ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

ΠΑΡΑ-pay roll εναντιον βουλευτη....

Και εκεί που νομίζαμε ότι το διαδίκτυο αποτελούσε τη βαθιά τομή στον τομέα της δημοσιογραφίας και ενημέρωσης των πολιτών τελικά και εμείς ΠΑΡΑ-γελαστήκαμε...Πριν 2 χρόνια ακριβώς ξεκινήσαμε τη λειτουργία του μεγαλύτερου νεανικού blog της χώρας, του enpatrais με μοναδικό σκοπό την έγκριτη και αμερόληπτη ενημέρωση ανεξαρτήτων συμφερόντων- ΠΑΡΑ-πολιτικών ή μη. Και είχαμε υποσχεθεί σε σας και προτίστως στους εαυτούς μας να μην ΠΑΡΑ-στρατήσουμε από αυτή μας την απόφαση. Αυτούς που πράττουν το αντίθετο εμείς θα αναλάβουμε να τους ξεμπροστιάσουμε...

Είδαμε λοιπόν σε ένα γνωστό site μία ΠΑΡΑ-δημοσκόπηση που έθετε το ερώτημα αν συμφωνούμε ή όχι με την απομάκρυνση του Νικολόπουλου από το Σαμαρά...Μήπως ΠΑΡΑ-φάγαμε λωτούς και λησμονήσαμε τόσο γρήγορα; Αν δεν κάνουμε κάποιο λάθος θεωρούμε ότι ο τέως υφυπουργός παραιτήθηκε και δεν τον παραίτησαν... Και για απόδειξη των λεγόμενών μας ΠΑΡΑ-θέτουμε και την επιστολή του στον Πρωθυπουργό η οποία ποτέ δεν διαψεύστηκε...

ΥΓ: Εμείς θα επανέρθουμε σε 2 μέρες για το συγκεκριμένο site...Θα επανέρθουμε με πληροφορίες...Γιατί εμείς δεν ΠΑΡΑ-πληροφορούμε αλλά πληροφορούμε...
Η δήλωση παραίτησης

«Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.

Εύχομαι να κάνω λάθος.

Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.

Άπαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε «καρέκλα» πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη ,την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το «εδώ στα δύσκολα».

Το επαναλαμβάνω και σήμερα.

Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα.
Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.
Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.

Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι’ αυτό αγωνίζομαι».

Ντοιλ :«Ντρεπομαι για το ΔΝΤ»


Μια παραίτηση που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία ήταν αυτή του Πήτερ Ντόιλ στέλεχος του ΔΝΤ.
Ο ίδιος σε επιστολή του προς τους ανωτέρους του έκανε λόγο για «διαβρωμένη ηγεσία » αφήνοντας αιχμές για την Christine Lagarde αλλά και το επιτελείο της.

Ο Ντόιλ  ήταν στέλεχος του οργανισμού και σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Τμήματος που επιμελείται τα μνημόνια του ευρωπαϊκού νότου (συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας).

Στην επιστολή παραίτησης του «άδειασε» τους πάντες και κατηγόρησε το ΔΝΤ για «αποτυχία πρώτης γραμμής» σε ότι αφορά την καθυστέρησή του στην αντιμετώπιση του παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Στο ίδιο κείμενο αναφερόμενος προς το ΔΝΤ – το περιεχόμενο του το οποίου διέρρευσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN- υποστηρίζει επίσης πως αισθάνεται ντροπή που εργάστηκε εκεί.
Ο Ντόιλ εξηγεί αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους έπειτα από 20 χρόνια σκληρής δουλειάς, όπως επισημαίνει, δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στο πόστο του.

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα , ο Ντόιλ κάνει λόγο για «ανικανότητα» , «αποτυχία» αλλά και «καταστροφικούς διορισμούς σε ότι αφορά την διεύθυνση του ΔΝΤ , τα τελευταία δέκα χρόνια.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝΜείωση 0,5% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών κατηγοριών έργων κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών το 2ο τρίμηνο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του 2ου τριμήνου 2011, έναντι μηδενικής μεταβολής...
που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών το 2011 προς το 2010.

Ο ίδιος δείκτης, το 2ο τρίμηνο 2012, σε σύγκριση με τον δείκτη του 1ου τριμήνου 2012, σημείωσε μείωση 0,3% έναντι μηδενικής μεταβολής, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2011.

