ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

«ΜΥΡΙΣΕ»... ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΜΑΙΟ


 Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επιβολή νέων μέτρων το Μάιο, αμέσως μετά τις εκλογές, αφήνει ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Όλα θα εξαρτηθούν από τη ροή είσπραξης εσόδων. Αν και επισήμως...
 το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολή να μην υπάρξει προεκλογικά καμία χαλάρωση στην είσπραξη φόρων και κρατικών εσόδων, την ίδια ώρα καταρτίζει σχέδιο δράσης με την Τρόικα και την Task Force για άμεση περικοπή δαπανών, στην περίπτωση που διαφανεί κάποια υστέρηση. Ουσιαστικά, για κάθε ευρώ που δεν εισπράττεται, θα μπαίνει και ισόποσο «φρένο» στην πληρωμή κονδυλίων. Όλα θα ξεκαθαρίσουν το Μάιο, στον επόμενο έλεγχο της Τρόικα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ΕΕ και ΔΝΤ αναμένεται να απαιτήσουν πρόσθετα μέτρα, αν φανεί ότι η προεκλογική περίοδος ευνόησε την αύξηση των κρατικών ελλειμμάτων. Το Μάιο θα μπουν οι βάσεις και για τα πρόσθετα μέτρα ύψους 11,6 δισ. ευρώ (τα οποία αποκάλυψε το protothema.gr), όπως θα προκύπτουν από την έκθεση δαπανών (spending review) που συντάσσει το ΚΕΠΕ και θα παραδοθεί στη νέα κυβέρνηση, για να το ενσωματώσει στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016. Τη Μεγάλη εβδομάδα πάντως αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, όπου θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν οι βασικές λεπτομέρειες και όροι (με βάση εισήγηση της ΤτΕ) για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών Τραπεζών, που θα στηριχτεί στα νέα ομόλογα του EFSF. Ουσιαστικά, η ανακεφαλαιοποίηση αναμένεται να γίνει με Πράξη του υπουργικού συμβουλίου -και όχι με απλή υπουργική απόφαση. Μέχρι τη Μ. Τρίτη ή Μ.Τετάρτη αναμένεται να έχει ψηφιστεί και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που αποτελεί μέρος της συνθήκης χρηματοδότησης της χώρας μας.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ


"Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει" αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι "οι θέσεις της Ελλάδας είναι σταθερές" και "ισχύουν στο ακέραιο, όσα δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών στη Βουλή των Ελλήνων".

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, στη συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου, σχετικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου, ανέφερε ότι το θέμα παραμένει ανοικτό και πρόσθεσε ότι η εκκρεμότητα των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού δανείου υφίσταται και διατηρούμε πάντα το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό του θέματος, ώστε να έχει τη δέουσα και προσφορότερη κατάληξη για τη χώρα μας.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

Δείτε, σε απευθείας μετάδοση, την ομιλία του πρώην υπουργού και δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, με θέμα «Νέος Εθνικός Προσανατολισμός», στο ξενοδοχείο «Caravel».


