ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΠΕΘΑΝΕ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΖΩΖΩ ΖΑΡΠΑ


Ο καλλιτεχνικός χώρος γίνεται ολοένα και πιο φτωχός. Σήμερα το πρωί, έφυγε η ηθοποιός Ζωζώ Ζάρπα σε ηλικία 73 ετών, ύστερα από καρδιακό επεισόδιο.

Τη γνωρίσαμε μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές που πρωταγωνιστούσε, από τις επιτυχημένες διαφημίσεις αλλά και από το θεατρικό σανίδι, που ήταν η ζωή της. Η τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στο σήριαλ "Δόκτωρ Ρούλης" στον ΑΝΤ1.
Μια ήρεμη, σεμνή παρουσία με ήθος.Η κηδεία της θα γίνει αύριο, Παρασκευή στις 16:3 από το νεκροταφείο Χαλανδρίου.
Καλό ταξίδι...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΛΛΟ ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΨΗΦΟΣ ΧΑΟΥΣ


ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΛΑΝΟ-ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ-ΒΑΣΙΛΙΚΟ-ΑΓΡΙΛΙΑ

Την επαφή του με πολίτες και κομματικά στελέχη της ΝΔ ανά την Αχαία συνεχίζει καθημερινά ο Υποψήφιος Βουλευτής  Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που την Τετάρτη περιόδευσε σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Φαρρών του Δήμου Ερυμάνθου και ειδικότερα σε Κάλανο, Χαλανδρίτσα, Βασιλικό και Αγριλιά.
Όπου βρέθηκε, χαρακτήρισε τις εκλογές της 6ης Μαΐου "όχι ευκαιρία σκέτης διαμαρτυρίας, αλλά ουσιαστικής με την προϋπόθεση πως αυτή δεν θα είναι επιπόλαιη και δεν θα μεταφραστεί σε κόμματα που δεν προβάλουν εναλλακτικές λύσεις εξόδου από την κρίση αλλά αντιθέτως  καπηλεύονται τα δεινά των Μνημονίων, την ανεργία, τα λουκέτα και τα οικονομικά αδιέξοδα".
Σε όλες τις συζητήσεις που είχε, επανέλαβε πως "η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε ένα απέραντο χάος αν μείνει ακυβέρνητη, για να παραδεχθεί ωστόσο ότι πολλά από τα μέτρα που ψήφισε και η ΝΔ δεν είναι σωστά γι' αυτό άλλωστε και ο Α.Σαμαράς έχει ενημερώσει τους δανειστές μας  για την ανάγκη μετεκλογικού επαναπροσδιορισμού κάποιων πολιτικών με απαλλαγή από κάποια βάρη".
Δίνοντας το προσωπικό του στίγμα  ζήτησε να του δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσει ν' αγωνίζεται για την Αχαία κι εντός Βουλής, κάνοντας ευθέως  λόγο για "ανάγκη πραγματικής ανανέωσης σε πρόσωπα, με βουλευτές άλλης νοοτροπίας και φιλοσοφίας που θα αλλάξουν πολλά κι εντός κόμματος, που δεν  θα θυμίζουν σε τίποτε το αποτυχημένο χθες, που θα νοιάζονται περισσότερο για τα νέα παιδιά και που δεν θα χρησιμοποιήσουν την πολιτική για να πλουτίσουν οι ίδιοι ή για να συνεχίσουν υποχρεωτικά "τζάκια" και επιχειρηματικά συμφέροντα"!
Την Πέμπτη ο υπ. βουλευτής θα βρίσκεται σε Αίγιο, Πάτρα και Ανατολική Αιγιάλεια.  

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΦΘΗΝΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ή ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στην εφημερίδα «Free Sunday» του Μεγάλου Σαββάτου (14/4/2012), ιδιοκτησίας του Γιώργου Κύρτσου στην σελίδα 10, δημοσιεύεται συνέντευξη του Προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη. Στην συγκεκριμένη συνέντευξη, ο πρώην σημαιοφόρος του Εθνικοπατριωτικού λαϊκού κινήματος, επιχειρεί με ευτελή μικροπολιτικά τεχνάσματα να εξαπατήσει για άλλη μια φορά, όσους αφελείς ψηφοφόρους του έχουν απομείνει.   
Πιο συγκεκριμένα, θα ήθελα να σταθώ και να σχολιάσω τις απολογητικές απαντήσεις που έδωσε ο πολιτικά αμαρτωλός Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε δυο από τις ερωτήσεις της ολοσέλιδης συνέντευξής του στην εφημερίδα που θα απηχεί πλέον, τις απόψεις του.
Ερώτηση: «Γιατί κε Πρόεδρε, οι πολίτες να εμπιστευθούν την ψήφο τους στον ΛΑΟΣ από τη στιγμή που αλλάξατε θέση στο βασικό θέμα που διχάζει κόμματα και κοινωνία, το μνημόνιο δηλαδή;»
Απάντηση: «Εμείς, όπως και όλος ο πολιτικός κόσμος βρεθήκαμε προ της εκπλήξεως να λέει μια κυβέρνηση που διατυμπάνιζε πως “λεφτά υπάρχουν” ότι πτωχεύουμε σε δέκα μέρες. Εκεί η εύκολη λύση ήταν να βγεις στα κάγκελα και να φωνάξεις “όχι”. Άκουσα τότε την τρόικα να λέει ότι σε δυο χρόνια θα βγούμε στις αγορές. Και λέω πως μια στρατιωτική θητεία είναι, θα την υποστούμε, προκειμένου να σώσουμε τη χώρα. Γι΄αυτό και ψήφισα το άρθρο ένα και δεν ψήφισα κανένα άλλο άρθρο. Και από τότε είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε οτιδήποτε άλλο.»
Βέβαια οι παραπάνω ισχυρισμοί και οι δικαιολογίες του κ. Καρατζαφέρη για την ψήφιση του επαχθούς και προδοτικού μνημονίου, πείθουν μόνο τα μικρά παιδιά και όσους αδαείς και αφελείς του έχουν μείνει ακόμη, για τους εξής λόγους: Μια εβδομάδα πριν από την συζήτηση στην Ελληνική Βουλή για την ψήφιση του μνημονίου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συγκάλεσε την Κ.Ο. για να αποφασίσουν, υποτίθεται, για την θέση του κόμματος στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή. Το αποτέλεσμα της συσκέψεως ήταν να καταψηφισθεί η πρόταση ψηφίσεως του μνημονίου. Η απόφαση αυτή δεν άρεσε καθόλου στον κ. Καρατζαφέρη, γι΄αυτό τρεις ημέρες μετά, συγκάλεσε την Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος προκειμένου να πάρει θέση για την ψήφιση ή όχι του μνημονίου. Εδώ πρέπει να πούμε ότι είναι γνωστό, πως σε ένα θεσμικό κομματικό όργανο, έστω και του ανώτερου, η επιρροή του προέδρου στις αποφάσεις του σώματος είναι μεγάλη. Παρόλα ταύτα η απόφαση του Ε.Γ. ήταν συντριπτικά κατά της ψηφίσεως του μνημονίου. Να σημειωθεί πως δυο από τους τρεις μειοψηφήσαντες ήταν ο κ. Καρατζαφέρης και ο κ. Γεωργιάδης. Έτσι φθάσαμε στην ημέρα ψηφίσεως του μνημονίου στη Βουλή και εκεί συντελέσθηκε το μεγαλύτερο κομματικό πραξικόπημα. Από την προηγουμένη ο κ. Καρατζαφέρης, είχε συγκαλέσει, ξανά, την Κ.Ο. στις 09:00 π.μ. στα γραφεία του κόμματος στην Βουλή, προκειμένου να επαναδιαπραγματευθεί την κατά πλειοψηφία τοποθέτηση των Βουλευτών κατά της ψηφίσεως του μνημονίου. Όμως, ξανά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν κατά της ψηφίσεως του μνημονίου. Τώρα, τι μεσολάβησε και λίγη ώρα μετά σύσσωμη η Κ.Ο. ψήφιζε υπέρ του μνημονίου, δεν γνωρίζουμε. Ας  αναρωτηθεί ο κάθε ένας από εμάς εάν υπήρξαν εκβιαστικά διλήμματα προς τους αντιρρησίες βουλευτές. Επίσης, τα περί ψηφίσεως μόνο του άρθρου ένα του επαχθούς μνημονίου στερούνται σοβαρότητας, γιατί απλά το άρθρο ένα είναι η πλήρης αποδοχή της εξαθλίωσης του λαού και της υποδούλωσης της πατρίδας μας στους ξένους. Έτσι θεωρώ πως ήταν αποκλειστική και συνειδητή απόφαση της ηγεσίας του κόμματος, η επιλογή στήριξης της Κυβερνήσεως Παπανδρέου στην υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και την ψήφιση του μνημονίου που εξαθλίωσε τον Ελληνικό λαό και απεμπόλησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας. Είναι δε τουλάχιστον, θρασύτητα εκ μέρους του Προέδρου του ΛΑΟΣ να ισχυρίζεται πως παρέδωσε την πατρίδα μας στους διεθνείς τοκογλύφους - δανειστές μας συμπαρασυρόμενος από το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου και από τις υποσχέσεις - εξαγγελίες των τροικανών περί διετούς διάρκειας της κρίσεως. Ξεχνά φαίνεται ο κ. Καρατζαφέρης πως είναι πολιτικός αρχηγός και η πολιτική κυρίως είναι πρόβλεψη. Εάν λοιπόν, δεν έχει την ικανότητα της προβλέψεως, είναι πολύ επικίνδυνο να συνεχίζει να ασχολείται με την πολιτική.
Ερώτηση: «Γι΄αυτό το ένα εκατομμύριο ευρώ που έκανε φτερά θα κάνετε κάτι;»
Απάντηση: «Εγώ έδωσα ένα εκατομμύριο ευρώ πέρυσι στο Ταμείο κατά της φτώχειας και το οποίο το ψάχνω. Ρωτώ υπουργούς μέσα στη Βουλή. Εδώ όμως, έφαγαν τα λεφτά της Siemens, δεν θα φάνε το εκατομμύριο αυτό;»    
Επί κυβερνήσεως της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2007 η δημιουργία ενός Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής (σκοπό είχε την αντιμετώπιση της φτώχειας) και έγινε νόμος του κράτους στις 29/1/2008 (Ν.3631 – ΦΕΚ 6/Α΄). Το ταμείο αυτό (ΕΤΑΚΣ) καταργήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την κυβέρνηση Παπανδρέου με τον νόμο 3895. Τα δυο αυτά χρόνια το ταμείο ήταν ανενεργές και οι δωρεές που είχαν γίνει ( 1.623.881,84 ευρώ) δεν αξιοποιήθηκαν πουθενά και ουσιαστικά έγιναν χωρίς αντίκρισμα. Από τις αρχές του 2009 η χώρα επί της ουσίας βρισκότανε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Ο κ. Καρατζαφέρης εκμεταλλευόμενος αυτό το γεγονός για καθαρώς ψηφοθηρικούς σκοπούς εξέδωσε μέσω της Τραπέζης Κύπρου στις 26/5/2009, τραπεζική επιταγή (00698630-7) σε διαταγή του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ.
 Όποτε κατά το παρελθόν ρωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ για την τύχη του ενός εκατομμυρίου (συνέντευξη στον ιστότοπο Hellas Orthodoxy, αλλά και στην  συνέντευξη στην Free Sunday), απάντησε με αοριστολογίες, υπεκφυγές και παραπλανητικές διατυπώσεις. Ως γνωστόν, ο κ. Καρατζαφέρης μετείχε επί μηνών με τέσσερεις βουλευτές στην αντισυνταγματική κυβέρνηση Παπαδήμου. Εάν το ήθελε, θα μπορούσε να αναζητήσει την τύχη του ενός εκατομμυρίου ευρώ που έδωσε, προκειμένου να διατεθεί σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και εάν αυτό το ποσό διατέθηκε πράγματι ή όχι. Κάτι τέτοιο όμως δεν το έπραξε και πλέον εγείρονται πολλά ερωτήματα!
α) Ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης που διατηρεί λογαριασμό όψεως σε τράπεζα έχει την άμεση δυνατότητα να πληροφορηθεί εάν οι εκδιδόμενες επιταγές έχουν εισπραχθεί από τον δικαιούχο ή εάν έχουν επιστραφεί λόγω μη είσπραξης στον εκδότη. Εάν έχει εισπραχθεί, έχει την δυνατότητα να γνωρίσει από ποιον έχει εισπραχθεί και πότε. Όμως, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ φαίνεται να αγνοεί την δυνατότητα που του παρέχει το τραπεζικό σύστημα και με κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικό για την αληθινή τύχη της επιταγής. Μια επιταγή που έχει εντολέα το κόμμα του ΛΑΟΣ και σημαίνει πως το ποσό του ενός εκατομμυρίου ανήκει στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, από το ταμείο του οποίου εξήλθε και όχι στον κ. Καρατζαφέρη.  Επίσης, όπως είναι γνωστό μια τραπεζική επιταγή που έχει εκδοθεί υπέρ οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου και δεν έχει εισπραχθεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, επιστρέφεται στο λογαριασμό του εκδότη, δηλαδή στον ΛΑΟΣ. Ας αποταθεί λοιπόν, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην τράπεζα Κύπρου για να πληροφορηθεί την τύχη της επιταγής και να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό, αφήνοντας κατά μέρος την μικροπολιτική προσπάθεια παραπληροφόρησης του Ελληνικού λαού, με απώτερο σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου του στις Εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.   
β) Όπως δηλώθηκε την 12/2/2010 από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση του τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ, κ. Βορίδη, τα έσοδα του ταμείου από δωρεές και εισφορές φυσικών ή νομικών προσώπων από την 1η Ιανουαρίου 2009 έως και την 30η Νοεμβρίου 2009 ήταν 1.623.881,84 ευρώ. Όμως από τη στιγμή που το  Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής διαλύθηκε τον Ιανουάριο του 2010, τι έγιναν τα παραπάνω χρήματα; Δεν θα έπρεπε να δώσει άμεση απάντηση, για την τύχη των δωρεών, το Υπουργείο Οικονομικών και ο Πρόεδρος του ΕΤΑΚΣ, κ. Νίκος Αναλυτής; Δεν θα πρέπει να απαντήσουν, από την στιγμή που ο δωρητής του ενός εκατομμυρίου δηλώνει πως δεν γνωρίζει που βρίσκεται το ένα εκατομμύριο που διέθεσε για συγκεκριμένο σκοπό; Το ποσό του 1.623.881,84 ευρώ του ταμείου από την στιγμή που δεν επεστράφη στους δικαιούχους, που ακριβώς πήγε; Μήπως διατέθηκε για κάποιον άλλο σκοπό και ποιον; Δεν πρέπει να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός που πήγε ένα τέτοιο μεγάλο ποσό, ειδικά σήμερα που οι συνθήκες ζωής των Ελλήνων είναι κατά πολύ δυσμενέστερες του 2009 και του 2010;
Συνεπώς, ο κ. Καρατζαφέρης, όπως και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, από τη στιγμή που ζητούν την ψήφο του Ελληνικού λαού σε λιγότερες από είκοσι ημέρες προκειμένου να μας «σώσουν» για άλλη μια φορά, μήπως θα έπρεπε να φροντίσουν πρώτα να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του λαού, ερευνώντας μεταξύ άλλων, την τύχη του ποσού του 1.623.881,84 ευρώ.  
Διαφορετικά, μήπως η διάθεση του ποσού αυτού θα πρέπει να απασχολήσει τις εισαγγελικές αρχές από τη στιγμή που ο κ. Καρατζαφέρης ευθέως δηλώνει πως κάποιοι φάγανε το ένα εκατομμύριο ευρώ;  

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος  

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


του Χρήστου Κάτσικα*


Oι επερχόμενες εκλογές δεν πρόκειται να δώσουν καμιά λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα.
Κάτω από τις σημερινές συνθήκες, όταν η κυρίαρχη πολιτική της "Ιεράς Συμμαχίας" ολιγαρχίας - ΕΕ - ΔΝΤ χαλκεύει νέα δεσμά για τη χώρα και ο λαός καταδικάζεται σε αργό θάνατο από την πείνα, τη φτώχεια και την ανεργία, όταν πλανάται πάνω από τον τόπο το φάσμα της πτώχευσης και της χρεοκοπίας, το πραγματικό πρόβλημα για το λαό δεν είναι αν θα βρίσκεται στην κυβερνητική εξουσία η ΝΔ, το ΠΑΣOΚ, είτε αυτοδύναμα είτε σε σύμπραξη με άλλα δεκανίκια του συστήματος, είτε και σε ένα «μεγάλο συνασπισμό» μεταξύ τους, όπως συμβαίνει με τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου.
Το πραγματικό πρόβλημα μπροστά στις νέες αντεργατικές - αντικοινωνικές θύελλες που έρχονται μετά τις εκλογές είναι αν θα υπάρχει ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης ικανό να αποκρούσει τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και να προασπίσει τα ζωτικά συμφέροντα του κόσμου της εργασίας, όποια από τα κόμματα αυτά κι αν βρίσκονται στην εξουσία.
Το πραγματικό ζήτημα είναι να δημιουργηθούν όροι και προϋποθέσεις μέσα στο λαό και την Αριστερά ώστε, όποιο απ' αυτά τα κόμματα κι αν βρίσκεται στην εξουσία, να μπορεί να ορθώσει ανάστημα ο λαϊκός παράγοντας, να δημιουργηθεί λαϊκό φράγμα για να αποκρουστεί και να μην περάσει η νέα σαρωτική επίθεση που προετοιμάζουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ σε βάρος των ζωτικών οικονομικών συμφερόντων του εργαζόμενου λαού.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι αν θα υπάρχει μια ανεξάρτητη απέναντι στην κυρίαρχη τάξη, ισχυρή και αξιόπιστη Κομμουνιστική Αριστερά, σταθερός και ασυμβίβαστος υπηρέτης του λαού και των ταξικών συμφερόντων του. Όχι μια κατ’ όνομα Αριστερά, προσαρμοσμένη στις πιέσεις και τις ανάγκες του αστικού πολιτικού συστήματος, αλλά μια πραγματική Κομμουνιστική Αριστερά, που χωρίς την ύπαρξη, την οικοδόμηση και τη δράση της η εργατική τάξη και οι πλατιές λαϊκές μάζες θα παραμένουν αφοπλισμένες και οι εκδηλώσεις μαζικής αντίστασης , τα αγωνιστικά ξεσπάσματα ακόμη και οι κοινωνικές εκρήξεις, όση μεγάλη σημασία κι αν έχουν, θα μένουν στα μισά του δρόμου, χωρίς συνέχεια και σταθερή προοπτική, όπως έδειξε η εμπειρία των τελευταίων δύο χρόνων.
Αν σήμερα τα κυρίαρχα κόμματα περνούν χωρίς δυσκολίες την πολιτική τους και καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία και τις στερήσεις, αυτό οφείλεται στην υποχώρηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στην υπονόμευση της εμπιστοσύνης και στον κλονισμό του κύρους της Αριστεράς μέσα στο λαό, που προξένησε η πολύχρονη κυριαρχία της συμβιβαστικής και καιροσκοπικής πολιτικής των ψευτοαριστερών κομμάτων.
Όσο οι αγωνιστικές διαθέσεις του κόσμου της Αριστεράς θα εγκλωβίζονται στο πλαίσιο της πολιτικής αυτών των κομμάτων, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, το αριστερό και λαϊκό κίνημα θα βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδα, τα αστικά κόμματα θα μπορούν να παραπλανούν και να χειραγωγούν τις πλατιές λαϊκές μάζες, ενώ η εργατική τάξη και ο λαός θα παραμένουν ανυπεράσπιστοι, αδύναμοι να βαδίσουν σε μια σταθερή προοπτική αντίστασης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
Σε μία περίοδο που τα κόμματα της ολιγαρχίας (ΠAΣOK, NΔ) -με πρόθυμους συμμάχους το ακροδεξιό ΛAOΣ, τη ΔHΣY και όλα τα κεντροδεξιά και κεντροαριστερά αναχώματα- έχουν κάνει «αρετή» την αντιλαϊκή επίθεση και «αξίωμα» το αλυσόδεμα με τα δεσμά της εξάρτησης
Όταν η πολύχρονη κυριαρχία της ρεφορμιστικής και καιροσκοπικής πολιτικής εγκλωβίζει την Aριστερά στο παιχνίδι της κάλπης, στην αναζήτηση «εναλλακτικών προτάσεων» και κυβερνητικών «λύσεων» που υπονομεύουν την κλιμάκωση και το σωστό προσανατολισμό του λαϊκού αγώνα...
...Eίναι ανάγκη να συγκροτηθεί, να εκφρασθεί και να δυναμώσει μέσα στους εργαζόμενους και τη νεολαία το ρεύμα της αντίστασης, της οργάνωσης και της αλληλεγγύης, η κατεύθυνση της ανειρήνευτης πάλης με την αστική ολιγαρχία και τον ιμπεριαλισμό.
Για να ανατραπεί η πολιτική της πείνας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, σαν αναπόσπαστο τμήμα του γενικότερου αγώνα του λαού μας για την έξοδο από την EE και το NATO, για την ανατροπή της διπλής κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, για Δουλειά, Eιρήνη, Δημοκρατία, Eθνική Aνεξαρτησία.
Για την ανασυγκρότηση του λαϊκού, αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος μέσα από την ανάπτυξη της ταξικής πάλης και την αντιπαράθεση με το ρεφορμισμό και κάθε ρεύμα που αντιστρατεύεται την υπόθεση του κινήματος.
Για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να γίνει ο λαός πραγματικός αφέντης στον τόπο του.

*Ο Χρήστος Κάτσικας είναι εκπαιδευτικός, μέλος της εκλογικής συνεργασίας του ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ...


Θρασύβουλος Μαυρομμάτης

 πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ.


Οδήγησαν τον λαό στη φτώχεια και στην απόγνωση. Οδήγησαν την κοινωνία στον εκμαυλισμό και στην παρακμή. Οδήγησαν την πατρίδα στην ταπείνωση και στο χείλος του γκρεμού. Kαι αντί να μετανοούν και να ζητούν συγνώμη, ζητούν πάλι την ψήφο μας. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν ήταν απλά ΠΑΣΟΚ. Ήταν 20 χρόνια κορυφαίος τους υπουργός, ήταν παρά λίγο πρόεδρός τους, ήταν παρά λίγο πρωθυπουργός!! Ναι, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αυτός που με νύχια και με δόντια ο κ. Βενιζέλος υπερασπίστηκε στην εξεταστική της Βουλής, που δήθεν ερευνούσε τα εγκλήματά του και…τον έβγαλε λάδι!! Ενώ όλοι τους τα γνώριζαν όλα και σιωπούσαν αιδημόνως. Ακριβώς όπως έχει γραφτεί, ότι «ο σιωπών δοκεί συναινείν»… Φταίει όμως ο απλός οπαδός του ΠΑΣΟΚ για όλα αυτά; Φταίνε οι αγνοί ιδεολόγοι αγωνιστές του που πληρώνουν κι’ αυτοί το μάρμαρο; Φταίνε τα έντιμα πολιτικά τους στελέχη που εξαπατήθηκαν και απολογούνται; Όχι βέβαια, γι’ αυτό και η οργή, η πίκρα και η ντροπή τους είναι διπλή. Σε ποια όμως θερμοκοιτίδα γαλουχήθηκε και ανδρώθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι άλλοι αστέρες του τραγικού τους πανθέου; Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήταν αυτός που τους έκλεισε πονηρά το μάτι και τους έδειξε πρώτος αυτός ο…ταγός το ελκυστικό μονοπάτι του παράνομου πλουτισμού, όταν κάποτε εκστόμισε το φοβερό, «είπαμε για κάποιο δωράκι, όχι όμως και 500 εκατομμύρια!!»; Και ο κ. Τσοχατζόπουλος, σαν το άλλο εγώ του που ήταν πάντα, όχι μόνον ενστερνίστηκε το νόημα, αλλά και το έκανε πλατιά λεωφόρο που κι’ άλλοι πολλοί περπάτησαν. Σκληρές θα τις πουν κάποιοι αυτές τις κουβέντες. Ναι, σκληρές είναι γιατί ακόμα πιο σκληρή είναι η πραγματικότητα στα φτωχόσπιτα και στις χαμοκέλες. Και σ’ αυτές τις ώρες που η ιστορία και η ζωή γίνονται αδυσώπητες, η αλήθεια γίνεται ακριβή και πανάκριβη Νέμεσις. Γιατί η κάθαρση και η λύτρωση δεν ταιριάζουν σε ντελικάτες ευγένειες την ώρα που ματώνει ο λαός και γονατίζει η πατρίδα. Ναι σκληρές και αυστηρές είναι οι κουβέντες και για την δική μας όχθη από την… «εξαρτημένη» μου γραφίδα. Για όλους αυτούς δηλαδή τους ιδεοσυγκοινωνούντες συντρόφους που σε μια πρωτόγνωρη παραταξιακή κατανάλωση, τόσο επιπόλαια κόβουν λωρίδες από τον κορμό της, μεταναστεύοντας σε ύποπτες γκρούπες ανεύθυνου λόγου, παρέα με κάποιους καιροσκόπους και πλανόδιους θαυμαστές του αυτοειδώλου τους, που μυρίστηκαν εύκολη βουλευτική εκλογή με λίγες ψήφους. Δίνοντας έτσι φιλί ζωής στο αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ, που μάλλον ικανά τους μπόλιασε στους κώδικες του. Και στον επίλογο των σκέψεων ξεκάθαρα να πούμε πάλι και πάλι—και θα το λέμε συνέχεια, πως η Εθνικά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ψήφος της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά στο 2ο μνημόνιο, ούτε συμψηφίζεται, ούτε συνενοχοποιείται με τις τραγικές επιλογές και ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και του κ. Γ. Παπανδρέου. Και ας κραυγάζουν έτσι, ταυτιζόμενοι με τον κ. Βενιζέλο, κάποιοι…συγγενείς υπερπατριώτες, που εμένα τον άθλιο με κάνουν να ντρέπομαι ως ρίψασπις, αφού μου λείπει το «υπέρ» του δικού τους ανεξάρτητου και εθνοσωτήριου εφηβικού πατριωτισμού!!

METATΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ Η ΜΕΙΩΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ


Μετατίθεται για ένα μήνα η μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, που επρόκειτο να εφαρμοσθεί από την 1η Μαΐου σύμφωνα με τις προβλέψεις του 2ου Μνημονίου. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η παράταση αποφασίστηκε... 
μετά από αίτημα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.), που ζήτησε περισσότερο χρόνο, προκειμένου να εντάξει στο σύστημα όλες τις μειώσεις που δεν είναι οριζόντιες αλλά διαφορετικές ανά κατηγορίες συνταξιούχων που ανήκουν σε διαφορετικά Ταμεία. Ο υπουργός Εργασίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει καλέσει για απόψε ή νωρίς το πρωί σε σύσκεψη τα στελέχη της ΗΔΙΚΑ, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ


Εξακόσια δενδρύλλια μαριχουάνας ανακάλυψε η σλοβενική αστυνομία στο κτήμα της αντιδημάρχου της πόλης Μίρνα, στην ανατολική Σλοβενία.
Υποστηρίζοντας ότι είναι αθώα η 64χρονη Μπάριτσα Κράλιεφσκι υπέδειξε ως ένοχο τον πρώην σύζυγό της.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης του Μάριμπορ, Μπαρτόλο Λάμπρετ, επιβεβαίωσε ότι αστυνομικοί από το Μάριμπορ και το Νόβο Μέστο προχώρησαν σε έρευνες στην περιοχή, αλλά τόνισε ότι δεν μπορεί να ανακοινώσει λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο.
Σε αντίθεση με παρόμοιες περιπτώσεις, το εργαστήριο λειτουργούσε με ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του μετρητή του σπιτιού και γι αυτό ο μηνιαίος λογαριασμός κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος ήταν στα 800 ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η Μπάριτσα Κράλιεφσκι, συνταξιούχος δασκάλα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς σε δηλώσεις της στην τοπική εφημερίδα «Ντολένισκι λιστ» τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Κατηγόρησε δε τον πρώην σύζυγό της, με τον οποίο εξακολουθεί να συγκατοικεί.
Η 64χρονη αντιδήμαρχος υπέβαλε την παραίτησή της στο δήμαρχο Ντούσαν Σκέρμπις, ο οποίος την απέρριψε αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.
Πηγή: AΠΕ

ΕΦΥΓΕ Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


Την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

"Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που έφτασα σε αυτή την απόφαση", δήλωσε ο Βάσκος τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόσθεσε:
"Ο κυριότερος είναι προσωπικός και αφορά μόνο εμένα, δεν μπορούν αυτά τα πράγματα να ειπωθούν σε μια συνέντευξη Τύπου. Έχω συμπληρώσει τρία χρόνια με την ομάδα του Ολυμπιακού, που είναι πολύ απαιτητικοί. Έχω κάνει έναν κύκλο με αυτή την ομάδα που πάντα ζητούσε τη νίκη. Τρία χρόνια είναι πολύς καιρός στο ποδόσφαιρο και στη ζωή".

ΡΟΜΝΕΪ: "Ο ΟΜΠΑΜΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"


Τα ξίφη τους διασταυρώνουν οι υποψήφιοι για την προεδρεία των ΗΠΑ Ομπάμα και Ρόμνι σε ομιλίες τους στο Οχάιο και τη νότια Καρολίνα. Ο λόγος τους στην προκειμένη περίπτωση περιστρέφεται γύρω από το οικονομικό προφίλ του καθενός και ενώ ο Ομπάμα λέει πως ο Ρόμνεϊ τρώει με...
 χρυσά κουτάλια και η περιουσία του εκτιμάται σε περισσότερα των 250 εκατομμυρίων δολαρίων, ο κύριος αντίπαλός του λέει πως οδήγησε τις ΗΠΑ σε υψηλή ανεργία, ενώ, στα επιχειρήματα του επικαλείται και την Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μην περιμένετε να δείτε τον Ομπάμα να στέκεται μπροστά σε (αρχαίο)ελληνικού ρυθμού στήλους. Δεν θέλει να θυμίζει σε κανέναν (Αμερικανό ψηφοφόρο) την Ελλάδα, ακριβώς επειδή μας έχει οδηγήσει ώστε να γίνουμε σαν την Ελλάδα». 

ΣΤΑ 12 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


Ποσό ενίσχυσης σε επίπεδα προ κρίσης θα λάβουν τελικά τα πολιτικά κόμματα εν όψει εκλογών. Βάσει της υπουργικής απόφασης, η ενίσχυσή τους θα ανέλθει περίπου στα 12 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 6 εκατ. ευρώ θα λάβουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας για το χρόνο προβολής των κομμάτων. Όσον αφορά στο ραδιοτηλεοπτικό χρόνο που...
 θα έχουν στη διάθεσή τους τα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα προβληθούν κατά τι λιγότερο, σε σχέση με τις εκλογές του 2009, προς όφελος των μικρότερων κομμάτων. Βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής, η εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων θα ανέλθει στα περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ.Σε ό,τι αφορά τα όρια των προεκλογικών δαπανών και τον αριθμό των εμφανίσεων υποψηφίων σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς θα ισχύσουν όσα προβλέπονταν και στις προηγούμενες εκλογές. Δηλαδή, το όριο δαπανών για τους υποψηφίους διαφοροποιείται ανά εκλογική περιφέρεια και κυμαίνεται από 18.000 ευρώ στις μονοεδρικές περιφέρειες, έως και 135.000 ευρώ στη Β' Αθήνας, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας.Επίσης, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα λάβουν το 66,66% του συνολικά δωρεάν ραδιοτηλεοπτικού χρόνου (από 33,33% σε κάθε κόμμα). Το 2009 είχαν λάβει το 75% του συνολικού χρόνου. Από τον υπόλοιπο χρόνο το 8,4% θα πάει στο ΚΚΕ, το 6,27% στο ΛΑΟΣ, το 5,12% στο ΣΥΡΙΖΑ, το 2,82% στους Οικολόγους-Πράσινους, από 3,35% στη Δημοκρατική Αριστερά και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, 2,68% στην Κοινωνική Συμφωνία και 1,34% στη Δημοκρατική Συμμαχία. Ο διατιθέμενος χρόνος αντιστοιχεί σε 6.250.000 ευρώ και ειδικότερα τα 6.000.000 ευρώ είναι για χρόνο σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και 250.000 ευρώ σε παρόχους συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών. Τέλος, προβλέπεται η υποχρέωση των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών να μεταδώσουν τρία τουλάχιστον ντιμπέιτ και μία ωριαία συνέντευξη Τύπου των κομμάτων

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΟΛΑΝΤ ΑΠΟ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ


Προβάδισμα από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία εμφανίζει ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ έναντι του αντιπάλου του Νικολά Σαρκοζί σε νέα δημοσκόπηση. Πρόκειται για τη νέα δημοσκόπηση... 
 που δημοσιεύει το τηλεοπτικό δίκτυο France 24, η οποία φέρει τον Ολάντ να προηγείται με 29,5% έναντι 27,5 του Σαρκοζί στον πρώτο γύρο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου, ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών φέρεται να κερδίζει με 16 μονάδες διαφορά. Στην τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Lille, ο Ολάντ έδωσε έμφαση στην οικονομία και την ανάπτυξη, ζητώντας νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο υπευθυνότητας, ανάπτυξης και αλληλεγγύης. Υπέρ του Ολάντ έχουν ταχθεί μεταξύ άλλων ο Ζακ Σιράκ, η πρώην υφυπουργός Οικιστικής Πολιτικής και ο πρώην υπουργός πολιτισμού της χώρας.

ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΥ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ


Για 655.000 ευρώ -μαζί με την προμήθεια του οίκου Κρίστις- πουλήθηκε στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» το ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον μαραθωνοδρόμο Σπύρο Λούη, μετά τη νίκη του στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του...
1896 στην Αθήνα.

Τα τελευταία 2 χρόνια ο εγγονός του Σπύρου Λούη προσέφερε το Κύπελλο προς πώληση στις αρμόδιες ελληνικές αρχές έναντι 100 χιλιάδων ευρώ χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση σύμφωνα με δήλωσή του.

Σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα επισημαίνει ότι αναζητά την κατάλληλη προσωρινή θέση για την έκθεσή του στο κοινό.

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε σήμερα ο κ. Βενιζέλος, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το θέατρο και τα ψέματα... 
 Βενιζέλου δεν έχουν, τελικά, ούτε αρχή, ούτε τέλος. Πανικοβλημένος από την κατάρρευση του κόμματός του, ψεύδεται ασύστολα. Έφτασε στο σημείο να πει, σήμερα, για το εγκληματικό δημοψήφισμα, που στήριξε με πάθος, ότι ήταν…“λάθος εκτίμηση”. Κανείς, όμως, δεν ξεχνά την πραγματικότητα: Στις 31.10.2011, έλεγε για την τυχοδιωκτική πρόταση Παπανδρέου ότι ήταν “κίνηση εκτόνωσης και λύτρωσης”! Και όχι μόνο αυτό. Προσπάθησε, σήμερα, να εμφανιστεί ότι ήταν αντίθετος και με το Μνημόνιο! Το χαρακτήρισε, μάλιστα…“ελλιπές”! Ο κ. Παπακωνσταντίνου, όμως, τον έχει ήδη καρφώσει για το ρόλο που έπαιξε και, μέχρι σήμερα, δεν του έχει απαντήσει. Ότι, δηλαδή, ο κ. Βενιζέλος ήταν από τους βασικούς συντάκτες του Μνημονίου, όχι μόνο ως υπουργός, αλλά και ως νομικός. Δηλαδή, στην ουσία, ο κ. Βενιζέλος, διάδοχος και συνεχιστής της πολιτικής Παπανδρέου, είναι αυτός που συνέταξε, επέβλεψε και εκτέλεσε το Μνημόνιο».

ΕΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ


Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης στον δρόμο προς τις εκλογές με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επιτίθεται με σφοδρότητα στον πρόεδρο της ΝΔ και να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να είναι πρωθυπουργός και να... 
 ζητά την διερευνητική εντολή προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί σε ακυβερνησία, ενώ χαρακτηρίζει επικίνδυνη μία επανάληψη της εκλογικής αναμέτρησης. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε με συνέντευξη του στο Mega, την δεύτερη μετά την διαδυκτιακή συνέντευξη στον «Ενικό» ότι οι κάλπες δεν πρόκειται να δώσουν αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα και τάχθηκε υπέρ των συνεργασιών. «Αυτοδυναμία δεν πρόκειται να υπάρξει πρέπει να είμαστε σοβαροί και να ξέρουμε μαθηματικά. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε και να αναλάβουμε το κόστος. Μπήκα στη φωτιά για να σώσω μία κατάσταση, κατάσταση είναι η πατρίδα» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι απορρίπτει «με τα βδελυγμίας» το ενδεχόμενο συνεργασιών. «Για να κυβερνηθεί ο τόπος και λυπάμαι που το λέω έτσι όπως είναι τώρα οι συσχετισμοί η μόνη λύση για να κυβερνηθεί ο τόπος αξιόπιστα είναι να είναι πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Να πάρω εγώ την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να είμαι πρωθυπουργός. Θέλω όμως την διερευνητική εντολή» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Εγώ λέω ότι θέλω συνεργασίες. Μόλις πάρω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τους βλέπω όλους και βλέπω ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις που μπορούν να συνεργαστούν για να πάμε από το Μνημόνιο στο σχέδιο ανασυγκρότησης. Αλίμονο αν θέσουμε σε κίνδυνο τις θυσίες που έκαναν και κάνουν οι πολίτες» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.Παράλληλα κατηγόρησε για διγλωσσία τον Αντώνη Σαμαρά, αν και δεν απέρριψε εντελώς το ενδεχόμενο συνεργασίας στην περίπτωση που η ΝΔ «πάρει μία οριστική απόφαση πως αντιλαμβάνεται τον εαυτό της απέναντι στην Ευρώπη και απέναντι στο πρόγραμμα». «Όταν ο κ. Σαμαράς αποφασίσει να μιλά με την ίδια γλώσσα και προεκλογικά και μετεκλογικά, όλες τις μέρες τότε θα συνεννοηθούμε και μεταξύ μας και με τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον κατηγόρησε τη ΝΔ ότι λειτούργησε ως συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και ως αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση. Για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει κυβέρνηση μετά τις εκλογές ο Ευάγγελος Βενιζέλος τάχθηκε κατηγορηματικά κατά της επανάληψης των εκλογών. «Η επανάληψη των εκλογών είναι απειλή του κ. Σαμαρά. Αυτό θα σημαίνει κίνδυνο για τον απλό πολίτη, διάλυση της οικονομίας και του κράτους. Εάν αυτό που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις αποτυπωθεί στην κάλπη τότε η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.Βενιζέλος για Άκη: «Ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του» Σε ερώτηση πως αισθάνθηκε όταν είδε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ να περνάει την πόρτα του Κορυδαλλού ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε: «Είναι κάτι το οποίο δεν θέλω να το ζήσει κανείς άνθρωπος αλλά ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων του».Επιπλέον επανέλαβε ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος «έχει αποκοπεί προ πολλού από το σώμα του ΠΑΣΟΚ». «Όταν άρχισε αυτό να γίνεται αντιληπτό δεν άλλαξε και η στάση της παράταξης; Δεν υπήρξε φραγμός; Αποκοπή; Δεν μας είχε στείλει στοιχεία η Δικαιοσύνη νωρίτερα. Δεν είχε κάνει συσχετισμούς που θα έπρεπε να είχε κάνει» υπογράμμισε για τη στάση του ΠΑΣΟΚ μόλις ξεκίνησε η έρευνα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ Νέα επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι έχει εμμονή με την πρωθυπουργία. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. «Ο κ. Σαμαράς έχει μία εμμονή με την πρωθυπουργία. Ίσως έχει την αίσθηση ότι η χώρα του χρωστάει η χώρα κάτι και πρέπει να γίνει πρωθυπουργός» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να εκλεγεί πρωθυπουργός αλλά επιθυμεί να προσφέρει στη χώρα.«Ήταν λάθος το λεφτά υπάρχουν» Ο Ευάγγελος Βενιζέλος για μία ακόμη φορά πήρε σαφείς αποστάσεις από την διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και χαρακτήρισε λάθος το προεκλογικό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» του ΠΑΣΟΚ το 2009, όπως είχε επαναλάβει και στην πρώτη διαδικτυακή συνέντευξη του στον «Ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου. «Το ‘’λεφτά υπάρχουν’’ ήταν λάθος για την παράταξη, λάθος για τη χώρα. Χαλάρωσε τα αντανακλαστικά. Χαθήκαν οι ρυθμοί και θα έπρεπε να κινηθούμε πολύ ταχύτερα. Έπρεπε να ληφθούν άμεσα μέτρα που θα έπειθαν τις αγορές και θα μάζευαν το έλλειμμα από την αρχή» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ


Οι Υποψήφιοι είναι:

ΓΙΟΒΑΝΟΣ ΦΩΤΙΟΣ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗΣ
ΓΚΟΛΦΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΖΑΒΕΡΔΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Β’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΛΑΪΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΛΕΒΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΝΤΑΒΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΣ Ε.Α.
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑ – ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Β’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΠΑΧΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ
ΧΑΡΑΜΗ ΜΑΡΙΑ – ΟΙΚΙΑΚΑ

Η ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ;


Γνωρίζετε ότι εμείς στο www.enpatrais.blogspot.com ποτέ δεν υποστηρίξαμε ένα συγκεκριμένο κόμμα ή κάποιον υποψήφιο κόμματος. Όμως γνωρίζουμε να βλέπουμε πίσω από την κουρτίνα και να αποκρυπτογραφούμε τα μηνύματα που μας έρχονται.

Σήμερα το μεσημέρι(18/4/2012) ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας κ Μαζαράκης έδωσε συνέντευξη στο Super B. Προσπάθησε λοιπόν όπως είναι λογικό να συσπειρώσει τους Αχαιούς Νεοδημοκράτες προβάλλοντας διάφορα επιχειρήματα για να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία στις ερχόμενες εκλογές. Πρότεινε αρχικά τη λύση του ασταύρωτου ψηφοδελτίου στους αγανακτισμένους Νεοδημοκράτες για να μην άρουν την εμπιστοσύνη τους από τον πρόεδρο του κόμματος.

 Η επόμενη λύση που προτάθηκε από τον κ Μαζαράκη πραγματικά μας άφησε άφωνους. Θεωρούμε ότι με τα λεγόμενά του πρότεινε εμμέσως πλην σαφώς στους Αχαιούς Νεοδημοκράτες να τιμωρήσουν τους νυν βουλευτές δηλαδή τους Μπεκίρη και Νικολόπουλο ψηφίζοντας άλλους αξιότερους, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αχαΐας.

Προβληματιστήκαμε για το αν οι απόψεις του κ Μαζαράκη ταυτίζονται με τον πολιτικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας για μία ριζική ανανέωση στο νομό μας.

Για να επιβεβαιώσουμε ότι η κεντρική γραμμή του κόμματος ταυτίζεται με τις θέσεις του κ Μαζαράκη μπήκαμε στη σελίδα της ΝΟΔΕ Αχαΐας στο facebook όπου περιμέναμε να δούμε άρθρα όλων των νέων υποψηφίων πλην των νυν βουλευτών. Σε αντίθεση υπήρχαν Δελτία Τύπου από το αντίστοιχο γραφείο της Νέας Δημοκρατίας και άρθρα από ΕΝΑ συγκεκριμένο τέως βουλευτή και νυν υποψήφιο. Θεωρούμε ότι και να μην χειρίζεται προσωπικά ο κ Μαζαράκης το επίσημο facebook της ΝΟΔΕ ως πρόεδρος οφείλει να έχει πλήρη ενημέρωση για τις δημοσιεύσεις της ΝΟΔΕ.

Στην περίπτωση που έχουμε καταλάβει εσφαλμένα περιμένουμε τη διάψευση της ΝΟΔΕ