ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΛΥΣΤΕ ΜΟΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΑ


«Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τους άλλους», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ. «Είμαστε η παράταξη της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Η ΝΔ εγγυάται την ανάκαμψη, την ευρωπαϊκή ταυτότητα, την κοινωνική συνοχή και την πολιτική...
σταθερότητα», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε ξανά στα ζητήματα ασφάλειας και αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε οι πρώτοι που είπαμε ότι θα πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας».

Επίσης, επανέλαβε ότι στόχος είναι η αυτοδυναμία και ζήτησε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό, λέγοντας: «Ζητάμε να μας λυθούν τα χέρια για να κυβερνήσουμε την χώρα και να την αλλάξουμε».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ο κ. Σαμαράς άφησε αιχμές για τους «πολιτικούς εκείνους που μας έλεγαν ότι έπρεπε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Ακη Τσοχατζόπουλο» και αναρωτήθηκε: «Τι έχουν να μας πουν τώρα με την εξέλιξη της υπόθεσης».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Σαμαρά έχει ως εξής:

«Φίλες και φίλοι, παλαιοί και νέοι συναγωνιστές.

»Σήμερα, εδώ βρίσκονται αι «γενεαί πάσαι» της Παράταξής μας, της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

»Παλαίμαχοι μαζί με νέους - κι όλοι μάχιμοι. Πάντα μάχιμοι! Σε όλα τα προσκλητήρια του αγώνα για την Παράταξη και τις ιδέες της.
Για τις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που μας γαλούχησαν.

»Και για τις ιδέες της Πατρίδας, που μας συνδέουν με την αδούλωτη ψυχή του Έθνους μας. Που σήμερα δοκιμάζεται, όπως έχει δοκιμαστεί πολλές φορές. Αλλά δεν γονατίζει.

»Το μήνυμά μας σήμερα στον ελληνικό λαό είναι ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Κι από αυτό το μήνυμα ξεδιπλώνονται οι διαφορές μας με τους άλλους. Με όλους τους άλλους:

»- Άλλοι κερδοσκοπούν στην αποτυχία της Ελλάδας.
Εμείς λέμε ότι η Ελλάδα έχει τεράστιο ανεκμετάλλευτο πλούτο. Και θα τα καταφέρει - αυτή είναι η πρώτη μεγάλη μας διαφορά. 

»- Άλλοι θέλουν να κρατήσουν ακέραιες τις αιτίες της κακοδαιμονίας: τον κρατισμό, τους κομματικούς στρατούς, το σπάταλο κράτος, την άδικη φορολογία, τις άδικες περικοπές στους αδύναμους. 

Εμείς θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα! Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη μας διαφορά.

»- Άλλοι συνεχίζουν το λαϊκισμό, που κατέστρεψε τη χώρα.
Εμείς απορρίπτουμε το λαϊκισμό, και λέμε στο λαό την αλήθεια. Αυτά μπορούμε να κάνουμε, έτσι θα τα καταφέρουμε. Το μόνο που θέλουμε είναι να μας δώσει τη δύναμη - αυτή είναι η τρίτη διαφορά μας με όλους τους άλλους. 

»- Άλλοι σπέρνουν την απελπισία και την ηττοπάθεια.
Εμείς δίνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας - αυτή είναι η τέταρτη διαφορά μας.

»- Άλλοι λένε λόγια παχιά, ή λόγια μισαλλοδοξίας.
Εμείς έχουμε Σχέδιο. Το ξέρει αυτό ο Ελληνικός λαός. Άλλωστε, πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας. Κι αυτό ακριβώς - το σχέδιο που εμείς έχουμε και οι άλλοι όχι - είναι η πέμπτη διαφορά μας από τους άλλους. 

»Με δύο λόγια: Αλλοι σπέρνουν το φόβο, τη μοιρολατρία, την απελπισία. Εμείς φέρνουμε μήνυμα Αισιοδοξίας και Ελπίδας. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας. 

»Φίλες και φίλοι,

»Η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη. Μπορεί κάποιες φορές η Ευρώπη να μας απογοήτευσε. Να μην ήταν εκείνη που είχαμε όλοι μας οραματιστεί. Να μην ήταν όπως την οραματίστηκαν οι πατέρες της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Αλλά εμείς παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στα ευρωπαϊκά ιδεώδη. 