Live broadcasting by Ustream

ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ


Όταν ήμουν μικρός και μου ερχόταν μια ατυχία έκλεινα σφιχτά τα μάτια και ευχόμουνα μόλις τ’ ανοίξω να έχουν λυθεί όλα ως δια μαγείας. Και ήταν μαγεία. Αυτά τα δύο τρία δευτερόλεπτα με κλειστά τα μάτια ήταν λουσμένα στην ηρεμία και την εσωτερική λευτεριά. Κάτι ας πούμε σαν γιόγκα.
Αυτά όταν ήμουν μικρός. Τώρα, ξέρω πως όταν ανοίξω τα μάτια μου τα προβλήματά μου απλά θα έχουν επιμηκυνθεί, επιβαρυνθεί κατά δύο-τρία δευτερόλεπτα. Αυτό το ενδιάμεσο απειροελάχιστο διάστημα δεν συνεχίζει πλέον να αποτελεί χαλάρωση, μάλλον το αντίθετο
Κουρασμένος απίστευτα από τον συνεχή βομβαρδισμό των ΜΜΕ για τσουνάμι αυξήσεων τον Ιούνιο, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ακυβερνησία, και στρατόπεδα συγκέντρωσης επιχείρησα να βάλω σε δοκιμασία την αντοχή μου με κάτι περισσότερο. Παρακολούθησα του Τσίμα την εκπομπή  “Έρευνα”…
Ψυχοπλακώθηκα, αλώθηκα, διαλύθηκα. Γνώριζα τα συμβαίνοντα στην Βουλγαρία από μια επίσκεψη για δουλειά που είχα κάνει πριν δυό χρόνια. Άλλο αυτό κι άλλο ν’ ακούς την γυναίκα των 65-70 χρονών να σου λέει για σύνταξη 70ευρώ για πείνα, κρύο, ανέχεια. “Πέρασα τον χειμώνα χωρίς θέρμανση”.
Το χειρότερο όμως ήταν η αποτύπωση μιας φοβερής αλήθειας, μιας συγκλονιστικής αποκάλυψης. “Ο Βούλγαρος δεν γελάει πιά!”
Η πρόγευση ξεκινούσε από την Ροδόπη με τις μειώσεις των μισθών και τις απομειώσεις του εργατικού δυναμικού σε τεράστια μεγέθη. Από 17.000 εργαζόμενους σε 800! Από 1500ευρώ σε 950! Και τον εργοδότη να αποκαλύπτει πως η μείωση του μισθού δεν λύνει το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας ξεβρακώνοντας έτσι τον αχώνευτο Τόμσεν και ρίχνοντάς τον στον καιάδα της ανυποληψίας.
Έκλεισα τα μάτια μου για δύο-τρία δεύτερα και όταν τα άνοιξα βρισκόμουν πάλι εκεί με τα προβλήματα γερασμένα κατά δύο-τρία δεύτερα. Τίποτε δεν άλλαξε. Μόνο …
Μόνο μια εικόνα σ’ αυτό το μικρό διάστημα. Μια εικόνα, κυκεώνας εικόνων, fractals. Παρελθόν της δεκαετίας του πενήντα με την μικρή ξυλόσομπα στη μέση του μικρού σαλονιού με αναπνοές ν’ αχνίζουν και για μεσημεριανό ψωμί, ελιές, ντομάτα και πολύ όρεξη.
Ενσταντανέ από την πολύπαθη δεκαετία του εξήντα με αγώνες νεανικούς. Με την ποιότητα ζωής να μας ακολουθεί από απόσταση είκοσι χρόνων. Αλλά ο δρόμος έβγαζε κάπου . Το βλέπαμε, το νιώθαμε και γι αυτό αγωνιζόμασταν.
Μια εικόνα του εβδομήντα μεταπολιτευτική ύστερα από ένα επτάχρονο διάλειμμα-δοκιμασία θεσμών και αξιών. Μια δεκαετία ζωηρή και ελπιδοφόρα ντυμένη με το καινούριο το φρέσκο, την αλλαγή.
Οι επόμενες δύο δεκαετίες “φτιαγμένες” από την παρουσία του Λαού στην εξουσία και του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και την δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και τα ξωτικά λεύτερα να αλώνουν δημόσιο, χρηματιστήρια, συνδικαλισμό. Μια εποχή που μοιράζονταν δωράκια για “εξυπηρετήσεις” μισθωτών υπηρεσιών. Και η δημιουργία μιας τάξης κίβδηλης, ψεύτικης, δήθεν μεσαίας.
Η προτελευταία εικόνα της τελευταίας δεκαετίας με φούσκες, φανφάρες, απάτες. Ένας ψεύτικος παράδεισος τυλιγμένος στο απαστράπτον σελοφάν μιας Ολυμπιάδας και παραδομένος στην μοιραία του πορεία προς την καταστροφή.
Και η καταστροφή ήρθε στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας  της τρίτης χιλιετίας με μαυρισμένα πρόσωπα και ψυχές παραδομένα στην εκδικητική μανία αυτών που απέτυχαν με βία και όπλα να υποτάξουν την ψυχή και το πνεύμα μας πριν εβδομήντα χρόνια. Και συνεχίζουν να αποδεικνύουν ποιοι πραγματικά είναι  αρνούμενοι την αναποζημείωτη αισχρή εγκληματική τους ενέργεια σε άμαχο πληθυσμό έστω και με χρήματα.
Και το πετυχαίνουν χάρις στην αναξιότητα και ιδιοτέλεια ηγετίσκων μας και ανεγκέφαλων χειροκροτητών τους που διέβρωσαν όλο το  κοινωνικοπολιτικό σύστημα με πραγματικό στόχο διάσωσης εαυτούς και τράπεζες. Χάρη στην δική μας αποχαύνωση, μεμψιμοιρία και τον μεγάλο φόβο, σ’ αυτόν ποντάρουν, την επιστροφή στην φτώχεια του πενήντα. Δυστυχώς αυτός ο δρόμος οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια εκεί.
Χάθηκε ο παράδεισος των λίγων δευτερολέπτων με μάτια ερμητικά σφιχτά, και μαζί του χάθηκε ο ανθρωπισμός, η ελπίδα. Το διάλειμμα τελείωσε και …στα καφενεία έμειναν μόνο οι μεγάλοι, και μια παραφρασμένη παροιμία.
Φτωχοί-πλούσιοι όλοι εύποροι, με ευκολία πρόσβασης σ’ όλα τα βιοτικά επίπεδα και όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Γίνεται;
Και η μεγάλη θλιβερή διαπίστωση  **Ο Έλληνας δεν γελάει πιά**
Αν αυτός ήταν ο στόχος σας, εσείς οι από του Μαξίμου κυβερνώντες, να μας εξισώσετε με τους Βούλγαρους, έ τότε αποτύχατε!
Αύριο θα είμαστε πολύ πολύ χαμηλότερα απ’ αυτούς, προς μεγάλη σας δόξα και τιμή! Και ίσως σε κάποιο BAR στο Πετρίτσι ο ευρηματικός ιδιοκτήτης να γράφει “Προσεχώς Ελληνίδες” (Έτσι άρχιζε το αφιέρωμα. Με το Bar στην Λάρισα, αλλά με Βουλγάρες)

