ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ENPATRAIS ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το www.enpatrais.blogspot.com με 2 παράλληλες δημοσκοπήσεις η μία μέσω facebook:http://www.facebook.com/questions/190172564433438/?qa_ref=qdκαι η άλλη μέσα από το ίδιο το blog(βρίσκεται στο δεξιό μέρος των κύριων άρθρων) επιχειρεί να βρει ποιοι από τους υποψηφίους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα προηγούνται στην πρόθεση ψήφου.

ΥΓ: Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν σε μία βδομάδα και οι υποψήφιοι έχουν παρατεθεί με αλφαβητική σειρά

ΕΠΕΝΔΥΣΗ, ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ


Τις τελευταίες μέρες ήρθαν στο φως δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία οι καταθέσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και άλλων δημοσίων φορέων επενδύθηκαν στις 9 Μαρτίου του 2012 από την Τράπεζα της Ελλάδος σε Ομόλογα του Δημοσίου, στο 100% της αξίας τους (ενώ στην δευτερογενή αγορά άξιζαν 30%) και εν αγνοία των διοικήσεων τους.
Τα ομόλογα αυτά, αμέσως μετά, συμμετείχαν στο «κούρεμα» του PSI. Καθώς τα αποθεματικά χρησιμοποιούνται για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των ιδρυμάτων, τα ιδρύματα αυτά αντιμετωπίζουν πλέον σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία τους.
Σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική κοινωνία τέτοιες κινήσεις δεν γίνονται ποτέ στα κρυφά, ποτέ χωρίς την ενημέρωση των ενδιαφερομένων, ούτε γίνονται την τελευταία στιγμή.
Όλοι καταλαβαίνουμε γιατί σ’ αυτήν τη χώρα τα πάντα «πρέπει» να γίνονται «στα κρυφά».
Όλοι καταλαβαίνουμε ποιοι θέλουν τη Δικαιοσύνη ελεγχόμενη από τον εκάστοτε Υπουργό, ποιοι και γιατί θέλουν να δικάζονται με διαφορετικές προθεσμίες παραγραφής και να έχουν απέναντί τους, αντί για εισαγγελείς, τους βουλευτές του κόμματός τους.
Όλοι καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Βενιζέλος έχει προνοήσει και με το νόμο 4046/2012 έχει απαλλάξει προκαταβολικά τα στελέχη της ΤτΕ από κάθε ποινική, αστική και διοικητική ευθύνη για ότι κάνουν στο πλαίσιο του PSI (!) αφού η κίνηση αυτή έχει όλα τα στοιχεία μιας υπεξαίρεσης με μια ύπουλη πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης.
Πέραν από τις όποιες ποινικές ευθύνες προκύπτουν και τις οποίες αρμόδιες να ερευνήσουν είναι οι δικαστικές αρχές, το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την πολιτική απαίτηση του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας για την απόλυτη διασφάλιση της Διαφάνειας στη Δημόσια Διοίκηση και στην άσκηση της πολιτικής, σε όλα τα επίπεδα και βαθμούς διοίκησης του κράτους.
Ο περιορισμός της πρόσβασης στη γνώση, όμως, σε ένα μικρό κύκλο ατόμων, οργανισμών, κρατικών ή ιδιωτικών φορέων, οδηγεί αναπόφευκτα σε μια δομή όπου οι ελάχιστοι πληροφορημένοι έχουν όλη την ισχύ και απολαμβάνουν το δικαίωμα να λειτουργούν σε βάρος της κοινωνίας.
Η πλήρης, άμεση, ανοιχτή και ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη δημόσια πληροφορία αποτελεί βασική αρχή του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, την οποία είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη προς όφελος όλης της κοινωνίας. Μαζί με την παραδειγματική καταδίκη όσων μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας.

Από το http://www.pirateparty.gr/2012/03/apothematik/

Ο 4ΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


  Δεν χρειάζεται να ακούσεις πολλές φορές τον τόσο δημοκρατικά νεοεκλεγέντα 4ο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για  να καταλάβεις τον άνδρα.  
   Ούτε χρειάζεται να κρατάς αρχείο από τις κατά καιρούς  δημόσιες τοποθετήσεις του.
   Δύο τρεις φορές αν ακούσεις τον βερμπαλιστικό  και φλύαρο λόγο του φτάνει για να κρατήσεις επιφυλάξεις.
   Και χωρίς καθόλου σημειώσεις από τον πρότερο αλλά και πρόσφατο πολιτικό του βίο.
   Δεινό ρήτορα τον χαρακτηρίζουν και καμαρώνουν παλαιοί και όψιμοι φίλοι του (που άλλα έλεγαν γι’ αυτόν πριν λίγους μήνες).
   Εκτός όμως από την όποιας αξίας ρητορική του δεινότητα έχει και  άλλα «χαρίσματα» ο κ. Βενιζέλος.
   Είναι άριστος μαθητής της μικροκομματικής κουτοπονηριάς του ΠΑΣΟΚ, έτσι όπως την εξέθρεψε και την δίδαξε  ο πρωτομάστορας ιδρυτής του και όπως την έκαναν σχολή εδώ και 30 χρόνια τα  homo pasokous  κορυφαία πολιτικά του στελέχη σε  αυτή την  ιδιότυπη φυλή που τόσα χρόνια κυβερνά και καταστρέφει την Ελλάδα.
   Μια σχολή Γκαιμπελίστικης αισθητικής και μπαγαποντιάς  που σαν ηθική και σαν αλήθεια παραδέχεται μόνον ότι συμφέρει το κόμμα.
   Και σήμερα που αυτό  ΠΑΣΟΚ,  μισοδιαλυμένο και απαξιωμένο  στη συνείδηση του λαού, αλλά πάντα ίδιο και αδιόρθωτο, πολιτικά το συμφέρει να αμβλύνει τις τραγικές κυβερνητικές του ευθύνες στην κατάντια της πατρίδας μας με συμψηφιστικά  χαζοεπιχειρήματα πάνω στο εθνικά αναπόδραστο  καθήκον του Αντώνη Σαμαρά να ψηφίσει το 2ομνημόνιο για να αποφευχθούν τα χείριστα,  σήμερα αυτό το ΠΑΣΟΚ  κωμικοτραγικά και απελπισμένα επιδίδεται άλλη μια φορά στις άθλιες και γνώριμες από παλιά ασκήσεις του.
   Δεν θα μιλήσουμε βέβαια σήμερα για όσα στην Θεσσαλονίκη ακόμα κουβεντιάζουν, όταν επί υπουργίας του κ,. Βενιζέλου το 1997 έγινε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
   Δεν θα μιλήσουμε σήμερα για την…ακαδημαικής έμπνευσης εισήγησή του το 2001 στον επαίσχυντο νόμο περί ευθύνης υπουργών και πρόσφατα στη σύνταξη του επαχθούς μνημονίου.
   Δεν θα μιλήσουμε σήμερα για την καραμπινάτη διαπλοκή και σχέση τους με τον Λαυρεντιάδη της περιβόητης proton bank.
   Δεν θα μιλήσουμε σήμερα για το περιεχόμενο της κατ’ απαίτησή του  απόρρητης σύμβασης που ξεχωριστά υπέγραψε με την φιλανδική κυβέρνηση και το ύποπτο περιεχόμενό της.         
   Δεν θα μιλήσουμε σήμερα για την απάνθρωπη απόφασή του για το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που γονάτισε νοικοκυριά και οδήγησε στη απόγνωση και στην εξαθλίωση φτωχούς ήδη πολίτες.
   Ούτε θα μιλήσουμε  σήμερα για τον περιβόητο  Τσουκάτο που ελεύθερος και αθώος!! επανήλθε δριμύτερος στην νέα ηγετική του ομάδα.
   Έχουμε χρόνο μέχρι τις εκλογές για όλα αυτά.
   Θα μιλήσουμε όμως και σήμερα και θα μιλάμε συνέχεια για αυτόν τον επικίνδυνο πολιτικό άνδρα, που συνυπεύθυνα και  συνένοχα συμμετείχε  στα  εγκλήματα της μοιραίας πρωθυπουργικής θητείας του εξοστρακισθέντος Γ. Παπανδρέου, πριν αυτά τα προβλήματα τον τιμωρήσουν, τον εκδικηθούν και κακήν κακώς τον εκδιώξουν σε 2 μόλις χρόνια από τον πρωθυπουργικό θώκο.
   Για να μπορέσει έτσι ο μοιραίος απερίσπαστα να αφοσιωθεί στην προεδρία της …Σοσιαλιστικής του Διεθνούς, που ως πρόσφατα κοσμούσαν με την συμμετοχή τους υψηλού δημοκρατικού  μεγέθους σύντροφοί τύπου  Καντάφι και Μουμπάρακ.
   Το ΠΑΣΟΚ  δεν θα αλλάξει ποτέ, μου είπε κάποτε κάποιος αριστερός φίλος.
    Και έτσι  είναι.
   Άλλαξε όμως πολύ σήμερα η κοινωνία και ο λαός που υποφέρει  γιατί γνωρίζει καλά πλέον τους θύτες της παρακμής του και στις εκλογές θα το στείλει εκεί που πρέπει, με το «συν Αθηνά και χείρα κίνει» όμως ιδιαίτερα σήμερα σοφό. Και ο νοών νοείτω…                                                                                                                                 ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ  ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΨΥΧΑΡΓΩ


Στα πλαίσια της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης
του προγράμματος «ΨΥΧΑΡΓΩ»,
σας προσκαλούμε στην ετήσια έκθεση χειροποίητων ειδών
που θα γίνει την Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Απριλίου 2012
στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης (Αίθουσα Σώκαρη 4ος όροφος).
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι :
Παρασκευή : 9:30 π.μ. – 1:30 μ.μ.  &   5:30 μ.μ. – 8:30μ.μ.
Σάββατο : 9:30 π.μ. – 1:30 μ.μ.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ 6ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Οι ένοικοι του προστατευμένου εργαστηρίου προεπαγγελματικής

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΠΑΤΡΩΝ
αποκατάστασης του προγράμματος «ΨΥΧΑΡΓΩ» σας προσκαλούν
στην πασχαλινή έκθεση που θα γίνει στις 6 & 7 Απριλίου 2012
στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (αίθουσα Σώκαρη 3ος όροφος)
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΨΥΧΑΡΓΩ»
Προστατευόμενο Εργαστήριο Ωράριο λειτουργίας :
Παρασκευή: 9:30π.μ. - 1:30μ.μ. & 5:30μ.μ. - 8:30μ.μ.
Σάββατο: 9:30π.μ. - 1:30μ.μ.


Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για το έργο μας.

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΤΑΣΟΥ ΙΣΑΑΚ


Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, ο πατέρας του Τάσου Ισαάκ, Ισαάκ Ισαάκ. Ο γιός του Ισαάκ Ισαάκ, Τάσος, δολοφονήθηκε στις 11 Αυγούστου του 1996, στη διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης, στη Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου.

Όλα έγιναν όταν Έλληνες μοτοσικλετιστές, βρέθηκαν αντιμέτωποι με στρατιώτες του Αττίλα και Γκρίζους Λύκους.

O Tάσος Iσαάκ, προσπαθώντας να βοηθήσει έναν Έλληνα που δεχόταν επίθεση, έπεσε και δέχθηκε επίθεση με πέτρες, λοστούς και ξύλα, από μεγάλο αριθμό Τούρκων. Εκεί, άφησε και την τελευταία του πνοή.

Η κηδεία του Ισαάκ Ισαάκ θα τελεσθεί σήμερα, στις 3:00 το απόγευμα, στο Παραλίμνι.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ VOTE ADDED VALUE ΓΙΑ ΤΟ ENIKOS.GR


Ταυτότητα έρευνας: Η τηλεφωνική δημοσκόπηση διεξήχθη από την εταιρεία VOTE ADDED VALUE για το enikos.gr σε δείγμα 1252 ατόμων από όλη την Ελλάδα από τις 31 Μαρτίου 2012 έως τις 5 Απριλίου 2012.

Τα πιο σημαντικά ευρήματα της δημοσκόπησης

Η έρευνα της Vote για το enikos.gr αποτυπώνει ανάγλυφα την ανατροπή των διαχρονικών και παγιωμένων αντιλήψεων και πεποιθήσεων της κοινής γνώμης, όπως αυτή καταγράφεται διαχρονικά στην περίοδο της Μεταπολίτευσης.
Ένα νέο πολιτικό σκηνικό διαμορφώνεται με τον δικομματισμό να υποχωρεί έναντι νέων κομμάτων, φαινόμενο που καθιστά πιθανό το ενδεχόμενο δεκακομματικής βουλής και κυβέρνησης συνεργασίας εν αναμονή της προκήρυξης των προσεχών βουλευτικών εκλογών.
Το υπό διαμόρφωση κομματικό σύστημα: Σαφές Προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας, πολυκομματική βουλή και κυβέρνηση συνεργασίας
Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει σαφές προβάδισμα απέχοντας όμως από το διακηρυγμένο στόχο της αυτοδυναμίας. Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου προηγείται με διαφορά 6,7 ποσοστιαίων μονάδων, φθάνοντας το 20,80% έναντι 14,09% του ΠΑΣΟΚ.
Στο ΠΑΣΟΚ, η αλλαγή προέδρου δεν ανέτρεψε το παγιωμένο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποτυπώνεται σε όλες τις έρευνες που έχουν δημοσιευτεί τους προηγούμενους μήνες με την ανάδειξη του Ε. Βενιζέλου στην προεδρία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ερώτημα για το ποιο κόμμα «σίγουρα δεν θα ψήφιζαν» στις επόμενες εκλογές  το ΠΑΣΟΚ «προηγείται» με το εντυπωσιακό 40,33%. Ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία που καταψηφίζεται από το 18,05% των ερωτηθέντων.