»Και δεν διστάζουμε να διαφωνήσουμε με τους εταίρους μας, όταν το επιβάλλει το εθνικό συμφέρον. Όπως δεν διστάζουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Γιατί αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον. 

»- Είμαστε η Παράταξη της Ανάπτυξης, αλλά είμαστε και η Παράταξη της κοινωνικής συνοχής. 
»- Είμαστε η Παράταξη της Ευρώπης, αλλά είμαστε και η Παράταξη που δίνει προτεραιότητα στο εθνικό συμφέρον.
»Με δύο λόγια είμαστε η μεγάλη πατριωτική Παράταξη του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού. 

»Όλοι εμείς γαλουχηθήκαμε σε αυτές τις ιδέες. Δώσαμε μάχες γι’ αυτές τις ιδέες. Ενάντια στην ηγεμονία των αριστερών απόψεων στα πανεπιστήμια. Κι ενάντια στις πρακτικές του ΠΑΣΟΚικού κρατισμού στην κοινωνία.

»Επί χρόνια λέγαμε ότι το άσυλο στα Πανεπιστήμια ήταν παράγοντας ανωμαλίας. Και υπονόμευε τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, δεν τις προστάτευε. Αυτοί που τότε μας έβριζαν ήλθαν τώρα στα λόγια μας. Και ψήφισαν μαζί μας – υπό την πίεσή τη δική μας – να καταργηθεί το άσυλο. Βέβαια, αυτό έγινε στα χαρτιά. Στην πράξη εξακολουθούν τα πανεπιστήμια να είναι κέντρα παράνομων δραστηριοτήτων. Μετά την 6η Μαΐου θα πάψουν να είναι.

»Επί χρόνια η παράνομη μετανάστευση σάρωσε τις πόλεις και την ύπαιθρο της Ελλάδας. Όποιος τολμούσε να διαμαρτυρηθεί, γινόταν στόχος απίστευτων ύβρεων. Τώρα, εμείς πρώτοι είπαμε ότι θα πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Και κανείς δεν τολμάει πια να πει το παραμικρό, γιατί η κοινωνία είναι 100% με το μέρος μας. Μετά την 6η Μαΐου κι αυτή η υπόσχεση θα αρχίσει να πραγματοποιείται. Που δεν είναι μόνο δική μας υπόσχεση. Είναι και λαϊκή επιταγή. 

»Είμαστε η Παράταξη του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού. Συνεχίζουμε τις μάχες για τα ιδανικά μας. Η τωρινή – η εκλογική μάχη της 6ης Μαΐου - είναι η πιο μεγάλη. Γιατί νίκη της Παράταξης θα σημάνει το τέλος του κρατισμού, το τέλος της ψευτο-ηγεμονίας των αριστερών ιδεών – το τέλος των κομματικών στρατών. 

»Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θεμελίωσε μια σύγχρονη Δημοκρατία το 1974. Ύστερα την στρέβλωσαν όσο μπορούσαν. Μετά τη νίκη μας, την 6η Μαΐου, η Δημοκρατία θα ανανεωθεί και η κοινωνία θα αναπνεύσει. Ο δρόμος από κει και ύστερα θα είναι δύσκολος και ανηφορικός. Αλλά ο Ελληνικός λαός θα μπορεί πάλι να ελπίζει. 

»Η Νέα Δημοκρατία εγγυάται, σήμερα, τέσσερα πράγματα: την Ανάκαμψη, την ευρωπαϊκή ταυτότητα, την κοινωνική συνοχή και την πολιτική σταθερότητα. 

Αλλά για να τα εγγυηθούμε όλα αυτά πρέπει να λυθούν τα χέρια μας. Δεν μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, μαζί με αυτούς που την έβαλαν στην κρίση.

Δεν μπορούμε να καθαρίσουμε τη χώρα από τον κρατισμό και τη διαφθορά, μαζί με αυτούς που έφεραν τον κρατισμό και προστάτευαν τη διαφθορά. 

Ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν που μας έλεγαν ότι κυνηγάμε τον… αθώο Άκη Τσοχατζόπουλο και πρέπει να του ζητήσουμε συγγνώμη; 

Φίλες και φίλοι,
Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και να αλλάξει.
Ζητάμε να μας λυθούν τα χέρια για να την κυβερνήσουμε και να την αλλάξουμε.
Να την κυβερνήσουμε με την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού.
Και να την αλλάξουμε με την ισχυρή πλειοψηφία που θα μας δώσει.

Υπάρχουν αυτοί που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε.
Κι υπάρχουν κι άλλοι, που πολεμάνε εμάς, για να δώσουν φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ και μην αλλάξει τίποτε. 
Πασχίζουν μάταια, όμως.

Στους Έλληνες δεν αρέσει η μιζέρια. Δεν αρέσει η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια.
Οι Έλληνες ζητάνε δύο πράγματα: Αλήθεια και Ελπίδα.

Εμείς τους λέμε την Αλήθεια. Και τους προσφέρουμε Ελπίδα.
Κι αυτά τα δύο συνοψίζονται σε μία φράση. Που δεν είναι απλώς σύνθημα: είναι η βαθιά πεποίθηση όλων μας: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει!

Όταν σας βλέπω σήμερα πλάι-πλάι, τους παλιούς με τους νέους ΟΝΝΕΔίτες, του παλιούς με τους νέους ΔΑΠίτες, είμαι βέβαιος ότι θα τα νικήσουμε. Κι είμαι ακόμα πιο βέβαιος, ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει!

Σας ευχαριστώ»

ΜΕΙΩΣΗ 15% ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΑ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ


«Τη μείωση του ονομαστικού κόστους ανά μονάδα εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατά 15% το 2012-2014» θα ζητά από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην έκθεσή της για τη χώρα μας που αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα την Τετάρτη από τον ίδιο τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal που φέρεται να έχει στη διάθεσή της έγγραφο της σχετικής έκθεσης, η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει «επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα το 2013 και το 2014 για να φέρει το χρέος στο βιώσιμο στόχο του 117% του ΑΕΠ το 2020»!

Και σε κάθε περίπτωση «η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπρόσθετα κεφάλαια αν εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής που συμφωνήθηκε», όπως τουλάχιστον αναμένεται να ανακοινώσει, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κύριος Μπαρόζο.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal οι ιθύνοντες της Κομισιόν θεωρούν πως το ισχύον σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα μπορεί να προσφέρει επαρκή στήριξη στη χώρα και να την βοηθήσει να διαχειριστεί την κρίση χρέους.
Όσον αφορά στην πολιτική εσωτερικής υποτίμησης, η Κομισιόν τονίζει ότι είναι «απαραίτητη για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας» και σημειώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να στοχεύσει Τονίζει δε ότι η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει ένα «χρονοδιάγραμμα για την εξέταση της συλλογικής σύμβασης εργασίας και για το σύστημα προσδιορισμού των μισθών ως το τέλος Ιουλίου του 2012».

Από την έκθεση προκύπτει πως οι Ευρωπαίοι ταγοί ανησυχούν για μια πιθανή «εκτροπή», αναλόγως του αποτελέσματος των επικείμενων εκλογών της 6ης Μαΐου, εξ’ ου και η αναφορά που αναμένεται να κάνει ο κύριος Μπαρόζο ενώπιων των Ευρωβουλευτών, όταν και αναμένεται να καλέσει την επόμενη ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής που έχει συμφωνηθεί.

Στην έκθεση αναφέρεται μάλιστα πως «αν οι Έλληνες πολίτες και οι θεσμοί ενστερνιστούν τις προαπαιτούμενες πράξεις που αναγνώρισε σήμερα η Επιτροπή, θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε την Ελλάδα και να κάνουμε ουσιαστική διαφορά στις ζωές των πολιτών της».

Η έκθεση για την Ελλάδα θα περιλαμβάνει και μια λεπτομερή ανάλυση των μεταρρυθμίσεων που έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει η χώρα μας τα επόμενα χρόνια, ενώ, σύμφωνα με την WSJ, ο κ. Μπαρόζο αναμένεται να ανακοινώσει στους Ευρωβουλευτές ότι οι «άνθρωποι στην Ελλάδα δεν είναι μόνοι στις προσπάθειες που καταβάλουν να επιστρέψουν τη χώρα στην ανάπτυξη και σε νέες θέσεις εργασίας».