ΝΑΤΑΣΑ ΡΑΓΙΟΥ: ΑΠΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΡΑΞΟΥ

Η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νατάσα Ράγιου, επισημαίνει με ανακοίνωσή της την ανάγκη αξιοποίησης του Εργοστασίου της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο, ζητώντας από τους τοπικούς φορείς να υποστηρίξουν άμεσα το επιχειρησιακό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις η κυρία Ράγιου, αποδεικνύει ότι υπάρχει η δυνατότητα της στήριξης και κατά συνέπεια της βιωσιμότητας και ανάπτυξης του Εργοστασίου, σε μία εποχή που παρατηρείται συρρίκνωση της οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας.
Ειδικότερα επισημαίνει:


«Το εργοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας του Άραξου στοιχίζει στο ελληνικό κράτος αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα (λειτουργικά έξοδα, μισθοί και πάγια) και απασχολεί περίπου 240 άτομα στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό.
Έχει τις δυνατότητες και τον απαραίτητο εξοπλισμό να υποστηρίξει σε σημαντικό βαθμό το επιχειρησιακό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα.
Στο εργοστάσιο του Αράξου μπορούν να επισκευαστούν μηχανήματα του Δήμου, της Περιφέρειας, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής που χρησιμοποιούνται για τις επιχειρήσεις πολιτικής προστασίας της Δυτικής Ελλάδας ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. Με την παρούσα δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και επιβίωση του εργοστασίου, να μετεξελιχθεί σε επισκευαστικό κέντρο, μεσα στο οποίο, με την κατάλληλη υποδομή θα υποστηρίζεται το σύνολο του επίγειου εξοπλισμού τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική) για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.
Ενοποίηση σημαίνει οικονομία σε τραγικά δύσκολους καιρούς.

Παράδειγμα 1 : Γιατί ο στρατός ξηράς κάνει επιμεταλλώσεις σε ιδιώτες τη στιγμή που μπορούν να γίνουν στο εργοστάσιο χωρίς καμιά επιβάρυνση;;
Ο Τομέας Επιμεταλλώσεων στο εργοστάσιο του Αράξου ΜΠΟΡΕΙ να υποστηρίξει στο σύνολο τους τις ανάγκες των μονάδων του Στρατού ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και τις απαιτήσεις σε επιμεταλλώσεις του εργοστάσιου της ΕΒΟ στο Αίγιο . Με αυτόν τον τρόπο δεν θα σπαταλούνται εθνικοί πόροι στο εξωτερικό
Παράδειγμα 2: Όλα τα ομοιότυπα στρατιωτικά οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων μπορούν να επισκευάζονται από έναν φορέα, πρώτον για λόγους οικονομίας και δεύτερον για καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού
Παράδειγμα 3: Το εργοστάσιο του Αράξου είναι σε θέση να αναλάβει την αναγόμωση και επιθεώρηση του συνόλου των πυροσβεστήρων των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει υποβληθεί στα ανώτερα κλιμάκια της Πολεμικής Αεροπορίας μελέτη η οποία προτείνει να γίνει στον Άραξο Κέντρο Αναγόμωσης Αναπλήρωσης και Πιστοποίησης όλων των πυροσβεστήρων της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων αντί να πηγαίνει σε ιδιώτες και να στοιχίζει πάνω 300.000 χιλιάδες ευρώ το χρόνο στο ελληνικό δημόσιο…
Παράδειγμα 4 : Θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στρατιωτικά ΚΤΕΟ για να ελέγχουν όλα τα στρατιωτικά οχήματα που κυκλοφορούν εκτός μονάδων.

Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει επανασχεδιασμός και να υπάρξει πολιτική βούληση και απόφαση σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας για την υποστήριξη και ανάπτυξη του συνόλου των στρατιωτικών εργοστασίων προς αυτή την κατεύθυνση.
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η πολιτικοοικονομική κατάσταση KAI στις Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να στηρίξουν το σύνολο του ελληνικού δημοσίου τα δύσκολο χρόνια που έρχονται..
Τα στρατιωτικά εργοστάσια μπορούν, κάτω από σοβαρές προϋποθέσεις, να γίνουν οι πυλώνες υποστήριξης και αξιοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να κρατήσουν στην παρούσα οικονομική κατάσταση σε αξιοπρεπή επίπεδα τόσο την Άμυνα όσο και την ασφάλεια της χώρας.
Βέβαια όλα αυτά προϋποθέτουν γενναίες πολιτικές αποφάσεις που βάζουν τέλος στις μίζες…»

ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΗΣ Δ ΑΧΑΪΑΣ ΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ


ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

Θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας αλλά και καθημερινά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν στην Δυτική Αχαία,συζήτησε ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος σε δείπνο που παρέθεσε σε αιρετά στελέχη της περιοχής, το βράδυ της Κυριακής.
Ο Πολιτευτής περιέγραψε τα δεδομένα της ανοιχτής προεκλογικής περιόδου, χαρακτηρίζοντας τις εκλογές του Μαΐου "δύσκολες και ιδιόμορφες", αφού  θα διεξαχθούν όπως είπε κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος,αμφισβήτησης των κομματικών προγραμματικών θέσεων και κακού εσωκομματικού κλίματος στο νομό, που προκαλεί η μάχη του σταυρού!
Ο ίδιος, αφού αντάλλαξε απόψεις για τα προβλήματα της Δυτικής Αχαΐας, απάντησε σε μία σειρά από ερωτήματα που προκύπτουν από την τοπική κοινωνία, δίνοντας και το προσωπικό του στίγμα, τόσο ως προς τα αυτοδιοικητικά όσο και για τα πλάνα του εν όψει των εθνικών εκλογών. 
Εν ολίγοις ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ανέφερε στους συνομιλητές του:
"Γνωριζόμαστε όλοι τόσο καλά, που ξέρουμε το πως ο καθένας από μας σκέφτεται κι ενεργεί. Προσωπικά έχω δείξει το πως λειτουργώ σε καλές αλλά και σε αντίξοες πολιτικές και προσωπικές συνθήκες. Νιώθω - αν μη τι άλλο - πιο ώριμος από ποτέ για την είσοδό μου στη Βουλή. Ξέρω ότι η εποχή δεν είναι η καλύτερη, αλλά έχω τη δύναμη να το αντιμετωπίσω. Έχω αντέξει σε αγώνες άνισους, σε πικρές ήττες, σε άδικα εκλογικά αποτελέσματα,σε υπόγειες "συναλλαγές",αλλά στέκομαι όρθιος.Δεν θα το έκανα, αν δεν ήμουν πεπεισμένος ότι μπορώ να σηκώσω τα βάρη του νομού και των συμπολιτών μας". Και κατέληξε:"Ο αγώνας για τη ΝΔ και τον Σαμαρά πρέπει να γίνει με θάρρος και αποφασιστικότητα κι όχι με ηττοπάθεια και μιζέρια.Τα λάθη μας να τ'α αναγνωρίσουμε, το ίδιο όμως και τις δυνατότητές μας ν' ανταποκριθούμε στις ανάγκες της χώρας και του λαού. Ψηλά το κεφάλι και επιθετική τακτική. Αφήνουμε πίσω ξεπερασμένα πρόσωπα και πολιτικές και παίρνουμε την ελπίδα και πάλι στα χέρια μας με μεγάλη θέληση και όρεξη για πολύ δουλειά".   

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ τόνωση και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας θα αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης στην χώρα και θα συμβάλλει στον περιορισμό της ανεργίας, σημείωσε ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας σε εργαζόμενους και στελέχη γνωστής βιομηχανίας της Πάτρας, το απόγευμα της Κυριακής.

Προσκεκλημένος της γνωστής και ιστορικής επιχείρησης, ο κ. Νικολόπουλος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις γενικές αρχές του προγράμματος επανεκκίνησης της οικονομίας της ΝΔ, επισημαίνοντας τα βάρη και τις θυσίες που έχουν υποστεί, επιχειρηματίες αλλά και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τονίζοντας πως εφόσον η Ελλάδα θέλει να μιλάει για νέα ανάπτυξη, δεν γίνεται παρά να επιτρέψει στον ιδιωτικό τομέα να παράξει και να αναπτυχθεί.

«Κακά τα ψέματα, επί πολλά χρόνια δημιουργήσαμε και ανεχτήκαμε ένα κράτος που εμποδίζει ή και εχθρεύεται την ιδιωτική πρωτοβουλία. Ένα κράτος, που θεωρητικά επιτρέπει την ανάπτυξη της ελεύθερης αγοράς, ουσιαστικά όμως την εμποδίζει, τη ναρκοθετεί, τη πατρονάρει και τελικά, την εχθρεύεται. Τώρα όμως, που η κρίση μας έφερε πρόσωπο με πρόσωπο με όλες τις ασθένειες του κράτους μας, δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Οφείλουμε, και μάλιστα άμεσα και με τον πλέον πειστικό τρόπο να εγκαταλείψουμε ιδεοληψίες του παρελθόντος και το κράτος, να σταθεί αρωγός στην ανάπτυξη της ντόπιας επιχειρηματικότητας, αλλά και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων» τόνισε ο Αχαιός πολιτικός.


