ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΙ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΑΛΧΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ...ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ


Πολυάριθμα πολιτικά μηνύματα, αλλά και σοβαρές αποκαλύψεις για ρουσφετολογικές «εξυπηρετήσεις» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στους τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας την ίδια ώρα που τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια σχεδόν τίποτα δεν έγινε στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και της ενίσχυσης των ανέργων, περιελάμβανε η τελευταία ομιλία του βουλευτή Αχαίας και Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου, στη Βουλή, την Μ. Τρίτη.

Μιλώντας στα πλαίσια ψήφισης του νομοσχεδίου «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και λοιπές διατάξεις», ο κ. Νικολόπουλος κατηγόρησε τον αρμόδιο Υπουργό, Γ. Κουτρουμάνη για σοβαρότατα λάθη αλλά και την διάθεσή του να προσπαθήσει να κουκουλώσει και να καλύψει, ανομίες και αδράνειες των προηγούμενων 2,5 ετών.

Ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, τονίζοντας πως ενώ θα μπορούσε να στηθεί ως ένα πρόγραμμα stage με ασφάλιση, το ΠΑΣΟΚ φρόντισε να καταγγείλει τα stage για να πλήξει τη ΝΔ, αλλά με αυτό τον τρόπο έριξε σε λαβύρινθο το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο δεν έχει ακόμα αποδώσει καρπούς προς όφελος των πολιτών.

«Τα ψεύδη του ΠΑΣΟΚ, τις παλινωδίες του, την ναρκισσιστική λατρεία με την εξουσία και την προσπάθεια διατήρησής του με κάθε μέσο σε αυτήν, την πλήρωσαν τελικά οι άνεργοι» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, o οποίος προχωρώντας σε μία… μικρή απαρίθμηση των «έργων και ημερών» στο Υπουργείο Εργασίας, απευθυνόμενος στον Υπουργό, ανέφερε:

«Φταίμε εμείς που επί ένα χρόνο έχετε στο συρτάρι σας το νομοσχέδιο για το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας; Στο Υπουργείο σας δεν διακόψατε μαζικά αποσπάσεις ατόμων από τις διαχειριστικές υπηρεσίες, με τεχνογνωσία χρόνων, μόνο και μόνο επειδή αυτοί ήταν στην λίστα κάποιων συνδικαλιστών; Γιατί αντικαταστήσατε άτομα με υψηλά προσόντα, με άτομα που δεν διέθεταν ούτε καν ένα πτυχίο; Ήρθατε στην Επιτροπή της Βουλής και είπατε ότι είστε άψογος με τις διαδικασίες που αφορούν τη διαφάνεια. Πώς θα χαρακτήριζε κάποιος λοιπόν, την τακτική να βγαίνει πρόσκληση για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού μία βδομάδα πριν την Καθαρά Δευτέρα, κρυμμένη σε κάποια εφημερίδα και με έναν μόνο υποψήφιο παρακαλώ, ο διορισμός να γίνεται στις 5 Μαρτίου; Είναι… διαφάνεια, αυτό;»

Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος κατήγγειλε «οργασμό» έργων και αποφάσεων στο Υπουργείο την τελευταία περίοδο, με στόχο να εξυπηρετηθεί η εκλογική «πελατεία» του ΠΑΣΟΚ ή να «τακτοποιηθούν οι ημέτεροι», τονίζοντας πως μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ θα περάσει από «κόσκινο» κάθε απόφαση και καμία παρανομία δεν θα κρυφτεί.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο, αυτό καθεαυτό, ο κ. Νικολόπουλος χαρακτήρισε ως «καμουφλάζ» την μεταφορά των αποθεματικών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνάπτοντας δάνειο με το Παρακαταθηκών και Δανείων για την αντιμετώπιση των οφειλών του ταμείου προς τους ασφαλισμένους του. Συγχρόνως, ο αναφέρθηκε και στις βάσιμες ενστάσεις της ΝΔ για την χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» από ασφαλιστικές εισφορές, κρούοντας στην συνέχεια τον κώδωνα του κινδύνου για τις επικείμενες ρυθμίσεις που αφορούν τον ΕΟΠΥΥ και προσθέτοντας χαρακτηριστικά, πως «η παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους Έλληνες έχει αντιμετωπισθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με ερασιτεχνικό τρόπο».

Ακόμα, ο Αχαιός πολιτικός ζήτησε την απόσυρση ορισμένων άρθρων του νομοσχεδίου, τονίζοντας πως επιφυλάσσεται και για άλλα άρθρα, επισημαίνοντας πως «για μία ακόμα φορά παρουσιάστηκε ένα σχέδιο νόμου πολύ κακής νομοτεχνικής ποιότητας και αυτό γίνεται ολοφάνερο από τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που ήδη έχουν κατατεθεί και αριθμούν τις 24 σελίδες».

Να σημειωθεί πως με την ευκαιρία της ομιλίας του σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις της παρούσας Βουλής, ο κ. Νικολόπουλος έκανε μια πολύ σύντομη αναφορά στην τραγική πραγματικότητα που έζησε η Ελλάδα και ο πολιτικός της κόσμος, τα δυόμισι προηγούμενα χρόνια. Ο Αχαιός βουλευτής έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος, παρατηρώντας ωστόσο πως «δεν πολλαπλασιάστηκαν τα ιδεολογικά ρεύματα και δεν βιώσαμε καινοτόμες πολιτικές. Αντίθετα, όσο πολλαπλασιάζονται τα κόμματα τόσο περιορίζονται οι προτάσεις εξόδου από την κρίση…»

«Θέλω και ελπίζω οι εκλογές να φέρουν ισχυρή και βιώσιμη κυβέρνηση. Και δεν το λέω τούτο για χάρη του κομματικού “πρωταθλητισμού”. Αλλά για να υπάρχει η δυνατότητα να ληφθούν οι πολλές και κρίσιμες αποφάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να κερδίσουμε τον χρόνο που χάθηκε και για να έχει τη δυνατότητα η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ να βάλει τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης» υπογράμμισε.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ


  
Μήνυμα αγωνιστικής αλληλεγγύης απευθύνει στους ναυτεργάτες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εύχεται κάθε επιτυχία για τη 48ωρη απεργία της ΠΝΟ. Η απεργία αυτή είναι μια μάχη ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα, με διαλυμένο το ασφαλιστικό σύστημα. Αυτό προκαλεί και το μένος των εφοπλιστών και των εργοδοτικών φορέων. Από κοντά και οι φορείς της τουριστικής βιομηχανίας με τα υπερκέρδη από τις θέσεις μαύρης, ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης εργασίας. Αυτά τα συμφέροντα που στρέφονται ενάντια στην κοινωνική πλειοψηφία υπηρετεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έτσι εξηγείται το μένος της υπουργού Διαμαντοπούλου, γνωστής για το καταστροφικό έργο στην παιδεία και τα αντιδημοκρατικά ξεσπάσματα.

