας, Βουλευτής Δωδεκανήσου
·         Κυριακή (Βούλα) Τεκτονίδου, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
·         Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Βουλευτής Αχαίας
·         Τάκης Δημητρουλόπουλος, Βουλευτής Ηλείας
·         Νικήτας Κανάκης, Πρόεδρος της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου»
·         Μαρίνος Σκανδάμης, Δικηγόρος, Δρ Νομικής. τ. Γ. Γ. Υπ. Δικαιοσύνης
·         Δημήτρης Λυριτζής, Δικηγόρος, Γραμματέας Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθήνας
·         Αναστάσιος Γέραλης, Μεταλλειολόγος, τ. Γραμματέας Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Στερεάς Ελλάδας
·         Ηρώ Ζερβάκη, Ιδιωτική Υπάλληλος, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής
Ακολουθούν τα ονόματα των  πρώτων μελών του κόμματος από την Πάτρα:

ΑΥΔΗΣ
ΗΛΙΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ
1) ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, 2) ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, 3)ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

ΜΠΕΛΛΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
1) ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΑΔΕΠ (ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ&ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, 2) ΠΡΩΗΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ,  3) ΓΕΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΕΟΜΜΕΧ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 

ΜΠΟΡΟΝΙΚΟΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
1) ΠΡ. ΓΕΝ.Δ/ΝΤΗΣ ΥΠΕΘΟ, 2) ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΟΙΚ.ΕΠΙΜ.ΕΛΛΑΔΟΣ, 3) ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ Κ.Ο. ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΑΣΟΚ, 4) ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΥΠΕΘΟ + ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, 5) ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛ. ΠΕΡΙΕΦΕΡΕΙΟΛΟΓΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΜΠΟΥΝΤΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΚΑΘΗ.ΠΑΝΕΠΙΣΤ.

ΠΑΝΤΕΛΗ
ΧΑΡΑ
1) ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, 2) ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ, 3) ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ, 4)  ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ Δ. ΠΑΤΡΕΩΝ, 5) ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΑΣΓΜΕ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

ΡΑΛΛΗΣ
ΑΡΓΥΡΙΟΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ
ΜΑΡΙΝΟΣ
                                                                                                                                                      Γεν. Γραμ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΝΟΜΙΚΗΣ

ΤΣΙΜΑΡΑ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
1) ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΧΑΪΑΣ, 2) ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΔΣ. INVEST IN GREECE, 3) ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΧΙ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΤΣΙΜΑΡΑΣ
ΧΑΡΗΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΕΡΓΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ WATER  POLO
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