Τα κόμματα της Αριστεράς, που εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καρπώνονται σημαντικά οφέλη από την «αντιμνημονιακή» τους στάση κινούμενα σαφώς υψηλότερα από τα ποσοστά τους στις Εθνικές Εκλογές του 2009, φθάνοντας το 8,95% και το 6,54% αντίστοιχα.
Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη με 7,90% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 7,76%, που πρόσφατα σχημάτισαν κοινοβουλευτικές ομάδες πραγματοποιούν δυναμική είσοδο στο υπό διαμόρφωση κομματικό σύστημα, προσελκύοντας απογοητευμένους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του δικομματισμού.
Ο ΛΑΟΣ εμφανίζει φθορά - πάντα σε σχέση με το ποσοστό που είχε συγκεντρώσει στις προηγούμενες εκλογές -αλλά ξεπερνά οριακά το 3%, προκειμένου να παραμείνει εντός του κοινοβουλίου.
Πολύ κοντά στην είσοδο στο ελληνικό κοινοβούλιο βρίσκονται οι Οικολόγοι- Πράσινοι με 3,37% η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη με 3,01% και η Χρυσή Αυγή με 2,71% καθιστώντας πολύ πιθανό το ενδεχόμενο της δεκακομματικής βουλής.
Αντιθέτως, η νεοϊδρυθείσα Κοινωνική Συμφωνία των Λούκα Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη περιορίζεται στο 1,09% όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, πολύ χαμηλότερα από το πλαφόν του 3%.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι ερωτηθέντες θεωρούν προτιμότερη κυβέρνηση συνεργασίας περισσοτέρων κομμάτων σε ποσοστό 59,29% έναντι 27,89% που εκφράζουν προτίμηση για αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση.
Ο Α. Σαμαράς σημειώνει σαφές προβάδισμα έναντι του Ε. Βενιζέλου στο βαθμό προτίμησης  για τον επικεφαλής ενδεχόμενης κυβέρνησης συνεργασίας με 20,40% έναντι 11,41% του νεοεκλεγέντος Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν ο Φ. Κουβέλης με 5,71%, ο Α. Τσίπρας με 5,20% και ο Π. Καμμένος με 5,16%.


Η συσπείρωση των κομμάτων

Αυτοδυναμία ή συνεργασία

Πολιτικοί αρχηγοί

Ηγέτες σε Κρίση. Ποιοί μπορούν να ηγηθούν της εξόδου από την κρίση;
Ο Α. Σαμαράς υπερτερεί σαφώς του Ε. Βενιζέλου στη δυνατότητα προβολής  ισχυρότερης αντίστασης σε πιέσεις από διεθνή και εγχώρια συμφέροντα με 15,9% έναντι 9,25%, στη δυνατότητα προάσπισης των εθνικών μας θέσεων στα μείζονα εθνικά ζητήματα (Σκοπιανό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις) με 17,94% έναντι 9,51%, σε βαθμό εμπιστοσύνης, καθώς 16,38%  των ερωτηθέντων θα επέλεγαν τον πρόεδρο της ΝΔ για συνέταιρο σε μια εμπορική ή μικρομεσαία επιχείρηση έναντι 8,68% του Ε.Βενιζέλου. Μικρότερο προβάδισμα εμφανίζει στο ερώτημα «ποιον εκ των δύο θα επιλέγατε να ακούτε κάθε πρωί αν είχε εκπομπή στο ραδιόφωνο» με 11,24% σε σχέση με 10,21% των συμμετεχόντων στην έρευνα που προτιμούν το Ε.Βενιζέλο.
Τέλος σε επίπεδο εικόνας των πολιτικών αρχηγών ο Ε.Βενιζελος εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό αρνητικών κρίσεων με 14,57%, ενώ ακολουθεί ο Α.Σαμαράς με 7,80%.
Σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις οι ερωτηθέντες είχαν δικαίωμα μιας μόνον απάντησης.
Είναι εντυπωσιακές οι αρνητικές κρίσεις που διατυπώνονται έναντι συνολικά της εικόνας των πολιτικών αρχηγών. 44,28% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν θα ήθελαν πουν ούτε καλημέρα σε κανέναν από τους πολιτικούς αρχηγούς σε περίπτωση που τους συναντούσαν τυχαία.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί η απάντηση «κανένας» επικρατεί σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν τον επικεφαλής κυβέρνησης συνεργασίας, την αντίσταση στα συμφέροντα, τη δυνατότητα προάσπισης εθνικών ζητημάτων, την εμπιστοσύνη και τη θετική κρίση σημειώνοντας ποσοστά που κυμαίνονται από 36% ως 55%.

Τι πρέπει να γίνειΟι αλλαγές

Η Αρχή του Τέλους
Του Δρ. Άγγελου Λάσκαρη*
   Η προσεκτική ανάγνωση των δημοσκοπικών ευρημάτων σχετικά με την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση αναδεικνύει ότι πιθανότατα θα σηματοδοτήσει «λιγότερο» το τέλος της μεταπολίτευσης και «περισσότερο» την απαρχή μιας νέας πολιτικής πραγματικότητας. Οι «εκπλήξεις» θα είναι περισσότερες την επαύριον της 6ης Μαΐου από αυτές της Κυριακής των εκλογών.     
   Οι γενεσιουργές αιτίες της ανατροπής πολλές και πολυεπίπεδες: μηδενική απόκριση της διακυβέρνησης, πολύχρονος πολωτικός ανταγωνισμός, φαύλος κύκλος της πολιτικής διαφθοράς και της πολιτικής κουλτούρας και γενικευμένη απαισιοδοξία. Και ενώ πολλοί επί σειρά ετών ανέμεναν ή/και  προσδοκούσαν την κατάρρευση του δικομματισμού «από άλλην αιτίαν», επιβεβαιώθηκε το γνωστό αμερικάνικο σλόγκαν της περιόδου Κλίντον: “it is the economy, stupid”.
   Η ελληνική κοινωνία είναι «τολμηρότερη της ηγεσίας της», παρότι παρουσιάζει εσωτερικές αντιφάσεις. Είναι ριζοσπαστική και συνάμα φοβική, είναι ορθολογική και συνάμα παραδοσιακή, είναι φιλελεύθερη και συγχρόνως συντηρητική.
   Η Νέα Δημοκρατία σαφώς προηγείται του ΠΑΣΟΚ με την «ψυχολογική» διαφορά ασφαλείας του 5%, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς υπερέχει του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίον «φαίνεται» να «βαρύνει» η συγκυβέρνηση με τον Γ. Παπανδρέου.
    Το αίτημα για κυβερνήσεις συνεργασίας και η σαφής υπεροχή  του Α. Σαμαρά έναντι του Ε. Βενιζέλου ως «Πρωθυπουργός της  κυβέρνησης συνεργασίας» πιθανότητα προσδιορίζουν το δίλλημα διακυβέρνησης και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των κομμάτων.
    Η «αντοχή» των κομμάτων «διαμαρτυρίας» (Ανεξάρτητοι Έλληνες, Δημοκρατική Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ), καθώς και η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των υπολοίπων κομμάτων (ΛΑΟΣ, Οικολόγοι Πράσινοι, Δημοκρατική Συμμαχία, Χρυσή Αυγή) θα εξαρτηθεί από το βαθμό έκθεσής τους στον πολιτικό ανταγωνισμό, όσο και από το βαθμό επικράτησης του διλήμματος διακυβέρνησης, δηλαδή ποιο κόμμα, ποιος πρωθυπουργός θα κυβερνήσει την επόμενη ημέρα.
   Τα κόμματα εξουσίας κλονίζονται και μαζί τους κυρίαρχες  πεποιθήσεις, στάσεις και αντιλήψεις. Απομένει να αποδειχθεί εάν η διαμαρτυρία και η απογοήτευση μπορούν να «τεκνοποιήσουν» μια νέα πολιτική ηθική και κουλτούρα, αλλά και ποια κόμματα και ποια πρόσωπα μπορούν να τις «κυοφορήσουν» αναδεικνύοντας μια νέα πολιτική τάξη.  

