ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΗΞΕΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Διαβάσαμε σήμερα στην τελευταία σελίδα της Πελοποννήσου ένα μικρό παρασκήνιο σχετικά με το πότε και υπό ποιες ...

ΠΟΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

255 οργανισμοί που απασχολούν περισσότερους από 6.000 εργαζομένους ...

ΠΛΑΦΟΝ 2.2ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επιφυλάξεις εκφράζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το αν και κατά πόσο η θέσπιση πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις είναι αρκετή...

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 11,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

Σε τεντωμένο σχοινί προσπαθεί να ισορροπήσει το οικονομικό επιτελείο...

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.000 ΕΥΡΩ

Το βασικό σενάριο προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ...

Η ΤΡΟΪΚΑ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΛΕΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ


Η τρόικα θα μείνει στην Ελλάδα «για όσο χρειαστεί» ανέφερε η Κομισιόν, εν όψει της επιστροφής των ελεγκτών την επόμενη Τρίτη, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως θα βρεθούν «τεχνικές λύσεις» για το ομολόγο που λήγει στις 20 Αυγούστου. Στόχος... 
της αποστολής της τρόικας στην Ελλάδα είναι να εξετάσει τη συμμόρφωση σε σχέση με το δεύτερο πρόγραμμα, δήλωσε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του επιτρόπου οικονομίας Όλι Ρεν, Σάιμον Ο’ Κόνορ, και σημείωσε ότι η αποστολή της τρόικας αρχίζει στις 24 Ιουλίου, «θα συνεχιστεί τον Αύγουστο και θα παραμείνει όσο χρειαστεί».

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε πως στο επίκεντρο των συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές θα βρεθούν οι διάφορες πολιτικές που αφορούν στη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ, όπως τόνισε, παραμένει άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

«Τα συμπεράσματα θα εξαχθούν όταν αυτό καταστεί δυνατόν», είπε ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, ο οποίος επέμεινε ότι αυτό που προέχει είναι η ουσία του έργου της τρόικας και όχι η χρονική διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά το ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν επανέλαβε τη δήλωση του επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά το Eurogroup της 9ης Ιουλίου, σύμφωνα με την οποία στη διάρκεια του Αυγούστου θα βρεθούν «τεχνικές λύσεις» προκειμένου η Ελλάδα να είναι εντάξει προς τις υποχρεώσεις της. Ο Σαϊμον Ο’ Κόνορ διευκρίνισε πως η Ευρωζώνη επεξεργάζεται αυτές τις λύσεις και ότι υπάρχει δέσμευση των χωρών μελών της να υπάρξει διευθέτηση.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ OFF SHORE ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΚΗ


Νέα σημαντικά στοιχεία έχουν προκύψει από τη δικαστική έρευνα που εξελίσσεται στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν τρεις νέες εξωχώριες εταιρείες μέσω των οποίων διακινήθηκαν μεγάλα... 
ποσά στο πλαίσιο της ροής μαύρου χρήματος από τις μίζες των εξοπλισμών.

Τις δικαστικές αρχές απασχολεί ιδιαίτερα η εταιρεία NORIS, η οποία χρησιμοποιήθηκε από τον Άκη Τσοχατζόπουλο για την αγορά των μετοχών του βιβλιοπωλείου Ιανός, καθώς και η εταιρεία που διαχειριζόταν τη NORIS, ελβετικών συμφερόντων, με την ονομασία ΚΑΜΙΝΑΔΑ.

Εν τω μεταξύ, ευθεία επίθεση στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεσή του, και στον εξάδελφό του, Νίκο Ζήγρα, εξαπολύει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, απειλώντας με μηνύσεις και αγωγές με αφορμή την επιβαρυντική γι' αυτόν απολογία του εξαδέλφου του.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κάνει λόγο για «προσωπική εμπάθεια» του ανακριτή και «συναλλαγή», υποστηρίζοντας ότι υποσχέθηκε στο Ζήγρα την αποφυλάκιση του.

«Τραγική είναι πλέον η ευθύνη του ανακριτή που, καθοδηγούμενος από προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου, εκμεταλλεύεται και έναν άρρωστο άνθρωπο, υποσχόμενος υποκριτικά την αποφυλάκισή του» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση Τσοχατζόπουλου: 

«Ήδη πριν λίγες μέρες, με αφορμή πληροφορίες σε blogs και στο ιντερνέτ, ότι επίκεινται και νέες στοχευμένες συνεργασίες του ανακριτή με κατηγορουμένους, προειδοποίησα ότι αυτή η ανήθικη πρακτική που εφαρμόζει η ανακριτική αρχή –έστω και μιας παρανομούσας Δικαιοσύνης, την οποία τους τελευταίους τρεις μήνες την δοκιμάσαμε και υποστήκαμε όλοι οι κρατούμενοι της κοινής μας υπόθεσης στον Κορυδαλλό- και μάλιστα στο όνομα της Δικαιοσύνης, συναλλασσόμενης με υποσχέσεις αποφυλάκισης και με σκοπό να εκμεταλλευθεί τις οριακές πλέον αντοχές ψυχικής και σωματικής υγείας κάποιων φυλακισμένων, έφτασε στο τέλος της. Δεν πάει άλλο.