Παράλληλα, θα αναφέρει ότι το σύνολο των πόρων που θα κατευθυνθούν προς την χώρα μας, αγγίζουν τα 380 δισ. ευρώ ενώ σημειώνεται πως η Ελλάδα έλαβε λιγότερα από τα μισά από τα 20 δισ. ευρώ των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την περίοδο 2007 -2013. Κι αυτά ακριβώς τα αδιάθετα κεφάλαια μπορούν να τονώσουν τη ζήτηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε κατασκευαστικά έργα, τουρισμό και στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.
Η εικόνα πάντως που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσω της έκθεσης της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία δείχνει να είναι αισθητά πιο … θετική από αυτήν που σκιαγράφησε νωρίτερα το ΔΝΤ στην εξαμηνιαία έκθεσή του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα για την Ελλάδα το Ταμείο προβλέπει μηδενική ανάπτυξη το 2013 και επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς από το 2014.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του ΔΝΤ, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. που ανακάμπτουν, οι δύο χώρες που είναι σε καθεστώς μνημονίου -η Ελλάδα και η Πορτογαλία- βυθίζονται όλο και πιο πολύ στην ύφεση…

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


«Μόνο ως κακόγουστο αστείο ακούγονται στα αυτιά των πολιτών οι εξαγγελίες του κ. Βενιζέλου για την κοινωνική πολιτική» δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη. Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας... 
 τόνισε ότι o κ.Βενιζέλος «θυμήθηκε σήμερα την πρόταση» του κόμματος της «για πλαφόν στο ύψος της δανειακής οφειλής στο 30% του μισθού και επέκταση της ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στους μικρεμπόρους».

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ


κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Ο Πάνος Καμμένος επικέφθηκε τον πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δημαρά και νυν πρόεδρο του Άρματος Πολιτών, με τον οποίο έκαναν μαζί Πάσχα στο Γαλαξίδι, στο γραφείο του στην οδό Φιλελλήνων και συμφώνησαν σε εκλογική συνεργασία. Ο Γιάννης Δημαράς, λάτρης του Ανδρέα Παπανδρέου, έβαλε τον Πάνο Καμμένο να φωτογραφηθεί με φόντο τα ...εικονίσματα του Ανδρέα. Κακή επικοινωνιακή πολιτική, αφού..
υποτίθεται ότι ο κύριος όγκος των οπαδών των Α.Ε. έφυγε από τη ΝΔ, επειδή ο Σαμαράς είναι "προδότης που χαρίζεται στους Παπανδρέου", ενώ ο Καμμένος, ο "ασυμβίβαστος μαχητής, που θα τους βάλει όλους φυλακή". Τι να πείς; Χάσαμε τη μπάλα...

ON-LINE ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΪΟΥ


100 φορές τα λεφτά σου αν βγεί πρώτο το ΚΚΕ, 5 αν βγεί το ΠΑΣΟΚ. Να ποντάρουμε όλοι από έν χιλιαρικάκι και να ψηφίσουμε όλοι ΚΚΕ;
Η Expekt είναι η πρώτη εταιρεία που δημοσίευσε αποδόσεις για τις επερχόμενες εκλογές, σε τρεις βδομάδες από σήμερα, στις 6/5/2012. Οι προβλέψεις για το νικητή των εκλογών, βάση και των...
συνεχόμενων δημοσκοπήσεων που δημοσιεύονται καθημερινά το τελευταίο διάστημα, συγκλίνουν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με την Expekt να προσφέρει 1.10 για την επικράτηση της. Ως δεύτερο φαβορί εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με απόδοση 5.00 ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με απόδοση 100.000 και ο ΣΥΡΙΖΑ με 300.000.
Σαν το απόλυτο αουτσάιντερ εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με απόδοση 5000.000! Όσο πλησιάζουν οι μέρες των εκλογών πιθανό να δούμε και άλλες εταιρείες να προσφέρουν στοιχήματα για το βράδυ της 6ης Μαίου, που κατά πολλούς χαρακτηρίζονται οι πιο βαρυσήμαντες εκλογές μετά την μεταπολίτευση. Πάντως δε θα μας παραξενέψει εάν οι book προτιμήσουν να απέχουν από το συγκεκριμένο γεγονός μιας και η ρευστότητα των αποτελεσμάτων δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Ενδιαφέρον πάντως θα είχε η προσφορά στοιχημάτων μεταξύ δύο κομμάτων. Για παράδειγμα ποιος θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένουμε τις κινήσεις των bookmakers και θα σας ενημερώσουμε σχετικώς.
http://www.betarades.com/bet.php/_p_5992.html 

