ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑΔιαβάστε ποιοι κατεβαίνουν με το ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα:

ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ

ΑΝΤΥΠΑ ΕΛΕΝΗ

ΒΑΡΔΑΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΤΑΣΟΣ

ΓΚΟΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΚΟΚΚΙΝΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΛΙΑΡΟΜΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΛΙΟΝΑΚΗ-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΡΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΙΑΗΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΩΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΗ


                                                      Της Αγγελικής Φατούρου*

Aφού έδωσαν την έγκρισή τους για την πραγματοποίηση των εθνικών μας εκλογών, EE και ΔNT έρχονται τώρα να υποδείξουν στον ελληνικό λαό «ποιους πρέπει» ή «ποιους δεν πρέπει» να ενισχύσει με την ψήφο του. Στην πραγματικότητα, Aμερικάνοι, Γερμανοί και οι συν αυτοίς, δεν έχουν καμία προτίμηση για το αν θα κυβερνά η NΔ, το ΠAΣOK ή οποιοδήποτε άλλο μνημονιακό κόμμα την επομένη των εκλογών στην Eλλάδα, αρκεί αυτό να μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχιση του «εξυγιαντικού» προγράμματος της τρόικας.
«Eίναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν δώσει ρητές διαβεβαιώσεις για τη συνέπειά τους στους στόχους του προγράμματος που έχουν τεθεί. Aυτούς τους στόχους πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας. Tα δύο μεγάλα κόμματα έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους σε αυτούς τους στόχους. Aυτό που είναι σημαντικό αυτήν τη στιγμή είναι να κερδίσουν από τον ελληνικό λαό την εντολή να προχωρήσουν και να επιτύχουν αυτούς τους στόχους». Tάδε έφη Tζέρι Pάις, εκπρόσωπος Tύπου του ΔNT, σε πρόσφατη συνέντευξη Tύπου στην Oυάσιγκτον.
Όσο το ΠAΣOK θα στηρίζει τη γραμμή του μνημονίου και του ξεζουμίσματος του ελληνικού λαού, ακόμη κι αν τα ποσοστά του γίνουν μονοψήφια, για τους ξένους ιμπεριαλιστές θα είναι ένα «μεγάλο» κόμμα.
«Tα πολιτικά κόμματα που έχουν υπευθυνότητα οφείλουν να επιδείξουν γενναιότητα και να πουν στον πληθυσμό την αλήθεια. Tο να καταφύγουν (σ.σ. οι ψηφοφόροι) σε ακραία επιδεικτικά λαϊκιστικά κόμματα δεν θα είναι η σωστή επιλογή για τον ελληνικό πληθυσμό».
Tάδε έφη Kριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔNT, σε πρόσφατη εκπομπή αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου. Σημειωτέον, τα «ακραία» και «λαϊκιστικά» κόμματα είναι όλες οι φωνές εκείνες που τολμούν να αμφισβητήσουν την αναγκαιότητα επιβολής των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων. Aξίζει να σημειωθεί ότι σε μια αποστροφή του λόγου της, η Λαγκάρντ θύμισε εντονότατα τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, σε στιγμές που εκείνος έβγαζε λόγους για ασθενή Eλλάδα και αναγκαιότητα χειρουργείων· η επικεφαλής του ΔNT στην περίπτωσή μας σημείωσε ότι οι νοτιοευρωπαίοι και οι Iρλανδοί είναι «πολύ πιο χαλαροί από τους βορειοευρωπαίους για θέματα δουλειάς, χρημάτων και πληρωμής φόρων» και, συνεπώς, πρέπει να λάβουν «κι άλλο φάρμακο».
Mε την ειλικρίνεια έως ωμότητα του αποικιοκράτη, η Γαλλίδα πολιτικός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα τόσο στα ελληνικά αστικά κόμματα-μαριονέτες, σχετικά με την πολιτική που οφείλουν να ακολουθήσουν εφόσον εκλεγούν, όσο και στις κυβερνήσεις των λοιπών αδύναμων οικονομικά κρατών της Eυρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετήσουν για να μην μπουν και αυτά στις λίστες των ευεργετημένων δανειοληπτών του ΔNT.
«Oι (σ.σ. Έλληνες) ψηφοφόροι απειλούν να εκτροχιάσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, αποτέλεσμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη χρεοκοπία της Eλλάδας και σε υποχρεωτική έξοδό της από το ευρώ». Tάδε έφη Bόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Oικονομικών της Γερμανίας, σε εμφάνισή του στην ίδια εκπομπή με τη Λαγκάρντ. Eξέφρασε άραγε κάποιον ειλικρινή φόβο του; απλά επαναδιατύπωσε τον κλασικό εκβιασμό σε βάρος της Eλλάδας; ίσως, και τα δύο.
Tην ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός παίρνει εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για διάλυση της παρούσας Bουλής, Aμερικανοί και Γερμανοί σχεδιάζουν την ελληνική Bουλή της επόμενης ημέρας. Aν μπορούσαν να δώσουν σταυρωμένα τα ψηφοδέλτια στον ελληνικό λαό, δεν θα δίσταζαν. Aν μπορούσαν να αποκλείσουν τα κόμματα που μάχονται ενάντιά τους, πιθανότατα θα το έπρατταν κι αυτό.
Aκόμη καλύτερα, αν μπορούσαν να παρακάμψουν τις (ούτως ή άλλως, σε μεγάλο βαθμό, ελεγχόμενες) εκλογές, θα το προτιμούσαν! «Ένα ακόμη εμπόδιο» αποκαλεί, κατά λέξιν, ο Σόιμπλε τις ελληνικές εθνικές εκλογές, στο μακρύ δρόμο της αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης. Σε μικρό χρονικό διάστημα από σήμερα θα γνωρίζουμε πόσο μικρό ή μεγάλο εμπόδιο θα σταθεί (και) το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στο ευρωπαϊκό και υπερατλαντικό πρόγραμμα εξυγίανσης που έχει ήδη δρομολογηθεί για τη σωτηρία μας.