Επίσης, ο γενικός δείκτης τιμών κόστους κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών σημείωσε αύξηση 0,1% το 2ο τρίμηνο εφέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του 2ου τριμήνου 2011, έναντι αύξησης 1% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών το 2011 προς το 2010.

Ο ίδιος δείκτης, το 2ο τρίμηνο 2012 σε σύγκριση με τον δείκτη του 1ου τριμήνου 2012, σημείωσε αύξηση 0,1% έναντι αύξησης επίσης 0,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2011.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ 6 ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ...Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε ο εισαγγελέας, σε βάρος των έξι συλληφθέντων, απεργών της Χαλυβουργίας, κατά την πρωινή επιχείρηση της αστυνομίας σήμερα.
Εναντίον των έξι απεργών απαγγέλθηκαν...
οι κατηγορίες της παράνομης βίας και της παραβίασης δικαστικής απόφασης (που προ μηνών είχε κρίνει παράνομη τη μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων της επιχείρησης.
Ο εισαγγελέας διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι οι έξι απεργοί, ενώ για την υπόθεση θα οριστεί ρητή δικάσιμος.

THN ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΚΛΙΝΤΟΝ-ΣΑΜΑΡΑ


Συνάντηση με τον Μπίλ Κλίντον θα έχει την Κυριακή, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, θα βρεθεί στην Αθήνα για μερικές ώρες, όπου και θα μιλήσει σε...
εκδήλωση που διοργανώνουν ομογενείς με στόχο τη δημιουργία ενός ταμείου (fund), που θα προωθήσει ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Κυβερνηση σε πολιτικη συγχυση! 180 μοίρες σε εναν μολις μηνα!

 

 Μετά  από μόλις έναν μήνα διακυβέρνησης οι εξελίξεις προμηνύουν δυσοίωνα σενάρια για την την  επιτυχία του εγχειρήματος της κυβέρνησης ....
  Αν  αναλύσουμε τα  λίγα μέχρι στιγμής σημεία των εξελίξεων μπορούμε  εύκολα να ανακαλύψουμε την ανετοιμότητα της ελληνικής πολιτικής σκηνής  στην αντιμετώπιση της επαναδιαπραγμάτευσης  του μνημονίου το  οποίο αντί της πολυπόθητης ανάκαμψης έχει  βυθίσει την  χώρα στο χάος της  ύφεσης.
  Ανακοινώθηκε λοιπόν ότι  περικοπές  σε μισθούς και συντάξεις δεν θα γίνουν ως  το τέλος του έτους.  Παράλληλα οι υπουργοί - εντολοδόχοι της τρόικας   ανέλαβαν το  βάρος εξοικονόμησης δυσβάσταχτων ποσών. 
 Ας σκεφτούμε όμως και το χρονικό των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων... 
 
Αρχικά  η  αδυναμία του κ. Ράπανου να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του  υπ. Οικονομικών λόγω προβλήματος υγείας. Μην ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για οικονομολόγο με  έντονη δράση στον κεντροαριστερό χώρο και   πιο ριζοσπαστικής οικονομικής τακτικής για τον οποίο άνθρωποι του κύκλου του  διαμηνύουν χαρακτηριστικά ότι σαν προσωπικότητα  δεν  δέχεται μύγα στο σπαθί  του. 
Έπειτα  η καθαρά πιο τεχνοκρατική επιλογή του κ. Στουρνάρα  ενός  πιο μετριοπαθή  οικονομολόγου που όμως διατηρεί καλές επαφές με πολιτικούς και τεχνοκράτες  στην Ευρώπη  χαρακτηριστικό είναι το γεγονός της γνωριμίας του με τον Φ.Ολαντ προ ετών στην  Σύρο. 
m.jpgΠρόκειται δηλαδή για  αλλαγή όχι μόνο προσώπων αλλά  αλλαγή ουσίας καθώς το  οικονομικό πλάνο παράλληλα στρέφεται σε πιο μετριοπαθείς τάσεις....
  Στην συνέχεια  η επιλογή  του κ. Βρούτση,για  υπουργό εργασίας, ενός στελέχους βγαλμένο κυριολεκτικά  από σπλάχνα της ΝΔ  από την εποχή ακόμη που είχε δράση στην ΟΝΝΕΔ. Κάπου εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε ότι  επικεφαλής του τομέα εργασίας προεκλογικά ήταν ο Αχαιός κ.Νικολόπουλος , ένας εκ των  αποκαλούμενων λοχαγών της ΝΔ με  20ετη κοινοβουλευτική παρουσία που ανέλαβε το πολλών  υποχρεώσεων  χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού εργασίας και παραιτήθηκε. Τι είδε και παραιτήθηκε ο κ. Νικολόπουλος;
  Όπως δήλωσε είδε μια  διάθεση συγκατάβασης σε  μέτρα που θα  φέρουν πραγματικά εργασιακό μεσαίωνα και απροθυμία επαναδιαπραγμάτευσης. Κάτι το  οποίο μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης πίστευε και προεκλογικά όμως!
 Όλα  αυτά  σ' ένα μόνο συμπέρασμα  οδηγούν ότι έρχονται δυσκολότερες μέρες και δυστυχώς η κυβέρνηση βρίσκεται σε  τρικυμία καθώς η  ξαφνική αλλαγή πολιτικής πλεύσης  θα  οδηγήσει  την χώρα  άμεσα σε  δύσκολα  μονοπάτια και οικονομικά αλλά και διπλωματικά!


Ερχεται καυτο... Σαββατοκυριακο – Αναλυτικη προγνωση καιρου

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή


Μακεδονία, Θράκη


καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 36 βαθμούς κελσίου.


Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 18 έως 36 βαθμούς κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βραδυ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη νοτια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Αττική

καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το απόγ ευμα.
Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς κελσίου.

πρόγνωση για αύριο Σάββατο 21-07-2012

καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: στα ηπειρωτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 και στο Αιγαίο 4 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.
Κυριακή 22-07-2012
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας .
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Η μέγιστη τοπικά θα φτάσει στα κεντρικά και νοτια ηπειρωτικά στους 38 και πιθανώς τους 39 βαθμούς.
Δευτέρα 23-07-2012
καιρός: στα νησιά του βορείου Ιονίου , την ήπειρο , τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά .
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς .
Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Τρίτη 24-07-2012
καιρός: στη δυτική ελλαδα,τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς στη Θεσσαλία παροδικές νεφώσεις με μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά . Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτια πελάγη 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.
Τέταρτη 25-07-2012- Πέμπτη 26-07-2012
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βορειοδυτικά ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Επιστολή Φωτοπουλου στον Σαμαρα: "Εχω γινει στοχος και κινδυνευει η ζωη μου"


Για λυσσαλέα και ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε σήμερα προς τον πρωθυπουργό, τους βουλευτές και τους δημοσιογράφους.

«Άλλο πράγμα είναι η κριτική, άλλο η σκληρή κριτική και εντελώς διαφορετικό η στοχοποίηση όσων διαφωνούν μαζί σας», αναφέρει ο κ. Φωτόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ επικαλείται άρθρα με τίτλο «Σκοτώστε τώρα τον "Φωτόπουλο" (που κρύβετε μέσα σας)» και «Μην πειράζετε το σκάλπ του Φωτόπουλου», καθώς και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στη Βουλή κάλεσε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να πει στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ «Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις».

Ο κ. Φωτόπουλος αναφέρει ακόμη πως δεν απείλησε τη χώρα με μπλακ-άουτ αλλά δήλωσε ότι «εάν χρειαστεί θα ασκήσουμε το νόμιμο, συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας της απεργίας», για να μην αυξηθεί η τιμή της κιλοβατώρας.

Να περασει ο επομενος – Καλη κληρωση για ΠΑΟΚ και Αστερα


Το νικητή του ζευγαριού Μπνέι Γεχούντα Τελ Αβίβ (Ισραήλ) / Σιράκ (Αρμενία) – 2-0 το πρώτο ματς – θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Ίντερ Μπάκου θα κοντραριστεί με την πορτογαλική Μαρίτιμο.Αρκετή καλή, τηρουμένων των αναλογιών, ήταν η κλήρωση των ελληνικών ομάδων για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότατα την Μπνέι Γιεχούντα καθώς οι Ισραηλινοί είχαν επικρατήσει με 2-0 στο πρώτο ματς της Σιράκ από την Αρμενία.

Όσον αφορά τον Αστέρα Τρίπολης, αν καταφέρει να περάσει την Ίντερ Μπακού θα αντιμετωπίσει την Μαρίτιμο από την Πορτογαλία

Σημειώνεται ότι τα πρώτα παιχνίδια του γ’ προκριματικού γύρου του Europa League θα διεξαχθούν στις 2 Αυγούστου και οι ρεβάνς μια εβδομάδα μετά (9/8). 

Συναντηση Βενιζελου- εκτελεστικου διευθυντη της Αμερικανικης-Εβραϊκης Επιτροπης


 

Συνάντηση στο γραφείο του, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον εκτελεστικό διευθυντή της Αμερικανικής- Εβραϊκής Επιτροπής, Ντέηβιντ Χάρρις.

Τα θέματα της συζήτησης ήταν η κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, οι σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρίσμα των εξελίξεων στον αραβικό κόσμο.

Τον κ. Χάρρις, συνόδευαν ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, Δαβίδ Σαλτιέλ και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, Βενιαμίν Αλμπάλας.

Χειμμαρωδης ο Ακης-Απειλει με μηνυσειςΧειμμαρώδης είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσω της επιστολής του που απέστειλαν οι δικηγόροι του, προειδοποιώντας παράλληλα για μηνύσεις «ενάντια στους πρωταγωνιστές αυτής της σκευωρίας».

Διαβάστε αναλυτικά:

«Ήδη πριν λίγες μέρες, με αφορμή πληροφορίες σε blogs και στο ιντερνέτ, ότι επίκεινται και νέες στοχευμένες συνεργασίες του ανακριτή με κατηγορουμένους, προειδοποίησα ότι αυτή η ανήθικη πρακτική που εφαρμόζει η ανακριτική αρχή –έστω και μιας παρανομούσας Δικαιοσύνης, την οποία τους τελευταίους τρεις μήνες την δοκιμάσαμε και υποστήκαμε όλοι οι κρατούμενοι της κοινής μας υπόθεσης στον Κορυδαλλό- και μάλιστα στο όνομα της Δικαιοσύνης, συναλλασσόμενης με υποσχέσεις αποφυλάκισης και με σκοπό να εκμεταλλευθεί τις οριακές πλέον αντοχές ψυχικής και σωματικής υγείας κάποιων φυλακισμένων, έφτασε στο τέλος της. Δεν πάει άλλο.

Το αποκορύφωμά της όμως ήταν όταν ο ανακριτής και ο κρατούμενος Ζήγρας, στην πρόσφατη συνάντησή τους, επιχείρησαν τη συναλλαγή τους αυτής της μορφής. Όπου ο ανακριτής, αντί για απολογία κατηγορουμένου σχετικά με το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» από το Ζήγρα, αποδέχθηκε ένα φανφαρόνικο κατασκεύασμα από τις ειδικές υπηρεσίες που ενίοτε χρησιμοποιεί, που το βάφτισαν ως «κατηγορητήριο» εναντίον εμού και ενός μεγάλου, δυστυχώς, αριθμού αθώων πολιτών.

Τραγική είναι πλέον η ευθύνη του ανακριτή που, καθοδηγούμενος από προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου, εκμεταλλεύεται και έναν άρρωστο άνθρωπο, υποσχόμενος υποκριτικά την αποφυλάκισή του.

Καταγγέλλω για μία ακόμη φορά τις ανήθικες συναλλαγές του συγκεκριμένου λειτουργού της Δικαιοσύνης με τον Ζήγρα, αλλά και όσους ανέχονται τις παρανομίες αυτές, που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό της υπόθεσής μας από την πραγματικότητα και την ουσιαστική και πλήρη αλήθεια, που θα αναδειχθεί με τη συμβολή πραγματικών υπεύθυνων μαρτύρων, όπως των μελών του ΚΥΣΕΑ.

Έχω ήδη δώσει εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου να καταθέσουν άμεσα τις αναγκαίες πλέον μηνύσεις ενάντια στους πρωταγωνιστές αυτής της σκευωρίας».

20/7/2012


«Πριν μια βδομάδα είχα επισημάνει δημόσια προς τον αρμόδιο ανακριτή, ότι κανένας λόγος δεν υπάρχει πλέον για να συνεχιστεί περαιτέρω η παράνομη και ανήθικη προφυλάκιση της γυναίκας μου. Επιπλέον, οι αυστηρά προσωπικοί λόγοι υγείας, αλλά και η διαρροή του σχετικού φακέλου, για την οποία, κατά τον καθηγητή και τους γιατρούς, ο μόνος υπεύθυνος είναι εκείνος, με οδηγεί να προειδοποιήσω σήμερα δημόσια και τον ανακριτή -και όλους όσοι είναι υπεύθυνοι-, ότι σε περίπτωση που προκύψει προσωπική ζημία στην υγεία της γυναίκας μου, -καθώς εξακολουθούν να αγνοούνται προκλητικά όλα τα σχετικά αιτήματα και προσέλευσης του αρμόδιου ιατροδικαστή που έχουμε ζητήσει, όπως επίσης και για την άμεση απελευθέρωση της με τη διακοπή της παράνομης και ανήθικης προφυλάκισης της-, έχει τραγικές ευθύνες που θα βαρύνουν εκείνον αποκλειστικά και για τις οποίες να είναι βέβαιος ότι θα υποστεί τη δίκαιη απάντηση της Δικαιοσύνης.

Επιπλέον, ο ανακριτής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την απουσία παρέμβασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην πληθώρα θεμάτων που πρέπει να παρέμβει και να δράσει υπέρ των αθώων πολιτών, των οποίων τα προσωπικά δικαιώματα καταπατήθηκαν και λεηλατήθηκαν βίαια αυτές τις μέρες. Ο ανακριτής όμως, που από το νόμο είναι ο αρμόδιος να καλέσει την Αρχή προκειμένου να επιληφθεί, την αγνόησε συστηματικά. Για αυτό και τον βαρύνει απόλυτα η ευθύνη. Πρόσφατα πήραμε την πρωτοβουλία μια σειρά πολίτες και καλέσαμε και επίσημα την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να παρέμβει σε αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση».

20/7/2012

«Ο αρμόδιος ανακριτής του ν.4022 στην υπόθεση των υποβρυχίων κ. Μαλής γνωστοποίησε στους δικηγόρους μας την ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΡΝΗΣΗ του να καλέσει τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, τους υπουργούς και σειρά αξιωματούχων του ΥΠΕΘΑ της περιόδου 1998-2002, που κατόπιν σχετικής αίτησης μας από 12/7/2012 και βάσει του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, θεωρούσαμε την κλήση τους ως ουσιωδών μαρτύρων κατά την κύρια ανάκριση που διενεργείται, απόλυτα αναγκαία για να υπάρξουν στα χέρια της Δικαιοσύνης άπλετο φως, η πλήρης αλήθεια, αλλά και η προσωπική ευθύνη μιας σειράς σημαντικών προσώπων για την υπόθεση των υποβρυχίων.
Νομίζουν ότι έτσι θα κρύψουν τις ενοχές των ηγεσιών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και συμφώνησαν με τον τρόπο αυτό να καλύψουν και όλους τους υπουργούς τους από τις μεγάλες ατομικές ευθύνες που ο καθένας ξεχωριστά φέρει για όλη την περίοδο των καθυστερήσεων και προβλημάτων στην υλοποίηση του προγράμματος μέχρι σήμερα.

Παραδέχονται επίσημα πλέον και η πολιτική και η δικαστική ηγεσία, ότι όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για την όλη αλήθεια στην υπόθεση των υποβρυχίων, αλλά σταθερά επιδιώκουν, τα τελευταία δύο χρόνια, να την αποφύγουν, να την κουκουλώσουν, να την κρύψουν. Να αποκρύψουν ακόμα, ότι αυτή η επίσημη άρνηση του ανακριτή είναι που καθιστά την αποκάλυψη της πραγματικότητας και την ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας τελικά αδύνατη.

Αρνήθηκαν να επιτρέψουν την κατάθεση των παραπάνω σημαντικών μαρτύρων-μελών του ΚΥΣΕΑ, όταν είναι γνωστό ότι συμμετείχαν στη λήψη τεσσάρων ομόφωνων αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ που εξασφάλισαν τελικά, με πλήρη διαφάνεια, το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον Ενόπλων Δυνάμεων, με την έγκριση της σύμβασης της 15-2-2000 μεταξύ ΕΝΑΕ-HDW,FERROSTAAL, καθώς και την έναρξη συμπαραγωγής των 4 υποβρυχίων «214», -το πρώτο στο Κίελο και τα υπόλοιπα στο Σκαραμαγκά-, με δεσμευτικό κόστος, χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένα ποιοτικά στοιχεία. Αυτά ήταν απαραίτητες προϋποθέσεις της σύμβασης που εγγυάται τη στρατηγική υπεροχή του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή». 

Επισκεψη του υπουργου Εθνικης αμυνας στην κορβετα «Lahav»Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κ. Χρηστίδη επισκέφθηκε την Πέμπτη την κορβέτα «Lahav» του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ, η οποία είχε καταπλεύσει στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Άριε Μέκελ και ο Διευθυντής Κλάδου Ναυτικών Πληροφοριών του Ισραήλ, Υποναύαρχος Γιόραμ Λάκς.

Η φωτια μπηκε... εξαιτιας του πανηγυριου;


Εξαιτίας κτηματικών διαφορών μεταξύ κατοίκων ή λόγω του πανηγυριού ξέσπασε η φωτιά στα Αργυρά - Σελλά; Έτσι δείχνουν τα πράγματα, αφού το παραπάνω σενάριο είναι αυτό που συζητείται εντονότερα μεταξύ των κατοίκων της περιοχής. Κάτοικοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η μεγάλη πυρκαγιά να προκλήθηκε εξαιτίας κάποιου που.... διαφωνούσε με το πανηγύρι που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη (για την εορτή της Αγίας Μαρίνας) και αποφάσισε να δράσει!
Στο χωριό, στην κυριολεξία «φωτογραφίζουν» τους δράστες! Οι υποψίες κατά συγκεκριμένων ατόμων είναι πολλές και όλα δείχνουν πως πολύ σύντομα θα βρεθεί ο δράστης της καταστροφής. Από την πρώτη στιγμή η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε καταλήξει πως η φωτιά ήταν εμπρησμός. Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γεωργιόπουλος εκτίμησε ότι «η μεγάλη φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, αφού ξεκίνησε στις 2.30 τη νύχτα και ξαφνικά άρχισε να καίγεται όλο το βουνό, καθώς ξεπηδούσαν φλόγες από πολλά σημεία».
Με την άποψη του Διοικητή συμφωνούν και τοπικοί παράγοντες. Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος όσο και ο αντιδήμαρχος Πατρέων Αχιλλέας Γεωργακόπουλος.
«Ίσως η φωτιά ξεκίνησε εξαιτίας κτηματικών διαφορών. Τσακώνονταν δύο ιδιοκτήτες και ο ένας αποφάσισε να τιμωρήσει τον άλλον με αυτόν τον τρόπο. Μόνο που δεν υπολόγισε πως η φωτιά θα ελάμβανε γρήγορα μεγάλη έκταση» έλεγαν στον «Κόσμο» κάτοικοι της περιοχής. Άλλοι πάλι «εκμυστηρεύθηκαν» στις αρμόδιες αρχές πως ... υπήρχαν διαφωνίες σε σχέση με την πραγματοποίηση του πανηγυριού και ίσως κάποιος θέλησε με αυτόν τον τρόπο... να διώξει τον κόσμο και να σταματήσει η εκδήλωση! «Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που μπορεί να φθάσει το ανθρώπινο μυαλό και τι μπορεί να σκεφθεί. Μην αποκλείεται και το γεγονός να υπάρχει κάποιος πυρομανής» δήλωσε στον «Κόσμο» ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
Ένα ακόμη στοιχείο το οποίο ενισχύει το σενάριο πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά από κάποια «κόντρα», «διαφωνία» ή «τσακωμό» είναι το γεγονός πως λόγω της κρίσης και της κάθετης «πτώσης» στην αγορά ακινήτων, το ενδεχόμενο η φωτιά να μπήκε για δημιουργία οικοπέδων - φιλέτων, δεν μπορεί να ισχύει! Στα Σελλά και τα Αργυρά λόγω της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας επένδυσης σε γη, έχουν ρίξει τις τιμές των οικοπέδων (ακόμη και κατά 50% σε σχέση με τις «χρυσές εποχές») ενώ η προσφορά γης έχει αυξηθεί καθώς αρκετοί ιδιοκτήτες πωλούν την περιουσία τους για να εξασφαλίσουν μετρητά!

