ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Η SEXY ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ


Ο υπουργός Υγείας γυμνάζεται ασταμάτητα με την προσωπική του γυμνάστρια Χριστίνα Πάζιου. Την νεαρή γυμνάστρια την γνωρίσαμε από την τηλεόραση, καθώς συμμετείχε στην πρωινή εκπομπή που παρουσίαζε η Ελένη Μενεγάκη.

Πηγή: briefingnews.gr

 

ΟΙ PATRINISTAS ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΑΝ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ 28η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

 

            Η ομάδα μας ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της Αντ/ρχίας Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, Μ.Κ.Ο., Ένταξης μεταναστών  & Εξυπηρέτησης του πολίτη και συμμετειχε στο πολυποίκιλο σπονδυλωτό φεστιβάλ, όπου έφηβοι πρόσκοποι (ανιχνευτές) ηλικίας 15-18 ετών από όλη την Ελλάδα βρεθηκαν στην πολη μας.

 

           

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών και θέλοντας να δώσουμε βαρύτητα στην αξία του διαβάσματος  διοργανώνουσαμε δράση ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ (“Bookcrossing”) στην Πλατεία Γεώργιου τo Σάββατο 21-4-2012 από ώρα 11.00πμ έως 1.30μμ. Ταυτοχρονα προσεφεραν γαρυφαλλα στους συμμετεχοντες και τους περαστικους.  

 

Ευχαριστουμε οσους ανταποκριθηκαν στο καλεσμα μας να φερουν βιβλία που ''περισσεύαν''  σκονισμενα στα ράφια της βιβλιοθήκης και τα ανταλλαξαν με άλλα που τους «ελείπαν»

 

Απευθυνομαστε σε κάθε συμπολιτη μας. Ελα στους Patrinistas. Μπορουμε και μας αξιζει μια ομορφη πολη. Μπορείτε να μαθαίνετε όλα μας τα νέα, να επικοινωνείτε με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, να συμμετέχετε στις τρέχουσες δράσεις και να συναποφασίσουμε για τις επόμενες αρκεί να

 

  • στείλετε την άποψη σας στο e-mail  patrinistas@gmail.com
  • συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής μέλους στο www.patrinistas.gr
  • έλθετε στην παρέα μας στο facebook με ένα απλό like στο www.facebook.com/patrinistas

 

 

Σε περιμένουμε.

 

