ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ...

«Σκέφτομαι πολύ σοβαρά την επιλογή της αποχώρησης από το ΝΑΤΟ ή τουλάχιστον από το στρατιωτικό του σκέλος. Εκτός αυτού, δε θέλω ούτε τις βάσεις σας στη χώρα μου. Παρά ταύτα, αν ασκήσετε πίεση στην Τουρκία για το θέμα της Κύπρου και του Αιγαίου τότε ενδεχομένως να αντιστραφεί η κατάσταση και να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας». Σημειώνεται ότι κύβερνηση του τότε ΠΑΣΟΚ θεωρούσε πως ο μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα δεν είναι οι χώρες του συμφώνου της Βαρσοβίας αλλά η Τουρκία.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είχαν περάσει μία περίοδο μεγάλης έντασης από το 1974 μέχρι το 1980 όταν και άρχισε μια προσπάθεια ευρέσεως λύσης στα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών. Η προσπάθεια αυτή διεκόπη μετά από απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου που είχε δηλώσει πως «θα ξανασυνομιλήσουμε με την Τουρκία όταν αυτή αποσύρει τους στρατιώτες της από την Κύπρο.».

Επίσης, ο Παπανδρεόυ είχε καταστήσει σαφές πως δε θα μπει σε καμία διαπραγμάτευση με την Τουρκία για ζητήματα που αφορούν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας


Χθές λοιπόν η τουρκική εφημερίδα «Milliyet» έφερε στο φως  επιστολή του Ανδρέα Παπανδρέου προς τον  Ρ.Ρίγκαν  την οποία αποκάλυψαν τα  αρχεία του foreign office. 
Σαν χθές  13/4/92 συγκλήθηκε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, μετά τη σύνοδο, ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αποπομπή του Αντώνη Σαμαρά από την κυβέρνηση και ακολούθως ανέλαβε ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ο υπουργός είχε προηγουμένως διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική γραμμή παρουσιάζοντας στη σύσκεψη σημείωμα με επτά σημεία δράσης, τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού.
Κατά το Β΄ Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στις 13.4.1992, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Σαμαράς επεχείρησε να υπαγορεύσει στους πολιτικούς ηγέτες το υπερφίαλο σχέδιό του «Επτά σημεία προγράμματος δράσης» το οποίο απερρίφθη από όλους τους παρισταμένους και εν συνεχεία ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Καραμανλής του ζήτησε επιτακτικά να αποχωρήσει.
Με την σύμφωνη γνώμη του Κ. Καραμανλή και των πολιτικών αρχηγών απεπέμφθη εκείνη την ημέρα ο Σαμαράς από το ΥΠΕΞ.
«Η πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου όσο είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κ. Καραμανλής θα είναι κλειστή για τον Σαμαρά», έλεγαν στενοί συνεργάτες του, και πράγματι έτσι συνέβη.
Ο Σαμαράς θα συνεχίσει να επιτίθεται αναιδέστατα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή με κάθε αφορμή, διατηρώντας τις ίδιες αδιάλλακτες θέσεις επί της εξωτερικής πολιτικής.
Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα και αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία. 
 
     Και ερχόμαστε στο σήμερα λοιπόν με έναν Σαμαρά εν δυνάμει επόμενο πρωθυπουργό σε μια Ελλάδα σε καιρό οικονομικής κρίσης.  Με ένα βαρύ παρελθόν στις πλάτες του. Ένα παρελθόν που έσπευσαν όμως  να το διαγράψουν... 
Είναι ο ίδιος που έσπευδε να επιτεθεί λάβρος εναντίον του Κων/νου Καραμανλή αλλά και ο ίδιος ο  οποίος στην πορεία του έκανε "σημαία" τον ψευτοπατριωτισμό  και την εθνική κυριαρχία. Μάλιστα πολύς λόγος έγινε πρόσφατα και για την υποψηφιότητα του πρώην αρχηγού Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκου  διακινώντας σενάρια καθόδου του στην Κομοτηνή. 
Ο λαός δεν ξεχνά κ.Σαμαρά είστε αυτός  που <<άνοιξε>> τα σύνορα, είστε αυτός που ήρθε αντιμέτωπος με τον κομματικό του φορέα προς ίδιον όφελος. Και τώρα σαν να ήρθατε από το πουθενά ζητάτε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού!  Δεν υπάρχει δυστυχώς για εσάς κολυμπήθρα του Σιλωάμ και οι πολιτικές σας αμαρτίες δεν ξεπλένονται.
   
 Τέλος αντιπαραθέτω το δημοσίευμα της «Milliyet» για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι ποιος ήταν ο τελευταίος έλληνας ηγέτης που ήξερε να λέει όχι και να υπερασπίζεται την πατρίδα του στο ακέραιο... Ο λαός δεν ξέχνα κ.Σαμαρά ούτε εσάς ούτε τους ομοίους σας...

Γ.ΜΑΝΤΖΑΒΑΣ