Ο ΝΕΟΣ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ


Μαγνητίζει το φακό, τους διαδηλωτές αλλά και τον διεθνή Τύπο με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της. Έχει γίνει πρωτοσέλιδο στο Newsweek, ενώ πρόσφατα οι New YorK Times της έκαναν το προφίλ, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για την επαναστάτρια χωρίς μακιγιάζ.
Στο πρόσωπο του φοιτητικού κινήματος στη Χιλή, της 23χρονης Καμίλα Βαγιέχο, χιλιάδες πολίτες είδαν την σπίθα της αλλαγής.
Η εκκολαπτόμενη λαϊκή ηρωίδα της Λατινικής Αμερικής, όπως την αποκαλούν τα ΜΜΕ της Χιλής, έχει αναδειχθεί σε πασιονάρια της πατρίδας της . Μέσα σε λίγους μήνες, κατάφερε να συσπειρώσει τους Χιλιανούς που διεκδικούν κοινωνικά δικαιώματα στους δρόμους και υψώνουν την γροθιά τους κατά του Χιλιανού ηγέτη, Πινέρα.
Η «κομαντάντε Καμίλα» είναι φοιτήτρια Γεωγραφίας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φοιτητών του Πανεπιστημίου της Χιλής .
Κόρη του Ρεινάλντο Βαγιέχο και της Μαρέλα Ντόουλινγ, πρώην μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Χιλής κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Σπούδασε στο Colegio Raimapu, ένα ιδιωτικό σχολείο στη La Frorida.
Το 2006, μπήκε στο Πανεπιστήμιο της Χιλής. Εκεί άρχισε να σχηματίζει δεσμούς με αριστερούς φοιτητές και να εμπλέκεται στην πολιτική, η οποία την οδήγησε να ενταχθεί στην Κομμουνιστική Νεολαία της Χιλής το επόμενο έτος.
Τον Αύγουστο του 2011, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας διέταξε αστυνομική προστασία για την Βαγιέχο αφότου έλαβε απειλές κατά της ζωής της.
Στις ογκώδεις  αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν σχεδόν πριν  ένα χρόνο στη Χιλή , η Καμίλα έδωσε δυναμικό παρών.
Έχει 66 χιλιάδες φαν στο Διαδίκτυο!
Η βρετανική εφημερίδα Guardian συγκρίνει την Βαγιέχο με τον υποδιοικητή των Ζαπατίστας , Μάρκος και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα προικισμένο άτομο, που με το χάρισμα του λόγου μπορεί να κατακτήσει μόνη της μία πόλη.

ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΑΚΗΣ


Ρεπορτάζ : Αλέξανδρος Αυλωνίτης
(από το Έθνος)
Στο κελί Νο2 της 6ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, στο οποίο «φιλοξενείτο» μέχρι πρόσφατα ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, κρατείται από χθες το πρωί ο Α. Τσοχατζόπουλος. Η συγκεκριμένη πτέρυγα θεωρείται πιο... 
προνομιούχα από άλλες, καθώς εκεί κρατούνται συνήθως εργαζόμενοι και όσοι έχουν ζητήσει προστασία για λόγους ασφάλειας. Στον συγκεκριμένο χώρο όπου είχαν κρατηθεί αρχικά οι Απριλιανοί (τώρα έχει απομείνει μόνο ο Ν. Ντερτιλής), τα κελιά είναι μεγαλύτερα, ενώ οι κρατούμενοι μπορούν να προαυλίζονται σε χώρο όπου δεν έρχονται σε επαφή με άλλους ποινικούς, κυρίως τους «σκληρούς» βαρυποινίτες.
Ο Α. Τσοχατζόπουλος πέρασε το κατώφλι των φυλακών στις 10.30 χθες το πρωί ντυμένος στα μαύρα, φαινομενικά ψύχραιμος και αγέρωχος, αν και οι πρώτοι που τον παρέλαβαν υποστήριζαν ότι ήταν ιδιαίτερα καταβεβλημένος.

Ντυμένος στα μαύρα και κρατώντας έναν κόκκινο φάκελο, ο Ακης έφτασε το πρωί στον Κορυδαλλό με μια BMW της Ασφάλειας
Κατά την είσοδό του στο σωφρονιστικό κατάστημα, πολίτης που περνούσε απ' έξω φώναξε δυνατά «άντε να μπουν και οι υπόλοιποι τώρα», αλλά ο τ. υπουργός δεν αντέδρασε, ενώ ψύχραιμος ήταν και σε κάποια σχόλια αντίστοιχα που έκαναν συγκρατούμενοί του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έφερε μαζί του δικά του σεντόνια, ενώ μαξιλάρι προμηθεύτηκε από τις φυλακές, ενώ ζήτησε να του φέρουν φόρμες από το σπίτι του και άλλα ρούχα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες είχε μαζί του ένα σακουλάκι με διάφορα φάρμακα και, όπως λέγεται, δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να ζητήσει νοσοκομειακή περίθαλψη ή και να διατυπώσει λόγους υγείας σε αίτημα αποφυλάκισής του.

Τα κελιά της συγκεκριμένης πτέρυγας χωρούν 4 κρεβάτια, έχουν τραπέζι, τουαλέτα, νιπτήρα και -κατά πληροφορίες- διαθέτουν τηλεόραση, ενώ μπορούν να δεχθούν κάποιες παρεμβάσεις, ανάλογα με τις προτιμήσεις και οικονομικές δυνατότητες του κρατουμένου, μέσα στα νόμιμα όρια. Ο Α. Τσοχατζόπουλος κρατείται μόνος του στο κελί απ' όπου είχε περάσει ο Εφραίμ, κρατούμενοι στο «παραδικαστικό κύκλωμα» κ.λπ.
Στην ίδια πτέρυγα, αλλά σε άλλο όροφο, κατέληξε ο ξάδελφός του Ν. Ζήγρας, που σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Σε άλλη πτέρυγα (στη Β') οδηγήθηκε μετά την προφυλάκισή του ο επιχειρηματίας Γ. Σαχπατζίδης, ενώ στη Γ' πτέρυγα που απέμεινε από τις γυναικείες φυλακές κρατείται η λογίστρια του Α. Τσοχατζόπουλου, Ευφ. Λαμπροπούλου.
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ
«Ανευ αντικειμένου η επιβολή προσωρινής κράτησης»
«Υπερβολική» χαρακτηρίζουν την προφυλάκιση του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου οι συνήγοροι υπεράσπισής του, Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιωάννης Νικολάου, Ιωάννης Παγορόπουλος και Γρηγόρης Τσόλιας, οι οποίοι δεν αποκλείεται σε πέντε μέρες να προσφύγουν εναντίον του εντάλματος σύλληψης.
Αντιδρώντας στην απόφαση για την προφυλάκιση αναφέρουν ότι «η υψηλή αναγνωρισιμότητα του κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου, λόγω της μακράς θητείας του στην πολιτική και σε καίριες κυβερνητικές θέσεις, αποτελεί ένα επιπρόσθετο στοιχείο που καθιστά την επιβολή προσωρινής κρατήσεως και λόγω υπόνοιας φυγής άνευ αντικειμένου».
Αναφερόμενοι στους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε ομόφωνα από ανακριτή και εισαγγελέα η προφυλάκιση του πρώην υπουργού, υποστηρίζουν ότι «ο πρώτος λόγος της βαρύτητας του κακουργήματος είναι υπό διερεύνηση και τούτο θα πρέπει να γίνει στο σύνολο της αποδιδόμενης συνθέτου πράξεως (διάφοροι χρόνοι, διάφορες επιμέρους διαδικασίες, διάφορα συλλογικά όργανα με ευθύνη αποφάσεων, διάφορα πρόσωπα με αρμοδιότητα και ευθύνη αποφάσεων)».
Ο δεύτερος λόγος και o τρίτος λόγος, ότι είναι ύποπτος φυγής και ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, απλώς δεν υφίστανται.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους του «ο κ. Τσοχατζόπουλος σε καμία φάση τής σε εξέλιξη από 20μήνου ευρισκόμενης διαδικασίας δεν έδειξε ασυνέπεια στις συναντήσεις του με τις αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές. Τουναντίον με επανειλημμένα διαβήματά του ζήτησε ενημέρωση, πληροφόρηση, επιτάχυνση των διαδικασιών. Τελεί σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και έχει παραδώσει συνακόλουθα το διαβατήριό του στις αστυνομικές αρχές. Δεν ανήκει στο Κοινοβούλιο από το φθινόπωρο του 2007, δεν έχει καμία άλλη επίσημη ιδιότητα. Κάθε πτυχή της δραστηριότητάς του ελέγχεται από τις διωκτικές αρχές. Εντούτοις αιτιολογείται εκ μέρους των Αρχών επιβολή προσωρινής κρατήσεως με υπόνοια φυγής και τέλεσης άλλων αξιόποινων πράξεων, χωρίς όμως -κατά την άποψή μας- να προκύπτουν ειδικά στοιχεία από τη δικογραφία που να στηρίζουν τις εν λόγω αποδοχές».

AYΡΙΟ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΚΗ


Kλήση σε απολογία στη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βασιλική Σταμάτη , την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου και σε αλλά πέντε άτομα απέστειλε ο ανακριτής. Όλοι οι εμπλεκόμενοι καλούνται την Πέμπτη σε απολογία. Σύμφωνα με πληροφορίες... 
αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία λίγων ημερών. 
Νωρίτερα σήμερα κρίθηκαν προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο που οδηγήθηκε το πρωί στον Κορυδαλλό, η λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο ξάδελφός του, Νικόλαος Ζήγρας και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, που απολογήθηκαν για τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού.
Η κ. Λαμπροπούλου υποστήριξε ότι δε γνώριζε την ύπαρξη παράνομου πολιτικού χρήματος και ότι η εμπλοκή της στην υπόθεση οφείλεται στη επαγγελματική σχέση που είχε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως λογίστριά του.

Ο κ. Ζήγρας ουσιαστικά αρνήθηκε να απολογηθεί και έδωσε τυπική απολογία.

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Το συγκεντρωτικό οικονομικό πρόγραμμα ανήρτησαν σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του κινήματος οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου.

ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΓΙΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟΣ


Την αναζήτηση «σταρ», μικρού ή μεγάλου βεληνεκούς, συνεχίζει εναγωνίως ο Γιώργος Καρατζαφέρης, προκειμένου να πασπαλίσει με λίγη λάμψη τα ψηφοδέλτια του κόμματός του.
Τελευταία «μεταγραφή» στον ΛΑΟΣ, η 29χρονη αρχιτέκτονας Νέλλη  Μαυρίδου, σύντροφος του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια.

TA ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Τσιούφος
(από την Ημερησία)
Ανανεωμένα σε ποσοστό περίπου 50% είναι τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, χωρίς μεγάλες εκπλήξεις και με τον Αντ. Σαμαρά να είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία (όπου παραδοσιακά εκλέγεται) και στη Μαγνησία, ενώ... 
ο Βαγ. Μεϊμαράκης τέθηκε επικεφαλής της Εκτελεστικής Εκλογικής Επιτροπής, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος.
Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματός του, η οποία και επικύρωσε τα ψηφοδέλτια, υποστήριξε ότι θέτει ως βασικό στόχο την αυτοδυναμία και ζητά «καθαρή εντολή για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμά μας και για να μην βρισκόμαστε συνεχώς κάτω από εκβιασμούς των άλλων». «Θέλω λυμένα χέρια -πρόσθεσε- για να είμαστε μία υπεύθυνη κυβέρνηση και για να εφαρμόσουμε ολόκληρο το πρόγραμμά μας χωρίς συμβιβασμούς με εκείνους που μας έφεραν στην κρίση», ενώ έθεσε και το κεντρικό πολιτικό σύνθημα της Ν.Δ. «η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει».
Αποκλεισμός 
Στα αξιοσημείωτα των ψηφοδελτίων (το Επικρατείας θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα) ο αποκλεισμός της Ελ. Βόζεμπεργκ από το συνδυασμό της Α΄ Αθηνών, σε αντίθεση με την επανένταξη του Γ. Βλάχου (Αττικής), η επιστροφή των Γ. Συμπιλίδη και Σ. Τσιτουρίδη στο Κιλκίς, του Π. Δούκα (Αττικής), ενώ ο Κ. Καραμανλής είναι πάλι στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα στην Α' Αθηνών, εκτός των νυν βουλευτών Δ. Αβραμόπουλου, Ολγας Κεφαλογιάννη (που μετακομίζει από το Ρέθυμνο), Πρ. Παυλόπουλου, Φ. Πιπιλή και Ευγ. Τσουμάνη (από το Επικρατείας), συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι: Μ. Αγγέλακας, Νικ. Κακλαμάνης, Β. Κικίλιας, Ι. Κοραχάης, Μαν. Μαυρομάτης, Ν. Μηταράκης, Δ. Παπαδόγγονας και Ανδρ. Ψυχάρης.
Στη Β' Αθηνών, τους νυν βουλευτές Ευάγγ. Αντώναρο, Μ. Βαρβιτσιώτη, Γ. Γιακουμάτο, Αθ. Γιαννόπουλο, Β. Μεϊμαράκη, Κ. Μητσοτάκη, Αργ. Ντινόπουλο, Π. Παναγιωτόπουλο, Β. Πολύδωρα, Α. Σπηλιωτόπουλο, Γ. Παπαθανασίου και Κ. Χατζηδάκη πλαισιώνουν οι κ. Απ. Ανδρεουλάκος, Αντ. Αντωνιάδης, Σ. Βούλτεψη, Αδ. Γεωργιάδης, Τ. Ιακωβίδου, Αν. Καραμανλή, Κ. Παπακώστα και ο ηθοποιός Ρ. Χαραλαμπίδης.
Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, εκτός του Κ. Καραμανλή, συμμετέχουν: Κ. Γκιουλέκας, Γ. Ιωαννίδης, Στ. Καλαφάτης, Π. Κοκκόρης, Γ. Ορφανός, Δ. Πανοζάχος, Ελ. Ράπτη, Στρ. Σιμόπουλος και Μ. Στεργίου.
Στη B' Θεσσαλονίκης, ο Σ. Αναστασιάδης, ο Θ. Καράογλου, ι Κ. Γραικός, ο Ι. Παλαιστής και ο Αδ. Ρεγκούζας.
Στην Α' Πειραιά ο Κ. Αρβανιτόπουλος, ο Ν. Βλαχάκος, ο Κ. Κατσαφάδος και ο Σπ. Σπυρίδων, ενώ στη Β' Πειραιά ο Γ. Τραγάκης, ο Αν. Νεράντζης, ο Κ. Βρεττάκος, ο Φ. Κρανιδιώτης και ο πρώην ποδοσφαιριστής Τ. Μητρόπουλος.
Στην Περιφέρεια Αττικής συμμετέχουν οι βουλευτές Γ. Βλάχος, Ν. Καντερές, Θ. Μπούρας καθώς και οι κ. Μ. Βορίδης, Π. Δούκας, Στ. Αγιάσογλου, Θ. Κατσιγιάννης, Π. Λειβαδάς και Γ. Μαρτίνου.
Ξεχωρίζουν 
Στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες ξεχωρίζουν οι υποψηφιότητες του Χρ. Δήμα (γιου του αντιπροέδρου του κόμματος) στην Κορινθία, της εκ «μετεγγραφής» Αρ. Αγάτσα και Ευαγ. Μπασιάκου στη Βοιωτία, του Π. Σιούφα (ανιψιού του πρώην προέδρου της Βουλής) στην Καρδίτσα, του νεαρού Ι. Κεφαλογιάννη (πρώτου εξαδέλφου της Ολγας Κεφαλογιάννη) στο Ρέθυμνο και του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κ. Μουτζούρη στη Λέσβο.