*Εκπαιδευτικός, μέλος της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ


Διαβάστε τους υποψηφίους της Χρυσής Αυγής στην Αχαΐα: 

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΙΑΧΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ ΑΡΕΤΗ
ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΦΡΙΓΓΕΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ


Διαβάστε τους υποψηφίους της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αχαΐα:

 1 ΑΚΤΥΠΗ ΑΝΘΗ
2 ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
 3 ΑΛΜΠΑΝΗ ΛΕΝΑ
4 ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 5 ΚΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
6 ΚΟΚΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ)
7 ΛΕΚΑΤΣΑΣ-ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΗΛΙΑΣ
8 ΜΑΛΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 9 ΠΑΓΑΝΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
10 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
11 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ
12 ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ


Ανακοινώθηκε από την Τοπική Επιτροπή Πάτρας η σύνθεση του ψηφοδελτίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νομό για τις επερχόμενες εκλογές:

1.             Αγγελόπουλος Ιωάννης – Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος Επιτροπής Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων (ΕΠΑΣΣ)
2.             Αλεξόπουλος Ελευθέριος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
3.             Αναγνωστάκης Αλέκος – Φυσικός
4.             Βάρδας Αλέξιος – Οικονομολόγος
5.             Γεωργίου Αλέξανδρος – Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, Μεταπτυχιακός Φοιτητής, Μέλος Πανελλαδικού Συντονιστικού ΑΝΤΑΡΣΥΑ
6.             Ζάγκλα Νικολέτα (Λέττα) – Κοινωνική λειτουργός, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών ΠΤΔΕ
7.             Κοκκινάκη Αναστασία (Τασία) – Τραπεζικός Υπάλληλος  
8.             Μπελιάς Δημήτριος – Πολιτικός Μηχανικός, Μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ)
9.             Μπιλιανού Παναγιώτα (Τέτα) – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Ιδιωτική Υπάλληλος
10.         Σκαμνάκης Αθανάσιος – Δημοσιογράφος, Συγγραφέας
11.         Στεργιοπούλου Αθηνά – Ιδιωτική Εκπαιδευτικός Ξένων Γλωσσών
12.         Στούμπος Αθανάσιος – Αγρότης, Μέλος Τοπικής Επιτροπής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιγίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Αχαΐα:

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΕΝΗ
 ΔΡΑΝΔΑΚΗ ΣΟΦΙΑ
 ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΤΑΘΑΚΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΖΑΒΑΡΑ ΜΑΡΙΑ
ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ»