Περισσεύει η υποκρισία όταν υπουργοί, εφοπλιστές και παπαγαλάκια των συμφερόντων τους μιλάνε για αποκλεισμό των νησιών. Τα νησιά τα έχουν αποκλείσει οι επιδοτούμενοι εφοπλιστές με την τρίτη αύξηση των εισιτηρίων σε ένα χρόνο, στο 25% αυτή τη φορά και τα αραιά δρομολόγια από σαπιοκάραβα 40 ετών Δεν είναι τυχαία η αγωγή της εταιρίας ΝΕΛ ενάντια στο δήμαρχο Λήμνου, που στρέφεται ενάντια στον αγώνα των κατοίκων του νησιού ενάντια στον αποκλεισμό που ουσιαστικά επιβάλλει η εταιρία. Τους αγρότες τους εξοντώνει η μεγάλη τιμή μεταφοράς του αγροτικού προϊόντος.

Είναι πολιτική απάτη τα περί διάλογου όταν δεν υπάρχει αντικείμενο, αφού η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απλά καλεί τους ναυτεργάτες να υποχωρήσουν, Εξάλλου νομοθετούν με (ν)τροπολογίες καθημερινά: διάλυση των εργασιακών σχέσεων μέσω της άρσης του καμποτάζ και διάλυση του ασφαλιστικού φορέα των ναυτικών με την ένταξή του στο χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ. Ο μόνος στόχος τους είναι να ακυρωθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία και να απονομιμοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση.

Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες έχουν γίνει προβληματικές λόγω του εργοδοτικού κόστους. Η απεργία πρέπει να πετύχει γιατί υπερασπίζεται στοιχειώδη δικαιώματα. Απαιτείται το πέρασμα στο δημόσιο της θαλάσσιας συγκοινωνίας με κοινωνικό έλεγχο ώστε να διασφαλιστούν ασφαλείς, τακτικές, φτηνές και φιλικές στο περιβάλλον μεταφορές που προϋποθέτουν εργασία μόνιμη, με αξιοπρεπή μισθό και ασφάλιση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


"ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ-ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ

Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιώργο Παναγιωτάκη είχε ο Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί για μία σειρά από θέματα που αφορούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά και την κρίση που ξέσπασε στον χώρο της Παιδείας εξ αφορμής του νόμου "Διαμαντoπούλου" για το καθεστώς διοίκησης των ΑΕΙ και τις εκρήξεις που έχουν παρατηρηθεί σ' αυτά.
Ο Πολιτευτής ζήτησε να μάθει για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών και τις οικονομικές δυσλειτουργίες που έχει επιφέρει η βαθιά κρίση, με έμφαση στο αποκαλυφθέν "κούρεμα" των αποθεματικών του Ανωτάτου Ιδρύματος κατά τη διαδικασία του "Μνημονίου 2" και του PSI, εκφράζοντας την πεποίθηση πως "πολύ σύντομα όλα θα ξεκαθαρίσουν, χωρίς απώλειες και σοβαρές επιπτώσεις για το Πανεπιστήμιο".
Επιπλέον ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος αντάλλαξε απόψεις με τον κ.Πρύτανη για τη φύλαξη του Π.Π και την μεταφορά των εργαζομένων της Φοιτητικής Εστίας, εκφράζοντας την ευχή "να ολοκληρωθεί άμεσα η πληρωμή των υπαλλήλων και να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα των υπαλλήλων".
Ο Πρύτανης ζήτησε από τον υπ.βουλευτή να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία σε ότι αφορά τις ανάγκες και το έργο του Ιδρύματος, ενώ ο  κ. Τριανταφυλλόπουλος προσυπέγραψε πολλές από τις απόψεις του κ. Παναγιωτάκη, ιδιαιτέρως σε θέματα ανάπτυξης του Πανεπιστημίου και συνεισφοράς του στην πρόοδο της περιοχής, ως ένα "εργαλείο" ανάκαμψης και επίλυσης πολλών προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.
Σε δήλωσή του, μετά την επίσκεψη στο γραφείο του κ.Πρύτανη, ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αναφέρει:
"Η Παιδεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναλώνεται με μικροπολιτικά και ανώφελα. Ο Εθνικός Διάλογος του 2009 έχει αποφέρει χρήσιμα συμπεράσματα που τόσο η ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου όσο και οι φορείς της εκπαίδευσης δεν εκμεταλλεύτηκαν όσο θα έπρεπε. Η Πανεπιστημιακή Κοινότητα της Πάτρας συναπαρτίζεται από λαμπρούς επιστήμονες και κοφτερά μυαλά που αποτελούν το "χρυσωρυχείο" του τόπου. Η Πάτρα, η Αχαία και ολόκληρη η χώρα θα πρέπει να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Η διασύνδεση Πανεπιστημίου-Κοινωνίας είναι απόλυτη προτεραιότητα και είναι χρέος όλων μας να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού είναι προς όφελος των πολιτών και της πατρίδας. Προσωπικά θα μείνω κοντά στην καθ εκάστην ηγεσία του Π.Π, μακρυά από κομματικά χαρακώματα και ξεπερασμένες νοοτροπίες, που κουκουλώνουν κακώς κείμενα καθηγητών ή φοιτητών και τα οποία νεκρώνουν πολύ ζωντανά κύτταρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης".   

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τις γιορτές του Πάσχα:

«¨Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας δεν θα γιορτάσει φέτος το Άγιο Πάσχα, αφού τα στοιχεία για τη φτώχεια στη χώρα μας είναι πλέον εφιαλτικά:

Το 1/3 των Ελλήνων ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως, ενώ 1 στα 5 παιδιά ζει επίσης κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Μιλάμε πλέον -και επισήμως- περί αφανισμού της μεσαίας τάξης.