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Σε έγγραφο που εξασφάλισε αποκλειστικά το CNN, ο Shakour Shaalan και ο Peter Doyle, έστειλαν επιστολή στο ΔΣ του Ταμείου, γνωστοποιώντας ότι είναι πλέον ντροπή να έχει κάποιος σχέση με το ΔΝΤ. Ο Doyle μάλιστα, ο οποίος... 
δημιούργησε στην ουσία τη βάση των προγραμμάτων για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, κατηγόρησε τις αντιπροσωπίες και την ηγεσία του Ταμείου, ότι δεν παρείχαν έγκαιρες και συνεχείς προειδοποιήσεις για την αναποφασιστικότητα των πολιτικών της περιοχής, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την εκτεταμένη δυστυχία για εκείνους που ζουν σ αυτές τις χώρες ενώ την ίδια ώρα ο κίνδυνος να έρθουν χειρότερα είναι πολύ πιθανός.
Η έλλειψη αποφασιστικότητας από την ηγεσία του Ταμείου, απειλεί το δεύτερο νόμισμα παγκοσμίως, αναφέρει ο Doyle. Πέρασαν δύο χρόνια και το ΔΝΤ έχει αρκεστεί σε ρόλους δεύτερους, χωρίς να έχει γίνει κάτι ουσιαστικό. Μάλιστα, επέκρινε το ότι έχει αφεθεί να εννοηθεί ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ έκανε περισσότερο κακό, παρά καλό στις ευρωπαϊκές οικονομίες, όπως στην Ελλάδα.
Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, στη συνεδρίαση των G20 της 18ης Ιουνίου, το ΔΝΤ, συμπεριλαμβανομένης και της Christine Lagarde, προσπάθησε να καταλήξει σε νέα δέσμη μέτρων έκτακτης ανάγκης, αλλά οι στρεβλές θέσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής δεν άφησαν περιθώρια για αλλαγές.

ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Η ΦΛΟΓΑ


Μετά από αρκετές ημέρες περιφοράς, η Ολυμπιακή Φλόγα βρίσκεται πλέον στη βάση της, στο Λονδίνο, μια εβδομάδα πριν και την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Το… ταξίδι της Φλόγας γύρω από τη διοργανώτρια... 
πόλη των φετινών Αγώνων θα ξεκινήσει το Σάββατο και θα διαρκέσει ακριβώς μια εβδομάδα. Συνολικά 982 λαμπαδηδρόμοι θα έχουν την τιμή να την μεταφέρουν, με τους Άγγλους να περιμένουν πώς και πώς τη στιγμή.

Η πρώτη λαμπαδηδρόμος στην τελευταία… διαδρομή πριν την είσοδο της στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου ήταν η Ντέιμ Κέλι Χολμς. Η χρυσή Ολυμπιονίκης στα 800μ. και 1500μ. στους Αγώνες της Αθήνας το 2004, ως αναγνώριση για τις επιτυχίες της ως αθλήτρια αλλά και για τη συμμετοχή της στην προσπάθεια για την ανάθεση των Ολυμπιακών στο Λονδίνο θα ξεκινήσει με τη Φλόγα από τον «Tower Whraf» και στη συνέχεια την παρέδωσε στον Αμπούλ Κασάμ.

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΚΛΙΝΤΟΝ-ΣΑΜΑΡΑ


Συνάντηση με τον Μπίλ Κλίντον θα έχει αύριο Κυριακή, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, θα βρεθεί στην Αθήνα για μερικές ώρες, όπου και θα μιλήσει σε... 
εκδήλωση που διοργανώνουν ομογενείς με στόχο τη δημιουργία ενός ταμείου (fund), που θα προωθήσει ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΙ 3,16 ΔΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ


Φόρους-«φωτιά» περιλαμβάνουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα που απέστειλε χθες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών σε 564.347 φορολογούμενους. Με την νέα παρτίδα εκκαθαριστικών, οι... 
πρόσθετοι φόροι (φόρος εισοδήματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος) που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα ανέρχεται σε 2.017,59 ευρώ, καθώς το σύνολο των φόρων που βεβαιώθηκαν σε βάρος των 564.347 φορολογουμένων φθάνει το 1,138 δισ. ευρώ.
Οι φοροεπιβαρύνσεις έχουν εκτιναχθεί στα ύψη λόγω της μείωσης του αφορολογήτου ορίου στις 5.000 ευρώ, της αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης και των περικοπών στις φοροαπαλλαγές. Η ΓΓΠΣ ταχυδρόμησε χθες, συνολικά, 779.796 εκκαθαριστικά σημειώματα από τα οποία το 72,37% ή 564.347 είναι χρεωστικά, μόλις το 8,1% ή 63.167 είναι πιστωτικά και το υπόλοιπο 27,63% αποτελείται από 152.282 σημειώματα με μηδενικά ποσά φόρου.
Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί 2.717.139 εκκαθαριστικά σημειώματα από τα οποία προκύπτει ότι:
1.871.415 φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν φόρους συνολικού ύψους 3,16 δισ. ευρώ. Η μέση φορολογική επιβάρυνση που αναλογεί σε κάθε χρεωστικό σημείωμα έχει αυξηθεί πλέον στα 1.689,18 ευρώ. Το ποσοστό των φορολογουμένων που παραλαμβάνουν χρεωστικά ειδοποιητήρια έχει ανέβει ήδη στο 68,87%.
Ο καθαρός φόρος που περιμένει να βάλει στα ταμεία του το Δημόσιο από τα πρώτα 2.717.139 εκκαθαριστικά τα οποία έχουν ταχυδρομηθεί ανέρχεται ήδη σε 3 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο ξεπερνά κατά πολύ το 1,1 δισ. ευρώ που εισπράχθηκε πέρυσι από την εκκαθάριση του συνόλου των 5,7 εκατ. φορολογικών δηλώσεων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ- ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΠΡΟΣΕΧΩΣ


Συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να έχει  ο Αντώνης Σαμαράς , μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η συνάντηση Σαμαρά με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ,...
Μάριο Ντράγκι, θα πραγματοποιηθεί, μετά τον Αύγουστο.
Ωστόσο τηλεφωνική συνομιλία είχε ο πρωθυπουργός, νωρίς το απόγευμα και με την Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και τον Μάριο Ντράγκι. Συζήτησαν για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις τόσο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα.

Τι << Εκπομπη >> Θα Παραδωσεις Μωρη .. ??? Συντομα κοντα Σας !!!


Περίπου στα μέσα του Σεπτέμβρη , δηλαδή στην καρδιά του φθινόπωρου θα είναι κοντά σας , μια νέα τηλεοπτική εκπομπή , η οποία δεν θα μοιάζει με καμία προγενέστερη της , αφού θα περιλαμβάνει το στοιχείο της καινοτομίας , πράγμα πολύ σημαντικό προκειμένου να διαφοροποιηθεί και να αγαπηθεί από το Πατρινό κοινό . Η μεγαλύτερη επιβεβαίωση και επιβράβευση θα είναι σίγουρα η αγάπη , η στήριξη και βεβαίως η ενεργή συμμετοχή του κόσμου ( κοινού ) . Το concept της εκπομπής σαφώς και δεν θα περιορίζεται μόνο στα κλασικά θέματα , που κατά καιρούς βλέπουμε σε άλλες εκπομπές , αλλά στόχος είναι η ευρύτητα των θεμάτων και κυρίως η προέλευση τους να είναι από την πόλη μας , την Πάτρα . Τα μέλοι που θα ενσωματώσουν την συγκεκριμένη προσπάθεια θα είναι κατά κύριο λόγο 3 ( 2 άντρες και 1 γυναίκα ) . 

Συγκεκριμένα ο ένας εκ των 2 μέλλων ( του αντρικού φύλου ) , θα είναι οΛευτέρης Ανδριόπουλος , ο οποίος θα επιφορτωθεί την ευθύνη να ασχοληθεί με τα Social Media , κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο χώρο κοινωνικής δικτύωσης , το Facebook που άλλωστε είναι και το στοιχείο κατατεθέν του , το λεγόμενο δυνατό χαρτί . Εγώ από την πλευρά μου , θα σας διοχετεύω με τα τελευταία gossip news της Αχαϊκής πρωτεύουσας και όχι μόνο . Συνεντεύξεις , hot κορίτσια καθώς και guest καλεσμένους θα συνθέσουν το παζλ του προλεγόμενου τηλεοπτικού εγχειρήματος . Τέλος στο ρόλο της συντονίστριας , θα βρίσκεται ένα πρόσωπο έκπληξη .Σύντομα αποκλειστικά απο το Patra Gossip News .Gr καθώς και μέσα απο τον Κόσμο της Πάτρας , θα σας ανακοινώνουμε  το κανάλι το οποίο θα μας φιλοξενήσει ... !!!