*Διευθύνων Σύμβουλος της VOTE ADDED VALUE SA

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟ CRASH

Εκτός Βουλής και σε αυτή τη δημοσκόπηση ο ΛΑ.Ο.Σ., νέα άνοδο του ΠΑΣΟΚ και....δείτε:
η προηγούμενη 23-3-2012
γραφήματα από το kafeneio-gr.blogspot.com

ΕΚΔΗΛΩΣΗ TOY ΤΟΜΕΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜMATEIAΣ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ


O Τομέας Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώντας άρρηκτο και ακατάλυτο τον δεσμό μεταξύ της μητροπολιτικής Ελλάδος και του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και θεωρώντας επιτακτική τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για το μέλλον της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας διοργανώνει, τη Κυριακή, 8 Απριλίου 2012 και ώρα 11:00, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα εκδήλωση με θέμα: «Βόρειος Ήπειρος: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».

Η δεινή οικονομική κατάσταση της Πατρίδας μας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να μην εκφράζεται ενεργά το ενδιαφέρον της Πολιτείας για πανάρχαιες κοιτίδες Ελληνισμού εκτός των συνόρων. Μια από τις κοιτίδες αυτές είναι ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου.
Οι προοπτικές ένταξης της γειτονικής Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διανοίγουν ευοίωνες προοπτικές για την χώρα και τους πολίτες της. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια εντεινόμενη πίεση εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στη γειτονική χώρα, πίεση η οποία εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους.
Για τη Νέα Δημοκρατία, η φυσική και εθνική επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στις πατρογονικές του εστίες αποτελεί αδιαπραγμάτευτο εθνικό στόχο.
Για την εκπλήρωση αυτού του εθνικού στόχου απαιτείται ομόνοια πνεύματος και δράσης, τόσο μεταξύ της Ελληνικής Πολιτείας και του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, όσο και μεταξύ των αδελφών Βορειοηπειρωτών. Αποτέλεσμα αυτής της σύμπνοιας θα είναι η υιοθέτηση και εφαρμογή συγκροτημένης εθνικής στρατηγικής για την πολιτιστική, οικονομική και πληθυσμιακή άνθιση των αδελφών μας στη γενέθλια βορειοηπειρωτική γη.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:
Γεώργιος Κουμουτσάκος, Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωπαϊκή Προοπτική της Αλβανίας και Εθνική Ελληνική Μειονότητα.
Γρηγόριος Γκιζέλης, Phd, τέως Διευθυντής Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Κοινωνίας της Ακαδημία Αθηνών, Ο Ελληνισμός στην Βόρειο Ήπειρο από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Θεόδωρος Οικονόμου-Καμαρινός, διπλωμάτης, τέως Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά, Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός σήμερα.
Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος, Στρατηγική Βόρειος Ήπειρος.

«ΟΧΙ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Αντίθετο υπό όρους εμφανίστηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στη δημιουργία κέντρου μεταναστών στην περιφέρεια. Σύμφωνα με την πρόταση, που υπερψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της... 
 συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, «το υπαρκτό πρόβλημα τής παράνομης μετανάστευσης δεν μπορεί να τίθεται υπό συνθήκες ασφυκτικών χρονικών πλαισίων, χωρίς ουσιαστικό διάλογο και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, με μέτρα αποσπασματικού χαρακτήρα και σε μια περίοδο, όπου ουσιαστικά η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική τροχιά». Αρνητικοί εμφανίστηκαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ...


Η συστηματική ανακίνηση του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων, έφερε αποτελέσματα και το υπουργείο Οικονομικών ανακάλυψε στα αρχεία του, δερματόδετους φακέλους με ονοματεπώνυμα και ποσά που επιδικάστηκαν τη δεκαετία... 
του '60 σε Έλληνες που διεκδίκησαν μέσω της Δικαιοσύνης αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Ο Φ. Σαχινίδης ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ότι από τα επίσημα στοιχεία φαίνεται ότι το Γενικό Λογιστήριο αποζημίωσε Έλληνες πολίτες το 1960 με 115 εκατ. μάρκα που έλαβε από το τότε ομόσπονδο γερμανικό κράτος. Είπε ότι στα ιστορικά αρχεία του ΓΛΚ ανακαλύφθηκε και άλλο χρήσιμο υλικό που θα ψηφιοποιηθεί και θα αξιοποιηθεί. Υπενθυμίζεται ότι μετά τη θέση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Σ. Δήμα πως «η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της», ακολούθησε αντίδραση του γερμανικού υπουργού Εξωτερικών.

ΣΑΡΚΟΖΙ: «ΘΑ ΠΑΓΩΣΩ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»


Το πάγωμα της συνεισφοράς της στον προϋπολογισμό της ΕΕ, ύψους 600 εκατ. ευρώ., θα ζητήσει η Γαλλία, αν επανεκλεγεί ο Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου στο Παρίσι. «Σας ανακοινώνω ότι η Γαλλία θα.., 
 ζητήσει να παγώσει η συμβολή της στον προϋπολογισμό της ΕΕ, γεγονός που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 600 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως» δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του σε συνέντευξη Τύπου. Ο Σαρκοζί ανακοίνωσε επίσης ότι θα ψηφίσει τον «χρυσό κανόνα» του προϋπολογισμού «από το καλοκαίρι του 2012, σε περίπτωση επανεκλογής του στις 6 Μαΐου, επικρίνοντας το Σοσιαλιστικό Κόμμα, τον μόνο πολιτικό σχηματισμό στην Ευρώπη «που δεν θέλησε να αναλάβει αυτή τη δέσμευση». Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι «το 2016, η Γαλλία πρέπει να έχει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ 19ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ


Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης μετά τις καταγγελίες οικογένειας 19χρονου ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από δύο αστυνομικούς που φορούσαν κουκούλες. Οι συγγενείς του νεαρού κατέθεσαν, εν τω μεταξύ, και μήνυση κατ' αγνώστων για...
το περιστατικό.