Τυφλος ο Σαββας Ξηρος


Oι δύο επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν απεκατέστησαν τις βλάβες στα μάτια του καταδικασθέντος για συμμετοχή στην οργάνωση 17 Νοέμβρη.
«Ο Σάββας Ξηρός πρακτικά είναι τυφλός. Οι βλάβες που έχει στα μάτια δεν δίνουν προοπτική να δει. Εμείς ως γιατροί έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο για τον ασθενή ανεξάρτητα από το ποιος είναι αυτός και από τις πολιτικές του πεποιθήσεις» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της Α΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, καθηγητής Παναγιώτης Οικονομίδης, ο οποίος έκανε τις επεμβάσεις.
Ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο της Κλινικής, είχε υποβληθεί κατά το παρελθόν σε δύο μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς στο αριστερό μάτι, στο οποίο έχει δευτερογενή καταρράκτη και μετατραυματικές ουλές στην ωχρά κηλίδα. Από αυτό το μάτι αφαιρέθηκαν σήμερα τα ράμματα που είχαν μείνει από τη μεταμόσχευση κερατοειδούς και ο ασθενής υποβλήθηκε σε καψουλοτομή.
Στο δεξί μάτι είχε σιλικόνη από παλιά επέμβαση για αποκατάσταση αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς και υπήρξαν παλιά θραύσματα. Επειδή, όμως, πάσχει από καταρράκτη και στο δεξί μάτι, και παρουσίαζε διπλωπία και φωτοφοβία, υποβλήθηκε σε ιριδοπλαστική.
Εξετάστηκε επίσης από ωτορινολαρυγγολόγο και αγγειοχειρουργό ενώ αύριο θα τον δουν νευροχειρουργός και νευρολόγος.
Ο Σάββας Ξηρός εκτίει ποινή πέντε φορές ισόβιας κάθειρξης και 25 χρόνια για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση "17 Νοέμβρη". Συνελήφθη βαριά τραυματισμένος το καλοκαίρι του 2002 στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από έκρηξη βόμβας και από τότε αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, με την όραση, την ακοή, αλλά και στα κάτω άκρα.

Απιστευτο! Ο Δημος Πατρεων θελει να βαλει οριστικο λουκετο σε καφετεριες των Ψηλαλωνιων


   
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι πέντε ιδιοκτήτες γνωστών καφέ των Ψηλαλωνίων, όταν χθες έλαβαν στα χέρια τους ειδοποιητήριο από τον Δήμο Πατρέων, με το οποίο τους ανακοίνωνε ότι θα βάλει λουκέτο στα μαγαζιά τους. Πρόκειται για τα καταστήματα Orient Express, El Mundo, Queen, Glamour και Mona Lisa.
Ως αιτία της απόφασης ο Δήμος επικαλείται τις πολεοδομικές παραβάσεις οι οποίες είχαν διαπιστωθεί από την Πολεοδομία, στα πεζοδρόμια έξω από τα καταστήματά τους, για την προστασία κυρίως των καπνιζόντων.
Μιλώντας στο thebest.gr καταστηματάρχες που έλαβαν τον ειδοποιητήριο, εκφράζουν την απορία τους για τη στάση του Δήμου Πατρέων, τονίζοντας πως οι συγκεκριμένες κατασκευές όχι μόνο έχουν αφαιρεθεί άλλα, έχουν επιβληθεί και τα σχετικά πρόστιμα – από 10.000 έως 75.000 ευρώ - τα οποία έχουν ξεκινήσει να πληρώνουν.
Κατά συνέπεια, δηλώνουν πως δεν κατανοούν τη σκοπιμότητα της απόφασης, όταν μάλιστα, το θέμα έχει λήξει.
Οι καταστηματάρχες στο έγγραφο που έλαβαν από το Τμήμα Αδειών Καταστημάτων και Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου, πληροφορούνται ότι η Υπηρεσία θα εισηγηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων την ανάκληση της άδειας των συγκεκριμένων καταστημάτων, εξ’ αιτίας των πολεοδομικών παραβάσεων.
Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες καλούνται να καταθέσουν εγγράφως προς την Υπηρεσία τις απόψεις – αντιρρήσεις τους, κάτι το οποίο θα πράξουν μέσω των δικηγόρων τους, καθώς δεν πρόκειται, όπως δηλώνουν, να αφήσουν το θέμα και θα κινηθούν εάν χρειαστεί και μέσω της νομικής οδού.