Ο κ. Νικολόπουλος πρόσθεσε επίσης πως η ανάπτυξη δεν είναι κάτι αφηρημένο. «Ακούτε δεξιά και αριστερά για ανάπτυξη. Και πολλοί με ρωτάνε καθημερινά, πώς θα έρθει η ανάπτυξη. Η απάντηση είναι απλή: Αναθέρμανση της ελληνικής υγιούς επιχειρηματικότητας. Εύκολες διαδικασίες δημιουργίας και επέκτασης επιχειρήσεων. Απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα. Ουσιαστική λειτουργία του ελεύθερου ανταγωνισμού. Επιβράβευση των επιχειρηματιών που αναπτύσσονται, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας, ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα. Και επιπλέον, δημιουργία κλίματος που θα ευνοήσει τις νέες επενδύσεις. Ποιος δεν πιστεύει, άραγε, στην ικανότητα και το τσαγανό των Ελλήνων επιχειρηματιών; Γιατί οι Έλληνες επιχειρηματίες διαπρέπουν ανά τον κόσμο όταν βρίσκονται μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον; Και γιατί δεν γίνεται το ίδιο εντός της χώρας; Όλα αυτά τα ερωτήματα πρέπει να τα απαντήσουμε, πειστικά. Και υπεύθυνα. Γιατί η εποχή που ζούμε δεν προσφέρεται για άλλα… αστεία» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος, καταλήγοντας.

ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012


  •  Τα δικαιολογητικά των δικαιούχων θα πρέπει να υποβληθούν στην ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΤΡΩΝ και ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ μέχρι 30/6/2012 μέτα την παράταση που πήρε σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. 82021/4247/2-4-2012 έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
  • Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν αναγράφονται στην ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το Υπόδειγμα της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης
  • Τα δικαιολογητικά που υποβλήθηκαν μέχρι και την 19η Σεπτεμβρίου 2012, αφορούν τα προϊόντα του προγράμματος του έτους 2011 και δεν θα ληφθούν υπόψη για το πρόγραμμα του 2012. 
  •  
Με βάση την υπ’ αριθ.22830/2011 Κ.Υ.Α. για να ενταχθούν στο πρόγραμμα των προϊόντων του έτους 2012 οι πολύτεκνες οικογένειες – μέλη της Ενώσεώς μας θα πρέπει το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 12000 ευρώ που προσαυξάνεται: κατά 30% για τη σύζυγο, κατά 30% για το πρώτο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί, κατά 30% για το δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά.
Το εισόδημα αυτό αυξάνεται περαιτέρω κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας.
Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.
Για πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας παραθέτουμε σχετικό πίνακα:

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ή ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ
ΜΕ ΣΥΖΥΓΟ1ο ΠΑΙΔΙ2ο ΠΑΙΔΙ3ο ΠΑΙΔΙ4ο ΠΑΙΔΙ5ο ΠΑΙΔΙ6ο ΠΑΙΔΙ7ο ΠΑΙΔΙ8ο ΠΑΙΔΙΜΕ ΒΑΡΙΑ ΑΝΙΑΤΑ ή ΔΥΣΙΑΤΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑΧΩΡΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
12,000.00 €30%30%30%40%40%40%40%40%40%50%40%
3,600 €3,600 €3,600 €4,800 €4,800 €4,800 €4,800 €4,800 €4,800 €6,000 €4,800 €
15,600 €19,200 €22,800 €27,600 €32,400 €37,200 €42,000 €46,800 €51,600 €  
  
  
  
  

Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΠΙΣΩ!!!


Επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, με την οποία της ζητά να κάνει «ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενότητας, προκειμένου να μην ευνοηθούν οι δυνάμεις εκείνες που φέρουν τη μεγάλη ευθύνη για την καταστροφή του τόπου». 

«Είναι ιστορική η ευθύνη της ενότητας και βαρύνει όλους τους επικεφαλής των κεντροδεξιών δυνάμεων της χώρας. Ας παραμερίσουμε τις όποιες προσωπικές πικρίες, ας βάλουμε τώρα πάνω απ’ όλα την Ελλάδα και τους Έλληνες!», επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αγαπητή κ. Πρόεδρε, Όπως γνωρίζετε πάγια θέση μου είναι η ενότητα της Κεντροδεξιάς. Αυτή την ενότητα, ο τόπος σήμερα την έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, για τους λόγους που εξήγησε ο Αντώνης Σαμαράς, οι θέσεις της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» βρίσκονται πλέον εγγύτερα στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει δε αμφιβολία ότι κοινή στόχευση των δύο κομμάτων είναι το εθνικό συμφέρον και μόνο αυτό. Κυρία Πρόεδρε, Μαζί ξεκινήσαμε τον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα, στην ίδια παράταξη με κοινές αρχές. Θεωρώ ότι αυτή είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για να ενώσουμε δυνάμεις σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή, παρόλο που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ μας, ιδιαίτερα όσον αφορά στη στήριξη του μνημονίου –θέμα για το οποίο έχω επιλέξει να παλεύω εντός της παράταξης. Σας καλώ, λοιπόν, τώρα να κάνετε ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενότητας, προκειμένου να μην ευνοηθούν οι δυνάμεις εκείνες που φέρουν τη μεγάλη ευθύνη για την καταστροφή του τόπου. Είναι ιστορική η ευθύνη της ενότητας και βαρύνει όλους τους επικεφαλής των κεντροδεξιών δυνάμεων της χώρας. Ας παραμερίσουμε τις όποιες προσωπικές πικρίες, ας βάλουμε τώρα πάνω απ’ όλα την Ελλάδα και τους Έλληνες!». 