Συμπατριώτισσες & Συμπατριώτες,

Οι περισσότεροι Ελληνες προβληματιζόμαστε τι πρέπει να κάνουμε σ’ αυτές τις εκλογές. Είναι πλέον δεδομένο ότι δεν εμπιστευόμαστε τα σημερινά πολιτικά κόμματα. Δυστυχώς δεν έχει ακόμα εμφανιστεί κάποιο αξιόπιστο καινούργιο, μολονότι η Κοινωνία «βράζει» και καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες από σοβαρούς πολίτες, αλλά και από τυχοδιώκτες για τον σχηματισμό νέων κομμάτων. Ψάξτε να βρείτε στην περιοχή σας τέτοιες ομάδες, πλησιάστε τις και διαπιστώστε μόνοι σας ποιές είναι αξιόπιστες. Συνήθως οι καλές είναι αυτές, που ομαδοποιούνται συνεχώς σε μεγαλύτερους σχηματισμούς.
Όμως θέλουμε να δείξουμε την αγανάκτησή μας και προβληματιζόμαστε:

Πως ; Αποχή; Λευκό; Μικρά κόμματα;

Με δεδομένο ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα προκύψουν με βάση μόνον τα «Έγκυρα ψηφοδέλτια» οι λύσεις: Αποχή ή Λευκό δεν θα έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, δηλαδή να επιτύχουν σαφή ένδειξη απόρριψης του υφιστάμενου αμαρτωλού πολιτικού συστήματος. Μία άλλη λύση είναι κάποιο από τα μικρά κόμματα, εφόσον συμφωνείτε με αυτά που πρεσβεύει και εκτιμήσετε ότι έχει πιθανότητα να συγκεντρώσει το απαραίτητο 3%, ώστε να εκπροσωπηθεί στην επόμενη Βουλή. Αξίζει τον κόπο.
Κάποιοι άλλοι θα ψηφίσουν κάποιο από τα παλιά, είτε λόγω πελατειακών σχέσεων είτε γιατί, παρόλα όσα έχουν υποστεί συνεχίζουν να πιστεύουν ότι το κόμμα τους είναι η καλλίτερη δυνατή λύση. Τι να κάνουμε λοιπόν; Πως θα στείλουμε ένα μήνυμα που να αντιστοιχεί με γερό χαστούκι; Προτείνουμε να ψηφίσετε όποιο κόμμα κρίνετε σκόπιμο, αλλά να μη ψηφίσετε κανέναν από όσους διετέλεσαν Βουλευτές τα τελευταία 30 χρόνια. Κανέναν σταυρό στους Βουλευτές αυτούς. Ψηφίστε αποκλειστικά και μόνον νέα πρόσωπα, που θα βρείτε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που θα προτιμήσετε. Μόνον σ’ αυτούς να βάλετε σταυρούς προτίμησης. Το μήνυμα αυτό δεν μπορεί να το αγνοήσει κανείς, όπως γινόταν μέχρι τώρα, που μάς παραμύθιαζαν ότι «έλαβαν το μήνυμα», αλλά το αγνοούσαν συστηματικά και έκαναν τα δικά τους. Αυτά που πληρώνουμε ακριβά σήμερα εμείς ο Λαός.
Με την πρωτοφανή, στα παγκόσμια χρονικά, αυτή ενέργεια, η Τρόϊκα, οι Κυβερνήσεις και οι Λαοί της Ευρώπης και των άλλων αξιολόγων Χωρών θα αντιληφθούν, ότι ο Ελληνικός Λαός απέρριψε τους αναξιόπιστους πολιτικούς, που τον έφεραν σε αυτή την απαράδεκτη θέση και ότι αποφάσισε να δράσει και να πάρει την τύχη του στα χέρια του. Έτσι θα συντελέσετε στην ανάδειξη νέων πολιτικών προσώπων, που θα γνωρίζουν πλέον ότι εάν δεν ανταποκριθούν σωστά θα έχουν την τύχη των προκατόχων τους.

Για να επιτευχθούν όλα αυτά, όταν συναντάμε έναν φίλο ή γνωστό αντί να λέμε ΚΑΛΗΜΕΡΑ να ευχόμαστε:Ούτε ένας!