Ο 19χρονος μεταφέρθηκε με C -130 στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έχοντας υποστεί σοβαρές βλάβες στο πάγκρεας, στη σπλήνα και τον πνεύμονα, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Οι συγγενείς του 19χρονου καταγγέλλουν ότι τα ξημερώματα της Κυριακής ο νεαρός μαζί με τέσσερις ακόμη φίλους του προσήχθη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ενώ γινόταν εξακρίβωση στοιχείων τουλάχιστον δύο αστυνομικοί φορώντας κουκούλες φέρονται, να ξυλοκόπησαν τους νεαρούς.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, ένας από τους κουκουλοφόρους αστυνομικούς φορούσε σκουλαρίκι στη μύτη, ενώ και οι δύο έλεγαν στο νεαρό: «Μετά το σημερινό δεν θα ξαναξεφύγεις από μπλόκο της αστυνομίας».

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι ο νεαρός με την παρέα του, όντως μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά έμειναν για εξακρίβωση στοιχείων στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας και δεν οδηγήθηκαν ποτέ στα κρατητήρια, σε αντίθεση με τον 5ο της παρέας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι.

ΚΑΝΕΛΛΗ: ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Για «γενοκτονική πολιτική» που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και έχει «γονατίσει τον λαό» έκανε λόγο η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη σε συνέντευξή της στην κυπριακή ιστοσελίδα sigmalive.com. «Με μαθηματική... 
 ακρίβεια, είναι αποδεδειγμένο, πριν καν από την τυπική εμφάνιση της κρίσης και πριν από τις ψηφίσεις των μνημονίων, ότι η Ελλάδα οδεύει σε εκείνη την άθλια εξέλιξη της οριστικής εξαθλίωσης με ραγδαίες ταχύτητες, επί μια τριακονταετία. Είναι ταυτόχρονα αντιμέτωπη, η χώρα, με την εξουθενωτική ψυχικά πολιτικά και διανοητικά, κυρίαρχη αντίληψη των κυβερνώντων και υπευθύνων κομμάτων, να λένε μέχρι σήμερα ότι η χώρα σώθηκε και έχει μείνει όρθια, όταν το σύνολο του λαού είναι γονατισμένο. Είναι γονατισμένος ο λαός. Γονάτισε πρακτικά. Του βάλανε τόσα βάρη στην πλάτη και στο κεφάλι, εξαθλίωσαν ακόμα και την ελπίδα. Στην Ελλάδα εκτελέσανε την ελπίδα των νέων και μετά άρχισαν να κάνουν λογιστικούς υπολογισμούς. Αυτό, κάτω από συνθήκες νηφάλιας σκέψης είναι γενοκτονική πολιτική» είπε χαρακτηριστικά. Η κυρία Κανέλλη τόνισε ότι σήμερα «αποφασίζουν τα μεγάλα καπιταλιστικά αφεντικά ότι θα γίνει σε σύγκριση με το μισθό της Βουλγαρίας. Αύριο το πρωί μπορεί να αποφασίσουν ότι θα γίνει με το μισθό της Κίνας, 125 ευρώ και την επομένη με τον μισθό της Ινδίας, 35 ευρώ το μήνα». «Όσο η λύση επαφίεται με τη λεγόμενη "λογιστική της κολάσεως", όπως τη λέω εγώ, τότε λύση δεν υπάρχει. Λύση ρεαλιστική είναι μόνο μια λύση της οποίας η εφαρμογή της εξαρτάται μόνο από τον ελληνικό λαό» ανέφερε. Παράλληλα τόνισε ότι «η ρεαλιστική πρόταση είναι να αποδεσμευτούμε από αυτό που από ΕΕ εξελίχτηκε σε ένωση πολυεθνικών γιγαντιαίων κεφαλαίων. Πάμε ως πρόβατα επί σφαγήν, πάμε να διατηρήσουμε τη φωλιά μας μες τη φωλιά του λύκου. Δεν υπάρχει τίποτα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή που να είναι φιλολαϊκό». Η βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «η χώρα βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τόσους σωτήρες. Ο ελληνικός λαός δεν έχει ξαναβρεί ποτέ του τόσους σωτήρες. Όλοι διατείνονται ότι τον σώζουν. Για αυτό και φτιάξανε και ένα είδος "ιερού βιβλίο" που λέγεται μνημόνιο. Οι μεν (το ονομάζουν) "ιερό" για να το εφαρμόσουνε, οι δε "ιερό" βιβλίο για να το κάψουνε στην πυρά. Είμαστε σε συνθήκες μεσαιωνικής διαχείρισης του πολιτικού προβλήματος που λέγεται Ελλάς. Επανακάμπτει η αντίληψη του πατριωτισμού. Περνάμε σε αυτοκατάργηση και αυτόευνουχισμό των γλωσσικών μας δυνατοτήτων και κατεβάζουμε το επίπεδο από το επιστημονικό επίπεδο, από το οποίο δανείζονται όλοι ελληνικές λέξεις , σε μια «αμερικανολουμπινοποιημένη» αντίληψη τρεχούσης αγγλικής του εμπορίου, για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε». «Ο Έλληνας πρέπει να αναστηθεί ως ταξική συνείδηση και να επαναστατήσει οργανωμένα ως λαός. Η επανάσταση δεν είναι υποχρεωτικά, σε πολιτισμένους λαούς, αιματηρή διαδικασία αλλά δεν είναι και αποφευκτέα όταν είναι αναγκαία» πρόσθεσε. Η κυρία Κανέλλη σημείωσε μεταξύ άλλων τον κίνδυνο ενός «νέου μεσαίωνα». «Ο κόσμος πάει πίσω, πάει όπισθεν ολοταχώς. Πάει πίσω από το κράτος έθνος, πάει στη δημιουργία μέσα στην Ευρώπη πολυεθνικών συμφερόντων με μορφή νέο-φεουδαρχίας, οικονομικής, του 21 αιώνα. Το αμερικάνικο κεφάλαιο, με το μεγάλο κεφάλαιο που γεννιέται αυτή τη στιγμή σε περιφερειακές δυνάμεις -με αποδεκτή την έννοια του ακάθαρτου, βλέπε Ινδία ή το γίγαντα Κίνα- στα πλαίσια αυτού του ανταγωνισμού, η Ευρώπη κινδυνεύει να γίνει τριτοκοσμικό πεδίο, αυτό που λέγαμε παλιά τρίτος κόσμος. Και στα πλαίσια του να μη γίνει τρίτος κόσμος συνθλίβει την ιστορία της, τα κοινωνικά της κινήματα, τον πολιτισμό της, στη θετική του μορφή και χρησιμοποιεί την γενεσιουργό ιδεολογική αντίληψη που λέγεται Ελλάς για να το επιβάλει ευκολότερα» είπε χαρακτηριστικά.