Λίγοι Έλληνες αισθάνονται ακόμη ασφαλείς, αφού το 60% δηλώνουν ότι ζουν με το φόβο ότι μία ημέρα μπορούν να ξυπνήσουν φτωχοί.

O δανεισμός των νοικοκυριών ανήλθε στα 89,3 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 37,3 δισ. αφορούν καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες.

Tα τελευταία πέντε χρόνια οι αυτόχειρες, που βρίσκονται στην ηλικιακή κλίμακα 25-45, αποτελούν κάθε χρόνο το 38-40% του συνόλου των αυτοκτονιών.

Tο 68,4% των Ελλήνων πολιτών θεωρούν ότι η ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχών θα ανοίξει κι άλλο στο μέλλον.

Μέσα σε αυτό το εφιαλτικό περιβάλλον καλούνται οι Έλληνες να γιορτάσουν την Ανάσταση του Χριστού.

Αυτές οι συνθήκες, όμως, θυμίζουν περισσότερο τη Σταύρωση και όχι Ανάσταση Θυμίζουν πένθος και όχι γιορτή. Θυμίζουν παρακμή και όχι προκοπή.

Αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο, σύντομα θα κριθούν από την κοινωνία και η ετυμηγορία θα είναι καταδικαστική, αυστηρή και αμετάκλητη.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα…».

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣΤο ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ αποφάσισε να συμμετάσχει αυτοδύναμο με πανελλαδικούς συνδυασμούς στις επερχόμενες εκλογές.
Η απόφαση του Κινήματος Δεν Πληρώνω, να κατέβει στις τωρινές εκλογές βγήκε μετά από πολυάριθμες συνελεύσεις των μελών του.
Ο κόσμος αυτή τη φορά θα πάει να ψηφίσει μαζικά γιατί αισθάνεται ότι έχει καθήκον να τιμωρήσει τους ενόχους της εξαθλίωσης του . Ο λαός έχει πολύ οργή μέσα του, νιώθει ότι έχει απέναντι του ληστές που μπήκαν με θράσος μέσα στο σπίτι του και θέλουν να του αρπάξουν τη ζωή, κυρίως όμως να του κλέψουν την αξιοπρέπεια.
Θα φτάσει στις κάλπες, επειδή θέλει να εκφράσει την ηχηρή του διαμαρτυρία για τη λεηλασία της καθημερινής του ζωής από τους τοκογλύφους ντόπιους και ξένους.
Εμείς σαν συνειδητό κομμάτι του λαού, δεν του γυρίζουμε τη πλάτη, δεν τον κοιτάζουμε αφ’ υψηλού παίρνουμε μέρος στις εκλογές. Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, δεν χαρίστηκε στους λαούς. Το κέρδισαν με σκληρούς αγώνες. Είναι μια κατάκτηση που τα συστήματα εξουσίας αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν στους πολίτες χωρίς να το θέλουν τα ίδια. Όπως το οκτάωρο, την αποζημίωση στις απολύσεις, την εθνική συλλογική σύμβαση, τη σύνταξη μας. Το δικαίωμα της ψήφου, ιδίως για τις γυναίκες, απέκτησε τεράστια κοινωνική σημασία στη συνείδηση του λαού.
Είχε το νόημα της συμμετοχής του στη χάραξη της τύχης του. Δεν είναι σκοπός του Κινήματος Δεν πληρώνω ούτε να υποτιμήσει αλλά ούτε και να μεγεθύνει τη σημασία των όποιων εκλογών. Οι εκλογές είναι ένα εργαλείο που κατακτήθηκε μέσα από τη ταξική πάλη των λαών. Ένα εργαλείο και μόνο, όχι αυτοσκοπός. Τα εμπόδια που το σύστημα της εκμετάλλευσης ορθώνει μπροστά μας, προκειμένου να μας αποθαρρύνει να κατέβουμε στις εκλογές είναι τεράστια.
Τα αντιμετωπίζουμε με πείσμα, γιατί πιστεύουμε ότι ένας δυναμικός αγώνας, όπως αυτός που δίνει εδώ και τρία χρόνια το Κίνημα Δεν πληρώνω, πρέπει να φτάσει και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της χώρας. Πρέπει να γίνει κτήμα του λαού γιατί γεννήθηκε μέσα από τα σπλάχνα του λαού και όχι σε κομματικά γραφεία.
Έχουμε δώσει εξετάσεις σε αντίξοες συνθήκες. Στα διόδια, στα ΜΜΜ, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στη ΔΕΗ, στις εφορίες, στον ΟΑΕΔ ακόμα και στις παραλίες. Μάχες για ελεύθερα όλα τα κοινωνικά αγαθά, πολλές φορές με τίμημα μηνύσεις και δίκες. Θέλουν να μας κάμψουν το φρόνημα αλλά δεν τα καταφέρνουν. Δεν μας ξέρουν καλά. Έχουμε το πείσμα που μας δίνει ο αγώνας για το δίκιο. Έφτιαξαν νόμους για να χτυπήσουν το κίνημά μας. Τον νόμο της ντροπής του Ρέππα που βάζει την άρνηση πληρωμής των διοδίων σαν παράβαση του ΚΟΚ. Όμως δεν απέδωσε γι’αυτούς. Και προσφάτως τον νόμο του δοτού υπουργού Βορίδη- Τσεκουράτου που θέλει να μας φυλακίζει 3 με 6 μήνες αν ελευθερώνουμε τα διόδια από τους λήσταρχους, μεγαλοεργολάβους των εθνικών μας δρόμων. Η καταστολή ποτέ στην ιστορία δεν ευδοκίμησε για τους εμπνευστές της. Τους νόμους τους κόβουν και τους ράβουν στο άντρο της Βουλής με απίστευτη ταχύτητα, με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, των πολυεθνικών, των τραπεζών, των αφεντικών του λαού κατά της ζωής του λαού. Ο συνταξιούχος, δεν αντιπροσωπεύει το παραμικρό γι’ αυτούς. Είναι μια γέρικη, ενοχλητική κουκίδα στο χάρτη των άνομων σχεδίων τους... Πρέπει να διαγραφεί. Το ίδιο και ο άνεργος, ακόμα και ο εργαζόμενος. Γι’αυτό μας καταργούν και το ελάχιστο δίχτυ κοινωνικής προστασίας, τον κατώτατο μισθό, τα επιδόματα, τα αφορολόγητα, το εφ’άπαξ, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Μας εκβίαζαν με σκοτάδι αν δεν πληρώναμε το χαράτσι της ΔΕΗ για τα ακίνητα. Μας τιμωρούν όταν κάνουμε παιδιά. Κουρεύουν τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς να ερωτηθούν οι ενδιαφερόμενοι. Η τράπεζα της Ελλάδας μετατρέπει, με το έτσι θέλω, τα αποθεματικά τους σε ομόλογα που λεηλατούνται. Κουρεύονται οι «καταθέσεις» των φυσικών προσώπων που κατέχουν ομόλογα, ενώ ο κύριος Βενιζέλος τους διαβεβαίωνε για το αντίθετο. Κουρεύονται με θράσος τα ομόλογα των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ, των νοσοκομείων και πάει λέγοντας. Έτσι η πολιτική ορντινάντσα της νέας χούντας της Ελλάδας ανακηρύσσεται με το σπαθί της σπεσιαλίστας της απατεωνιάς. Για τη νεολαία ούτε λόγος. Με το που βγαίνει στο στίβο της εργασίας, τρώει το πρώτο χτύπημα. Μείωση του κατώτατου μισθού των εργαζόμενων 22% και 32% μείωση για τους νέους κάτω από 25 ετών. Μισούν το σφρίγος της νεολαίας, γιατί φοβούνται τις αστείρευτες δυνάμεις της . Πρέπει να την έχουν σε ανέχεια, χωρίς μόρφωση και φοβισμένη προκειμένου να την εξουσιάζουν. Τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά των νέων ανθρώπων που απέκτησαν με τόσο κόπο, υλικό και πνευματικό, δεν προκαλούν πλέον καμία συγκίνηση στους κυβερνώντες. «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές και εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές» Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι οι εκλογές είναι μόνο μια στιγμή στον αγώνα μας για την ανατροπή αυτού του βάρβαρου κοινωνικού συστήματος.
Ενός συστήματος που βρίσκεται στην εντατική, διασωληνωμένο που έχει φάει τα ψωμιά του και από δω και μπρος μόνο δυστυχία μπορεί να μας προσφέρει.
Ενός συστήματος που ακούμε πλέον τον επιθανάτιο ρόγχο του. Μακάρι οι αλλαγές στα κοινωνικά συστήματα να γίνονταν μόνο με μια απλή ψήφο κάθε τέσσερα χρόνια.
Τα δύο αλληλοσπαρασσόμενα, πλην όμως σφιχταγκαλιασμένα κόμματα της διαφθοράς και της ρεμούλας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και από κοντά τους οι γνωστοί κολοτούμπες του ΛΑ.ΟΣ, όλοι τους ως μετανοούσες Μαγδαληνές, πασχίζουν να μας πείσουν να τους ξαναψηφίσουμε και πάλι. Το θράσος και η ξιπασιά τους δεν έχουν όρια. Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα λέγοντας μας ότι λυπούνται για τα σκληρά μέτρα που μας επιβάλουν. Ή αυτοί ή το χάος ισχυρίζονται. Υπάρχει άραγε ένας πολίτης σε αυτή τη χώρα που να πιστεύει το καινούριο τους παραμύθι; Ίσως μόνο αυτοί που πάσχουν από πολιτικό Αλτζχάιμερ. Αυτοί θέλουν την ψήφο μας για να παίρνουν την άδεια, αναβαπτιζόμενοι από τη λαϊκή βούληση , να νομοθετούν σε βάρος του λαού. Θέλουν μια λευκή επιταγή για να αρπάζουν ύπουλα τις κατακτήσεις του. Ας μην αυταπατάται ο λαός. Μόνο ο συλλογικός αγώνας μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα. Εφόσον οι δομές του συστήματος, παραμένουν ανέπαφες, η απλή αλλαγή βάρδιας, έστω και με προοδευτικότερους και πιο έντιμους βουλευτές λίγο μπορεί να προσφέρει. Είναι κάτι, δεν είναι όμως το άπαν. Ο λαός έχει καθήκον, ειδικά σε αυτές τις εκλογές να κατέβει μαζικά και να τους «μαυρίσει».
Να τους δείξει ότι δεν μπορούν να παίζουν με τις τύχες του. Αλλά συγχρόνως οφείλει στον εαυτό του και στα παιδιά του να ξεσηκωθεί, και να τους πάρει παραμάζωμα εκεί που δίνονται οι πραγματικοί αγώνες, έξω από το παραβάν , στους δρόμους και στη πραγματική ζωή. Να συνειδητοποιήσει τις τεράστιες δυνάμεις του και να καταφέρει το αποφασιστικό του χτύπημα στη καρδιά του συστήματος, στη δικτατορία των αγορών, στις τράπεζες και στις πολυεθνικές.
Δύσκολο; Ναι. Ακατόρθωτο; Όχι.
Μην πιστέψουμε πάλι καμία από τις υποσχέσεις τους. Μην επηρεαστούμε από το ψεύτικο, γελαστό προεκλογικό τους πρόσωπο. Μην ξεχάσουμε τα πεπραγμένα τους. Είμαστε ό,τι κάνουμε και όχι ό,τι λέμε. Θέλουν να μας διαγράψουν; Θα τους διαγράψουμε πρώτοι εμείς. Το οφείλουμε στις μέλλουσες γενιές.

Καλούμε τους πολίτες της χώρας μας να υποστηρίξουν το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στο δύσκολο αγώνα που έχουμε αναλάβει. Σε ένα μαραθώνιο ενάντια στο ρεύμα. Για μια δίκαιη ζωή. Για μια ζωή με νόημα.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Cj3sM_-8CSg
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Γραφεία: Καυτατζόγλου 35- Πατήσια, ΗΣΑΠ Άγιος Ελευθέριος ,τηλ. 2110192839
www.kinimadenplirono.gr www.oxidiodia.gr epitropes2010@gmail.com

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ-ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ


Για τη Μ. Τετάρτη στις 17:00 έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τον ενημερώσει για την πρόθεση του να διαλύσει τη Βουλή για να πάει η χώρα σε εκλογές. Όπως προβλέπεται, αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρεούται να εκδώσει προεδρικό διάταγμα, το οποίο εν συνεχεια θυροκολλεί ο Φρούραρχος της Βουλής στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

ΣΤΗ ΔΗΣΥ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ


Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Επιτροπής Εκλογών της Δημοκρατικής Συμμαχίας και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου αναλαμβάνει ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, δημοσιογράφος και πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμμαχία στο νομό Αχαΐας.  

NEA ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών έχει προγραμματίσει για το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου στο πλαίσιο της συνάντησης της προσωρινής Διοικούσας... 
Επιτροπής με τον υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη. Την προηγούμενη εβδομάδα εκπρόσωποι των ομολογιούχων συναντήθηκαν με τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Πέτρο Χριστοδούλου και τον υπεύθυνο του γραφείου του υπουργού Γιώργο Παλαιοδήμου, ο οποίος τους όρισε ραντεβού με τον κ. Σαχινίδη για τη Μεγάλη.Τρίτη. Οι ομολογιούχοι διεκδικούν την απόλυτη επιστροφή των οικονομιών τους στις τιμές κτήσης, ωστόσο ήδη από τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τους έχει αποσαφηνισθεί πως το θέμα τους θα το χειρισθεί η νέα κυβέρνηση. Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή των ομολογιούχων θα έχει επίσης συνάντηση στην Ιπποκράτους και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο θα ενημερώσει για την επικείμενη κατάθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήσεων ακυρώσεως των Πράξεων Υπουργικού Συμβουλίου με τις οποίες εγκρίθηκε το PSI.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ


Nέος εκπρόσωπος Τύπου και στην πρώτη θέση στο Επικρατείας του ΛΑΟΣ συμφώνησε με τον Γ. Καρατζαφέρη ο Γ. Κύρτσος

Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ


Στην Ελλάδα του 2012 η ιατρική χρησιμοποιείται ως όπλο καταστολής…

Η πρόσβαση στην υγεία στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι άνθρωποι να μη λαμβάνουν επείγουσα περίθαλψη, αν την χρειαστούν κατά την περίοδο νοσηλείας τους . Σώζεται μια ζωή, χάνεται μια άλλη και η διαφορά ήταν ότι ο πρώτος  ασθενής είχε στη διάθεσή του λύσεις πρακτικές, ιατρικές, που απέτρεψαν το μοιραίο..

Στην Ελλάδα σήμερα τα νοσοκομεία  υπολειτουργούν  και οι γιατροί  ..λειτουργούν  με όπλα τη φιλοτιμία και τον όρκο που έδωσαν.
Υπό τις παρούσες συνθήκες, η βοήθεια που   μπορούν να δώσουν σε ασθενείς που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης είναι περιορισμένη.

Το ουσιαστικό πρόβλημα δεν είναι εάν οι εργαζόμενοι πληρώνουν τις εισφορές στον κλάδο Υγείας σε ένα ή δύο ταμεία. Οι εργαζόμενοι δε θα έπρεπε να πληρώνουν καμία εισφορά στον κλάδο Υγείας και όλες οι παροχές, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλεία, φάρμακα, υγειονομικό υλικό, τεχνικά βοηθήματα στους αναπήρους, έπρεπε να προσφέρονται από το κράτος εντελώς δωρεάν σε όλους, ανεξάρτητα της εργασιακής τους σχέσης, του ύψους του μισθού, αν είναι άνεργοι κ.λπ., καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους.

Μένουν οι μισοί γιατροί στη διάθεση του Νέου φορέα..

Οι αμοιβές που προβλέπονται για τους συμβεβλημένους ελευθέρους επαγγελματίες γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, οδηγούν  στο να υποτάσσονται  δουλικά στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, καθώς η μίσθωση έργου που προβλέπει ο κανονισμός είναι εξευτελιστική...

Αυτός είναι ο εκφυλισμός του Ε.Σ.Υ.

Στις 7 Απριλίου «γιορτάσαμε» στην Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας ;;;....                                          
                                                                      Νατάσα  Ράγιου

                                                          Υποψήφια Βουλευτής  Αχαΐας  Ν.Δ.


ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ένα πάγιο αίτημα πλήθους επιχειρήσεων που έχουν λάβει δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και της πλειοψηφίας των Επιμελητηρίων από όλη την χώρα, τακτοποιείται με τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο άρθρο 62 του νόμου που σήμερα ψηφίστηκε στην Βουλή με τίτλο «Κανονισμός διατάξεων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και λοιπές διατάξεις».

Η συνεργασία των Επιμελητηρίων Αχαίας και Ηλείας ήταν καθοριστική στην προετοιμασία εισαγωγής αυτής της διάταξης, σε συνεργασία με τον Βουλευτή Αχαϊας Νίκο Νικολόπουλο που ήταν εισηγητής στο νομοσχέδιο αυτό, με απόλυτα επιτυχές αποτέλεσμα

Με την διάταξη αυτή επιλύονται νομικοτεχνικά προβλήματα εκπροσώπησης του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις διαδικασίες εκτέλεσης κατά επιχειρήσεων υπέρ των οποίων (το Ελληνικό Δημόσιο) έχει παράσχει την εγγύησή του, για τα δάνεια που αυτές έχουν λάβει από τα πιστωτικά ιδρύματα.
Καθορίζεται επίσης η διαδικασία μέσω της οποίας το Ελληνικό Δημόσιο καθορίζει την στάση που θα τηρήσει ως πιστωτής, τόσο για τις απαιτήσεις του από έσοδα, όσο και για τις απαιτήσεις του που οφείλονται σε καταπτώσεις εγγυήσεων.

Έτσι, το Ελληνικό Δημόσιο, θα διαχειρίζεται ως πιστωτής το σύνολο της τραπεζικής συμβατικής σχέσης (τόσο για το εγγυημένο από αυτό, όσο και για το ανεγγύητο τμήμα της οφειλής) στις περιπτώσεις που υπάρχουν διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, για την Δημοκρατική Αριστερά, το γεγονός ότι η κίνηση της «Νέας Σοσιαλδημοκρατικής Συμφωνίας» στηρίζει την προσπάθειά μας, μια προσπάθεια η οποία έχει σχέση με την προώθηση ρυθμίσεων, αλλά και γενικότερα πολιτικών που είναι δυνατόν να οδηγήσουν τη χώρα στη διέξοδο από τα αδιέξοδα στα όποια βρίσκεται και μάλιστα με την κοινωνία όρθια.
Το γεγονός ότι η «Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία» δίνει αυτή τη στήριξη στη Δημοκρατική Αριστερά, μια στήριξη πολύ σημαντική επαναλαμβάνω για μας. Είναι ένα πολιτικό γεγονός το οποίο αφορά τη μεγάλη προσπάθεια, τη συστηματική προσπάθεια και την υλοποίησή μιας επιλογής που έχουμε κάνει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής μας: Να συγκροτήσουμε και να συνθέσουμε το χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Ένας χώρος, ο οποίος μπορεί να μετακινήσει την πολιτική, τη βαθιά συντηρητική θέση που σήμερα βρίσκεται, η χώρα προς ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση.
Μας ενοποιεί, πιστεύω, όχι μόνο εκλογικά με την κίνηση της Νέας Σοσιαλδημοκρατικής Συμφωνίας, το γεγονός ότι έχουμε και οι δυο, σταθερή και αταλάντευτη αναφορά στη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα μας ενοποιεί το γεγονός ότι και στο δικό μας πρόγραμμα, αλλά και στις προγραμματικές πολιτικές θέσεις της κίνησης της «Νέας Σοσιαλδημοκρατικής Συμφωνίας», έχει στον πυρήνα της πολιτικής που πιστεύει ότι πρέπει να προωθηθεί το βαθύ ριζοσπαστικό μεταρρυθμισμό, τις μεταρρυθμίσεις δηλαδή που είναι αναγκαίο να υπάρξουν στον τόπο. Βεβαίως μεταρρυθμίσεις με σταθερή και αταλάντευτη αναφορά στην ελληνική κοινωνία, στον Έλληνα πολίτη.
Αυτή η στήριξη, από την πλευρά της «Νέας Σοσιαλδημοκρατικής Συμφωνίας» προς την Δημοκρατική Αριστερά, υπερβαίνει την ημερομηνία των εκλογών, μπορεί ακριβέστερα να την υπερβεί και έρχεται να προστεθεί ως ένα σημαντικό, στοιχείο και μέγεθος, ακριβώς για τη συγκρότηση και διαμόρφωση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Και εμείς και η «Νέα Σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία», ξέρουμε ότι υπάρχει προοδευτική, δημοκρατική, αριστερή λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας. Και οι δυο γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι δεν καταργείται, δεν εξαφανίζεται η σταθερή διάκριση ανάμεσα στην αριστερά και στη συντήρηση-Δεξιά. Βεβαίως στη βάση συγκεκριμένου περιεχόμενου πολιτικής και όχι με την εκφώνηση κάποιας οριογραμμής, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην ουσία μιας ουσιαστικής διαχωριστικής γραμμής.
Είμαι βέβαιος ότι αυτή η επιλογή από τη μεριά της «Νέας Σοσιαλδημοκρατικής Συμφωνίας να στηρίξει εκλογικά τη Δημοκρατική Αριστερά αποτελεί ένα σημαντικό πολιτικό μέγεθος προς την κατεύθυνση στην οποία προανέφερα.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ 108.315 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ 19% ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΤΟ 2011


Ρεπορτάζ : Γιώργος Γάτος
(από την Ημερησία)
Η ύφεση έθεσε μέσα σε ένα χρόνο «εκτός αγοράς» 429.757 εργαζόμενους και 108.315 επιχειρήσεις και αύξησε τις εργατικές διαφορές (κυρίως με αντικείμενο τη μη καταβολή δεδουλευμένων). Επιπλέον, το... 
ποσοστό των απασχολουμένων με μειωμένα ωράρια και αντίστοιχα «κουρεμένους» μισθούς αυξήθηκε στο 21,4% ή 389.288 άτομα από 19% το 2010.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την ετήσια έκθεση πεπραγμένων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρήσεων Εργασίας Μιχ. Χάλαρης.
Τα στοιχεία 
Με βάση τα συγκριτικά στοιχεία, στο διάστημα του ενός χρόνου (2010 ? 2011):
Μειώθηκαν οι επιχειρήσεις που υπέβαλαν καταστάσεις προσωπικού από 756.881 στις 648.565 (-108.315 και σε ποσοστό -14,31%). Η μείωση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα των «λουκέτων» στην αγορά.
Μειώθηκε ο αριθμός των απασχολούμενων μισθωτών στις επιχειρήσεις από 2.248.223 άτομα σε 1.818.466 (-429.757 ή σε ποσοστό -19,11%).
Αυξήθηκε το ποσοστό των εργαζομένων με μειωμένα ωράρια, συμβάσεις έργου ή φασόν και αντίστοιχα μειωμένους μισθούς από το 19,9% που ήταν το 2010 (447.920 σε σύνολο 2.248.223 εργαζομένων) στο 21,4% το 2011 (389.288 σε σύνολο 1.818.466 απασχολουμένων). Οι 300.230 δηλώθηκαν ως μερικώς απασχολούμενοι, οι 84.519 ως «εκ περιτροπής» εργαζόμενοι, οι 4.345 με συμβάσεις έργου (σε μείωση κατά 12.170 άτομα ο αριθμός τους, μετά την αλλαγή της νομοθεσίας που έθεσε περιορισμούς ώστε να μη χαρακτηρίζονται ως μισθωτοί) και 194 με φασόν.
Αυξήθηκαν οι εργατικές διαφορές για την καθυστέρηση ή μη καταβολή δεδουλευμένων στο 55,32% των διαφορών, από 50,51% που ήταν το 2010. Ακολουθούν οι διαφορές για καταγγελία συμβάσεων εργασίας (17,09% έναντι 19% το 2010), μη χορήγηση άδειας και επιδόματος αδείας (14,14%), μη καταβολή επιδομάτων εορτών (5,29%), υπέρβαση νόμιμου ωραρίου (2,37%) και για διάφορα άλλα θέματα (5,8%). Στο ΣΕΠΕ έφθασαν, συνολικά, 21.345 εργατικές διαφορές το 2011, έναντι 20.555 το 2010, από τις οποίες επιλύθηκαν οι 9.843, αποδόθηκαν σε εργαζομένους 19,8 εκατ. ευρώ και υποβλήθηκαν μηνύσεις (το 68,8% των μηνύσεων ήταν για τη μη καταβολή δεδουλευμένων).
Μείωση υπερωριών 
Με δεδομένη τη μείωση της δραστηριότητάς τους και για την αποφυγή πρόσθετου κόστους εργασίας (που «καλύφθηκε» με ευέλικτους απασχολούμενους) οι επιχειρήσεις μείωσαν, τέλος, την υπερωριακή απασχόληση στο σύνολο της οικονομίας σε 12,9 εκατ. ώρες από 20,4 εκατ. ώρες, τις οποίες έκαναν (με πρόσθετη αμοιβή) 227.657 εργαζόμενοι, έναντι 274.873 το 2010.

ΣΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΙΣΠΑΝΙΑ


Νέο πακέτο περικοπών, ύψους 10 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε τη Μ. Δευτέρα η ισπανική κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να πείσει τους επενδυτές ότι μπορεί να συγκρατήσει τα ελλείμματα, εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων από τις αγορές που οδηγούν σε νέα αύξηση του κόστους δανεισμού και την αναζωπύρωση των...
σεναρίων ότι η Ισπανία ίσως είναι η τέταρτη ευρωπαϊκή χώρα που θα αναγκαστεί να προσφύγει σε πρόγραμμα στήριξης.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΜΠΗΙΑΣ


Για τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με αφορμή την τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Επισήμανε πως ο πολίτης επιβεβαιώθηκε σήμερα ότι το δικομματικό... 
 σύστημα κοιτάει τα του οίκου του, ενώ ανέφερε ακόμα ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα. Στο εξής δεν θα έχουμε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αλλά κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες, εκτίμησε η κ. Μπακογιάννη. Πρόσθεσε, τέλος, πως η Δημοκρατική Συμμαχία θα είναι στη Βουλή, παρά τις δημοσκοπήσεις που την θέτουν εκτός.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ ΑΠΗΧΘΗ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ


Ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας της Κόστα Ρίκα απήχθη στη Βενεζουέλα. Η αστυνομία της Βενεζουέλας πραγματοποιεί έρευνα, προκειμένου να ανακαλύψει που βρίσκεται.  Ο Γκιγιέρμο Τσολέλε απήχθη την ώρα που βρισκόταν στο διπλωματικό αυτοκίνητό του, έξω από το σπίτι του το βράδυ της...
Κυριακής.

Οι απαγωγείς τηλεφώνησαν στην οικία του διπλωμάτη για να ζητήσουν λύτρα για την απελευθέρωσή του και είπαν ότι είναι καλά στην υγεία του.

Πρόκειται για την τρίτη απαγωγή διπλωμάτη τους τελευταίους μήνες στη Βενεζουέλα

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ


Ρεπορτάζ : Φώφη Γιωτάκη
(από το Έθνος)
Την απόφασή του να προχωρήσει στην τελική ευθεία των εκλογών, έχοντας ορίσει σχεδόν όλα τα βασικά κομμάτια στο παζλ, ανακοίνωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλος.
Στόχος του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι αύριο να... 
ανακοινωθούν στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ τα «πράσινα» ψηφοδέλτια του κόμματος, ενώ χθες ο ίδιος και στελέχη του δεν έκρυψαν μια σχετική πτυχή που αφορά στην έντονη δυσαρέσκεια για τον Γ. Ραγκούση για τη στάση του να διαφοροποιηθεί στο... παρά πέντε των εκλογών από την κεντρική «γραμμή».
Η ιδιότυπη κόντρα ξεκίνησε (εντός του συγκεκριμένου εικοσιτετραώρου), με τον αν. υπουργό Αμυνας να επαναλαμβάνει ότι θα απουσιάζει από την ψηφοφορία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων (τροπολογία Γιαννίτση), ενώ λίγο αργότερα είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο, όπως και ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Το ραντεβού έγινε, όπως και η ψηφοφορία, και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εν συνεχεία κάλεσε σε σύσκεψη τα 11 κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Χωρίς περιστροφές έθεσε... θέμα Ραγκούση, χαρακτηρίζοντας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, «πολιτικά ανήθικο» το γεγονός ότι αναδεικνύει διαφωνίες για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, όταν ο ίδιος ήταν γραμματέας και εκπρόσωπος του κόμματος, συντονιστής της κυβέρνησης εν συνεχεία - «είναι απαράβατος όρος αξιοπρέπειας να σταματήσει αυτή η ιστορία εδώ», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.
Αλλα στελέχη ανέφεραν κατόπιν τα σοβαρά χρέη που εμφανίστηκαν στην Ιπποκράτους, από τους δε συμμετέχοντες δεν προσπάθησε κανείς να υπερασπίσει γενικώς τον κ. Ραγκούση, ενώ κύκλοι του κ. Βενιζέλου επέμεναν αργότερα ότι καταγράφηκε έντονη δυσαρέσκεια για την «αντιφατική και προσβλητική συμπεριφορά του».
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παρέμεινε... σιωπηλός. Τα στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη αντελήφθησαν ότι αφήνει το θέμα ανοιχτό - ακόμη και για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, κατά κάποιους.
Αντιθέτως δεν υπήρξε το ίδιο «βαρύ κλίμα» και για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, αν και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε ότι διάφοροι του εισηγούνται να μην είναι στα ψηφοδέλτια, καθώς υπέγραψε το Μνημόνιο και τελευταίως παρουσιάζει τις δικές του απόψεις. «Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του», είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ακούγοντας από τα περισσότερα στελέχη όχι αρνητικά αλλά τουλάχιστον ουδέτερα σχόλια.
«Δεν ήταν τυχαία η κλήση σε ραντεβού διαδοχικά των Παπακωνσταντίνου, Ραγκούση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και ως προ την επιλογή και την ημέρα. Εκλήθησαν ως κορυφαία στελέχη της ηγετικής ομάδας των τελευταίων ετών, με σημαντικούς ρόλους, πολιτικούς, οργανωτικούς και επικοινωνιακούς στο κόμμα, εκτός των μετέπειτα κυβερνητικών ευθυνών τους, αφού ήταν υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών για το πρώτο επτάμηνο της κυβέρνησης μέχρι το Μνημόνιο», έλεγαν μετά τη συνάντηση στη Βουλή του κ. Βενιζέλου με τους δύο.
Ειδικά για τη στάση σχετικά με την τροπολογία περί της χρηματοδότησης των κομμάτων οι «κύκλοι» του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ήταν επιθετικοί:
«Οταν έχεις να ψηφίσεις για τη χρηματοδότηση 27 ημέρες πριν από τις εκλογές, εάν θέλεις να μετάσχεις σ' αυτές, προφανώς προσφεύγεις στα ισχύοντα που είναι η διαφανής χρηματοδότηση των κομμάτων μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Αλλως θα έπρεπε να προσφύγεις σε μη διαφανείς διαδικασίες. Οσον αφορά στον κ. Σαμαρά για άλλη μία φορά δεν φέρθηκε υπεύθυνα, αποφεύγοντας να συμμετάσχει στην ψηφοφορία, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος ήταν παρών για να προστατεύσει τη θεσμική λειτουργία των κομμάτων».
Είναι προφανές ότι στην Ιπποκράτους από νωρίς χθες το πρωί το κλίμα ήταν ήδη «βαρύ» κι ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναζητούσε τη φόρμουλα της αντίδρασής του, χωρίς να έχει πάντως αποφασίσει για την κατάληξή της. Ο κ. Ραγκούσης πάντως έλεγε ότι συζήτησαν για την προεκλογική στρατηγική.

ΦΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΜΕ 17 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις θυελλώδεις καταιγίδες που σάρωσαν την Αργεντινή, καθώς οι άνεμοι που τις συνόδευαν έπνεαν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα και παρέσυραν αυτοκίνητα, δένδρα, κτίσματα και στέγες σπιτιών.
Η καταιγίδα που έπληξε την Αργεντινή την...
προηγούμενη εβδομάδα ήταν η χειρότερη εδώ και έναν αιώνα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. «Δεν έχει υπάρξει χειρότερη τραγωδία τα τελευταία εκατό χρόνια» δήλωσε ο υπουργός Σχεδιασμού της Αργεντινής Χούλιο ντε Βίδο.

Ανεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στο Μπουένος Άιρες και τα περίχωρά του.

Περίπου 30.000 σπίτια στα δυτικά και νότια προάστια της πρωτεύουσας έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και παντού είναι ορατές οι ζημιές: στέγες που έχουν παρασυρθεί, σπασμένα τζάμια, ξεριζωμένα δέντρα, πεσμένοι πυλώνες ηλεκτροδότησης

ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ


Στη σταδιακή απελευθέρωση των τιμολογίων λιανικής στον ηλεκτρισμό (οικιακά τιμολόγια) αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Συγκεκριμένα ο υπουργός... 
 ανέφερε ότι μέσα στο 2012 η κυβέρνηση πρέπει να έχει αποφασίσει για το πώς θα προχωρήσει στην απελευθέρωση. Βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας μας τα τιμολόγια χαμηλής τάσης πρέπει από το 2013 να μην ρυθμίζονται από το κράτος και να αντανακλούν το κόστος παραγωγής του ρεύματος, δηλαδή να είναι κοστοβαρή, Ήδη έχουν απελευθερωθεί τα τιμολόγια στη μέση και υψηλή τάση. Αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ θα μετακυλήσει στους καταναλωτές τη μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής και των ζημιών που ήδη εμφανίζει η Επιχείρηση λόγω κακοδιαχείρισης. Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την πρόσβαση σε τρίτους στη λιγνιτική παραγωγή της χώρας και η ανακοίνωση αναμένεται μέσα στον Απρίλιο.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ


Το Ιράν πρέπει να λάβει «συγκεκριμένα μέτρα» για να πείσει τους συνομιλητές του ότι δεν έχει την πρόθεση να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, «κανείς στη διεθνή κοινότητα δεν πιστεύει» στις διαβεβαιώσεις των Ιρανών υπευθύνων. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ σημείωσε ότι η χώρα του...
«γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει το Ιράν για να εκπληρώσει τις διεθνείς του υποχρεώσεις και για να καθησυχάσει τη διεθνή κοινότητα ότι δεν επιζητεί την απόκτηση πυρηνικών όπλων» και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η καρδιά του προβλήματος».
Ωστόσο ο Κάρνεϊ χαιρέτισε την προβλεπόμενη επανάληψη αυτήν την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη των επαφών ανάμεσα στο Ιράν και την ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία), κρίνοντας ότι ήταν «σημαντικό να διεξαχθεί η συνάντηση αυτή».
«Λίγο μετράνε αυτά που έχουν πει οι Ιρανοί όσον αφορά τις προθέσεις τους, κανείς στη διεθνή κοινότητα δεν πιστεύει αυτές τις διαβεβαιώσεις», υπογράμμισε ο Κάρνεϊ. «Επομένως θα πρέπει οι Ιρανοί να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να δείξουν ότι θα απαρνηθούν τη φιλοδοξία τους (να αποκτήσουν) πυρηνικά όπλα», κατέληξε.

ΚΡΕΜΑΛΑ: ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΒΙΑΖΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΑΓΟΡΙΑ


http://www.astynomia.gr/images/stories//2012/photos1012/09042012%20anhl.%202b.JPG

Αυτό είναι το πρόσωπο του εφιάλτη. Το όνομά του είναι Δημήτρης...


Λιγομένος (όνομα και πράμα) του Μιχαήλ και της Δήμητρας, γεννηθείς το 1957.

την 10-2-1955 στο Περιστέρι Αττικής, κάτοικος Αθηνών, προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας, για τον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών.
Τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από εισαγγελική διάταξη, για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας, για τον κολασμό των αδικημάτων που κατηγορείται, σε βάρος των ανήλικων παιδιών.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, στο πλαίσιο των στοχευμένων περιπολιών, σε χώρους εξωσχολικών δραστηριοτήτων ανηλίκων παιδιών, με σκοπό την προφύλαξη τους, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Προστασίας Ανηλίκων και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση και εκμετάλλευση πληροφοριών.


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εξελισσόμενη αστυνομική έρευνα, ο 57χρονος καλούσε τα παιδιά στο σπίτι του μετά την προπόνηση και τα κακοποιούσε σεξουαλικά.
Σημειώνεται ότι ο 57χρονος ήταν συνιδρυτής της ομάδας ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ το 1970 και έκτοτε ήταν προπονητής.
http://www.astynomia.gr/images/stories//2012/photos1012/09042012%20anhl.%201b.JPG
Ο 57χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις της αποπλάνησης ανηλίκου, της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή.
http://planet-greece.blogspot.com/