Ομάδα Πολιτών «ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ»  

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΚΑΨΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ»


Η αλήθεια είναι ότι τα δημοσκοπικά ευρήματα που εμφανίζουν πολύ ψηλά το κόμμα του Πάνου Καμμένου, αιφνιδίασαν τη ΝΔ και την οδήγησαν σε πολιτική ακινησία. Εν πολλοίς- λένε στη Συγγρού, η ΝΔ πλήρωσε το γεγονός... 
 ότι δεν είχε ολοκληρωμένη ομάδα πολιτικού σχεδιασμού και την απαιτούμενη οργανωτική δομή για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σύντομα στα νέα πολιτικά δεδομένα. Στο επιτελείο του Α. Σαμαρά, τις τελευταίες μέρες ωστόσο, έχουν αναθαρρήσει και πλέον πιστεύουν ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν είναι φαινόμενο που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Είναι όμως λίγος ο χρόνος, αν και στην πολιτική οι 15 μέρες θεωρούνται πολλές. Η αλλαγή κλίματος που έχει επέλθει, πιστώνεται κατά κύριο λόγο στην παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως επικεφαλή της Εκλογικής Επιτροπής. «’Ηταν μια υπέρβαση του Σαμαρά», λένε «στην οποία ο Βαγγέλης ανταπεξήλθε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Η «υπέρβαση» έγκειται στο γεγονός ότι στην εσωκομματική αναμέτρηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη ο κ. Μεϊμαράκης έπαιξε περίεργο παιχνίδι και ο «καλύτερος δυνατός τρόπος» στην ταχύτητα και την ικανότητα με την οποία αντεπεξέρχεται σε σειρά δύσκολων εκλογικών χειρισμών. Όσοι γνωρίζουν τον Μεϊμαράκη, δεν ξαφνιάστηκαν. Γνωρίζει τη ΝΔ σαν το σπίτι του, όταν σηκώσει το τηλέφωνο οι Νομαρχιακές κάθονται… κλαρίνο και έχει τεράστια εμπειρία στις εκλογικές αναμετρήσεις. Η ΝΔ σήμερα, θέλει- όπως λένε, να βγάλει τον Πάνο Καμμένο από το καβούκι του για να αναδεχθούν τα «αίολα επιχειρήματά του». Να εξηγήσει με δυο λόγια π.χ. πως αντιλαμβάνεται την εκδίωξη των δανειστών την επομένη των εκλογών, χωρίς επιπτώσεις στην οικονομία και κυρίως στην πληρωμή των συντάξεων και των μισθών του Ιουνίου. Ή να εξηγήσει πως ελπίζει σε συμμαχία των αντιμνημονιακών δυνάμεων, δείχνοντας επί της ουσίας μόνον την Αριστερά η οποία με το που ακούσει το όνομά του βγάζει… φλύκταινες (σ.σ. και όχι αδίκως). Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Π. Καμμένος, χαϊδεύοντας αυτιά- λέει η ΝΔ, έχει κερδίσει ψηφοφόρους που θέλουν να ακούσουν ένα λόγο αντιμνημονιακό. Και έστω και αν εδώ και κάποιες μέρες οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να ξεφουσκώνει, οι δυνάμεις που διατηρεί φαίνεται ότι αρκούν να κρατούν τη ΝΔ μακριά από το στόχο της αυτοδυναμίας ή εν πάση περιπτώσει, ενός ποσοστού που δεν θα επιτρέπει στο ΠΑΣΟΚ να αρνηθεί τη στήριξη κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Το ερώτημα που τίθεται πλέον στη Συγγρού, είναι αν ο πολιτικός χρόνος θα αποδειχθεί επαρκής για να… καεί ο Καμμένος. Ίδωμεν…

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣΜε αφορμή τη συμπλήρωση των 45 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ τονίζει:
Σαράντα πέντε χρόνια μετά το πραξικόπημα των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου η  Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με αυταρχικές και υπαγορευμένες πολιτικές που θέτουν σε κίνδυνο την ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας.  
Η πολιτική των μονόδρομων και η αναβίωση των αδιέξοδων πολιτικών που επιχειρείται από τα λεγόμενα μεγάλα κόμματα οδήγησε σε κοινωνική συντριβή βυθίζοντας το λαό στο σκοτάδι, το φόβο και τη μιζέρια. 
Είναι αναγκαίο, πιο πολύ από ποτέ, να υπάρξει πολιτικό προσωπικό με νέες ιδέες και αντιλήψεις για μια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ αγώνων με στόχο την περιθωριοποίηση και εξαφάνιση  των φαντασμάτων του παρελθόντος που σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές αναζωπυρώνονται και επιζητούν θέση και ρόλο στην κοινωνία.
Είναι η ώρα της υπεράσπισης της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 785.000 ΟΙ ΕΓΓΓΡΑΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ


Αύξηση κατά 1,93% σε σχέση με τον προηγούμενα μήνα παρουσίασαν τα ποσοστά ανεργίας τον Μάρτιο. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανήλθαν στους 785.203. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, 343.054 είναι άνδρες (ποσοστό 43,69%) και 442.149 είναι ...
γυναίκες (ποσοστό 56,31%).

Οι 319.917 άνεργοι (40,74%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και μεγαλύτερο των 12 μηνών.


Στην Περιφέρεια Αττικής αναλογεί το 35,14% των ανέργων που αναζητούν εργασία από το σύνολο της χώρας και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας το 19,74%.

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 63,17% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 το 27,11% και άνω των 55 ετών το 9,72%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 46,92% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως Γ' Γυμνασίου) το 36,77%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 15,16% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση το 1,16%.

Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 302.331 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά 19.304 άτομα (ποσοστό 6,82% σε σχέση με το Φεβρουάριο).

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 46.459, αυξημένες κατά 15,59% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (ήταν 40.194) και μειωμένες κατά 11,22% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2011 (52.332).

Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 22.111 (αυξημένες κατά 1,51% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά 5,16% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2011), οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 13.497 (μειωμένες κατά 8,08% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά 22,25% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2011) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 18.415 (αυξημένες κατά 9,93% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά 3,48% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2011).

Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 35.608, το 62,10% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξης συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Το μέγεθος αυτό είναι μειωμένο κατά 2,36% από το Φεβρουάριο (36.467) και μειωμένο κατά 12,45% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2011 (40.672).

Από τις παραπάνω ροές της μισθωτής απασχόλησης προκύπτει μείωση της μισθωτής απασχόλησης κατά 7.564 θέσεις εργασίας, έναντι 13.024 τον Φεβρουάριο και 7.419 τον Μάρτιο του 2011.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΤΡΟΜΑΖΕΙ»


Με βολές εναντίον του ΠΑΣΟΚ αλλά και του Π. Καμμένου άρχισε τον προεκλογικό του αγώνα στην περιφέρεια ο Πρόεδρος της ΝΔ. Μιλώντας στην Αρτά ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε πως στόχος της ΝΔ είναι η... 
 αυτοδυναμία. «Η νίκη τρομάζει πολλούς γιατί θα αλλάξουν πολλά και δεν το θέλουν ζητώ την δύναμη να μπορέσουμε να το κάνουμε. Όσοι μεγαλύτερη δύναμη μου δώσετε τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχω για να διαπραγματευτώ με τους δανειστές. Άλλοι σας κορόιδεψαν όχο εγώ» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΝΔ. Επιτέθηκε προσωπικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο τον οποίο χαρακτήρισε συνένοχο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ «Τι να το κάνω που σήμερα ο κ. Βενιζέλος παραδέχεται σήμερα ότι έγιναν «εγκληματικά λάθη» από το ΠΑΣΟΚ. Στα λάθη αυτά εκείνος ήταν μέτοχος! Ήταν μέσα στην κυβέρνηση και τα στήριζε. Εγώ ήμουν απέναντι. Τους προειδοποιούσα να μην τα κάνουν…» Στο στόχαστρο του Αντώνη Σαμαρά βρέθηκε και ο Πάνος Καμμένος τον οποίο κατηγόρησε ότι ποντάρει στην απελπισία των πολιτών «Ποντάρουν και τοκίζουν στην απελπισία του κόσμου. Δεν προτείνουν τίποτε. Δεν δίνουν καμίαν απάντηση σε κανένα ερώτημα. Δεν έχουν πολιτική πρόταση για ο,τιδήποτε. Απλώς πολεμούν τη Νέα Δημοκρατία. Προσπαθούν να της κόψουν δύναμη τώρα που προηγείται. Δεν τους νοιάζει η Ελλάδα. Δίνουν «φιλί ζωής» στο ΠΑΣΟΚ που καταρρέει…Όλοι τους σχεδόν ενώ ψήφισαν τον περασμένο Νοέμβριο την κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», δηλαδή την κυβέρνηση που θα έκανε το κούρεμα, την κυβέρνηση Παπαδήμου. Κι όταν ήλθε η ώρα να γίνει το κούρεμα…άλλαξαν γνώμη και το καταψήφισαν! Προσέξτε: Κάνουν ό,τι μπορούν να μας σπρώξουν σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που καταγγέλλουν τη συγκυβέρνηση». Για τα μέτρα του Ιουνίου ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε πως με την μείωση των δημοσίων δαπανών θα αποφευχθούν οι περαιτέρω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. «Σπατάλη θα κόψουμε. Κι υπάρχει πολλή σπατάλη. Πάνω από 18 δισεκατομμύρια περικοπές σπατάλης είχαμε εντοπίσει από πέρσι, χωρίς να αγγίξουμε μισθούς και συντάξεις. Αυτό κάποιοι δεν το πίστευαν τότε. Τώρα αλλάζουν γνώμη. Όταν βλέπουν τι «πάρτυ» γίνεται στο σπάταλο κράτος…. Θα παλέψουμε για να μην υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές. Γιατί χειροτερεύουν την ύφεση και μεγαλώνουν το έλλειμμα.» Επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για την ενίσχυση των κατώτερων συντάξεων αλλά και την επιστροφή των πολυτεκνικών επιδομάτων. «Να αποκαταστήσω τις πολύ χαμηλές συντάξεις που κόπηκαν. Να αποκαταστήσω τα πολυτεκνικά επιδόματα που κόπηκαν. Και να δώσω το εξισωτικό επίδομα στους κτηνοτρόφους. Συνολικό κόστος 550 εκατομμύρια. Αυτό είναι όλο! Είναι το πρώτο που θα ζητήσω να τροποποιήσουμε». Τέλος τα βουλευτικά αυτοκίνητα Ο Πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε πως τα αυτοκίνητα των βουλευτών θα είναι ιδιωτικά.«Αλλά και τέρμα τα ειδικά αυτοκίνητα για τους Βουλευτές. Περνάμε δύσκολες ώρες. Βγαίνω βουλευτής από το 1977. Τότε δεν υπήρχαν τέτοια προνόμια. Και η δημοκρατία λειτουργούσε μια χαρά… Το παράδειγμα της λιτότητας και της σύνεσης θα το δώσουμε πρώτοι εμείς».

45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΧΟΥΝΤΑ


Σαράντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Σάββατο, από την 21η Απριλίου 1967, την ημέρα που τα τανκς της χούντας βγήκαν στος δρόμους της Αθήνας βάζοντας τη Δημοκρατία στον γύψο. Λίγες εβδομάδες πριν από τις προκηρυγμένες για τις... 
28 Μαΐου εκλογές, ο συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος με τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τον συνταγματάρχη Νικόλαο Μακαρέζο κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα.

Με 100 τανκς στην Αθήνα, οι πραξικοπηματίες κινήθηκαν τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου και κατέλαβαν αρχικά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στη συνέχεια κατέλαβαν στρατηγικούς στόχους, όπως τη Βουλή, τον ΟΤΕ και το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας, στο Ζάππειο.

Στη συνέχεια έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του ΝΑΤΟ με κωδικό Σχέδιο Προμηθεύς με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Αττικής.

Το συγκεκριμένο σχέδιο προοριζόταν για την αναγκαστική ανάληψη εξουσίας από το στρατό με σκοπό την εξουδετέρωση κομμουνιστικής εξέγερσης, σε περίπτωση που εισέβαλλαν στην Ελλάδα δυνάμεις του σοβιετικού Κόκκινου Στρατού. Παράλληλα, οι άνδρες της ΕΣΑ ξεκινούν επιδρομές και συλλήψεις πολιτικών προσώπων και προσωπικοτήτων αριστερής κυρίως ιδεολογίας, οι οποίοι οδηγούνται στις φυλακές και τις εξορίες, όπου υφίστανται φρικτά βασανιστήρια.

Πέραν των διώξεων και των βασανιστηρίων, η χούντα επιβάλλει απαγορεύσεις και περιορισμούς και ασκεί καθημερινή λογοκρισία σε εφημερίδες, ραδιοφωνικά προγράμματα, έντυπα, τραγούδια πάσης φύσεως και σενάρια τηλεοπτικών σειρών.

Η μαύρη αυτή περίοδος στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, που γεννήθηκε μέσα σε μια προηγηθείσα μακρά περίοδο πολιτικής ανωμαλίας, κορυφώθηκε με το δράμα της Κύπρου, την εισβολή των Τούρκων και τη διχοτόμηση του νησιού.