Η ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

PATRINISTAS

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΧΑΪΑΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ-ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Εντονότατοι προεκλογικοί ρυθμοί καθημερινά για τον Υποψήφιο Βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο που περιόδευσε το Σάββατο στην ορεινή Αχαία και ειδικότερα στους πρώην Δήμους Καλαβρύτων, Παίων και Αροανίας, περιοχές από τις οποίες ποτέ δεν έλειψε και τώρα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές,θέλησε με τις επισκέψεις του να υπογραμμίσει το μόνιμο ενδιαφέρον του για την ύπαιθρο και την στήριξή του σ' αυτήν.
Αρχικά ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος περιόδευσε σε Κερπινή και Ρωγούς, συνομιλώντας κυρίως με νέους κατοίκους των δύο χωριών, από τους οποίους άκουσε λόγια ανησυχίας για την τύχη του τόπου αλλά και τα αδιέξοδα των μικροκαλλιεργητών που δεν τυγχάνουν της κρατικής βοήθειας. "Ο αγροτικός τομέας αποτελεί προτεραιότητα για τον Σαμαρά και υπάρχουν  σωστά εργαλεία για να τον ενισχύσουν, δίνοντας παράλληλα ώθηση σε νέα άτομα να πάρουν τη γη στα χέρια τους και να την εκμεταλλευτούν προς όφελος και της χώρας.
Ακολούθως ο υποψήφιος βουλευτής περιόδευσε σε Σοποτό, Αλέσταινα ,Ανάσταση, Λεχούρι, Κερασιά και Λειβάρτζι, ζητώντας να ενημερωθεί για την κτηνοτροφία και την μελισσοκομία, που πραγματικά αναπτύσσονται  διαρκώς,παρά τις δυσκολίες και τα χαμηλά εισοδήματα."Η χώρα παράγει πολλά αλλά εισάγει περισσότερα. Θα αφήσουμε να ερημώσουν τα πάντα;  H Eλλάδα θα πρέπει να βρει τις ρίζες της και να εκμεταλλευτεί τη γη της" είπε ο Δημ. Τριανταφυλλλόπουλος, υπογραμμίζοντας την αξία της υπαίθρου και στη Αχαία.
Τέλος ο υπ. .βουλευτής επισκέφθηκε τη Δάφνη, το Πάος και το Πεύκο Παίων για να κλείσει τη μεγάλη περιοδεία του στην ορεινή Αχαία με τα Τριπόταμα Αροανίας.Εκεί έβαλε και ζήτημα αλλαγής του μεγάλου Δήμου σε δύο με τις αλλαγές που η ΝΔ θα επιφέρει στο "Καλλικράτη", 
Σε συζητήσεις με δεκάδες μόνιμους κατοίκους και ετεροδημότες, ο Δημ.Τριανταφυλλόπουλος, επέμεινε "στην ανάγκη ψήφου πολιτικής σταθερότητας και όχι ακυβερνησίας, προτρέποντας για την αποφυγή ψήφου διαμαρτυρίας σε κόμματα προσωρινά, ανύπαρκτα προγραμματικά και ιδεολογικά, που λένε ότι θέλουν ξέροντας πως δεν θα κυβερνήσουν".
Τέλος, υπερθεμάτισε της ανανέωσης των πολιτικών προσώπων, προκειμένου - όπως είπε χαρακτηριστικά-"να γίνει τώρα μια νέα αρχή με υγιείς βάσεις - δίπλα στον πολίτη - κι όχι επιβίωσης "πολιτικών τζακιών" που προβάλλουν μια επανάληψη οικογενειακής μορφής αλλά και άλλων που είτε πλουτίζουν την ώρα που ο λαός φτωχαίνει ή κυνηγούν τη δόξα της πολιτικής μη έχοντας τι άλλο να κάνουν στη ζωή τους"!  
Το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Τριανταφυλλόπουλος περιόδευσε σε Περιβόλα Πατρών, Σαγέϊκα Μόβρης και Τζάϊλο Ωλενίας. 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ: ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την κάθετη πτώση του τζίρου στην αγορά και την αδυναμία του εμπορικού κόσμου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Υπάρχουν επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν γιατί το κράτος τους χρωστάει και δεν πληρώνει.
Την ίδια στιγμή, η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστό και οι τράπεζες αδυνατούν να δανείσουν ακόμα και τις πιο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.
Το κράτος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ζητά από τον ιδιωτικό τομέα να είναι απόλυτα συνεπής απέναντι στο κράτος.
Αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η Ελλάδα είναι ένα απλό κοινωνικό συμβόλαιο με τον επιχειρηματικό κόσμο:
1.     Το κράτος θα τους φορολογεί λιγότερο.
2.     Θα τους δώσει τη δυνατότητα να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν, όσο παραμένουν απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
3.     Αλλά όταν τους πιάνει, να κλέβουν την εφορία, παρά τη χαμηλότερη φορολογία, θα είναι αμείλικτο μαζί τους!
Ποιος σοβαρός επιχειρηματίας μπορεί να διαφωνήσει με κάτι τέτοιο;
Αυτό είναι μια πολιτική η οποία στηρίζεται σε τρία πράγματα: Στην ειλικρίνεια, στην εξυπηρέτηση της οικονομικής δραστηριότητας και στην προσήλωση προς το δημόσιο συμφέρον.
Από την πολιτική αυτή όλοι κερδίζουν: και οι έμποροι και οι παραγωγοί και οι καταναλωτές και οι φορολογούμενοι.
Το δημόσιο συμφέρον είναι μια προτεραιότητα δημοκρατική. Είναι μια προτεραιότητα που έχουν όσοι αγαπούν τον τόπο τους. Μια εθνική προτεραιότητα.
Όσοι αγαπούν τον τόπο τους, πιστεύουν στον τόπο τους, επενδύουν στον τόπο τους, σέβονται τους κανόνες του παιγνιδιού και δίνουν ευκαιρίες σε όλους…».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ


Συνάντηση με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Επιχειρηματιών, Δανειοληπτών, Μεριδιούχων Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, είχε την Κυριακή το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.
Αφού συζήτησαν διεξοδικά το ζήτημα, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη των δίκαιων αιτημάτων των επιχειρηματιών, των δανειοληπτών και των μεριδιούχων της Αχαϊκής Τράπεζας και των διεκδικήσεών τους για:
·         Να μην κλείσει καμία δανειακή σύμβαση των δανειοληπτών μέχρι την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μετά την ανακεφαλαιοποίηση να γίνουν ρυθμίσεις με ευνοϊκούς όρους (περίοδος χάριτος και μακρύς χρόνος αποπληρωμής στην τράπεζα που θα μεταφερθούν) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
·         Να εξασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση των Ελληνικών επιχειρήσεων με όρους και προϋποθέσεις κόστους, που απολαμβάνουν και οι επιχειρήσεις των άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
·         Για ειδική μέριμνα στις 3 Συνεταιριστικές Τράπεζες (που η Τράπεζα της Ελλάδας ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας), ώστε να διευκολυνθούν οι δανειολήπτες τους και να αποφύγουν τη βίαιη διακοπή των εργασιών τους.
·         Αναστολή της εκκαθάρισης, επί δίμηνο τουλάχιστον, ώσπου η νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών μετά τις εκλογές, να αντιμετωπίσει το οξύ αυτό πρόβλημα ρεαλιστικά, με στόχο την οικονομική βιωσιμότητα της περιοχής μας.
«Οι διεκδικήσεις αυτές αποτελούν απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μπορέσουν οι δανειολήπτες να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους και να μην εξαφανιστεί η επιχειρηματική δράση χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επικοινωνήσαμε ήδη με την κ. Κατσέλη και άμεσα θα οριστεί ραντεβού με τη Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου Δανειοληπτών, με στόχο να γίνουν ουσιαστικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων. Με το κλείσιμο της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας η ήδη δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία και αγορά της περιοχής μας έχουν δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα. Εμείς στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ πιστεύουμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας» και γι΄ αυτό θέλουμε να τις στηρίζουμε έμπρακτα» δήλωσε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.

Η ΝΑΤΑΣΑ ΡΑΓΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ«Τα ύποπτα παιχνίδια του εκκαθαριστή θα πάνε περίπατο»


Η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ Αχαΐας Νατάσα Ράγιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:


 «Η νέα συντονισμένη επίθεση σε βάρος των δανειοληπτών της Αχαϊκής Τράπεζας, ισοδυναμεί με εκ προμελέτης έγκλημα κατά του συνόλου των Αχαιών πολιτών.
Οι προθέσεις του υπαλλήλου-εκκαθαριστή της Τράπεζας της Ελλάδος να καταστήσει άμεσα απαιτητά τα δάνεια, πνίγουν την τοπική οικονομία και δεν αφήνουν πια ούτε ίχνος ελπίδας ανάταξης στον  ήδη αποδεκατισμένο επιχειρηματικό χάρτη του Νομού.
Η εν μία νυκτί απόφαση να κλείσουν την Τράπεζα των Αχαιών και τώρα οι παράλογες απαιτήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν μας αφήνουν αμφιβολία ότι το πολιτικό σχέδιο της εξόντωσης του Νομού και της πραγματικής οικονομίας του τόπου μας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Δεν θα τους αφήσουμε έτσι. Θα αντιδράσουμε και θα αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς τους.
Θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θα τα καταφέρουμε γιατί για μας προέχει ο άνθρωπος, ο επιχειρηματίας, ο βιοπαλαιστής. Δεν έχουμε μάθει να ζούμε στο ψεύτικο βασίλειο των αριθμών, αλλά μέσα στην κοινωνία της αγωνίας και της προσπάθειας.
Τούτη την ώρα που η μοναδική έννοια της Κυβέρνησης είναι να πετύχει τους στόχους της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, δεν μπορεί να βάλει κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις οποίες στερεί την ρευστότητα, και τις καταδικάζει σε θάνατο.
Πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, που όμως το ξέρουμε, το πολεμάμε και στο τέλος θα το ρίξουμε στον καιάδα».

Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ

Ο δαιμόνιος τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος αποφάσισε να γίνει φωτορεπόρτερ και να τροφοδοτήσει blogs και εφημερίδες με φωτογραφίες από το Ζάππειο ΙΙΙ. Που τις βρήκαμε; Μα στο λογαριασμό flickr του Βουλευτή. Απορείτε πώς έχει flickr; Και όμως έχει και μάλιστα έχει μία πληθώρα λογαριασμών, ομάδων και σελίδων στο facebook και λογαριασμούς σε twitter, youtube και google plus. Τα χάσατε; Εμείς να δείτε...Έτσι εξηγείται και η δημοτικότητά του στο διαδίκτυο που φάνηκε στη δημοσκόπηση που διενήργησε το enpatrais: http://enpatrais.blogspot.com/2012/04/enpatrais_22.html

Ζάππειο ΙΙΙ Ζάππειο ΙΙΙ

ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 3 ΚΑΚΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ TWITTER


Ο κόσμος του internet και των social media παρακολούθησε με τεράστιο ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Γεγονός που πιστοποιεί την καλή δουλειά που γίνεται τελευταία στα social  media από τη ΝΔ
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του Σαμαρά στο Ζάππειο το hashtag #zappeio3 έφτασε και στη δεύτερη θέση στην κατάταξη του twitter με τα παγκόσμια trends.
Εξάλλου, η live αναμετάδοση της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά μόνο στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας εμφάνιζε κοντά στους 10.000 μοναδικούς χρήστες.

ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ ΓΙΑ ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ


Αυτός ο πρώτος γύρος των γαλλικών εκλογών, είναι ιδιαίτερα σημαντικός όχι μόνο για τους υποψηφίους, αλλά προφανώς και για τους ψηφοφόρους, όπως διαπιστώνεται από την προσέλευση που έφτασε στο 28,29% στις 12... 
 το μεσημέρι. Το ποσοστό είναι μικρότερο από το αντίστοιχο του 2007 που ξεπέρασε κατά τι το 30%, αλλά μεγαλύτερο κατά επτά μονάδες από αυτό της 21ης Απριλίου του 2002, που φέρει την εφιαλτική ανάμνηση του αποκλεισμού των σοσιαλιστών. Οι πολιτικοί αναλυτές θεώρησαν το ποσοστό αυτό «ικανοποιητικό» λαμβανομένου υπόψη ότι, λόγω των σχολικών διακοπών, πολλοί ψηφοφόροι που απουσιάζουν από την εκλογική τους περιφέρεια, χρειάσθηκε να μπουν στη διαδικασία του πληρεξούσιου, προκειμένου να δοθεί η ψήφος τους. Για τους υποψήφιους και ιδιαίτερα για τον Νικολά Σαρκοζί, αυτός ο γύρος θεωρείται υψίστης σημασίας. Αποτελεί τη μοναδική του ελπίδα να κερδίσει την απαραίτητη δυναμική για την εκστρατεία του δεύτερου γύρου, για την οποία προβλέπει καθημερινά συγκεντρώσεις. Η δυναμική αυτή είναι απαραίτητη για τον Σαρκοζί καθώς, τόσο από τα δεξιά του όσο και από τ' αριστερά του, τα περιθώρια είναι στενά για την άντληση ψήφων. Η Μαρίν Λεπέν έκανε μια ιδιαίτερα επιθετική εκστρατεία εναντίον του, το δε 20% των ψηφοφόρων της εκτιμάται ότι είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν Ολάντ. Ο Φρανσουά Μπαϊρού στο κέντρο, φαίνεται ότι μέχρι τελευταία στιγμή θα προσπαθήσει να διατηρήσει την ανεξαρτησία του. Άλλωστε, η πτώση του στο 10%, σε σχέση με το 18% που είχε φθάσει στις αντίστοιχες δημοσκοπήσεις το 2007, έχουν μειώσει τη δύναμη επιρροής του. Καθοριστικής σημασίας μπορεί να θεωρηθεί και για τον Ολάντ αυτός ο πρώτος γύρος, για την μελλοντική του ανεξαρτησία στην εφαρμογή του προγράμματός του. Είναι σημαντικό γι' αυτόν να κερδίσει τη λαϊκή ετυμηγορία με μια νίκη στον πρώτο γύρο, ώστε να μη φανεί άμεσα εξαρτημένος από το Μέτωπο της Αριστεράς και τον Ζαν Λικ Μελανσόν, που ντοπαρισμένος από την εντυπωσιακή εκστρατεία που κατάφερε, δεν δείχνει διατεθειμένος να σιωπήσει στη συνέχεια. Ένα ποσοστό άνω του 15% για τον Μελανσόν, ο οποίος ξεκίνησε από 6%, εκτιμάται ότι μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον Ολάντ, ο οποίος προσβλέπει παράλληλα και στην ψήφο μερίδας των κεντρώων. Πάντως, μέσω πρωινού ρεπορτάζ σε εκλογικά κέντρα του Παρισιού, η διαπίστωση είναι ότι ο εφιάλτης του 2002, με το πέρασμα του Λεπέν στον δεύτερο γύρο είναι ακόμα ζωντανός, και ψηφοφόροι του Μελανσόν δήλωναν ότι θα ρίξουν «χρήσιμη ψήφο» στον Ολάντ, γιατί δεν θέλουν άλλες εκπλήξεις. Άλλοι, εμπνευσμένοι από κυριακάτικο κείμενο της εφημερίδας «JDD», χαριτολογούν και θέλουν να πιστεύουν στον μύθο της χελώνας και του λαγού. «Σοσιαλιστική χελώνα» ο Ολάντ, ξεκίνησε την προετοιμασία του και την πορεία του, γι' αυτόν τον πρώτο γύρο, 389 μέρες πριν. «Λαγός» ο Σαρκοζί, μπήκε στον αγώνα μόλις πριν από 68 ημέρες. Οι κάλπες θα δείξουν εάν ο μύθος θα επαληθευθεί.

ΤΟ 2015 Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣΑνήμερα της γιορτής του άπιστου Θωμά, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε στην αρχή της ομιλίας του ότι "κι ο Θωμάς πίστεψε όταν ένιωσε ότι έχει απέναντί του αληθινό λόγο". «Η λύση είναι μία, να έρθει το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα στις εκλογές... 
 της 6ης Μαΐου, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο της Κοζάνης. Πρόσθεσε πως δεν αρκούν τεχνητές πλειοψηφίες στη Βουλή και χρειάζεται ισχυρή νομιμοποίηση και εντολή, ενώ εκτίμησε πως στην περίπτωση που αποτυπωθεί στις εκλογές η εικόνα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, τότε θα έχουμε το απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο. Το ΠΑΣΟΚ, είπε, προτείνει έναν συγκεκριμένο δρόμο για υπέρβαση του Μνημονίου. Είμαστε στη μέση αυτού του δρόμου, πλησιάζουμε προς το τέλος και το 2015 η χώρα θα μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της και να βγει από το Μνημόνιο. Ο κ.Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές εισοδημάτων, δεν θα θιγούν χαμολόμισθοι και μικροσυνταξιούχοι, δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι και θα αφαιρεθούν σταδιακά έκτακτοι φόροι, όπως η εισφορά αλληλεγγύης και το ειδικό τέλος ακινήτων. «'Οποιος λέει κάτι παραπάνω από αυτά, εν γνώσει των οικονομικών δεδομένων και των αριθμών, παραπλανά τους Ελληνες πολίτες» υπογράμμισε. Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών με όσα είπε-κατά την περιοδεία του στην 'Ηπειρο- ότι υπέγραψε μόνο τη νέα δανεική σύμβαση και όχι το δεύτερο Μνημόνιο. «Δεν είναι δυνατόν να υπογράψεις μια δανειακή σύμβαση και όχι τους όρους της» παρατήρησε και τον κατηγόρησε ότι «είναι τραγικά εγκλωβισμένος στη ματαιοδοξία του για την πρωθυπουργία και την κυβερνητική αυτοδυναμία, είναι εκτός τόπου και χρόνου».Για την Αριστερά τόνισε ότι δεν μπορούν να τα βρουν με τίποτε μεταξύ τους. Στο ΚΚΕ καταλόγισε «επικίνδυνο» αντιευρωπαϊσμό, για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι «επαμφοτερίζουσες» και οι μισές τάσσονται κατά του ευρώ, ενώ εξέφρασε την έκπληξη του γιατί άκουσε τον κ. Κουβέλη να μιλάει για επαναληπτικές εκλογές, όπως ο κ.Σαμαράς. «Και, καλά, ο κ.Σαμαράς έχει στόχο να γίνει πρωθυπουργός, ο κ. Κουβέλης ποιον στόχο έχει, τη διάλυση της οικονομίας και της κοινωνίας», αναρωτήθηκε και επισήμανε τον κίνδυνο, μέσα από αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε πολιτική και αυτή με τη σειρά της να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική κρίση. Με αφορμή και την επίθεση μελών της «Χρυσής Αυγής» εναντίον του Πέτρου Ευθυμίου, σημείωσε ότι υπάρχει «τεράστιος κίνδυνος εκφασισμού τη ελληνικής κοινωνίας και είναι όχι απλά κίνδυνος αλλά ντροπή για τη δημοκρατία». Για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου, είπε, ότι δεν πρέπει να μειώνονται τα δημοκρατικά αντανακλαστικά. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στη σημερινή Κυριακή του Θωμά, που γιορτάζουν οι δύσπιστοι και σχολίασε πως και ο Θωμάς πίστεψε όταν είδε απέναντι του έναν αληθινό λόγο. Κατά τον ίδιο τρόπο, είπε, θα πείσει και το ΠΑΣΟΚ με την ειλικρίνεια του λόγου του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε ιδιαίτερα στον προβληματισμένο κόσμο του Κινήματος. Αυτούς που είναι θυμωμένοι, οργισμένοι, που ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ και τους κάλεσε τις 15 μέρες μέχρι τις εκλογές να σηκώσουν ψηλά τη σημαία της πολιτικής και ιδεολογικής υπερηφάνειας. Τόνισε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν πήρε τα σκληρά μέτρα επειδή ήθελε ή από πολιτικό μαζοχισμό, αλλά επειδή σήκωσε τον «σταυρό του μαρτυρίου» για λογαριασμό όλων των πολιτικών δυνάμεων. Τελος, ευχήθηκε νίκη σήμερα στο υποψήφιο των σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ, στις γαλλικές εκλογές και οριστική νίκη στον β΄γύρο της 6ης Μαΐου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΙΑΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΑΧΡΕΙΝ


Συγκρούσεις, κάποιες από τις οποίες βίαιες, σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας σε πολλά σιιτικά χωριά του Μπαχρέιν, όχι μακριά από το σιρκουί Σάχιρ, όπου αναμένεται σήμερα να διεξαχθεί το Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1. Δεκάδες διαδηλωτές, κάποιοι από τους οποίους φορούσαν κουκούλες, φώναξαν...
συνθήματα κατά του καθεστώτος προτού συγκρουστούν με τις δυνάμεις ασφαλείας, η παρουσία των οποίων είναι έντονη γύρω από τα σιιτικά χωριά.

Παρά την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού δυνάμεων ασφαλείας, κυρίως στους οδικούς άξονες που οδηγούν στο σιρκουί Σάχιρ, νεαροί κατάφεραν να κλείσουν για μικρό χρονικό διάστημα δρόμους καίγοντας λάστιχα ή κάδους απορριμμάτων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Σε κάποια χωριά οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Όχι στη Φόρμουλα 1 του αίματος», βασικό σύνθημα των κινητοποιήσεων των «τριών ημερών οργής» που οργάνωσε το κίνημα «Νέοι της 14ης Φεβρουάριου» με την ευκαιρία της διεξαγωγής της Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν.

Χθες Σάββατο το πρωί, η σιιτική αντιπολίτευση -που ζητά εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις σε αυτό το βασίλειο, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι σιίτες, αλλά κυβερνάται επί δεκαετίες από μια σουνιτική δυναστεία- ανακοίνωσε ότι ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε στη διάρκεια της νύχτας. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο που αναφέρεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών.

Η σορός του διαδηλωτή βρέθηκε στην ταράτσα ενός κτιρίου της πόλης Σακούρα, βόρεια της πρωτεύουσας Μανάμα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Οι κάτοικοι αρχικά είχαν αναγνωρίσει τον νεκρό ως τον Σάλαχ αλ Κάταν και δήλωσαν ότι είχε δεχθεί μια σφαίρα. Οι αρχές του Μπαχρέιν στη συνέχεια ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για τον Σάλαχ Αμπάς Χαμπίμπ και πρόσθεσαν ότι η σορός του βρέθηκε σε έναν κήπο.

Ο επικεφαλής ασφαλείας της χώρας Ταρίκ Χάσαν δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατο του 36χρονου. «Ο εισαγγελέας έχει ενημερωθεί ότι υπάρχουν υποψίες ότι ο θάνατός του οφείλεται σε εγκληματική πράξη», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Χάσαν.

Εξάλλου, η αστυνομία κατάφερε να εμποδίσει την πρόσβαση στο κέντρο της Μανάμα των ανθρώπων που ήθελαν να πάρουν μέρος σε μια διαδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για χθες το βράδυ έπειτα από έκκληση ακτιβιστών για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Πολλές γυναίκες με την παραδοσιακή μαύρη αμπάγια προσπάθησαν μάταια να πλησιάσουν σε μικρές ομάδες το σημείο που θα γινόταν η διαδήλωση, η οποία θα πραγματοποιούταν για να καταγγείλει τη διεξαγωγή της Φόρμουλα 1 στη χώρα και για να ζητήσει την απελευθέρωση του κρατούμενου απεργού πείνας Αμπντελχαντί αλ Χαουάτζα.

Παρά την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ο βασιλιάς του Μπαχρέιν Χάμαντ μπιν Ίσα αλ Χαλίφα εξέφρασε σήμερα τη χαρά του για τη διεξαγωγή του αγώνα της Φόρμουλα 1, ο οποίος πέρυσι είχε ακυρωθεί εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, και δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Σε ανακοίνωσή του ο Χαλίφα δήλωσε «ευγνώμων» προς τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), τις ομάδες και τους χορηγούς που «διασφάλισαν ότι το κορυφαίο αυτό γεγονός θα διεξαχθεί στο πνεύμα ομαδικής γιορτής που εκπροσωπεί η Φόρμουλα 1».

Ο βασιλιάς προσπάθησε παράλληλα να καθησυχάσει την αντιπολίτευση.

«Θέλω να υπογραμμίσω την προσωπική μου δέσμευση για μεταρρυθμίσεις και για τη συμφιλίωση στη μεγάλη χώρα μας. Η πόρτα παραμένει ανοιχτή για έναν ειλικρινή διάλογο» μεταξύ όλων των κατοίκων του Μπαχρέιν, σημείωσε ο Χαλίφα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλωστε, έχουν σημειωθεί «σημαντικές και ουσιαστικές πρόοδοι» στην εφαρμογή των προτάσεων της ανεξάρτητης επιτροπής έρευνας, η οποία, στην έκθεση που δημοσίευσε το Νοέμβριο, κατήγγειλε «την υπερβολική χρήση βίας» στη διάρκεια της καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στις αρχές του 2011.

Σύμφωνα με την επιτροπή αυτή, που συστάθηκε έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης του Μπαχρέιν, στη διάρκεια της καταστολής της εξέγερσης του Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2011 έχασαν τη ζωή τους 35 άνθρωποι, τέσσερις από τους οποίους από βασανιστήρια. Η Διεθνής Αμνηστία, από την πλευρά της, επισημαίνει ότι οι νεκροί από την αρχή του κινήματος αυτού ως σήμερα φτάνουν τους 60.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ENPATRAIS ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το www.enpatrais.blogspot.com πρωτοπορώντας για άλλη μία φορά διενήργησε τη μεγαλύτερη δημοσκόπηση που έχει πραγματοποιηθεί στο internet για υποψηφίους βουλευτές. Προσπαθήσαμε λοιπόν να αποτυπώσουμε τη γνώμη σας για τους υποψηφίους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αχαΐας. Τα αποτελέσματα που θα σας παρουσιάσουμε ασφαλώς και δεν προδικάζουν το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά δείχνουν τη δημοτικότητα του κάθε υποψηφίου στο διαδίκτυο, δηλαδή στη δυναμική γενιά των ανθρώπων από 18 έως 45 ετών(που αυτή κατά κύριο λόγο χειρίζονται το διαδίκτυο). Συνολικά ψήφισαν 723 αναγνώστες του enpatrais. Υπήρχε η δυνατότητα επιλογής παραπάνω του ενός υποψηφίου αλλά δεν μπορούσε κάποιος να ξαναψηφίσει απλά να αλλάξει τη ψήφο του. Θα σας παρουσιάσουμε αρχικώς το γράφημα με τα ποσοστά των υποψηφίων και στη συνέχεια τις αναλυτικές ψήφους τους.1 Νικολόπουλος Νικόλαος: 271
2 Τριανταφυλλόπουλος Δημήτριος: 184
3 Ράγιου Νατάσα: 81
4 Νταβλούρος Αθανάσιος: 50
5 Καραμαλίκης Γεώργιος: 36
6 Τσιγκρής Άγγελος: 33
7 Παπαδημάτος Νικόλαος: 29
8 Παναγιωτοπούλου Πηνελόπη: 16
9 Μπεκίρης Μιχαήλ: 12
10 Πανίτσα Ελένη: 5
11 Μητρόπουλος Γεώργιος: 4
12 Ντζελβέ Βασιλική: 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Σας παρουσιάζουμε τους υποψηφίους όλων των κομμάτων στην Αχαΐα. Η σειρά προβολής των κομμάτων είναι ανάλογη της εκλογικής τους δύναμης στις εκλογές του 2009 και για τα νέα κόμματα η σειρά είναι χρονολογική, ανάλογα δηλαδή με το χρόνο ζωής των νέων κομμάτων:ΠΑΣΟΚ:
Παπανδρέου Γεώργιος
Παπαδόπουλος Αθανάσιος
Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος
Τριανταφύλλου Αγγέλα
Κάνιστρα Μαρίλια
Λάζαρης Γεώργιος
Παπαντωνοπούλου Γεωργία
Κυριακόπουλος Γεώργιος
Ρούπας Ηρακλής - Κωνσταντίνος
Σκουρλάς Κωνσταντίνος


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 


ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΠΕΚΙΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΠΑΝΙΤΣΑ ΕΛΕΝΗ
ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΝΤΖΕΛΒΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΡΑΓΙΟΥ ΝΑΤΑΣΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΣΙΓΚΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ


ΚΚΕ: 


Αγγελόπουλος Δημήτρης
Αγγελόπουλος Χρήστος
Ανδριόπουλος Σταμάτης
Αντωνόπουλος Ανδρέας
Θανόπουλος Αλέκος
Θεοφιλάτου Αιμιλία
Καραθανασόπουλος Νίκος
Κεραμιδάς Στάθης
Λαβράνου Μαρίνα
Λαϊνάς Χρήστος
Λέκκα Ελένη
Μπιρλή Ελένη
ΛΑΟΣ: 


ΑΞΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ 
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 
ΝΤΑΤΣΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ 
ΠΑΛΛΑ ΜΑΡΙΑ 
ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΦΡΑΓΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 
ΧΑΪΚΑΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑ 
ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 
ΣΥΡΙΖΑ:ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΑΝΤΥΠΑ ΕΛΕΝΗ
ΒΑΡΔΑΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΓΚΟΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΟΚΚΙΝΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΙΑΡΟΜΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΙΟΝΑΚΗ-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΡΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΙΑΗΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 
Βέμης Εμμανουήλ
Γκίκα Αικατερίνη
Ζαφειρόπουλος Νικόλαος
Ζαχαρόπουλος Παναγιώτης
Ζωγόπουλος Βασίλειος
Κουμπούρας Βασίλειος
Κουνινιώτη Παναγούλα
Λέρη Ελένη
Λιανός Κωνσταντίνος
Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος
Πολίτου Θηρεσία
Τζένος Νικόλαος


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΙΑΧΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ ΑΡΕΤΗ
ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΦΡΙΓΓΕΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΑΝΤΑΡΣΥΑ:

Αγγελόπουλος Ιωάννης
Αλεξόπουλος Ελευθέριος
Αναγνωστάκης Αλέκος
Βάρδας Αλέξιος
Γεωργίου Αλέξανδρος
 Ζάγκλα Νικολέτα (Λέττα)
Κοκκινάκη Αναστασία (Τασία)
Μπελιάς Δημήτριος
 Μπιλιανού Παναγιώτα (Τέτα)
Σκαμνάκης Αθανάσιος
Στεργιοπούλου Αθηνά
Στούμπος Αθανάσιος

ΚΚΕ(Μ-Λ) Μ-Λ ΚΚΕ

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΡΑΓΟΥΤΣΟΥ ΧΡΥΣΑ
ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

ΔΡΑΣΗ


Βαρουχάκης Βασίλειος
Ηλιόπουλος Αλέξανδρος
Κούτρου - Γιαννούκου Κωνσταντίνα
Μαρμάρας Ιωάννης
Μαυρόγιαννης Χρήστος
Μπουλούκου Χαρίκλεια
Στάμος Κωνσταντίνος
Ψαρράκος Βασίλειος


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ:

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΔΡΑΝΔΑΚΗ ΣΟΦΙΑ
ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΤΑΘΑΚΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΖΑΒΑΡΑ ΜΑΡΙΑ
ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΘΗΝΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:

ΑΚΤΥΠΗ ΑΝΘΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΛΜΠΑΝΗ ΛΕΝΑ
ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΚΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ)
ΛΕΚΑΤΣΑΣ-ΛΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΗΛΙΑΣ
ΜΑΛΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΓΑΝΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΣΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:


ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
ΓΙΟΒΑΝΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΓΚΟΛΦΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΑΪΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΕΒΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΤΑΒΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΓΚΑΛΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑ (ΒΕΝΙΤΑ)
ΠΑΧΗΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ
ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΓΚΟΣ (ΙΩΑΝΝΗΣ)
ΧΑΡΑΜΗ ΜΑΡΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΟΥΛΙΑΒΕΤΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΟΥΤΣΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΜΠΕΛΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΧΑΡΗΣ
ΟΚΔΕΖΑΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