Ο ΜΠΡΑΙΒΙΚ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ


Ο μακελάρης της Νορβηγίας, Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, αποκάλυψε στις αστυνομικές αρχές ότι σχεδίαζε να εξοντώσει τον αμερικανό πρόεδρο,Μπαράκ Ομπάμα, με βομβιστική επίθεση...
στο Oslo City Hall, όταν o αμερικανός πρόεδρος ήταν προγραμματισμένο να παραστεί στην τελετή απονομής για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης που του απονεμήθηκε το 2009. 

Την αποκάλυψη έκανε  η νορβηγική εφημερίδα Dagbladet. Ο Μπράιβικ θεωρούσε ότι η επίθεση κατά του Ομπάμα, με παγιδευμένο αυτοκίνητο, θα ήταν μια άκρως συμβολική κίνηση και που θα έστελνε ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών ένα αντι-ισλαμικό μήνυμα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγο καιρό, η Washington Post είχε αποκαλύψει ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν σχεδίαζε την εξόντωση του Μπαράκ Ομπάμα, μέσω κατάρριψης του προεδρικού αεροσκάφους του Air Force One.

Δύσκολη «δουλειά» το να είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ...

EUROSTAT: ΣTO 21% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ


Στο 10,8% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, από 10,7% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Eurostat. Τον Φεβρουάριο του... 
 2011 ήταν 10%. Στην ΕΕ, η ανεργία ανήλθε στο 10,2% από 10,1% τον Ιανουάριο του 2012 και 9,5% τον Φεβρουάριο του 2011. Τα υψηλότερα ποσοστά είναι σε Ισπανία (23,6%) και Ελλάδα (21% για τον Δεκέμβριο) και τα χαμηλότερα σε Αυστρία (4,2%), Ολλανδία (4,9%), Λουξεμβούργο (5,2%) και Γερμανία (5,7%)

ΦΡΟΝΤΕΞ: ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΣΡΟΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Ο έλεγχος των συνόρων από μόνος του δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της ΦΡΟΝΤΕΞ, Μίκαλ Πάρζιζεκ. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο... 
 η συμφωνία και η συνεργασία με τις γειτονικές χώρες και τις χώρες προέλευσης των μεταναστών. Χαρακτήρισε περίπλοκη την κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και εκτίμησε ότι μέσα από την συνεργασία θα υπάρξει καλύτερη διαχείριση των συνόρων . Είπε ότι οι ομάδες Φρόντεξ βοήθησαν τις ελληνικές αρχές στον έλεγχο των συνόρων με περιπολίες και παροχή τεχνικού εξοπλισμού. Παράλληλα ταυτοποίησαν τις εθνικότητες των λαθρομεταναστών προκειμένου να προετοιμαστεί το έδαφος για την επιστροφή τους στις χώρες προέλευσης Σύμφωνα με τα στοιχεία της Φρόντεξ, το 2011 εντοπίστηκαν 57 χιλιάδες λαθρομετανάστες να διασχίζουν τα σύνορα ενώ το 2010, 55 με 56 χιλιάδες. Δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση κάποια παρόμοια κατάσταση με τη δική σας είπε ο κ. Πάρζιζεκ. Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τόσο μεγάλη εισροή μεταναστών. Ο κ. Πάρζιζεκ προανήγγειλε ότι αρχίζει νέα επιχείρηση της Φρόντεξ το 2012 που θα είναι συνέχεια του 2011 με την παροχή ειδικών και του κατάλληλου εξοπλισμού.

EΠΙΣΤΡΟΦΗ Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Στη Νέα Δημοκρατία επιστρέφει με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας. Στη ΝΔ έχουν επιστρέψει ήδη οι... 
 κ. Τζίμας, Καρασμάνης, Βαγιωνάς, Παπασιώζος. Εκτός Ιπποκράτους παραμένουν προς το παρόν ο Γιώργος Βλάχος και η Ελίζα Βόζεμπεργκ. Η ανακοίνωση της ΝΔ: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ.Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος. Σχετική επιστολή θα στείλει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο της Βουλής»

ΣΥΡΙΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ


Σε συνολικά 10.108 ανέρχονται οι νεκροί στη Συρία από τις 15 Μαρτίου του 2011 που άρχισε το κίνημα αμφισβήτησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε σχεδόν έναν χρόνο, "10.108 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, εκ των οποίων 7.306 πολίτες, 2.248 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων και 554 στρατιώτες που λιποτάκτησαν από τον τακτικό συριακό στρατό", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

ΣΑΡΚΟΖΙ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΟΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ;


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Est Republicain, ο πρόεδρος Σαρκοζί υπεραμύνεται για την προσήλωσή του σε ένα «γερμανικό μοντέλο» για την οικονομία της χώρας του. Δηλώνει πως επιθυμεί να ακολουθήσει το «γερμανικό μοντέλο» καθώς, όπως υπογραμμίζει, «πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο λειτουργεί». Χαρακτηριστικά... 
θέτει το ερώτημα, «τι επιθυμούμε, μία Γαλλία που μοιάζει με τη Γερμανία ή την Ελλάδα; Η Ελλάδα δεν προχώρησε σε αλλαγές με αποτέλεσμα σήμερα τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας να το πληρώνουν ακριβά».

Μία ημέρα μάλιστα πριν την επίσημη δημοσίευση του προεκλογικού προγράμματος, ο Σαρκοζί κάνει λόγο για 115 δισ. ευρώ που σκοπεύει να εξοικονομήσει προκειμένου να περιορίσει περαιτέρω το έλλειμμα της χώρας έως το 2016.

Ειδικότερα, από τα 115 δισ. ευρώ, ο Γάλλος πρόεδρος υποστηρίζει πως τα 75 δισ. ευρώ πρόκειται να προέλθουν από περικοπές δαπανών και τα υπόλοιπα 40 δισ. από αύξηση των φορολογικών εσόδων. Υπογραμμίζει δε πως ήδη το 2011 το δημόσιο έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 5,2% του ΑΕΠ, τονίζοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος στη Γαλλία από το 1974.

Παράλληλα, ο Σαρκοζί πραγματοποιεί αυστηρή κριτική κατά του βασικού αντιπάλου του, υποψηφίου του Σοσιαλιστικού κόμματος, Φρανσουά Ολάντ. Δηλώνει χαρακτηριστικά πως κύριο μειονέκτημα του Ολάντ είναι η δυσκολία του στη λήψη αποφάσεων.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΔΑΠ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΟΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ


Την έντονη δυσαρέσκεια της για το πρόωρο κλείσιμο της Νομικής εκφράζει σε ανακοίνωση της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ
«Σήμερα το πρωί (2/4/2012) οι φοιτητές της Νομικής, του Οικονομικού και του Πολιτικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών βρήκαν το κτήριο της Σχολής ΝΟΠΕ κλειστό. Η σχετική επίσημη ανακοίνωση της Κοσμητείας αναφέρει ότι με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου αναστέλλεται η λειτουργία και των τριών Τμημάτων μέχρι και την εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Όλα αυτά την ώρα που προκειμένου να καλυφθεί η απαιτούμενη ύλη, είχαν προγραμματισθεί μαθήματα ακόμα και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Εν έτη 2012, λοιπόν, το ελληνικό πανεπιστήμιο αποφασίζει την αναστολή της ακαδημαϊκής του λειτουργίας αποδεχόμενο την κατάσταση παρακμής, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέτρεψε να επικρατήσει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Αυτό όμως δεν είναι λύση. Η ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα δε μπορεί να βάζει λουκέτο επειδή η Πολιτεία δεν μπορεί να πράξει τα αυτονόητα. Είναι άλλωστε υποχρέωση του επίσημου κράτους να μπορεί σήμερα να παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια σε όλους τους φοιτητές.
Καλούμε έστω και τώρα τα αρμόδια όργανα του Κράτους να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΕΦΕΤΟΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ


Λιγότεροι κατά 5.691 θα είναι εφέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις υπέβαλαν 110.851 υποψήφιοι αντί των 116.542 που είχαν... 
 υποβάλει πέρυσι. Συγκεκριμένα, για τις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ υπέβαλαν αίτηση 87.820 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 15.255 είναι απόφοιτοι. Για τις εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ-Ομάδα Β΄ υπέβαλαν αίτηση 613 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 78 είναι απόφοιτοι, ενώ για τις εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ-Ομάδα Α΄ υπέβαλαν αίτηση 22.418 υποψήφιοι, εκ των οποίων 3.019 είναι απόφοιτοι.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΘΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ


«Η ΝΔ ως κόμμα εξουσίας αναζητά την αυτοδυναμία» δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο βουλευτής ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ακόμα και εάν σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα αναζητήσει συνεργασίες... 
 σε μεγάλα θέματα όπως της μεταναστευτικής πολιτικής, την ανάπτυξης και της περιστολής του δημόσιου τομέα. Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις ο κ. Μητσοτάκης είπε πως τα νεοσύστατα κόμματα έχουν μια καλή απόδοση στην αρχή και στη συνέχεια ξεφουσκώνουν, εκτιμώντας ότι αυτό θα γίνει και με το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

ΓΡΑΠΤΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ


Μέχρι τα τέλη του έτους όλοι οι εργαζόμενοι θα καθίσουν στα... θρανία για να «βαθμολογηθούν» οι σπουδές, οι ικανότητες, οι ξένες γλώσσες και η πείρα που διαθέτουν. Πόσο «μετράει» κάθε κατηγορία Με μοριοδότηση... 
 των τυπικών προσόντων και της εμπειρίας αλλά και γραπτές εξετάσεις, θα «βαθμολογηθούν» όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι εντός του 2012 αρχής γενομένης από τον Ιούνιο, με στόχο να κριθεί η ικανότητα του προσωπικού για τη θέση που κατέχει. Το πλαίσιο κριτηρίων αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», έχει συμφωνηθεί σχεδόν στο σύνολό του από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τους εμπειρογνώμονες του γαλλικού κράτους, που παρέχουν τεχνική βοήθεια για τα θέματα της δημόσιας διοίκησης. Τα κριτήρια αξιολόγησης δεν αφορούν πρόσληψη ή προαγωγή αλλά αποκλειστικά την αξιολόγηση του προσωπικού για τη θέση που κατέχει, επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη της διοικητικής ιεραρχίας του αρμόδιου υπουργείου. Οργανόγραμμα Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και η αξιολόγηση των νέων οργανογραμμάτων σε υπουργεία και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, στα οποία θα «κουμπώσουν» οι δημόσιοι υπάλληλοι αντίστοιχων ειδικοτήτων που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα. Στην αξιολόγηση θα «βαθμολογηθούν» τα τυπικά προσόντα αλλά και οι δεξιότητες κάθε υπαλλήλου που θα αξιολογηθούν με γραπτό τεστ. Οι ικανότητες και δεξιότητες του προσωπικού θα διερευνηθούν κατά κλάδο, με την παράθεση ειδικών ερωτημάτων, αφού στο Δημόσιο δεν υπάρχουν περιγράμματα θέσεων εργασίας και το προσωπικό προσλαμβάνεται ανά κλάδο. Οι τομείς αξιολόγησης του προσωπικού που θα τεθούν υπό αξιολόγηση θα έχουν διαφορετικούς δείκτες βαρύτητας ανά εκπαιδευτική κατηγορία, οι οποίοι θα προσμετρηθούν στο τελικό σύνολο (100%). Συγκεκριμένα, σε κάθε υπάλληλο θα βαθμολογούνται: 1. Οι σπουδές στις οποίες θα υπολογίζονται και τα πτυχία που διαθέτει και δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο εργασίας. Ο βαθμός βαρύτητας στην τελική βαθμολογία θα κυμαίνεται (ανά εκπαιδευτική κατηγορία) μεταξύ 25-30%. 2. Η επιμόρφωση που έχει λάβει ο υπάλληλος με βαθμό βαρύτητας στην τελική βαθμολογία από 10-15%. 3. Η εμπειρία που διαθέτει από προηγούμενη προϋπηρεσία. Στη συγκεκριμένη κατηγορία θα συνυπολογίζεται και η εμπειρία που τυχόν διαθέτει από τον ιδιωτικό τομέα. Το συγκεκριμένο κριτήριο θα υπολογίζεται στην τελική βαθμολογία από 30-35%. 4. Η γνώση ξένων γλωσσών (συμμετοχή στην τελική βαθμολογία απ[ό 5-10%). 5. Οι δεξιότητες και οι ικανότητες του προσωπικού όπου θα αξιολογηθούν με γραπτή εξέταση. Η βαθμολογία των δεξιοτήτων θα καταλαμβάνει το 20% της τελικής αξιολόγησης.

ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


Το κόμμα του Πάνου Καμμένου συμπλήρωσε τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος έκανε γνωστό μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Συγκεκριμένα, όπως... 
 αναφέρει στη σελίδα του στο Twitter, ο πρόεδρος του κόμματος: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από τώρα έχουμε κοινοβουλευτική όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Καλώς ορίζω τον Μιχάλη Γιαννάκη βουλευτή Βοιωτίας»... Σε επόμενο tweet του ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε ότι ο κ. Γιαννάκης αναλαμβάνει και γενικός γραμματέας και επικεφαλής της επιτροπής εκλογικού αγώνα. «Η ένταξη μου στο κίνημα Ανεξάρτητοι Έλληνες σηματοδοτεί βάση του κανονισμού της Βουλής την ύπαρξη Κοινοβουλευτικής Ομάδας που μας δίνει τη δυνατότητα και ισχυρής παρουσίας μέσα στο κοινοβούλιο όσο διάστημα μεσολαβήσει μέχρι την προκήρυξη των εκλογών αλλά και πλεονεκτήματα βάση της νομοθεσίας σε ότι έχει να κάνει με την προβολή μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» είπε ο Μιχάλης Γιαννάκης.