Γ.ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Ο Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Περιβάλλοντος εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για μετεκλογική συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Αντί να απολογείται... 
 ο κ. Παπακωνσταντίνου για τα εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος της χώρας, ζητά και … συγκυβέρνηση. Είναι προκλητικό ο άνθρωπος που πρέπει να κάτσει στο σκαμνί της Εξεταστικής να ψάχνει τρόπους για να μείνει Υπουργός» υπογράμμισε ο Γιάννης Μιχελάκης. «Ματαιοπονεί! Και το ξέρει! Γιατί ο λαός γνωρίζει και θα απαντήσει στις επερχόμενες εκλογές. Τιμωρώντας τους υπαίτιους της σημερινής τραγικής κατάστασης και δίνοντας αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά» κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ «ΒΛΕΠΕΙ» Ο κ. Γ. ΦΛΩΡΙΔΗΣ


Παρουσία του κ. Κ. Σημίτη και στελεχών των κυβερνήσεών του, όπως ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος, ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης, κ.ά, πραγματοποιήθηκε χθες εκδήλωση που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Σύνδεσμος, σε... 
συνεργασία με την εφημερίδα Free Sunday. Οι πολιτικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Γ. Φλωρίδης, ο κ. Α. Λοβέρδος, ο κ. Θ. Μαργαρίτης από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ. Στην παρέμβασή του ο κ. Λοβέρδος τόνισε μεταξύ των άλλων ότι στις εκλογές διακυβεύεται το μέλλον της χώρας στην ΕΕ και την ΟΝΕ, ενώ άσκησε έντονη αυτοκριτική με αιχμή την αδυναμία της διακυβέρνησης του ΠαΣοΚ να διαχειριστεί την κρίση. Τόνισε επίσης ότι το ΠαΣοΚ πρέπει να αφήσει πίσω τον μεταπολιτευτικό εαυτό του και να επιδιώξει την «αυτοδύναμη Ελλάδα», ενώ για το μετεκλογικό σκηνικό είπε πως απαιτείται πολιτική σταθερότητα και κυβέρνηση ευρείας αποδοχής. Ο κ. Γ. Φλωρίδης τόνισε πως στη χώρα αντιπαρατίθενται αυτήν την περίοδο δύο αντίρροπες δυνάμεις, οι αντιμνημονιακές που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε και εκείνες που θέλουν την σταθερή παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Υπογράμμισε πάντως ο πρώην υπουργός ότι σύντομα θα απαιτηθεί μία τρίτη πολιτική κατεύθυνση, στην οποία υπάρχουν δυνατότητηες να συναντηθούν πρόσωπα και από τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και εκτός πολιτικής. Ο κ. Μαργαρίτης από την πλευρά του, μίλησε για την εναλλακτική πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ που θέτει ως πρόταγμα την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, αλλά απέρριψε το ενδεχόμενο συνμμετοχής του κόμματος σε μία ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία του ΠαΣοΚ με την ΝΔ.

ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Σε επέμβαση αναμένεται να υποβληθεί σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριος Λώλος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, κατά τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ αστυνομίας και συγκεντρωμένων στο σημείο που αυτοκτόνησε ο...
77χρονος συνταξιούχος. 

Ο Μάριος Λώλος που, σύμφωνα με πληροφορίες, χτυπήθηκε με γκλόμπ και φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται στην Κεντρική Κλινική Αθηνών και εντός της ημέρας αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου θα χειρουργηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε διενέργεια διοικητικής εξέτασης για το περιστατικό, αλλά και για τα όσα αναφέρθηκαν σε ΜΜΕ από δημοσιογράφους, που κάλυπταν τη συγκέντρωση και τα επεισόδια στο Σύνταγμα, οι οποίοι κατήγγειλαν βίαιη συμπεριφορά και προπηλακισμούς ανθρώπων του Τύπου από τις αστυνομικές δυνάμεις.

AΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ


Oι τεχνικοί που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία, από τις 06 το πρωί σήμερα έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου. Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), οι τεχνικοί ζητούν να αποσυρθεί η εργοδοσία από την προσβολή και την αμφισβήτηση της...
Δ.Α. 26/2011 που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς με εθνική εμβέλεια, καθώς και να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

Παράλληλα, στάσης εργασίας από τις 06.00 π.μ. έως τις 10.00 π.μ. για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, κήρυξαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η στάση εργασίας πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συνεχιζόμενο κύμα απολύσεων και την άρνηση υπογραφής ΣΣΕ αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους τεχνικούς τηλεόρασης.

AΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ


Απόφαση για επιστροφή των διαγραφέντων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπό προϋποθέσεις, αποφασίστηκε την Πέμπτη το βράδυ σε άτυπη σύσκεψη υπό τον κ. Βενιζέλο σύμφωνα με πληροφορίες. Είχε προηγηθεί και συνάντηση του προέδρου του κόμματος...
Ευάγγελου Βενιζέλου με τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Την επιστροφή των διαγραφέντων στην ΚΟ αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως την Παρασκευή στο Εθνικό Συμβούλιο ο κ. Βενιζέλος. Η βασική προϋπόθεση την οποία έχει θέσει για την επιστροφή τους, είναι η συμφωνία τους επί της ασκούμενης πολιτικής και των προταγμάτων τα οποία θέτει το ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΟΥΣ 20.000 ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ


Περισσότεροι από 1600 πρόσφυγες κατέφυγαν από τη Συρία στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες, για να διαφύγουν από τις αιματηρές συγκρούσεις. Ο συνολικός αριθμός των Σύρων προσφύγων στο τουρκικό κράτος από την αρχή των...
ταραχών στη Συρία έχει φτάσει τις 20 χιλιάδες ανθρώπους.

Λόγω της απότομης αύξησης της ροής των προσφύγων από τη γειτονική χώρα, οι αρχές της Άγκυρας λαμβάνουν νέα μέτρα για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους.

Η Άγκυρα επίσης εξετάζει διάφορες εκδοχές της εξέλιξης της κατάστασης, οι οποίες μεταξύ άλλων προβλέπουν τη δημιουργία ουδέτερης ζώνης και ζώνης ασφαλείας στα σύνορα με τη Συρία.

Στο μεταξύ, συνάντηση πραγματοποίησε στη Δαμασκό ο ειδικός απεσταλμένος ΟΗΕ/Αραβικού Συνδέσμου, Κόφι Ανάν, με τον πρόεδρο Άσαντ, προκειμένου να συζητήσουν τα βήματα για την υλοποίηση του ειρηνευτικού σχεδίου.

Ταυτόχρονα, οριστικοποιήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το τελικό κείμενο της διακήρυξής του, με το οποίο θα ζητά από τη συριακή κυβέρνηση να σεβαστεί την προθεσμία κατάπαυσης του πυρός.

ΨΗΦΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στην πατρίδα μας πια, περισσεύει η υποκρισία, η αλαζονεία και η πολιτική βλακεία, η οποία εκφράζεται από πολιτικά πρόσωπα που ανήκουν σε πολιτικά κόμματα που είναι παρακμασμένα, εξευτελισμένα και ξεπερασμένα από τις εξελίξεις. Αυτά τα κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα που τα στελεχώνουν, οδήγησαν την Ελληνική κοινωνία στην απόλυτη εξαθλίωση, οικονομική και κοινωνική. Για τον λόγο αυτό, γινόμαστε μάρτυρες καθημερινών ακραίων φαινομένων, όπως η προχθεσινή αυτοκτονία του συνανθρώπου μας στο Σύνταγμα, απέναντι από την Βουλή των Ελλήνων και για την οποία αυτοκτονία υπάρχουν βεβαίως, ηθικοί αυτουργοί που όλοι γνωρίζουμε και τους οποίους κατέδειξε ο συμπολίτης μας με το ιδιόχειρο σημείωμά του. Είναι όλοι αυτοί που αφαίρεσαν από τους Έλληνες την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια. Είναι όλοι αυτοί που οδήγησαν τους Έλληνες στην «Εθνική κατάθλιψη», όπως πομπωδώς δηλώνει ο αρχηγός της ΝΔ, κ. Σαμαράς.  
Μεταξύ αυτών των προσώπων, θεωρώ, πως είναι και ο βουλευτής Β΄Αθηνών της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης (υπουργός των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή), που, όπως όλοι οι νεοφιλελεύθεροι νεοταξίτες, επενδύει στην τρομοκρατία της έκφρασης, προκειμένου να υφαρπάξει για άλλη μια φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Έτσι, ο κ. Χατζηδάκης  συμμετέχοντας στις 19 Μαρτίου 2012 σε τηλεοπτική εκπομπή της κ. Έλλης Στάη στο κρατικό κανάλι της ΝΕΤ και ως κύριος εκφραστής και υποστηρικτής των μνημονίων που εξαθλίωσαν τον λαό μας και απεμπόλησαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας, δήλωσε μεταξύ άλλων τραγικών και συνάμα γραφικών: «…εάν η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ και όπως φάνηκε και από την χθεσινή τοποθέτηση του Γιούνκερ, συζητήθηκε πάρα πολύ σοβαρά η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ, θα είχαμε μια νέα Μικρασιατική καταστροφή. Η Ελλάδα θα έμενε χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα…».   
            Παρ΄ότι εκείνη τη στιγμή, από όσα άκουγα, ο εκνευρισμός μου περίσσευε, εν τούτοις μου επετράπη να θυμηθώ, πως ο κ. Χατζηδάκης εξακολουθεί και συμμετέχει στη Διοικούσα επιτροπή της ΜΚΟ «Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης», μαζί με τον κ. Παρασκευά Αυγερινό και τον κ. Αλέκο Αλαβάνο. Ο κ. Αλαβάνος πρωτοστάτησε, ως εκπρόσωπος της συγκεκριμένης ΜΚΟ, πέρσι τον Ιανουάριο, υπερασπιζόμενος τους λαθρομετανάστες, στην κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών και ακολούθως, όταν αυτοί φιλοξενήθηκαν τον Φεβρουάριο στο μέγαρο «Υπατία». Παρακάτω, παραθέτω την επιστολή μου που δημοσιεύθηκε από τον διαδικτυακό ιστότοπο «antinews» και μετέπειτα από πάρα πολλά άλλα blogs, όπου διατύπωνα τις απορίες μου, με τίτλο: Με ποιόν είναι στην ίδια ΜΚΟ ο Αλαβάνος;
Από factorx στις 
Share
Αγαπητό Antinews , σε χθεσινή σου ανάρτηση , παρουσίαζες την σκληρή απάντηση του γραφείου τύπου της ΝΔ ( ο κ. Αλαβάνος έφθασε σήμερα στην έσχατη πολιτική αθλιότητα να μοιράζει πιστοποιητικά ελληνικότητας ), στην δήλωση του κ. Αλαβάνου για την κατάργηση του ασύλου ( δεν είναι Έλληνας όποιος ζητάει την κατάργηση του ασύλου , όπως …ο κ. Σαμαράς ). Στις δηλώσεις του ο κ. Αλαβάνος , μετά την είσοδό του στην Νομική σχολή των Αθηνών, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους λαθρομετανάστες , χρησιμοποίησε και την ιδιότητά του ως μέλους της διοικούσας επιτροπής της ΜΚΟ , Ελληνικό καραβάνι αλληλεγγύης. Πόσοι όμως γνωρίζουν, πως τα υπόλοιπα μέλη της διοικούσας επιτροπής είναι , οι κ.κ. Αυγερινός Παρασκευάς και Κωστής Χατζηδάκης ( συνημμένο link ); Ο τομεάρχης λοιπόν, της πολιτικής ευθύνης, ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, συμφωνεί με τις δηλώσεις του κ. Αλαβάνου; Πώς είναι δυνατόν να συνυπάρχει, έστω και για καλό σκοπό, στην ίδια ΜΚΟ με τον κ. Αλαβάνο που, όπως φαίνεται, έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές θέσεις και απόψεις; Τι είναι αυτό που τους ενώνει; Επιτρέψτε μου να θεωρήσω, πως η συνύπαρξη των παραπάνω προσώπων στην συγκεκριμένη ΜΚΟ είναι μείζον πολιτικό ζήτημα.
Αποστόλου Παναγιώτης
            Το παραπάνω δημοσίευμα στο «antinews» γνωρίζω, πως είχε ενοχλήσει βαθύτατα τον κ. Χατζηδάκη. Γιατί λοιπόν, αφού ενοχλήθηκε, δεν έθεσε αμέσως την παραίτησή του από αυτή την ΜΚΟ που προστατεύει τους λαθρομετανάστες; Γιατί δεν απαίτησε την παραίτησή του ο κ. Σαμαράς; Τι τελικά είναι αυτό που ενώνει ένα νεοφιλελεύθερο, ένα «σοσιαλιστή» και ένα διεθνιστή με την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη ΜΚΟ;
Όμως, ποιοι τέλος πάντων είναι αυτοί τους οποίους υπερασπίσθηκε μετά μανίας ο κ. Αλαβάνος; Την απάντηση την είχε δώσει λίγους μήνες μετά (21/8/2011) δημοσίευμα της εφημερίδος «Πρώτο Θέμα»: «Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, μετανάστες που φιλοξενήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο στο μέγαρο “Υπατία” συνελήφθησαν για διαρρήξεις και κλοπές! Πρόκειται για δυο Αλγερινούς που είχαν γίνει πραγματικός πονοκέφαλος για τους κατοίκους της πόλης, αφού είχαν “ρημάξει” 34 αυτοκίνητα στην περιοχή! Οι δράστες ηλικίας 26 και 24 χρόνων, που ήταν οπλισμένοι και με ένα ειδικό μηχάνημα taser το οποίο προκαλεί ηλεκτροσόκ ώστε να εξουδετερώσουν όποιον προσπαθούσε να τους εμποδίσει, έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας Χανίων μετά από πολυήμερες έρευνες. Κατά την προανάκριση ομολόγησαν 34 κλοπές που είχαν κάνει από αυτοκίνητα, των οποίων έσπαζαν τα παρμπρίζ και άρπαζαν από μέσα ότι έβρισκαν. Στις 20 Ιουλίου, άλλοι τέσσερεις αλλοδαποί που συμμετείχαν στην κατάληψη της Νομικής και φιλοξενήθηκαν στην “Υπατία” είχαν εντοπιστεί από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, έχοντας στις βαλίτσες τους κλεμμένα αντικείμενα! Οι τέσσερεις Μαροκινοί ηλικίας 26,27,29 και 36 χρόνων επρόκειτο να ταξιδεύσουν στην Τυνησία καθώς ήταν κάτοχοι αποφάσεων του Τμήματος Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής για αναβολή της απομάκρυνσής τους από τη χώρα!».  http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=140822
            Παρακολουθείστε όμως, ταυτόχρονα τι αναφέρει με ανάρτησή του στις 24 Ιανουαρίου 2012, για να ολοκληρώσετε τα συμπεράσματά σας, ο διαδικτυακός ιστότοπος «Δίκτυο», που ξεχειλίζει από λαθρομεταναστευτική λαγνεία για την επέτειο της κατάληψης της Νομικής Σχολής:

Αρχική
 
«Ένα χρόνο μετά την απεργία πείνας που ξεκινήσαμε στις 25 Γενάρη 2011, ο αγώνας μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια, δουλειά και δικαιώματα συνεχίζεται. Είναι ένας αγώνας κοινός όλων των μεταναστών και μεταναστριών που ζουν σε όλο και σκληρότερες συνθήκες. Όλων εκείνων που χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα αντιμετωπίζουν σήμερα όχι μόνο τις συνέπειες κρίσης, αλλά και την ραγδαία ανάπτυξη του ρατσισμού, τις φασιστικές συμμορίες και τις επιχειρήσεις «σκούπα» της αστυνομίας. Ένα χρόνο μετά την απεργία πείνας, το αίτημά μας για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών εργαζομένων βρίσκεται στο κέντρο του αγώνα και γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό τη στιγμή που η κοινωνία κλονίζεται από τη φτώχια και την ανεργία και χιλιάδες μετανάστες και ντόπιοι ωθούνται στην εξαθλίωση και τη στέρηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων στη σίτιση, τη στέγη και την ιατρική περίθαλψη. Ένα χρόνο μετά την απεργία πείνας, οι κατακτήσεις μας για το ανανεώσιμο καθεστώς «ανοχής» και το δικαίωμα ταξιδιού στις χώρες καταγωγής έχουν υλοποιηθεί, με συνεχή όμως προβλήματα και συχνά ταλαιπωρία για εμάς… Το κίνημα αλληλεγγύης, που πέρσι άγγιξε πολλές χιλιάδες συμπολιτών μας και ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, είναι ο μόνος δρόμος για να προασπίσουμε τις κατακτήσεις του αγώνα μας. Ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως ο αγώνας που ξεκινήσαμε τον περασμένο Γενάρη θα συνεχιστεί μέχρι τόσο εμείς όσο και κάθε μετανάστης που ζει σ' αυτή τη χώρα να αποκτήσει αυτονόητα δικαιώματα. Την ώρα που κάθε εργαζόμενος, άνεργος, νέος και συνταξιούχος πλήττεται από τα μνημόνια, τις απολύσεις και τα χαράτσια, ενώνουμε τη φωνή μας με κάθε ντόπιο και μετανάστη που αγωνίζεται για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό, πρώην απεργοί πείνας μαζί με οργανώσεις αλληλεγγύης που τότε μας στήριξαν και συνεχίζουν να μας στηρίζουν, σας καλούμε: - Την Παρασκευή 27 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Εσωτερικών, Β. Σοφίας 15, με βασικό αίτημα τη χορήγηση άδειας εργασίας στους πρώην απεργούς πείνας μετανάστες και σε όλους και όλες τους μετανάστες και πρόσφυγες. Πρωτοβουλία μεταναστών εργατών πρώην απεργών πείνας και οργανώσεων αλληλεγγύης».
            Στην Ελλάδα μας λοιπόν, του 2012, διερωτώμαι, εάν οι Έλληνες πολίτες έχουν τελικά δικαιώματα μέσα στην ίδια την πατρίδα τους. Γιατί, θεωρώ, πως δεν έχουν, από τη στιγμή που τα επίσημα στοιχεία της Unisef μιλούν για μισό εκατομμύριο Ελληνόπουλων που ζουν στα όρια της φτώχειας και υποσιτιζόμενα λιποθυμούν στα σχολεία τους, που τα επίσημα στοιχεία της Eurostat μιλούν για πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους (οι περισσότεροι νέοι ως τριάντα ετών), την ώρα που η δυστυχία των Ελλήνων έχει χτυπήσει κόκκινο και στοιβάζονται στις ουρές για ένα δωρεάν συσσίτιο. Αυτή την ίδια ώρα, οι πολιτικοί μας δεν χάνουν την ευκαιρία για να δείξουν την λαθρομεταναστευτική τους λαγνεία και την απέχθειά τους προς τους Έλληνες. Γιατί, πως είναι δυνατόν να εκλάβω αλλιώς την απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που θέλει να δημιουργήσει τριάντα «κέντρα  φιλοξενίας παράνομων μεταναστών» σε δέκα περιφέρειες  της χώρας; Για ποιο λόγο θέλει να μεταφέρει τριάντα βραδυφλεγείς βόμβες στην περιφέρεια της πατρίδος μας;   
            Συνεπώς, τούτη την ύστατη ώρα, που οι πολιτικοί μας δείχνουν αμετανόητοι, καλείται ο Ελληνικός λαός να μη χαραμίσει την ψήφο του μπροστά στα παχιά λόγια των αρχηγών των μνημονίων. Ας αναλογισθεί, επιτέλους, πως δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Δεν υπάρχουν πια, άλλα περιθώρια λανθασμένης επιλογής. Πρέπει και επιβάλλεται να τιμωρήσει τα μνημονιακά κόμματα. Είναι στη δυνατότητά του, δια της ψήφου του να ανατρέψει τις δανειακές συμβάσεις που τον εξαθλιώνουν και τον κάνουν κάτοικο σε μια υποδουλωμένη χώρα και να ελευθερώσει την πατρίδα μας από την μέγγενη της λαθρομετανάστευσης. 

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος